Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 12:58   #3511
sorento
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które dostały przesylkę z FP. To przyszło zwykłym listem czy poleconym? Zapisywałam się w tym samym czasie co Wy wszystkie i nie dostałam jeszcze… mam nadzieję, że o mnie nie zapomną. Może dzisiaj listonosz przyniesie…

Dzidzia ja myślę że na odchowalnie to pójdziemy dopiero jak się wszystkie dzieciaczki urodzą, bo tak to tym późniejszym mamom będzie przykro i wątek wymrze śmiercią naturalną… poza tym te co nie urodziły dowiedzą się czegoś ciekawego od mamuś. Niech się wypowie większa ilość dziewczyn.
FP przyszło zwykłym listem, znalazłam w skrzynce po prostu. Doczytałam, że już masz
A ja jako grudniowa popieram, że dopiero jak się wszystkie rozpakujemy. Nie opuszczajcie nas Zawsze się czegoś nowego można dowiedzieć od rozpakowanych mam, a podejrzewam, że śledzić 2 wątki na raz będzie ciężko

nasturcja za usg

rybka wygląda, że fajna położna Ci się trafiła, super

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]
Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania.
Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie.
I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno...

Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki.

Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi...
Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać.
I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa...
[/QUOTE]
normalnie mi ręce opadły Co za ginekolog!!! Zmień ją jak możesz Dobrze, że się zapisałaś prywatnie, zobaczymy co Ci kardiolog powie, może wystarczą jakieś leki i się unormuje?? A jak się martwisz to jedź na IP i powiedz, że ciśnienie skacze i serducho wali jak szalone.
Ja miałam przed ciążą wysoki puls(ale podchodził pod 100, a nie 150!!! z tym, że przy niższym ciśnieniu) i się okazało, że mi brakuje potasu. Teraz biorę cały czas.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
dr Marcin Opławski, ale tak jak pisałam do Miss Tris ja chodzę prywatnie.
dzięki, ja też chodzę prywatnie, ale nr telefonu nie mam

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja mam zagwòzdke bo jutro jedziemy rejestrowac mała.
Chcemy zeby miała dwa imiona, ale nie mozemy sie zdecydować.
A jakie macie typy??

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 12:58   #3512
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:

A ja mam zagwòzdke bo jutro jedziemy rejestrowac mała.
A jakie imiona bierzecie pod uwagę jako to drugie?
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:02   #3513
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ryba i widzisz , położna się udała, coś o kotach mówiła
no.. że ma jednego co ma 16lat i że mały chyba nie ma uczulenia bo nic nie widac, a koty szybko uczulają. no ale żeby zwracać uwagę:P i żeby przzyzwyczajać małego do kotów i odwrotnie :P

wiecie jaki mam okropny brzuch ... matko święta. Przez ciążowy nawet nie widziałam że mam taie rozstępy. Teraz małego w środku nie ma a brzuch został, mniejszy i wszystko widać. Taki flak kiedy ja to zrzucę.... a tak poza tym to ile po cc można spać na brzuchu? bo mi sie marzy
Stary 2013-10-15, 13:03   #3514
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dobrze, ze przyszła, a już tak się martwiłaś.
Długo ta promocja ma trwać?
do 31 grudnia lub wyczerpania zapasów-mają 15.000 lewków do rozdania i kto pierwszy ten lepszy.

nasz synek
Stary 2013-10-15, 13:03   #3515
lineczka1989
Zakorzenienie

musze oporządzić stopy bo jak mnie złapie poród to jak ja pojadę do spzitala?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:07   #3516
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że wtedy będzie ci to wszystko jedno, o ile będziesz o tym pamiętać
Stary 2013-10-15, 13:08   #3517
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no to się pochwalę

SESJA
Cudne. Nie byłam przekonana do sesji ciążowych w plenerze, ale Twoja jest cudowna. Przy następnej ciąży, też sobie zrobimy taką z Fifim
A Ty promieniejesz normalnie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kyte ja jak chodziłam do SR to połozna mówiła, że sa nawet jakies badania na ten temat, że pozytywne nastawienie kobiety do SN jest bardzo wazne bo w przeciwnym razie psychika blokuje organizm i następuje regres porodu... ja sie tak własnie nastawilam - POZYTYWNIE i nie mam złych wrażeń. Bole miałam od 5 rano a synek był na świecie następnego dnia o 2.20 więc krótko nie trwało ale do szpitala pojechałam dopiero o 21 jak czulam że bóle są intensywne. Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
Suma sumarum nie powiem bo na koniec byłam juz po prostu zmęczona
Tak u mnie na sr też to mówiły. Ja pomimo, że boje się porodu, to też staram się pozytywnie do niego podchodzić, a w trakcie być aktywna ja Ty, bo to podobno działa cuda. Aczkolwiek życie może zweryfikować moje plany

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Do kiedy planujecie brać witaminy? Muszę zamówić na all Vita-miner Prenatal DHA, bo na DOZie są niedostępne
Chyba jeszcze jak będę karmić, to też będę brać. Teraz mam zalecenie, żeby łykać co 2, 3 dni, bo wyniki bardzo dobre, przy karmieniu też pewnie łyknę jak mi się przypomni. Także moim zdaniem możesz zamówić więcej, nie zmarnują się.
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No właśnie i tu mi się nasuneło pytanie :

Dziewczyny jakie kosmetyki bierzecie do szpitala?

Bo ja jak na razie to spakowałam tylko płyn do chigieny intymnej, żel pod prysznic, szczotkę do zębów + pastę, szampon i odżywkę
Ja wzięłam: krem do twarzy, płyn micelarny, szczoteczkę, pastę do zębów, szampon, odżywkę taką bez spłukiwania, białego jelenia, tantum rosa, gumki i spinkę do włosów. Wszystko starałam się wziąć w małych opakowaniach. Wzięłam też tusz do rzęs na wszelki wypadek jakbym za dużo czasu wolnego miała

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43260861] A w torebce dodatkowo noszę miniaturkę tuszu do rzęs A co tam [/QUOTE]
O nie jestem sama

Cytat:
A tam.
Ja Ci powiem tak.. Jak masz opcje- bierz znieczulenie.
Jak nie masz - tez dasz rade. Ja przy najwiekszych skurczach jakie miałam , mòwiłam ze dziurawa ósemka boli sto razy bardziej.
Naprawde- dla mnie po dzien dzisiejszy nie ma gorszego bòlu niz porzádny ból zęba .
A tak naprawde to zalezy chyba jaki masz pròg bòlu, no I jak na Ciebie trafi. Jeśli bedziesz miała Poròd bez komplikacji ( czego życze wszystkim) bedziesz go jeszcze mile wspominac . Tak jak ja )
8 dni temu jeszcze bym nie wierzyła że tak kiedys powiem
Też tak chce napisać po porodzie. Biorąc pod uwagę nasze historie jest szansa, że podobnie przejdę poród. Liczę na to A znieczulenie u mnie dostępne i mam zamiar skorzystać jak tylko będzie możliwość.
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kosmetyczka-kufere...565130464.html

zamówiłam taki Nie jakiś bardzo duży
Taki kuferek zawsze się przyda Bardzo ładny swoją drogą
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 13:08   #3518
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
hehe ja tak wczoraj czytam TŻ w oczekiwaniu na dziecko we fragmentach i tam jest żeby przy pierwszej fazie porodu nie panikować tylko np "wejść na ulubione forum..."

dzięki za odpowiedzi, spróbuję poprosić tego lekarza co będzie dziś na dyżurze o receptę, a jak mi nie da to wykupię dziś tylko aspargin a jutro pójdę do swojego

oj współczuję podejścia Twojej ginekolog jakas wredna z niej baba
dokładnie chyba minęła się z powołaniem baty dal niej

a bruno boski słodziak:P
Stary 2013-10-15, 13:10   #3519
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
o jak ja Cię rozumiem Nasza dzieciowa komoda nadal stoi w pudełku i nie ma kiedy jej złożyć, cały czas coś wypada A ciuszki dla maluszka w 5 reklamówkach.
Zadzwoniłam wreszcie do tego gościa i go opieprzyłam i w czwartek ma przyjechać z szafą. Mam nadzieję, bo już więcej nie wytrzymam.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no.. że ma jednego co ma 16lat i że mały chyba nie ma uczulenia bo nic nie widac, a koty szybko uczulają. no ale żeby zwracać uwagę:P i żeby przzyzwyczajać małego do kotów i odwrotnie :P

wiecie jaki mam okropny brzuch ... matko święta. Przez ciążowy nawet nie widziałam że mam taie rozstępy. Teraz małego w środku nie ma a brzuch został, mniejszy i wszystko widać. Taki flak kiedy ja to zrzucę.... a tak poza tym to ile po cc można spać na brzuchu? bo mi sie marzy
Dobrze, że tak podeszła do Twojego kota i nie kazała Ci go wyrzucać. U mnie w domu są trzy koty i pies więc ciekawe co powie położna jak przyjdzie do mnie.
Co do brzuszka się nie martw, wszystko ładnie się naciągnie, a rozstępy jeśli są czerwone możesz smarować i znikną albo się wypłycą.
Stary 2013-10-15, 13:11   #3520
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja karmie cycem , ale raz dziennie sciagam z kazdego po 15/20min do butelki .
W 3 dnu po wyjsciu miałam mały kryzys bo mała sie nie najadała - płakała, wiec odciagałam. Teraz mam tak ze jednym karmie a z drugiego sie leje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

A ja mam zagwòzdke bo jutro jedziemy rejestrowac mała.

co do pokarmu:0 wstałąm ostatnio rano i wystarczyło zeby z obu piersi pociekło, a w sumie to wylało mi sie mleko, mokra koszulke do pępka miałam

A drugie imie też polskie? tzn czy jakaś wersja angielska? a jakieś typy macie?

U mnie jest LIwia Wiktoria- tatuś chciał na pierwsze Wiktorie więc jest na drugie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:12   #3521
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No i Brunio

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej,
Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami...

Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103.
Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00.

Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania.
I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno...

Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki.

Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać.

U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością

Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje.

Chce mi się płakać... W drodze do domu zapisałam się prywatnie do kardiologa na piątek- innego pomysłu nie miałam...

Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała...

Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE]

Co za babsztyl:pala : Kochana po tym wszystkim co nam o niej pisałaś to naprawdę trzeba zmienić lekarza. Masakra, brak słów ...
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 13:12   #3522
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
już nie pamiętam ale chyba tak, bo miałam raczej małe sutki

jak Ty je utrzymałaś bez tych majtek?
haha dałam radę. Nie było źle. Dzisiaj sie ciesze że nie zakładałam, dziewczynie obok tak podrażniły szycie że jej sie to tak ślimaczyło że masakra, PŁAKAŁA z bólu, a tak to ja już po 3 dniach miałam ładnie zagojone
Cytat:
Dobrze, ze przyszła, a już tak się martwiłaś.
Długo ta promocja ma trwać?

Jak będziesz działać laktatorem albo częściej karmić Małego z piersi to mleczka więcej się pojawi i nie będziesz musiała podawać mm.
Będziecie się dzisiaj balkonować - super! Jeśli u Was jest taka piękna pogoda jak u mnie to sama przyjemność.
Nie kracz z ta listą listopadową, bo do listopada jeszcze trochę czasu zostało i oby ten czas nie przyśpieszył.
Nie pozwolili Ci założyć tych majciochów czy sama nie chciałaś?
Wiem, stosowałam tą metodę od dzidzi i jest wiecej, w szpitalu mialam baaaaaaaaaardzo malutko. dzisiaj już jest dużooooo lepiej.
Nie mogłam mieć, tzn. lekarz mi nie pozwolił, żeby mi sie ładnie oczyściło wszystko i żeby przypadkiem nie podrażnić rany po cięciu. Mogłam w ukryciu, ale on dbał o mnie i wpadał niezapowiedziany do sali i oglądał mi rany i czy wszystko sie wycyszcza ze nie zdążyłabym sciągnąc, a jak ordynator widział że sie majtki ma to był nieprzyjemny. a już miałam przeżycia z nim nieprzyjmenym wiec wolałam sobie choć tego stresu odpuścić. :P I choć bardzo dużo chodziłam to dałam rade bez majtek :P
Stary 2013-10-15, 13:12   #3523
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
i wysłuchiwał, że już koniec z bunga bunga raz na zawsze

Cytat:
do 31 grudnia lub wyczerpania zapasów-mają 15.000 lewków do rozdania i kto pierwszy ten lepszy.
ale Miss chyba nie chodziło o lewki tylko o promocję na krzesła o których pisała Ktosula :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-15, 13:14   #3524
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ja jestem 12 dzień co cc i już kombinuje coby się na brzuchu przespać narazie na boki się przewracam bo jednak cięcie było, ale już jest coraz lepiej i mogę już bez problemu kaszleć
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:15   #3525
Miss Triss
Zadomowienie

Dziewczyny będę wieczorem. Znowu przyszła do mnie mama i psioczy, że cały dzień siedzę przed komputerem. No normalnie zaczyna mnie kontrolować i sprawdzać, szkoda, że dopiero teraz.
Stary 2013-10-15, 13:17   #3526
sorento
Rozeznanie

Cytat:
ale Miss chyba nie chodziło o lewki tylko o promocję na krzesła o których pisała Ktosula :P
coś pomieszałam jak zwykle

nasz synek
Stary 2013-10-15, 13:17   #3527
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że wtedy będzie ci to wszystko jedno, o ile będziesz o tym pamiętać
ee tam wolę być przygotowana
Cytat:
Dziewczyny będę wieczorem. Znowu przyszła do mnie mama i psioczy, że cały dzień siedzę przed komputerem. No normalnie zaczyna mnie kontrolować i sprawdzać, szkoda, że dopiero teraz.
widzę że Twoja mama też czasami jak i moja gada :P jak TŻ wraca z pracy to moja mama przychodzi do nas i pyta co dzisiaj robimy bo ona by nam coś pomogła/ popatrzyła chociaż a jak mówimy że nic to ma od razu kwaśną minę :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-15, 13:23   #3528
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny to teraz ja mam pytanie z serii głupich

Otóż :

jak przyjedziemy do szpitala to na IP każa nam się przebrać w koszulę i szlafroczek zanim pójdziemy na porodówkę i teraz uwaga

Zakładamy majtki pod tą koszulę czy już nie ma sensu ?

No bo w sumie będą badać sprawdzać rozwarcie i takie tam, ale jakbyśmy chciały np. na piłce poskakać no nie wiem
Stary 2013-10-15, 13:24   #3529
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Otóż :

jak przyjedziemy do szpitala to na IP każa nam się przebrać w koszulę i szlafroczek zanim pójdziemy na porodówkę i teraz uwaga

No bo w sumie będą badać sprawdzać rozwarcie i takie tam, ale jakbyśmy chciały np. na piłce poskakać no nie wiem
to nie jest głupie pytanie, bo w sumie teraz sama zaczęłam się nad tym zastanawiać :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-15, 13:25   #3530
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem , rozumiem

ja się wczoraj męża zapytałam :

Kochanie myślisz że jak mnie złapią skurcze to zdążę jeszcze głowę umyć i włosy wyprostować ?

I ja się serio zastanawiam nad tym
Stary 2013-10-15, 13:25   #3531
babku
Zadomowienie

Cytat:
To jednak muszę się o niego upomnieć u mojej ginki żeby mi wydała, a jeśli nie zrobię sobie prywatnie badanie na grupę krwi, chyba nie kosztuje to majątek.
U mnie kosztuje coś ok 40 zł, bo mężowi robiliśmy ostatnio. Upomnij się, albo zrób, bo powinnaś mieć wpięty do karty wynik. Przynajmniej u mnie tak jest.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
co do kosmetyków zapomniałam jeszcze o pomadce do ust takiej ochronnej, nawilżającej nawet na listach szpitalnych często ją wpisują, bo usta mogą mocno wysychać
Też zapomniałam napisać o pomadce. Wszędzie piszą, żeby wziąć, wiec chyba jako pierwszą spakowałam I to najlepiej gdzieś na wierzchu mieć.
Cytat:
a i dostałam zabawkę z FP
Też dostałam wczoraj Nie pamiętam tylko komu mam podziękować za linka
Mąż tylko popatrzył, zapytał skąd mam i stwierdził, że niemożliwa jestem
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było i nie jestem na bieżąco wybaczcie.
U nas wszystko dobrze. Majunia zaczęła tyć i na wczorajszym ważeniu miała 1460g a w czwartek jeszcze 1386. Dostaje coraz większe porcje mleka ale ciągle przez sondę. Wczoraj dostała cyca na spróbowanie i nawet coś pociumkała Kąpanko przy nas też zaliczyła i tylko chwilkę zapłakała przy tym. Jest przekochanym okruszkiem
Własnie tak myślałam co tam u Was. Fajnie, że mała ładnie przybiera. żeby jak najszybciej mogła wyjść ze szpitala. Na pewno nie możecie doczekać się już tego momentu.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Moja Majeczka
Śliczna kruszynka

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Moja gina mi wszystkie wyniki powpisywała do karty i oddała, łącznie z gr krwi więc wszystkie dokumenty,wyniki mam razem w teczce.
U mnie też oddają, te co robię prywatnie. Te co miałam zlecone na nfz muszą być u nich, ale sobie kseruję i pakuję do teczki.
Stary 2013-10-15, 13:26   #3532
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem , rozumiem

ja się wczoraj męża zapytałam :

Kochanie myślisz że jak mnie złapią skurcze to zdążę jeszcze głowę umyć i włosy wyprostować ?

I ja się serio zastanawiam nad tym
sama bym chciała się wykąpać i ogolić ale nie wiem czy jest sens mycia głowy bo jak się upocisz przy porodzie to włosy będą tłuste chociaż chyba sama bym chciała umyć ;]

a jakie wyniki badań zabieracie do szpitala oprócz karty ciąży i grupy krwi i paciora?

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-15 o 13:28
Stary 2013-10-15, 13:31   #3533
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Toć to drobinka jeszcze

A o szyjce cos mowil?
Mòwiłaś mu o tym czopie?

czop odlazł już po wizycie, ale chyba jednak nie do końca, boco jakiś czas jeszcze jest dokładka a na fotelu mnie wczoraj akurat nie badał

Cytat:
A ja melduje , że pepuszek odpadł dopiero wczoraj sie żaliłam.
Moze dzis jak sie pożale o katarku to jutro go nie bedzie?

brawo za pępolek

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej, melduję że po 6 odeszły mi wody... zbieramy się doszpitala

aaaaa boję się będe informować jak coś.3mac kciuki!
mocccne kciuki zaciśnięte i melduj szybko co i jak

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
No niestety u mnie slaba noc,moje cukry zaczely wariowac,a wlasciwie bardzo spadac,cala noc na glukozie i mierzeniu co godz.pozniomu,rano niestety byl juz bardZo niski,przez co nie dostaje Tymusia do karmienia trzymajcie kciuki,zeby jakos sie wyrownalo to wszystko...dobrze,ze on taki piekny i zdrowy.

za szybką poprawę

Cytat:
Dzień dobry

Witamy się z Wami w 37 tygodniu

Kyte to faktycznie jest malutka , będzie Ci się lżej rodzić
To jeszcze 2 tygodnie i możesz się umawiać na bunga bunga z mężem - z tego co pamiętam to czekałaś aż Ci gin coś takiego powie

Anulka to skoro wylazł do końca to może faktycznie lada moment się akcja zacznie

Trele obcykaj koniecznie tą gruszkę. Takie maluszki potrafią tylko przez nos oddychać.
Dobrze że gorączki nie ma bidulka
za tydz.
a akcja jakoś przycichła

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwileczkę, przywitać się i pogratulować Pepper
Czyżby Pepper rodziła w pojedynkę? Żadna się nie namyśliła?
Wrzucę Wam parę zdjęć z sesji i pożalę się trochę, a wieczorem ponadrabiam, obiecuję.
A ponarzekać muszę na moje samopoczucie. Od dwóch dni wydaje mi się, nie wiem jakoś czuję tak w środku, że zaraz urodzę. Wczoraj popłakałam się w ramię męża. I żeby było mi mało zmartwień, to opadł mi wczoraj brzuch. Nawet zastanawiałam się czy sobie nie wkręcam z tych nerwów, ale nie. Jestem pewna na 100%, bo do tej pory widziałam swój pępek, a teraz skierował się ku dołowi i jest po za zasięgiem oczu.
Jeszcze chciałabym, żeby Filip trochę poczekał
W strachu staram się ogarnąć mieszkanie w razie czego, zaglądam do toreb, czy jest wszystko, wsłuchuje się w organizm i ogólnie zachowuję się jakbym nie była zupełnie normalna Mam nadzieję, że to tylko moje głupie fazy.
Tyle narzekania, a teraz foty, oczywiście nie wszystkie i jak zwykle jutro usunę.
Tyle Wam chyba wystarczy
Na ostatnim pomysł męża. Ze starego obrazka z Ikei zrobił mi taką ramkę niespodziankę Trochę ze złej perspektywy zrobiłam zdjęcie, ale coś tam widać. Na żywo wygląda to tak, że te zdjęcia równo są przyklejone
śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No i Brunio

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej,
Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami...

Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103.
Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00.

U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością

Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje.

Chce mi się płakać... W drodze do domu zapisałam się prywatnie do kardiologa na piątek- innego pomysłu nie miałam...

Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała...

Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE]

ale babsztyl

Nasturcja kciuki za usg

A ja dziś miałam taaaaaaaaaaaaaki słodki poranek wczoraj na fb koleżanka się pochwaliła upieczonymi rogalikami z czekoladą, no to się wirtualnie zaśliniłam i opowiedziałam o mojej ostatniej "miłości" do czekolady (Bo serio coś mnie tak wzięło, że wychodzi mi jeden blok czekoladowy i już robię drugi, mdli mnie aż od słodkiego, a muszę i muszę i koniec, do tego czeko w każdej innej postaci też jest rewelacyjna ) no i dziś pobudka, puk, puk i dostawa słodkości- wczrajsze rogaliki, tort czekoladowy i orzechy takie pieczone z czekladowym nadzieniem ale mi niedobrze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:31   #3534
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie wyniki badań zabieracie do szpitala oprócz karty ciąży i grupy krwi i paciora?
podpinam się pod pytanie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:35   #3535
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

A ja dziś miałam taaaaaaaaaaaaaki słodki poranek wczoraj na fb koleżanka się pochwaliła upieczonymi rogalikami z czekoladą, no to się wirtualnie zaśliniłam i opowiedziałam o mojej ostatniej "miłości" do czekolady (Bo serio coś mnie tak wzięło, że wychodzi mi jeden blok czekoladowy i już robię drugi, mdli mnie aż od słodkiego, a muszę i muszę i koniec, do tego czeko w każdej innej postaci też jest rewelacyjna ) no i dziś pobudka, puk, puk i dostawa słodkości- wczrajsze rogaliki, tort czekoladowy i orzechy takie pieczone z czekladowym nadzieniem ale mi niedobrze

Też tak chcę !!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-10-15, 13:35   #3536
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
podpinam się pod pytanie
Mi kazała gin zabrać :

- grupę krwi
- paciora
- hiv
- hcv
- aktualną morfologię
- aktualny mocz
- aktualną toxo

i to wszystko
Stary 2013-10-15, 13:36   #3537
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
podpinam się pod pytanie
znaczy ja na liscie co mam wziąć do szpitala mam napisane: badania USG, HBS, odczyn WR i inne badania ważne dla ciąży i porodu i nie bardzo wiem co znaczy inne ważne badania

a zapomniałam się zapytać lekarki.. no ewentualnie dopytam się w następny czwartek jak będę miała wizytę

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 13:38   #3538
babku
Zadomowienie

Cytat:
wiadomości ze spotkania z położną

PIELĘGNACJA MALUCHA:

- nie używamy mokrych chusteczek do 1 miesiąca życia, pupę przemywamy wodą z mydłem Biały Jeleń

- nie zakładamy czapeczki po kąpaniu,

KARMIENIE PIERSIĄ:

- po karmieniu nie pionizujemy dziecka, bo to jest najczęstszą przyczyną napięcia mięśniowego, dziecku nie musi się odbić, ale jeżeli chcemy żeby się dobiło i karminmy w pozycji bocznej [czyli takiej jak dziecko leży wzdłuż piersi mamy] wtedy podosimy je wyżej iż do karmienia albo możemy położyć wzdłuż ud mając główkę na przeciwko swojej buzi, jeżeli się nie odbije a boimy się że się uleje to wtedy kłądziemy dziecko na boku w łóżeczku i kładziemy pod materac poduszkę klin
Super informacje, z większością już co prawda gdzieś tam się spotkałam, ale dobrze sobie przypomnieć. Natomiast te które zostawiłam, to dla mnie nowość Z odbijaniem najbardziej się zdziwiłam i mam mieszane uczucia.

Robię sobie przerwę, na podgrzanie i zjedzenie obiadu. Mam z wczoraj więc się nie namęczę Wracam niebawem.
Stary 2013-10-15, 13:40   #3539
peppermint patty
Rozeznanie

Ok.9 dostalam dzis Tymulka,podpasli mnie glukoza i moglam karmic,i tak sobie leZymy we dwoje,cukry dalej niski mimo,ze caly czas mam kroplowe,proba podniesienia sie lozka skonczyla sie omdleniem,piskiem w uszach i nudnosciami -dziewczyny po cc-kiedy wy wstawyscie np.siusiu,ja mam ciegle cewnik

A zapomnialam wam napisac,ze ktg przed cesarka notowalo juz skurcze,wiec to musial byc nasz dzien

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:41   #3540
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Otóż :

ja się dopiero przebierałam na porodówce - bo mąż poleciał do auta po torbę. majtek już pod koszulę nie ubierałam

wykąpać się powinnaś zdążyć...
ja spokojnie poleżałam w wannie, mąż mnie ogolił.
włosów co prawda nie myłam, bo myłam w dzień (nie muszę myć codziennie)

Cytat:
sama bym chciała się wykąpać i ogolić ale nie wiem czy jest sens mycia głowy bo jak się upocisz przy porodzie to włosy będą tłuste chociaż chyba sama bym chciała umyć ;]

ja mam wszytskie badania w teczce razem z kartą...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości