|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
146 po 2h... lekko przekroczyłam, na czczo 80 z groszem. Rano mam zawsze poniżej normy. Z glukometrem mierzyłam i dwa razy w ciągu 11 mierzeń przekroczyłam, w tym raz sporo, bo 159 po 1h. i raz 125, reszta poniżej normy. i mówię tej Pani, że to nie cukrzyca, a nietolerancja glukozy/zwolniona tolerancja prawda????!!! Na co usłyszłam: to Pani musiała czytać o normach nie dla ciężarnych. Po czym zaczęła mówić, że połowa kobiet która miała cukrzycę cieżarnych choruję na cukrzycę typu II po ciąży.... moja mina była bezcenna wtedy ![]()
![]() |
#3422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Malamigotka przejrzyj sobie jeszcze ta ulotkę http://4fat.pl/download/zywienie_w_cukrzycy.pdf tu masz opisane trochę co możesz jeść nawet masz przykładowe jadłospisy przygotowane . Mój brat też na początku dostał taką broszurę . Pewnie na następnej wizycie diabietolog Ci więceh wyjaśni . ale wydaję mi się , ze teraz po prostu musisz w miarę utrzymywać cukier po posiłkach do max 140. Ale po ciąży może Ci się wszystko unormować .
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Tu pewnie ci powie co jeść ile WW powinnaś spożywać żebyś w miarę utrzymała cukier , Chociaż nie czaję czemu dała Ci tylko kilka pasków do mierzenia cukru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem co się ze mną dzieje od paru dni wpie****am jak dziki osioł
![]() Miały być dzisiaj kotlety z ziemniaków i masz.....mama przyniosła robione pulpeciki w sosie pomidorowym, no to zjadłam z ziemniaczkami 3 małe, ledwo co się obróciłam do wyjścia z kuchni i masz czwartego zjadłam z kawałkiem chleba ![]()
#3425 |
Zadomowienie
|
Ja mam za niskie cukry od początku ciazy. Generalnie tez mierze poziom i uważam co jem. I wlasnie sobie uświadomiłam ze diabetolog mi mówiła ze najbardziej muszę uważać wlasnie w tych ostatnich 3 miesiącach bo wtedy organizm bardzo dużo energii zużywa. Wiec moze dlatego mam takiego głoda.
Lolita25 a zostały jeszcze klopsiki?? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Kur** właśnie mi na korytarzu jedna dziewczyna powiedziała " ale brzuch masz na prawdę wielki, strasznie duży" cholera wiem że płaska nie jestem ale jeszcze czegoś takiego nie usłyszałam
![]() ![]() ![]()
#3427 |
Zakorzenienie
|
Moja aplikacja w telefonie mi dziś pokazała ze weszłam w 26 tydz i ze dzidziuś, ma paznokcie i rozwija mu się mózg i ze co raz więcej na wadze przybywa...to ostatnie to chyba mama dzidziusia
![]()
![]() |
#3428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze podajcie mi nazwę tabletek na zgagę bo dziś mnie tak strasznie męczy , że szok . Jutro będę w mieście to bym sobie kupiła
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiejsze wyniki. Wszystko w okolicach czerwonych krwinek trochę niskie (erytrocyty 3,5; hemoglobina 10,9; hematokryt 32), poza tym ok. Mocz na szczęście czysty, całe szczęście, bo jak go odnosilam, to wydawało mi się, ze jest dziwnie mętny
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ja uzywalam Rennie i syropu Maalox. Ale i tak najlepiej działa na mnie mleko. Szklanka dziennie i nie pamietam co to zgaga.
#3433 |
Zakorzenienie
|
WomanLog Pregnancy
#3434 |
Zakorzenienie
|
#3436 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3438 | ||
Rozeznanie
|
Zamordowałabym męża jakby zaczął zarażać Młodego miłością do gier
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kciuki są Twoje ![]() Cytat:
![]() Aniołku bardzo zgrabnie wyglądasz w ciązy i najważniejsze, że się dobrze czujesz. Magnusia a jakiś schowków na miotły tam na tym korytarzu nie macie? bo może by taką wiedźmę, co komentarze rzuca z dupy, tam zamknąć ![]() Co do wzmożonego apetytu ja mam mega ciągoty na słodkie i to takie pieczone (jakieś bułeczki, rogaliki drożdżowe itp.) ale za dużo na raz nie mogę zjeść, bo wtedy mi się ciężej oddycha. Mój puls dzisiaj to średnio 120 uderzeń ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Konto usunięte
|
Też korzystam z tej aplikacji
![]() ![]() Dzisiaj zjadłam kanapki na śniadanie, teraz pora obiadowa a ja nie mogę się przemóc nawet do zupy, więc znowu tylko kanapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamietam jak powiedzielismy ogolnie , ze jestem w ciazy i taka znajoma jak spotkala mojego meza to jej pierwsze pytanie: "A Ewa to juz przytyla??" Nosz kuzwa.... ![]() ![]() A tak w ogole to tak gonicie, ze szok.... nie bylo mnie 4 godz., wchodze na wizaz, patrze a tu 5 stron do nadrobienia... ![]() Dobra, biore sie do nadrabiania.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Gang Iren
|
Dziewczyny wy tu o porodach,pakowaniu torby do szpitala,a mi sie to takie odlegle wydaje.
Przeciez ja dopiero co w ciaze zaszlam ![]()
#3443 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do męża żeby mi kupił orzeszki solone jak będzie wracał, a niech tylko zapomni to
![]()
![]() |
#3444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
parsknęłam śmiechem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może rzeczywiście TŻ nie trafia na moment. Moja mała też jest aktywniejsza wieczorami. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój wczoraj żartował, że będzie wszystko nagrywał, a jak usłyszy, że jest rozwarcie to będzie robił zbliżenia ![]() Nie powiem, bo byłam w szoku, że mój małżonek zna takie pojęcia jak rozwarcie ![]() Cytat:
![]() Także miło. Ostatnio teściowa mówiła, że w pierwszej ciąży jadła mnóstwo słodkiego, bo miała ochotę, a teść się wtrącił, że przytyła wtedy 30 kg i ledwo co chodziła ![]() ![]() Oczywiście też wysłuchiwałam wspaniałych tekstów od teściowej w stylu: "jak ja byłam w ciąży z synem to sama sobie musiałam radzić i zajmowałam się jeszcze córką" (która miała wtedy już 12 lat, więc nie wiem jak dużej uwagi wymagała ![]() "w ciąży to jadłam same surowe mięsa, bo miałam ochotę", "łyczek koniaczku nie zaszkodzi", i inne podobne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po porodzie też są ciekawsze rzeczy, niż robienie zdjęć. A za pamiątkę wystarczą wspomnienia, raczej trudno zapomnieć o takich chwilach. Więc chyba też jestem dziwna. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Najlepsza to była dziewczyna z mojej pracy . 15 maja poszłam na zwolnienie 26 miałam chrzciny i wstawiłam zdjęcia z chrztu i znajoma do mojej koleżanki patrząc na zdjęcie " Ty zobacz widać , że I . jest w ciąży ! " najlepsze , że byłam w 7-8 tyg i ani grama nie przytyłam tylko akurat chudłam
![]() Ale ona już wdziała , że przytyłam ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Jak ten czas szybko leci ! Boję się , ze jak śnieg spadnie to będzie mi się ciągnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba za jakis tydzien zamowię juz wszystkie szpitalne rzeczy. Ostatecznie jak urodzę za 8 tygodni to juz bedzie w terminie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.