|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o temat mebli, to... jak uważacie czy za półtora miesiąca malowanie chaty to będzie dobry pomysł. Musimy pomalować mieszkanie przez urodzeniem dzidzi i od razu Kubusiowi nowy pokój zrobimy bo ten co ma teraz to będzie dla dzidzi. Chciałam to odłożyć na wiosnę. Ale jak ja z takim wielkim brzuchem posprzątam wiosną po tym malowaniu (mam 100 m2) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lolitka888- śliczne zdjęcie
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zadomowienie
|
właśnie zapisałam się na pierwsze USG
![]() w ogóle troszkę się denerwuje, bo lecimy z mężem do tajlandii. daleka podróż, egzotyczny kraj, oby tylko fasolce nie zaszkodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
z tym zwalnianiem może być różnie
![]() ![]() a ja mam coraz częściej myśli że roztyję się w tej ciąży i już nie wrócę do swoich rozmiarów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
dwakolory - my malowanie może w przyszłym miesiącu zrobimy. Chociaż u nas to nc nie wiadomo, możemy zrobic i w ten weekend
![]() ![]() ![]() Ja też wcinam właśnie kisiel kubkowy ![]() Witam wszystkich których jeszcze nie witałam ![]()
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
niki- robisz mi ssmaka tym kiślem ;/ wysle meza po niego juz na 100%
![]() Aldin- juz widze miny dziewczyn jak przyjda ze swoich prac, albo te ktorych jeszcze nie bylo... ![]() ![]() ![]() kaorlak -nie, nic nie mowil, po prostu jak mi powiedzial ze sie nie zalatwilam, a ja mu powiedzialam ze wlasnie przed chwila, to to stwierdzil. Ale gdzies czytalam ze tak bywa w ciazy;/ i ze to wlasnie to sprzyja tym stanom bakteryjnym. dotka dobrze to zaplanowalas - za czesto nie ma co jesli wszystko jest ok, a w 7 tyg bedzie pieknie widac serduszko a nast np gentyczne to bedzie pieknie wszystko widac bardziej szczegolowo ![]() kasiab- twoj dziadek to ma te teksty, a Ty chyba po nim ![]() czytalam ze trzeba czesto robic badania moczu w ciazy wiec mamuski ktore jeszcze nie robily - nawołuję mamuski do wydania piątaka albo udanie sie do gina/ ogólnego po skierowanie i zaniesienie do labolatorium probki zeby miec co którąś wizytę obraz swojego stanu, bo ponoć te bakteriozy w ciąży nieleczone mogą narobić kłopotu ;[
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, pozostaje mi uznac brak wiadomosci za dobre wiadomosci
![]() Dotk4, na pocieszenie napisze Ci, ze ja zaszlam w ciaze podczas baaaardzo dlugiej i egzotycznej podrozy i nasze dziecie przezylo juz w sumie 6 lotow samolotem, w tym dwa 8 godzinne i potem wlasnie w 5tym/6tym tygodniu bylam jeszcze u rodzicow PL. Jedynie postaraj nie zlapac jakiegos zatrucia pokarmowego. My podczas naszej podrozy ani razu nie czulismy sie zle z powodu jedzenia, wiec i u Was bedzie dobrze!
#4182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Genetyczne robi się między 11tyg a 13 i 6 dniem. Lekarz wtedy mierzy wszystko co można i wyklucza tak wizualnie wady u dziecka ![]() Tutaj można sobie poczytac ![]() http://www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-15 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() Oraz trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Byłam dziś u lekarza i udało mi się dostać jeszcze tydzień zwolnienia. Synek ma drzemkę, więc ja też spróbuję się trochę przespać... ![]() A na obiad planuję kapuśniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis na obiad spaghetti z mieskiem z kurczaka (tak jakos wyszlo, ale smaczny sos
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ojej, Nitka, z co u Ciebie nie tak, ze zwolnienie przedluzone?
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Staram się jak mogę ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też jestem panikara i zaraz wszystko sprawdzam i w ogóle ![]() Kochana jesteś ![]() Współczuje Ci straty przeogromnie i trzymam za Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba się powoli wezmę za przeglądanie ciuchów, bo chciałabym wysłać paczkę już z letnimi ciuchami, bo jak później przyjdzie mi spakować wszystko na raz, to chyba nie wyrobie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaaaaaaaa, no i jeszcze z tym serduszkiem! w 6t3d jest szansa zobaczyc bicie? Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-10-15 o 12:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Z tego co ja wiem, to aspiryna w ciazy jest absolutnie zabroniona! Jedyne lekki rozkurczowe, przeciwbolowe, ktore mozna stosowac to nospa i apap (aogolnie paracetamol), bo one nie sa wchlananie do systemu.
#4190 | |||||||
Zakorzenienie
|
Znów jestem chwilowo sama więc do was zaglądam, co by być nabieżąco
![]() Cytat:
Ja mam kolejną wizytę za mc. Ale gdyby mnie coś nie pokoiło to mam przyjść. Paulka0212 zaraz ma wizytę, ciekawe jakich onformacji się tym razem dowie ![]() ![]() ![]() ![]() witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy i cieszymy się razem z tobą ![]() maruszkao - 3mam mocno kciuki za twoją umowę. Cytat:
Piękna data. Ja przekazałam tą cudowną nowinę rodzicom i teściom jak zrobiłam 2 test. Bo nie wierzyłam na początku że udało nam sie tak od razu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mówiłam po okooło 2 miesiącach. Zwłaszcza że miałam plamienia więc byliśmy ostrożni. Teraz raczej powoli zaczynamy się chwalić szerszemu gronu. Cytat:
U nas zawsze się możesz wyżalić. Pamiętaj o tym. Teściów nie zazdroszcze, ale ważne że masz cudownych rodziców i zmieniającego sie na lepsze małża ![]()
![]() |
#4191 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Druna baba ze mnie, jak nie byłam w ciąży to przed @ miałam wszystkie objawy a jak przyszło co do czego to moja intuicja sie uśpiła jakos dziwnie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do samej Tajlandii to nic się nie martw, bo mimo, że to jest koniec świata dla nas, to to bardzo cywilizowany kraj. Pewnie bym odpuściła jedzenie w ulicznych garkuchniach (które swoją drogą są boskie!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję i witam ![]() Cytat:
![]() Ubranka i ta tak miałam w spadku, wiec znowu je pewnie dostanę ![]() Potrzebuję tylko kosmetyków i art higienicznych dla siebie i maleństwa. Więksość nawet pieluchy to zamówię w sklepie http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home kurier mi przywiezie i wniesie do domku ![]() ja mam 15.30 i tez mam stresa... Cytat:
Cytat:
![]() Ale pedzicie! co przeczytam jedna strone pojawia sie następna nie dam rady byc na bieżąco ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=h0pe;43274357]martuszka - w ta srode? jutro?
QUOTE] Tak, jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
natrzaskalyscie znow, wiec nadrobie tylko 2 ostatnie strony, bo nie mam sily, od wczoraj boli mnie podbrzusze, kupilam dzis mocniejszy magnez i nospe, byle do piatku
Zamyslona jestem w szoku, swietna masz szefowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Anglii jesteśmy od ponad 3 lat, także troszkę czasu minęło.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tymi badaniami moczu to lekarz chyba na każdej wizycie zleca mocz i morfologię (to wychodzi mniej więcej co miesiąc). Przynajmniej ja tak mam ![]() Idziemy z Misią wcinać obiadek
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Wtajemniczenie
|
bluesky - dziekuje Ci za dobre życzenia
![]() Twoja praca niestety najwyrazniej nie da Ci odpocząć więc spróbuj jednak wziąć wolne, dożywić się konkretnie, dopoić ![]() W pracy już wiedzą? może jakby wiedzieli to dali by ci troche fory, wiecej przerw itp. Kasian'ku wlasnie - chyba Ci nie odpisalam , ale n pewno jest tak jak mowisz, gin zapisal Cie tak zeby bylo dobrze ![]() ![]() Justynka - wróżko nie kracz bo pomysle ze tu naprawde jakis sabat jest ![]() ![]() mszpilka- dziekuje za odpowiedź ![]() muffinko - magnez, wapń, nospa - przeciw skurczom... no i pewnie wiesz, ze lepiej prysznic niz kapiele. trzymam kciuki zeby to bylo jednak zauwazalne powiekszanie mieszkanka bejbika ![]() kaorlak - bylam u 3 roznych i tylko 1 mi zlecil. takze nie ma reguły cholerka, wiec te ktore nie mialy lepiej niech zrobią, tak myślę...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
hope, szef wie, ale w ogóle się tym nie przejął. Czasem zostawia mnie samą i nawet nie mam jak iść do toalety, bo nie ma mnie kto zastąpić na obsłudze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.