|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
a Marcelowi nie ma się co dziwić, ma babcię to niech korzysta jak najwięcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-10-17 o 19:16 |
|||
|
|
|
#2522 | |||
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwie sie ze sie wkurzylas - jacys niepowazni ci znajomi ![]() Ale moze teraz znajdziecie jakies lepsze od tych dwoch razem wzietych
|
|||
|
|
|
#2523 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fuu.. Cytat:
chłopcy są fajni i fakt tata fajny jest ale mamusia jest od wszystkiego i robi najlepsze kanapki i wogole [QUOTE=ag9;43312936]Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo ![]() Poproszę narobiłam się należy mi się Tak prawie skończyłam wyrzuciłam młodego łóżko a nie mam jeszcze nowego więc będzie spał z nami ale już strasznie śmierdziało. Jutro wraca teściowa moja a tak było bez niej dobrze cisza spokój chociaż bałagan . Pochwalę się jak wracałam z zajęć to jakże nie mogłam przejść koło lumpka nie wchodząc no i zakupiłam to o to cudo no i znajoma mówi to co będzie chłopak ja uważam że niebieskie ciuszki są unisex i już a wydałam na to całe 2.5
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodam tylko, że to obżarstwo poprzedziłam zjedzeniem chyba 10 placków ziemniaczanych, a wcześniej kapuśniakiem
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje dokladnie wiem, jak sie czujesz
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Przede wszystkim chcę złożyć spóźnione ale szczere zyczenia urodzinowe naszym mamuśkom: mmhym, kate1623 STO LAT i DUUUUŻO ZDRÓWKA
mariolasl cudowne wiadomości cayenneOna dobrze że poszłaś na te dodatkowe badania, już wiesz ze synuś zdrowy a to najważniejsze Wszystkim mamusiom które poznały płeć brzuszkowych lokatorów serdecznie gratuluję ![]() Ostatnio uświadomilam sobie ze lada moment pojawi się wątek mam lipcowo-sierpniowych ależ ten czas zasuwa
|
|
|
|
#2528 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam podobny ![]() Cytat:
żart ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie jesteś wyrodną matką i nie będę Cię linczować. Ja się boję każdego dnia. Mimo, że kocham moje dziecko i sie cieszę jak głupia z ciąży, to czasami nie potrafie sie nią cieszyć w 100% tylko się boję a to tego, a to tamtego. Damy radę ![]() Ja myślałam, że to jakaś metafora ![]() Cytat:
U nas średnio można liczyć na większe zarobki, więc i z takiej pensji bym się cieszyła - niestety ![]() Każda tak mowi ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle to Wam powiem taką glupotke, ze np nie lubię nieladnych uszu
![]() Mój mąż mi się podobał na początku wizualnie, ale pomyślałam, ze cos ma nie tak z uszami i mocno się zastanawiałam, zanim się z nim umowilam przy moim pierwszym synu baaaaardzo, jak zeschizowana idiotka jak przekladalam go na boczki to bardzo pilnowalam, żeby mu się uszko nie podwinelo i nie były później odstajace i dzis jak p.doktor mi syncia badała, to od czasu do czasu włączyła na 3d i akurat raz na ucho włączyła i mówi: ooo, ale uszka ma śliczne. No i miała rację, szybko oblukalam co i jak i nawet wg moich standardów są śliczne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To już na pewno. Chodziło mi o to, by się nie przejmować, no bo gdzieś tą pracę znajdziemy w razie jakby nie było gdzie po ciąży wrócić... Chyba...3. Ja się tylko rozglądam na razie. Muszę wiedzieć jak szukać, kiedy już będę mogła szaleć i będę wiedziała co mi potrzeba
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Na razie nie będę sie martwić na zapas, bo to bardziej zaszkodzi
|
#2532 |
|
Moderator
|
Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac? Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie bobas może akurat skończył fikołki i podskoczyło mu ciśnienie toć to zima będzie, musisz kupić sweterki ciepłe ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wodę pewnie też wezmę na wszelki wypadek.A - i chodze prywatnie ![]() O ile juz nie ma
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, to jestem nieźle w tyle
![]() Mi ostatnio wyszedł termin 3 marca, więc upałów się nie spodziewam ![]() Jasnozielony to unisex??
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam 1 termin na 3 marca ![]() Tak, moim zdaniem unisex
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja będę miala wizytę za tydzień i to będzie mniej więcej 22 tc i prawdopodobnie dopiero wtedy mi zleci lekarz tą glukozę, więc znając mnie będę robić tydzień przed kolejną wizytą czyli ok 25tc, chyba że lekarz każe inaczj ![]() Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr przechodzą
|
|
|
|
|
#2539 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też mogłabym patrzeć w ekran USG non-stop ![]() Cytat:
Już nie ryczę, a głaszczę ten nieduży brzuszek, w którym Mały bryka dopominając się uwagi ![]() Cytat:
Doopa - też mogłabym przespać pół dnia, ale jeszcze pracuję. I ja dobrze wiem, że moje zachowanie jest irracjonalne - po prostu idiotyczne, ale... no co zrobię. Pewnie będę się tego wstydzić, ale widać, nie przypuszczałam nawet, jak ważna będzie dla mnie wizja bycia matką córki Chyba musiałam opłakać to, co straciłam - jakieś wyolbrzymione wyobrażenie o idealnej więzi między matką a córką... Cytat:
Życzę udanej wizyty rodziców Cytat:
![]() Cytat:
Po urodzeniu dbała o to, żeby się nie zaginały A teraz, gdy Mały ma uszka identyczne jak u tatusia, to śmieje się z tego
|
||||||||
|
|
|
#2540 | ||
|
Zadomowienie
|
kate1623 brak normalnie słów... Strasznie nie lubię być wystawiana, więc domyślam się co czujesz. Może jeszcze coś poszukacie fajnego?
Cytat:
Wydaje mi się, że ja na wszystko mam jeszcze bardzo dużo czasu i ze wszystkim zdążę ![]() elunka za wizytę, nie przejmuj się tak. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty, na pewno wszystko będzie ok.Cytat:
szłam do szpitala na punkcję zatok to musiałam stawić się na oddziale z całym zestawem do tego zabiegu, do tego zapas strzykawek. W trakcie pobytu musieli podać mi jakieś leki, to pamiętam, że mama chodziła do apteki mi je kupić. Paranoja...Dziewczyny pojawia mi się opryszczka na ustach. Niestety u mnie to norma, szczególnie w taką pogodę. Zawsze w okresie jesienno-zimowym mam co chwilę coś na ustach :/ taki mój urok. Nie wiem za bardzo co zrobić. Dać temu spokojnie urosnąć i się samoistnie zasuszyć czy mogę czegoś użyć? Jutro zadzwonię chyba do gina.
|
|
#2541 |
|
Moderator
|
Dziekuje za tak szybkie i liczne odpowiedzi - jestescie niezastapione
![]() Jutro bede w koncowce 19 tygodnia wiec troche wczesniej niz mamy na pierwszej stronie, no to tylko test z krwi wiec mysle ze nie powinno byc az tak duzej roznicy... Moze jak dzidzia dostanie cukru to zacznie pewniej kopac Bo cos czuje, ale tylko jak sie mocno na tym skupie i czasem sie boje ze sobie to tylko wmawiam.Jak najbardziej |
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedrapki sa bardoz niepraktyczne, spadaja co 10 sekund, uz lepiej zalozyc skarpetki ![]() Cytat:
moim zdaniem 164 to zaden powod do zmartwien, pewnie dzidzius sie ruszal, a przy ruchach tetno dziecka jest wyzsze.
|
|
#2543 | |
|
Moderator
|
Pominelam.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli z domu za bardzo nie wychodzisz to może wypróbuj zwykłą pastę do zębów, powinna zasuszyć to dziadostwo.
|
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jest tak bolesne???Też czeka mnie test z glukozą... Ale wiem, że sama muszę kupić glukozę i zabrać ze sobą wodę (i cytrynę). Tylko zdziwiło mnie te częste pobieranie krwi - na czczo, po 1h i trzeci raz - po dwóch godzinach od przyjęcia glukozy. Myślałam, że tylko raz pobiera się krew po wypiciu tego obrzydlistwa ![]() Oooo... o tym sposobie nie słyszałam! |
||
|
|
|
#2547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak bylam prywatnie to tez kazal mi kupic glukoze, a reszta sie nie martw oni od ciebie to wezma i przygotujaja z nfz jestem b. zadowolona i bede bronic ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
ja wogole niedrapkow nie uzywalam uzylam raz podcza wyjscia ze szpitala bardziej jako rekawiczek ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- co do wymazu z pochwy to krotko przed porodem jest robiony wymaz na obecnosc paciorkowca,nie pamietam czy bolalo specjalnie wiec raczej nie |
||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy Dziewczyny! My uciekamy spać
|
#2550 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale chetnie poslucham rad doswiadczonych ![]() Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-17 o 22:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

i nie mam konkurencji w postaci rodzeństwa hehe
tylko gdy Marcel wróci z p-kola to z nim przegrywam
( i pani doktor powiedziała mi, ze w pepowinie są dwa naczynia, w ogóle nie zaskoczylam, o co chodzi, bo byłam taką otumaniona ta płcią.. dopiero jak w domu doczTalam co oznacza ta dwunaczyniowa pepowina, się zalamalam

chociaż nie mi dzisiaj starczy obżarłam się ciastek

przechodzą