|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ale miałam drzemkę.. 2 razy domofon dzwonił..a u nas dłuuugo sygnał idzie nim się wyłączy.. nie wstałam, bo nikogo się nie spodziewałam.. jeszcze jakiś nr dzwonił..nie znam..nie odbierałam.. zła byłam, że mnie wybudzono i prawie mojego syna
No trudno..ktoś się do nas nie dobił..następnym razem prosimy o zapowiedzenie się Mały 2 godz. przespał...![]() Cytat:
Cytat:
podobał mi się ![]() Cytat:
ale on i tak świetnie sobie radzi.. wręcz za dobrze
|
|||
|
|
|
#3512 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
No dziewczynki brawa za poprawę
![]() ![]() ![]() Wrocilismy ze spaceru, spal 40 minut a teraz musze go przetrzymac do 19 do kąpieli .. I przed chwila znow kupa Podsumowując dzis zrobil 5 razy kupe .. No jedną mozna zaliczyc jako pierda z wkładką zobaczymy jak bedzie w nocy...Neni -super kulka guga
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-15 o 18:17 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Neni, jaki fajny z Kubusia gadula
![]() My z Edziem pospalismy i teraz ciag dalszy wiszenia na cycu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dziś troszkę przyspieszymy kąpiel, bo z mojego Misia dziś niezła maruda.
A jutro bioderka i już dziś prosimy i kciuki.
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, zamówiłam migdałowy, owocowy aha i coś tam jeszcze. W formie kapsułek z firmy Clarena.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) A tego nie zajarzyłam - myślisz, że ma dalej katar czy co? ![]() Cytat:
To ja podłapałam i pytam: - Co mama ci wyciąga z nosa?? - Gile, gile! ![]() ![]() To drzemkę miałaś spoko ![]() Mnie wkurza strasznie listonosz, bo nauczył się, że zawsze ktoś jest w domu i codziennie dzwoni żeby go wpuścić na klatkę Ale już się wycwaniłam i jak nie czekam na paczkę to nie odbieram ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43279193]No dziewczynki brawa za poprawę ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() Enlevee mój też na brzuszku nie leży nie wiadomo ile-zależy od dnia. Ale na pewno nie godzinę A powinien godzinę? ![]() Anulka moje dziecko samo taką godzinę kąpieli i spania ustaliło. Kiedyś kąpaliśmy go o 19, ale to było już za późno dla niego. On w dzień prawie nie śpi. Godzina w ciągu całego dnia to max, dlatego wieczorem pada. Teraz już sobie smacznie śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Dzoan mężu dziękuje za komplement Mówi, że będzie gugał ile wlezie |
||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
A my za chwilę kąpiemy Małego..już zaczyna się pomału denerwować..
Neni ciężko masz z nieśpiącym w ciągu dnia Kubusiem.. podziwiam, że wyrabiasz z ogarnięciem mieszkania, obiadów i siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ej co jest..nie działa ta minka ta zielona gęba z zębami ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- działa |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za podziw ale jest trochę niezasłużony, bo obiady zazwyczaj TŻ ogarnia
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gile gile Odnośnie kładzenia na brzuszku dwóch pediatrów mi już mówiło ze około godziny łącznie przez cały dIen maluch powinien leżeć tylko ze wtedy bym chyba musiała zainwestować w stopery do uszu żeby nie ogluchnac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się co ta Alicja taka marudna teraz z wieczora. Lałam Małgosi wodę na kąpiel, a ta marudzi i marudzi. Jak ją wzięłam na ręce okazało się, że kupa jest. Nawet nie wiedziałam kiedy zrobiła, a to pierwsza kupa od 6 dni!
Potem była histeria mimo czystej pieluchy i podania cyca. Powinnam ją dziś wykąpać, ale odpuściłam. Umyłam jej tylko tyłek pod kranem i uśpiłam. Troszkę possała, ale niewiele bo w sumie niedawno jadła. Ech nie lubię jak nie wiem o co jej chodzi, a nie wiem tylko dlatego bo się na niej nie skupiam. No ale mam dwójkę w domu więc i Małgosi muszę czas poświęcić.
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Mój dziś maruda jak nigdy. Oczywiście w głowie mam że się przeziębił czy coś tfu tfu
Może ode mnie nastrój podłapuje. Dziś dzwonił do mnie szef. Dowiedziałam się, że mam mniejszy budżet na nadchodzący rok i muszę kogoś zwolnić. Oczywiście i na mnie czeka zmiana umowy W ciąży musiałam jednej osobie podziękować to miałam łzy w oczach i czułam się mega podle. No to się wyżaliłam a syn zasnął w tym czasie. Jaka błoga ciszaaaa. Ciekawe jak po kąpieli będzie ze spaniem.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie melduję, alik nie mogl zasnac od 17, wiec byl juz tragicznie zmeczony, takze wieczorne spa, ktore chcialam mu zafundowac, skonczylo sie rykiem
a nawet taka fajną foczkę zaprosiłam mu do basenu ![]() Był tak zmeczony, ze zasnal w takiej pozycji, w jakiej go polozylam ![]() Dobra, to teraz moge sprobowac nadrabiac
|
#3525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam powiedzieć - filmik zawierał lokowanie produktu A tak serio to używam ręczników papierowych przy przewijaniu Małego-podkładam pod dupkę Cytat:
Cytat:
I nie docenił? ![]() Mela nie rób sobie wyrzutów |
|||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, dzisiaj strasznie świruje każde karmienie, każde podawanie picia to męka. Niby chce pić, ale cała się pręży, wierci i płacze, a jak w końcu załapie to ładnie je, więc na pewno nie kolki, nie wiem o co jej chodzi
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Tomuś i Kubuś
![]() Mela jesteś i tak bohaterką w swoim domu! Ogarniasz dom i 2 dzieci praktycznie sama. Jak troche popłacze to nic sie nie stanie ![]() Widze ze wczesniej kapiecie dzieci. Chyba tez powinnam, bo od 19 jest ryk. Tylko że ten mój mały patafian obudzi się wcześniej i już koniec spania będzie o 5. Dziś rano tekst tż mnie rozwalił. Młody zjadł o 6 i oczywiście gada coś po chińsku i krzyczy. A mój mąż na pół śpiąco: nie możemy go położyć na parapecie za oknem? Przecueż będziemy go widzieć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
A mój świruje od paru dni już, nakarmić go w kuchni to misja niemożliwa, bo wszystko takie ciekawe.
Tylko w sypialni na leżąco jakoś idzie, ale też łatwo nie jest ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
U nas w domu filmiki nagrywa tylko mąż - w ramach zabawy z synkiem |
|
|
|
|
#3529 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43279193]No dziewczynki brawa za poprawę ![]() ![]() ![]() Wrocilismy ze spaceru, spal 40 minut a teraz musze go przetrzymac do 19 do kąpieli .. I przed chwila znow kupa Podsumowując dzis zrobil 5 razy kupe .. No jedną mozna zaliczyc jako pierda z wkładką zobaczymy jak bedzie w nocy...Neni -super kulka guga [/QUOTE]a to ci mały obesraniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Tomuś jak ładnie gada [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43274540]Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mamy genialne, dziecko, bo wymawia swoje imię Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu I rodzice sobie dopowiedzieli resztę :P[/QUOTE]![]() ![]() ![]() Neni- słodki krzykacz robi tak samo jak moja ![]() Tweed- jak sie czujesz?
|
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mały gnom śpi od 18 i nie zanosi się na to żeby się wybudzał a ja chciałam go wykąpać...dlaczego on nie może sobie wyrobić stałego rytmu
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Konto usunięte
|
Neni -Gil gil
![]() Mój mówi Gej ... Gej.... ![]() Juz spi, padl po 2 godzinnym czuwaniu Teraz tylko pozbyc sie starszaka, tz bedzie ogladal mecz.... I mam wolne |
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja nie wiem jak ona sie najada jak ssie 2 minuty...ja jestem zmeczona po kazdym karmieniu
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43281004]Neni -Gil gil
![]() Mój mówi Gej ... Gej.... ![]() Juz spi, padl po 2 godzinnym czuwaniu Teraz tylko pozbyc sie starszaka, tz bedzie ogladal mecz.... I mam wolne Hahaahah moj czasem powie aaa c h u j ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43273523]Moj tez sie obsikuje i tez sprawdzam co karmienie... I zwykle co noc mam do przebrania pajacyk i spiworek
dobrze, ze mam jeszcze dwa na zmiane jakby co.. Tez uzywamy trojek, ale sie zastanawiam czy nie przejsc juz wyzej [/QUOTE]Teso, u nas alik nie przesikuje, ale przesrywa dzisiaj to go w ogole fantazja ulanska dopadla,, bo obsrał mi 4 pary ciuszków po kazdym karmieniu plecy zółte chociaz dzisiaj chyba tez sie przyczynilam, bo prawdopobobnie za lekko je zapielam, tez mi sie wydaje ze alik wyrasta z 2 ale kurde kupilam jumbo pake i chce wykorzystac, bo jeszcze z 50mi zostalo...akurat na 5 dni![]() Cytat:
moj jak mnie zobaczyl w niedziele (kiedy zaliczalam zwloki) powiedzial, ze w pn i wt mam wychodne, skonczylo sie tym, ze dslownie wcisnelam mu butelke z moim mlekiem zeby nakarmil alka, a on jeszcze subtelnie zapytal, czemu mu to daje i co mam zamiar w tym czasie robic ma szczescie ze byla moja mama, to powiedzialam tylko przez zeby, ze chocbym miala siedziec, to moze dziecko nakarmic. a oczywiscie szybko obiad przygotowywalam![]() Ale macie super z wakacjami ![]() Ja mam nadzieje, ze uda nam sie jakos nad morze chociaz pojechac ![]() Cytat:
![]() Ale Tomaszek fajnie gada w ogole fajny ma głosik To takie niesamowite, ze na tym etapie widac juz takie roznice miedzy dzieciaczkami![]() W ogole tez nagralam dzisiaj filmik z guganiem alkowym (no dobra, w wiekszej czesci z moim ), ale jest na telefonie tzta wiec wrzuce jak wroci![]() Cytat:
Mój tż czasami tez walnie focha, albo rzuci takim tekstem ze ja pierd, mam wtedy mord w oczach, z tym ze on dzieki bogu jest ta strona ktora zawsze wyciaga reke, bo ja jak sie podkurze, to potrafie sie dlugo nieodzywac, a on zaraz wieczorem chce sie godzic. W normalny sposob
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43276319]Zwazylam sie przed chwila z malym i wg mnie wazy 6700
![]() Zaczelam zapisywac i dzisiaj byly juz 3 kupy... Co konsumuje to wydala ![]() [/QUOTE] Za wagę leoska, kawał faceta!![]() Ja zapisuje juz chyba od 2 czy 3 tygodni, zazwyczaj robil dziennie 4-5, a dzisiaj to jakas masakra. chociaz ja alkowi bardzo czesto zmieniam pampersy, jestem troche przerwazliwiona, bo on ma taka royal dupke, ze po chwili ma odparzenie, a najgorsze jest to, ze ledwo walnie zoltaczka i juz zasypia ![]() Cytat:
ostro juz widze dyskutuje![]() Ale te wlosy ma genialne, no nie moge sie napatrzec ![]() I widze ze twoj tz pogadal sobie z nim tak jak ja z alkiem, jak ja zaczynam dyskusje alik milknie ![]() A w ogole czemu kubuś ma alkowe skarpetki?? :brzydal :No własnie nie, chociaz specjalnie zaprosilam taka o fajnych ksztaltach ![]() Wiecej mu kobiet do domu sprowadzac nie bede ![]() ![]() *** Co do zusu - rozpisywac sie nie bede, bo nie chce mi sie o tym gadac, zreszta ciagle staram sie dbac o swoja laktacje ale nie poddamy sie z tztem, w przyszlym tyg idziemy do radcy prawnego i jesli da zielone swiatlo idziemy do sadu. nie sa to wielkie pieniadze, ale ni chu*ja nie beda sobie za moja kase kolejnych fortec remontowac. Dziady jedne![]() A wiecie co jest najlepsze? Że nie boli mnie juz brzuch I nie, nie wykupilam recepty w nocy nie bolał praktycznie wcale, a w dzien całkiem był juz spokoj ![]() takze obstawiam, ze to jednak bylo zwykle zatrucie...dzieki bogu---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43281004]Mój mówi Gej ... Gej.... ![]() [/QUOTE] hahahahahahaah ![]() ![]() kurcze, jak miło że alek operuje jeszcze takim subtelnym slownictwem
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
hej
troche mnie nie bylo.. niemam weny na pisanie Wogole mam tak parszywy humor od 2 dni ze dramat...przyszlam sie tylko pochwalic ze Niunci mija dzis 3 miesiac kiedy to zleciało ... ![]() podczytuje Was w nocy co by nie zasnac przy karmieniu na szczescie odpukac tylko jednym w nocy no i w dzien tez ale tak jak mowilam nie mam weny odpisywać... gratuluje nowych tyg,miesiecy itp Cynamonku nie moge uwierzyc w to co piszesz,co za ludzie w tym szpitalu pracuja.. mam nadzieje ze Adas szybko z tego wyjdzie i bedziecie sie soba Cieszyc podziwiam Ciebie i meza za wytrwałosc ale wiadomo-dla dzieci wszystko.Cały czas z Zuza jestesmy z Wami serduszkiem ![]() Ostatnio chce zalatwic bierzmowanie tzn chodzilabym nawet na te nauki tyle ze one strasznie dlugo trwaja.. ale co z tego jak ksiadz w naszej parafi stwierdził ze nie ma opcji zrobienia bierzmowania bo zyje w grzechu i mam nieslubne dziecko i on mi zrobi bierzmowanie tylko jak w ten sam dzien ochrzcze Zuzie i wezme slub koscielny.. powiedział ze wesele itp nie jest wazne i ze musimy to zrobic w UWAGA -- FERIE... lol. Powiedzcie mi ktoras moze wie bo ja jestem przylamana tym ... jak sie idzie do innej parafi bierzmowac to potrzeba zasw ze swojej parafi o zgode na bierz? ja juz nie mam nerwow.. pedofile i wogole a człowiek normalny chce isc sakrament zrobic i ni huhu ... eh... Wogole jeszcze Wam powiem bo robie Zuzi mleko z wody przegotowanej goracej plus zywiec zdroj i ostatnio w kauflandzie byla na promocji woda mama i ja i ja kupilam i niunia taaaak zaczela po niej ulewać ze dramat.. tzn wczoraj ja kupilam to po kazdym karmieniu bylo chlus przebieralam ja 4 razy.. dzis to samo.... dopiero nakarmilam ja z zywiec zdroj i spokoj ... eh nie wiedzialam ze woda moze tak działac.. |
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi dlaczego jest taka niesprawiedliwość w naturze, że po ciąży włosy te z głowy wypadają hurtowo, a te na nogach i nie tylko robią się gęste i tak szybko rosną. Ale żeby wypaść to ani myślą!
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajesz sobie niesmaowicie rade i bez marudzenia!![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Chociaz ja jestem chyba ewenementem, bo wlosy wypadaly mi cala ciaze i leca nadal a przeciez niby po ciazy wypadaje te, ktore nie wypadały w trakcie. to dopiero niesprawiedliwosc
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed super, że ból brzucha przeszedł
Dotka siema! Gratki dla Zuzi ![]() Nie wiem jak z bierzmowaniem w innej parafii, ale ja brałam ślub w innej parafii i musiałam zgodę ze swojej przynieść. Księża to zawsze muszą robić problemy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

No trudno..ktoś się do nas nie dobił..następnym razem prosimy o zapowiedzenie się
Mały 2 godz. przespał...

podobał mi się
jednocześnie pediatra mówi, ze bardzo ładnie sobie daje radę, ale liczę to na minuty, a nie np. Godzinę dziennie :/

zobaczymy jak bedzie w nocy...

Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu