|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
ale bedzie lepiej- z czasem ![]() co do macierzynskiego- nie mam pojecia:P Cytat:
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień!Pożaliłam się i na prawdę czuję już się lepiej. Dobrze wiedzieć, że jest tam gdzieś ktoś komu można powiedzieć co leży nam na serduchu. Dziękuję! |
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się! ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Ci zrobić
![]() wiecie co.. zwykle się mówi że dzieci pod koniec ciąży się mniej ruszają bo nie mają miejsca, a to jest gó*no prawda, moja się tak wypychanie jakby tam miała nie wiadomo ile miejsca
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie miłe słowa otuchy i wsparcia! Jesteście nieocenione!
Idę robić obiad - dzisiaj spagetti z klopsikami i sosem pomidorowym. ![]() Wpadnę wieczorem! |
|
|
|
#4087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się już coraz mniej chce ![]() Cytat:
Dziękuje w jej imieniu to w pnd decyzja o cc.Boję się że tylko niepotrzebnie się namęczy a i tak skończy się cc. Zaraz jadę ją odwiedzić. Cytat:
witaj w 37
|
|||
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich sklepach zazwyczaj cała masa takich lampek jest Cytat:
![]() Maomami Też przez to przechodziłam, początki zazwyczaj są trudne ale będzie coraz lepiej Mała musi się nauczyć ssać przez kapturki, mój Jasiek też na początku nie potrafił ssać, do wszystkiego potrzeba czasu ![]() Ryba pytałam położnej o te czkawki po każdym jedzeniu, powiedziała że u takich maluszków to normalne i jeśli próbujemy dostawić dziecko do cyca żeby czkawka przeszła a ono nie chce jeść to mówiła żeby przyłożyć mu pieluszke do główki, zagrzeje się troszkę i czkawka powinna przejść... Doświadczone mamusie czy słyszałyście o czymś takim ?
|
||
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam wrazenie ze w jednej piersi mam pełno mleka a w drugiej prawie w ogole...
|
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybko za pępuszek ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie gapa
Zapomniałam napisać że PIERWSZY WĄTKOWY MĘŻCZYZNA MA DZISIAJ MIESIĄC ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Nemosek mocne za przyjaciółkę, żeby się nie męczyła |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Maomami nie poddawaj się, sądzę że takie kryzysy czekają każdą z nas, albo większość.Ja już teraz wiem że wieeele pracy i nauki przede mną. Ryba za pępuszekNemosek niech moc od nas będzie z Twoją przyjaciółką |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maomami dacie radę z karmieniem, myśl pozytywnie i głowa do góry! Jak jesteś podłamana to poproś kogoś, żeby został z małą a Ty się przewietrz 15 minut, zbierz do kupy i heja! Uda się napewno, nikt nie mówił, że będzie łatwo. Musicie się obie nauczyć jak karmić skutecznie.
I jaaaaaa! Prooooooszęęę! ![]() ![]() Cytat:
jak ten czas leci!Chyba upiekę ciasteczka czekoladowe, może mi się humor poprawi Bo słoneczko już wyszlo, także wszystko jest na dobrej drodze!Nemosku który z tych biustonoszy za wąski w obwodzie? Ile czekałaś na przesyłkę? Ciekawe kiedy do mnie przyjdzie.
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko przed Tobą
![]() <hamburgery lecą do Was>
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:35 |
|
|
|
#4096 | |||
|
Zadomowienie
|
Issia, Zwariowane, Nemosek -
Za tygodnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za Jaśka
|
|||
|
|
|
#4097 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może masz dostęp do doradcy laktacyjnego? U mnie w szpitalu już te parę lat temu była taka babeczka Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz przy cc chyba mi nie będzie potrzebna ![]() Cytat:
za pępuszek!!Co do temperatury, to moja mama opowiada, że jak ja się urodziłam - w 35 tyg. to po powrocie do domu kazali jej utrzymywać temp. otoczenia na poziomie 35-36 st. C I przez pierwszy miesiąc mieli niezłą saunę ![]() Cytat:
Dostałam wczoraj skierowanie na cc Oczywiście przy przyjęciu jeszcze sprawdzą czy się nie odwrócił. Za 2 tyg. mam przyjść na wizytę i będziemy się konkretnie umawiać.Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||||||
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rysiek upatrzył sobie fotelik jako nowe miejsce do spania
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
MAO na tej stronie znajdziesz wszystko
![]() http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski |
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki wszystkie karmiące - trzymam kciuki, żebyście się z dzieciaczkami dotarły w kwestii cycolenia!
Ale nie załamujcie się, wszyscy wokół mówią, że to jeden z największych problemów po porodzie. Generalnie to nie znam chyba żadnej mamy, która by nie miała żadnych problemów. Wiem, że to nie jest łatwe, ale najważniejsze to zachować spokój i mieć wsparcie bliskich, nie próbować w stresie - maluszki to wyczuwają i też się wtedy denerwują i nic nie wychodzi jak powinno. Na pewno się uda! Cytat:
ryba, grzybów nie bardzo - są ciężkostrawne i Kacperek może mieć problem żeby to strawić. maomami, wniosek o urlop macierzyński do 2 tyg musisz złożyć po urodzeniu. Dziewczyny, Wy już obiad robicie, a ja dopiero co śniadanie zjadłam. Po nieprzespanej nocce udało mi się zasnąć po 7 jeszcze na 2 godzinki, ale i tak lekko zamulona jestem. Taaaaaakiego mi smaka na wino narobiłyście! ale bym sobie wypiła taki kieliszek domowej roboty...
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Dzięki ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
W obwodzie za mały jest ten http://www.intymna.pl/p1381,150,1,44...tte-biustonosz Wzięłam rozmiar 75 H , stanik jest typowo bawełniany i za ścisły w obwodzie ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
W domu tak ciemno że musiałam zapalić światło..
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się i ja w 36 tc miałam koszmarną noc do 2 w nocy się przewracałam i nie mogłam zasnąć |
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ebay.com/itm/Hot-Fashion-...item3f2ab2ca60
coś dla wielbicielek kotów
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam dosyć jakiś bóli i wszytskiego innego, co mnie w brzuch inaczej zaboli to od razy myśle że to skurcze
![]() teraz czułam jakby mi ktoś dużo igieł wbijał gdzies tam w środku ![]() ja już chce urodzić bo zwariuję
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Później nadrobię, bo zaraz zbieram się na zakupy. Miałam tragiczną noc. Mała mi się tak rozpychała, że miałam wrażenie że połamie mi żebra W każdej pozycji było to samo. Aż się zastanawiam ile ona ma cm i ile waży, bo czuję ją na całej szerokości i długości brzucha.
|
|
|
|
#4109 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wagę i wizytę! Fajne pierniczki ![]() Kiedy forum przeglądamy, to pierniczki wpierniczamy Tak w ogóle fajna nazwa stronki namitotle.pl Cytat:
Cytat:
![]() zwariowane-serduszko, kyte, Lilith890502 za tygodniemaoami ![]() Nie jedz grzybów!! Kacperka będzie brzucholek bolał nemosek za przyjaciółkęFajne te staniczki kupiłaś A i za tydzień ![]() Oby Kwaśny jest, ale ja go lubię ![]() Miss Triss dzielna dziewczynka Cytat:
za ciśnienie! ![]() ciesz się kochana, przynajmniej wiesz, że się dobrze ma Cytat:
![]() A do porodu już tak blisko
|
|
#4110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
że co ja bym nie wyprosiła, ale moj tz na bank...Cytat:
![]() Cytat:
jeeej ![]() Cytat:
![]() A ja super przesypiam noce, tylko na sikanie 2x wstaje |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

jeszcze trooooszeczke
, dałam swoje krzesło i sobie maluch podjadł 
Ja mam duże usta normalnie, jak mi spuchną, to będę wyglądać jakbym się z pszczołą całowała
Dobrze, że już po i dzieć zdrowy, gratulacje dla niej
i podziałało, w końcu podobny kształt
Teściowa kiedyś robiła, też z jakiejś starej księgi przepis

Też przez to przechodziłam, początki zazwyczaj są trudne ale będzie coraz lepiej 
kiedy macie konsultację u kardio?
za przyjaciółkę, żeby się nie męczyła 

za Jaśka
klask i: