Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 21:10   #3181
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Ufff, jestem!!
Jeszcze dzisiejszy dzien i bede na biezaco ale chyba juz nie dzis...

Pozniej napisze w k.co jest grane.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a jeszcze wczoraj mielismy akcję: histeria w aucie Wracamy z kręgielni i ledwo wsiedliśmy do auta już płacz, choc jeszcze chwilę temu smiechu po pachy, na stacji benzynowej nakarmiłam, dziecko szczesliwe to jedziemy dalej, ale ledwo znalazła się w foteliku znowu płacz, i to coraz silniejszy, a że jedziemy przez las, ciemno,no to za bardzo jak stanąć nie ma. Na szczescie przypomniała mi sie opowiesc jednej z Was (chyba ewulki) o poskromieniu histerii za pomocą cyca No to wyciągnęłam tajną broń, a że artyleria skromna to wyobraźcie sobie w jakiej pozycji przejechałam te kilometry do domu ... dziecko - cycek w buzi i spi, a 'kochany' Tż pekał ze smiechu i robił mi zdjęcia zza kierownicy
Leze

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jutro wieczorem będzie tu moja Mama (o ile czegoś nie pomyli na lotniskach). Zrobiłam już dla niej ulubionego łososia, jutro kupię ulubioną kawe i papierochy Dziś jeszcze będę przygotowywać dla niej pokój, laptopa full serwis
Super, ze mama Cie odwiedza!
Wykorzystajcie jak najlepiej ten czas

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tż po fryzjerze zdj. w załączniku.
Calkiem inny czlowiek

Cytat:
charlizz, serio chciałabyś więcej? ja mam 173 i mi dość, butów na obcasie przez to nie noszę no i tżtów musiałam zawsze szukać wysokich, a tu prosze trafił się pare cm wyższy :P
Ototo!! To samo mam

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny wierzę w skoki Blanka w ciągu jednego tygodnia zaczęła sama raczkować, spać w wózku na dworze, a dzisiaj...
hmmm same zobaczcie! ( przepraszam za bajzel )
Czas obniżyć łóżeczko na sam dół
Ale żeby nie było za różowo, to
- zaczęła być marudna
- jeszcze gorzej śpi
- dzisiaj zrobiła trzy kupy, jedna po drugiej właściwie, ostatnia zakończyła się odparzeniem Takim, że aż krew było widać
dla Blaneczki - zuch dziewczynka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Deli mnie nic nie zdziwi odkąd chodziłam do gimnazjum, którego dyrektor miał dziecko z uczennicą za dawnych czasów kiedy to maturę sprawdzano "na miejscu". Dodam, że jego żona pracowala w tej samej szkole. a potem wybungał panią pedagog. Oczywiście z tej samej szkoły i zrobił jej dziudziu. Acha, on jest stary i brzydki... a Pani pedagog? Chłopaki się ślinili

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale buchaj!!!!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny, ale mnie wkurza gadanie, o tym, że dziecko 1/1,5/2 letnie to przy piersi wygląda fatalnie,dziwnie, obleśnie, że niby 8/9/10 miesięczne dobrze, ale parę miesięcy pozniej to juz nie do przyjecia? A niby ze smoczkiem czy butelką to wyglada przesłodko?
Nie rozumiem jaka to niby jest taka rażąca różnica między 5miesiecznym, rocznym a 1,5 rocznym dzieckiem, które to dyskredytytuje dziecko do picia z piersi... Ja nie zamierzam wyznaczać sobie ani Oli zadnej 'magicznej' granicy karmienia, bede czekała na okazję, zeby to dobrze przepowadzić, nie krzywdząc brzdąca, a już na pewno wyznaczniekiem nie będą to opinie otoczenia, że wyglądamy obleśnie z moją np 2-letnią córką
Dziwi mnie też to:

Niby jak dziecko pijące całe dotychczasowe życie z piersi ma sygnalizować, że chce się napić Ma kiwnąć na matkę i w drugim pokoju pokornie poprosić o cycka? A dziecko butelkowe? Ono nie mowi, że chce pic? Gdyby miało możliwość to pewnie tez weszłoby do szafki i sobie te butelkę wzięło
Ja nie mowie, ze matka ma karmic przyjmujac gosci, ale jezeli nie robiła tego karmiąc 3 miesieczne dziecko to i tego nie zrobi z 2-latką

Ale żeby nie było, że od rana sie jątrze to wklejm moją Kruszynę Pierwszy raz na wizażu i pierwszy raz na huśtawce
Hmm w sumie mysle podobnie...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mnie kp nie meczy jeszcze, ale miedzy rokiem a poltora bede odstawiac.
Ja tak samo

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no widzisz a ja staram się nosić takie bluzki, by cyka wyciągać górą a nie dołem, nie lubię mieć brzucha odsłoniętego
noszę po prostu bluzki typu "nietoperz" z obszernym dekoldem w łódkę, nie ma problemu
a jak już sie zdarzy że mam coś innego, to staram się zakładać pod spób koszulkę na ramiączkach i też górą podje cycka, brzuch zasłonięty
na chtzciach jak miałam kieckę to mlekco odciągnęłam i karmiłam z butelki
Tez tak robie, nie przyszlo mi nawet na poczatku historii z kp, zeby karmic "dolem" - flak zwany brzuchem skutecznie mnie od tego powstrzymywal!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:11   #3182
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja pisałam, że u nas po białku ulewańsko, więc na razie żółtko tylko dajemy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:13   #3183
pstryczek84
Zakorzenienie

u nas tez dzis problem z zasnieciem, tzn nie chcialo mu sie spac jak chodzil spac po 20tej tak dzis tugeza na calego, zasnal chwilke przed 22 i to chyba tylko dzieki uu...
i wez tu odstaw malucha!
kamikadzą to ja jeszcze nie jestem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:14   #3184
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Jaki słodki
Borja ma ta sama koszule, nosi juz sama nie wiem ile miesiecy ;P
Aj piękny ten Twoj chłopczyk
Ja własnie sprawdziłam i Pietrek miał tą koszule nim jeszcze skończył 4 miesiące Cały czas wygląda na dobrą

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Heh tez wczoraj wlasnie wpatrywalam sie w kalendarz i myslalam, ze to juz czas powoli za pierniczki sie zabierac.
Ja co roku pieke tez, albo chinki, albo ludZiki, albo jakies fiku miku pakuje ladnie i wreczam jako swiateczny prezent badz dodatek, pamietam kiedys tz na nasze pieerwsze wspolne swieta upieklam takie sporo serducho w 3D z wyznaniem milosnym, znalazlam takie sliczne pudelko w ktore je wlozylam razem z suszonymi pomaranczami i syszkam podczas przeprowadzki jes znalazlam

Hje uwierz mi, ze nasze nocki wiele sie nie różnia to chyba taki typ dzieciaczkow i tyle, kiedys minie...

I jeszcze Tomaszek ma taka koszule

My wlasnie wrocilismy z kina, fajnie bylo sie tak oderwac od naszej malej kochanej codziennosci, bylismy tez na sushi, zamowilam sobie taka zupe, ktora uwielbialam w ciazy, ale wtedy wydawala mi sie caly czas za malo ostra i nawet zdarzalo mi sie kilkakrotnie prosic kucharza, ze dosypal do niej jeszcze czegos, zeby wyostrzyc i dzisiaj po pytaniu pani czy ma byc lagodna, troche ostra czy ostra z pelnym przekonaniem powiedzialam, ze ostra, jakiez bylo moje zdziwienie, jak po pierwszej łyżce dostalam oczu czerwonych i mi łzy polecialy...nie wiem czy mi sie tak smak zmienil czy co, podobno kucharz ten sam
A gdzie dowody Zdjęcie prosimy

Fajnie tak sie oderwać. Ja muszę zorganizować jakąs opiekę nad młodym i też ruszyć w miasto z Tż

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:16   #3185
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh tez wczoraj wlasnie wpatrywalam sie w kalendarz i myslalam, ze to juz czas powoli za pierniczki sie zabierac.
Ja co roku pieke tez, albo chinki, albo ludZiki, albo jakies fiku miku pakuje ladnie i wreczam jako swiateczny prezent badz dodatek, pamietam kiedys tz na nasze pieerwsze wspolne swieta upieklam takie sporo serducho w 3D z wyznaniem milosnym, znalazlam takie sliczne pudelko w ktore je wlozylam razem z suszonymi pomaranczami i syszkam podczas przeprowadzki jes znalazlam

Hje uwierz mi, ze nasze nocki wiele sie nie różnia to chyba taki typ dzieciaczkow i tyle, kiedys minie...

My wlasnie wrocilismy z kina, fajnie bylo sie tak oderwac od naszej malej kochanej codziennosci, bylismy tez na sushi, zamowilam sobie taka zupe, ktora uwielbialam w ciazy, ale wtedy wydawala mi sie caly czas za malo ostra i nawet zdarzalo mi sie kilkakrotnie prosic kucharza, ze dosypal do niej jeszcze czegos, zeby wyostrzyc i dzisiaj po pytaniu pani czy ma byc lagodna, troche ostra czy ostra z pelnym przekonaniem powiedzialam, ze ostra, jakiez bylo moje zdziwienie, jak po pierwszej łyżce dostalam oczu czerwonych i mi łzy polecialy...nie wiem czy mi sie tak smak zmienil czy co, podobno kucharz ten sam
a wiesz ze ja w ciazy tez co bym nie jadla musialo byc bardzo ostrrrree a teraz musze troszke z tonu zejsc, bo az kataru dostaje
Stary 2013-10-16, 21:18   #3186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ellmi fajne te rurki..
Ja to czasem z taka ochota patrze na dziewczęce ciuszki...no-może kiedyś.....

A co do mandarynek...właśnie mi się przypomnialo jak zaczęły mi się skurcze i pisalam Wam,że lecę powyjadac ostatnie mandarynki co zostały..to było na 2godziny przed wyjazdem do szpitala(na 7 przed porodem) ...

Bijkora..Ty masz egzamin?mialas ? Dobrze pamiętam? jesli tak to kciukasy oczywiscie .. :thumbup:może i bym lepiej pamiętała gdybyście nie pędziły jak szalone-Cala ma rację-na odwyk z Wamip:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:20
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:20   #3187
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
te dwie fajne; a piłki genialne
oczywiście najdroższe mi się podobają

ale jaja, miałąm otwarte dwie zakąłdki jak licytowaąłm te gacie i zaczęłam odświeżać, klikać i cholera wygrałąm też drugą licytację niechcący a chciałąm jedną ale w sumie te drugie spodnie też fajne co za oszołom ze mnie
To tak jak ja ostatnio - przez przypadek wygrałam 2 pary ogrodniczek jeansowych z długimi nogawkami dla Amelki, a jedne chciałam kurdę...
Jeszcze żadne nie przyszły, zobaczymy jakie będą.

A rurki są super!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Taka fryzurka mi się podoba

http://ifryzjerzy.pl/fryzury/fryzury...ry-srednie-579

coś takiego jak pokazywała Black, ale krótsze włosy.
Myślę czy sobie tak ściąć. No i do tego grzywka ehh te moje niezdecydowanie
Ja bym cięła

Bokeh: ja też marzę o jeansowej koszuli tunice dla Amelki, odkąd stoi jeszcze bardziej mi się ją chce ubierać, dzieci we wszystkim idealnie wyglądają

W jaki rozmiar na wiosnę celujecie, 86?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:20   #3188
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
swietne sa te rurki z zary i cena moim zdaniem w porzadku! ja Borysowi jesli chodzi o dzinsy to tylko rurki zakladam, najlepiej jakies baggy. Fajnie w nich wyglada.
kiedyś udało mi się wylicytować gatki z zary za coś ok 15 zł i cały czas mi to siedzi w głowie, jak widzę wyższą cenę

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem o co chodzi, chyba mu za ciasno Jakoś wolno w nich raczkuje i nie może swobodnie usiąść, a jak staje to się obala Muszę jeszcze to przetestować
o kurcze, niezły przypadek

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas tez dzis problem z zasnieciem, tzn nie chcialo mu sie spac jak chodzil spac po 20tej tak dzis tugeza na calego, zasnal chwilke przed 22 i to chyba tylko dzieki uu...
i wez tu odstaw malucha!
kamikadzą to ja jeszcze nie jestem
Filip też dopiero teraz zasnął myslałam, że padł u mamy, bo taka cisza była, ale jednak walczył do teraz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:20   #3189
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jak to się przewraca w rurkach

no będzie, będzie, tylko musi za nie zapłacić takie http://allegro.pl/show_item.php?item=3621359403 dziury mają

a ten reniferek z ikei, to taki czerwony? fajny jest

ściąć
no czerwony taki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Taka fryzurka mi się podoba

http://ifryzjerzy.pl/fryzury/fryzury...ry-srednie-579

coś takiego jak pokazywała Black, ale krótsze włosy.
Myślę czy sobie tak ściąć. No i do tego grzywka ehh te moje niezdecydowanie

fajna odrosną ! ja musze mieć tylko takie bym mogła spiąć, obcinałam w maju i wszystko super ale dopiero teraz mam takie fajne że moge zrobić koczka. I też chyba znów se walnę grzywę a potem pewnie zaś na bok... i tak w kółko...
Cytat:

może Cie już kojarzyli "a to ta co lubi ostro weź jej dowal" a co za zupa?
Stary 2013-10-16, 21:23   #3190
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A co do mandarynek...właśnie mi się przypomnialo jak zaczęły mi się skurcze i pisalam Wam,że lecę powyjadac ostatnie mandarynki co zostały..to było na 2godziny przed wyjazdem do szpitala(na 7 przed porodem) ...

nie pamietam tego

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To tak jak ja ostatnio - przez przypadek wygrałam 2 pary ogrodniczek jeansowych z długimi nogawkami dla Amelki, a jedne chciałam kurdę...
Jeszcze żadne nie przyszły, zobaczymy jakie będą.
no właśnie tak mi się coś kojarzyło, że któraś z Was pisała już kiedyś, o przypadkowym wylicytowaniu
ja też szukałąm we wakacje koszuli dżinsowej dla młodego, ale nic ciekawego nie było; kupię mu na przyszłe

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:23   #3191
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, Insolito - moje wrażenia po dwóch dniach posiadania tej fryzury są takie, że na pewno jest najlepsza dla prostych włosów, jak się ma choćby trochę falowane, to będzie z nią dużo roboty... No i włosy muszą być, niestety, w miarę gęste, grube, bo inaczej nie będzie odpowiedniego efektu wizualnego. Jeśli pasujecie do tego opisu, to śmiało, róbcie taką fryzurę, jest bardzo wygodna.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:25   #3192
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Aj piękny ten Twoj chłopczyk
Ja własnie sprawdziłam i Pietrek miał tą koszule nim jeszcze skończył 4 miesiące Cały czas wygląda na dobrą

A gdzie dowody Zdjęcie prosimy

Fajnie tak sie oderwać. Ja muszę zorganizować jakąs opiekę nad młodym i też ruszyć w miasto z Tż
No wlaśnie chyba nie zostal obfocony w tej koszuli, my mamy rozmiar 68 i nie jestem nawet pewna czy w niego wejdzie, aż jutro sprawdze.

Coś wam powiem, jak przyszlismy do domu to niania spacerowala ze spiacym malym na rekach, powiedziala, ze co odklada to on w placz...haha skad ja to znam ale nie o tym chcialam, wzielam malego do sypialni, zeby uspic mlody zasnal i pryszedl tz i sie na mnie rzucil jak za starych przed bablowych czasow, chyba obojgu nam takie popoludniowe wyjscie dobrze zrobilo, takze polecam Insolito
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:26   #3193
nancykenator
Zakorzenienie

hej dziewczyny, melduję tylko, że żyję jestem na 102 str i już niewiele brakuje, żebym Was nadrobiła
Debrah jak dziś u niej byłam to wspomniała, że jakaś gorąca dyskusja o kp więc od razu czytam o co cho
moje zdanie o kp... cóż, kiedyś chciałam karmić przynajmniej miesiąc,potem pół roku, teraz Kuba ma prawie 8 m-cy i nie wyobrażam sobie,żebym go odstawiła, nie męczy mnie to wręcz mam wrażenie ułatwia życie, nie martwię się o ciepłą wodę, czystą butelkę, smoczek, nie myślę, czy zje 150 ml czy 30 ml, wyciągam pierś a Kubuś sam sobie dawkuje, nie muszę myśleć, czy teraz to marudzi, bo chce mu się pić, czy może jeść...Nie karmiłam nigdy publicznie ale przecież to jest naturalne, jak inaczej takie dziecko ma zjeść, czy się napić? Od tego jest pieluszka czy dyskretna bluzka, żeby zakryć co trzeba, przecież nie trzeba od razu latać z wywalonym cycem.
Co do granicy... nie chcę żadnej stawiać, bo i tak wszystko wyjdzie w praniu, bo w sumie czemu mam przestawać karmić, jeśli mi to nie przeszkadza a nawet tak jak pisałam wyżej ułatwia życie?

Spotkanie z Debrah jak zwykle super Amelka jest przecudowna, przekochana i przesłodka a jak się ślicznie bawi, to normalnie szok
a Debrah to wspaniała kobitka ale to przecież wiecie

mika ja w sobotę jadę do swoich rodziców, zostanę u nich trochę, jeszcze nie wiem czy 3-4 dni czy tydzień także ja na ten tydzień odpadam a w przyszłym nie wiem jeszcze, jak to będzie, bo jeśli wrócę to tż ma szkolenie całą sobotę i ciężko będzie mi dojechać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:27   #3194
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Silver, Insolito - moje wrażenia po dwóch dniach posiadania tej fryzury są takie, że na pewno jest najlepsza dla prostych włosów, jak się ma choćby trochę falowane, to będzie z nią dużo roboty... No i włosy muszą być, niestety, w miarę gęste, grube, bo inaczej nie będzie odpowiedniego efektu wizualnego. Jeśli pasujecie do tego opisu, to śmiało, róbcie taką fryzurę, jest bardzo wygodna.
Nie pasuję
Ale Bokhe, ma kręcone włosy i chyba podobną fryzurkę

Stary 2013-10-16, 21:29   #3195
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
No to obawiam się że ta fryzurka nie będzie dla mnie odpowiednia. Mam proste włosy ale cienkie. Więc raczej odpada.
Stary 2013-10-16, 21:30   #3196
BlackSanctum
Zakorzenienie

Insolito, możliwe, tylko to już wtedy inaczej wygląda.
Stary 2013-10-16, 21:30   #3197
nancykenator
Zakorzenienie

aa może mi jeszcze doradzicie jak zwykle nie mogę się zdecydować , które wybrać
http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1
http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5
http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:32   #3198
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancy, Apple Red.
Stary 2013-10-16, 21:33   #3199
insolito
Zadomowienie

Cytat:
No wlaśnie chyba nie zostal obfocony w tej koszuli, my mamy rozmiar 68 i nie jestem nawet pewna czy w niego wejdzie, aż jutro sprawdze.

Coś wam powiem, jak przyszlismy do domu to niania spacerowala ze spiacym malym na rekach, powiedziala, ze co odklada to on w placz...haha skad ja to znam ale nie o tym chcialam, wzielam malego do sypialni, zeby uspic mlody zasnal i pryszedl tz i sie na mnie rzucil jak za starych przed bablowych czasow, chyba obojgu nam takie popoludniowe wyjscie dobrze zrobilo, takze polecam Insolito

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, melduję tylko, że żyję jestem na 102 str i już niewiele brakuje, żebym Was nadrobiła
Debrah jak dziś u niej byłam to wspomniała, że jakaś gorąca dyskusja o kp więc od razu czytam o co cho
moje zdanie o kp... cóż, kiedyś chciałam karmić przynajmniej miesiąc,potem pół roku, teraz Kuba ma prawie 8 m-cy i nie wyobrażam sobie,żebym go odstawiła, nie męczy mnie to wręcz mam wrażenie ułatwia życie, nie martwię się o ciepłą wodę, czystą butelkę, smoczek, nie myślę, czy zje 150 ml czy 30 ml, wyciągam pierś a Kubuś sam sobie dawkuje, nie muszę myśleć, czy teraz to marudzi, bo chce mu się pić, czy może jeść...Nie karmiłam nigdy publicznie ale przecież to jest naturalne, jak inaczej takie dziecko ma zjeść, czy się napić? Od tego jest pieluszka czy dyskretna bluzka, żeby zakryć co trzeba, przecież nie trzeba od razu latać z wywalonym cycem.
Co do granicy... nie chcę żadnej stawiać, bo i tak wszystko wyjdzie w praniu, bo w sumie czemu mam przestawać karmić, jeśli mi to nie przeszkadza a nawet tak jak pisałam wyżej ułatwia życie?

Spotkanie z Debrah jak zwykle super Amelka jest przecudowna, przekochana i przesłodka a jak się ślicznie bawi, to normalnie szok
a Debrah to wspaniała kobitka ale to przecież wiecie

mika ja w sobotę jadę do swoich rodziców, zostanę u nich trochę, jeszcze nie wiem czy 3-4 dni czy tydzień także ja na ten tydzień odpadam a w przyszłym nie wiem jeszcze, jak to będzie, bo jeśli wrócę to tż ma szkolenie całą sobotę i ciężko będzie mi dojechać
Zgadzam sie w 100%

A fotki ze spotkania som ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:33   #3200
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
no czerwony taki

fajna odrosną ! ja musze mieć tylko takie bym mogła spiąć, obcinałam w maju i wszystko super ale dopiero teraz mam takie fajne że moge zrobić koczka. I też chyba znów se walnę grzywę a potem pewnie zaś na bok... i tak w kółko...

może Cie już kojarzyli "a to ta co lubi ostro weź jej dowal" a co za zupa?
Moze a zupa to pomidorowa robiona na bialym winie z owocami morza, pyyycha, chcialm wlaśnie meneq spytac i nawet nazwe zapamietalam, mam nadzieje, ze nic nie poknocilam: sakana no osuimono, w ciazy to czasem i 3 dni pod rzad jadlam bo nie moglam sie opanowac
Stary 2013-10-16, 21:34   #3201
Debrah
Zakorzenienie

Dla Kuby to ja bym brała to : http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5 - jakieś takie chłopczykowe?:P

Btw: Twój Tż to mnie pogoni bo zawsze jak od nas wracasz to z jakimś pomysłem na zakup nowy:P Kiedyś Tula, dziś krzesełko (dojaśnię: Kuba miał u nas przymiarkę w Amelkowym)
Stary 2013-10-16, 21:34   #3202
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pasuję
Ale Bokhe, ma kręcone włosy i chyba podobną fryzurkę
zgadza się podoba mi się efekt z kręconymi

Cytat:
pierwszy
Stary 2013-10-16, 21:34   #3203
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam sie w 100%

A fotki ze spotkania som ?
ni ma tym razem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:35   #3204
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie poki pamietam - ladnie Ci Black w nowej fryzurze - dziewczeco wygladasz

Co do kp jeszcze - na poczatku marzylam, zeby chociaz miesiac pokarmic, potem 3... A teraz nie wyobrazam sobie odstawienia.
Tym bardziej, ze obecnie jestesmy na etapie histerii wozkowych (Kubus 1h pojezdzi, a potem trze oczy, spac chce i zaczyna sie koncert).
Na zewnatrz karmilam milion razy, w niemalze wszelkich mozliwych miejscach. Oczywiscie dyskretnie.
Zreszta moje cycki sa dyskretnego rozmiaru, takze nie ma szans by ludzi ogladali wywalony cyc

Moje dziecie rozgadalo sie na dobre.
Juz nie slysze "mamama" jedynie w kryzysowych sytuacjach - wczoraj i dzis niemalze przez caly dzien lecial ten repertuar
Oprocz tego bababa, jaajaaa, lallala, nanana, beebee, nieeee i inne tego typu hity

Co do pelzania - od kilkunastu dni jakies tam proby podejmuje.
Jak ma powiedzmy 20cm do zabawki to jakims cudem przysunie sie do niej.
Ale jak wiecej to nie ma szans, rezygnuje juz na starcie.
Tym bardziej nie ma tez czegos takiego jak pelzanie po pokoju.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:38
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:36   #3205
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Nancy ja to sie na krzeselko green apple z tej firmy czailam kupe czasu, od kiedy Laurka pokazala swoje i jak sie w koncu zdecydowalam, to sie okazalo, ze juz ich nie ma, nawet do nich pisalam, ale odpowiedzieli, ze na ta chwile niet i znalazlam tez zielone jabluszka, ale z firmy kids play wczoraj przywiozl kurier i w sumie jest fajne, dlatego z tych 3 to mi jestem za red apple
Stary 2013-10-16, 21:41   #3206
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Hm mi najbardziej podoba się te w kropki Fajne jest też te w jabłuszka i bardziej uniwersalne, więc jeśli planujcie jeszcze córeczkę to te bym wzięła.

Cytat:
Insolito, możliwe, tylko to już wtedy inaczej wygląda.
Właśnie przeglądam teraz fotki i taki efekt tez mi sie podoba Chyba nawet bardziej

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
ni ma tym razem

A tak na poważnie to fajnie, że tak się dogadujecie poza wirtualnie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie poki pamietam - ladnie Ci Black w nowej fryzurze - dziewczeco wygladasz

Co do kp jeszcze - na poczatku marzylam, zeby chociaz miesiac pokarmic, potem 3... A teraz nie wyobrazam sobie odstawienia.
Tym bardziej, ze obecnie jestesmy na etapie histerii wozkowych (Kubus 1h pojezdzi, a potem trze oczy, spac chce i zaczyna sie koncert).
Na zewnatrz karmilam milion razy, w niemalze wszelkich mozliwych miejscach. Oczywiscie dyskretnie.
Zreszta moje cycki sa dyskretnego rozmiaru, takze nie ma szans by ludzi ogladali wywalony cyc

Moje dziecie rozgadalo sie na dobre.
Juz nie slysze "mamama" jedynie w kryzysowych sytuacjach - wczoraj i dzis niemalze przez caly dzien lecial ten repertuar
Oprocz tego bababa, jaajaaa, lallala, nanana, beebee, nieeee i inne tego typu hity

Co do pelzania - od kilkunastu dni jakies tam proby podejmuje.
Jak ma powiedzmy 20cm do zabawki to jakims cudem przysunie sie do niej.
Ale jak wiecej to nie ma szans, rezygnuje juz na starcie.
Tym bardziej nie ma tez czegos takiego jak pelzanie po pokoju.

Czy ja się doczekam "mama" Chyba muszę tu ponarzekać bo to zawsze dział

Silver, tu bob z grzywką, fajnie wygląda
http://www.glamki.pl/uroda/pomysl-na...r,19_3079.html

Stary 2013-10-16, 21:41   #3207
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

To ja zmykam spać..do juterka dziewczynki..może jakąś tugeze jutro ogarniemy?
Hje...?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:43   #3208
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
W ogóle bym zapomniała! Dziś jak robiłam abs to Amelka miała zaciesz ze mnie ;p ja robie ostro brzuszki, a ta z tyłu siedziała... nagle kic kic i dawała mi buziaki haha mówie Amelka! daj buziaka! i przychodziła i dawała
słodkie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Z butli, Bebilon 2. Nocka przeokrutna!! bolał ją brzuch... ale to nie po tym mleku, . Ona już pare razy piła to mleko na noc i nie było takich akcji. Na bank zęby, przy dolnych też się tak zachowywała.

Laski KP, nie jesteście juz zmeczone kp? ;p
ja wieczorami ostatnio jak budzi sie co 30 min to juz mi cycki odpadaja
i boje sie bo Ona zasypia tylko przy cycusiu w dzien rzadki spi ale jak juz to tylko cycus i zal mi Jej tego dobierac

kiedys myslalam max 3 msc pozniej jak bylam w ciazy to 6msc hehe

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Cześc Laski Jutro o 12 mam egzamin z teorii i już mam pełne gacie a co dopiero bedzie jutro
beda trzymane

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz bede Was nadrabiać powoli, pewnie mi zejdzie do wieczora no ale..

Chciałam sie teraz poradzić.

Julka miała w nocy 38 stopni temperatury, zbił jej ibufen i już nie ma... nie wiem o co może chodzić? co sie dzieje...

myślałam, że może trzydniówka, ale przy niej ta temp. sie chyba utrzymuje?
zęby? nie widzę, żeby coś jej szło...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

na 90ml, dajesz jedną miarkę? a to tak można? i co to ma na celu? mniej pobudek na żarcie?

może tez tak powinnam robić...
moja tezmiala srakote dwa dni i goracke rano i wieczorem po 2 dniach minelo

Cytat:
Neti : ja myślę, że można to samo robić na różne sposoby, a dwulatka nie jest dzieckiem, któremu się nie da wytłumaczyć niczego.
Myślę, że można sporo - i można, jeśli już się chce karmić - robić to w sposób dyskretny. Ja właściwie nigdy nie karmiłam przy ludziach, przy gościach, jeśli już musiałam to bardzo dyskretnie, a nie z wywalonym "cycem".
Trzeba tylko chcieć i się troszkę postarać - o komfort swój i innych.
ja tez zawsze wychodze do innego pokoju jak karmie u tesciowej tak samo szlam do pustego pokoju a jak byla tesciowa i szwagierka bez chlopow to wtedy dyskretnie od gory przy nich i jeszcze sie pieluszka zaslanialam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:46   #3209
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hm mi najbardziej podoba się te w kropki Fajne jest też te w jabłuszka i bardziej uniwersalne, więc jeśli planujcie jeszcze córeczkę to te bym wzięła.

Właśnie przeglądam teraz fotki i taki efekt tez mi sie podoba Chyba nawet bardziej

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

A tak na poważnie to fajnie, że tak się dogadujecie poza wirtualnie

Czy ja się doczekam "mama" Chyba muszę tu ponarzekać bo to zawsze dział

Silver, tu bob z grzywką, fajnie wygląda
http://www.glamki.pl/uroda/pomysl-na...r,19_3079.html
w sensie moja?

to u mnie coś nie działa bo narzekam na zęby i narzekam.
Gdzie te zęby ?!

JA TU NARZEKAM !

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:48
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:46   #3210
insolito
Zadomowienie

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-10-16 o 22:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości