Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 18:52   #4291
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

wyniki zal ez jakich badań??
czyli oprócz wizyty jeszcze 100 za wyniki? mi np. robił cytologie, ale wyniki mam w cenie, usg również
Ja płacę tak: wizyta 100 zł, wizyta z usg 180 zł (no ja mam zawsze te z usg), wizyta z usg i cytologią 230 zł. Do tego badania w laboratorium (gdzie indziej) płatne. Ostatnio robiłam mocz, morfologia, wr, odczyn coompsa, glukoza- 100 zł. Masakra jakaś
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja niestety ubezpieczenia nie mam, a becikowego też nam nie dadzą

Lecę na korki, trzymajcie się ciepło
Ja mam ubezpieczenie, ale dadzą cos ok 1500 zł. A becikowego pewnie też nie dostanę

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:52   #4292
VwVampirka
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od gina
Z dzieciem wszystko ok, nie wiem czy machał rączkami, ale widziałam oczy nosek i usta Mam fotkę. Gin powiedział, że jeśli chcę wierzyć, że tam to widzę, to niech tak będzie, ale ja i tak wiem swoje

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A jak dobierasz rozmiar jak kupujesz przez Internet? Ja się wczoraj zakochałam w tych stanikach z Alles, o których ktoraś z was wcześniej pisała. Tylko, że nie wiem gdzie w Krakowie można by je przymierzyć? Bo tak z neta to bym się bała, że nie trafię z rozmiarem :/
Ja też się bałam za pierwszym razem. Mierzę się pod biustem ciasno na wydechu, a w biuście luźno w pochyleniu i rozmiar biorę z tabeli. Akurat do mojej Freyki pasują tabele rozmiarów brytyjskich i przy dobrym zmierzeniu powinno się zgadzać. Ostatnio jak dobierałam tak siostrze to trafiłam i tym razem też się udało.
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Wampirka - pytalam CIe ostatnio co za staniki masz ale chyba nie odpowiedzialas mi. No chyba ze nie chcesz sie podzielic to rozumiem i cycki tez moglabys pokazac
Wydaje mi się, że odpowiadałam już, tyko może bez cytowania...
Ja kupuję tylko staniki firmy Freya. Próbowałam też kilka innych drogich firm, ale wszystkie były nie dla mnie. A z Freyki mam sporo różnych modeli i wszystkie są super. Ale Freya ma dość specyficzny krój i nie wszystkim on pasuje, np. moja bratowa (z tych wielkobiuściastych) mierzyła ją i powiedziała, że dla niej była najgorsza.
Ps, tym razem wzięłam ten: http://allegro.pl/fantasie-by-freya-...605225195.html
Ale na żywo wygląda duuużo lepiej niż na modelce

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta , nieźle pędzicie z tymi postami :P witam nowe mamusie

Właśnie tak sobie myślę, że żeby nie było zamieszania to na pierwszej stronie nowego wątku można by stworzyć coś w stylu informatora bo niewiele nam zostało a podejrzewam, że jeszcze wiele mamusiek do Naszego grona dołączy, i tam można by zawrzeć info na temat dolegliwości ciążowych, kiedy należy udać się z obawami do lekarza, co z badaniami genetycznymi itp co o tym sądzicie ?
.
Pomysł super, tylko nie obarczajmy wyszukaniem tego wszystkiego Niki. Jak będziecie miały coś fajnego, co warto zamieścić na pierwszych postach, to wklejajcie to tutaj w wątku, a potem to wszystko podlinkuje się Niki
Ja jak coś znajdę, to też tak zrobię
Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe

Dopisuje się do Waszej licznej grupy Mam nadzieję, że ogarnę się w ilości postów Termin mam na 12 czerwca, jutro równe 6 tyg To moja druga ciąża, moja córcia ma 3,5 roku..
Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie).
Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Witam
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście w temacie urlopów?
Wiem, że jak idę na pół roku macierzyńskiego, to mam 100% płatne, jak na rok to 80%, a jak najpierw zadeklaruję pół roku, a potem zmienię zdanie, że rok to dostaję najpierw 100%, a potem 60%.
Wiem też że po iluś tam tygodniach urlop macierzyński (rodzicielski) mogę ojcu dziecka przekazać.
Wiem też że ojcu 2 dni okolicznościowe przysługują z okazji urodzenia dziecka.

Jak jest z urlopem ojcowskim? Ile będzie tygodni w 2014 roku? Czy urlop ojcowski może trwać równolegle z urlopem macierzyńskim?
Czytałam gdzieś o tym... na razie nie mam czasu tego odszukać, ale jutro po południu jak TŻ pójdzie do pracy, to spróbuję to odnaleźć...
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jaki nasz wątek jest popularny
Obserwuje Nas 20 użytkowników i 4 gości
Zapraszamy do nas
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
W sumie ja też mam pytanie odnośnie wysokości macierzyńskiego. Dla mnie to trudniejsze do ogarnięcia niż fizyka kwantowa )

Słyszałam, że wysokość zasiłku macierzyńskiego wylicza się jako średnią pensji z ostatnich 12 miesięcy. Do średniej też się wlicza nadgodziny, premie etc...

To jest dla mnie w miarę proste. Natomiast nie jestem w stanie zrozumieć jaki wpływ na macierzyński mają wcześniejsze zwolnienia chorobowe. Ktoś się orientuje w tym temacie?

Czytałam, że jeśli pomiędzy ostatnim chorobowym a macierzyńskim nie minie 3 miesiace, to tych ostatnich trzech miesięcy nie bierze się pod uwagę, tylko ostatnie 12 miesiecy przed L4. Nie mogę tego pojąć.. rzeczywiście tak jest?

Dla mnie osobiscie to duży problem, bo dostałam teraz sporą podwyżkę i byłoby szkoda, gdyby mi policzyli poprzednią pensję :/
Nie wiem jak jest wg nowych zasad, ale wg tych starych tak właśnie się liczyło
Cytat:
CZY wykupywałyście jakieś ubezpieczenia dodatkowe / np, z tytułu urodzenia dziecka /?? ja żałuje że nic nie wzięłam ,,,, tylko oczywiście trzeba min, miesiąc przed ciąża, bo jest ono akceptowane / przyznawane/ po 9 miesiącach... a teraz do już lipa
Takie ubezpieczenie można kupić tylko w ramach ubezpieczenia grupowego z pracy. Ja się zastanawiałam nad tym, ale mój pracodawca nie postarał się i wyliczyłam, że przy najlepszych wiatrach suma składek jakie musiałabym zapłacić jest niewiele niższa niż wypłacane świadczenie (1200,00 zł) więc zrezygnowałam, bo gdybym dłużej się starała o dzidzię, to bym jeszcze przepłaciła

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Macie jakies sposoby na bolace plecy? ;( Buuuu
Wielka piłka masująca z wypustkami

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mogę dołączyć ? Wczoraj byłam u gina i 6 tydzień To moja pierwsza ciąża u mnie wszystko ok brak nudności i wymiotów jedynie co piersi bola bardzo Dostałam wczoraj skierowanie od lekarza na kilkanaście badań: toxoplasmosa, różyczka, HIV i inne. Wiecie może jak długo czeka się wyniki toxoplasmosy bo obiło mi się o uszy że aż tydzień czasu, czy to prawda?
Witam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie021.jpg (82,7 KB, 55 załadowań)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:55   #4293
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
a to puxhniecie to moze od siedzenia? czy od butow na pewno?

_______
znowu miałam plamienie
Siedzenia też, ale od chodzenia bardziej

Oj Kochana wszystko będzie dobrze, tylko się nie martw, a to plamienie brązowe czy krew?

Vampirko słodkie Maleństwo

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:03   #4294
agaaga89
Zakorzenienie

Vampirka, piękne maleństwo !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:13   #4295
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Pędzicie dziewczyny jak zwykle, nadrabiałam chyba godzinę
My dzisiaj byliśmy na zakupach, kupiliśmy Hani kurtkę w 5-10-15, spodnie w Lidlu, czapkę i rękawice w H&M, szalik w Pepco i buty na zimę w Deichmannie ja kupiłam pidżamy w pepco i rękawiczki w H&M, bo mi już ręce marzną a stare rękawice zgubiłam przy przeprowadzce

Nie cytuję, bo i tak mi nie zacytuje połowy, a nie chce mi się odpisywać strona po stronie, więc tyle co zapamiętałam:

Lolitko pięknie wyglądaliście fajnie, że wrzuciłaś fotę

Paulka i kasiub teściowe boskie, ale moja ma podobne podejście, więc możemy sobie podać rękę porażka, ale można się do tego przyzwyczaić nie?

Magdi mamy podobne typy imion ja dla dziewczynki jestem prawie pewna Antoniny, a dla chłopca myślałam też o Antosiu właśnie

Ilkas no niestety prawie codziennie mamy pobudkę o 5, Hania miała okres, że spała dłużej od 20 nawet do 6.30, ale ostatnio jej się pozmieniało. Bierzemy ją wtedy do nas, trochę się do mnie poprzytula, czasem zaśnie, czasem nie, dostaje butlę z mlekiem, bawimy się jakimiś małymi zabawkami w łóżku i tak zleci do 6.30-7 potem idziemy obrobić inwentarz żywy ja myję włosy i schodzimy na śniadanie

Zamyślona, szefowa masakra, kolejna rzecz, która może człowieka dobić, skąd się biorą tacy ludzie? Życzę Ci baaardzo dużo siły kochana! Niczym się nie przejmuj

Hope ja nie miałam, ale na początku mi wychodziły bakterie w moczu i brałam urosept i coś tam dopochwowo przez tydzień w sumie tak na wszelki wypadek.
A no i obejdzie się bez bacików
Ale przede wszystkim chciałam mówić, żebyś uważała na siebie kochana! Mam nadzieję, że to plamienie już po raz ostatni a teraz będzie już z górki co to za dziadostwo no!

Santom śliczny okruszek i już jaki duży!

Vampirka również cudne maleństwo!

W ogóle gratuluję udanych wizyt dzisiaj same dobre wieści

I witam nowe mamusie na wątku, ale nas duuuuużo!!! będzie wyż chyba

Aaaaa i dołączam do grona posiadaczek zapasu tamponów najgorzej, że w połogu nie można ich używać
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:16   #4296
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Aaaaa i dołączam do grona posiadaczek zapasu tamponów najgorzej, że w połogu nie można ich używać
Aaa nie mówiłam, że coś w tym jest No szkoda, szkoda, a ja tak nie lubię podpasek

Stary 2013-10-15, 19:17   #4297
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie, bo widzę, że sporo Mam, które już mają dzieci i są w temacie, czy w tej ciąży musicie powtarzać wszystkie badania typu grupa krwi, hiv, różyczka, antygeny itp.? Czy wystarczą wyniki z poprzedniej ciąży?
Jeśli masz kartkę z wynikiem grupy krwi to wystarczy dopiąć do karty ciąży Sama znajomość grupy krwi i wpisanie, że tak powiem na pałę nie przejdzie Mi odpięli od pierwszej karty i oddali, więc nie muszę powtarzać
Resztę mam napisane w wykazie Tylko ja mam w pakiecie LM, więc nie polemizowałam, czy jest sens. Choć myślę, że jest, bo przecież obecny stan może się różnić

Ja po pierwszym porodzie dostałam 2000zł a Mąż 1500zł. Oboje mamy składki w granicach 45zł

Hope, leż Kochana, a ja trzymam kciuki

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:20   #4298
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Jeśli masz kartkę z wynikiem grupy krwi to wystarczy dopiąć do karty ciąży Sama znajomość grupy krwi i wpisanie, że tak powiem na pałę nie przejdzie Mi odpięli od pierwszej karty i oddali, więc nie muszę powtarzać
Resztę mam napisane w wykazie Tylko ja mam w pakiecie LM, więc nie polemizowałam, czy jest sens. Choć myślę, że jest, bo przecież obecny stan może się różnić
No to super chociaż grupy krwi mi oszczędzą, napewno mam te wyniki gdzieś w papierach A z całą resztą to racja, też po przemyśleniu doszłam, że przecież różnie to bywa... Trzeba będzie powtarzać dzięki za odpowiedź

Stary 2013-10-15, 19:22   #4299
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Aaa nie mówiłam, że coś w tym jest No szkoda, szkoda, a ja tak nie lubię podpasek
No właśnie ja tez nie cierpię podpasek ale teraz mamy 9 miesięcy wolnego od podpasek, tamponow czy czego tam jeszcze sie używa wiec później jakos sie przecierpi te pare tygodni

Cytat:
Resztę mam napisane w wykazie Tylko ja mam w pakiecie LM, więc nie polemizowałam, czy jest sens. Choć myślę, że jest, bo przecież obecny stan może się różnić :
Ja jeszcze nie robiłam badań ale gin mówił ze niektórych badań nie będziemy powtarzać bo nie ma sensu. Mówił między innymi o toxo ale ale z racji tego ze przechodziłam w dzieciństwie wolałabym kontrolować poziom.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-15, 19:24   #4300
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od gina
Z dzieciem wszystko ok, nie wiem czy machał rączkami, ale widziałam oczy nosek i usta Mam fotkę. Gin powiedział, że jeśli chcę wierzyć, że tam to widzę, to niech tak będzie, ale ja i tak wiem swoje

Witam
Jakie malutkie cudeńko

Znowu mi niedobrze

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:30   #4301
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja tez nie cierpię podpasek ale teraz mamy 9 miesięcy wolnego od podpasek, tamponow czy czego tam jeszcze sie używa wiec później jakos sie przecierpi te pare tygodni

Ja jeszcze nie robiłam badań ale gin mówił ze niektórych badań nie będziemy powtarzać bo nie ma sensu. Mówił między innymi o toxo ale ale z racji tego ze przechodziłam w dzieciństwie wolałabym kontrolować poziom.
No jasne, dla tego świętego spokoju do maja/czerwca... jestem potem w stanie ponosić te podpaski coś za coś
Mnie pewnie dopiero zacznie wspominać o konkretnych badaniach na następnej wizycie jak wszystko będzie dobrze, więc się nie cieszę na zapas, a znając życie... wszystkie będę musiała powtórzyć

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Znowu mi niedobrze
Mięta?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Nie no, oczęta mi się tak kleją.... A miałam taki ambitny plan przetrwania meczu na wizażu Uciekam Mamuśki, dobrej nocy

Stary 2013-10-15, 19:44   #4302
ilkas
BAN stały

Ojej..ile stron

agaaga89 mi gin mówił, że tylko grupe krwi jeśli mam wynik to nie trzeba powtarzać. Całą resztę (toxo, hiv..itd) kazał robić, żeby mieć pewność..no bo różnie bywa.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:54   #4303
Magdi555
Rozeznanie

Kasian, ja Antoniny też jestem już pewna Co do chłopca, to wolelibyśmy Franek, ale bliska koleżanka ma Franka A Franek to był ukochany Dziadek mojego Męża

Stary 2013-10-15, 19:54   #4304
kaorlak
Zadomowienie

Jestem już po wizycie. Gin stwierdził, że nic nie budzi jego niepokoju Dzidziuś ma 5,74 cm także jest spory . Przytyłam 1 kg

Niestety nie mam zdjęcia, bo ginowi nie wyszło ładne, ale dostanę następnym razem.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie . Jestem z natury panikarą i będę Was pewnie zamęczać moim stresem przed każdą wizytą

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

no i krotka relacja z wizyty ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ogladalismy wozki, lozeczka no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki taki slodki secikhttp://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A

a w zalaczniku nasza kroszka
Cieszę się, że wszystko jest w porządku. Dzidziuś piękny i ubranka też.

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Mogę dołączyć ? Wczoraj byłam u gina i 6 tydzień To moja pierwsza ciąża u mnie wszystko ok brak nudności i wymiotów jedynie co piersi bola bardzo Dostałam wczoraj skierowanie od lekarza na kilkanaście badań: toxoplasmosa, różyczka, HIV i inne. Wiecie może jak długo czeka się wyniki toxoplasmosy bo obiło mi się o uszy że aż tydzień czasu, czy to prawda?
Gratuluję i witaj!

Cytat:
No właśnie, bo widzę, że sporo Mam, które już mają dzieci i są w temacie, czy w tej ciąży musicie powtarzać wszystkie badania typu grupa krwi, hiv, różyczka, antygeny itp.? Czy wystarczą wyniki z poprzedniej ciąży?
Nie wszystko musisz powtarzać. Jeśli masz dokument z grupą krwi to nie musisz. Reszty nie wiem

Cytat:
Właśnie wróciłam od gina
za wizytę
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:55   #4305
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nadrobię was za chwilę...
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.
cudowne wieści! i oby tak dalej! ohhh, ja ja już bym chciała tak zobaczyć machające nóżki i rączki

Cytat:
Właśnie wróciłam od gina
Wspaniale zdjecie! Cudowne! Niech dalej wszystko dobrze sie kreci
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:04   #4306
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta , nieźle pędzicie z tymi postami :P witam nowe mamusie

Właśnie tak sobie myślę, że żeby nie było zamieszania to na pierwszej stronie nowego wątku można by stworzyć coś w stylu informatora bo niewiele nam zostało a podejrzewam, że jeszcze wiele mamusiek do Naszego grona dołączy, i tam można by zawrzeć info na temat dolegliwości ciążowych, kiedy należy udać się z obawami do lekarza, co z badaniami genetycznymi itp co o tym sądzicie ?

Właśnie o tym myślę Ale jak macie jakieś propozycje to wysyłajcie mi linki na PW to cos razem stworzymy
Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe

Dopisuje się do Waszej licznej grupy Mam nadzieję, że ogarnę się w ilości postów Termin mam na 12 czerwca, jutro równe 6 tyg To moja druga ciąża, moja córcia ma 3,5 roku..
Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie).
Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
witaj

Cytat:

CZY wykupywałyście jakieś ubezpieczenia dodatkowe / np, z tytułu urodzenia dziecka /?? ja żałuje że nic nie wzięłam ,,,, tylko oczywiście trzeba min, miesiąc przed ciąża, bo jest ono akceptowane / przyznawane/ po 9 miesiącach... a teraz do już lipa
Ja od kilku lat ubezpieczam się sama (nie pracuję i wykupiłam sobie ubezpieczenie) więc z tego ubezpieczenia dostanę kasę za urodzenie dziecka , jeszcze TŻ dostanie od siebie + becikowe

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
ja tez niemam platnego ubezpieczenia , macierzymskiego tez to tylko becikowe zostaje

a mam takie pytanie do kolerzanek co maja drugie dziecko jakie mialyscie zachcianki na chlopca ?
Popcorn i paluszki solone w pierwszej ciąży właśnie to często jadłam , a jak urodziłam to mogłam wcale tego nie jeść

Cytat:
Cześć dziewczyny!
witaj
Co do czekania na wyniki to wydaje mi się że to zależy od laboratorium itp.

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nadrobię was za chwilę...
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Gin stwierdził, że nic nie budzi jego niepokoju Dzidziuś ma 5,74 cm także jest spory . Przytyłam 1 kg

Super że wizyta OK i dobre wieści

Dziewczyny pędzicie jak szalone
Dziecko mi zasnęło i wydaje mi się że lepiej oddycha. Kupiliśmy w aptece olejek Olbos , pokropiłam trochę (3 krople na tetrową pieluchę) i dałam na kaloryfer i robi się inhalacja i widac że chyba pomaga

Dziewczyny które jeszcze tego nie zrobiły a chcą być na pierwszej stronie. Dużo też doszło , więc ponawiam apel. Wysyłajcie dane nick, jak chcecie to imię, wiek i TP
Stary 2013-10-15, 20:05   #4307
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Mięta?

Nie no, oczęta mi się tak kleją.... A miałam taki ambitny plan przetrwania meczu na wizażu Uciekam Mamuśki, dobrej nocy
Mężuś kupił mi pepsi
Nie pamiętam kiedy takie dobroci piłam

Dobrej nocki

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-15, 20:05   #4308
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wróciłam od gina
Gratulacje, super wieści! Zdjęcie

Cytat:

Niestety nie mam zdjęcia, bo ginowi nie wyszło ładne, ale dostanę następnym razem.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie . Jestem z natury panikarą i będę Was pewnie zamęczać moim stresem przed każdą wizytą
Kolejne super wieści! Gratulacje

Stary 2013-10-15, 20:06   #4309
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

pomarańcza , janeczka, bluesky- dziękuję kochane za troskę

agaaga- no niestety. leżę już od początku września. mając już powoli tego dosyć czasem gdzieś wyszłam, rzadko, zaledwie kilka razy a ostatnio juz bylo ok od prawie dwóch tyg, ulżyło mi, pomyślałam,że już niebawem drugi trymestr i się uspokaja n dobre... a tu taka lipa. Na szczęście poki co jednorazowe ale zobaczymy co bedzie dalej, na szczęście jutro wizyta...

dwakolory -
gratuluję udanej wizyty!!! milo pcozytac tak fajne wieści o rączkach, nóżkach
co do $ wizyty ... masakra z cenami... ja bym nie dala rady finnsowo

wampirka - dzięki za info ! pewnie wypróbuję!
masz pięknego dzidziola! wyraźna buzia, rąsia rewelka, gratuluję.

selenitka - no to trza zmienić butki.
Zawsze mialam brazowe plamienia, tym razem to byl taki zaróżowiony śluz, dzis bardzo, bardzo czesto sikam wiec w koncu natrafiłam ;[

no cóż, nie ma rady, wróciłam do wyra i koniec wycieczek

kasianku- no to gratuluję danych zakupów! ubrałaś małą od stóp do głów za jednym zamachem, to wyczyn!
no ja też mam nadzieję że to pojedyńcze, no i jutro wizyta... czekam tak naprawdę z duszą na ramieniu...
a jak przechodziłaś toxo to chyba dobrze i nie musisz tak kontrolować?to chyba jest tak ze kontrolować muszą te, co nie przechodziły

magdi - no staram się leżeć ale bywa różnie z tym dla odmiany np siedzę
magdi nie przejmuj się ze kolezanka ma - jak uwielbiasz imię to dawaj ! ja wiesz ile w rodzinie mam swojego imienia? i wcale to nikomu nie przeszkadza dawaj Frania!

paulka - a moze sprobuj rady starszych pań i ssij... skórkę od chleba? poważka!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 20:28
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:10   #4310
madelinem
Zadomowienie

Hej

zaglądam tak nieśmiało, bo póki co, to zrobiłam dwa testy i wyszły mi blade kreski. Jutro idę do gina na potwierdzenie.
OM miałam 6 września, a okresu nadal brak.

Mamy już córkę, Milenę, ma 2 latka i 8 miesięcy.

Trochę podczytywałam. Strasznie dużo piszecie mam nadzieję, że uda mi się wbić.

Gratuluje wam wszystkim

Odezwę się po wizycie, jak potwierdzę, że to TO
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:12   #4311
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
No jasne, dla tego świętego spokoju do maja/czerwca... jestem potem w stanie ponosić te podpaski coś za coś
Mnie pewnie dopiero zacznie wspominać o konkretnych badaniach na następnej wizycie jak wszystko będzie dobrze, więc się nie cieszę na zapas, a znając życie... wszystkie będę musiała powtórzyć

[/COLOR]Nie no, oczęta mi się tak kleją.... A miałam taki ambitny plan przetrwania meczu na wizażu Uciekam Mamuśki, dobrej nocy

No cos za cos właśnie

Dobrej nocy do jutra

Cytat:
Kasian, ja Antoniny też jestem już pewna Co do chłopca, to wolelibyśmy Franek, ale bliska koleżanka ma Franka A Franek to był ukochany Dziadek mojego Męża

No to moze któraś z nas bedzie miała Tosienke albo obie właśnie moja kuzynka ma Franka w wieku Hani wiec u nas odpada a tez mi sie podoba. Antoni nie podoba mi sie az tak bardzo jak żeński odpowiednik ale u nas ciężko z imieniem dla chłopca. Chciałam Witolda ale brat mi mówi ze mam im zostawic bo chociaż nie planuje to moze sie jeszcze przytrafić no cóż...

Cytat:

Super! Kolejne dobre wieści

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pędzicie jak szalone
Dziecko mi zasnęło i wydaje mi się że lepiej oddycha. Kupiliśmy w aptece olejek Olbos , pokropiłam trochę (3 krople na tetrową pieluchę) i dałam na kaloryfer i robi się inhalacja i widac że chyba pomaga

Dziewczyny które jeszcze tego nie zrobiły a chcą być na pierwszej stronie. Dużo też doszło , więc ponawiam apel. Wysyłajcie dane nick, jak chcecie to imię, wiek i TP
Ciesze sie ze z Olisiem lepiej oby nocka była lepsza

Stary 2013-10-15, 20:15   #4312
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
magdi nie przejmuj się ze kolezanka ma - jak uwielbiasz imię to dawaj ! ja wiesz ile w rodzinie mam swojego imienia? i wcale to nikomu nie przeszkadza dawaj Frania!
W sumie masz rację
A zapomniałam wcześniej napisać - ten radilog to Guzik. Przyjmuje w tym budynku 'Rondo centrum'

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej

zaglądam tak nieśmiało, bo póki co, to zrobiłam dwa testy i wyszły mi blade kreski. Jutro idę do gina na potwierdzenie.

Gratuluje wam wszystkim

Gratulacje, witamy i zapraszamy

Stary 2013-10-15, 20:16   #4313
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Gratuluje wam wszystkim

witaj i trzymamy

Cytat:
Ciesze sie ze z Olisiem lepiej oby nocka była lepsza
Oliś jest od Madziuuuli mój to Oskar
Stary 2013-10-15, 20:19   #4314
ilkas
BAN stały

Cytat:
Hej

Gratuluje wam wszystkim

Witaj Gratuluję

Kaorlak cieszę się, że wszystko dobrze !
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:23   #4315
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Mężuś kupił mi pepsi
Nie pamiętam kiedy takie dobroci piłam

Dobrej nocki
To żebyś tylko mogła spac po tej pepsi

Cytat:

agaaga- no niestety. leżę już od początku września. mając już powoli tego dosyć czasem gdzieś wyszłam, rzadko, zaledwie kilka razy a ostatnio juz bylo ok od prawie dwóch tyg, ulżyło mi, pomyślałam,że już niebawem drugi trymestr i się uspokaja n dobre... a tu taka lipa. Na szczęście poki co jednorazowe ale zobaczymy co bedzie dalej, na szczęście jutro wizyta...

dwakolory -

jeszcze dzisiaj Justynka wizytuje wieczorem czekam na info

Zawsze mialam brazowe plamienia, tym razem to byl taki zaróżowiony śluz, dzis bardzo, bardzo czesto sikam wiec w koncu natrafiłam ;[

kasianku- no to gratuluję danych zakupów! ubrałaś małą od stóp do głów za jednym zamachem, to wyczyn!
no ja też mam nadzieję że to pojedyńcze, no i jutro wizyta... czekam tak naprawdę z duszą na ramieniu...
a jak przechodziłaś toxo to chyba dobrze i nie musisz tak kontrolować?to chyba jest tak ze kontrolować muszą te, co nie przechodziły

O której jutro? Żebym wiedziała kiedy kciuki zaciskac

No wyczyn wyczyn juz na koncu bralam byle co bo juz miałam dosyć kiedyś lubilam zakupy obecnie niekoniecznie :P

Jeśli chodzi o toxo to niby tak jest ale z tym różnie bywa wiec w ciąży z Haneczka kontrolowałam mocno gin teraz zapomniał ze przechodziłam dlatego powiedział ze nie bedziemy robić a jak mu przypomnę to na pewno zleci badanie i to niejedno. Lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Hej

Gratuluje wam wszystkim

Witaj i czekamy na wieści jutro

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Oliś jest od Madziuuuli mój to Oskar
Dzizzasss no pewnie, że tak, o ja głupia, ale strzeliłam gafę to ze zmęczenia, wybacz, wybaczcie obie

Chyba pora na mnie w takim razie
Stary 2013-10-15, 20:29   #4316
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian nic się nie stało wyślesz mi czekoladę z duzymi kawałkami orzechów i zapomnę o tej gafie :P
Stary 2013-10-15, 20:31   #4317
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Z okienkiem taką ?

Stary 2013-10-15, 20:31   #4318
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

madelinem - witaj!'

magdi- aa to Guzika nie znam. ja mam zaklepane u jednego w ck w szpitalu na Kosciuszki ale nie pojde chyba wiec jak co to tam trzymam termin

kasianku- o 17:30 , ale o ktorej wejde... pewnie bede siedziecw poczekalni na komorce
tez mam tak z zakupami, ale teraz z tym zamknieciu to chetnie bym sie wyrwala na szoping
co do badan- pewnie, kontroluj jesli tylko mozesz. ja nie przechodzilam wiec tez bede kontrolowac

jeszcze dzisiaj szpilka wizytowala bodajze o 15:30. ciekawe kiedy wieci przyniesie co tam.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 20:33
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:37   #4319
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Z okienkiem taką ?

TAK
Stary 2013-10-15, 20:43   #4320
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

dwakolory -

Spróbuję tej skórki:P Jak przeczytałam Twoją radę to pomimo tego że przeczytałam ssij skórkę od chleba to pomyślałam o czym innym
Kochana daj znać o której wizyta żebym kciuki mogła trzymać
Nasze wizażowe kciuki są magiczne

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości