Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 14:31   #3451
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Nadaje ze spaceru, młode śpi

Dzoan ale balwan. Nie wiem czemu większość facetów ma takie muchy w nosie w momencie jak są nam po prostu do czegoś potrzebni. Może oni są zazdrośni o maleństwa? Ja ku nie wiem czym to tlumaczyc

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:36   #3452
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Mam też pytanie do mam dziciaczków u których zdiagnozowano refluks.Czym się objawiała ta choroba u was???
Mam podejrzenia że Szymek może chorować na refluks.
- częste ulewanie, nawet po 3 godzonach od karmienia- takim już stawionym mlekiem w postaci "serka"
- odgłos cofanie się mleczka w przełyku
- krzywienie się Małego
- czasem płacz zaraz pojedzeniu
- czesty kaszelek
- krztuszenie się

U nas to były objawy.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:37   #3453
dzoan
Zakorzenienie

cholcia to poranne obsiusianie się, to chyba nie z leżenia na boczku.. wyciągnęłam Małego z wózka i ciepłego pajaca, a on ma plecy mokre.. pampers góra 4 godz. na pupci.. a nam wylewania zdarzały się tylko przy za małej pieluszce kurka a taki zapas dada2 zrobiliśmy i tylko 1 paczka wykorzystana

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:39   #3454
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

A oto mój ANTOSIEK
Z braciszkiem najlepiej sie mu rozmawia

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O jaki słodziak
Margoś, a w wiaderku Mały siedzi na dnie..jak on tam nóżki układa?
A wdzianko jakie fajne ma
A po takim parczku to sama bym się przeszła.. ja nie mam jeszcze gdzie pójść, w takie drzewiaste miejsce.. ale niedługo blisko domu otworzą dinozaurowy park
Nie siedzi, bo nie da rady w nim usiąść Nóżki ma w pozycji żabki
Czasami wyciąga je do góry i wtedy wystaje mu głowa i stopy
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
O
Dziewczyny, których dzieci śpią w nocy tylko na boczkach-mam pytanie:
Czy Wasze dzieci czasem osikują się w nocy?
Bo mój często.
Pierwsze co robię, gdy budzi się na jedzenie to rozpinam śpiworek i sprawdzam czy ma suche ubranka.
Wkurza mnie to tak, że dramat, bo jak jest osikany to muszę go kompletnie przebrać a ten ryczy

Pampersy mają dobry rozmiar, bo używamy trójek-tych do 9 kg, a Kuba waży niecałe 7kg.
Osikują się bardzo często, chyba, ze częściej zmieniam pieluchę...
Podsumowując, co noc jest przesikany
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Owszem, Alicja sie obsikuje, ale to moja wina bo nie chce mi sie w nocy jej przewijac. Zla matka jestem.
Ha ha ha jw
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
czyli całą noc leżałaś tak? a mogłaś np przechodzić całą noc z dzieckiem na rękach. widzisz, jaki Twój syn jest dobry i wyrozumiały a Ty niedobra marudzisz
Z każdego Twojego postu wieje optymizmem
Cytat:
Hej dziewczyny
informuję że żyję wybaczcie że mnie nie było kilka dni ale zwaliły nam sie problemy na głowę i nie miałam czasu ani ochoty na komputer, problemy z mama w szpitalu, do tego problemy w domu z siostrą tz-a (byłam już z Szymciem spakowana i wracałam do mojego ojca, teściowa i Tż wybłagali żebyśmy zostali) do tego przechodziliśmy skok
Nie wiem co u was i nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, Szymcio jest strasznie aktywny w dzień i non stop potrzebuje uwagi, ledwo sie wyrabiam z obiadem i sprzątaniem pobieżnym.
Ojejku... Mam nadzieję, ze problemy się skończą!

Dziękujemy za wszystkie komplementy
I nadrabiam dalej wyszłam w wprawy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:50   #3455
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
1. nawet jak o zimeniakach powiedziałam, to się śmiał, jakby to zabawne było.. nie jarzy? nie widzi?

2. mogła pominąć w opisie bramy i tory
1. może nie chce widzieć? może nie chce ruszać trudnych tematów/spraw? łatwiej udawać, że nie ma problemu
2. noo, pojechałabyś i dopiero byś się zdziwiła

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

takie tam głupotki/ ciekawostki/ gadżety przy wprowadzaniu pokarmów stałych:
http://www.youtube.com/watch?v=Odp8eNIdNfI
Stary 2013-10-15, 14:51   #3456
magdalennne
Wtajemniczenie

Helo
Mały znowu śpi już 4 godziny i nie mam co ze sobą zrobić Myślałam, że z matką pogadam trochę, ale mnie olała i poszła się położyć. Zdążyłam okna pomyć, wyjść na spacer i do sklepu, nawet obiad zrobiłam... Ehhh nie dogodzi

To ja wychodzę na rozrzutną matkę, bo zużywam dziennie pewnie z 10-12 pieluch. Zmieniam często i w nocy zazwyczaj też min. raz. Ostatnio mały mi kupczy w nocy, a i w dzień jest często kupka, więc nie będzie tak siedział... I nie lubię jak ma ciężką pieluchę, bo nie waży wtedy 6kg tylko 7, a wolę go w lżejszej wersji

Dzoan przykro czytać, że twój TŻ zachowuje się jak burak Może w końcu przemyśli sprawę... Oby tak było.
Mój TŻ też mnie rozwalił dzisiaj. Niestety nie jest typem pedancika, który dba o porządek. Trochę mnie to wkurza, ale przywykłam do tego. Stara się i jak mu powiem to sprzątnie, ale z domu nawyku niestety nie ma. Ale dzisiaj to przeszedł sam siebie, jak zjadł batonika i zostawił papierek na stole Oj zaraz poszedł stosowny komentarz.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:53   #3457
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mały znowu śpi już 4 godziny i nie mam co ze sobą zrobić
piona
Stary 2013-10-15, 14:54   #3458
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
strawberry moja czasami też tak sie wygina.
po przebudzeniu robi mostek
czasami po karmieniu gdy biore ja do odbicia
U nas dokładnie tak samo. A to bardzo źle????
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:55   #3459
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dzoan takie zachowanie to czesta zagrywka.. Ze w sumie nic sie nie stalo i o co ci chodzi wiec ostatecznie myslisz ze sama sobie cos uroilas. ..

Zwazylam sie przed chwila z malym i wg mnie wazy 6700

Zaczelam zapisywac i dzisiaj byly juz 3 kupy... Co konsumuje to wydala

Magdalenne - duzo bym dala za taka jedna dluzsza drzemke dzienna u leonka, zdarzylabym wszystko porobic i sama jeszcze sie przespac, a tak to kiszka

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-15 o 14:59
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:55   #3460
magdalennne
Wtajemniczenie

Obudził się
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:06   #3461
dzoan
Zakorzenienie

Przebrałam Małego..dałam jeszcze dady2, żeby sprawdzić czy znowu przesika..jeśli tak..za małe.. sprawdziłam, że mamy jeszcze 3 paczki tego rozmiaru
No nic..pójdą w prezencie do bratanka..

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Właśnie mi się przypomniało jak ostatnio uśpiliśmy Małego..a był bardzo marudny już.. wrzuciliśmy go na koc..zrobiliśmy hamak i bujaliśmy na boki.. ja byłam w jego nóżkach i mu śpiewałam ciuchutko.. odpłynął po kilku minutach wtulony w pieluszkę tetrową później wrzuciliśmy go na tym kocu do łóżeczka i spał sobie dalej

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

A i pochwalę się, że Mały przespał 3 godz. (2 na spacerku i 1 w pokoiku przy otwartym oknie)

Stary 2013-10-15, 15:08   #3462
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:

Mam też pytanie do mam dziciaczków u których zdiagnozowano refluks.Czym się objawiała ta choroba u was???
Mam podejrzenia że Szymek może chorować na refluks.

A i zapomniałam dostałam dziś okres

Mam nadzieję że będe miała więcej czasu i powrócę do was bo strasznie mi was brakowało
U Antka ulewanie bez leków meeeega ulewanie i słychać jak po karmieniach mu się wraca pokarm i słychać jak go z powrotem przełyka. Czasem robi tylko kwaśną minę czasem płacze. Po lekach (debridat i polprazol) jest dużo lepiej prawie objawy ustały. Jak będzie jak odstawimy leki nie wiem. I my sobie sami zdiagnozowaliśmy refluks lekarz tylko potwierdził. A u Cynamonków w skrócie Adaś wraca do zdrowia ale ma problemy po odstawieniu morfiny. Personel w szpitalu jest tragiczny i Cynamonki muszą sami czuwać nad tym co mały dostaje (jakie leki i witaminy) w ogóle muszą się prosić żeby lekarz przyszedł jak zauważą coś niepokojącego a Adaś ma stan podgorączkowy.

Dzoan
u nas remont też na dobre. Przed chwilą gośc młotem pneumatycznym rozwiercał sobie próg akurat 5 minut po tym jak Antek usnął poleciałam do gościa i na szczęście ugodowy facet bo zgodził się poczekać aż mały trochę pośpi.

Ja tylko na szybko relację zdam. Byłam z małym w pracy. Fajnie było tylko się na końcu rozpłakał i musiałam szybko wychodzić. Oczywiście jak tylko wyszłam z nim na dwór od razu usnął. Dostaliśmy zabaweczkę z FP taki grający garnek interaktywny z klocuszkami. Ciekawa zabawka bo teraz do patrzenia a później nawet do nauki liczenia i kształtów

Jutro mamy II szczepienie 6 w 1 proszę o kciuki za moje słoneczko
Stary 2013-10-15, 15:13   #3463
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Słodziutki

Dzoan, normalnie Twój mąż...

My już po pediatrze, na szczęście z marszu nas przyjęła
Z Fi wszystko ok. Katarek i wysypka mogą iść w parze przez jakiegoś wirusa. Dostał kropelki do nosa, wit. c i probiotyk. Mam go kąpać w nadmanganianie i następnym razem od razu przyjść z katarem, bo szybko na ucho może przejść :P

Pediatra była zadziwiona, że Filip tak patrzy uważnie, patrzył tylko na mnie - na nią nie zwracał uwagi nawet jak do niego mówiła

Jak zaglądała mu w uszka to tak się darł, jakby go ze skóry obdzierała - tak mu się nie podobało Ale pochwaliła go za podnoszenie główki i nie zwróciła uwagi na "podwyższone napięcie mięśniowe"

Po badaniu Fiś padł i przespał 2h na spacerze, mimo, że powinien jeść zaraz po wizycie A w parku spotkałam moją pacjentkę, także pogadałyśmy, przeszłyśmy na "ty", namierzyłyśmy się na facebooku, więc fajnie

A na 18 jadę do gina. Po 10 tyg. Ciekawe czy wyda mi pozwolenie na dziabanko, które uskuteczniamy od 4 tyg. po porodzie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:14   #3464
Anulka_p
Zakorzenienie

Prośba:
Tak pięknie głosowałyście na Surkę. Czy i ja mogę prosić o głosy w konkursie?

Link do głosowania.
http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427

Z góry dziękuję
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:17   #3465
dzoan
Zakorzenienie

Ghia za jutrzejsze szczepienie..będzie dobrze Kurde jeszcze chwilę posiedzę i zabieram Małego znowu na dwór.. w tym hałasie nie pośpi..

teso no właśnie..będzie ze mnie kretynkę robił, że to ja problemy stwarzam chyba urządzę mu podobny cyrk, a jak będzie chodził naburmuszony i mi coś napomknie powiem 'ale przecież nic się nie stało..o co Ci chodzi? daj spokój, nie miałam focha, nie byłam zła..tylko zmęczona..źle mnie odebrałeś'

Stary 2013-10-15, 15:18   #3466
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Prośba:

Link do głosowania.

Z góry dziękuję
Pewnie! Co ile można głosować?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:19   #3467
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Link do głosowania.

Z góry dziękuję
poszło
Stary 2013-10-15, 15:19   #3468
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Prośba:

Link do głosowania.

Z góry dziękuję
już

Stary 2013-10-15, 15:22   #3469
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Szanowna Pani Doktor powiedziała, ze Adaś nie jest jej jedynym pacjentem a to jest publiczna służba zdrowia i za dużo chcemy wiedzieć i za bardzo sie wtracamy.. Franca głupia :/
Zabrzmiało jakby chciała brzydko mówiąc dostać "w łapę". Ale może źle interpretuję. Nie ma czegoś takiego jak "za dużo chcecie wiedzieć" Przecież chodzi o zdrowie i życie waszego dziecka,co to za ludzie ci lekarze tam wogóle pracują,masakra Mi to się w głowie nie mieści to co opisujesz,jak można tak traktować dzieci malutkie w szpitalu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43271647]Dzoan ja jestem mniej kreatywna, bo mojemu śpiewam w rytm znanej piosenki:

Mój Artusiek tańczy, tańczy tańczy tańczy
Tańczy tańczy mój Artusiek tańczy

Mój Artusiek tańczy, tańczą jego nóżki
Tańczy tańczy, tańczą jego nóżki

Mój Artusiek tańczy, tańczą jego rączki
Tańczy, tańczy, tańczą jego rączki...

I tak aż mi zabraknie części ciała :P

Ale i tak wciąż najbardziej lubi Rammsteina, nie dla nas Fasolki, kołysanki ani śpiewanie mamy....[/QUOTE]

To tak jak moja Gabrysia Słuchanie danej muzyki w ciąży jednak bardzo decyduje o późniejszych upodobaniach muzycznych

Mam jeszcze 3 str do nadrobienia,ale to wieczorem,bo teraz na spacer lecimy z małą Wrzucę wam wieczorem filmik jaki dziś nagrałam jak się Gabrysia śmieje
Stary 2013-10-15, 15:22   #3470
lachryma
Zakorzenienie

zapisałam się na piątek na konsultację w sprawie zabicia moich rozstępów na brzuchu
ciekawe co mi powiedzą, zaoferują i jaki będzie koszt
Stary 2013-10-15, 15:22   #3471
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy w 4 miesiącu też notuje się jakiś kryzys laktacyjny? Michaś je dziś prawie bez przerwy. Czuję się na na początku karmienia. W dodatku rzuca się na pierś tak jakby cały dzień nic nie jadł.
Wiem, że kryzysy trzeba przetrwać, więc nastawiam się na częste karmienia i nie załamuję, ale zastanawiam czy to normalne. Słyszałam o kryzysie w 3 miesiącu i 6, ale o 4 jakoś chyba nigdy.
Nie wiem ale ja sie ostatnio czuje jakby miała permanentny kryzys. Dzis juz jemy co 1, 5h. Rzuca sie na piers, szarpie, ssie 2 min i sie odwraca, potem jest ryk i tak w kolko

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-15, 15:22   #3472
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Jutro mamy II szczepienie 6 w 1 proszę o kciuki za moje słoneczko
kciuki potrzebne dla Was!!!

CYNAMONKI...to co się dzieje w tym szpitalu to jakaś kpina...
Dobrze, że trzymacie rękę na wszystkim bo nieźle by zaniedbali Adasia...

Oby Adasiowi zmalała gorączka...kiedyś się mówiło, ze jak jest goraczka to znaczy, że organizm się broni...miejmy nadz. ze to nie infekcja i organizm poprostu wraca do normy i dlatego ...

Ja wróciłam z Donem ze spacerku, chłodno jest dzisiaj:/
Jakaś jestem niedospana po tych chrzcinach...

Nie mam pomysłu dziś na obiad, pochwalcie się co dziś pichcicie??

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:24   #3473
dzoan
Zakorzenienie

en jaki fajny Tomuś a Ty jak fajnie gugałaś miły masz głos nawet Olek się wsłuchał i przez chwilę leżał spokojnie nagraj nam jakąś bajeczkę

Stary 2013-10-15, 15:25   #3474
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
u mnie standard jak nie mam weny: ryba na parze+ warzywka z mrożonki+ brązowy ryż. szybko i zdrowo.

a wczoraj było to, też szybkie:
http://www.makecookingeasier.pl/na-o...hami-nerkowca/
Stary 2013-10-15, 15:26   #3475
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Słodziutki

Dzoan, normalnie Twój mąż...

My już po pediatrze, na szczęście z marszu nas przyjęła
Z Fi wszystko ok. Katarek i wysypka mogą iść w parze przez jakiegoś wirusa. Dostał kropelki do nosa, wit. c i probiotyk. Mam go kąpać w nadmanganianie i następnym razem od razu przyjść z katarem, bo szybko na ucho może przejść :P

Pediatra była zadziwiona, że Filip tak patrzy uważnie, patrzył tylko na mnie - na nią nie zwracał uwagi nawet jak do niego mówiła

Jak zaglądała mu w uszka to tak się darł, jakby go ze skóry obdzierała - tak mu się nie podobało Ale pochwaliła go za podnoszenie główki i nie zwróciła uwagi na "podwyższone napięcie mięśniowe"

Po badaniu Fiś padł i przespał 2h na spacerze, mimo, że powinien jeść zaraz po wizycie A w parku spotkałam moją pacjentkę, także pogadałyśmy, przeszłyśmy na "ty", namierzyłyśmy się na facebooku, więc fajnie

A na 18 jadę do gina. Po 10 tyg. Ciekawe czy wyda mi pozwolenie na dziabanko, które uskuteczniamy od 4 tyg. po porodzie
atar i wysypka w parze..nie wpadłabym na to super, że to nic poważnego

Stary 2013-10-15, 15:26   #3476
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pewnie! Co ile można głosować?
Non stop. Bez ograniczeń.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Niestety tylko pierogi z Biedronki.
Stary 2013-10-15, 15:27   #3477
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Prośba:

Link do głosowania.

Z góry dziękuję
pewno, dawaj Anulka jedziemy teraz na Ciebie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:27   #3478
Anulka_p
Zakorzenienie

Jednak nie non stop można głosować. Trzy głosy dziennie można oddać.
Szkoda, bo wy potraficie
Stary 2013-10-15, 15:28   #3479
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Prośba:

Link do głosowania.
http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy-jestes/galeria/porada/4427

Z góry dziękuję

Poszło

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:29   #3480
lachryma
Zakorzenienie

kejt, dobrze, że to nic poważnego

zamówiłam sobie kwasy na twarz także zaczynam od przyszłego tygodnia walkę z przebarwieniami poporodowymi. mam nadzieję, że nie zrobię sobie kuku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości