|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
146 po 2h... lekko przekroczyłam, na czczo 80 z groszem. Rano mam zawsze poniżej normy. Z glukometrem mierzyłam i dwa razy w ciągu 11 mierzeń przekroczyłam, w tym raz sporo, bo 159 po 1h. i raz 125, reszta poniżej normy. i mówię tej Pani, że to nie cukrzyca, a nietolerancja glukozy/zwolniona tolerancja prawda????!!! Na co usłyszłam: to Pani musiała czytać o normach nie dla ciężarnych. Po czym zaczęła mówić, że połowa kobiet która miała cukrzycę cieżarnych choruję na cukrzycę typu II po ciąży.... moja mina była bezcenna wtedy Ja modlę się, żeby jutro usłyszeć to co mi napisałaś
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie wszamałam makaron z sosem z pieczonej dyni i mascarpone W ogóle mam dzisiaj taki spust, że do tej pory zjadłam tyle, co normalnie w ciągu całego dnia. Teraz pałaszuję wafelki i zastanawiam się co dalej... W doopę mi to wszystko idzie i też słyszę, że się gruba zrobiłam No... pokażcie mi taką, która w ciąży schudła
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Malamigotka przejrzyj sobie jeszcze ta ulotkę http://4fat.pl/download/zywienie_w_cukrzycy.pdf tu masz opisane trochę co możesz jeść nawet masz przykładowe jadłospisy przygotowane . Mój brat też na początku dostał taką broszurę . Pewnie na następnej wizycie diabietolog Ci więceh wyjaśni . ale wydaję mi się , ze teraz po prostu musisz w miarę utrzymywać cukier po posiłkach do max 140. Ale po ciąży może Ci się wszystko unormować .
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Tu pewnie ci powie co jeść ile WW powinnaś spożywać żebyś w miarę utrzymała cukier , Chociaż nie czaję czemu dała Ci tylko kilka pasków do mierzenia cukru |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem co się ze mną dzieje od paru dni wpie****am jak dziki osioł
Miały być dzisiaj kotlety z ziemniaków i masz.....mama przyniosła robione pulpeciki w sosie pomidorowym, no to zjadłam z ziemniaczkami 3 małe, ledwo co się obróciłam do wyjścia z kuchni i masz czwartego zjadłam z kawałkiem chleba
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam za niskie cukry od początku ciazy. Generalnie tez mierze poziom i uważam co jem. I wlasnie sobie uświadomiłam ze diabetolog mi mówiła ze najbardziej muszę uważać wlasnie w tych ostatnich 3 miesiącach bo wtedy organizm bardzo dużo energii zużywa. Wiec moze dlatego mam takiego głoda.
Lolita25 a zostały jeszcze klopsiki?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Kur** właśnie mi na korytarzu jedna dziewczyna powiedziała " ale brzuch masz na prawdę wielki, strasznie duży" cholera wiem że płaska nie jestem ale jeszcze czegoś takiego nie usłyszałam
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Moja aplikacja w telefonie mi dziś pokazała ze weszłam w 26 tydz i ze dzidziuś, ma paznokcie i rozwija mu się mózg i ze co raz więcej na wadze przybywa...to ostatnie to chyba mama dzidziusia
|
#3428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze podajcie mi nazwę tabletek na zgagę bo dziś mnie tak strasznie męczy , że szok . Jutro będę w mieście to bym sobie kupiła
|
|
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiejsze wyniki. Wszystko w okolicach czerwonych krwinek trochę niskie (erytrocyty 3,5; hemoglobina 10,9; hematokryt 32), poza tym ok. Mocz na szczęście czysty, całe szczęście, bo jak go odnosilam, to wydawało mi się, ze jest dziwnie mętny
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ja uzywalam Rennie i syropu Maalox. Ale i tak najlepiej działa na mnie mleko. Szklanka dziennie i nie pamietam co to zgaga.
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
WomanLog Pregnancy
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3438 | ||
|
Rozeznanie
|
Zamordowałabym męża jakby zaczął zarażać Młodego miłością do gier
Ma nakaz niegrania przy nim. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3439 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kciuki są Twoje a może przygotuj sobie listę pytań do tej wylewnej Pani, coś w stylu: czy mogę jeść kiełbasę? jak tak to jaką? itp. jak ją zarzucisz pytaniami, to może się czegoś dowiesz. Ja jak idę do ginki to sobie spisuje te pytania, bo żelek mi się załącza i zapominam o co miałam pytać.Cytat:
chyba Tż powinnien przejść na wyższy level niż SR, on powinnien się szkolić na akuszerkę!Aniołku bardzo zgrabnie wyglądasz w ciązy i najważniejsze, że się dobrze czujesz. Magnusia a jakiś schowków na miotły tam na tym korytarzu nie macie? bo może by taką wiedźmę, co komentarze rzuca z dupy, tam zamknąć ![]() Co do wzmożonego apetytu ja mam mega ciągoty na słodkie i to takie pieczone (jakieś bułeczki, rogaliki drożdżowe itp.) ale za dużo na raz nie mogę zjeść, bo wtedy mi się ciężej oddycha. Mój puls dzisiaj to średnio 120 uderzeń |
|||
|
|
|
#3440 |
|
Konto usunięte
|
Też korzystam z tej aplikacji
![]() Dzisiaj zjadłam kanapki na śniadanie, teraz pora obiadowa a ja nie mogę się przemóc nawet do zupy, więc znowu tylko kanapki
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamietam jak powiedzielismy ogolnie , ze jestem w ciazy i taka znajoma jak spotkala mojego meza to jej pierwsze pytanie: "A Ewa to juz przytyla??" Nosz kuzwa.... A tak w ogole to tak gonicie, ze szok.... nie bylo mnie 4 godz., wchodze na wizaz, patrze a tu 5 stron do nadrobienia... ![]() Dobra, biore sie do nadrabiania.... |
|
|
|
|
#3442 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny wy tu o porodach,pakowaniu torby do szpitala,a mi sie to takie odlegle wydaje.
Przeciez ja dopiero co w ciaze zaszlam
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do męża żeby mi kupił orzeszki solone jak będzie wracał, a niech tylko zapomni to
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
parsknęłam śmiechem
|
|
|
|
|
#3445 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może rzeczywiście TŻ nie trafia na moment. Moja mała też jest aktywniejsza wieczorami. Cytat:
Mój wczoraj żartował, że będzie wszystko nagrywał, a jak usłyszy, że jest rozwarcie to będzie robił zbliżenia ![]() Nie powiem, bo byłam w szoku, że mój małżonek zna takie pojęcia jak rozwarcie ![]() Cytat:
![]() Także miło. Ostatnio teściowa mówiła, że w pierwszej ciąży jadła mnóstwo słodkiego, bo miała ochotę, a teść się wtrącił, że przytyła wtedy 30 kg i ledwo co chodziła także dobry teść ![]() Oczywiście też wysłuchiwałam wspaniałych tekstów od teściowej w stylu: "jak ja byłam w ciąży z synem to sama sobie musiałam radzić i zajmowałam się jeszcze córką" (która miała wtedy już 12 lat, więc nie wiem jak dużej uwagi wymagała ),"w ciąży to jadłam same surowe mięsa, bo miałam ochotę", "łyczek koniaczku nie zaszkodzi", i inne podobne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3446 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po porodzie też są ciekawsze rzeczy, niż robienie zdjęć. A za pamiątkę wystarczą wspomnienia, raczej trudno zapomnieć o takich chwilach. Więc chyba też jestem dziwna. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak się nie żartuje
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsza to była dziewczyna z mojej pracy . 15 maja poszłam na zwolnienie 26 miałam chrzciny i wstawiłam zdjęcia z chrztu i znajoma do mojej koleżanki patrząc na zdjęcie " Ty zobacz widać , że I . jest w ciąży ! " najlepsze , że byłam w 7-8 tyg i ani grama nie przytyłam tylko akurat chudłam
Ale ona już wdziała , że przytyłam ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
!Jak ten czas szybko leci ! Boję się , ze jak śnieg spadnie to będzie mi się ciągnąć |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba za jakis tydzien zamowię juz wszystkie szpitalne rzeczy. Ostatecznie jak urodzę za 8 tygodni to juz bedzie w terminie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

Ja modlę się, żeby jutro usłyszeć to co mi napisałaś

Ja właśnie wszamałam makaron z sosem z pieczonej dyni i mascarpone
W ogóle mam dzisiaj taki spust, że do tej pory zjadłam tyle, co normalnie w ciągu całego dnia. Teraz pałaszuję wafelki i zastanawiam się co dalej... W doopę mi to wszystko idzie i też słyszę, że się gruba zrobiłam
No... pokażcie mi taką, która w ciąży schudła

16.06.2012 

Ma nakaz niegrania przy nim.