Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 05:19   #4171
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

I mnie tez 3 karmienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Kejt wyslij mi na maila o tutaj pokaz my akceptujemy wszystko

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 05:23   #4172
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

U mnie tez trzecie karmienie.

Jakierka ja pralam w biedronkowym odpowiedniku vanisha Oxy i w normalnym proszku, a potem jeszcze raz w dzieciowym proszku. Zero problemow skornych u Ali takze spoko mozesz. Zreszta do tej pory w tym odplamiam kupki.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 05:38   #4173
edytkaac
Rozeznanie

Oddam wszystko za przespanie całej nocy...
Stary 2013-10-17, 05:44   #4174
lachryma
Zakorzenienie

Sam, tru znam bardzo dobrze
Kejt, luzik

Stary 2013-10-17, 05:45   #4175
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Ja za w ogole pojscie spac

Ta strona to www.strawberrynet.com

Maly dalej nie spi. Obzera cycki co h albo sie prezy albo guga i co chwile a boo! A boo! I sie haha. Lezal na poduszce to zaczal mi glowe do gory podnosic. Ja zwariuje zaraz, a Tz jak na zlosc do 3rano w pracy , ale sama se wykrakalam

Wielka kupa na stanie

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 06:09   #4176
jakierka
Zadomowienie

U nas pobudki co 2h, przy czym o 3.00 kupa i po zmianie pieluchy Edek rozpoczal monolog (poza usmiechem staralam sie nie wdawac w dyskusje ). Mam nadzieje, ze dziecko nie przestawia mi sie z dnia na noc.

Samantha, fajna ta strona z kosmetykami. Sa takie, ktore w UK sie nie sprzedaje a chcialabym wyprobowac. Czy to sa oryginalne produkty i czy juz u nich kupowalas?

Stary 2013-10-17, 06:20   #4177
Samantha7
Zakorzenienie

Mlody spi w hustawce!
Wtf!

Mozecie mi powiedziec ile czasu moze odmrozone moje mleko stac w lodowce?

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
U nas pobudki co 2h, przy czym o 3.00 kupa i po zmianie pieluchy Edek rozpoczal monolog (poza usmiechem staralam sie nie wdawac w dyskusje ). Mam nadzieje, ze dziecko nie przestawia mi sie z dnia na noc.

Samantha, fajna ta strona z kosmetykami. Sa takie, ktore w UK sie nie sprzedaje a chcialabym wyprobowac. Czy to sa oryginalne produkty i czy juz u nich kupowalas?

Tak oryginalne tylko takie z odrzutu tzn.bez opakowania np.itp.
Tak kupowalam wode toaletowa Versace bright crystal 90ml plus balsam plus kosmetyczka za jakies to bylo $80 plus free shipping byl i oni chyba do dzis maja za free shipping na worldwide.
Jest jeszcze taka strona allcosmeticswholesale.com jakos tak. Tez maja sporo fajnych
Na "truskawie " maja fajnie bo jak zamawiasz pierwszy raz to masz gratisa cos i za kazde zamowienie zbiera sie % znizki na nastepne

Stary 2013-10-17, 07:02   #4178
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
poczekaj z dwa lata i nic nie będziesz musiała oddawać)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:27   #4179
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Znowu wstałam po 7, a Mały drzemkuje w naszym łożu Umyłam włosy, zrobiłam make-up, ubrałam się, zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę, nadrobiłam posty..tylko jeszcze nie wiem czy zdążę poodpisywać
Mały spał najpierw 2h40', jak się położyłam kolejna drzemka 3h10' pomyślałam sobie 'cudowna noc?'.. no i później spał już tylko 1h45', 1h i teraz śpi 1h..pewnie niedługo pobudka
A mnie całą noc brzuchol bolał.. w żołądku muliło.. chyba nażarłam się za dużo w ciągu dnia pierdół jakiś..ciasteczek, ryżowych kółeczek o smaku zielonej cebulki i innych takich.. głupia jestem Do tej pory jeszcze czuję brzuch, aż głodu nie czułam rano.. no ale śniadanie zjeść trzeba!.. ja nie z tych co odpuszczają sobie tej przyjemności

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Pytanie do dziewczyn mających koty-co zrobić by sierściuch nie lniał? Bo mi już ręce, cycki opadają,wszędzie jego kłaki są Dodam,że wcześniej nie miał takich problemów,a jest z nami od 3 lat.
Jakiego kota by się nie miało wszystkie zostawiają po sobie ślady Ja wyprowadziłam się ponad rok temu, kot został z rodzicami, a nadal na ciuchach potrafię znaleźć jego sierściuchę czy tam włosy..bo syberyjskie chyba włochy mają
Ogoliliśmy go raz na króla lwa i już się tak nie lenił Na wiosne powtórkę robimy, bo czadowo wygląda, nie jest mu gorąco, nie kudłaczy dywanów, nie filcują mu się włochy

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy siatkówkę razem. Ja oczywiście taka wykończona, że nawet 1 seta nie pamiętam
Otwieram oczy i co widzę, Tż przebiera Michała, butla przygotowana
Już miałam wstać, a On: "śpij, śpij. Odpocznij. Ja się nim zajmę. Ty wstaniesz o 4 (stała pora mojego dziecka na pobudki)"
kochany

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
xD xD xD
Nie no żarcie u nas odpada,bo odkąd zaczął wychodzić to je wszystko-więc daje mu np kurczaka z zupy,często też surową wołowinę no i kocie karmy ze składem dość dobrym. Zresztą on nawet brokuła je gotowanego A więc pewnie stres-bo dziecko w domu. Hmm no to może jakieś kocie kropelki na stres mu zakupię czy coś...Już sama nie wiem,ale jak kolejny raz znajduję na ubraniach Gabi kocie kłaki to mnie szlag trafia One są wszędzie, ale najbardziej mnie denerwuje jak się do jakichś rzeczy małej przyczepiają,no nie powinno tak być...wiem że nie jest dobrze,ale nie wiem co z tym zrobić...
smakosz
Na stres weterynarz nam kiedyś polecił jakis spray..rozpyla się w pomieszczeniu gdzie jest kot albo na jego ulubionym kocyku..on ma ponoć jakieś feromony, które kojarzą mu się z matką i kot się uspokaja. Naszemu psikaliśmy gdy był chory i miał poważny zabieg przed każdym wyjazdem do weta.. i niestety źle sobie już ten psikacz kojarzył

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Nie śpię....nie chce mi sie robię od 2 godz zamówienie na kosmetyki. W sumie większość czasu wybieram pomadkę i na youtube znalazłam taki filmik z testem na żywo błyszczyka że poplakalam się ze śmiechu, mój TZ też chyba sobie zapisze w zakładkach i będę puszczać na poprawę humoru
dawaj

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Teraz zrób sondę, bo nie wiedziałam, że aż tyle tych wniosków wymyślisz
chyba wolę nie wiedzieć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43302108]
A u mnie szok. Artek miał wstać o 3, a obudził mnie dopiero o 5 i to nie płaczem, a jakims cmokaniem.
Ciekawe od której nie spał. No ale przecież chyba jakby był głodny,to by płakał, nie???
Wsunal 130 bez mrugniecia okiem i teraz udaje, ze zasypia:P
A ja jestem wyspana przez te niespodziankę. Choć wiem, ze to jednorazowe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] fajne takie niespodzianki

Mały się obudził..zdążyłam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:33   #4180
AgaPlast
Zadomowienie

witamy")
zaraz was nadrobie.
U mni noc masakra. mała sie darła cała noc i wisiala na cycku. PiLam wczoraj herbatke na laktacje a tam koperek i mała nie mogła baczka strzelic. Dzisiaj jestem zombie
Twee kupka sie nie przejmuj. odstaw albo zmniejsz nabiał. Poprawa nie bedzie od razzu. daj jej 3-5 dni. A to białe to po prostu nie strawione.
misiaczka moja tez czasami marudzi wieczorem ale wtedy ja biore i tule i zasypia w 5 sekund odkładam i juz spi spokojnie. Chyba teskni xza toba i chce sie przytulac

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
jest, jest!

Coś miałam mądrego napisać i zapomniałam.
Teraz ja wypełniam zadanie

Fisiek ma tą wysypkę na brzuchu i plecach... taka pokrzywka a ja nie mam pojęcia skąd to
A moze on ma alergie na kosmetyki albo na proszek do prania? nie zmienilas ostatnio?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:48   #4181
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
witamy")
zaraz was nadrobie.
U mni noc masakra. mała sie darła cała noc i wisiala na cycku. PiLam wczoraj herbatke na laktacje a tam koperek i mała nie mogła baczka strzelic. Dzisiaj jestem zombie
Twee kupka sie nie przejmuj. odstaw albo zmniejsz nabiał. Poprawa nie bedzie od razzu. daj jej 3-5 dni. A to białe to po prostu nie strawione.
misiaczka moja tez czasami marudzi wieczorem ale wtedy ja biore i tule i zasypia w 5 sekund odkładam i juz spi spokojnie. Chyba teskni xza toba i chce sie przytulac

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

A moze on ma alergie na kosmetyki albo na proszek do prania? nie zmienilas ostatnio?
moja też chce się tulić przed pójściem spać, ale przez 3h
jak dziś znów zaśnie po 22 to chyba uciekam i nie wracam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 07:55   #4182
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry,

Madi: dziękuje za wiadomość na priv, niestety nie zdążyłam.

Kejt: mam nadzieję że sie wszystko udało

Strawberry: słiczna córeczka i te spineczki!!

Surka: ale wyrosła Lila

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
ja tylko się przywitam- dobry wieczór
Nie było mi kilka dni bo.... tż nakazał oduzależnić się od facebooka i wizażowych mam Ciężko było ale rzeczywiście czasami takie przerwy dobrze mi robią. Piotruś zdów jak ryba po odstawieniu antybiotyku zacząl od razu normalnie jeść i kupki wróciły do normalności. W ogóle to mój dzieć od tygodnia o równej 20-tej po karmieniu odkładany jest do łóżeczka i zasypia SAM bez żadnego bujania noszenia na rękach i cichowaniu. Karmię go na spiocha ok północy i śpi do 5, dla mnie to jakbym całą noc przesypiała. A mówili- wyspij się na zapas. Moje dziecię jest wyjątkowe Tfuu tfuu co by nie zapeszyć Nie nadrobię Was bo popędziłyście jak szalone ale chociaż dzisiejszy dzien ogarnę, poszukam przede wszystkim informacji o Cynamonowym Adasiu, a jak wyniki Surki? Lęcę poczyać
ee tam, mój na szczęście nie wpada na takie pomysły żeby próbować mi wizaż odstawić. Nawet teraz mi na noc pożycza tel żebym mogła was poczytać. W dzień i tak mam mało czasu, bo wiadomo Kartofelek najważniejszy

Kto nasłał do mnie chmury??? wczoraj tak ładnie i ciepło było

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:04   #4183
surka
Zakorzenienie

Ja się witam po przespanej noce pobudka o 4, a potem o 7
Idę nadrabiać , choć powinnam umyć naczynia lub zebrać pranie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:04   #4184
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
U nas od 23 pobudka co 2h z zegarkiem w reku a nad ranem co 1h
Co raz częściej sklaniam sie ku mm na noc, bo niedługo padne. Hanka w dzień nie spi, wczoraj ledwo juz wytrzymała do 18 na kapiel.
A kiedyś miala taki fajny rytm :banghead:

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-17, 08:07   #4185
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny te które mieszkają z teściami. Czy przychodzą do dziecka np. Jak wrócą z pracy? Czy to Wy nosicie?
Bo wydaje mi się, że moi mają dziecko totalnie gdzieś, więc nie ma sensu też Go nosić vdo nich. Nie pchamy się gdzie nas nie chcą.
Moi rodzice nie codziennie, ale przychodzą z dołu do nas na górę. Moja mama to by zwariowała gdyby dłużej nie widziała Michasia.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Anulka zagłosowałam Tam gdzieś widzisz, która jesteś w rankingu?
No właśnie nie wiem. Chyba nie da się tego sprawdzić.

Cytat:

co robicie ze stara lodówką? moja stoi w przedpokoju i nie wiem na co czeka grrrrrr. TZ nie ma na nic czasu tak wiec żyje jak w melinie
U nas są co jakiś czas odbierane tego typu "odpady" Chyba gmina to organizuje.

Cynamonku- Będzie dobrze. Adaś rozrabia, ssie, walczy, zdrowieje!!!

Odnośnie akcji/zadania- JESTEŚCIE WSZYSTKIE WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:20   #4186
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
witamy")
zaraz was nadrobie.
współczuję nocy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Kto nasłał do mnie chmury??? wczoraj tak ładnie i ciepło było
sprawiedliwość musi być

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas od 23 pobudka co 2h z zegarkiem w reku a nad ranem co 1h
Co raz częściej sklaniam sie ku mm na noc, bo niedługo padne. Hanka w dzień nie spi, wczoraj ledwo juz wytrzymała do 18 na kapiel.
A kiedyś miala taki fajny rytm :banghead:
Ja też zamierzam spróbować napoić Małego na noc butelką.. tylko jeszcze mleka nie kupiłam. Ciekawa jestem ile pośpi

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Odnośnie akcji/zadania- JESTEŚCIE WSZYSTKIE WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!!!
a jak!

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ale Mały fajny jest od rana Obudził się.. wchodzę do pokoju, a on sobie leży z lekko uchylonymi oczami i gapi się na zabawki zawieszone na baldachimie..zauważył mnie i uśmiech od ucha do ucha A spał już ponad godz. i nie krzyczał z głodu.. mówię do niego, a on guga, dziąsełka mi pokazuje, jęzorek...zaciesz totalny Poszłam po ciepłą wodę do zmiany pieluszki, a on sobie grzecznie leżał w łóżku, na przewijaku ciągle się śmiał, przebierał nóżkami i rączkami.. później pod nową zabawką z Ikei poleżał.. jakby go odwrócić, to by chyba sprintował na kolanach A później zaczął troszkę marudzić..ale nie że jakieś krzyki.. 2 godz. od karmienia minęły i zjadł na spokojnie.. długo czekał jak na niego
No..jeszcze sobie z cyca postrzelał.. chyba zabawę niezłą z tego ma

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:21   #4187
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no i dziewczyny tytul wymyslamy bo przed weekendem do konca watku na bank dobijemyrolleyes:

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Wydaje mi się, że teraz nie jesteśmy już takie szybkie

Cytat:
Oglądaliśmy siatkówkę razem. Ja oczywiście taka wykończona, że nawet 1 seta nie pamiętam
Już miałam wstać, a On: "śpij, śpij. Odpocznij. Ja się nim zajmę. Ty wstaniesz o 4 (stała pora mojego dziecka na pobudki)"
.
Brawa dla TZ

Cytat:

jejku jak ja mam się odchudzić skoro jest 00.23 a ja głodna jestem? mam zjeść i wmawiać sobie że to już nowy dzień a w końcu śniadanie jest najważniejsze?
W końcu śniadanie to podstawa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43301979]
Jakie księżniczki A Lila tłuściutka jak Artek :P (dla wcześniaczków to komplement!)
Jakbym miała córkę, to chyba wszystko bym miała dla niej różowe (tzn. w takich ładnych odcieniach, pastelowy, brudny róż, łososiowy, itd.) i wszelkie możliwe ozdoby do włosów :P
[/QUOTE]

Chrześniak mojego tż mówi, że on uwielbia ją przytulać bo ona jest taka mięciuuuutka

Cytat:
No właśnie nie wiem. Chyba nie da się tego sprawdzić.
)
Szkoda, że nie widać, ale już głosy dzisiaj oddane
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:22   #4188
lachryma
Zakorzenienie

Jakierka, na truskawie kosmetyki są oryginale, z tym, że musisz uważać np na datę ważności, często nie ma pudelek itp. Kiedyś ceny mieli naprawdę o wiele niższe niż wszędzie indziej, teraz nie zawsze się opłaca.
Wysyłka jest gratis.

Stary 2013-10-17, 08:27   #4189
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Anulka zagłosowane! Wczoraj też się udało

Dzień dobry!
idę się ogarniać, bo nie wiadomo kiedy szogun się obudzi
Wiecie, że on już nie potrafi zasnąć u mnie na rękach? Wczoraj chciałam go utulić, to ze zmęczenia się wyrywał, płakał, a jak go odłożyłam do łóżeczka, to się wtulił w pieluchę i zasnął od razu
Moje dziecko mnie nie kocha!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:32   #4190
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Moi rodzice nie codziennie, ale przychodzą z dołu do nas na górę. Moja mama to by zwariowała gdyby dłużej nie widziała Michasia.

Moja to samo. Ostatnio była chora i nie mogła przyjechać, to mi lamentowała przez telefon, jaki to on już na pewno jest duuuży, tak jakbyśmy mieszkali w Chinach i nie widziała go pół roku :P (a mieszkamy w tym samym mieście, tylko w innej dzielnicy).

Artek ładnie zasnął po karmieniu o 5 i myślę sobie, budzimy się o 8 na śniadanie. To nie, przed 7 wyjec-budzik TŻa obudził mnie, Małego, ale nie TŻa... Poszłam, z impetem zamknęłam drzwi do jego pokoju i wzięłam Małego na siebie, żeby jeszcze dospał. No i pospaliśmy do po 8

Potem przebrałam go w taki śliczny niebieski pajacyk, może cyknę fotę i zjadł, teraz oczywiście z cyrkiem, bo oczka rozbiegane na wszystkie strony.

W ogóle tak się wczoraj z niego śmiałam
Mój smoczek z Aventu ma taką długą, cienką końcówkę.
I Młody jak zaczyna jedzeniowy cyrk, to się bawi tą końcówką.
Wczoraj wyglądał, jakby miał w buzi papierosa
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:33   #4191
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka zagłosowane! Wczoraj też się udało

Dzień dobry!
idę się ogarniać, bo nie wiadomo kiedy szogun się obudzi
Wiecie, że on już nie potrafi zasnąć u mnie na rękach? Wczoraj chciałam go utulić, to ze zmęczenia się wyrywał, płakał, a jak go odłożyłam do łóżeczka, to się wtulił w pieluchę i zasnął od razu
kocha!
Ale jego drugąmiloscią jest pieluszka:P

Witajcie dziewuszki!!!
U nas dzis słoneczko wyszło oby mu się nie odwidziało i świeciło cały dzień!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:34   #4192
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Witam się i ja.

Po wczorajszym szczepieniu na razie ok oby tak dalej. Jednak w samym gabinecie mały się tak rozwył że masakra zanim jeszcze go ktokolwiek dotknął i każde położenie na przewijak kończyło się mega wyciem. Aż lekarka straciła cierpliwość i miałam ochotę ją strzelić bo mi z nerwami do Antka startowała jak nie chciał jej buzi otworzyć rozumiecie !!! Nie wzięliśmy powtórki z rotawirusa dostał tylko 6w1 Ostatnia szansa na zaszczepienie refundowane na pneumokoki za dwa tygodnie a my nadal nie wiemy co robić
Waga małego to 6880 czyli jest na 50 centylu w dwa tygodnie przybrał 310 g więc wszystko w normie. Apetyt trochę jakby lepszy, ale i tak z cyckiem średnio mu idzie.

Cynamonki Myślę o Was wspieram i mam nadzieję, że ten koszmar się niedługo skończy że wszystko będzie już tak jak być powinno. Nie wiem czemu się tak dzieje, pewnie nikt tego nie wie, ale wierzę, że najgorsze już za Wami i Adaś da radę.

Agrafka
Tosiek tak samo ma pobudki murowane o 4. A jak Wasz refluks??Bierzecie jakieś leki??
Kejt spoko poczekamy na efekt w ogóle dla Ciebie za pomysł i realizację

Pogoda u nas dziś szarobura nic mi się nie chce a powinnam zacząć wystawiać ciuszki małego na all. Do tego drzwi musimy wstawić bo mamy taki szajs że się już prawie nie zamykają Mieliśmy ocieplać mieszkanie i rolety zewnętrzne zakładać w pokoju Tośka bo jedna ściana jest przeszklona i jakoś nic nie idzie, chcrzciny mieliśmy organizować i tez jakoś nie po drodze to wszystko oj muszę się wziąć w garść
Stary 2013-10-17, 08:35   #4193
taribari
Zadomowienie

Witam się z bólem głowy i szczęki. Ktoś mi dziecko chyba podmienił. Albo to nowa twarz mr skoka. Wykąpałam małą gnidę o 19 a ten zamiast spać to zaczął się chichrać i bawić. O 21 zaczęły mu się kleić oczy ale co zasnął to się budził i tak do 22. Obudził się o 1 i znowu nie mógł zasnąć. Do 2 walczyłam. Potem obudził się o 4 ale na szczęście szybko usnął, ale o 5 już włączył alarm o żarcie. Na szczęście szybko zjadł i spał z nami do 8. Mam nadzieję że mu to minie, bo od 3 miesięcy przesypiał bez problemu całe noce. To chyba taki prezent z okazji ukończenia 4 miesiąca.

Idę się napić kawy i wrócić do żywych, bo niedługo ta nieszczęsna rehabilitacja.

Cynamonku- misio szybko pokona sepsę. Dzielny z niego chłopak.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:36   #4194
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje dziecko dojrzewa.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:38   #4195
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje dziecko dojrzewa.
haha fakt, nawet mu pryszcz wyskoczył na policzku ale czy to nie za wcześnie?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:38   #4196
d0tkaaa
Zakorzenienie

Kejt pokaz efekt bo mi sie az snilo !!!!!a nas wysterowalas haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:39   #4197
ita83
Wtajemniczenie

na dzien dobry pan Leon - 8 tyg rozmiar ubranek 68cm

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-17, 08:41   #4198
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
jak dziś znów zaśnie po 22 to chyba uciekam i nie wracam
Ja tak samo :/

Maly zasnal po 12tej chyba. Przenioslam go do lozeczka. Teraz sie wierci, baki sadzi. Ja nie moge zasnac. 2:40 czekam na Tzta.
Ja kuzwa wysiadam z tego pociagu.
O juz gnom nie spi

Stary 2013-10-17, 08:47   #4199
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Serio zszedł na drugi plan.. wcześniej jakoś tak dzieckiem zajmowaliśmy się po równo.. poza karmieniem oczywiście.. ale noszenie, przebieranie, zabawianie, usypianie.. jakoś tak dzielone było.. A teraz już niewiele jest tego po stronie męża.. nawet sama przestałam mu dziecko dawać.. wolę sama np. uśpić, bo mam swoje wypracowane sposoby..jak jeden nie zadziała, próbuję drugim, jak i ten zawiedzie trzecim.. A mąż- albo mu wyjdzie, albo nie.. jak nie to zaraz się denerwuje, dziecko w jeszcze gorszym stanie i muszę się więcej namęczyć. Porażka.. wcześniej było jakoś przyjemniej, mogłam na nim polegać..a teraz? tyle go w domu nie ma, wszystko zmienia się bez jego udziału.. dziecko i on nie nadążają za sobą.. jakby się oddalali.. przykre to

oby z mężem było lepiej, musicie chyba szczerze porozmawiać, a kiedy twój tz kończy kurs?
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzoan radę dam, bo przecież tylko ja zajmuję się Małym w nocy.
Ale ... smutno tak

współczuję samotnych nocy, też cały tydzień byłam sama, teraz tz od rana od 19 w pracy a dzisiaj chyba nie wróci na noc
Cytat:
ja tylko się przywitam- dobry wieczór
Nie było mi kilka dni bo.... tż nakazał oduzależnić się od facebooka i wizażowych mam Ciężko było ale rzeczywiście czasami takie przerwy dobrze mi robią. Piotruś zdów jak ryba po odstawieniu antybiotyku zacząl od razu normalnie jeść i kupki wróciły do normalności. W ogóle to mój dzieć od tygodnia o równej 20-tej po karmieniu odkładany jest do łóżeczka i zasypia SAM bez żadnego bujania noszenia na rękach i cichowaniu. Karmię go na spiocha ok północy i śpi do 5, dla mnie to jakbym całą noc przesypiała. A mówili- wyspij się na zapas. Moje dziecię jest wyjątkowe Tfuu tfuu co by nie zapeszyć Nie nadrobię Was bo popędziłyście jak szalone ale chociaż dzisiejszy dzien ogarnę, poszukam przede wszystkim informacji o Cynamonowym Adasiu, a jak wyniki Surki? Lęcę poczyać
ale masz małego aniołka, mój podobnie w nocy je, jak zaśnie o 21 to je na śpiocha o 1,30-2 a potem o 5-6 i też jestem wyspana
Cytat:

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cynomonku Super, że Adaś odzyskuje siły. Pokonacie sepse.

brawo dla tz
Cytat:
Dooooobra idę spać. Mogłaby Maja chcieć coś zjeść teraz. Chociaż pewnie wstanie za 2 godziny...
ja nie pamiętam kiedy tak późno poszłam spać

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Witam się i ja.

Po wczorajszym szczepieniu na razie ok oby tak dalej. Jednak w samym gabinecie mały się tak rozwył że masakra zanim jeszcze go ktokolwiek dotknął i każde położenie na przewijak kończyło się mega wyciem. Aż lekarka straciła cierpliwość i miałam ochotę ją strzelić bo mi z nerwami do Antka startowała jak nie chciał jej buzi otworzyć rozumiecie !!! Nie wzięliśmy powtórki z rotawirusa dostał tylko 6w1 Ostatnia szansa na zaszczepienie refundowane na pneumokoki za dwa tygodnie a my nadal nie wiemy co robić
Waga małego to 6880 czyli jest na 50 centylu w dwa tygodnie przybrał 310 g więc wszystko w normie. Apetyt trochę jakby lepszy, ale i tak z cyckiem średnio mu idzie.
brawo za wagę Antosia

Łukaszek znowu ma katar już drugi raz w jego życiu, martwię się ma słabą odporność. A we wtorek byliśmy na usg bioderek i wszystko dobrze na szczęście

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:47   #4200
karolajn1987
Wtajemniczenie

Kejt- kocha, kocha ja sie ostatnio ucieszylam bo Hanka spala mi na rekach ale musialam cos zrobić wiec dałam ja tzowi. Ta sie obudzila, spojrzala na niego i w ryk i do mamusi znowu.
Ale to jednorazowa akcja bo tak to u niego spokojniejsza

Dzoan- ja dalam raz butle zamiast 1 karmienia i spala 3, 5h. Dzis chyba dam więcej razy i może troche odespie

Wysłane z mojego GT-I9300
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości