|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Nadaje ze spaceru, młode śpi
![]() Dzoan ale balwan. Nie wiem czemu większość facetów ma takie muchy w nosie w momencie jak są nam po prostu do czegoś potrzebni. Może oni są zazdrośni o maleństwa? Ja ku nie wiem czym to tlumaczyc Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3452 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
- odgłos cofanie się mleczka w przełyku - krzywienie się Małego - czasem płacz zaraz pojedzeniu - czesty kaszelek - krztuszenie się U nas to były objawy. |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
cholcia to poranne obsiusianie się, to chyba nie z leżenia na boczku.. wyciągnęłam Małego z wózka i ciepłego pajaca, a on ma plecy mokre.. pampers góra 4 godz. na pupci.. a nam wylewania zdarzały się tylko przy za małej pieluszce
kurka a taki zapas dada2 zrobiliśmy i tylko 1 paczka wykorzystana
|
|
|
|
#3454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami wyciąga je do góry i wtedy wystaje mu głowa i stopy ![]() Cytat:
Podsumowując, co noc jest przesikany Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() I nadrabiam dalej
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. noo, pojechałabyś i dopiero byś się zdziwiła ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- takie tam głupotki/ ciekawostki/ gadżety przy wprowadzaniu pokarmów stałych: http://www.youtube.com/watch?v=Odp8eNIdNfI
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
![]() Mały znowu śpi już 4 godziny i nie mam co ze sobą zrobić Myślałam, że z matką pogadam trochę, ale mnie olała i poszła się położyć. Zdążyłam okna pomyć, wyjść na spacer i do sklepu, nawet obiad zrobiłam... Ehhh nie dogodzi![]() To ja wychodzę na rozrzutną matkę, bo zużywam dziennie pewnie z 10-12 pieluch. Zmieniam często i w nocy zazwyczaj też min. raz. Ostatnio mały mi kupczy w nocy, a i w dzień jest często kupka, więc nie będzie tak siedział... I nie lubię jak ma ciężką pieluchę, bo nie waży wtedy 6kg tylko 7, a wolę go w lżejszej wersji Dzoan przykro czytać, że twój TŻ zachowuje się jak burak Może w końcu przemyśli sprawę... Oby tak było.Mój TŻ też mnie rozwalił dzisiaj. Niestety nie jest typem pedancika, który dba o porządek. Trochę mnie to wkurza, ale przywykłam do tego. Stara się i jak mu powiem to sprzątnie, ale z domu nawyku niestety nie ma. Ale dzisiaj to przeszedł sam siebie, jak zjadł batonika i zostawił papierek na stole
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Konto usunięte
|
Dzoan takie zachowanie to czesta zagrywka.. Ze w sumie nic sie nie stalo i o co ci chodzi wiec ostatecznie myslisz ze sama sobie cos uroilas.
.. Zwazylam sie przed chwila z malym i wg mnie wazy 6700 ![]() Zaczelam zapisywac i dzisiaj byly juz 3 kupy... Co konsumuje to wydala ![]() Magdalenne - duzo bym dala za taka jedna dluzsza drzemke dzienna u leonka, zdarzylabym wszystko porobic i sama jeszcze sie przespac, a tak to kiszka Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-15 o 14:59 |
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudził się
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrałam Małego..dałam jeszcze dady2, żeby sprawdzić czy znowu przesika..jeśli tak..za małe.. sprawdziłam, że mamy jeszcze 3 paczki tego rozmiaru
No nic..pójdą w prezencie do bratanka.. ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Właśnie mi się przypomniało jak ostatnio uśpiliśmy Małego..a był bardzo marudny już.. wrzuciliśmy go na koc..zrobiliśmy hamak i bujaliśmy na boki.. ja byłam w jego nóżkach i mu śpiewałam ciuchutko.. odpłynął po kilku minutach wtulony w pieluszkę tetrową później wrzuciliśmy go na tym kocu do łóżeczka i spał sobie dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- A i pochwalę się, że Mały przespał 3 godz. (2 na spacerku i 1 w pokoiku przy otwartym oknie) |
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzoan u nas remont też na dobre. Przed chwilą gośc młotem pneumatycznym rozwiercał sobie próg Ja tylko na szybko relację zdam. Byłam z małym w pracy. Fajnie było tylko się na końcu rozpłakał i musiałam szybko wychodzić. Oczywiście jak tylko wyszłam z nim na dwór od razu usnął. Dostaliśmy zabaweczkę z FP taki grający garnek interaktywny z klocuszkami. Ciekawa zabawka bo teraz do patrzenia a później nawet do nauki liczenia i kształtów ![]() Jutro mamy II szczepienie 6 w 1 proszę o kciuki za moje słoneczko
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzoan, normalnie Twój mąż... ![]() My już po pediatrze, na szczęście z marszu nas przyjęła Z Fi wszystko ok. Katarek i wysypka mogą iść w parze przez jakiegoś wirusa. Dostał kropelki do nosa, wit. c i probiotyk. Mam go kąpać w nadmanganianie i następnym razem od razu przyjść z katarem, bo szybko na ucho może przejść :P Pediatra była zadziwiona, że Filip tak patrzy uważnie, patrzył tylko na mnie - na nią nie zwracał uwagi nawet jak do niego mówiła Jak zaglądała mu w uszka to tak się darł, jakby go ze skóry obdzierała - tak mu się nie podobało Ale pochwaliła go za podnoszenie główki i nie zwróciła uwagi na "podwyższone napięcie mięśniowe" ![]() Po badaniu Fiś padł i przespał 2h na spacerze, mimo, że powinien jeść zaraz po wizycie A w parku spotkałam moją pacjentkę, także pogadałyśmy, przeszłyśmy na "ty", namierzyłyśmy się na facebooku, więc fajnie ![]() A na 18 jadę do gina. Po 10 tyg. Ciekawe czy wyda mi pozwolenie na dziabanko, które uskuteczniamy od 4 tyg. po porodzie |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Prośba:
Tak pięknie głosowałyście na Surkę. Czy i ja mogę prosić o głosy w konkursie? ![]() ![]() Link do głosowania. http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427 Z góry dziękuję |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia
za jutrzejsze szczepienie..będzie dobrze Kurde jeszcze chwilę posiedzę i zabieram Małego znowu na dwór.. w tym hałasie nie pośpi.. teso no właśnie..będzie ze mnie kretynkę robił, że to ja problemy stwarzam chyba urządzę mu podobny cyrk, a jak będzie chodził naburmuszony i mi coś napomknie powiem 'ale przecież nic się nie stało..o co Ci chodzi? daj spokój, nie miałam focha, nie byłam zła..tylko zmęczona..źle mnie odebrałeś'
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43271647]Dzoan ja jestem mniej kreatywna, bo mojemu śpiewam w rytm znanej piosenki: Mój Artusiek tańczy, tańczy tańczy tańczy Tańczy tańczy mój Artusiek tańczy Mój Artusiek tańczy, tańczą jego nóżki Tańczy tańczy, tańczą jego nóżki Mój Artusiek tańczy, tańczą jego rączki Tańczy, tańczy, tańczą jego rączki... I tak aż mi zabraknie części ciała :P Ale i tak wciąż najbardziej lubi Rammsteina, nie dla nas Fasolki, kołysanki ani śpiewanie mamy....[/QUOTE] To tak jak moja Gabrysia Mam jeszcze 3 str do nadrobienia,ale to wieczorem,bo teraz na spacer lecimy z małą Wrzucę wam wieczorem filmik jaki dziś nagrałam jak się Gabrysia śmieje
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
zapisałam się na piątek na konsultację w sprawie zabicia moich rozstępów na brzuchu
ciekawe co mi powiedzą, zaoferują i jaki będzie koszt
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki potrzebne dla Was!!!
![]() CYNAMONKI...to co się dzieje w tym szpitalu to jakaś kpina... Dobrze, że trzymacie rękę na wszystkim bo nieźle by zaniedbali Adasia... Oby Adasiowi zmalała gorączka...kiedyś się mówiło, ze jak jest goraczka to znaczy, że organizm się broni...miejmy nadz. ze to nie infekcja i organizm poprostu wraca do normy i dlatego ... Ja wróciłam z Donem ze spacerku, chłodno jest dzisiaj:/ Jakaś jestem niedospana po tych chrzcinach... Nie mam pomysłu dziś na obiad, pochwalcie się co dziś pichcicie?? |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
en jaki fajny Tomuś
miły masz głos nagraj nam jakąś bajeczkę
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie standard jak nie mam weny: ryba na parze+ warzywka z mrożonki+ brązowy ryż. szybko i zdrowo.
a wczoraj było to, też szybkie: http://www.makecookingeasier.pl/na-o...hami-nerkowca/
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że to nic poważnego ![]() |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Non stop.
![]() Bez ograniczeń. Niestety tylko pierogi z Biedronki.
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie non stop można głosować. Trzy głosy dziennie można oddać.
![]() Szkoda, bo wy potraficie ![]()
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszło
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
kejt, dobrze, że to nic poważnego
zamówiłam sobie kwasy na twarz także zaczynam od przyszłego tygodnia walkę z przebarwieniami poporodowymi. mam nadzieję, że nie zrobię sobie kuku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

kurka a taki zapas dada2 zrobiliśmy i tylko 1 paczka wykorzystana 

a Ty niedobra marudzisz 

za jutrzejsze szczepienie..będzie dobrze