Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 11:56   #4171
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Widze, ze mowa o obiadku - ja dzis mam w planach golabki bez zawijania zrobic..

Milego ranka
Ja może na obiad zrobię placki ziemniaczane... Sama JESZCZE nie wiem
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Dziś jeszcze musimy meble ogarnac. Mam nadzieję, że załapiemy się na rabat. Kurcze blade trzeba czekac na zamówienie 6 tygodni

Witam nowe mamy
No i standardowo za dzisiejsze wizytacje
Wizytę dziś mam - między innymi- ja. O 17. Także kciuki się napewno przydadzą.

Jeśli chodzi o temat mebli, to... jak uważacie czy za półtora miesiąca malowanie chaty to będzie dobry pomysł. Musimy pomalować mieszkanie przez urodzeniem dzidzi i od razu Kubusiowi nowy pokój zrobimy bo ten co ma teraz to będzie dla dzidzi. Chciałam to odłożyć na wiosnę. Ale jak ja z takim wielkim brzuchem posprzątam wiosną po tym malowaniu (mam 100 m2) . Teraz jeszcze 1 trymestr to nie chcę się przemęczać a i nasz fachowiec nie ma teraz czasu. Ale ma czas w grudniu przed swiętami. Trochę mnie przeraża sprzątanie po mtym amlowaniu, będzie mi ciężko, ale potem będzie jeszcze ciężej. Mam nadzieję że powolutku, ewentualnie z pomocą siosty dam radę. Co myślicie? Jak wy byście to rozwiązały?
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Woow a dopiero jakby wszystko podliczyć na sam koniec ciąży, dorzucić do tego koszt wyprawki... Szaleństwo
Ja też już to odczuwam. Mój gin za wizytę z usg bierze 180 zł!!! Masakra jakaś. Oprócz tego wyniki prywatnie - ostatnio zapłaciłam 100 zł.
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
My ten miesiąc w którym się "udało" od owulacji spisaliśmy na straty.
Nie mieliśmy "czasu" dla Siebie itp
A tu proszę niespodzianka i to podwójna.
Ja na forum udzielam się od wyników testu :P czyli z ponad 2tygodnie a wizytę miałam pierwszą wczoraj
My tak samol byłam pewna że tym razem nie wyszło, bo były tylko 2 przytulanka , bo na więcej nie było czasu. I była niespodzianka
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
ciężarówki, chciałabym dołączyć!

zrobiłam dziś test, wyszły piękne 2 krechy! płakać mi się ze szczęścia chce!
Witamy kolejną mamusię

lolitka888- śliczne zdjęcie

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:56   #4172
D0tk4
Zadomowienie

właśnie zapisałam się na pierwsze USG 29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?

w ogóle troszkę się denerwuje, bo lecimy z mężem do tajlandii. daleka podróż, egzotyczny kraj, oby tylko fasolce nie zaszkodziło
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:58   #4173
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
szczęka mi opadła... ja bym jej fangę sprzedała konkretną
czy ta kobieta ma dzieci??... kobieta, prawdziwa kobieta nigdy by tak nie powiedziała, to jakieś babsko jest zapyziałe

głowa do góry wszystko będzie dobrze, a szefową olej bo szkoda czasu i myśli na taką osobę
Niestety prawda jest taka, że kobiety-przełożone dużo gorzej reagują na wieść o ciąży pracownika niż mężczyźni-przełożeni. Nie wiem, może to wynika z tego, że one mają większą świadomość z ... konsekwencji?
Stary 2013-10-15, 12:01   #4174
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
mam dla Ciebie pocieszenie za jakieś 6-7m trochę tempo się zwolni
z tym zwalnianiem może być różnie choć fakt to już miesiące wakacyjne będą, na powietrzu wszyscy, na słońcu... fajnie poprzednim razem macierzyński przypadł mi na zimę

a ja mam coraz częściej myśli że roztyję się w tej ciąży i już nie wrócę do swoich rozmiarów właśnie zjadłam sałatkę z tuńczyka zrobioną wczoraj przez męża i jestem głodna... wczoraj jak wracałam z Kazikiem z przedszkola to o mały włos nie zemdlałam z głodu, ale to dlatego że mało jedzenia wzięłam sobie do pracy... dziś zwiększyłam porcje troszkę
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:01   #4175
kasiab91
Zakorzenienie

dwakolory - my malowanie może w przyszłym miesiącu zrobimy. Chociaż u nas to nc nie wiadomo, możemy zrobic i w ten weekend Meble dziś będą zamówione, na rabat się załapiemy jeszcze Akurat na moje imieniny będą raczej

Ja też wcinam właśnie kisiel kubkowy

Witam wszystkich których jeszcze nie witałam
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:05   #4176
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zapisałam się na pierwsze USG 29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?
myślę że idealnie, ja byłam 6t4d

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:05   #4177
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
z tym zwalnianiem może być różnie choć fakt to już miesiące wakacyjne będą, na powietrzu wszyscy, na słońcu... fajnie poprzednim razem macierzyński przypadł mi na zimę

a ja mam coraz częściej myśli że roztyję się w tej ciąży i już nie wrócę do swoich rozmiarów właśnie zjadłam sałatkę z tuńczyka zrobioną wczoraj przez męża i jestem głodna... wczoraj jak wracałam z Kazikiem z przedszkola to o mały włos nie zemdlałam z głodu, ale to dlatego że mało jedzenia wzięłam sobie do pracy... dziś zwiększyłam porcje troszkę
Moja chrzestna, która jest położną powiedziała mi ostatnio jedz ile możesz najwidoczniej Wam to potrzebne A jak coś to odchudzac się będziesz po ciąży No więc w niedzielę jak dostałam talerz zupy o dziadek mój podsumował: "Chłop przy kosie tyle nie jadł co Ty"
MAMA- 03.05.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 12:06   #4178
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

niki- robisz mi ssmaka tym kiślem ;/ wysle meza po niego juz na 100%

Aldin- juz widze miny dziewczyn jak przyjda ze swoich prac, albo te ktorych jeszcze nie bylo... dzis od rana to jest jedno wielkie targowisko tak rajcujemy ze nie wiem co bedzie jak przyjdzie odejsc od kompa na zaledwie pol dnia (toz to cala wiecznosc na forum) )))

kaorlak -nie, nic nie mowil, po prostu jak mi powiedzial ze sie nie zalatwilam, a ja mu powiedzialam ze wlasnie przed chwila, to to stwierdzil. Ale gdzies czytalam ze tak bywa w ciazy;/ i ze to wlasnie to sprzyja tym stanom bakteryjnym.

dotka dobrze to zaplanowalas - za czesto nie ma co jesli wszystko jest ok, a w 7 tyg bedzie pieknie widac serduszko a nast np gentyczne to bedzie pieknie wszystko widac bardziej szczegolowo ))
kasiab- twoj dziadek to ma te teksty, a Ty chyba po nim

czytalam ze trzeba czesto robic badania moczu w ciazy wiec mamuski ktore jeszcze nie robily -
nawołuję mamuski
do wydania piątaka albo udanie sie do gina/ ogólnego po skierowanie i zaniesienie do labolatorium probki zeby miec co którąś wizytę obraz swojego stanu, bo ponoć te bakteriozy w ciąży nieleczone mogą narobić kłopotu ;[

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 12:09
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:07   #4179
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
w ogóle troszkę się denerwuje, bo lecimy z mężem do tajlandii. daleka podróż, egzotyczny kraj, oby tylko fasolce nie zaszkodziło
mój ginekolog chyba by Ci zabrał paszport, już na pierwszej wizycie powiedział żebym sobie egzotykę wybiła z głowy, za pierwszym razem zaszaleliśmy z mężem z egzotyką, polecieliśmy do Egiptu i troszkę to odchorowałam, po powrocie, a mąż na miejscu wylądował w szpitalu... ale w tym przypadku bardziej chodzi o choroby zakaźne, Kenia Safari te sprawy... chociaż odwodnienie tez nie jest wskazane. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem na pierwszej wizycie, powinien Ci wszystko wyjasnić
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:11   #4180
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Moja chrzestna, która jest położną powiedziała mi ostatnio jedz ile możesz najwidoczniej Wam to potrzebne A jak coś to odchudzac się będziesz po ciąży No więc w niedzielę jak dostałam talerz zupy o dziadek mój podsumował: "Chłop przy kosie tyle nie jadł co Ty"
ja jeszcze nie mam takich ciągów, ale wszystko przede mną

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dotka dobrze to zaplanowalas - za czesto nie ma co jesli wszystko jest ok, a w 7 tyg bedzie pieknie widac a nast np gentyczne to bedzie piekny widok ))
no to mnie uspokoiłyście. ten 7tc będzie dobry serduszko będzie już można wtedy usłyszeć? A genetyczne kiedy się robi i o co w nim w ogóle chodzi? Pytam, bo miałyście kilka dni/tygodni więcej na zdobycie tej wiedzy
Stary 2013-10-15, 12:12   #4181
monita01
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, pozostaje mi uznac brak wiadomosci za dobre wiadomosci

Dotk4, na pocieszenie napisze Ci, ze ja zaszlam w ciaze podczas baaaardzo dlugiej i egzotycznej podrozy i nasze dziecie przezylo juz w sumie 6 lotow samolotem, w tym dwa 8 godzinne i potem wlasnie w 5tym/6tym tygodniu bylam jeszcze u rodzicow PL. Jedynie postaraj nie zlapac jakiegos zatrucia pokarmowego. My podczas naszej podrozy ani razu nie czulismy sie zle z powodu jedzenia, wiec i u Was bedzie dobrze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 12:15   #4182
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
niki- robisz mi ssmaka tym kiślem ;/ wysle meza po niego juz na 100%

Aldin- juz widze miny dziewczyn jak przyjda ze swoich prac, albo te ktorych jeszcze nie bylo... dzis od rana to jest jedno wielkie targowisko tak rajcujemy ze nie wiem co bedzie jak przyjdzie odejsc od kompa na zaledwie pol dnia (toz to cala wiecznosc na forum) )))

kaorlak -nie, nic nie mowil, po prostu jak mi powiedzial ze sie nie zalatwilam, a ja mu powiedzialam ze wlasnie przed chwila, to to stwierdzil. Ale gdzies czytalam ze tak bywa w ciazy;/ i ze to wlasnie to sprzyja tym stanom bakteryjnym.

dotka dobrze to zaplanowalas - za czesto nie ma co jesli wszystko jest ok, a w 7 tyg bedzie pieknie widac serduszko a nast np gentyczne to bedzie pieknie wszystko widac bardziej szczegolowo ))
kasiab- twoj dziadek to ma te teksty, a Ty chyba po nim

czytalam ze trzeba czesto robic badania moczu w ciazy wiec mamuski ktore jeszcze nie robily -
nawołuję mamuski
do wydania piątaka albo udanie sie do gina/ ogólnego po skierowanie i zaniesienie do labolatorium probki zeby miec co którąś wizytę obraz swojego stanu, bo ponoć te bakteriozy w ciąży nieleczone mogą narobić kłopotu ;[
Cytat:
ja jeszcze nie mam takich ciągów, ale wszystko przede mną

no to mnie uspokoiłyście. ten 7tc będzie dobry serduszko będzie już można wtedy usłyszeć? A genetyczne kiedy się robi i o co w nim w ogóle chodzi? Pytam, bo miałyście kilka dni/tygodni więcej na zdobycie tej wiedzy
Dziadek jest szalony Ma 81 lat a potrafi wsiąśc na rower i 20km przepedałowac A jak się dowiedział, że w ciązy jestem to stwierdził, że super bo jakieś atrakcje będą. Chrzciny, urodziny itp

Genetyczne robi się między 11tyg a 13 i 6 dniem. Lekarz wtedy mierzy wszystko co można i wyklucza tak wizualnie wady u dziecka
Tutaj można sobie poczytac
http://www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-15 o 12:18
Stary 2013-10-15, 12:16   #4183
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny, pozostaje mi uznac brak wiadomosci za dobre wiadomosci

Dotk4, na pocieszenie napisze Ci, ze ja zaszlam w ciaze podczas baaaardzo dlugiej i egzotycznej podrozy i nasze dziecie przezylo juz w sumie 6 lotow samolotem, w tym dwa 8 godzinne i potem wlasnie w 5tym/6tym tygodniu bylam jeszcze u rodzicow PL. Jedynie postaraj nie zlapac jakiegos zatrucia pokarmowego. My podczas naszej podrozy ani razu nie czulismy sie zle z powodu jedzenia, wiec i u Was bedzie dobrze!
I pamiętaj, żeby w samolocie pić duuużo wody (warto też sobie łyknąć aspirynę godzinę przed odlotem) i duuużo chodzić. Niestety u ciężarnych wzrasta ryzyko zakrzepów w trakcie lotu, ale jak będziesz się trzymać tych dwóch zasad to wszystko powinno być w porządku
Stary 2013-10-15, 12:17   #4184
nitka_88
Zadomowienie

Hej

Witam nowe mamusie
Oraz trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Byłam dziś u lekarza i udało mi się dostać jeszcze tydzień zwolnienia.
Synek ma drzemkę, więc ja też spróbuję się trochę przespać...

A na obiad planuję kapuśniaczek

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:19   #4185
monita01
Zakorzenienie

U mnie dzis na obiad spaghetti z mieskiem z kurczaka (tak jakos wyszlo, ale smaczny sos )

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej

Witam nowe mamusie
Oraz trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Byłam dziś u lekarza i udało mi się dostać jeszcze tydzień zwolnienia.
Synek ma drzemkę, więc ja też spróbuję się trochę przespać...

A na obiad planuję kapuśniaczek
Ojej, Nitka, z co u Ciebie nie tak, ze zwolnienie przedluzone?
Stary 2013-10-15, 12:24   #4186
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
moja kumpela ostatnio stwierdziła, że "wpierdzielam aż mi się uszy trzęsą" ale twój dziadek wymiata

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:24   #4187
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
nabiera? jeszcze bardziej? ja już teraz mam problemy z nadrabianiem i odnalezieniem się
Ja też Ale jakoś damy radę
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Odpoczywaj i oszczędzaj się Mamusiu
Staram się jak mogę
Cytat:
bluesky- no problemo to praca stojąca? jej to oszczedzaj sie i leseruj ile sie da tak czy siak kontroluj sie teraz. Bóli brzuszka nie bagtelizuj też. Choć z drugiej strony nie ma co popadać w paranoje- po prostu bądź czujna. Ja juz jestem poschizowana matka, za kazdym razem prrzeprowadzam wnikliwą anlizę wkladek, papieru toaletowego, szukam, mam mala obsesje a z drugiej strony za kazdym razem czuje ulge... no ale ja jestem juz po jednej stracie, teraz znow problemy wiec nie moze byc inaczej. Nie powiem sobie nigdy ze co ma byc to bedzie bo za bardzo pragne tego dziecka... takze na inne mamusie tez mi przechodzi i na Was tez chucham dmucham
Stojąca, bo pracuje w KFC na obsłudze klienta i nie mam możliwości posiedzenia nawet 3 minuty Może spróbuje sobie załatwić parę dni wolnego teraz.. choć wątpię czy to się uda..
ja też jestem panikara i zaraz wszystko sprawdzam i w ogóle TŻ twierdzi, że jestem przewrażliwiona, ale nic na to nie poradzę.
Kochana jesteś
Współczuje Ci straty przeogromnie i trzymam za Ciebie z całej siły oby tym razem nic się nie pokomplikowało
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o temat mebli, to... jak uważacie czy za półtora miesiąca malowanie chaty to będzie dobry pomysł. Musimy pomalować mieszkanie przez urodzeniem dzidzi i od razu Kubusiowi nowy pokój zrobimy bo ten co ma teraz to będzie dla dzidzi. Chciałam to odłożyć na wiosnę. Ale jak ja z takim wielkim brzuchem posprzątam wiosną po tym malowaniu (mam 100 m2) . Teraz jeszcze 1 trymestr to nie chcę się przemęczać a i nasz fachowiec nie ma teraz czasu. Ale ma czas w grudniu przed swiętami. Trochę mnie przeraża sprzątanie po mtym amlowaniu, będzie mi ciężko, ale potem będzie jeszcze ciężej. Mam nadzieję że powolutku, ewentualnie z pomocą siosty dam radę. Co myślicie? Jak wy byście to rozwiązały?
My za 1,5 miesiąca też będziemy remontować mieszkanie. Na pewno malowanie, nie wiem czy nie będzie remontu łazienki jeszcze. Bo wiem, że później nie będę miała na to siły, a chcemy się ze wszystkim wyrobić przed urodzeniem

Chyba się powoli wezmę za przeglądanie ciuchów, bo chciałabym wysłać paczkę już z letnimi ciuchami, bo jak później przyjdzie mi spakować wszystko na raz, to chyba nie wyrobie...
Stary 2013-10-15, 12:27   #4188
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
mój ginekolog chyba by Ci zabrał paszport, już na pierwszej wizycie powiedział żebym sobie egzotykę wybiła z głowy, za pierwszym razem zaszaleliśmy z mężem z egzotyką, polecieliśmy do Egiptu i troszkę to odchorowałam, po powrocie, a mąż na miejscu wylądował w szpitalu... ale w tym przypadku bardziej chodzi o choroby zakaźne, Kenia Safari te sprawy... chociaż odwodnienie tez nie jest wskazane. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem na pierwszej wizycie, powinien Ci wszystko wyjasnić
no wiesz, gdy bookowaliśmy loty jeszcze nie byłam w ciąży, wiec teraz mogę sobie tylko pluć w brodę wiem, ze w tajlandii moge pic tylko butelkowaną wodę i uważać na to co jem. i wszystko bedzie ok

Cytat:
No naprawdę jest pocieszające! Trochę się denerwuje, ale muszę przestać, bo wszystko będzie dobrze

Cytat:
Genetyczne robi się między 11tyg a 13 i 6 dniem. Lekarz wtedy mierzy wszystko co można i wyklucza tak wizualnie wady u dziecka
Tutaj można sobie poczytac
http://www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne
dzięki, poczytam muszę się jeszcze tyyyyle dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
I pamiętaj, żeby w samolocie pić duuużo wody (warto też sobie łyknąć aspirynę godzinę przed odlotem) i duuużo chodzić. Niestety u ciężarnych wzrasta ryzyko zakrzepów w trakcie lotu, ale jak będziesz się trzymać tych dwóch zasad to wszystko powinno być w porządku
aspiryna jest ok? rany, nic nie wiem no i z tym chodzieniem, to dzięki za info. będę krążyć po kabinie. i mnie przestraszyłaś tym zakrzepem

aaaaaaaaaa, no i jeszcze z tym serduszkiem! w 6t3d jest szansa zobaczyc bicie?

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2013-10-15 o 12:30
Stary 2013-10-15, 12:31   #4189
monita01
Zakorzenienie

Z tego co ja wiem, to aspiryna w ciazy jest absolutnie zabroniona! Jedyne lekki rozkurczowe, przeciwbolowe, ktore mozna stosowac to nospa i apap (aogolnie paracetamol), bo one nie sa wchlananie do systemu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 12:33   #4190
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Znów jestem chwilowo sama więc do was zaglądam, co by być nabieżąco

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Co do drugiego... wiesz co ja już miałam w weekend takie akcje, że szukałam w necie jakiegoś kompetentnego lekarza z tej mojej pipidówy co by się przejść wcześniej na USG i zobaczyć jak tam sytuacja bo nie wytrzymam do tego 25ego chyba mój mąż mi każe dzwonić do mojego gin i powiedzieć, ze się stresuje i że chcę przyjechać wcześniej, no ale on głupi nie jest i nie bez przyczyny ustalił taki termin jaki ustalił chyba nie? Więc jednak nie idę do nikogo innego i nie myślę o tym - nie nie nie!
Każda z nas żyje od wizyty do wizyty ale moim zdaniem troszkę przesadzasz. Czekaj grzecznie na wkolejną wizytę. A gdyby nie daj boże coś się działo wtedy umawiaj się do innego lekarza.

Ja mam kolejną wizytę za mc. Ale gdyby mnie coś nie pokoiło to mam przyjść.

Paulka0212 zaraz ma wizytę, ciekawe jakich onformacji się tym razem dowie może 3 fasolijka się pojawi

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
cześć czy przyjmiecie jeszcze jedną ...do swego grona ?

witamy

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziś na obiad robię piersi z kurczaka obsmażone, do tego pieczarki i papryka wszystko wymieszane w sosie węgierskim + do tego pieczone kartofle

A wiecie jak mnie wkurzają te znajomości w służbie zdrowia itp. Wczoraj szłam na gminę i postanowiłam zajść do gina , bo wizytę mam za tydzień na 12.30 a trochę mi to nie pasuje bo TŻ w pracy do 14 a nie chciałabym młodego brać do ginekologa , tym bardziej że to jego pora spania i byłby marudny. Więc pytam się czy jest możliwość aby zapisała mnie np. za 2 dni na popołudnie, to usłyszałam że nie bo teraz jestem w kolejce , i mogą mnie jct przepisać dopiero na koniec listopada. W takim razie TŻ musi o 12 wziąć przepustkę.
No ale wcześniej przede mną stała jakaś znajoma od tej babki bo mówiły sobie na "Ty" i ta jej mówi "spokojnie wcisnę Cię na czwartek" a druga położna mówi jej "to jak w czwartek przyjdzie a będziesz ją rejestrowała w bazie to zaznacz jako pilny przypadek , bo inaczej nie przejdzie"
I jak się tu nie denerwować, no ale kłócić mi się nie chciało, więc nic nie powiedziałam.
Moim zdaniem powinnaś wyrazić swoje niezadowolenie powiedzieć co myślisz o takim traktowaniu gorszych i lepszych i odejść

Cytat:

Witamy i cieszymy się razem z tobą

maruszkao - 3mam mocno kciuki za twoją umowę.

Cytat:
Na 23 czerwca, czyli drugą rocznicę ślubu, czyli dzień ojca

kiedy macie zamiar mówić rodzicom i najbliższym? czy już powiedziałyście? my bedziemy czekać do świąt kiedy to i moi rodzice i teściowie do nas przyjadą.

Piękna data. Ja przekazałam tą cudowną nowinę rodzicom i teściom jak zrobiłam 2 test. Bo nie wierzyłam na początku że udało nam sie tak od razu

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Bardzo pozytywnie, wręcz mam przykazanie się oszczędzać, bo oni chcą trojaczki
Jedynie teściowa strzeliła focha, bo była za granicą, a ja z mężem nie mamy roamingu i nie zadzwoniliśmy do niej osobiście tylko dowiedziała się od swojej siostry i jest wielka obraza majestatu. Jest gorsza niż dziecko, ale co poradzić. Mnie to wisi, nie będę się nią przejmować.
nie przejmuj się teściową teraz skup się na sobie i swoim potrójnym szczęściu... ptrzejdzie jej...

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość

a powiedz mi Mamusie w I trymestrze - chwalicie sie juz znajomym? czy narazi tak ostrożnie? Ja sama nie wiem - z jednej strony chcialabym wszytskim to ogłosic a z drugiej nie chce zapeszać .....i sama nie wiem

Ja mówiłam po okooło 2 miesiącach. Zwłaszcza że miałam plamienia więc byliśmy ostrożni. Teraz raczej powoli zaczynamy się chwalić szerszemu gronu.

Cytat:
No niestety teściowe nas jakoś nie rozpieszczają wręcz przeciwnie. Ciągle mamy z nimi pod górkę Mieszkamy z nimi i im się chyba wydaję, że jeżeli my jesteśmy z nimi to już nic innego się nie należy. Jest mi strasznie przykro z tego powodu. Bo moi rodzice starają się jak mogą, żeby coś pomóc, tato nawet za głupi płaszcz połowę kaski mi podsunął. A tu człowiek stara się jak może i kurcze ciągle coś nie tak. I zamiast mnie wspierac to ciagle słyszę jak to będzie P sam pracuje Ty w domu i dziecko na głowie Niekiedy to mam takiego doła, że to się w głowie nie mieści. A reakcja na wiadomośc o dziecku
- Mamo, będziesz babcią.
- Tak? Fajnie. (Popiła wodę z butelki i poszła)
U mnie znów odwrotnie mama i tata się spłakali i aż mnie podnieśli do góry ze szczęścia, że damy im wnuczków. W ogóle w dziwną rodzinę się wbiłam. Dzieki Bogu mój mąż zaczyna się zmieniac i wchodzic na dobrą drogę
No to się wyżaliłam

U nas zawsze się możesz wyżalić. Pamiętaj o tym. Teściów nie zazdroszcze, ale ważne że masz cudownych rodziców i zmieniającego sie na lepsze małża

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:33   #4191
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Można do Was dołączyć?
Jestem w 7 tygodniu, pierwszą wizytę będę miała w tym tygodniu Obecnie mieszkam w Anglii i tutaj inaczej podchodzi się do ciąży niż w Pl, ale za 1,5 miesiąca wracamy do Pl Do lekarza idę prywatnie, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Jestem strasznym nerwusem i niestety nie umiem opanować stresu.
Wyliczyłam sobie, że urodzę na początku czerwca, zobaczymy co powie lekarz
Na razie powiedzieliśmy tylko najbliższej rodzinie, reszta dowie się jak już będziemy w Polsce
Mam nadzieje, że wszystkie szczęśliwie dotrwamy do rozwiązania
Witaj

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuję.
Jestem po rozmowie w pracy.
Szefowa znów zbladła, padła na krzesło i wydukała "o Boże, co ja teraz zrobię". Nie jestem niezastąpiona, kilku pracowników pracuje na takich samych stanowiskach jak ja. Poza tym tak się szczęśliwie składa że pozamykałam wszystkie tematy nad którymi pracowałam.
Potem zapytała "jak to się stało" i czy drugie dziecko też będę mieć opóźnione .
Masakra!!!! Co za tępa baba ehh....niektóre to wiedza jak człowiekowi pogratulować dobrych wieści - szkoda słów

Cytat:

A miałam kiedyś zapytac i zawsze zapomnę. Miałyście tak, że zanim zrobiłyście test to czułyście , że jesteście w ciąży?
Wiesz....ja teraz jak tak sobie myśle to były symptomy, ale ja ich zupełnie nie laczylam z ciążą : plamienie implatacyjne takie blado różowe było, jakieś 2 dni pózniej kiszona kapusta - takie smaki ze szok , roztargnienie ale takie mega, ciagle coś gubie, mylę, zapominam ......No a potem czekanie na @ i dalej nie wierzyłam ze sie udało !!!

Druna baba ze mnie, jak nie byłam w ciąży to przed @ miałam wszystkie objawy a jak przyszło co do czego to moja intuicja sie uśpiła jakos dziwnie

Cytat:
Hej dziewczyny. Gratulacje wszystkich ciaz!

Podczytuje Was czasem, ale na razie sie nie ujawnialam. Mozna dolaczyc? Nie wiem czy dam rade za Wami nadazyc, bo bardzo duzo skrobiecie, poza tym nie mieszkam w PL, wiec tez nie chce za bardzo sie nakrecac, ze np. inne badania czy inne prowadzenie ciazy... chce sie poddac temu jak to tu wyglada i staram sie nie szperac i nie szukac info o tym, jak jest w Polsce.... zeby sie nie denerwowac. Ale chetnie poprzezywam z Wami te piekne 9 miesiecy

Do rzeczy: jestem obecnie w 12stym tygodniu, termin wedlug OM na 1ego maja. To moje pierwsza ciaza, planowana W najblizszy piatek TZ i ja idziemy na usg genetyczne i nie ukrywam, ze sie troche denerwuje....

Poza tym mialam juz dwa usg, jedno w 8ym, drugie w 11stym tygodniu. Dziecko miedzy jednym a drugim badaniem potroilo swoja wielkosc... bardzo sie ucieszylam, bo brzuch mi jakos nie rosnie i chwilami mialam watpliwosci czy oby na pewno cos sie tam dzieje

Co do plci, to na poczatku wydawalo mi sie, ze to bedzie chlopiec, ale teraz troche mi sie zmienilo i tak mysle, ze moze dziewczynka....?

Samopoczucie mam niezle. Bardzo wspolczuje Wam mdlosci i wymiotow Ja mialam moze z miesiac mdlosci i ogolnie wstretu do jedzenia, ale bez wymiotow. A teraz juz jakos od dwoch tygodni mi przeszlo i czuje sie bardzo dobrze, moze tylko troche wiecej spie.

Jezeli chodzi o oglaszanie nowimy, to w moim przypadku wie tylko najblizsza rodzina i moje jedna przyjaciolka. Aby powiadomic reszte czekamy konca 12stego tygodnia i tego usg genetycznego, czyli pewnie zajmiemy sie tym juz w ten weekend U mnie nie chodzi o to, aby nie zapeszac, tylko po prostu tak sobie mysle, ze jakby cos sie stalo w tym 1wszym trymestrze, to nie chcialabym tylu ludziom tlumaczyc, ze jednak nie i potem wysluchaiwac pytan jak sie czuje, jak to znosze, itp. Do wsparcia wystarczyliby mi najblizsi. No ale ja ogolnie taka ostrozna jestem z oglaszaniem roznych nowin

W pracy musialam powiedziec, ze wzgledu na druczki od lekarzy, ktore musialam skladac w kadrach, a na ktorych bylo wolami napisane, ze wizyta byla u poloznej. Z tymze ja mam super stosunki z szefem i on bardzo sie ucieszyl, wysciskal mnie i wycalowal, serdecznie gratulowal. Zobaczymy jeszcze jak to bedzie jak przyjdzie do rozmowy o urlopie wychowawczym, itp... Mam nadzieje, ze ok

Soooorrry za taki dlugi pierwszy post, ale chcialam sie przedstawic
Witaj fajnie ze tyle napisałaś przynajmniej teraz wiemy co i jak

Cytat:
Niestety prawda jest taka, że kobiety-przełożone dużo gorzej reagują na wieść o ciąży pracownika niż mężczyźni-przełożeni. Nie wiem, może to wynika z tego, że one mają większą świadomość z ... konsekwencji?
Tu masz chyba racje, ja i koleżanka od naszego szefa 2 tygodnie temu dostałysmy rożne suplementymenty min magnez, lutnike, żelazo - wiec pytam go czy to jakaś sugestia ???? A on mi na to ze przecież dziecko to nic złego i kiedyś trzeba urodzić wiec liczę ze będzie ok jak przyjdzie do rozmowy
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:34   #4192
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
aspiryna jest ok? rany, nic nie wiem no i z tym chodzieniem, to dzięki za info. będę krążyć po kabinie. i mnie przestraszyłaś tym zakrzepem
Mi lekarz tak polecił przed ostatnim lotem. Ja co prawda leciałam 4 godziny, więc nie było tragedii. Nie wiem czy puchną Ci nogi jak normalnie latasz? Bo mi bardzo (zwłaszcza na długich lotach), a po tych jego zaleceniach było super!

A co do samej Tajlandii to nic się nie martw, bo mimo, że to jest koniec świata dla nas, to to bardzo cywilizowany kraj. Pewnie bym odpuściła jedzenie w ulicznych garkuchniach (które swoją drogą są boskie!! ), ale tak poza tym nie masz się czym martwić. Służba zdrowia jest na bardzo wysokim poziomie, w niewielkiej cenie można znaleźć naprawdę komfortowy pokój i ogólnie wydaje mi się, że jest tam dość bezpiecznie.
Stary 2013-10-15, 12:37   #4193
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Martusia, tak Postanowiliśmy wrócić na stałe, choć wiemy jak wygląda życie w Pl, ale tutaj jesteśmy sami. Jest tu tylko brat TŻ, ale jakoś nie mamy z nim super kontaktów przez jego narzeczoną i jej rodziców. A, że zawsze byliśmy blisko z rodziną, to nie wyobrażam sobie być tutaj sama z dzieckiem Dlatego decyzja zapadła
Coś więcej? Od ponad roku jesteśmy małżeństwem, mamy po 24 lata. Dzidziusia na razie nie planowaliśmy, chcieliśmy poczekać jeszcze z 2 lata, no ale życie zadecydowało za Nas i to była najlepsza decyzja jaka mogła na nas paść. Nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć...
na pewno dacie radę jeśli będziesz miała pomoc rodziny i jesteście mocno z nimi zżyci to pewnie dobra decyzja a długo byliście za granicą??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:39   #4194
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

Gratuluję i witam
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja też mam wszystko po starszym Synku, fajnie, bo wyprawka dużo mniej nas będzie kosztowała Ile ma Twój Mały?
u nas wyprawka to chyab bedzie tylko dorosłe łóżko dla córci. Reszta po niej jest, nawet wózek mamy czarny wiec nie ma znaczenia płeć
Ubranka i ta tak miałam w spadku, wiec znowu je pewnie dostanę
Potrzebuję tylko kosmetyków i art higienicznych dla siebie i maleństwa.
Więksość nawet pieluchy to zamówię w sklepie http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home
kurier mi przywiezie i wniesie do domku

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj wieczorem usg genetyczne. Matko jak ja się bojęęęęęęę
ja mam 15.30 i tez mam stresa...
Cytat:
dziewczyny czy któraś z Was miała jakieś stany zapalne/bakteryjne zakazenia dróg moczowych w ciąży? ja odebrałam wyniki i nie do konca potrafię je zinterpretować bo terminy używane takie niespotykane , w necie nic nie znalazlam i obawiam się ze coś się dzieje. Boje sie antybiotykow itd. Jak nie urok to sraczka normalnie ;[
ja całą ciaze z Helusia miałam ciągle jakies bakterie. Miałam różne leki, globulki itd w końcu gin stwierdził ze taka moja uroda. Na pewno kazał mi jesc Urosept - preparat ziołowy.

Cytat:
Hej dziewczyny. Gratulacje wszystkich ciaz!

Podczytuje Was czasem, ale na razie sie nie ujawnialam. Mozna dolaczyc? Nie wiem czy dam rade za Wami nadazyc, bo bardzo duzo skrobiecie, poza tym nie mieszkam w PL, wiec tez nie chce za bardzo sie nakrecac, ze np. inne badania czy inne prowadzenie ciazy... chce sie poddac temu jak to tu wyglada i staram sie nie szperac i nie szukac info o tym, jak jest w Polsce.... zeby sie nie denerwowac. Ale chetnie poprzezywam z Wami te piekne 9 miesiecy

Do rzeczy: jestem obecnie w 12stym tygodniu, termin wedlug OM na 1ego maja. To moje pierwsza ciaza, planowana W najblizszy piatek TZ i ja idziemy na usg genetyczne i nie ukrywam, ze sie troche denerwuje....
Witaj!!

Ale pedzicie! co przeczytam jedna strone pojawia sie następna nie dam rady byc na bieżąco
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:39   #4195
martuszka0
Rozeznanie

[QUOTE=h0pe;43274357]martuszka - w ta srode? jutro?
QUOTE]
Tak, jutro tak ten czas leci, że nie zauwazyłam że dziś wtorek mamy hihi
Cytat:
Mój szef mężczyzna, na moją wieść zareagował bardzo pozytywnie a co najmilsze było, to tekst "Będziesz dobrą mamą"
Cytat:
ja po 2 godzinach od posiłku czuję siejuż głodna hihi
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:42   #4196
muffinka90
Zakorzenienie

natrzaskalyscie znow, wiec nadrobie tylko 2 ostatnie strony, bo nie mam sily, od wczoraj boli mnie podbrzusze, kupilam dzis mocniejszy magnez i nospe, byle do piatku

Zamyslona jestem w szoku, swietna masz szefowa

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:43   #4197
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
na pewno dacie radę jeśli będziesz miała pomoc rodziny i jesteście mocno z nimi zżyci to pewnie dobra decyzja a długo byliście za granicą??
Musimy dać radę, nie wyobrażam sobie innej opcji Z rodziną jesteśmy zżyci bardzo i wiem, że w każdej sytuacji możemy na nich liczyć
W Anglii jesteśmy od ponad 3 lat, także troszkę czasu minęło..
Stary 2013-10-15, 12:44   #4198
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

nawołuję mamuski
aha, więc to chyba nic groźnego

A z tymi badaniami moczu to lekarz chyba na każdej wizycie zleca mocz i morfologię (to wychodzi mniej więcej co miesiąc). Przynajmniej ja tak mam

Idziemy z Misią wcinać obiadek
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:44   #4199
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

bluesky - dziekuje Ci za dobre życzenia
Twoja praca niestety najwyrazniej nie da Ci odpocząć więc spróbuj jednak wziąć wolne, dożywić się konkretnie, dopoić no i wypocząć za wszystkie czasy. Może to właśnie Twój organizm Ci sygnalizuje.
W pracy już wiedzą? może jakby wiedzieli to dali by ci troche fory, wiecej przerw itp.

Kasian'ku
wlasnie - chyba Ci nie odpisalam , ale n pewno jest tak jak mowisz, gin zapisal Cie tak zeby bylo dobrze dopiero co bylas przeciez, chcesz bacika ? Justynka tez dobrze gada, polać jej!

Justynka - wróżko nie kracz bo pomysle ze tu naprawde jakis sabat jest )) i tak czuc ze nie jest to zwykle forum (hehe swoja droga ciekawe co by paulka powiedziala sesesese)

mszpilka- dziekuje za odpowiedź zapewne jutro tez cos dostane..

muffinko - magnez, wapń, nospa - przeciw skurczom... no i pewnie wiesz, ze lepiej prysznic niz kapiele.
trzymam kciuki zeby to bylo jednak zauwazalne powiekszanie mieszkanka bejbika

kaorlak - bylam u 3 roznych i tylko 1 mi zlecil. takze nie ma reguły cholerka, wiec te ktore nie mialy lepiej niech zrobią, tak myślę...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 12:49
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:46   #4200
bluesky89
Zakorzenienie

hope, szef wie, ale w ogóle się tym nie przejął. Czasem zostawia mnie samą i nawet nie mam jak iść do toalety, bo nie ma mnie kto zastąpić na obsłudze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości