|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() ![]() A fotelik Maxi Cosi Citi SPS. Ma po 4 punkty w testach zderzeniowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dziewczyny ja przepraszam że tak z doskoku i nie odnoszę się do waszych postów, niestety dopadł nas mały kryzys przy karmieniu, ja siedze i płacze nad dzieckiem, więc jak się ogarnę jakoś kiedyś to do was powrócę.
Mam pytanie już do mamuś, jakie dokumenty, do kiedy, gdzie trzeba złożyć po urodzeniu dzieciaczka????
#4053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ODPADŁ pępuszek <3 WRESZCIE bo sie tak stresowałam. aż 2 razy zdążyłam go osuszyć :P
![]() |
#4054 |
Raczkowanie
|
Co z Dzastin?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry, poczytałam Was do śniadania
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak więc łepek do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak po ktg ![]() Cytat:
![]() ![]() A miałam Ci pisać odnośnie pęcherza-próbowałaś żurawinę? Tylko nie tabletki, herbatki, tylko 100%sok z żurawiny? Ja od roku systematycznie piję taki, 100% sok, bez cukru i konserwantów-standardowo bez spacji w doz http://www.d oz.pl/apteka/p16114-Zur...Medica_1000_ml kieliszek przed jedzeniem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rybko to samo mi się skojarzyło, pamiętam jak moja przyjaciółka cały czas synka zaczepiała przy karmieniu, aż jej się zapytałam co go tak szturcha i się dziwiłam, że się mały nie złości. A ona mi na to, że jak nie będzie zaczepiać to by tak cały dzień z nim uwieszonym chodziła ![]() A jeszcze co do tej podusi-klinka pod głowę-jak im ulewał to wsadzili pod materacyk segregator wypchany ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lecę dalej...
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest 2 tygodnie od dnia narodzin i szpital już zawiadomił o narodzinach USC i tylko mam iść albo mąż z moim i swoim dowodem i wszystko ![]()
![]() |
#4058 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
Jakoś ostatnio mi się nic nie chcę :P taka jestem rozlazła jakaś, słoneczka mi trzeba do życia! W nocy mnie złapał taki skurcz łydki, że maaaasakra. 3 raz mi się to w ciąży zdarzyło, ale pierwszay odkąd biorę dużą dawkę magnezu. Tak się zastanawiam jak musi boleć poród skoro skurcz łydki jest taki straszny ![]() Na stronie smyka jest teraz w promocji laktarator Medela Mini Electric za 249 zł i trochę innych promocji. Kupiłam śpiworek dla Mikiego, ale jakaś dziwna tam rozmiarówka jest i nie wiem czy będzie ok. Rozmiar 52 (0-6m) i 56 (6-12m) - wzięłam ten mniejszy sugerując się miesiącami. Może oni mają jakąś swoją cudaczną rozmiarówkę tą 52-56.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ci znajomi to przesadzili... powinnaś odsypiać bo pewnie jesteś chronicznie zmęczona a nie siedzieć i gośćmi się zajmować. Ja bym grzecznie wyprosiła, bo jednak Twoje samopoczucie i siły są teraz najważniejsze. Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłaś mi chęć na kawę...zaraz sobie wypiję. Cytat:
Od czasu pojawienia się maluchów na wątku chłonę informację i rady jak gąbka. Ileż ja się dowiem od Was! O takie praktyczne sprawy mi chodzi, ta wiedza jest bezcenna. RYBA GRATKI ZA PĘPUSZEK!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-17 o 09:41 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: przeładowałam stronę smyka i jest Maxi Cosi Citi SPS za 376,99. Więc oni coś z serwerem mają. Bo raz jest, raz nie ma. Poluj i łap! ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Z mojego lenistwa nici, musiałam wypełznąć z łóżka i zejść na dół ogarnąć co nieco po remoncie i mam stertę prania
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Już mi lepiej! ![]() Cytat:
![]() Czekamy na fotki z niecierpliwością. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszystko zrobiłam jak najbardziej w dobrej wierze, z troski o byt nasz i naszego dziecka. (ale to brzmi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do gości paranoja ![]() Cytat:
http://www.intymna.pl/p1381,150,1,44...tte-biustonosz http://www.intymna.pl/p1381,150,1,34...nosz-soft-1270 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1)do 10 dnia życia : 10x(n-1) n -oznacza dzień życia 2) od 1 miesiąca 100 + (nx10) n-oznacza miesiąc Wiadomo to schemat ale zawsze jakieś pojęcie daje ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mąż robił z winogron,ale jak nabrało mocy to nieźle skopało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moge jesc grzyby ? ![]()
![]() |
#4065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak jest z macierzyńskim?? Ile czasu mamy na załatwienie tego??
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakoś przekabacę TŻ ![]() a nie orientujecie się czy w stacjonarnym sklepie cena tego fotelika jest taka sama jak na stronie? EDIT: jednak go nie chcę, bo doczytałam ze w zestawie jest tylko budka a śpiworka nie ma ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się w 37 tc
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze co to za goście...wiadomo że potrzebujecie odpoczynku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie, nie opłacam. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mojego ssaka , to ja chyba odstawie te butle w cholere. Za kazdym razem jak ona sie krztusi to ja na zawał schodze , I tak sama sie sobie dziwie ze tak szybko reaguje , ale naprawde serce mi staje czy złapie oddech czy nie ;( Dzis jestem juz kompletnie nie zywa .. Wczoraj jak wrocilismy o 17 ze spaceru , o 19 kapiel po 20 sie polozylysmy tak chyba byla 12jak zasnela a o 3 pobudka. Z kad to dziecko ma tyle siły Od 17 do 12 w nocy nie zmruzyc oka??? Bo ja juz nie mam .. Za pare godzin na tu byc polozna z lekarka I porozmawiam z nimi o tym krztuszeniu .. Zobaczymy co powiedza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
A moja szwagierka wyszła ze szpitala
![]() A ja sobie leże, odpoczywam a ciśnienie raz dobre a raz za wysokie, zwariować można...dobrze, że Marcelek kopie i jestem spokojniejsza ![]() Ciekawe czy Dzastin męczą już skurcze :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Ryba - mi juz w szpitalu powiedzieli ze mam jej dawac smoka. Ja mam najmniejszy z TT I bardzo sie denerwuje zanim go zlapie, ale jak juz zlapie to ciagnie I ciagnie.
Co do spania to ja tez mialam na poczatku tak , ze musialam wybudzac. Pierwsze noce w domu spalam Od 00:00 do 11:00 z 3 przerwami na karmienie I sie cieszylam jak glupia. Teraz mam .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4071 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |||
Rozeznanie
|
o rany, zabić to mało
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, to ja ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wreszcie ![]() ![]() Ech, jak czytam o Twoich rodzicach to mi smutno aż ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że jesteś mądrzejsza, Ty i maluszek jesteście teraz najważniejsi i kropka. ![]() Aaaa, znów nastukałyście 40 nowych postów ![]() ![]()
![]() |
#4073 |
Zadomowienie
|
Lineczka, to prawda, nie ma śpiworka. Ale za taką cenę jak nam wyszła, to śpiworek możemy dokupić, zwłaszcza, ze mam jeszcze 10% rabat do smyka stacjonarnego. Poza tym: może Teściowie coś będą chcieli dokupić, to poprosimy o śpiworek
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- O, Sorento, dzięki. Spróbuję tego soku. Może pomoże? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śpiworek cudny! Ciekawe jak będzie z rozmiarówką. Ja mam 2 z lumpeksów kupione za grosze, ale w ogóle nie dorównują urodą do tego Twojego. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sprawy finansowe mojego męża były tylko między nim i jego bratem, ale niestety musiałam zareagować, bo nic by się nie zmieniło w tym temacie. Ale liczę się z tym, że chyba już nie będzie tak miło jak do tej pory i będzie niezgoda w rodzinie. Wiesz o czym mówię skoro masz takich teściów. Popieram Cię - ludziom starej daty nie przetłumaczysz - dlatego przestałam tłumaczyć. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę zrobić sobie herbatkę i hamburgera ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia Nic nie wiadomo o DZastin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | ||||
Zakorzenienie
|
Gratki za wszystkie nowe tygodnie
![]() ![]() ![]() Dziewczyny pokażcie wózki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzice..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma weny dzisiaj ://// |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzidzia zpodaj linka do fotelika, co?
![]() Cytat:
![]() a usta to własnie przed porodem często tak mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() grzyby bym odpuściła a rączki Kacperka nie mogą miec związku z wolniejszym biciem serduszka i zaburzonym być może w ten sposób krązęniem ![]() Cytat:
O Nasturcja dawaj, dawaj- stworzymy Ci klub kibica ![]() Cytat:
mamie przejdzie, nie chce źle, tylko takie ma przekonania po prostu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zwykle mi nie pocytowało wszystkiego, ale już nie pamietam |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.