|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja jem tuńczyka, dużo łososia na zimno bo mam mega ochote na to. Jadłam biały ser, śledzie w occie, kiszoną kapuste, pare orzeszków ziemnych i ani brzych mnie nie bolał ani nic. Uważam,że powinno się jeść to na co sie ma ochote. Przed ciążą jak jadło się te rzeczy i nie było alergii to myśle,że teraz tez nie zaszkodzi nic. A patrzeć,że ryba może być napromieniowana.. kurde w dzisiejszych czasach wszędzie jest tyle chemii i nasze dziecko też się niestety z tym spotka.. no ale to moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze mnie krew zalewała jak pytałam mamy/babci/teściowej o przepis na coś i dostawałam taką odp: "No tego na oko, tego tak troche, a tego to sypnij od serca" ![]() Niestety jeśli chodzi o ten syropek to ja też robie tak wszystko na oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez sie kojarzą z grudniem, ale ja musze miec faze na owoce. Teraz mnie naszlo na jablka, twarde, soczyste i najlepiej kwasne. W tej ciazy zjadlam juz tyle jablek co przez ostatnie 3 lata chyba.
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze wyrośnie taka piłka, że będziesz narzekać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi ostatnio syrop starczył na jakieś 4 dni ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Trochę mi rozjaśniłyście z tym syropem, mam nadzieję, że prędko nie będę musiała go jednak potrzebować
![]()
#4660 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast w kapuscie kwaszonej ani bialym serze nie ma chyba nic zlego.
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ja w 10tc wyglądam przy Tobie jakbym co najmniej w 5m była ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój to taki "flak" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() My dzisiaj z rana byłyśmy z Hanulą na szczepieniu zaległym przeciw śwince/odrze/różyczce, byłyśmy pół godziny przed czasem, a i tak wróciłyśmy dopiero po 1,5 godzinie do domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście u nas w przychodni szczepią priorixem czyli niby lepszą szczepionką, mam nadzieję, że zniesie to dobrze i nie będzie żadnych problemów po tym. Gorączka może się pojawić niby nawet do 12 dni od szczepienia. Janeczko współczuję chrapania, ja tego nienawidzę wrr ![]() ![]() ![]() Hope, dziwne w sumie, że lekarka nie ma teorii na temat plamienia i ona nie wie z czego to się bierze, kurcze no.. ale nie wiem, widocznie taka uroda Twoja, najważniejsze, że maleństwo się pięknie rozwija i wszelkie przeciwności mu nie groźne ![]() ![]() Goraleczka gratuluję udanej wizyty ![]() Zamyślona, czyżby mąż był na delegacji w Toruniu? ![]() Kurcze współczuję Ci relacji i z mamą i w sumie z mężem też. Ale wiesz ja po mojej najbliższej rodzinie widzę, że po prostu niektórzy faceci się chyba nie nadają do tego i nawet jeśli my sobie wmawiamy, że może coś się zmieni to się zazwyczaj nie zmienia. I tak jak mówisz dla nich rodzicielstwo to chwalenie się przed kolegami. A inni, których byśmy nigdy nie podejrzewali okazują się wspaniałymi ojcami. Ech nie wiem, trzeba liczyć jednak na to, że coś się zmieni, w końcu tak się zdarza. Może jak pojawi się na świecie drugie dzieciątko to mąż zrozumie, że musi poświęcać Grzesiowi więcej czasu. Zgadzam się co do diety, organizm wie czego potrzebuje i przecież to, że nie zjemy np. twarogu to nie znaczy, że dzidziuś nie dostanie białka ![]() Gosiiaczku kciuki trzymam za TŻta, na pewno da radę ![]() Lolitko ale Ty jesteś chudzinka i jak możesz mówić, że brzuszek smutny, jest śliczny, widocznie taka Twoja uroda, że wyskoczy później ![]() ![]() Paulka czy się pojawi przegroda czy nie to na pewno będzie dobrze z maluchami, nic się nie martw. Zobacz ile teraz bliźniaków widać i dużo jednojajowych, więc ze spokojem, zobaczysz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Wtajemniczenie
|
Mój mąż po wtorkowym plamieniu złapał fazę, że najlepiej mam siedzieć w domu i nic nie robić....
Jutro ma urodziny, mieliśmy jechać do jego rodzinnej miejscowości to stwierdził że nie pojedziemy, bo tam będę cały czas wymiotować bo są różne zapachy itp Spoko, rozumiem. Ale w sobotę mamy spotkać się z przyjaciółmi, gdzieś iść, coś zjeść to kombinuje żeby w domu zostać.... Z jednej strony to fajnie że się martwi ale z drugiej czy to nie przesada??
#4668 |
Zakorzenienie
|
Tu wlasnie chodzi o zakazenie, ktore Ty przechodzisz bezobjawowo a sa niebezpieczne dla plodu.
Pewnie, kazdy postepuje, jak chce. Ktoras z dziewczyn pytala o diete, wiec odpisalam. Mi tak poradzila polozna, ktora prowadzi moja ciaze, wiec nie bede tego lekcewazyc ![]() Nogi powiedziala, ze mozna depilowac, ale lepiej nie woksiem na cieplo. Ja i tak uzywam maszynki ![]()
#4669 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zawsze byłam szczupła, w pierwszej ciąży już przed 10t było mi widac już spory brzuszek , potem przyznam się że cięzko było go zrzucić , ale się udało. A teraz znowu mi tak brzuch wywaliło już na początku , że szok. Z jednej strony się cieszę z brzuszka ciążowego, ale z drugiej to przy Was i tych zdjęciach co pokazujecie to czuję się jak słonica
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | ||||||
Zadomowienie
|
Cześć!
Ale jestem zła od rana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No niby tak, ale jedzenie też było inne. Pozbawione tej całej chemii, najczęściej własnej produkcji, bo przecież w sklepach nic nie było.
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi co myślicie o trzymaniu laptopa na brzuchu? Tak sobie teraz uświadomiłam, że cały czas leżę w łóżku i jak przeglądam neta to laptop odruchowo ląduje na brzuchu, bo tak mi najwygodniej. Z jednej strony się przeraziłam, że może jakieś promieniowanie emitować, ale z drugiej tak sobie potem pomyślałam, ze na nas już tyle rzeczy promieniuje (telefon komórkowy, sieć WIFI, telewizor etc.), że chyba to już więcej nie zaszkodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój chrapie okropnie, jest już nawet po zabiegach plastyki podniebienia i przegrody nosowej, niestety nic to nie dało, a nawet jest gorzej... dlatego ja śpię w stoperach przemysłowych i kompletnie nic mnie nie rusza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
BAN stały
|
hej mamusie
![]() Lolitka888 ale z Ciebie fajna laseczka ![]() ![]() ![]() Kaorlak taa..mój czasem też przymarudzi, że bałagan, że prania nie zrobiłam. Szlag mnie wtedy trafia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Strasznie mnie wysypało na ramionach, plecach, szyi i trochę twarzy. Taka wysypka- kaszka :/
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-17 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A położna to sporo tych zaleceń Ci dała ![]() lolitka - dziewczyny juz Ci napisały o możliwoci zarażenia sie tokso przez surowe mieso lub rybę. Ty sie jakoś wykurujesz ale żebys sobie nie pluła kiedys w brodę że dziecko chore i ma problemy. Pallas Ril - ceny słoiczków powalają ale takie można zrobić samemu. Dzięwczęta mam prpopzycję, która ma skrócić nasze posty i nie banijac tak stron. A mianowicie: ograniczyc cytowanie tylko do fragmentu, do którego sie odnosimy a resztę usunąć. Posty bedą krótsze i mniej stron do nadrobienia. A tak w ogóle to idałem by było pisac jak Hope ![]() Co Wy na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Kaorlak nie przejmuj się mężem , mój ma tak samo. Uważa że pilnując dziecko można wszystko zrobić , ale niestety tak nie jest , bo jak zaczynam jakąś robotę to zaraz Oskar albo ciągnie mnie do zabawy , albo chce mi pomagać co tworzy większy bałagan. Więc ja sprzątam jak młody śpi.
Był 1 + tego że trafiłam do szpitala , wtedy wszystkie obowiązki domowe + dziecko spadły na TŻ i któregoś dnia w szpitalu dostałam sms "ciężkie jest życie mamusi gosposi" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.