|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() A ja jako grudniowa popieram, że dopiero jak się wszystkie rozpakujemy. Nie opuszczajcie nas ![]() ![]() ![]() ![]() nasturcja za usg ![]() ![]() rybka wygląda, że fajna położna Ci się trafiła, super ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798] Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... [/QUOTE] normalnie mi ręce opadły ![]() ![]() Ja miałam przed ciążą wysoki puls(ale podchodził pod 100, a nie 150!!! z tym, że przy niższym ciśnieniu) i się okazało, że mi brakuje potasu. Teraz biorę cały czas. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
no.. że ma jednego co ma 16lat
![]() wiecie jaki mam okropny brzuch ... matko święta. Przez ciążowy nawet nie widziałam że mam taie rozstępy. Teraz małego w środku nie ma a brzuch został, mniejszy i wszystko widać. Taki flak ![]() ![]() ![]()
#3514 |
Rozeznanie
|
do 31 grudnia lub wyczerpania zapasów-mają 15.000 lewków do rozdania i kto pierwszy ten lepszy.
#3515 |
Zakorzenienie
|
musze oporządzić stopy bo jak mnie złapie poród to jak ja pojadę do spzitala?!
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3517 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty promieniejesz normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43260861] A w torebce dodatkowo noszę miniaturkę tuszu do rzęs ![]() ![]() O nie jestem sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a bruno boski słodziak:P ![]()
![]() |
#3519 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do brzuszka się nie martw, wszystko ładnie się naciągnie, a rozstępy jeśli są czerwone możesz smarować i znikną albo się wypłycą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A drugie imie też polskie? tzn czy jakaś wersja angielska? a jakieś typy macie? U mnie jest LIwia Wiktoria- tatuś chciał na pierwsze Wiktorie więc jest na drugie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej, Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami... Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103. Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00. Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością ![]() Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje. Chce mi się płakać... ![]() ![]() Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała... Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE] Co za babsztyl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogłam mieć, tzn. lekarz mi nie pozwolił, żeby mi sie ładnie oczyściło wszystko i żeby przypadkiem nie podrażnić rany po cięciu. Mogłam w ukryciu, ale on dbał o mnie i wpadał niezapowiedziany do sali i oglądał mi rany i czy wszystko sie wycyszcza ze nie zdążyłabym sciągnąc, a jak ordynator widział że sie majtki ma to był nieprzyjemny. a już miałam przeżycia z nim nieprzyjmenym wiec wolałam sobie choć tego stresu odpuścić. :P I choć bardzo dużo chodziłam to dałam rade bez majtek :P
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
![]() ale Miss chyba nie chodziło o lewki tylko o promocję na krzesła o których pisała Ktosula :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny będę wieczorem. Znowu przyszła do mnie mama i psioczy, że cały dzień siedzę przed komputerem. No normalnie zaczyna mnie kontrolować i sprawdzać, szkoda, że dopiero teraz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że Twoja mama też czasami jak i moja gada :P jak TŻ wraca z pracy to moja mama przychodzi do nas i pyta co dzisiaj robimy bo ona by nam coś pomogła/ popatrzyła chociaż a jak mówimy że nic to ma od razu kwaśną minę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to teraz ja mam pytanie z serii głupich
![]() Otóż : jak przyjedziemy do szpitala to na IP każa nam się przebrać w koszulę i szlafroczek zanim pójdziemy na porodówkę i teraz uwaga ![]() Zakładamy majtki pod tą koszulę czy już nie ma sensu ![]() No bo w sumie będą badać sprawdzać rozwarcie i takie tam, ale jakbyśmy chciały np. na piłce poskakać no nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też dostałam wczoraj ![]() ![]() Mąż tylko popatrzył, zapytał skąd mam i stwierdził, że niemożliwa jestem ![]() Cytat:
![]() Śliczna kruszynka ![]() U mnie też oddają, te co robię prywatnie. Te co miałam zlecone na nfz muszą być u nich, ale sobie kseruję i pakuję do teczki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakie wyniki badań zabieracie do szpitala oprócz karty ciąży i grupy krwi i paciora?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a akcja jakoś przycichła ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej, Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami... Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103. Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00. Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością ![]() Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje. Chce mi się płakać... ![]() ![]() Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała... Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE] ale babsztyl ![]() Nasturcja kciuki za usg A ja dziś miałam taaaaaaaaaaaaaki słodki poranek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak chcę !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
znaczy ja na liscie co mam wziąć do szpitala mam napisane: badania USG, HBS, odczyn WR i inne badania ważne dla ciąży i porodu
![]() ![]() a zapomniałam się zapytać lekarki.. no ewentualnie dopytam się w następny czwartek jak będę miała wizytę
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Robię sobie przerwę, na podgrzanie i zjedzenie obiadu. Mam z wczoraj więc się nie namęczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Rozeznanie
|
Ok.9 dostalam dzis Tymulka,podpasli mnie glukoza i moglam karmic,i tak sobie leZymy we dwoje,cukry dalej niski mimo,ze caly czas mam kroplowe,proba podniesienia sie lozka skonczyla sie omdleniem,piskiem w uszach i nudnosciami -dziewczyny po cc-kiedy wy wstawyscie np.siusiu,ja mam ciegle cewnik
A zapomnialam wam napisac,ze ktg przed cesarka notowalo juz skurcze,wiec to musial byc nasz dzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykąpać się powinnaś zdążyć... ja spokojnie poleżałam w wannie, mąż mnie ogolił. włosów co prawda nie myłam, bo myłam w dzień (nie muszę myć codziennie) ja mam wszytskie badania w teczce razem z kartą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.