|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
A mi sie bardzo podobają ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, potrzebuje malej porady, mam wlosy falowane, moja mama mowi ze mi sie takie 'pedzelki' robia mniej wiecej cos takiego jak na zdjeciu, tyle ze nie od samego skalpu a od linii żuchwy moze nawet kapke nizej, teraz wlosy mam z 7 cm za ramiona - rownej dlugosci... sciete na prosto . Nie radze sobie z nimi w ogole... nie umiem nadac im objetosci , sa takie nijakie, nie mam ich grubych i gestych tylko takie delikatne , i mysle ze pomoglaby mi wizyta u fryzera.. tyle ze nie wiem co dla takich wlosow bd lepsze cieniowanie czy stopniowanie? Cos co uniesie te wlosy do gory i nada im ksztaltu... ale nie chcialabym zeby kazdy wlos w inna strone mi odstawał:/ bez uzycia prostownicy czy suszary. JAk dobrze wytlumaczyc fryzjerce zeb nie narobla im krzywdy?
A moze tylko na konce wycieniowac ? Chcialabm podkreslic troche te fale i zeby sie troszke uniosly zeby tak smetnie nie lezaly Edytowane przez affbe Czas edycji: 2013-10-17 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
Bo mam wrażenie, że kolor będzie ładny przez miesiąc, potem zacznie robić się ciepły aż do rudego, będę musiała hennować znowu i znowu, pewnie co miesiąc, zbankrutuję, wyląduję na ulicy, ktoś mnie przygarnie, da mi chemiczną farbę, ona nie pokryje i wyjdzie na zielono i w końcu obetnę się na łyso i dołączę do sekty
![]()
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a co jeśli mam normalnie nałożony żel jako stylizator a następnego dnia chcę olejować włosy? Można nałożyć olej na tak "brudne" włosy od żelu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Raczkowanie
|
Za dużo osób chyba zadaje mi to pytanie
![]() Cytat:
Ja nakładam oleje na włosy dopiero przed myciem, także mają na sobie one wszelakie stylizatory, czasem też żel. Efekty jakie są każdy widzi - tu odsyłam do mojego albumu - nigdy nie robiłam inaczej, niż napisałam. I tak potem zmywa się olej szamponem czy odzywką, więc nie widzę sensu katować ich dwa razy myciem, tylko po to, żeby olejować czyste.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-10-17 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do brązów, to pewnie ktoś Ci odpowie, jak się trzyma i wypłukuje, bo chyba są tu dziewczyny, co farbują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
JAK WYPŁUKUJE SIĘ HENNA KHADI? (jak szybko wyjdą wyraźne rude tony, co ile się dofarbowuje po myciu co 3-4dni?) proszę o wasze wszystkie spostrzeżenia i nie odsyłanie mnie na wątek hennowy - byłam, zagubiłam się. Z tego wszystkiego zakupiłam sobie farbę w Biedronce Garniera. Uznałam, że raczej nie wyłysieję. Złoty brązie - nadchodzę (bo mi uświadomili, że moje kolory to ciepłe tony, a nie zimne...)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
ciemny brąz - 2-3 tygodnie
ciepła czerń - 2 tygodnie indygo - 3 tygodnie wyjściowo - niskoporowate do połowy rozjaśnione i przyciemnione spowrotem drogeryjną farbą |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
martaakow ślicznie
Siedzę sobie z wzbogacaną maską pod czepkiem i ręcznikiem i w łóżku z herbatką oglądam serial ![]() ![]()
![]() |
#2027 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I to mnie najbardziej wkurza u ginów. Leczą Cię, a nawet badań nie zlecą. ![]() Cytat:
Ja na razie by je ujarzmić stosuję jedwab GP i przyznam się, że w większych ilościach niż ustawa przewiduje. ![]()
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
zasnęlam wczoraj z nakremowanymi włosami. ale oj tam mam miękkość jedwabiu i mięsistośc nie wiem czego na łbie dziś. (foty zaraz w codzienniku
![]()
#2029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Za to gin lekką ręką wypisał mi skierowanie na badania za ponad 350 zł. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie wiem co by je mogło spuszyć (poza wysuszem pohennowym). one raczej się obciążają i strąkują jak mają kapryśny dzień ![]() ale od tygodnia mam znów faze - kocham moje kudły. Henna z pola henny przyszła ![]()
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Henna wysusza, ale na chwilę, po kilku godzinach mam po prostu błysk. Pochwal się, jak już nałożysz tę hennę z pola. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeczytałam pierwsze 40 stron "Życia bez pszenicy" i od poniedziałku odstawiam całkowicie. Moje badania też się przyczyniły do tej decyzji - mam za wysoki cholesterol (przy niedowadze). W zeszłym roku miałam idealne wyniki, w tym OB o 10 za duże przy obniżonych leukocytach ![]() I zacznie się. Jak ja nie cierpię chodzić po lekarzach.
![]() |
#2033 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a co 'bezpszenicznego" czy w ogole bezzbożowego życia. Nie zapędź się w pułapkę "produktów bezglutenowych" - to niejedokrotnie taki syf, że się w głowie nie mieści. Ja od prawie pól roku nie jadłam pszenicy. zdarza mi się kawałek żytniego razowego zjeść. Czasem jem ryż (biały brązowy mnie zabija), czasem coś z gryki. ale niewiele. Problem powiązania węglowodanów z nieprawidłowym poziomem cholesterolu we krwi, szczególnie tego złego tez dośc dobrze obrazuje Taubes w książce Dlaczego tyjemy i jak sobie z tym poradzić? (napisał tez Good Caliries Bad calories, ale to mocno naukowe). Tez bardzo ciekawe. Tylko tam mocny nacisk na niskie weglowodany. Prawda jest taka, że jestesmy przyzwyczajeni do diety, gdzie głowny nacisk jest na węgle (zboża z pełnego przemiału, które mają byc podstawa....), propocje układają się tak: wegle - 200 - 250 gr tłuszcze - 50 gr lub mniej białko - 50 gr powoduje to różnego typu problemy - od problemow z włosami i hormonami zaczynając - kończąc na powaznych problemach zdrowotnych z cukrzycą na czele. zmiana proporcji - zwiększenie ilości białka i tłuszczu (dobrego i używanego w odpowiedni sposób) kosztem wegli niesie ze sobą piękno i dobro. moja ilość węglowodanow waha się pomiędzy mniej niż 30 gr na dobę do maks 120 (ale to jak mam faze bananową ![]()
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Spójrz na swoje.
![]() Cytat:
No i słodycze.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zadomowienie
|
Jessenia patrzyłam z ciekawości na 'produkty bezglutenowe' i większość mnie nie zachęciła, bo staram się unikać zbędnej chemii w żywności. Cóż czytam składy kosmetyków do włosów i twarzy, teraz będę czytać składy na płatkach
![]() No właśnie wyszło to wszystko ![]() Tak naprawdę przejście na dietę bezglutenową zmusi mnie do ograniczenia węglowodanów (musli i makarony mogły spokojnie zapełnić mi całodniowe menu). Poza tym chcę po prostu zobaczyć czy odczuję różnicę w samopoczuciu. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Pff moje wychodzą z fazy ponorweskiego przesuszu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za to uwielbiam musli i pewnie nie dałabym rady gdyby nie bezglutenowe zamienniki, które będą i tak sama składać (swiatmusli.pl). Słodycze jem rzadko więc dam radę. Ale oh makarooony ![]() ![]()
![]() |
#2036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tymczasem ja wczoraj pofarbowałam się farbą Garnier Color Naturals 4.3 Złoty Brąz. Chwyciłam w Biedronce przy kasie, spodobał mi się kolor, dopiero w domu zauważyłam, że ma amoniak, ale doszłam do wniosku, że i tak spróbuję. To by mój pierwszy raz z farbą, która nie jest pianką. Koleżanka nakłada takową palcami w rękawiczce, więc spróbowałam i ja. Efekty poniżej: 1 - po farbowaniu (wyglądają na bardzo przesuszone, zapewniam jednak, że nic im nie jest, są miękkie, tyle, że po farbie nie chcą się układać nigdy) 2 - kolor z wieczka opakowania farby - to co wyjść powinno. 3 - bonus - czemu nie rozczesujemy włosów kręconych na sucho (musiałam do farbowania) 4- przed farbowaniem O samej farbie powiem tyle, że nakłada się dobrze, śmierdzi amoniakiem, co mi akurat nie przeszkadza - studiuję na wydziale chemicznym. Kolor mnie cieszy, bo wyszedł mniej więcej taki, jakiego się spodziewałam, przede wszystkim jest ciepły - wreszcie zdecydowałam, że uderzam w ciepłe tony, a nie zimne. Po tym wszystkim pędzę dziś po olej lniany, nasmaruję się nim, a gdy włosy się trochę wypłuczą i zaczną układać pochwalę się efektem ostatecznym.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-10-18 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie siedzę z olejem sezamowym na włoskach
![]() ![]() Dziewczyny używające Jantaru, nie macie przez niego problemów ze skórą głowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |||
Zakorzenienie
|
Marta, Panna Lokowana - ale piękne kudły wasze
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jakie masz propozycje do pracy - bo tu mi najczesciej pada z braku czasu inwencja, Tak to z węgli najwiecej kasze - te uwiebiamy i ryz. Makaron raz na 1,5 tygodnia. [/I] Cytat:
![]()
![]() |
#2039 | ||||
Zakorzenienie
|
Prawdę mówiąc, na brąz henną sama też bym się nigdy chyba nie zdecydowała. Jest tyle brązowych farb/szamponów/pianek, na pewno można wybrać coś, co nie szkodzi bardzo włosom. Zwłaszcza, że dbamy o nie i to nie po to, żeby cackać się z nimi i obchodzić jak z jajkiem, tylko móc nimi w pełni cieszyć, zawsze wychodzę z założenia, że włosy są dla nas, nie my dla nich.
Rudość hennowa jest o tyle świetna, że trzyma zdecydowanie dłużej niż farby i to jest ta rzecz, która u mnie zaważyła nad wyborem henny, nie farb. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.