|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o temat mebli, to... jak uważacie czy za półtora miesiąca malowanie chaty to będzie dobry pomysł. Musimy pomalować mieszkanie przez urodzeniem dzidzi i od razu Kubusiowi nowy pokój zrobimy bo ten co ma teraz to będzie dla dzidzi. Chciałam to odłożyć na wiosnę. Ale jak ja z takim wielkim brzuchem posprzątam wiosną po tym malowaniu (mam 100 m2) Cytat:
Cytat:
Cytat:
lolitka888- śliczne zdjęcie
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zapisałam się na pierwsze USG
29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?w ogóle troszkę się denerwuje, bo lecimy z mężem do tajlandii. daleka podróż, egzotyczny kraj, oby tylko fasolce nie zaszkodziło
|
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
z tym zwalnianiem może być różnie
![]() a ja mam coraz częściej myśli że roztyję się w tej ciąży i już nie wrócę do swoich rozmiarów wczoraj jak wracałam z Kazikiem z przedszkola to o mały włos nie zemdlałam z głodu, ale to dlatego że mało jedzenia wzięłam sobie do pracy... dziś zwiększyłam porcje troszkę
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory - my malowanie może w przyszłym miesiącu zrobimy. Chociaż u nas to nc nie wiadomo, możemy zrobic i w ten weekend
Meble dziś będą zamówione, na rabat się załapiemy jeszcze![]() Ja też wcinam właśnie kisiel kubkowy Witam wszystkich których jeszcze nie witałam
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc w niedzielę jak dostałam talerz zupy o dziadek mój podsumował: "Chłop przy kosie tyle nie jadł co Ty"
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
niki- robisz mi ssmaka tym kiślem ;/ wysle meza po niego juz na 100%
![]() Aldin- juz widze miny dziewczyn jak przyjda ze swoich prac, albo te ktorych jeszcze nie bylo... dzis od rana to jest jedno wielkie targowisko tak rajcujemy ze nie wiem co bedzie jak przyjdzie odejsc od kompa na zaledwie pol dnia (toz to cala wiecznosc na forum) )))kaorlak -nie, nic nie mowil, po prostu jak mi powiedzial ze sie nie zalatwilam, a ja mu powiedzialam ze wlasnie przed chwila, to to stwierdzil. Ale gdzies czytalam ze tak bywa w ciazy;/ i ze to wlasnie to sprzyja tym stanom bakteryjnym. dotka dobrze to zaplanowalas - za czesto nie ma co jesli wszystko jest ok, a w 7 tyg bedzie pieknie widac serduszko a nast np gentyczne to bedzie pieknie wszystko widac bardziej szczegolowo ))kasiab- twoj dziadek to ma te teksty, a Ty chyba po nim ![]() czytalam ze trzeba czesto robic badania moczu w ciazy wiec mamuski ktore jeszcze nie robily - nawołuję mamuski do wydania piątaka albo udanie sie do gina/ ogólnego po skierowanie i zaniesienie do labolatorium probki zeby miec co którąś wizytę obraz swojego stanu, bo ponoć te bakteriozy w ciąży nieleczone mogą narobić kłopotu ;[
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 13:09 |
|
|
|
#4179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
serduszko będzie już można wtedy usłyszeć? A genetyczne kiedy się robi i o co w nim w ogóle chodzi? Pytam, bo miałyście kilka dni/tygodni więcej na zdobycie tej wiedzy
|
||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, pozostaje mi uznac brak wiadomosci za dobre wiadomosci
![]() Dotk4, na pocieszenie napisze Ci, ze ja zaszlam w ciaze podczas baaaardzo dlugiej i egzotycznej podrozy i nasze dziecie przezylo juz w sumie 6 lotow samolotem, w tym dwa 8 godzinne i potem wlasnie w 5tym/6tym tygodniu bylam jeszcze u rodzicow PL. Jedynie postaraj nie zlapac jakiegos zatrucia pokarmowego. My podczas naszej podrozy ani razu nie czulismy sie zle z powodu jedzenia, wiec i u Was bedzie dobrze!
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ma 81 lat a potrafi wsiąśc na rower i 20km przepedałowac A jak się dowiedział, że w ciązy jestem to stwierdził, że super bo jakieś atrakcje będą. Chrzciny, urodziny itp![]() Genetyczne robi się między 11tyg a 13 i 6 dniem. Lekarz wtedy mierzy wszystko co można i wyklucza tak wizualnie wady u dziecka Tutaj można sobie poczytac ![]() http://www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:18 |
||
|
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam nowe mamusie Oraz trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Byłam dziś u lekarza i udało mi się dostać jeszcze tydzień zwolnienia. Synek ma drzemkę, więc ja też spróbuję się trochę przespać... ![]() A na obiad planuję kapuśniaczek
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis na obiad spaghetti z mieskiem z kurczaka (tak jakos wyszlo, ale smaczny sos
)---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ojej, Nitka, z co u Ciebie nie tak, ze zwolnienie przedluzone?
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś damy radę ![]() Staram się jak mogę ![]() Cytat:
Może spróbuje sobie załatwić parę dni wolnego teraz.. choć wątpię czy to się uda.. ![]() ja też jestem panikara i zaraz wszystko sprawdzam i w ogóle TŻ twierdzi, że jestem przewrażliwiona, ale nic na to nie poradzę. Kochana jesteś ![]() Współczuje Ci straty przeogromnie i trzymam za Ciebie z całej siły oby tym razem nic się nie pokomplikowało ![]() Cytat:
Chyba się powoli wezmę za przeglądanie ciuchów, bo chciałabym wysłać paczkę już z letnimi ciuchami, bo jak później przyjdzie mi spakować wszystko na raz, to chyba nie wyrobie... |
|||
|
|
|
#4188 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, ze w tajlandii moge pic tylko butelkowaną wodę i uważać na to co jem. i wszystko bedzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę się jeszcze tyyyyle dowiedzieć ![]() Cytat:
no i z tym chodzieniem, to dzięki za info. będę krążyć po kabinie. i mnie przestraszyłaś tym zakrzepem ![]() aaaaaaaaaa, no i jeszcze z tym serduszkiem! w 6t3d jest szansa zobaczyc bicie? Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:30 |
||||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ja wiem, to aspiryna w ciazy jest absolutnie zabroniona! Jedyne lekki rozkurczowe, przeciwbolowe, ktore mozna stosowac to nospa i apap (aogolnie paracetamol), bo one nie sa wchlananie do systemu.
|
#4190 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Znów jestem chwilowo sama więc do was zaglądam, co by być nabieżąco
![]() Cytat:
Ja mam kolejną wizytę za mc. Ale gdyby mnie coś nie pokoiło to mam przyjść. Paulka0212 zaraz ma wizytę, ciekawe jakich onformacji się tym razem dowie może 3 fasolijka się pojawi![]() ![]() ![]() witamy Cytat:
![]() Cytat:
Witamy i cieszymy się razem z tobą maruszkao - 3mam mocno kciuki za twoją umowę. Cytat:
Piękna data. Ja przekazałam tą cudowną nowinę rodzicom i teściom jak zrobiłam 2 test. Bo nie wierzyłam na początku że udało nam sie tak od razu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mówiłam po okooło 2 miesiącach. Zwłaszcza że miałam plamienia więc byliśmy ostrożni. Teraz raczej powoli zaczynamy się chwalić szerszemu gronu. Cytat:
U nas zawsze się możesz wyżalić. Pamiętaj o tym. Teściów nie zazdroszcze, ale ważne że masz cudownych rodziców i zmieniającego sie na lepsze małża
|
|
#4191 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ehh....niektóre to wiedza jak człowiekowi pogratulować dobrych wieści - szkoda słów Cytat:
Druna baba ze mnie, jak nie byłam w ciąży to przed @ miałam wszystkie objawy a jak przyszło co do czego to moja intuicja sie uśpiła jakos dziwnie Cytat:
![]() Cytat:
wiec liczę ze będzie ok jak przyjdzie do rozmowy
|
|||||
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do samej Tajlandii to nic się nie martw, bo mimo, że to jest koniec świata dla nas, to to bardzo cywilizowany kraj. Pewnie bym odpuściła jedzenie w ulicznych garkuchniach (które swoją drogą są boskie!! |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli będziesz miała pomoc rodziny i jesteście mocno z nimi zżyci to pewnie dobra decyzja a długo byliście za granicą??
|
|
|
#4194 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję i witam Cytat:
Ubranka i ta tak miałam w spadku, wiec znowu je pewnie dostanę Potrzebuję tylko kosmetyków i art higienicznych dla siebie i maleństwa. Więksość nawet pieluchy to zamówię w sklepie http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home kurier mi przywiezie i wniesie do domku ![]() ja mam 15.30 i tez mam stresa... Cytat:
Cytat:
Ale pedzicie! co przeczytam jedna strone pojawia sie następna nie dam rady byc na bieżąco
|
||||
|
|
|
#4195 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=h0pe;43274357]martuszka - w ta srode? jutro?
QUOTE] Tak, jutro tak ten czas leci, że nie zauwazyłam że dziś wtorek mamy hihi Cytat:
a co najmilsze było, to tekst "Będziesz dobrą mamą" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
natrzaskalyscie znow, wiec nadrobie tylko 2 ostatnie strony, bo nie mam sily, od wczoraj boli mnie podbrzusze, kupilam dzis mocniejszy magnez i nospe, byle do piatku
Zamyslona jestem w szoku, swietna masz szefowa |
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rodziną jesteśmy zżyci bardzo i wiem, że w każdej sytuacji możemy na nich liczyć W Anglii jesteśmy od ponad 3 lat, także troszkę czasu minęło.. |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tymi badaniami moczu to lekarz chyba na każdej wizycie zleca mocz i morfologię (to wychodzi mniej więcej co miesiąc). Przynajmniej ja tak mam Idziemy z Misią wcinać obiadek
|
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
bluesky - dziekuje Ci za dobre życzenia
![]() Twoja praca niestety najwyrazniej nie da Ci odpocząć więc spróbuj jednak wziąć wolne, dożywić się konkretnie, dopoić no i wypocząć za wszystkie czasy. Może to właśnie Twój organizm Ci sygnalizuje.W pracy już wiedzą? może jakby wiedzieli to dali by ci troche fory, wiecej przerw itp. Kasian'ku wlasnie - chyba Ci nie odpisalam , ale n pewno jest tak jak mowisz, gin zapisal Cie tak zeby bylo dobrze dopiero co bylas przeciez, chcesz bacika ? Justynka tez dobrze gada, polać jej!Justynka - wróżko nie kracz bo pomysle ze tu naprawde jakis sabat jest )) i tak czuc ze nie jest to zwykle forum (hehe swoja droga ciekawe co by paulka powiedziala sesesese)mszpilka- dziekuje za odpowiedź zapewne jutro tez cos dostane..muffinko - magnez, wapń, nospa - przeciw skurczom... no i pewnie wiesz, ze lepiej prysznic niz kapiele. trzymam kciuki zeby to bylo jednak zauwazalne powiekszanie mieszkanka bejbika ![]() kaorlak - bylam u 3 roznych i tylko 1 mi zlecil. takze nie ma reguły cholerka, wiec te ktore nie mialy lepiej niech zrobią, tak myślę...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 13:49 |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
hope, szef wie, ale w ogóle się tym nie przejął. Czasem zostawia mnie samą i nawet nie mam jak iść do toalety, bo nie ma mnie kto zastąpić na obsłudze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

za dzisiejsze wizytacje
a dopiero jakby wszystko podliczyć na sam koniec ciąży, dorzucić do tego koszt wyprawki... Szaleństwo 

29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?

A jak się dowiedział, że w ciązy jestem to stwierdził, że super bo jakieś atrakcje będą. Chrzciny, urodziny itp
Może spróbuje sobie załatwić parę dni wolnego teraz.. choć wątpię czy to się uda.. 

mój mąż mi każe dzwonić do mojego gin i powiedzieć, ze się stresuje i że chcę przyjechać wcześniej, no ale on głupi nie jest i nie bez przyczyny ustalił taki termin jaki ustalił chyba nie? Więc jednak nie idę do nikogo innego i nie myślę o tym - nie nie nie!