|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
![]() dobra, nadrabiam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tz w 1 ciazy byl ze mna na kazdej wizycie bez wyjatku, czy dowcipnie czy przez brzuch, zawsze sie kazal tak umawiac, zeby termin byl po jego pracy I teraz narazie tez tak jest a ja sie ciesze, ze zawsze jest przy mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie badania robilas ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
dziękuję dziewczynki
![]() ![]() jednego nie rozumiem - czemu ja mam inaczej niż wszystkie moje dotychczasowe koleżanki, które zachodził w ciążę, a pracowały tam gdzie ja nikomu za skórę nie zalazłam myślę, bo wymyślili radiowęzeł, robiłam, stronę www, robiłam, jakieś dziwne zajęcia, robiłam i w życiu bym się nie spodzewała takiego traktowania - jest mi po prostu przykro... sama mówiłam, że będę pracować jak długo się da, że nie ma problemu, nawet na zwolnieniu mogę wklepywać artykuły na stronę... ale po czymś takim nie zamierzam palcem kiwnąć :/ mam nadzieję, że wszystkie będziemy zdrowe i radosne ![]()
#2313 | |||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny witam się dzisiaj o rok starsza ![]() ![]() ![]() Muszę pochwalić mego męża taki kochany się ostatnio zrobił weszliśmy wczoraj do Empiku po M jak mama i zobaczyłam najnowszą książkę Dana Browna Inferno ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Raczkowanie
|
thidien skoro tak Cię potraktowała szefowa i jeszcze nie potrafiła pogadać z Tobą wprost tylko nagadała na Twoją koleżankę to jakaś dziwna z niej babka, więc nie masz się czym przejmować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kate1623 wszystkiego naj najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety chyba kombinezon jest niezbędny ![]() Cytat:
![]() A po porodzie też trzeba się czymś smarować? Są jakieś specjalistyczne balsamy czy można jakimś zwykłym? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty nie masz sobie nic do zarzucenia więc odpoczywaj w domu ![]() Należy ci się ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się kochana, mam nadzieję, że leki zaczną działać i będzie lepiej ![]() marima gratuluje synka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Kurna... rozkłada mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |||||||
Zadomowienie
|
side85
Masz talent do pisania mądrych słów (chodzi o kwestie małżeńskie) ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki za udaną wizytę ![]() Cytat:
![]() thidien Dobre masz podejście - ktoś tu wyraźnie nie umie się zachować i nie ma za grosz empatii. Ja jeszcze bym zadzwoniła do dyrektorki i poprosiła o wytłumaczenie jej zachowania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mężuś się spisał ![]() ![]() Cytat:
![]() A po porodzie smarowanie jest baaardzo ważne, bo często wtedy, gdy waga i "objętość" nagle spada mogą się pojawić rozstępy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cobra, zdrówka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej nie powinnaś już wracać do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też muszę poczekać na ciuchy od kuzynki i wtedy będę wiedziała, co okupić i ile jeszcze miejsca mam na inne ciuchy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tżta, no przecież się prezentu przed urodzinami nie kupuje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2319 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj na zwolnieniu i dbaj o siebie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdróweczka! wygrzewaj sie w łóżku!
![]() |
#2320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po ciąży można się smarować kremem na rozstępy. Na moim balsamie tak pisze. Cytat:
![]()
![]() |
#2321 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i ![]() ![]() ![]() marima ![]() ![]() kicia ja Ci niestety ni umiem pomoc thidien uciekaj na zwolnienie jak najpredzej Co za jelopy ![]() kolba trzymam ![]() pisalyscie jeszcze o szczepieniach, u nas na szczescie wiekszosc jest refundowana, nawet pneumokoki i menigokoki i ja szczpilam wlasnie na te wszystkie refundowane Wiem, ze w pl nie ma tak kolorowo, moja kuzynka urodzila niedawno i narzekala, ze wszystko platne i to nie malo A jak kogos nie stac to co ma zrobic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam forda fiestęi mam do nniego ogromny sentyment. Prowadziło się super i złego słowa nie powiem o nim, ale trzebabyło sprzedać, póki jeszcze chodził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2323 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w ogole jaka Ty mlodziutka jestes, zazdraszczam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogole myslalam, ze juz mi sie mdlosci skonczyly, a tu dzis rano kolejna niespodzianka ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-16 o 09:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i ona jest taka spokojniutka, nawet jak jest głodna to raz piśnie i wiadomo o co chodzi, jak do tej pory nigdy im się nie rozryczała, w nocy wstaje raz na karmienie, mjała ładnie śpi i w ogóle. tak samo maluch w 5mc połyka wody płodowe i rozpoznaje ich smak. Ciekawe czy jego upodobania kulinarne kształtują się już w łonie matki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczynki za słowa otuchy! Ta luteina i magnez to zalecenie lekarki wczoraj przez telefon! No i mam dużo odpoczywać, co przy prawie 3letnim dziecku jest nie lada wyczynem.
Jeszcze rodzice mnie z równowagi wyprowadzili - od 3 dni klocimy sie o kupę dziecka, a raczej jej brak. Tak jakbym specjalnie zatkala pupcię na złość, zeby tylko sie nie wyproznila. I ze tylko oni sie przejmują, a my mamy to gdzieś! I ze nic nie robimy, zeby w końcu był efekt. Wiem, ze może to śmiesznie brzmi i zabawnie sie czyta, ale właśnie poryczalam sie totalnie po telefonie od nich. Cieżko słuchać jakimi to nieodpowiedzialnymi rodzicami jesteśmy. Najlepsze w tym jest to, że jestem pielęgniarką, mąż lekarzem, a oni i tak lepiej wiedzą co jest lepsze dla naszego dziecka! Wiem, że bardzo wnuczkę kochają (może aż za bardzo), ale gdzieś jest granica! Nie moge sie denerwować, bo od razu mam skurcze, ale telefon tak mnie rozwalil, ze melisę piję, zeby sie choć trochę uspokoić. Tez macie nadgorliwych dziadków?? Co do szczepień my szczepilismy refundowanymi. Jakoś nie mam przekonania do skojarzonych - moim zdaniem za duże obciążenie dla małego organizmu. No i za krótko na rynku i nie ma jeszcze badań jakie maja długofalowe działanie. Moja córa z racji wczesniactwa trochę wiecej szczepień miała refundowanych, ale rota np dokupilismy. No i co roku szczepimy na grypę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na kubki smakowe chyba nie wpływa ciąża. Moja mama jak była ze mną w ciąży, to jadła dosłownie wszystko, a jak się urodziłam, to byłam bardzo wybredna. Dopiero teraz w wieku 25 lat się przekonuję do niektórych potraw. Cytat:
![]() ![]() Ja będę szczepiła tylko refundowanymi.
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Gdyby ktoś był zainteresowany to od jutra w Hebe -20% na całą serię Dzidziuś Ja chyba kupię jakiś płyn do prania, a co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz odpoczynek zdecydowanie ci się należy, więc łóżeczko, herbatka i leżymy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mąż kochany, tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszukaj na all, znajdziesz na pewno w korzystnej cenie ![]() Co do aut, to w tym względzie lubię duże samochody ![]() kate - najlepszego z okazji urodzin! ![]() thidien - olej tą szefową. Nie warto sobie psuć zdrowia przez pracę (i mówię to ja, pretendująca do miana pracoholiczki ![]()
![]() |
#2330 | |||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze lekarze bez przekonania by w blad nie wprowadzali ![]() Cytat:
Nic sie nie przejmuj i juz tam nie wracaj - malenstwo najwazniejsze, a poinformowany o ciazy pracodawca powinien sie tego spodziewac. Ja tez bardzo chcialam pracowac, ale z dnia na dzien trafilam do szpitala i co zrobic? Do tej pory jest mi z ty zle, ale dziecko wazniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kate najlepszego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
Kate sto lat
![]() Wczoraj bylam z moim Tz w szpitalu, w którym zamierzam rodzic bo byl taki wieczór zapoznawczy. Polozna opowiadala o szpitalu, sprzecie jaki posiadaja i tak ogolnie a potem bylo oprowadzenie, pokazali nam sale porodowe (wow normalnie bylam w szoku , że to tak ladnie może wygladac) potem pokoje juz dla matek z dzieckiem i ogolnie wydzial. Wiec stwierdzilam, ze jest jak w hotelu a nawet przyjemniej. Od razu moglam rodzic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz mi bola cie nerki cały czas czy złapała cię kolka nerkowa i dlatego trafiłas do szpitala? Mnie na szczęście nic nie boli. Czekam do wizyty i duzo pije. marima gratuluje synka! kate wszystkiego najlepszego!
![]() |
#2334 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A duzy szpital do ktorego nie chce isc, ale jak w tamtym nie bedzie miejsc to bede zmuszona wyglada jak z horrorow - fotele ginekologiczne sa jeszcze z tymi podnozkami metalowymi, sciany wylozone malymi, zielonymi plytkami - a na porodowce jest kilka miejsc oddzielonych tylko parawanem. Ale ponoc sprzet dla wczesniakow maja super - to jedyny plus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziewczynki dziękuje za życzenia i mam nadzieje że się spełnią
![]() No i stało się ludzie zaczepiają mnie na ulicy i pytają co będzie i kiedy rodzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nawet mąż mój stwierdził, że mi się inteligencja stępiła w tej ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() My też mamy combiaka, Mazdę w dieslu i jestesmy z niej bardzo zadowoleni, bo wcześniej tez mieliśmy takie pudełko zapałek ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem gdzie rodzić, najlepiej by było u siebie, bo mam do szpitala 5 minut drogi pieszo ![]() Moje dziecko się ostatnio nie rusza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A mężowi najbardziej podobało się, ze łóżko jest dwuosobowe, jakbym chciała, żeby obok mnie leżał, to mogę sobie zazyczyc. Jakoś nie przemowilo to do mnie, ale jemu się podobało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.