|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
http://allegro.pl/kosmetyczka-kufere...565130464.html
zamówiłam taki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Właśnie musze skompletować te wszystkie dokumenty i do torby włożyć ![]() ból jest na pewno do przeżycia,ale wiadomo ból bólowi nie jest równy i każdy ma inny próg znoszenia go. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeżyłam kilka ataków kolki nerkowej, a podobno niektórzy porównują intensywność bólu kolki do tych podczas porodu. Tamto przeżyłam, więc i teraz muszę dać radę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
Miss powinnas mieć oryginal. Ode mnie chcieli przy każdej wizycie szpitalnej. Ja swoje sprzed 4 lat zalaminowalam bo to ma waznosc "na zawsze".
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3186 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z terminem na 29.10 jesteśmy cztery ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam...,zapisała mi antybiotyk i w czwa muszę powtórzyć badanie moczu,mam nadzieje że już też się tego poz będe... Acelinka,śliczne fotki ![]() ![]() Ciekawe czy Rybka Nam się dziś zamelduję? No i ciekawi mnie też jak tam pepper,napewno już ma Tymka przy sobie... ![]() Dzień Dobry ![]() Nadrobiłam... I przylączam się do tych narzekających... też już bym mogła urodzić bo wszystko już mnie denerwuje,spać nie mogę-kręce się,wierce,wszystko boli,dziś rano mnie skurcz łydki złapał ałaaaaa, co pochwilę mi się chce siusiu,plecy bolą.. no masakra.. ale pocieszam sie tym że to już naprawdę ostatki... aaa i w weekend spakowałam torbę;-), muszę tylko jeszcze uszykować ciuszki dla małego i doslownie kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek typu szampon itd
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-14 o 14:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona kicha teraz dosc czesto. Kaszle raz na jakis czas ale jednak. Zakropiłam jej nosek sola fizjologiczna I jakby troche lepiej. Nie widze katarku ale cos jej tam tak rzęzi . Troche jest marudna, ale moze ma gorszy dzien. Mam takie kropelki do ingalacji dla dzidziusiow I mysle ze pokropie tetre I przewiesze jej przez bude wòzka O ile uda mi sie ja odłożyć tam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3188 |
Zadomowienie
|
Tak, zabiera mi i dopina je do karty (tej swojej w przychodni), a mi do karty ciąży tylko wpisuje wyniki długopisem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy suszarkę do włosów brać ... siostra brała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja torbę powierzchownie spakowałam, znaczy dla siebie prawie nic ![]() No i ogolnie 46/30 dni do porodu ;( wg USG to już za miesiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym tez chciała rodzić, gdyby nie to ze chata rozwalona ![]() do rybki napisałam sms, jak coś odpisze dam niezwłocznie znac ![]() Cytat:
co do kosmetyków zapomniałam jeszcze o pomadce do ust takiej ochronnej, nawilżającej ![]() ![]() Lece do lidla zobaczyć czy się ostały jakieś kurtki na natalke od rana ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Wtajemniczenie
|
Moja gina mi wszystkie wyniki powpisywała do karty i oddała, łącznie z gr krwi więc wszystkie dokumenty,wyniki mam razem w teczce.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3195 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie łzy stanęły w oczach jak Toje dziecko płakało a jak ja ostatnio leżałam podpięta pod KTG to za parawanem były małe dzieciaczki na szczepieniach i one płakały i ja razem z nimi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. w domu siedzę to się nie maluję chyba że będę gdzieś w gościach to pojadę w makijażu ![]() 3. teraz golę się co jakies 2-3 tyg bo mi się nie chce częściej, ale teraz muszę zacząć częśćiej :P Cytat:
![]() ![]() jestem pos potkaniu z położną i zaraz Wam napiszę czego się dowiedziałam ![]() a i dostałam zabawkę z FP ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było i nie jestem na bieżąco wybaczcie. U nas wszystko dobrze. Majunia zaczęła tyć i na wczorajszym ważeniu miała 1460g ![]() ![]() ![]() Trele, Angie, Maomami, Magalska Gratuluję Waszych pociech ![]() ![]() Anoula zauważyłam, że nie ma mnie w mamusiach październikowych ![]() Chciałam dodać fotkę Mai ale coś się nie chce załadować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu mam wizytę to się upomnę o oryginał, a jak nie to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już nie mogę się doczekać opisu. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- To będzie bardzo szczególny dzień dla Was! Drugi zaraz po dni urodzenia Małej najpiękniejszy dzień! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Moja Majeczka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dwukrotne badanie, z którego dostajesz kartę(jak bankomatową) z grupą krwi i Twoimi danymi kosztuje 50 zł. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w mamusiach październikowych jesteś w poście nr 1, jeszcze Rybka zdążyła Was wpisać przed swoim porodem ![]() Kasiula fajny kuferek ![]()
![]() |
#3204 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Rozeznanie
|
O rany rany, jaka słodka kruszynka
![]() ![]() ![]() ![]()
#3206 |
Zakorzenienie
|
wiadomości ze spotkania z położną
![]() PIELĘGNACJA MALUCHA: - nie używamy mokrych chusteczek do 1 miesiąca życia, pupę przemywamy wodą z mydłem Biały Jeleń - kąpiemy co 2 dni - nie używamy emolientów bo skóra dziecka się przyzwyczaja i po zmienieniu na inny płyn może wystąpić wysuszenie skóry, używamy ich dopiero wtedy kiedy zauważymy ze dziecko ma suchą skórę, - temperatura w pokoju gdzie śpi maluch powinna być w okolicach 21 stopni, tam gdzie kąpiemy 23-25 stopni, - nie zakładamy czapeczki po kąpaniu, - jeżeli pielucha jest tylko zasikana i nie wymaga mycia pupy nie stosujemy kremów [nie ma konieczności, chyba ze chcemy], jeżeli wymaga mycia wtedy smarujemy kremem - jeżeli dziecko ma suchą skórę możemy zrobić mu kąpiel z dodatkiem manganianu sodu [woda ma być lekko różowa- mozna go kupić w kryształkach albo tabletkach] albo robimy kąpiel z krochmalu, - nie przemywamy oczek rumiankiem tylko wacikiem z wodą albo rozstworem z soli fizjologicznej od zewnętrznej strony oka to wewnątrz, - dziecko ubiermay jedną warstwę więcej niż siebie - późną jesienią i w zime werandować dziecko na balkonie/ tarasie/ przy oknie przez ok 3 dni po ok 10 min, - w okresie jesienno- zimowym na spacer najlepiej iść ok 1- 1,5 tygodnia życia dziecka - na spacerze wystarczy postawiona buda, osłonka na gondolę i ta ścianka co jest przy osłonce, nie przykrywamy niczym wózka bo blokujemy dopływ świeżego powietrza, nie używać zasypki i kremu na pupę razem, bo zrobią się kluchy - po porodzie brac kwas Omega 3 KARMIENIE PIERSIĄ: - na popękane brodawki najlepsze jest własne mleko, po skończonym karmieniu wycisnąć trochę mleka i posmarować sutki i całe brodawki, dobre są okłady ze stłuczonych liści kapusty, moożna też smarować brodawki octeniseptem, - na kolki najlepsza jest BioGaia - przy kp jeść normalnie tylko w małych ilościach i z umiarem, można jeść i pić produkty mleczne i jeżeli dziecko zacznie płakać, prężyć nóżki to spróbować odstawić te produkty melczne i powinno przejść, można zjeść też schabowego jeżeli ma się ochotę, - po karmieniu nie pionizujemy dziecka, bo to jest najczęstszą przyczyną napięcia mięśniowego, dziecku nie musi się odbić, ale jeżeli chcemy żeby się dobiło i karminmy w pozycji bocznej [czyli takiej jak dziecko leży wzdłuż piersi mamy] wtedy podosimy je wyżej iż do karmienia albo możemy położyć wzdłuż ud mając główkę na przeciwko swojej buzi, jeżeli się nie odbije a boimy się że się uleje to wtedy kłądziemy dziecko na boku w łóżeczku i kładziemy pod materac poduszkę klin - ok. 3 miesiąca może nam się wydawać że mamy zanik pokarmu, wtedy mimo wszytsko trzeba przystawiać dziecko do piersi żeby poszedł impuls do przysadki mózgowej ze potrzebna jest produkcja mleka, - dziecko wtedy je, kiedy słyszymy ciumkanie, jeżeli słyszymy odgłos połykania i buzia musi obejmować całą brodawkę, najczęściej dziecko najada się w przeciągu 15-20 min - jeżeli chcemy możemy robić okłady z ciepłej pieluchy na piersi zeby ruszyła produkcja mleka i robimy to przed karmieniem, po karmieniu robimy okłady z zimnej pieluszki zeby mleko aż tak nie leciało - hartowanie brodawek przed porodem nic nie daje [ostatnie badaia tak pokazują] - należy wietrzyć piersi- chodzić w luźnej koszulce, ajlepeij bez stanika, albo chodzić w ogóle bez stanika i koszulki - pobudzamy laktację laktatorem - jeżeli karmimy piersią to w nocy nie podawajmy mm - nie doapajamy dziecka, jeżeli widzimy ze dziecku chce się pić wtedy podajemy cyca a same możemy pić herbatkę dla dziecki z kopru włoskiego i dziecko dostanie razem z mlekiem z tej herbatki jakieś składniki - jeżeli mamy słabą produkcję mleka należy pić herbatkę Bocianek i to tyle ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-14 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
O udało się przez aplikacje
![]() Ja się czuję dobrze jak nówka sztuka ![]() Lecę odciągać mleko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Rozeznanie
|
A, dostałam dziś gratisa z Fisher Price, tego lewka-grzechotkę
![]() ![]() ![]() A i z Bebilona płytkę z kołysankami z muzyki klasycznej, też za rejestrację. jak ktoś chce to proszę: https://www.bebiprogram.pl/benefity/
#3209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maomami przesłaął mi fotkę Zuzki ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka śliczna i maleńka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.