|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Ślicznie zdjęcia dzieciaczków w plenerze!
![]() Bagheera gratuluje licencjatu! A Franio świetne prezenty dostał![]() I brawa dla Jasia za chodzenie ![]() Ja upiekłam właśnie biszkopt na tort . Jutro będę przekładała i ozdabiała .Jednak nic więcej nie robie na roczek,tylko tort,sernik,2 sałatki i kawa bo gości ubywa .Na dzień dzisiejszy będzie tylko moja mama z Ojczymem,siostra z mężem i chrzestna Fabianka,niestety nikt inny nie może nagle |
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Bagheera gratuluję licencjatu ![]() Kraven wielkie brawa dla Jaśka, najmłodszy na wątku a już śmiga ![]() Tamlin cudny ten twój synio w twoich opisach ![]() Piękne robicie zdjęcia jesienne dzieciaczkom no i obiekty fotografowania słodziachne, że aż strach Spóźnione życzenia dla Misia - wszystkiego najlepszego!!! ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() oby i u was impreza wypaliła mimo niewielu gości - liczy się atmosfera
|
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3844 | ||
|
Zadomowienie
|
u nas by się nie sprawdzilo,bo jak tylko zobaczy kompa to az sie trzesie,zeby postkac,tel można schowac w kieszeni
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- wtedy mu sie nie udalo,ale moze dzisiaj,siedzi zmalym juz pol godziny i jest cisza,ale nie chce zapeszac ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja cyfrówka wygląda tak http://dandygadget.com/wp-content/up...as_Gadgets.jpgSzukałam też w ustawieniach, ale nie znalazłam. Przywróciłam ustawienia fabryczne i dalej kicha A jakiś czas robił dobre zdjęcia
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety mężowi sie nie udalo uspic malego,nie wiem coś mu ostatnio pogorszylo z tym zasypianiem |
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam,że impreza nie będzie taka zła,tylko ciężko u Nas te imprezy wychodzą
takie cięęężkie są jakieś albo towarzystwo ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Fabiś już spi,mąż go położył przed wyjściem do pracy ciekawe jaka noc dziś będzie. Pewnie znowu pobudka po 22 w celu przerwania ciszy nocnej
|
|
|
|
#3848 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() co do prezentów to najważniejsze,ze Michasiowi się poobają,co zroic,ze teraz wiekszosc zabawek to wyjce. U nas nikt nie pytal nas co bysmy chcieli wiec dostal 2 samochody,ale narzekac nie bede,bo mam po jednym na piętrze,wiec nie musze nosic przynajmniej. Jeden jest z takim kijem do prowadzenia i ramą,zeby maly nie wypadł,wiec na teraz super(ale można to zdemontowac). Drugi do samodzielnego odpychania,a tego jeszcze nie ogarnął.Poza tym chyba ze 20 książeczek, bardzo fajny zestaw lego duplo, przytulanki i kasę. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez salud Czas edycji: 2013-10-17 o 21:11 |
||||
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Bagheera gratulacje obrony ![]() Też mnie zachęciłyście tymi zdjęciami! Może w sobotę mi się uda obfocić Zosię... Urodzinki robimy w następną sobotę, tak aby chrzestna małej mogła być obecna. Nie wiem na jakiej ilości gości się skończy, opcja minimum to 16 osób Dziś próbowałam zrobić mężowi kolacje, ale Z. uczepiła się mojej nogi i za nic nie chciała puścić
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny dla Jaśka ![]() jesienne zdjęcia rewelacyjne jutro rano idę go zarejestrować do pediatry i przy okazji odbiorę dzisiejsze wyniki krwi i siuśków myślę że te siuski wyjdą bo na dnie pojemniczka było
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio rzadko mu sie to zdarza ![]() Już zdrowy i jak narazie nic sie nie dzieje ![]() Hejo Wyrżnęły sie mojemu szkrabowi dwie dolne dwójki ![]() Mamy 8 zębów ![]() Znów mi cytaty znikły ![]() Zdechły ten tapatalk bo zdjęć nie widze wcale Angel ja futryne tez miałam zalaną betonem, ale wiertara udarowa dała rade ![]() Czy Wasze dzieci też reagują rykiem, płaczem i nerwami jak mu sie czegoś zabroni lub nie da?? Mój dzieć robi sie coraz gorszy pod tym względem ![]() Jakoś musze go tego oduczyć... Bawić sie sam nawet 10 minut nie chce bo musi mieć kompana a zostać na chwile sam w pokoju graniczy z cudem ![]() Zaraz człapie za mną lub tatą ![]() Jak jestem z nim sama w domu to nawet w kiblu mam gościa zawsze sie uśmieje tam jak nie wiem ![]() W ogóle bobasy lubią zakazane "zabawki" ![]() Piloty od tv albo wieży to już mają conajmniej jeden guzik wygryziony Coś ostatnio też dobiera mi sie do tapet i chce odrywać... Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu, tż mnie wbiurwił znowu i spac nie moge ![]() Do tego młody ma te spanie do kitu. Niech sie tż pomęczy a ja w drugim pokoju Pośpie w ciszy ![]() Branoc ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Iza zarzygała mi całą sypialnię...jej poduszka, poszewki, nasza kołdra, poszwa wsio do prania...Obudziła się na mleko koło północy, zjadła mleko i zwymiotowała...dałam ibum i też ble, popijała herbatkę i też ble i tak z 6 razy
potem znou mleko wypiła i po chwili znowu ble (większą część) i po tym razie ożyła...zaczęła latać po mieszkaniu, skakać po łożku, tańczyć, miny stroić, aż padła przed 4tą i śpi nadal Spokojna jest, gorączki nie ma...nie wiem co to było, ale sr.ałam ze strachu za przeproszeniem ciekawe jak będzie jak wstanie...Przez to pierwszy raz od kilku mcy spałam/leżałam w sypialni zapomniałam już jak tam wygodnie....może to po tym szczepieniu??
|
#3855 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ząbki myje pastą Elmex i szczoteczką Dr.best Cytat:
Cytat:
też musze wózek wyprac ![]() śliczna Cytat:
gratulacjeCytat:
fajny wózek ![]() Cytat:
dla JasiaCytat:
![]() dzien dobry mąż poszedl odprowadzic Wiktora do szkoly a ja pije kawke ![]() Pola znowu zakatarzona
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oby to się już nie powtórzyło Cytat:
Dzień dobry! Ja przez te noce to się w potwora zamienie chyba dzisiaj pobudka po 23,po 1 i po 6 koniec spania. Gdyby po przebudzeniu się dal polozyc to te trzy pobudki to byłoby super! Ale Stonka jak wstała po 1 to dopiero usnął o 3.30 ja usnelam o 4 a o 6 koniec spania ![]() dobrze,że dzisiaj mam trochę pracy to nie usne w dzień ![]() oprócz pieczenia i sałatek,jeszcze sprzątanie porządne mnie czeka
|
||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może miała jakąś rewolucje w żołądku? U nas noc tragiczna ![]() Nie wiem co sie z tym bobulkiem dzieje ale non stop krzyczy w nocy. Napisałam Wam ze dwa zęby wyszły - guzik bo jeden jeszcze sie nie przebił ![]() To chyba od tego bo nigdy tak nie ryczał ten żel bobodent wcale nie działa Przez tą jego chorobe ostatnio bardzo duzo na rękach byl noszony przez dziadkow i tate i teraz wiecznie chce na rece. Cała noc nie przespana wcale bo tylko wstawał w lozeczku i na ręce chciał. Jak spał z tżetem to co chwile mu do ucha krzyczał... Zębiska kurka... to jak bedą trzonowce wychodzić czy jak tam one sie zwią to sie wykopyrtne chyba bo one ponoć najboleśniej wychodzą ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
|
|
|
#3858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Kiniu wszystkiego najlepszego słoneczko Cytat:
![]() Cytat:
za ząbkiMati to terrorysta okropny. Nie tylko krzyk jest u niego, ale i bicie, plucie, rzucanie czym popadnie. Ale w tyłku to mam, niech się drze, ze mną nie wygra ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co mu się dzieje,to już 4 noc taka
.Teraz już chodzi i ziewa bo jak się w nocy nie spi to tak jest ![]() Zmykam brac się za przygotowania.... Mamcia jedzie z pomocą bo Cycuś mój od Mamusi na krok nie odejdzie
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może włosa jakiegoś zjadła ze smoczka albo z chrupkiem czy biszkoptem...nie wiem, to co wyleciało to było tylko mleko/picie/slina - nic tam nie było innego, więc reszta już była strawiona rano wypiła 170ml, zjadła pół kromki z masłem i teraz kaszkę i buszuje w łóżeczku, powinna zasnąć. W zachowaniu jest normalna, wesoła taka jak na co dzień biedna moja...U Was chyba te zęby się wreszcie skończą, co??współczuję takich nocek
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin 100 lat. Wszystkiego najlepszego i pociechy z dzieciaków
Zapamiętałam, że masz urodziny w ten sam dzień co Kinga ![]() U nas też dzisiaj przygotowania do jutrzejszej imprezki, więc pewnie już nie wpadnę, tż ma wcześnie wrócić i będziemy robić razem ![]() Jak ten rok szybko zleciał, niesamowite
|
|
|
|
#3862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy ślicznie za komplementy 100 latek dla Kini!!! Alicji jednak to mleko krowie nie bardzo podchodzi... tzn smakuje jej ale chyba za ciężkie jest, bo ją dwie noce strasznie pierdziochy męczyły, a dziś była rzadka kupa... narazie zostajemy przy mm. A tak w ogóle to wczoraj zasnęła mężowi o 18:30, bez mycia, przebierania, jedzenia, na dywanie tylko ją o 8 rozbudziłam, dałam jeść, przebrałam i spała do 4, pote zjadła i znów do 7, nie pamiętam kiedy ostatnio była taka dobra noc, wcześniejsze to była masakraGorzej że oduczyła się zasypiania w łóżeczku, a było z tym tak cudownie... teraz tylko na rękach, albo w naszym łóżku, a jak próbuję odłożyć to jest taki ryk że aż się zachodzi. Dopiero jak bardzo mocno zaśnie daje się przełożyć do łóżeczka
|
|||
|
|
|
#3863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widzę, że u maluszków jakieś problemy ze spaniem...mała też dzisiaj marudziła w nocy wstawała co pół godziny, siadała i jęczała właziła na mnie i tak spała co ją odłożyłam na bok to zaraz znowu pobudka ![]() Ale dzisiaj pełnia była chyba ![]() A i chyba wyszła nam druga dolna 2 ale oczywiście tylko chyba bo przecież nie da sobie do paszczy zajrzeć tylko jak ziewa to mogę zapuścić żurawia, a to się rzadko zdarza ![]() _bagheera_ brawo za obronę ![]() kraven dla JasiaIwoncia dla Alanka za ząbki ![]() Cytat:
ostatnio mi też tak zdjęcia za mgłą wychodziły i okazało się, że Oti dorwała się do aparatu i wypalcowała obiektyw Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to żaden wirus Cytat:
100 lat dla Kingusi! Zdrówka, szcząścia i duuuużo uśmiechu Tamlin wszystkiego najlepszego ![]() Iwa a iloprocentowe to mleko dajesz? rozcieńczałaś jej troszkę? Ciekawe cotam u Lenki i aga_ton
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-18 o 10:27 |
|||
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kingi i naszej Tamlin kochanej
|
|
|
|
#3865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co wczoraj jadła?Może jakaś skórka jej się przykleiła do żołądka?Albo coś połknęła jak nie widziałaś?Po szczepieniu to wątpię żeby wymioty były ![]() Tamlin Kinga sto lat dziewczyny
|
|||
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaczek ![]() A masz jakiś złoty środek na to? U nas sie to niefajne robi troche a im starszy tym gorszy jest ![]() Monia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytat:
![]() Mi kiedys własnie Alan zwymiotował bo listek z kwiatka zjadł i mu sie gdzies przykleił na gardle. Z tym że zwymiotował po dwoch minutach po zjedzeniu ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Dziękuję |
|
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko czytałyście na wp?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html coś strasznego! |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
3,2% i faktycznie chyba trochę za ciężkie jest. Dziś dostałam podpowiedź żeby wymieszać z mm i chyba tak zrobię ale najpierw damy odpocząć małemu kochanemu brzuszkowi.
Ala umie już powiedzieć jak się nazywa Czasami jej wychodzi ślicznie a-la, czasami la-la a czasami ja-ja ale kontekst łapie bezbłędnie ![]() Tamlin babo to ile już lat boksujesz się z życiem??? Wszystkiego najlepszego Kochana Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:04 |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to musiało wyglądać jak na dywanie zasneła ![]() Ja spałam z Alankiem niedawno dwie noce z rzędu fajnie i pediatra powiedziała że to rumianek na jego sen działa... No dziwne bo pije do dzis i Noce koszmarne no i tyle ![]() Kingunia sto lat, sto lat niech żyje nam!!! [/B] Kurrrrrrr ja chce laptoka bo nie wytrzymam z tym programem w fonie ![]() Dziewczyny korzystające z tapatalk 4 !!Też Wam ucina cytaty ??? chyba wróce do 2. Dziękuje ale to chwilowo pomyłka bo jednak jeden sie wyrżnął a drugi jeszcze sie pcha. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

A Franio świetne prezenty dostał
.
.

za męża by mu sie udało ululac co byś odpoczela
Na dodatek w okolicach godziny 13 wyłączyli nam wodę, włączyli dopiero po 16 jak goście już byli i nie mieli nawet jak umyć rąk, poszła cała zgrzewka wody bo musiałam coś umyć itp
Wkurzona byłam. Na dodatek byłam w trakcie rozmowy przez gg z moją kadrową z którą miałam małe spięcie i nerwa przez to. No ale jak ma szczęście jestem w miarę opanowana, czemu dziwił się mój TŻ, bo jego to już by szlag trafił.
A jakiś czas robił dobre zdjęcia

masakra normalnie!