Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 16:06   #4231
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

matal espumisan ani nic w podobnym skladzie nie pomagalo dopiero po delikolu widze jakas poprawe... a ile kosztuje enfamil?
Stary 2013-10-15, 16:14   #4232
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

..wpadłam na sekundkę zobaczyc co słychac, niestety nie mam szans by nadrobic.
Hania wpada często w 'cug cycowy', ciągle chce jesc, ale dobrze, ładnie przybiera na wadze, nadrabia to, ze malutka się urodziła (2535g), teraz wazy 4210 (w zeszły czwartek tyle było- skonczyła wtedy 7tygodni))- przez ost 3 tygodnie przybierała 330g na tydzień, to powyzej sredniej, wiec super. jest kochana, płacze tylko jak głodna. od 3 dni męczy ja katarek, ale mamy super 'odsysacz gilów' - taka rurka ktora sie przykłada do noska , połaczona wężykiem plus ustnik i sie ustami 'wsysa', ale jest oczywiście takie zabezpieczenie , zeby było higienicznie. mama mi to z POlski przywiozła i najpierw sobie pomyslałam- co za masakra z tym wciaganiem, ale naparwde jest super.
POkarmu mam mnóstwo, nieraz jak się w trakcie Hania odłączy od cycka to fontanna tryska w góre (a kiedys myslalam w ogole, ze w cycku jest jedna dziurka przez która leci mleko..a tu niespodzianka

połog minał mi super, myslalam, ze bedzie gorzej, jedyna rzecz jaka została jako 'skutek uboczny' porodu to dolegliwosci dooopki. i chyba nawet nie jest to hemoroid, ale pękniecie odbytu (brzmi strasznie. no i przyjemne nie jest, trudne do wygojenia, mam nadzieje, ze mi sie uda to opanowac)

pozdrawiam mocno mamuski obecne i przyszłe!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:17   #4233
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
spałam prawie dwie godziny, masakra jakaś.

dalej mnie boli doopa.
Ja też i co gorsze wcale nie wstałam wyspana. Jestem tak wkurzona. Mały ma dzień marudny, tż wrócił i zadaje trylion głupich pytań a dodatkowo o co go ie poproszę to robi sto godzin doprowadzając mnie do furii.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:19   #4234
bajka1807
Zakorzenienie

zdublowany post.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-10-15 o 16:24
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:19   #4235
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Menu mam takie: rosol z makaronem, ryz z bialym sosem, ziemniaki, frytki, mix surowek, zrazy, dewolaje, rozne rodzaje kotletow, mielone z pieczarkami, udka zapiekane w boczku, po obiedzie lody i kawa, tort dwusmakowy, rozne rodzaje ciast, soki niegazowane w cenie. Dokupic musimy gazowane, wino, owoce. Takze jestem bardzo zadowolona z ceny, tym bardziej ze za dzieci do lat 5 nie place w ogole a od 6 do 10 polowe ceny
Wow super cena za takie bogate menu. Aż z ciekawości jutro zadzwonię do restauracji w pobliżu nas i zapytam o ofertę. Jakby była podobna to ani się zastanawiać nie będziemy, bo szkoda się bawić w przygotowania w domu jak można mieć za takie pieniądze przyjęcie i problem z głowy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:19   #4236
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też i co gorsze wcale nie wstałam wyspana. Jestem tak wkurzona. Mały ma dzień marudny, tż wrócił i zadaje trylion głupich pytań a dodatkowo o co go ie poproszę to robi sto godzin doprowadzając mnie do furii.
nawet nie wiedziałam kiedy mnie ścieło.

A Fi nie chodzi do żadnego żłobka ??
Mój TŻ też ostatnio nie w humorze, dzisiaj mi nawet powiedział, że mam przestać marudzić, nasmarować sobie tyłek i się położyć, bo marudziłam o te hemoroidy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:20   #4237
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
Hania wpada często w 'cug cycowy', ciągle chce jesc, ale dobrze, ładnie przybiera na wadze, nadrabia to, ze malutka się urodziła (2535g), teraz wazy 4210 (w zeszły czwartek tyle było- skonczyła wtedy 7tygodni))- przez ost 3 tygodnie przybierała 330g na tydzień, to powyzej sredniej, wiec super. jest kochana, płacze tylko jak głodna. od 3 dni męczy ja katarek, ale mamy super 'odsysacz gilów' - taka rurka ktora sie przykłada do noska , połaczona wężykiem plus ustnik i sie ustami 'wsysa', ale jest oczywiście takie zabezpieczenie , zeby było higienicznie. mama mi to z POlski przywiozła i najpierw sobie pomyslałam- co za masakra z tym wciaganiem, ale naparwde jest super.
POkarmu mam mnóstwo, nieraz jak się w trakcie Hania odłączy od cycka to fontanna tryska w góre (a kiedys myslalam w ogole, ze w cycku jest jedna dziurka przez która leci mleko..a tu niespodzianka

połog minał mi super, myslalam, ze bedzie gorzej, jedyna rzecz jaka została jako 'skutek uboczny' porodu to dolegliwosci dooopki. i chyba nawet nie jest to hemoroid, ale pękniecie odbytu (brzmi strasznie. no i przyjemne nie jest, trudne do wygojenia, mam nadzieje, ze mi sie uda to opanowac)

fajnie ze sie odzywasz i fajnie ze rosniecie
mowisz o fridzie pewnie
mnie sie srednio ten patent podoba ale poki co uzywam.bo nie mam innego

ahh ktoras z was pisala ze dziecko ulewa i jak sie.nos wyczysci to przestaje
u mnie tez to dziala wiec dzieki za.porade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 16:20   #4238
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej dziewuszki, staram się was nadrobić, ale ciagle cos od wczoraj jesteśmy z Marcinem w domu, wszystko jest dobrze poki co, karmimy się trochę częściej chwilowo ze względu na delikatną żółtaczkę, moja mleczarnia daje radę będę miał moment to naskrobię opis 4godzinnego porodu

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie nadrobię

U nas maskara, jesteśmy 3 dzień w szpitalu Maluch w sobotę był marudny, płaczliwy, skarżył się na brzuszek. Zakładałam, że to osławione kolki, kupiłam Bobotic, po trzecim karmieiu z zastosowaniem kropelek było lepiej, choć maluch był jakiś taki smutny.
Jazda zaczęła się w nocy. O 2.00 blisko 39 stopni gorączki u mojego 5-tygodniowego brzdąca Rajd po pogotowiu i wpakowali nas do szpitala. Okazuje się, że to fuckane rotawirusy, nie wiadomo nawet kiedy kruszek złapał to diabelstwo.
Dzięki niebiosom dość szybko spadła gorączka, Juluś już czuje się świetnie. Przy czym badania trzeba było zrobić na maksa szczegółowe, bo z taką historią nie ma żartów. Lekarze cały czas przymierzają się do punkcji lędźwiowej żeby wykluczyć jakieś choroby układu nerwowego, konsultowali się ze szpitalem chorób zakaźnych. Tam im powiedzieli, że to bardzo prawdopodobne,że te same rotawirusy mają taki ostry przebieg i to może nie być nic innego. Także punkcji na razie nie będzie - aż dostaniemy wyniki posiewu krwi.
Wszystkie wyniki badań są już w normie, tylko wysokie (już szybko spadające CRP) wskazuje, że to jakaś infekcja. Maluch ma super apetyt więc to świetnie rokuje. Waży już bagatelka 5180 gramów i ubranka z H&M na 2-4M leżą jak ulał

Musi być dobrze
a mial biegunke czy tylko temperature? myslalam ze rota to tylko biegunka i wymioty?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
troche moich skarbów

sliczne masz dzieciaki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny moja mala caly czas steka m wzdecia itp.. podaje delicol i jest o wiele lepiej ale zastanawiam sie moze nad zmiana mlek? co o tym sadzicie i na jakie najlepiej? pije bebilon 1
my przerobilismy bebilon, bebilon comfort i hipp i stwierdzam ze jednak na zwyklym bebilonie najlepiej. ja bym sie na twoi miejscu bujnela do pediatry po debridat nam dopiero polaczenie debridatu i delicolu pomoglo.

Cytat:
spałam prawie dwie godziny, masakra jakaś.

dalej mnie boli doopa.
spokooo po porodzie tez cie dupa bedzie bolala

my po doszczepianiu, zoltaczka i pneumokoki. nastepne szczepienie w polowie listopada i wtedy tez podzielimy na dwa razy mala dzielna byla, szybko sie uspokoila a teraz kimaaa

moje dziecko w ogole sprzedalo mi dzis najpiekniejszy komplement swiata kiedy ladowalam je do samochodu rano. z usmiechem na twarzy "mamo ale ty sobie swietnie dajesz rade z nami!"
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-10-15, 16:21   #4239
misia332
Zakorzenienie

bajka boję się, że po porodzie ten hemoroid będzie jeszcze większy.
A boli mnie jak siedzę i muszę tak bokiem

Stary 2013-10-15, 16:22   #4240
tassia
Zakorzenienie

bajka rozczulil mnie ten.komplement
gratulacje dla mamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:24   #4241
butterfly20
Zakorzenienie

U nas skok rozwojowy jak nic,młoda tylko do cyca albo marudzi.

Angelku
trzymam kciuki za Julka, biedaczek

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O tak!!!Ten o sutach i igłach górą!

Jasiu jest aparat! Możesz już wyłazić!

Wszystkim ciężarówkom życzymy z Ewuńką szybkiego rozładunku
Zbyt dobrze pamiętam jaka ta końcówka ciąży jest wyczerpująca a do tego stresująca. Dzieciaki nie lenić się i wyłazić

Dokładnie tak Dużo zdrówka maluszkowi

U nas w niedzielę skończone 4 tygodnie a dziś miesiąc i chyba nastąpił jakiś skok bo moja córeńka która do tej pory potrafiła przespać z przerwami na szamanko cały dzień teraz jedynie podrzemuje 20-30 min. i budzi się z nowymi siłami do walki z mamusią . Wczoraj taka przytulaśna była,że przesiedziała mi pół dnia na rękach a każda próba odłożenia do wózka/łóżeczka kończyła się krzykiem. A tak w ogóle to zaczyna się robić bardzo kontaktowa- uśmiecha się i wodzi za mną swoimi cudnymi oczkami I przewraca się z boczku na plecki i brzuszek Samego leżenia na brzuszku niestety nie znosi.
Z rzeczy mniej przyjemnych -mamy niestety duże problemy z odgazowywaniem -Bebilon Comfort i Bebilon Pepti niestety nie zdały egzaminu i jesteśmy na Nutramigenie ...
Wczoraj kupiłam na all. karuzelkę Rainforest -mam nadzieję,że Ewa się nią zainteresuje-jak nie teraz to za jakiś czas.
Mam w planach zakup sterylizatora bo to wyparzanie w garnkach wpienia.
No i widzę,że piszecie o chustach. Od początku nie miałam zamiaru kupować ale tassia robi im tak dobry PR,że zaczynam się zastanawiać
To widzę,że są z Tusią na mniej-więcej tym samym etapie.

Co do karuzelki to moja jest w niej zakochana. A konkretnie jak się kręci+odgłosy lasu, totalnie ją to usypia. No i lubi na nią patrzeć

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
witam sie dziewczyny po przerwie,zapewne domyślacie sie jaki był powód mojej nieobecności... 09.10.2013r. o godz. 14.40 urodził sie Sebastianek, waży 3650 g i ma 56 cm dł. , jak znajde troszke czasu to was nadrobie
Graty!!

Cytat:
troche moich skarbów
Cudowni są

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Menu mam takie: rosol z makaronem, ryz z bialym sosem, ziemniaki, frytki, mix surowek, zrazy, dewolaje, rozne rodzaje kotletow, mielone z pieczarkami, udka zapiekane w boczku, po obiedzie lody i kawa, tort dwusmakowy, rozne rodzaje ciast, soki niegazowane w cenie. Dokupic musimy gazowane, wino, owoce. Takze jestem bardzo zadowolona z ceny, tym bardziej ze za dzieci do lat 5 nie place w ogole a od 6 do 10 polowe ceny

Czyli prawie nic dla matek kp Jedynie rosołek.

Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić z chrzcinami w restauracji.
Przecież nie będę kp przy wszystkich, no i kieckę jakąś dobrą do tego ciężko dorwać. Może najlepiej ściągnąć i do butli?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:29   #4242
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wow super cena za takie bogate menu. Aż z ciekawości jutro zadzwonię do restauracji w pobliżu nas i zapytam o ofertę. Jakby była podobna to ani się zastanawiać nie będziemy, bo szkoda się bawić w przygotowania w domu jak można mieć za takie pieniądze przyjęcie i problem z głowy
No ja tez stwierdzilam ze nie ma sensu robic w domu. Szkoda nerwow, co moze nie posluzyc maluszkowi tym bardziej, ze kiedy mam ciezszy dzien to od razu odbija sie na ilosci pokarmu. A mysle ze i tak polowe tej kwoty przeznaczylabym na skladniki a do tego pewnie czekalyby mnie 2-3 dni przygotowan. Przynajmniej przyjedziemy na gotowe no i jedzonko ktore nam zostanie dostaniemy do domu

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A co do fridy mi sie tez niezbyt to rozwiazanie podobalo do momentu strasznego katarku Juleczka. W zeszlym tygodniu mial tyle tej wydzieliny ze az sie krztusil i buzka mu wylatywalo. Poczatkowo ratowalam sie gruszka i bylo tylko gorzej. Dopiero frida sobie poradzila
Stary 2013-10-15, 16:33   #4243
ladanseuse14
Zakorzenienie

placze przy bakach
Stary 2013-10-15, 16:33   #4244
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć Nareszcie jakaś nie narzekająca mamuśka no oprócz tyłka. Współczuję :/ To do katarku to pewnie Frida. Też byłam sceptycznie nastawiona, ale użyłam parę razy do zwykłej higieny i super wyciąga gile też polecam.
Daj trochu mleka!!! Co robisz, że tyle go masz? pewnie nic

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my po doszczepianiu, zoltaczka i pneumokoki. nastepne szczepienie w polowie listopada i wtedy tez podzielimy na dwa razy mala dzielna byla, szybko sie uspokoila a teraz kimaaa
Doszczepianiu? czyli podzieliliście szczepienia? szczepisz 5in1? Ile płacisz za pneumo? dzisiaj położna namawiała mnie na 6in1, pneumo i rota (chyba ma za to jakieś prowizje, bo zachowywała się jak przedstawiciel handlowy ). Engerix podobno jest w tych 6in1, więc chyba wezmiemy to cuś, a nad pneumo się zastanawiamy. Jak ma iść mała do żłobka to chyba powinniśmy Oszaleć można przez te szczepienia.
Stary 2013-10-15, 16:35   #4245
ladanseuse14
Zakorzenienie

co do fridy to ja tez sie bronilam rekami i nogami a tylko ona nam pomogla
Stary 2013-10-15, 16:44   #4246
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
bajka boję się, że po porodzie ten hemoroid będzie jeszcze większy.
A boli mnie jak siedzę i muszę tak bokiem
Oj na pewno da Ci jeszcze to świństwo po porodzie popalić :/ Ja nigdy nie miałam problemu z wypróżnianiem, a po porodzie masakra. Zakorkowało mnie i mały hem wylazł :/ pierwszy raz w życiu. Jest coraz lepiej na szczęście. Dieta kp i brak czasu nie sprzyjają kupce :/ Nie spodziewałam się ze mnie to spotka. Szczególnie, że po cc jestem.
Stary 2013-10-15, 16:45   #4247
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, bardzo dziękujemy za słowa otuchy

Ogólnie to poprawa jest ogromna, mały już nie cierpi, rozpacza z powodu kłucia - jest ich kilka na dobę - i przyjmowania doustnie osłonówki. Jest teraz bardziej marudny, udręczony, jednak czuje, że ten szpital to nie jest nic fajnego.
Wcina mleko z piersi co 2 godziny.
Gdyby nie duża pomoc mojej mamy to bym nie wyrobiła, jestem zupełnie nieprzytomna Po powrocie do domu włączymy 1 butlę na dobę kiedy tż jest w domu, bo inaczej to ja długo nie pociągnę. Już zapomniałam jak to jest zasnąć na dłużej niż 1,5 godziny
Stary 2013-10-15, 16:47   #4248
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
troche moich skarbów
Słodziaki
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:47   #4249
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Doszczepianiu? czyli podzieliliście szczepienia? szczepisz 5in1? Ile płacisz za pneumo? dzisiaj położna namawiała mnie na 6in1, pneumo i rota (chyba ma za to jakieś prowizje, bo zachowywała się jak przedstawiciel handlowy ). Engerix podobno jest w tych 6in1, więc chyba wezmiemy to cuś, a nad pneumo się zastanawiamy. Jak ma iść mała do żłobka to chyba powinniśmy Oszaleć można przez te szczepienia.
mialam szczepic 5w1 ale w koncu zdecydowalam sie na refundowane plus pneumo i meningokoki. refundowane dlatego bo jednak sprawdzone na kilku pokoleniach, nie slyszalo sie o tylu skutkach ubocznych. zaluje ze Blanke szczepilam tymi 5w1 ale wtedy bylam mlodai glupia i az tak sie w temat nie wglebialam.
no i szczepienia dzielimy, tydzien temu mielismy HIB i DTP czy jak to tam, a dzis zoltaczke i pneumokoki.
ja mala szczepie na meningokoki i pneumokoki przez wade serca, kardiolog sugerowal by to zrobic no i ze wzgledu na Blanke bo ona przedszkolna. Blanki nie szczepilam dodatkowymi w ogole, bo dwa lata w domu siedziala.
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 16:48   #4250
your Angel
czyli Endżi

Bojatoja, ja też uważam, że to dobrze, że nie wpuszcza się maluchów. Wierz mi, że taki chociażby rotawirus, popularny wśród dzieci, łatwo łapany w szpitalach to coś okropnego. Dorosły nawet nie zauważy, że go ma a maluch cierpi okropnie. Przecież to niepotrzebne.

Logoasia, ogromne gratulacje!
Stary 2013-10-15, 16:52   #4251
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zaspana byłam i się trochę zdziwiłam,że idziesz na ławkę do parku czytać o godz.22,ale potem zajrzyłam
Powiem Ci, że przy mojej bezsenności i niedłącznym przy niej wkurzeniu wcale nie było by to dziwne

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
rzeczywiście bardzo miłe

aaa w ogóle jak się umawiałam na dziś do fryzjera, ponad tydzień temu, byłam niemalże pewna że do wizyty nie dotrwam a tu co? Jasio czeka aż mama włosy podetnie
Grzeczny chłopak, pozwala się mamie na bóstwo zrobić

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej dziewuszki, staram się was nadrobić, ale ciagle cos od wczoraj jesteśmy z Marcinem w domu, wszystko jest dobrze poki co, karmimy się trochę częściej chwilowo ze względu na delikatną żółtaczkę, moja mleczarnia daje radę będę miał moment to naskrobię opis 4godzinnego porodu
Super, że już w domu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile powitanie
A wiec po kolei: moj Synus Bartosz przyszedl na swiat 9 wrzesnia mimo terminu na 17 wrzesnia Porod szybki, wody zaczely mi odchodzic o 5 rano, bole moze trwaly od godziny 12 i o 17.30 witalismy go na swiecie Mieszkam w Anglii wiec ze szpitala chcieli mnie wypuscic o 22 tego samego dnia, mimo to zostalam na noc, na drugi dzien o 15 bylismy juz w domku Bartus wazyl 3700gram, 58cm. Dostal 10 punktow Wczoraj skonczyl 5 tygodni i jest naszym oczkiem w glowie
Troszke o mnie:
Mam na imie Ilona, 21 lat, od roku mieszkam z TZtem w Anglii
Witaj I gratulacje maluszka!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Musi być dobrze
Pewnie, że będzie dobrze! Trzymamy kciuki i zdrowia dla maluszka

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
witam sie dziewczyny po przerwie,zapewne domyślacie sie jaki był powód mojej nieobecności... 09.10.2013r. o godz. 14.40 urodził sie Sebastianek, waży 3650 g i ma 56 cm dł. , jak znajde troszke czasu to was nadrobie
Gratulacje!

Cytat:
troche moich skarbów
Niezła ekipa Podobna do brata? Tak mi się jakoś wydaje

TZ mi nie chce zostawiać auta jakbym zaczela rodzic to zeby szybko przyjechal, ale mam to gdzies. Nic sie nie dzieje, do Bozego Narodzenia nie urodze, wiec biore dzis auto. Przynajmniej zakupy spokojnie zrobie i moze gdzies sie przejade co by z nudow nie oszalec. Takze zaraz jade go zawiezc do pracy i ruszam na zakupy. Co prawda tylko spozywcze i jakies drobne rzeczy do domu ale zawsze to jakas rozrywka

Dzis znow dopadla mnie bezsennosc. Wiercilam sie w lozku do 3 w nocy. Juz mnie nosi z nerwów przez to..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:52   #4252
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal espumisan ani nic w podobnym skladzie nie pomagalo dopiero po delikolu widze jakas poprawe... a ile kosztuje enfamil?
Tyle Ci mogę powiedzieć:
http://www.ceneo.pl/12822889

Ja je kupowałam 2 lata temu
Ono nie ma laktozy, a delicol to właśnie na jej trawienie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:59   #4253
your Angel
czyli Endżi

Baja, mały miał przede wszystkim gorączkę. W kupie ja nawet nie zauważyłam zmiany, może była tylko symbolicznie luźniejsza, ale nie "sikanie kupą" jak to gdzieś tłumaczą. Zmianą było to, że tyłek zrobił się czerwony, kupa zaczęła drażnić skórę, ale przecież odparzenia to chleb powszedni u niemowlaków.
Faktycznie ulewał też nieco częściej, ale myślałam, że to z powodu jego obżarstwa, nie było to też chlustanie.

No, zupełnie nic nie wskazywało, że wylądujemy w szpitalu
Stary 2013-10-15, 16:59   #4254
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
A z innej beczki...biorę głęboki oddech i prosze o kciuki, bo od dzis możemy się z Lilianką karmić wyłącznie cyckiem
super! trzymam też bym tak chciała...

Cytat:
a bebiko lub nan?
ona non stop steka chyba ze spi...
nie wiem

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
enfamil mam i smierdzi ryba, metalem;/
a jak tam Aluś? daje radę na kp ładnie?

Cytat:
My mieliśmy przy Filipie Enfamil i był ok. Nie mam porównania z innymi mlekami bo to podeszło nam super a polewkę mieliśmy bo jak położne przychodziły i w przychodniach nachwalić się nie mogły jakie świetne mleko dziecku kupujemy
no też słyszałam, że jest najlepsze i chcę zmienić bo cena podobna do bebilonu

Cytat:
my po doszczepianiu, zoltaczka i pneumokoki. nastepne szczepienie w polowie listopada i wtedy tez podzielimy na dwa razy
ile buliłaś za pneumo?
Cytat:
moje dziecko w ogole sprzedalo mi dzis najpiekniejszy komplement swiata kiedy ladowalam je do samochodu rano. z usmiechem na twarzy "mamo ale ty sobie swietnie dajesz rade z nami!"
już bym wyła jakby mi tak Miki powiedział

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:00   #4255
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Makrela fajnie się czyta takie pozytywne wieści. Super

Tassia no ty dokumenty do becikowego to przyczepką będziesz musiała zawieźć

Bajka takie komplementy to miód na serce.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:00   #4256
misia332
Zakorzenienie

nie wiecie po jakim czasie zaczyna działac maść na hemo ??

Stary 2013-10-15, 17:07   #4257
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

kaska wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam ze przez tydzie nic nie przybral...
ale pisalam juz ze uzo kupy robi chyba po herb lakt wiec od jutra nie pije i zobacze jak bedzie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:08   #4258
rusałka_1
Zakorzenienie

Ja już po Włosy podcięte - jestem piękna, aparat odebrany. Jeśli go dziś "obczaję" to jeszcze sesję ciążową sobie zrobię

Cytat:
troche moich skarbów
Rzeczywiście skarby
cudne masz dzieciaczki

misia współczuję tych wstręciuchów w ty..ku

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
t
Po wczorajszej wizycie położnej ważyła 3720g, a dziś u lekarza 3740g
brawo za wagę Emilki

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
przyszłam pomarudzić...
1. tż musiał w pracy zostać dłużej i nie wie o której wróci, z tej racji muszę sobie w piecu napalić...
2. Jakub odrabiał lekcje z angielskiego, miał narysować klasę i narysował, tylko cos mu się uwidziało i dodatkowo wszystko na pomarańczowo zamalował i mi tłumaczy że w klasie mają pomarańczową podłogę mama jego kolegi ma mi podrzucić ksero pustego szablonu i ma robić jeszcze raz bo to co odstawił to się nie nadaje, a ja oczywiście bez auta...
Kochana a czemu się nie nadaje? taka inwencja twórcza artysty

Cytat:
cześć fajnie że się odzywasz
A córeczka pięknie rośnie prawie podwoiła swoją wagę i dogania rówieśników

Cytat:
<przytul>

Cytat:
Blanka to chyba największy komplement usłyszeć taką pochwałę od swojego dziecka.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Grzeczny chłopak, pozwala się mamie na bóstwo zrobić

TZ mi nie chce zostawiać auta jakbym zaczela rodzic to zeby szybko przyjechal, ale mam to gdzies. Nic sie nie dzieje, do Bozego Narodzenia nie urodze, wiec biore dzis auto. Przynajmniej zakupy spokojnie zrobie i moze gdzies sie przejade co by z nudow nie oszalec. Takze zaraz jade go zawiezc do pracy i ruszam na zakupy. Co prawda tylko spozywcze i jakies drobne rzeczy do domu ale zawsze to jakas rozrywka

Dzis znow dopadla mnie bezsennosc. Wiercilam sie w lozku do 3 w nocy. Juz mnie nosi z nerwów przez to..
taak bardzo grzeczny

No pewnie że zakupy to rozrywka a bezsenność - rozumiem bo sama mam już dość

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:09   #4259
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

co do szczepien to i lekrka i polozna zdecydowanie polecaja 5 w 1 lub 6 w 1
az dziwne bo mowia ze to nie o to chodzi by napedzac firmy ale sa zdecydowanie lepsze...

ale ja i tak racej refyndowane wezme

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:11   #4260
misia332
Zakorzenienie

rusałko i to w ostatnim tygodniu ciąży wyszły łobuzy.

Dziwnie pisze na tej ulotce, do stosowania wewnętrznego i zewnętrznego, i jest aplikator ?? Mam sobie tą maść w tyłek wpakować ??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości