Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 18:11   #3511
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ale miałam drzemkę.. 2 razy domofon dzwonił..a u nas dłuuugo sygnał idzie nim się wyłączy.. nie wstałam, bo nikogo się nie spodziewałam.. jeszcze jakiś nr dzwonił..nie znam..nie odbierałam.. zła byłam, że mnie wybudzono i prawie mojego syna No trudno..ktoś się do nas nie dobił..następnym razem prosimy o zapowiedzenie się Mały 2 godz. przespał...

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Edziu chyba przechodzi skok. Mamy dzis 8tyg, wiec pasowaloby. Nie placze duzo, ale jest marudny i strachliwy, wszystko go przeraza. Do tego wiekszosc dnia przesiaduje na cycku lub spi. Dzis aktywnosci prawie zero i w ogole nie chce rozmawiac. Chyba system nerwowy przeladowany rozwojem i biedaczek nie radzi sobie. Oby szybko nam przeszlo.
może to tylko zły dzień i jutro już będzie bardziej kontaktowy

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jakie fajne 'a giii' robi podobał mi się a Twój mąż .. ten to dopiero ma głos .. następnym razem niech więcej poguga

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile mniej wiecej czasowo na dzien wasze maluchy leżą na brzuszku? Mój dzisiaj do tej pory leżał 15min ale może 5min z tego wszystkiego było bez wrzasku jednocześnie pediatra mówi, ze bardzo ładnie sobie daje radę, ale liczę to na minuty, a nie np. Godzinę dziennie :/
Olek chyba więcej niż 15min. dziennie nie leży na brzuszku..zapominam ale on i tak świetnie sobie radzi.. wręcz za dobrze

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:11   #3512
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

No dziewczynki brawa za poprawę

Wrocilismy ze spaceru, spal 40 minut a teraz musze go przetrzymac do 19 do kąpieli ..

I przed chwila znow kupa
Podsumowując dzis zrobil 5 razy kupe .. No jedną mozna zaliczyc jako pierda z wkładką zobaczymy jak bedzie w nocy...

Neni -super kulka guga

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-15 o 18:17
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:13   #3513
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Adaś ma 40 stopni gorączki. Paracetamol nie działa. Włączają w ciemno antybiotyk. Jak przyjdą wyniki krwi (za kilka godzin- fuck!) to dobiora właściwy.
Krew pobierali z nóżek, raczek, pięty- nic nie polecialo. Mówiłam im, że Adaś ma zapadniete żyły ale nie słuchali. Na końcu pobrali krew z głowy
Prześwietlenie klatki wyszlo ok. Teraz robia echo serca.
Zrobili też wymazy z oczu (na moja prośbę) i z nosa. Tak mu pobierała baba z nosa, że Adasiowi krew poszła. Komentarz? BO SIE RUSZAŁ ZA BARDZO. Sorry, zapomnialam powiedzieć- Synu, teraz wsadza Ci rurke do nosa więc sie nie ruszaj :/

Zwazyli też Młodego- 4,1kg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czy nie możecie złożyć skargi na ten personel? Gdzieś wyżej, żeby ktoś ich pogonił co by chodzili jak w zegarku?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:21   #3514
jakierka
Zadomowienie

Neni, jaki fajny z Kubusia gadula i jaki ma donosny glos

My z Edziem pospalismy i teraz ciag dalszy wiszenia na cycu..

Stary 2013-10-15, 18:29   #3515
Anulka_p
Zakorzenienie

Chyba dziś troszkę przyspieszymy kąpiel, bo z mojego Misia dziś niezła maruda.

A jutro bioderka i już dziś prosimy i kciuki.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:31   #3516
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Chyba dziś troszkę przyspieszymy kąpiel, bo z mojego Misia dziś niezła maruda.

A jutro bioderka i już dziś prosimy i kciuki.

Stary 2013-10-15, 18:48   #3517
lachryma
Zakorzenienie

Neni, zamówiłam migdałowy, owocowy aha i coś tam jeszcze. W formie kapsułek z firmy Clarena.

Stary 2013-10-15, 18:56   #3518
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
anulka zaglosowane

neni słodki krzykacz ale mam dwa spostrzeżenia:
1) Twoj Tz zmienił nazwisko
2) Kubus chyba ma straszny katar i sobie go sam wysiakuje

Dziewczyny ile mniej wiecej czasowo na dzien wasze maluchy leżą na brzuszku? Mój dzisiaj do tej pory leżał 15min ale może 5min z tego wszystkiego było bez wrzasku jednocześnie pediatra mówi, ze bardzo ładnie sobie daje radę, ale liczę to na minuty, a nie np. Godzinę dziennie :/
1) Bardzo spostrzegawcza jesteś
2) A tego nie zajarzyłam - myślisz, że ma dalej katar czy co?
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jakie fajne 'a giii' robi podobał mi się a Twój mąż .. ten to dopiero ma głos .. następnym razem niech więcej poguga
Dziś wyjmowałam mu kozy z nosa a ten mówił "Gile, gile"
To ja podłapałam i pytam:
- Co mama ci wyciąga z nosa??
- Gile, gile!

To drzemkę miałaś spoko
Mnie wkurza strasznie listonosz, bo nauczył się, że zawsze ktoś jest w domu i codziennie dzwoni żeby go wpuścić na klatkę
Ale już się wycwaniłam i jak nie czekam na paczkę to nie odbieram
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43279193]No dziewczynki brawa za poprawę

[/QUOTE]

Enlevee mój też na brzuszku nie leży nie wiadomo ile-zależy od dnia. Ale na pewno nie godzinę
A powinien godzinę?

Anulka moje dziecko samo taką godzinę kąpieli i spania ustaliło. Kiedyś kąpaliśmy go o 19, ale to było już za późno dla niego.
On w dzień prawie nie śpi. Godzina w ciągu całego dnia to max, dlatego wieczorem pada.
Teraz już sobie smacznie śpi

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Dzoan mężu dziękuje za komplement Mówi, że będzie gugał ile wlezie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:01   #3519
dzoan
Zakorzenienie

A my za chwilę kąpiemy Małego..już zaczyna się pomału denerwować..

Neni ciężko masz z nieśpiącym w ciągu dnia Kubusiem.. podziwiam, że wyrabiasz z ogarnięciem mieszkania, obiadów i siebie

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez neni1984 Pokaż wiadomość

dzoan mężu dziękuje za komplement :d mówi, że będzie gugał ile wlezie
oł yee! :d

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

ej co jest..nie działa ta minka ta zielona gęba z zębami

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

działa

Stary 2013-10-15, 19:06   #3520
Neni1984
Zakorzenienie

Dziękuję za podziw ale jest trochę niezasłużony, bo obiady zazwyczaj TŻ ogarnia
Stary 2013-10-15, 19:22   #3521
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
1) Bardzo spostrzegawcza jesteś
2) A tego nie zajarzyłam - myślisz, że ma dalej katar czy co?

Dziś wyjmowałam mu kozy z nosa a ten mówił "Gile, gile"
To ja podłapałam i pytam:
- Co mama ci wyciąga z nosa??
- Gile, gile!

To drzemkę miałaś spoko
Mnie wkurza strasznie listonosz, bo nauczył się, że zawsze ktoś jest w domu i codziennie dzwoni żeby go wpuścić na klatkę
Ale już się wycwaniłam i jak nie czekam na paczkę to nie odbieram

Enlevee mój też na brzuszku nie leży nie wiadomo ile-zależy od dnia. Ale na pewno nie godzinę
A powinien godzinę?

Anulka moje dziecko samo taką godzinę kąpieli i spania ustaliło. Kiedyś kąpaliśmy go o 19, ale to było już za późno dla niego.
On w dzień prawie nie śpi. Godzina w ciągu całego dnia to max, dlatego wieczorem pada.
Teraz już sobie smacznie śpi

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Dzoan mężu dziękuje za komplement Mówi, że będzie gugał ile wlezie
Tak, myśle, ze ma potworny katar skoro sobie przytachal do łóżeczka cała rolke papieru i to kuchennego

Gile gile

Odnośnie kładzenia na brzuszku dwóch pediatrów mi już mówiło ze około godziny łącznie przez cały dIen maluch powinien leżeć tylko ze wtedy bym chyba musiała zainwestować w stopery do uszu żeby nie ogluchnac

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:23   #3522
mela1234
Zakorzenienie

Zastanawiałam się co ta Alicja taka marudna teraz z wieczora. Lałam Małgosi wodę na kąpiel, a ta marudzi i marudzi. Jak ją wzięłam na ręce okazało się, że kupa jest. Nawet nie wiedziałam kiedy zrobiła, a to pierwsza kupa od 6 dni!
Potem była histeria mimo czystej pieluchy i podania cyca. Powinnam ją dziś wykąpać, ale odpuściłam. Umyłam jej tylko tyłek pod kranem i uśpiłam. Troszkę possała, ale niewiele bo w sumie niedawno jadła. Ech nie lubię jak nie wiem o co jej chodzi, a nie wiem tylko dlatego bo się na niej nie skupiam. No ale mam dwójkę w domu więc i Małgosi muszę czas poświęcić.
Stary 2013-10-15, 19:27   #3523
taribari
Zadomowienie

Mój dziś maruda jak nigdy. Oczywiście w głowie mam że się przeziębił czy coś tfu tfu
Może ode mnie nastrój podłapuje. Dziś dzwonił do mnie szef. Dowiedziałam się, że mam mniejszy budżet na nadchodzący rok i muszę kogoś zwolnić. Oczywiście i na mnie czeka zmiana umowy Nienawidzę zwalniać ludzi W ciąży musiałam jednej osobie podziękować to miałam łzy w oczach i czułam się mega podle. No to się wyżaliłam a syn zasnął w tym czasie. Jaka błoga ciszaaaa. Ciekawe jak po kąpieli będzie ze spaniem.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:33   #3524
tweedledee
Zakorzenienie

I ja sie melduję, alik nie mogl zasnac od 17, wiec byl juz tragicznie zmeczony, takze wieczorne spa, ktore chcialam mu zafundowac, skonczylo sie rykiem a nawet taka fajną foczkę zaprosiłam mu do basenu
Był tak zmeczony, ze zasnal w takiej pozycji, w jakiej go polozylam
Dobra, to teraz moge sprobowac nadrabiac
Stary 2013-10-15, 19:39   #3525
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, myśle, ze ma potworny katar skoro sobie przytachal do łóżeczka cała rolke papieru i to kuchennego
Ah o to kaman
Zapomniałam powiedzieć - filmik zawierał lokowanie produktu

A tak serio to używam ręczników papierowych przy przewijaniu Małego-podkładam pod dupkę
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Mój dziś maruda jak nigdy. Oczywiście w głowie mam że się przeziębił czy coś tfu tfu
Może ode mnie nastrój podłapuje. Dziś dzwonił do mnie szef. Dowiedziałam się, że mam mniejszy budżet na nadchodzący rok i muszę kogoś zwolnić. Oczywiście i na mnie czeka zmiana umowy Nienawidzę zwalniać ludzi W ciąży musiałam jednej osobie podziękować to miałam łzy w oczach i czułam się mega podle. No to się wyżaliłam a syn zasnął w tym czasie. Jaka błoga ciszaaaa. Ciekawe jak po kąpieli będzie ze spaniem.

Współczuję.
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
I ja sie melduję, alik nie mogl zasnac od 17, wiec byl juz tragicznie zmeczony, takze wieczorne spa, ktore chcialam mu zafundowac, skonczylo sie rykiem a nawet taka fajną foczkę zaprosiłam mu do basenu
Był tak zmeczony, ze zasnal w takiej pozycji, w jakiej go polozylam
Dobra, to teraz moge sprobowac nadrabiac

I nie docenił?

Mela nie rób sobie wyrzutów
Stary 2013-10-15, 19:45   #3526
surka
Zakorzenienie

Lilka, dzisiaj strasznie świruje każde karmienie, każde podawanie picia to męka. Niby chce pić, ale cała się pręży, wierci i płacze, a jak w końcu załapie to ładnie je, więc na pewno nie kolki, nie wiem o co jej chodzi
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:51   #3527
taribari
Zadomowienie

Tomuś i Kubuś wrzucajcie więcej filmów bo na apce je można oglądać w przeciwienstwie do zdjec

Mela jesteś i tak bohaterką w swoim domu! Ogarniasz dom i 2 dzieci praktycznie sama. Jak troche popłacze to nic sie nie stanie

Widze ze wczesniej kapiecie dzieci. Chyba tez powinnam, bo od 19 jest ryk. Tylko że ten mój mały patafian obudzi się wcześniej i już koniec spania będzie o 5. Dziś rano tekst tż mnie rozwalił. Młody zjadł o 6 i oczywiście gada coś po chińsku i krzyczy. A mój mąż na pół śpiąco: nie możemy go położyć na parapecie za oknem? Przecueż będziemy go widzieć

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-15, 19:53   #3528
Neni1984
Zakorzenienie

A mój świruje od paru dni już, nakarmić go w kuchni to misja niemożliwa, bo wszystko takie ciekawe.
Tylko w sypialni na leżąco jakoś idzie, ale też łatwo nie jest

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Widze ze wczesniej kapiecie dzieci. Chyba tez powinnam, bo od 19 jest ryk. Tylko że ten mój mały patafian obudzi się wcześniej i już koniec spania będzie o 5. Dziś rano tekst tż mnie rozwalił. Młody zjadł o 6 i oczywiście gada coś po chińsku i krzyczy. A mój mąż na pół śpiąco: nie możemy go położyć na parapecie za oknem? Przecueż będziemy go widzieć

U nas w domu filmiki nagrywa tylko mąż - w ramach zabawy z synkiem
Stary 2013-10-15, 19:53   #3529
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Odnośnie kładzenia na brzuszku dwóch pediatrów mi już mówiło ze około godziny łącznie przez cały dIen maluch powinien leżeć tylko ze wtedy bym chyba musiała zainwestować w stopery do uszu żeby nie ogluchnac

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
ja nie raz w ogóle nie kłade

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43279193]No dziewczynki brawa za poprawę

Wrocilismy ze spaceru, spal 40 minut a teraz musze go przetrzymac do 19 do kąpieli ..

I przed chwila znow kupa
Podsumowując dzis zrobil 5 razy kupe .. No jedną mozna zaliczyc jako pierda z wkładką zobaczymy jak bedzie w nocy...

Neni -super kulka guga [/QUOTE]
a to ci mały obesraniec

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

My już po pediatrze, na szczęście z marszu nas przyjęła
Z Fi wszystko ok. Katarek i wysypka mogą iść w parze przez jakiegoś wirusa. Dostał kropelki do nosa, wit. c i probiotyk. Mam go kąpać w nadmanganianie i następnym razem od razu przyjść z katarem, bo szybko na ucho może przejść :P

Pediatra była zadziwiona, że Filip tak patrzy uważnie, patrzył tylko na mnie - na nią nie zwracał uwagi nawet jak do niego mówiła

Jak zaglądała mu w uszka to tak się darł, jakby go ze skóry obdzierała - tak mu się nie podobało Ale pochwaliła go za podnoszenie główki i nie zwróciła uwagi na "podwyższone napięcie mięśniowe"

Po badaniu Fiś padł i przespał 2h na spacerze, mimo, że powinien jeść zaraz po wizycie A w parku spotkałam moją pacjentkę, także pogadałyśmy, przeszłyśmy na "ty", namierzyłyśmy się na facebooku, więc fajnie

A na 18 jadę do gina. Po 10 tyg. Ciekawe czy wyda mi pozwolenie na dziabanko, które uskuteczniamy od 4 tyg. po porodzie
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Prośba:
Tak pięknie głosowałyście na Surkę. Czy i ja mogę prosić o głosy w konkursie?

Link do głosowania.
http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427

Z góry dziękuję
klikam

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=4nAw8eJfHPE a tu macie mojego gugacza [COLOR="Silver"]
wymiatasz! uwielbiam Twoje guganie
a Tomuś jak ładnie gada
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43274540]Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mamy genialne, dziecko, bo wymawia swoje imię Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu I rodzice sobie dopowiedzieli resztę :P[/QUOTE]

Neni- słodki krzykacz robi tak samo jak moja

Tweed- jak sie czujesz?
Stary 2013-10-15, 19:57   #3530
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
A mój mąż na pół śpiąco: nie możemy go położyć na parapecie za oknem? Przecueż będziemy go widzieć .
zakrztusiłam się jogurtem przez ciebie!

mały gnom śpi od 18 i nie zanosi się na to żeby się wybudzał a ja chciałam go wykąpać...dlaczego on nie może sobie wyrobić stałego rytmu
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:57   #3531
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Neni -Gil gil

Mój mówi Gej ... Gej....

Juz spi, padl po 2 godzinnym czuwaniu

Teraz tylko pozbyc sie starszaka, tz bedzie ogladal mecz....
I mam wolne
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:57   #3532
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Lilka, dzisiaj strasznie świruje każde karmienie, każde podawanie picia to męka. Niby chce pić, ale cała się pręży, wierci i płacze, a jak w końcu załapie to ładnie je, więc na pewno nie kolki, nie wiem o co jej chodzi
u nas jest to samo...
i ja nie wiem jak ona sie najada jak ssie 2 minuty...ja jestem zmeczona po kazdym karmieniu
Stary 2013-10-15, 20:00   #3533
taribari
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43281004]Neni -Gil gil

Mój mówi Gej ... Gej....

Juz spi, padl po 2 godzinnym czuwaniu

Teraz tylko pozbyc sie starszaka, tz bedzie ogladal mecz....
I mam wolne [/QUOTE]

Hahaahah moj czasem powie aaa c h u j

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-15, 20:02   #3534
tweedledee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43273523]Moj tez sie obsikuje i tez sprawdzam co karmienie... I zwykle co noc mam do przebrania pajacyk i spiworek dobrze, ze mam jeszcze dwa na zmiane jakby co.. Tez uzywamy trojek, ale sie zastanawiam czy nie przejsc juz wyzej [/QUOTE]
Teso, u nas alik nie przesikuje, ale przesrywa dzisiaj to go w ogole fantazja ulanska dopadla,, bo obsrał mi 4 pary ciuszków po kazdym karmieniu plecy zółte chociaz dzisiaj chyba tez sie przyczynilam, bo prawdopobobnie za lekko je zapielam, tez mi sie wydaje ze alik wyrasta z 2 ale kurde kupilam jumbo pake i chce wykorzystac, bo jeszcze z 50mi zostalo...akurat na 5 dni
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Teraz mam chwilę oddechu, bo tż wziął małego w chustę i poszli na spacer..i dobrze, bo mnie wkurzył rano ale już się zrehabilitował, kupił mi kwiaty i sam z siebie zaproponował, że weźmie Kubę na spacer a ja mam odpoczywać....zaraz w kimę idę bo nie żyję...
Nieźle, twoj tz przynajmniej slowny jest moj jak mnie zobaczyl w niedziele (kiedy zaliczalam zwloki) powiedzial, ze w pn i wt mam wychodne, skonczylo sie tym, ze dslownie wcisnelam mu butelke z moim mlekiem zeby nakarmil alka, a on jeszcze subtelnie zapytal, czemu mu to daje i co mam zamiar w tym czasie robic ma szczescie ze byla moja mama, to powiedzialam tylko przez zeby, ze chocbym miala siedziec, to moze dziecko nakarmic. a oczywiscie szybko obiad przygotowywalam

Ale macie super z wakacjami
Ja mam nadzieje, ze uda nam sie jakos nad morze chociaz pojechac
Cytat:
My nockę mielismy bardzo ładną, do tej pory też nie narzekam.. za to pies co godzinę chciał wychodzić w nocy i myślałam, że go w łeb strzelę

http://www.youtube.com/watch?v=4nAw8eJfHPE a tu macie mojego gugacza
En i widzisz, jak nie jeden synek, to drugi

Ale Tomaszek fajnie gada w ogole fajny ma głosik To takie niesamowite, ze na tym etapie widac juz takie roznice miedzy dzieciaczkami
W ogole tez nagralam dzisiaj filmik z guganiem alkowym (no dobra, w wiekszej czesci z moim), ale jest na telefonie tzta wiec wrzuce jak wroci
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Co do męża..rozmowy nie było.. czasami rzucę do niego jakimś tekstem nawiązując do niedzieli, ale on nadal uważa, że nic się nie stało.. nawija do mnie normalnie.. i nawet przyszedł tej nocy do sypialni spać.. No ale teraz znowu się nie odzywamy.. Przyszedł ok. 10 z siatami.. były filety z kurczaka, ziemniaki, pekińska, papryka, kukurydza.. Myślę sobie 'ciekawe kto będzie robił obiad, z tego, bo ja palcem nie tknę'.. Nic nie powiedziałam, wyszłam z Małym na dwór..oczywiście tatuś wyjść z nami nie może, mimo że dzisiaj wolne w pracy.. jak mu powiedziałam 'co w niedzielę nie chciałeś sam, bo dziecko będzie płakać, a teraz we trójkę nie pójdziesz, bo co?', on 'bo mi się nie chce'..super..wyszłam bez słowa.
Wracam po 2 godz. do domu, pachnie jakimś jedzeniem.. myślę sobie czyżby się zrehabilitował? Zaglądam do patelni...drobno drobno pokrojone ziemniaki z cebulą..podsmażone Pytam 'a co z tym kurczakiem w lodówce?'...on 'a to na inny raz kupiłem' (myślę sobie, że kuźwa co..inny razem tzn., gdy Ty będzie cały dzień poza domem..czyli że dla mnie ta robota?). Powiedziałam tylko 'fajnie, 2 godz. w domu i starczyło Ci czasu tylko na usmażenie ziemniaków?'..wyciągnęłam z lodówki krokiety teściowej i nałożyłam na talerz.. a ziemniaczki niech sobie sam je wieczorem po kursie. Wyszedł z domu bez słowa. Szykują się ciche dni, mnie się ryczeć chce.. nie umiem z nim porozmawiać i nie chce mi się produkować, bo i tak wyjdzie, że to ze mną coś nie tak i tylko mi dowali jeszcze ...
ja tez nie rozumiem, z jakiej paki ci faceci maja momentami takie muchy w nosie, rozumiem ze my, bo hormone, mega zmeczenie etc, ale oni?
Mój tż czasami tez walnie focha, albo rzuci takim tekstem ze ja pierd, mam wtedy mord w oczach, z tym ze on dzieki bogu jest ta strona ktora zawsze wyciaga reke, bo ja jak sie podkurze, to potrafie sie dlugo nieodzywac, a on zaraz wieczorem chce sie godzic. W normalny sposob
Stary 2013-10-15, 20:02   #3535
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Padłam i leżę
Stary 2013-10-15, 20:05   #3536
tweedledee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43276319]Zwazylam sie przed chwila z malym i wg mnie wazy 6700

Zaczelam zapisywac i dzisiaj byly juz 3 kupy... Co konsumuje to wydala
[/QUOTE]
Za wagę leoska, kawał faceta!

Ja zapisuje juz chyba od 2 czy 3 tygodni, zazwyczaj robil dziennie 4-5, a dzisiaj to jakas masakra. chociaz ja alkowi bardzo czesto zmieniam pampersy, jestem troche przerwazliwiona, bo on ma taka royal dupke, ze po chwili ma odparzenie, a najgorsze jest to, ze ledwo walnie zoltaczka i juz zasypia
Cytat:
kolejny agent ostro juz widze dyskutuje
Ale te wlosy ma genialne, no nie moge sie napatrzec
I widze ze twoj tz pogadal sobie z nim tak jak ja z alkiem, jak ja zaczynam dyskusje alik milknie

A w ogole czemu kubuś ma alkowe skarpetki??:brzydal :
Cytat:

I nie docenił?
No własnie nie, chociaz specjalnie zaprosilam taka o fajnych ksztaltach

Wiecej mu kobiet do domu sprowadzac nie bede

Co do zusu - rozpisywac sie nie bede, bo nie chce mi sie o tym gadac, zreszta ciagle staram sie dbac o swoja laktacje ale nie poddamy sie z tztem, w przyszlym tyg idziemy do radcy prawnego i jesli da zielone swiatlo idziemy do sadu. nie sa to wielkie pieniadze, ale ni chu*ja nie beda sobie za moja kase kolejnych fortec remontowac. Dziady jedne
A wiecie co jest najlepsze? Że nie boli mnie juz brzuch I nie, nie wykupilam recepty w nocy nie bolał praktycznie wcale, a w dzien całkiem był juz spokoj takze obstawiam, ze to jednak bylo zwykle zatrucie...dzieki bogu

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43281004]Mój mówi Gej ... Gej....
[/QUOTE]

Cytat:
hahahahahahaah padłam

kurcze, jak miło że alek operuje jeszcze takim subtelnym slownictwem
Stary 2013-10-15, 20:06   #3537
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej troche mnie nie bylo.. niemam weny na pisanie Wogole mam tak parszywy humor od 2 dni ze dramat...przyszlam sie tylko pochwalic ze Niunci mija dzis 3 miesiac kiedy to zleciało ... Ostatnio strasznie wygina głowe do tylu i kladzie sie na bok i z boku chce na brzuszek sie przeturlikać .. taka fajna jest.. kocham ja najmocniej na swiecie..ale to wiecie

podczytuje Was w nocy co by nie zasnac przy karmieniu na szczescie odpukac tylko jednym w nocy

no i w dzien tez ale tak jak mowilam nie mam weny odpisywać...

gratuluje nowych tyg,miesiecy itp

Cynamonku nie moge uwierzyc w to co piszesz,co za ludzie w tym szpitalu pracuja.. mam nadzieje ze Adas szybko z tego wyjdzie i bedziecie sie soba Cieszyc podziwiam Ciebie i meza za wytrwałosc ale wiadomo-dla dzieci wszystko.Cały czas z Zuza jestesmy z Wami serduszkiem

Ostatnio chce zalatwic bierzmowanie tzn chodzilabym nawet na te nauki tyle ze one strasznie dlugo trwaja.. ale co z tego jak ksiadz w naszej parafi stwierdził ze nie ma opcji zrobienia bierzmowania bo zyje w grzechu i mam nieslubne dziecko i on mi zrobi bierzmowanie tylko jak w ten sam dzien ochrzcze Zuzie i wezme slub koscielny.. powiedział ze wesele itp nie jest wazne i ze musimy to zrobic w UWAGA -- FERIE... lol.

Powiedzcie mi ktoras moze wie bo ja jestem przylamana tym ... jak sie idzie do innej parafi bierzmowac to potrzeba zasw ze swojej parafi o zgode na bierz?
ja juz nie mam nerwow.. pedofile i wogole a człowiek normalny chce isc sakrament zrobic i ni huhu ... eh...

Wogole jeszcze Wam powiem bo robie Zuzi mleko z wody przegotowanej goracej plus zywiec zdroj i ostatnio w kauflandzie byla na promocji woda mama i ja i ja kupilam i niunia taaaak zaczela po niej ulewać ze dramat.. tzn wczoraj ja kupilam to po kazdym karmieniu bylo chlus przebieralam ja 4 razy.. dzis to samo.... dopiero nakarmilam ja z zywiec zdroj i spokoj ... eh nie wiedzialam ze woda moze tak działac..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:10   #3538
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela jesteś i tak bohaterką w swoim domu! Ogarniasz dom i 2 dzieci praktycznie sama. Jak troche popłacze to nic sie nie stanie
Dziękuję. Staram się jak mogę, żeby o 20 mieć już wolne ręce.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
mały gnom śpi od 18 i nie zanosi się na to żeby się wybudzał a ja chciałam go wykąpać...dlaczego on nie może sobie wyrobić stałego rytmu
Ja nie pozwalam tak późno dziecku spać. Do 17 drzemka max. Jak chce dłużej nie ma bata musi się obudzić i ze mną pogadać, lub z zabawkami.

Powiedzcie mi dlaczego jest taka niesprawiedliwość w naturze, że po ciąży włosy te z głowy wypadają hurtowo, a te na nogach i nie tylko robią się gęste i tak szybko rosną. Ale żeby wypaść to ani myślą!
Stary 2013-10-15, 20:13   #3539
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się co ta Alicja taka marudna teraz z wieczora. Lałam Małgosi wodę na kąpiel, a ta marudzi i marudzi. Jak ją wzięłam na ręce okazało się, że kupa jest. Nawet nie wiedziałam kiedy zrobiła, a to pierwsza kupa od 6 dni!
Potem była histeria mimo czystej pieluchy i podania cyca. Powinnam ją dziś wykąpać, ale odpuściłam. Umyłam jej tylko tyłek pod kranem i uśpiłam. Troszkę possała, ale niewiele bo w sumie niedawno jadła. Ech nie lubię jak nie wiem o co jej chodzi, a nie wiem tylko dlatego bo się na niej nie skupiam. No ale mam dwójkę w domu więc i Małgosi muszę czas poświęcić.
Mela, da spokoj kochana, masz dwójke małych dzieci, cały dom na głowie, czego ty od siebie chcesz? Ja cie ogromnie podziwiam, jak i kazda mame dwojki dzieci, powiem ci ze patrzac jak sobie radze teraz to jakis komos dla mnie. w ogole nie wyobrazam sobie wychowywania dwojki a co dopiero z niewielka roznica wieku dajesz sobie niesmaowicie rade i bez marudzenia!

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego jest taka niesprawiedliwość w naturze, że po ciąży włosy te z głowy wypadają hurtowo, a te na nogach i nie tylko robią się gęste i tak szybko rosną. Ale żeby wypaść to ani myślą!
u mnie ta niesprawiedliwosc wystepowala niestety i bez ciazy

Chociaz ja jestem chyba ewenementem, bo wlosy wypadaly mi cala ciaze i leca nadal a przeciez niby po ciazy wypadaje te, ktore nie wypadały w trakcie. to dopiero niesprawiedliwosc
Stary 2013-10-15, 20:14   #3540
Neni1984
Zakorzenienie

Tweed super, że ból brzucha przeszedł

Dotka siema!
Gratki dla Zuzi

Nie wiem jak z bierzmowaniem w innej parafii, ale ja brałam ślub w innej parafii i musiałam zgodę ze swojej przynieść.

Księża to zawsze muszą robić problemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości