![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kremowanie włosów
hej dziewczyny
też ostatnio myślałam czy dało by radę posmarować kremem do ciała włosy.. a tu patrze jest taki wątek!! co polecacie? widziałam w DM fajne masła do ciała tylko muszę uważać na masł shea i olej kokosowy mam porowate wlosy więc podam wam składy tych ktore bym chciała użyć może mi podpowiecie.. Balea masło do ciała kakaowe AQUA · BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERIN · GLYCERYL STEARATE CITRATE · CETEARYL ISONONANOATE · THEOBROMA CACAO BUTTER · PHENOXYETHANOL · SORBITAN STEARATE · PARFUM · DIMETHICONE · PANTHENOL · SUCROSE STEARATE · XANTHAN GUM · SODIUM CETEARYL SULFATE · METHYLPARABEN · GLYCERYL CAPRYLATE · CARBOMER · ETHYLPARABEN · TOCOPHEROL · POTASSIUM SORBATE · ASCORBYL PALMITATE · LECITHIN · TETRASODIUM DICARBOXYMETHYL GLUTAMATE · SODIUM HYDROXIDE · HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE. masło alverde z olejkiem macadamia Aqua, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Alcohol*, Cetyl Alcohol Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Olea Europaea Fruit Oil*, Xanthan Gum, Calendula Officinalis Flower Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract*, Rosa Damascena Flower Water*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Citral** alverde masło do ciała z melonem miodowym sAqua, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Alcohol*, Cetyl Alcohol, Ceteary Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter*, Olea Europaea Fruit Oil*, Cucumis Melo Fruit Extract, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Mangifera Indica Seed Oil, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oilsl I alverde masło do ciała dzika malva Aqua, Alcohol*, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Myristyl Myristate, Glycine Soja Oil*, Cetearyl Alcohol, Mangifera Indica Seed Butter, Oenothera Biennis Oil, Malva Sylvestris Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Xanthan Gum, p-Anisic Acid, Tocopherol, Alcohol, Sodium Hydroxide, Limonene**, Linalool**, Benzyl Salicylate** *ingredients from certified organic agriculture **from natural essential oils ktore najlepsze by bylo?
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Cześć,
mam dwa specyfiki, które świetnie sprawdzały mi się na twarzy, szczególnie zimą były nieocenione. Pierwszy genialnie nawilża. Drugi, tłusty i "niewyjściowy" kompletnie, używałam w mróz jako krem ochronny na spacery z psem i jako taki też cudnie się sprawdzał. Dobre składy ale czy do włosów? Mam włosy rzadkie, cieniuuutkie i przetłuszczające się (choć olejowanie i pokrzywa już je trochę podsuszają). Zaczęłam właśnie olejowanie i inne kuracje na aktualnie mocno sypące się włosy. Unikam jak ognia przeciążenia włosów bo wtedy jedyny ratunek to intensywna stylizacja, którą wolę odpuszczać. NeoViderm Instituto Ganassini. Emulsja do skóry zalecana przy poparzeniach słonecznych i nie tylko, jako ochrona w trakcie i po naświetlaniach. Skład (dokładnie tak podano): betaglucan, hyaluronian sodu i substancje pomocnicze. BioMaść Propolis, prod. Aboca (Italy). Substancje czynne: multifrakcjonowany liofilizowany ekstrakt z propolisu 0,35% (flawonoidy całkowite 43%), odwodniony żel z aloesuprawdziwego 0,3%, olej z jojoby 12%, roztwór wodny z kleiku z prawoślazu 58%. Pełny skład: aqua, Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Ceteary Alkohol,Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Dicapryl Carbonate, Cetearyl Glugoside, Glycerin, Glycerin Stearate, Sodium Storyl Glutamate, Calendula officinalis Flower Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Hipericum Perforatum Flower /Leaf/Stem Extract, Alooe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lavendula Augustifolia (lavender) Flower Oil, Citric Acid, Sodium Dehydroacetate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Sodium Silicate, Bemzyl Alcohol, Coumarin, Limonene, Geraniol, Linalool. Ten drugi specyfik to tłusta maść, jeśli się nada, dobrze było by ją czymś rozcieńczyć. Edytowane przez milax Czas edycji: 2013-10-08 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
a ja juz skończyłam swoje masło kakaowe z ziaji, muszę kupić kolejne bo jest rewelacyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dzis postanowilam wstepnie wyprobowac kremowanie wlosow. Wzielam balsam do cialam z avon naturals truskawkowy z biala czekolada i dodalam do niego olejek do wlosow tez z avonu z serii planet spa. Zobaczymy czy jakis efekt bedzie ![]() Zamierzam umyc wlosy szamponem z avonu dla dzieci i nalozyc odzywke ![]() Jezeli bedzie marny efekt to zakupie sobie ten balsam z isany i szampon bez silikonow dla dzieci Babydream i oliwke z hippa. bede kremowac - olejowac. ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś 1 raz kremowałam włosy ponieważ miałam w domu krem do ciała SOFT taki zwykły (mimo że ma wysoko glicerynę w składzie i moze puszyć..)
ktorego rzadko uzywam.. uzylam do wlosów.. pierw je naolejowalam olejkiem lopianowym a na to dalam krem na jakies 20 min potem umyłam OMo normalnie wlosy.. na razie schną i się nie puszą.. moze dlatego ze krem bym na pierwsze O uzyty ![]() Ogólnie przeglądałam masła do ciała z balea i isana... wszystkie mają wysoko gliceryne... wszystkie.. za wysoko.. dlatego na razie nie kupuje.. ew zobacze moze jakis balsam albo moze balsam dla dzieci uzyje.. ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
No właśnie im wyżej tym więcej.. zwłaszcza dla porowatych włosków dla mnie często się kończy puchem..
![]() ![]() ![]() chimay- znasz jakieś balsamy z rossmana moze ktore mają niżej gliceryne? ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Na kwc patrzylam poziom gliceryny w balsamach dla dzieci i np niektorych kremach z ziaji i sa na 5 miejscu od poczatku to moga byc dobre do kremowania?
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a ja będę powtarzać jak zdarta płyta
![]() MASŁO DO CIAŁA Z ZIAJI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- _Angelina_ twoje włosy maja tendencje do szybkiego przetłuszczania sie?
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
cięzko powiedzieć, myję je co drugi dzień. Po olejowaniu skalpu przetłuszczają sie szybko. Nie zauważyłam żeby ten krem przyczyniał się do szybszego przetłuszczania - jesli o to chodzi
![]() włosy są fajne, miękkie, odrobine lejące ( jak na moje włosy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Aha no ja tez co drugi dzien. Wlosy po tym masle ladnie pachna?
![]() Ja chce jeszcze w rossmanie kupic szampon z babdream i podetne koncowki moze cos to pomoze moim wlosom ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Wszystko ładnie pięknie.. ale ja mieszkam w Niemczech.. nie mam ziaji... ani innych pięknych polskich produktów..
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
To moze tam sa jakies odpowiedniki ziaji?
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po ziaji włosy cudownie pachną, jeszcze nie kupiłam kolejnego pudelka bo skusiłam sie na masło do ciała toffi i cynamon. O! może bedzie dobre do włosów ![]() pomożecie przy składzie??? ![]() Aqua, Butyrospermum Parkii, Isopropyl Myristate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Cyclomethicone, Parfum, Cera Alba, Helianthus Annuus Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Tuber Aestivum Extract, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Acrylates C10-C30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cinnamomum Casia Bark Oil, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, BHA, Caramel, CI 16255, Linalool, Cumarin, Amyl Cinnamyl Alcohol, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
hmm nie ma .. nie widziałam.. patrzałam na składy kremów, balsamów w DM i w rossie.. nie widziałam nic specjalnego.. jeszcze zobacze na dziecięcym ..
Angelika- okolice Kiel, Hamburga.. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
no parafiny tez unikam a wiekszosc tez ja ma...
![]() znalazlam wlasnie 3 balsamy z balea chyba by byly OK gliceryna na 5 miejscu.. creme oil bodylotion marulanuss : AQUA · ETHYLHEXYL STEARATE · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · ISOPROPYL PALMITATE · GLYCERIN · CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERYL STEARATE CITRATE · PHENOXYETHANOL · PARFUM · PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL · SODIUM BENZOATE · CARBOMER · POTASSIUM SORBATE · TOCOPHERYL ACETATE · ALLANTOIN · SODIUM HYDROXIDE. Soft oil Balsam: AQUA · ETHYLHEXYL STEARATE · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · ISOPROPYL PALMITATE · GLYCERIN · GLYCINE SOJA OIL · PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERYL STEARATE CITRATE · PHENOXYETHANOL · PARFUM · TOCOPHERYL ACETATE · CARBOMER · SODIUM BENZOATE · ALLANTOIN · POTASSIUM SORBATE · TOCOPHEROL · ETHYLHEXYLGLYCERIN · CITRIC ACID · BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL · LINALLOL CITRONELLOL · BENZYL SALICYLATE · ALPHA-ISOMETHYL IONONE · COUMARIN · BENZYL ALCOHOL. creme oil bodylotion pistazie AQUA · ETHYLHEXYL STEARATE · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · ISOPROPYL PALMITATE · GLYCERIN · CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERYL STEARATE CITRATE · VITIS VINIFERA SEED OIL · PHENOXYETHANOL · SODIUM BENZOATE · CARBOMER · TOCOPHERYL ACETATE · ALLANTOIN · POTASSIUM SORBATE · PARFUM · BENZYL ALCOHOL · BENZYL BENZOATE · BENZYL SALICYLATE · HEXYL CINNAMAL · SODIUM HYDROXIDE · LIMONENE · LINALLOL. ktores z nich bym mogla obadac
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2013-10-15 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A moze jak jestes w de to jakis balsam krem z serii kosmetykow dla dziecy baby dream?
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Jak synek sie urodzil to kupilam plyn do kapieli i mycia wlosow z babydream. Ma cudowny zapach ![]() Po zmyciu balsamu i olejku wlosy byly ociezale dopiero dzis jak drugi raz umylam wlosy sa bardzo miekkie ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Na pewno są, i wystarczy podstawowa znajomość składów, by je wyłowić
![]() Cytat:
Btw może tutaj się dowiem, dlaczego we wszystkim obecnie demonizuje się glicerynę? Ogólnie w kremowaniu gliceryna ma niewielką szansę, by spuszyć - nakładana jest przed myciem, a całkiem prosto zmywa się samą wodą. Oczywiście, gliceryna na 2 czy 3 miejscu spuszyć może, ale nie każde włosy.
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
W kosmetyku użytym po myciu bardzo dużo składników może tak zadziałać, ale często potrzebna jest do tego konkretna ilość w produkcie, a tego ze składu nie wyczytasz. Obciążają oleje, silikony, parafina i inne emolienty i substancje filmotwórcze. Puszą niektóre nawilżacze w połączeniu z odpowiednią lub raczej nieodpowiednią wilgotnością powietrza, oleje mogą puszyć, glinki, u mnie wystarczy za lekka, lejąca odżywka i puch gotowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Każdorazowo podkreślam w kontekście puszenia, że humektant ma znaczenie w produkcie zostawianym bez spłukiwania, a produktach do spłukiwania po prostu być powinien. Cytat:
![]() I proteiny wielkoczasteczkowe, niestety.
![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety tak, i to nie tylko w kontekście włosowym. Pytanie było takie "ogólnokosmetyczne", bo boom na to, że gliceryna jest składnikiem, ja wiem... gorszego sortu jest widoczny. I już w paru miejscach szukam jego źródła, jeszcze nie znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.