|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dzidzia, sprawdzam czy pije i pije. Jak zasypia to mu w nosek albo bródkę "pukam" wtedy sie budzi... pije dość wolno, nie łapczywie, 60 ml wypija w 40 minut, wiec dla mnie to dużo i dziwiłam sięze w 15 minut ma zjesc z cyca,...
a jego czkawki mnie juz dobijaja... nie wiem jak mam mu pomóc, biedka tylko czka, ulewa... w szpitalu mi powiedzieli ze mam go przystawiać wtedy do cyca, ale on jak ma czkawkę to nie chce chwytać.Na ulewanie powiedzieli mi ze sie przejada- w co wątpie, bo nie wołałby jeść... a tak, nawet jak sie naje porządnie i ulejeto chce jeść... jeszcze tyle przed nami, a ja już mam kupe w majtach ze strachu. Kompletnie nie mam pojęcia co i jak.. jak widze jak sie męczy to płakać mi sie chce eh.. dobrze że mąż mnie wspiera bo inaczej cieżko to widzę. Muszę zrobić coś a'la tą poduszkę, bo nie mam kasy na nia, ale młodego awsze klade na boczek w razie " W" ludzie mają tupet, miałam wieczorem gości iposzli dopiero o 4 rano
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
super mimo, że chwilowo to i tak bym tv odsuneła od łóżeczka Cytat:
![]() kurde, nioc wczoraj nie zrobilismy... no kupilismy drzwi wejsciowe. za to zeby je przewiezc maz zamontował siostrze nowa lampe i wlaczniki, bo ostatnio sie spali, gdy zamontowała złe zarówki w innych lampach Dzien dobry
|
||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bym się napiła z mężem jakiegoś dobrego, nawet dzisiaj jak wstał i zerknął na naszą sypialnię to stwierdził że miło będzie napić się winka i troszkę pogrzeszyć wieczorami ![]() Koło łóżka mamy kontakty i tam je wpinamy na noc |
|
|
|
|
#3994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć nie robi mi to wielkiej różnicy ale odruchowo weszłam na łóżko i zajęłam miejsce bliżej szafy ![]() Cytat:
Dobrze że piszesz to co myślisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba żartujesz?! O 4 rano to ja nawet bym się głupio czuła siedząc w gościach u ludzi, którzy maleńkiego dziecka nie mają.
|
|
#3997 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dzielnej przyjaciółki. Co ona się musiała namęczyć przy tym porodzie to nawet nie chcę sobie wyobrazić. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego tak późno podali jej oksy i tak późno zareagowali? Przecież jak wody są zielone to znaczy, że dziecko zrobiło kupkę w środku i należy je jak najszybciej wyciągnąć, bo może dojść do zakażenia. Mam nadzieję, że jednak Dzidzi nic nie będzie i będzie zdrowo rosło!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam tak samo, pobudka o 5,15, koniec spania. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyprosiłabym takich gości bo to już przesada ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele- a karmisz mala na lezaco czy na wpollezaco?Jezeli ci sie krztusi, karm ja tak, by glowa byla bardzo wysoko a butla tylko tak, by smok byl wypelniony mlekiem. I sprobuj medeli, najlepiej tej do jednoczesnego dokarmiania przy karmieniu piersia. Bo mala ci polubi smoka i cyca ci odrzuci. |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... współczujea co do poduszki to możesz zwinąć ręcznik i za pleckami małemu ułożyć a powiedz mi, dajesz małemu smoczek?? bo moze nie tyle chce jesc co ssać?? moja bratowa posłuchała swojej położnej, że smoczka do miesiąca się nie daje i chodziła z małym przy piersiach non stop. mały pociągnął trochę i spał.odłożyła go, kwiknął czy zapłakał i dostawał cycka może dobrze byłoby sie zaopatrzyc w wage - taka jak u lekarza i poobserwowac jak mały przybiera a co do najedzenia sie w 15 min to jak najbardziej dziecko moze. moja córa jadła 15 max 20 min. bardzo rzadko budziła sie i wołala o jedzenie czesciej niz po 2,5 godz |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam..
Babku, Ty to się w kolejkę nie wpychaj bo masz termin oprawie 2 tygodnie po moim terminie z USG ![]() a no i zapomniałam Wam też powiedzieć o tym że jutro teść finiszuje układanie płytek w łazience a w poniedziałek albo wtorek będę miała drzwi do łazienki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:16 |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy potem na zdjecia |
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się przywitać
Dzień dobry Przy okazji muszę przyznać że cudownie śpi się na naszym nowym łóżku ![]() Zostałam dzisiaj sama w domu i przeczuwam że z łóżka nie wyjdę Noo dobra wyjdę tylko wtedy kiedy przyjdzie położna ![]() Sorento (o ile dobrze pamiętam) chciałaś zdjęcie Jaśka, proszę Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:34 |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Domii czy ja dobrze widzę że Jasiek na poduszce leży?
Rozumiem Cię z tym łóżkiem bo mam dokładnie to samo, całkiem inaczej się śpi niż na zwykłej kanapie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja miałam wczoraj dzień wycięty z życiorysu, wszytsko mnie bolało i miałam jakiś koszmarny humor mała dawała mi popalić...dzisiaj obudził mnie o 6.30 mega ból pleców i zrobiłam sobie rano kąpiel to trochę przeszło, jeszcze 10 tygodni do terminu... |
|
|
|
#4007 | |||
|
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podoba Domii
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ile powinien jednorazowo wypić taki kilku dniowy noworodek przy jednym karmieniu ? Witam się z Wami z rana Ja dziś o dziwo przespałam całą noc i ani razu nie byłam siku ![]() nad ranem mi się śniło że urodziłam bliźniaki - dwóch chłopców ![]() To chyba jakiś stres wychodzi bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć że mi się takie głupoty śnią. U nas dziś znów brzydko - mgliście i deszczowo
|
|||
|
|
|
#4008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gości wyprosiłabym już ok 21.00, nie mieści mi się to w głowie, żeby przesiadywać u kogoś tyle czasu gdy jest maleńkie dziecko. ![]() Cytat:
Wino chyba można zrobić z każdych owoców, a że akurat mieliśmy jeżyn pod dostatkiem to zrobiliśmy jeżynowe. Podczas porządków przedremontowych znalazłam taka książeczkę/broszurkę z 1986r o wyrobie win i stwierdziłam, że kiedyś się przyda i przydała się. Ciekawa jestem jak smakuje nasze winko i czy ma "moc". |
||
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a on spi na poduszce?? |
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
.Ryba współczuję takich gości :x U mnie dzisiaj spała mama, razem z mężem panikują, że nie mogę zostać sama na noc. Posprzątała mi mieszkanie, zrobiła pranie i na nic się zdało, że mówiłam, żeby tego nie robiła, ale słuchać nie chciała, a szarpać się z nią przecież nie będę. A co sie nagadała już się odzwyczaiłam od: "a zjedz coś", "a nie siedz tak bo ją gnieciesz", "a idz się wykąpać", "idz spać" masakra
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jezeli to wszystko nie pomoze, zapytaj pediatre czy by mogla skontrolowac jame ustna malego. I porozmawiaj z nia o refluksie, zeby go wykluczyc. Spalam od 23 30 do 7, tylko z jedna pobudka.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:36 |
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj wyleguj się w nim do woli! A Jasieńko śliczny! Z dnia na dzień przystojnieje! Czasem zdarzają się każdemu takie dni, że wszystko boli i nie się człowiekowi nie chce. Poodpoczywaj dzisiaj i zregeneruj siły, a jutro będziesz jak nowonarodzona. |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domii a powiedz mi jak teraz śpi , w sensie pod kołderką ? kocykiem ? czy dalej w rożku? i ma podusię czy tak jak piszą jeszcze nie dajecie? |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu mnie ściska coś w brzuchu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:34 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anoula jedno mi się tylko nasuwa na myśl : matka zawsze będzie nam "matkować" nie ważnie ile będziemy miały lat
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ściskam Cię mocno |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, ze moja to nalezy do innego gatunku, ale od niej predzej bym uslyszala- nie ruszaj, nie jedz,to nie twoje, to twojej siostry. Mi by chyba serce peklo jakbym Danielowi czegos nie dala, bo mlodszy ma to dostac. Ale u nas bylo to norma. Jogurciki dla siostrzyczki, bo ona rosnie, a ja 12 lat moglam sobie popatrzec jak ona je je. Ja nawet kotom daje wszystko po rowno, bo by mi serce peklo Im dluzej jestem matka, tym mniej potrafie zrozumiec zachowanie swojej. Ja bede na 100% pomagac synowi, dzwonic,nie czekac az on sam sie odezwie. Wiadomo, w granicach rozsadku, by nie przegiac w druga strone.Ale zeby corki przez cala ciaze nie spytac, jak sie czuje?To sobie nie wyobrazam. Moja mama nawet nie wie, ze maly ma problemy, nic nie wie.Nawet nie wie kiedy mam termin
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:44 |
|
|
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że moja mama ma mnie jedna ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

w szpitalu mi powiedzieli ze mam go przystawiać wtedy do cyca, ale on jak ma czkawkę to nie chce chwytać.Na ulewanie powiedzieli mi ze sie przejada- w co wątpie, bo nie wołałby jeść... a tak, nawet jak sie naje porządnie i ulejeto chce jeść...

i staniki z Intymna.

Ale bym się napiła z mężem jakiegoś dobrego, nawet dzisiaj jak wstał i zerknął na naszą sypialnię to stwierdził że miło będzie napić się winka i troszkę pogrzeszyć wieczorami 

U mnie w mieście nie mogę żadnych znaleźć

Gin stwierdził, że nie da się inaczej, trza wszystko brać, bo anemia się robi straszna. No i wkurza mnie nawracający co dwa tygodnie pęcherz 

mała dawała mi popalić...