|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Chyba dziś zaolejuję. Daaaawno tego nie fundowałam włosom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję pod stołem upchnąć wielki karton na kosmetyki i nakryć go ścierkami z mikrofibry
![]() Mój facet ciągle kopie w niego nogami przy jedzeniu, zagląda pod spód ale gdy widzi te ścierki, pewnie podejrzewa że to coś do prasowania i odwraca wzrok . Gdyby tylko wiedział .... ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Co stosujesz, bo mi umknęło?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zadomowienie
|
Ja sobie nie wyobrażam nie użyć odżywki d/s po myciu. Brak d/s=szopa. I to nie szopa w dobrym znaczeniu (przy moich cieniznach definiuję też tzw. pozytywną szopę
![]() Cytat:
![]() Tylko u mnie jest tak, że ja muszę mieć szampony/maski/odżywki d/s na wannie. Kończy mi się wanna ![]()
![]() |
#1894 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam niedosyt.
![]() |
#1897 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
a u mnie bieda z odżywkami.Mam 2 z proteinami(końcówka ), odżywke i maske z silikonami
![]()
#1900 | |||
Zakorzenienie
|
Tak Basiu, jest cudowny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja się pochwalę moimi zbiorami w szafce, to po prawej to odlewki od pewnej kochanej osoby ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Raczkowanie
|
Nikt mi nie odpisał w moim wątku. Ale nie szkodzi, ja się łatwo nie poddaję
![]() ![]() Kluczem do sukcesu okazały się: - dużo protein (elastyna i kolagen, artiste różowy), mniej emolientów które przeciążają moje cienkie włosy - brak czesania! to był szok, trwało to pół roku ale się przekonałam. To działa ![]() - ręcznikowanie. Najlepszy stylizator ever. Jedyne czego mi brakuje to dobry utrwalacz. Ugniatam włosy hegronem i kremem pantene, potem żelem do włosów. Suche falki odgniatam. Wyglądają jak na fotkach, niestety wieczorem już fale prostują się w strąki, a na drugi dzień to już w ogóle. Więcej żelu je obciąża... Ale i ten problem rozwiążemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1903 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak można ich nie kochać ?? ![]() Cytat:
To albo spróbuj rozluźnić skręt albo zostaw jakie są i nic nie rób przecież nie są złe ![]() Nie lecz się tylko półkę montuj ![]() Aziddee, Myszka kocham was dziewczyny myślałam że jestem nienormalna mając pełno kosmetyków do włosów ale widzę że jestem normalna ![]() ![]() Cytat:
Moim zdaniem przydałaby się jakaś odżywka b/s bo mnie bardziej twoje loczki wyglądają jakbyś na lokówce kręciła, no i jakbyś po myciu rozczesywała. Potrzebują jeszcze chyba dużo odżywienia, odżywki b/s, ewentualnie jakiś żel, może pluking i będzie fajnie ![]() Cytat:
Czerwony jest piękny ![]() To najładniejszy kolor przynajmniej jak dla mnie, mogłabym mieć go codzniennie na sobie, ewentualnie turkusowy ![]() ![]() Cytat:
Mnie już się dawno na wannie nie mieści i trzeba było szafkę w łazience robić żeby moje kosmetyki się zmieściły, a i tak jeszcze część ląduje w pokoju ![]() Cytat:
Też mam Kalpi Tone od 3 miesięcy ale nigdy jeszcze nie użyłam ![]() Cytat:
Co za kolekcja ![]() Cytat:
A po co nowy wątek skoro jest ten ![]() ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-14 o 22:31 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Rozeznanie
|
Moje włosy dziś dostały:
-Dabur Amla na długość -Sesa na skalp oba na całą noc rano mycie: -Alterra z kofeiną skalp -Szampon hippi długość poźniej odżywianie : -Amla w proszku na 30 min zmyta wodą -Maska drożdżowa Agafi na skalp na 30 min po tym czasie dołożone na długość -Spora ilość Kallosa latte, do tego: -Isana Locken Spulung -Garnier AiK W tym czasie rozczesane, potem zmyte b/s -Garnier AiK - Żel graffiti niebieski wymieszany z białym (oba zrobiły się za lekkie, dziwne...) -Jedwab Marion na końcówki i... Ładnie jest ![]() ![]() Teraz rozwaliły mi się 2 pasma od spodu przy uszach a tak to wszystko pięknie ![]() Kocham loczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to wkurza mnie to, że nigdy niczego nie wywalam dopóki się nie skończy, nienawidzę marnotrawstwa i dla tych nieudanych zakupów staram się wymyślić nowe zastosowanie albo mieszam z czymś. W efekcie działanie tych specyfików nie jest takie dobre, błędne koło. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś nie kochałam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
proszę spojrzeć tutaj ...http://www.kamiwaza-dangerous.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Heloł dziewczyny
![]() ![]() Na początek dziękuję Pannie Lokowanej i Agusi za info odnośnie senesu. ![]() ![]() Cytat:
![]() Myszko, ale masz zbiory. Normalnie ![]() Azide widzę znowu szaleje i męczy pana w okolicznym sklepie. ![]() Martwię się trochę swoimi włosami. Wypadają mi włosy - nie wiem czy nie od odstawienia tabsów i ogólnie od problemów hormonalnych jakie mam. ![]() ![]()
![]() |
#1913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój też, mój też!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja muszę dziś zrobić miejsce na zamowienie z zsk... gdzie, pytam, gdzie? Ja mam dwie szafki plus duży słupek stojący z czego mąż ma jedną górną półkę. Zawsze jak otwiera szafkę to pyta z powątpiewaniem " I chcesz powiedzieć ze Ty tego wszystkiego używasz? " Jasne ![]() ![]()
![]() |
#1914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie byłabym sobą ![]() Cytat:
![]() To się załamie ![]()
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
Acha, Karen chyba mówi o:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zka-chili.html a wcześniej była mowa o: http://www.bioarp.pl/pl/p/Naturalny-...w-wypadaniu/48 tylko gdzie to kupić? ![]()
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Rozeznanie
|
Też miałam etap nie kochania moich włosków ale na szczęście baardzo szybko mi przeszło ![]() Czerwoną kurteczkę i do tego czerwone butki ![]() Masz na myśli to serum ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zka-chili.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |||||||||||||||||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bry
![]() Obowiązki domowe w miarę ogarnięte, zostało tylko gotowanie ![]() Ale to po przyjemnościach wizażowych. Cytat:
![]() Rybiorka pisała, że trafiła na swój zestaw po trzech latach, jak dla mnei to całkiem normalne. Swojego nie mam, za bardzo lubię kombinować i sprawdzać nowe proukty, nawet nie za bardzo szukam, wiem jednak, że regularność, testowanie przynosi sporo wiedzy. To procentuje. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wygląda to tak, jakby dermatolog łapał z każdej strony. Może pomoże. Ze wskazaniem na grzybki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym może zostawimy delikatny szampon, a odchudzimy odżywki? jakiś czas temu Ajrisz na swoim blogu pisała o odżywce, którą dobrze by było sprawdzić u Ciebie -> Neutrea Plus 5% Urea. Co prawda ten mocznik nie będzie mieć działania złuszczającego, ale odżywka jest raczej lekka i raczej bezpieczna dla skóry, więc można sprawdzić. Cytat:
![]() To albo leczysz, albo dodatkowo wysuszasz. Bo ja zgłupiałam, a Twoja skóra chyba już nie wie, czego od niej oczekujesz. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zawsze tak jest, że komuś pasuje, komuś nie. Ważne, by wiedzieć, co tak naprawde się nakłada i w jaki sposób to zmywać. *** a znalazłam sobie i wstawie do analizowego ![]() CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, TRIMETHYLSILOXYPHENYL DIMETHICONE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, PANTHENYL ETHYL ETHER, PHYTANTRIOL, PARFUM/FRAGRANCE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL, OCTOCRYLENE , TOCOPHERYL ACETATE, ZEA MAYS (CORN) OIL, BETA-CAROTENE Zabezpieczacz. Przynajmniej ten argan w ilości nieco większej niż się spodziewałam. Cytat:
Już wiesz, że to mieszanina wody i alkoholu, więc na dłuższą metę nie zdziw się, że z "afro" zostanie Ci lwia grzywa bez loka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli włożysz palce między kosmyki i zaczniesz przeczesywać, to je rozczeszesz, czyli zniszczysz to, co zrobiłaś odżywką b/s. Często lepiej wtedy ponownie spłukac włosy... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś pewnie poleciłabym Isanę z babasu, a teraz odeślę Cię do analizowego, gdzie często piszemy, że odżywka będzie fajna na co dzień. Isany Professional tez są dość proste i tanie. Można zacząć od nich. Ale sprawdź na początek skład. Wydajne są też wszystkie Bingacze, bo sa spore i rzadkie. Osobiście preferuję tę ze spiruliną i keratyną albo z ekstraktami czy tę z drożdżami. Musze je jednak każdorazowo tuningować olejem. Miałam pytać, czy dzieci nadal kochają Twoje włosy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1920 | |||||||
Strażnik Wizażu
|
Będę nudna...
Obetnij i oddaj na perukę... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcierałaś przed myciem? Czym zmywałaś? Mój tż ostatnio się skarży na łupież i wypadanie, a właśnie używa H&S i ma zamiar Nizoral kupić :/ nie wiem czy jakakolwiek rada coś tu pomoże, bo jest leniem, ale warto spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.