|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() I za to, żebym jak juz te kciuki zadziałają nie umarła z powodu bomby biologicznej
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ja też nie zdążyłam
![]() Cytat:
Co robicie na obiad? Bo jeszcze nic nie zaczęłam bo pomysłu nie mam. |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------------- alez mi wlosy wylatuja...niewazne ze sa dlugie takie jak zawsze chcialam jak nie moge ich rozczesac i wypadaja...macie cos skutecznego do wlosow na mega nawilzenie itp bo mnie juz rece opadaja... -------w uk sa swiateczne promocje i takim oto sposobem zrobilam zamowienie ma 400zl...lol ale i tak lepiej sie tam oplaca niz tu...
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Z trudem uśpiłam Małego, a tu wierty
![]() U mnie tak ładnie słonecznie z rana było, a teraz pochmurno..czuję jakby 7 była dopiero Ghia za wagę.. biedny Maluszek.. co za baba z tej lekarki, że cierpliwość do dziecka traci taribari już 4 miesiąc? wow! żeby reszta dnia minęła spokojnieita dzień dobry panie Leonie jakiś Ty ładniusi stokrotka kurs kończy już w poniedziałek.. od razu zapowiedział, że będzie musiał w pracy dłużej siedzieć, żeby nadgonić robotę ![]() super, że z bioderka mi ok.. tylko ten katar..bidulek zdrówka!karolajn 3,5h niby ładnie.. ale ja chcę więcej! potrzebuję ![]() malaczarnakejt ogromne brawa ja się wzruszyłam do łez!Perse słodziaczek.. ![]() madi u mnie też buchnięte słońce a teraz jeszcze pada! Neni ja też chciałam zrobić zdjęcie z twarzami..ale mi nie wychodziło... a szkoda, byłoby raźniej ![]() en o już niedługo też rozszerzacie dietkę.. masakra..czas leci, a ja mam wrażenie, że nie kumam co i jak, mimo że temat ciągle na tapecie jeszcze się pomylę i zacznę od kotleta |
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę
![]() https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...LoE7c_pewtq9pA Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43302108]Ita Artek też mi ze 2 razy zrobił taka akcje, ale potem sie budził w przeciągu kilkunastu minut na szczęście. A u mnie szok. Artek miał wstać o 3, a obudził mnie dopiero o 5 i to nie płaczem, a jakims cmokaniem. Ciekawe od której nie spał. No ale przecież chyba jakby był głodny,to by płakał, nie??? Wsunal 130 bez mrugniecia okiem i teraz udaje, ze zasypia:P A ja jestem wyspana przez te niespodziankę. Choć wiem, ze to jednorazowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to ci synek zrobił niespodziankę
|
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan- ale jednak 2x3, 5 h to juz jest cos
jak ostatnio hanka tak przez przypadek spala to bylam jak nowonarodzonaWysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale ktoś mi je teraz podkrada.
![]() Jeśli mi się uda, to filet z morszczuka, ziemniaczki i może surówka z marchewki. Tak sobie właśnie uświadomiłam, że mniej więcej rok temu powstało moje dziecię. Jakoś w okolicach 16-18 października spłodziliśmy Michasia.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Ale ja się dziś wyspałam 10godzin z małą przerwą na karmienie Tymuś padł wczoraj po kąpieli ok 20stej i już nawet nie zjadł swojego mleka na kolację. Przełożyliśmy go do łóżeczka i spał do 4.40!! Mąż w szoku że przespał nocne karmienie, ale żadnego nocnego karmienia nie było. Tymuś przespał całą noc Co prawda po karnieniu już mu się spać nie dało, ale jako tako dospaliśmy jeszcze razem w naszym łóżku do 8.. ![]() Dziś mamy wizytę u chirurga bo wczoraj pediatra zauważyła jakiegoś wodniaka na jąderkach i musimy sprawdzic czy to czasem nie przepuklina.Dodatkowo mamy wizytę u rehabilitanta na kontrolę, więc spędzimy trochę czasu w przychodni. Cytat:
Uwielbiam jak dziecię budzi się w dobrym humorze.Nasz po MM na noc zaczął znacznie lepiej sypiać. A jak skończy 4 mce i będziemy dietę urozmaicać to planujemy na kolację serwować mu kaszkę z MM. Cytat:
Cytat:
Kejt - wspaniała robota !!! ![]() Dziewczyny wszystkie jesteście wielkie ![]() Perse - Śliczny Artuś Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Makaron + sos ( pierś z kurczaka w kosteczkę, kubeczek śmietany + 100gram rokpolu) posypane dużą ilością zielonej pietruszki ![]() Cytat:
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Kejt, super wyszlo!!! Dzieki akcji zdalam sobie sprawe, ze nie wiem jak wlasciwie trzyma sie kciuki
Jednak dzieki Wam juz wiem ![]() za kupe ![]() Ita, fajny Leos O dziwo zdjecie zaladowalo mi sie w telefonie. Tarribari, za 4m-ceAgrafko, super ze TZ dal Ci odespac ![]() Czarownico, aby poszla kupka, cos dlugo Wam to nie idzie Ghia, super, ze po szczepieniu brak reakcji i dla lekarkiElaine, Eve, robcie fotki i bedzie kolejna tura U nas dzis piekne slonce (czyzbym to ja skradla Wasze ), ide zjesc sniadanko i potem wyruszymy na spacer, o ile Edek nie zmieni planow ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny u nas nocka fajna, mały od rana robi juz swoje standardowe zolte super smierdzace kupki
taki byl wymeczony tym wieczornym zasypianiem, ze jak mi padl po 22, tak spał do prawie 3![]() Agaplast dzieki ze o tych kupkach napisalas, bo sie troche uspokoilam, teraz jestem pewna ze to ten dziadowski kefir.. kejt przepieknie wam to wyszło! szkoda, ze nie moglsimy dodac i naszych kciukow dla cynamonkow, ale wazne sa sa trzymane! ![]() *** Przepraszam ze znowu nie nadrabiam, ale u mnie znowu problemy. pamietacie jak pisalam ze w pn przyjezdza mama, miala od nas wyjezdzac do pracy, okazalo sie ze agencja przez ktora jechala ja oszukala, wiec juz jest z powrotem, stracila pieniadze na bilet, nie dostala zadnych za 2 dni pracy, wiec przyjechala gola jak myszka, jeszcze agencja chce dac jej dyscyplinarke i kaza kary placic nosz ja pierd*ole i niech mi ktos powie, ze istnieje sprawiedliwosc. pewnie trzeba bedzie skladac zawiaomienie do prokuratury, bo to sie normalnie do gazet nadaje![]() ![]() Jeszcze moj super madry tz wyjezdzajac zabral wszystkie nasze pieniadze, zostawiajac nas z moja 1zł w portfelu nawet nie mam jak isc do sklepu jedzenie kupic, ze nie wspomne o bilecie do domu na ktory musze dac kase mamie, bo sama nic juz nie ma a on jeszcze jest w szoku, ze jestem mega w☠☠☠☠iona "bo przeciez sie zdarza"No ja pierd, brak mozgu tez sie zdarza
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka myślałam, że puszczę
nie mogłam obejrzeć do końca czarowniczko to i ode mnie macie ![]() karolajn Mam dwa pytania: 1. Żeby iść z maluchem na basen musi mieć ukończone 3 miesiące? czy można ciut wcześniej? 2. Czy Wy też świrujecie jak ja z uszkami..ciągle na śpiocha poprawiacie, żeby się małżowinki nie odwijały?
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
ale super efekt wyszedł- jesteśmy najfajniejsze
misiaczka- laska z tego kanału... no super prezentuje ten błyszczyk te zęby ![]() Neni- miały być kciuki, a nie twarz
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.) Jakoś niespecjalnie.
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam jeszcze z 2,3 tygodnie i zaczynamy chodzić 2. ![]() nudzi Ci się?
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko nie zauwazylam zeby uszk zaczely mu odstawac, a maly jak sie wierci to ma je calkiem w druga strone odgiete, wiec ok
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak zwyczajnie..wczoraj makaron z tuńczykiem, pieczarkami i sosem śmietanowym ![]() a kciuki za Adasia 3mamy mocno. na pewno na następną akcję się załapiemy ![]() Cytat:
2. tak poprawiam )) jak je i jak śpi![]() En: pogoń mnie, bo jestem w połowie, a Igi właśnie skończył drzemkę... i zróbcie coś żeby mnie zmobilizować do wyjścia... chociaż jest szaro buro ponuro i może deszcz mnie uratuje:P
|
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My 1 listopada ![]() Cytat:
![]() Przykro mi ![]() Mama pewnie załamana ![]() ------ No nie mam jak nadrobić-nie wiem czy mamy II turę skoka, czy co ![]() Perse Arturek jest śliczny Ita super bob budowniczy ![]() Dziś przy porannej pielęgnacji moje dziecko wydało krótki acz treściwy komunikat "Gile pipo!" ![]() No i faktycznie- miał gile A tak poza tym musimy pomału przechodzić już na pampersy 4-ki-planuję kupić na próbę lidlowskie Toujours - są od 7-18 kg. I co jeszcze - włosy zaczęły mi wypadać |
||
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
![]() Dzisiaj rano mielismy mega awanture z sasiadami (EN) wiesz.z.ktorymi bo obcieli i ogolili wierzby ktore rosna.w.naszym ogrodku bez porozumienia z nami Za to Wojtus zajal sie.siostrzyczka i opatulil ja kocykiem zeby siostrzyczka nie zmarzla jak.wygladal przez okno Ola znow dala popis swoich umiejetnosci wokalno- dramatycznych przy piersi no ale w koncu troche zjadla i poszla spac. A od tz dostalam dzisiaj kwiaty ![]() SAM- mialam Ci pisac i zapomnialam. Moja hrabianka tak reagowala na mleko Hippa. Ogolny niesmak i niezadowolenie na twarzy. Nie mowiac o tym ze wypychala butle jezorkiem. Kupilam Bebilon i wcina az jej sie uszy trzesa mimo ze butle z mm dostaje tylko raz na jakis czas Sprobuj moze z innym mlekiem mm. Byc moze u Was tez to kwestia smaku i szlacheckiego podniebienia ![]() ANULKA- u nas podanie butli przed snem nie wplywa na dlugosc snu Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-17 o 11:18 |
|
|
|
#4250 | |||
|
Konto usunięte
|
Artuś dziękuje za miłe słowa i pozdrawia Leonka, który ma zajefajne śpiochy!
![]() Cytat:
![]() A agencja ![]() oby im się dostało i niech sami płacą kary!Cytat:
Cytat:
2. mój TŻ świruje że będzie mieć uszy jak Urban :P ale co ja mogę, nie będę go budzić, żeby sprawdzić, czy nie leży na uszku :P
|
|||
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma źle zrozumiałam, a nie miałam już jak później zrobić nowego zdjęcia
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ale z Ciebie koleżanka ![]() |
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. najszczersza
|
|
#4254 |
|
Konto usunięte
|
Skylie ale cudnie się czyta o Twoim Wojtusiu
![]() Misia LOL, ogólnie lubię filmiki urodowe, ale to jest jakaś beka, 3 minuty się maziać błyszczykiem, chyba bym sobie skleiła usta na wieki (TŻ by się ucieszył:P)... |
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko loko ja mam 3 razy mniej niz ty i tez mi leca... pewnie jeszcze nie poporodowo, zabawa sie dopiero zacznie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43305111]Okropna sytuacja, współczuję ![]() A agencja ![]() oby im się dostało i niech sami płacą kary![/QUOTE]No jak sie wali to wszystko na raz niestety... zobaczymy co da sie zrobic. A Artuś jest prześliczny, wcale się nie dziwię, że babcia chwali sie na prawo i lewo Ma bardzo delikatne rysy
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43305174] chyba bym sobie skleiła usta na wieki (TŻ by się ucieszył:P)...[/QUOTE]
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka ale masakra, wlasnie zobaczylam
Ja w ogole pekam z tych wszystkim blogow urodowych, gdzie laski nakupuja 1000 podkladow, blyszczykow, cieni, czasami naprawde dobrych firm, a pomalowac sie nie potrafia wtf, to chyba lepiej sie najpierw nauczyc, niz kase w bloto wywalac, bo po pomalowaniu czesto sa tak nieciekawe jak i przed
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak się mój Mały wystraszył..?
Jadł sobie tak ładnie na moich kolanach, oczka zamknięte, odpływał...a tu nagle wiert głośny..Puścił pierś, od razu podkówka na ustach, oczka takie żałosne i w płacz O już ekipa remontowa zadbała o to by mu popsuć humor.. a taki wesoły wstał ..a teraz tylko noszenie na rękach..nie chce sam posiedzieć ani poleżeć
|
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Obejzalam filmik i padlam
Czekalam az akcja sie rozwinie, a tu zonk. Nie wierze, ze ludzie w takie cos sie bawia.Tweed, co za masakra z ta agencja! A to zagranica bylo czy w PL? Szkoda mamy, oby jej sie powiodlo innym razem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

za wagę.. biedny Maluszek.. co za baba z tej lekarki, że cierpliwość do dziecka traci
żeby reszta dnia minęła spokojnie
potrzebuję
jeszcze się pomylę i zacznę od kotleta 

nie mogłam obejrzeć do końca 
ja czekam jeszcze z 2,3 tygodnie i zaczynamy chodzić