|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
oj tak, ostatnio doszedł też leżaczek, bo W. w nim je.
Cytat:
![]() ja nie mam mnie też marzy się dziewczynka... za jakieś 5-6 lat. Cytat:
|
|
#3182 | |||
|
Kniaginia
|
Karolek na nocniku? Co to się wyprawia
![]() Dziś Róża dostała najpierw całe jabłko w dłonie, a potem TŻ odgryzł kawałek i dał jej odgryzione, to sobie lizała z takim podnieceniem, że hej ![]() A wieczorem pojechaliśmy po dywan, taki jakiś nie najpiękniejszy, na wyciuchanie przez Różę. I już widzę różnicę: łatwiej jej się odpychac i przemieszczać do tyłu. Moja mnie też, wczoraj to odkryła na moich piersiach. Strasznie to boli. Cytat:
Znamy, ale nie jestem jej zwolenniczką, szczególnie w stosunku do noworodków i niemowlaków, które nie kumają takich zależności, takiej musztry. Potrzebują przytulenia, ciepła rodziców. Ja też ![]() Cytat:
![]() Fajny kombinezon ![]() Cytat:
A tak w ogóle to niedawno się zorientowałam, że to co się potocznie nazywa raczkowaniem, to jest czworakowanie. Natomiast rzeczywiste raczkowanie to właśnie poruszanie się do tyłu jak raczek. |
|||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tej metody usypiania to nieeeeee. nie wyobrażam sobie. bo czego to uczy dziecko? ja wolę posiedzieć przy dziecku, żeby cały czas mnie widział a nie stać z zegarkiem w ręku i bić się z myślami czy wejść uspokoić płaczące dziecko czy trzymać się tej metody ![]() aj, co ludzie mają z czarnymi ciuchami kupiłam dziś Jakubowi polarową kurteczkę. czarną. całą czarną. moja mama jak zobaczyła.. po chwili już zaczęła kombinować jakie dodatki mu dać, żeby nie było tak czarno.. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- głowa mnie boli po zabawie z Jakubem. siedziałam na wersalce z nogami podkulonymi, on mi na brzuchu i opierał się na kolanach albo wcale. zaśmiewał się jak podnosiłam głowę do góry i nagle opuszczałam w dół, albo telepałam głową na lewo i prawo, jak włosy latały, robiliśmy noski noski przy czym tak śmiesznie próbował mnie naśladować kręcąc główką ale trafiał w mój dekolt a nie nos. ale wyszczypał mnie przy tym porządnie i zaśmiewał się na każde moje aaaaaaaaałłłłłłłłłłłłł. ale muszę uważać, bo czasem tak się śmieje że aż krztusi śliną, którą przestaje połykać. a żeby nie było tak fajnie to kiepsko się go ostatnio karmi. Pani, bo tak myślałam to Torresie i tym waszym nieszczęsnym żółtku. Ty próbowałaś mu je zblenderować z zupką? wtedy chyba nie ma grudek
|
|
|
|
|
#3184 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co to był za słoiczek? Cytat:
Cytat:
|
|
#3185 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytać pozwala zapewne DO CZASU Ale doceniam to, że jednak pozwala na wiele ![]() Cytat:
Lekarze - oj tak, zgadzam się, w ogóle mało mówią, przynajmniej co moi pediatrzy... ![]() A pierdzioszki językowe są najlepsze Krzyś w ostatnich dniach zaczął się chichrać tak cudownie, "po dorosłemu", czasem tak się śmieje, że dostaje czkawki A najlepiej rozśmiesza Go moja Mama Najwspanialszy widok na świecie Cytat:
Mam nadzieję, że zakupy poprawiły humor, jeszcze nie nadrobiłam wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już w domku i Cytat:
Widzę, jak się Krzyś ślizga...Tak, następny! ![]() W Łazienkach ostatnio pustki. Jakieś pojedyncze wózki, aż strach czasem łazić... Spaceruję większymi alejkami. Nie mam siły iść pod prysznic... Dziś wybyliśmy sobie na "wyprawę", 7 godzin... Pojechaliśmy do pracy, chodziłam z Krzysiem najpierw w nosidle, potem na rękach - załatwiałam formalności, ale też sporo towarzyskich wizyt Oczywiście zachwyty Nawet nie zamarudził Raz zaczął robić podkówkę, jak zrobiły się 4 obce osoby wokół Niego, ale przytuliłam, wycałowałam i już było ok. "Jakie spokojne, pogodne dziecko" Po wizytacjach położyłam Go do wózka, to gadał z książeczką, a ja mogłam pogadać jeszcze z koleżanką z pokoju ![]() Potem odwiedziliśmy moją Ciocię, zrobilismy zakupy w Carrefourze po drodze i jeszcze wpadliśmy do Łazienek. Nie muszę mówić, że prawie w ogóle nie siedziałam przez cały dzień? ![]() Skarbek też się zmęczył, zasnął już przy piersi i tylko odłożyłam do łóżeczka Słodki mój, tyle wrażeń miał... Ych, idę się doczołgać pod ten prysznic ![]() A potem spróbuję doczytać Was. Jak nie padnę po drodze
|
|
#3186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Spełniło się moje marzenie i mój syn przespał ciągiem 5,5 godziny, i nadal śpi
nawet coś mi się śniło) jednak w życiu jak na wojnie - człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja ![]() Małpka, jak u Was? jak w życiu ![]() tak bez motyli w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie kazał przyjść po @. Cytat:
ale wiem, że trudno dostać i jak wrzucałyście wczoraj linka (Dragusia?) do zestawu z h&m to dla mnie najistotniejsze było czy te spodenki się da osobno kupić ![]() znów mi jakaś pani powiedziała, że "nie ładnie" że synek ma trupie czachy przy smoczku. tak spojrzałam obiektywnie i rzeczywiście są nazistowskie ale mnie od tej niemowlęcej słodyczy mdło i na bank będzie je miał (hm... ja jako wielka miłośniczka księdza Baki mam na nadgarstku dwie bransoletki - jedna z motylkami, druga w czachy - uważam, że to życiowa metafora )Cytat:
jak myśłałam o tym, że mam blendować 125-130 ml to się zastanawiałm w czym i jak. ale dziś to zrobię (bo od dwóch dni je ok. 150 ml zupy). mam duże słoiki z cząstkami, to dorzucę jeszcze żółtko, bo tak czy srak muszę belendować, bo nie tknie... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Nati_85, ten czytający Torres na fb to specjal for you (odkąd jest mobilny miałam problem, bo czyta zawsze i wszędzie i wszystko, ale zazwyczaj nie w dobrym świetle, albo na jakimś mega bałaganowym tle )
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
pani22ka w takim razie gratuluje dla synka ze dal mamie tak dlugo pospac U nas mala spi ale 40 minut temu odlozylam ja do lozeczka po karmieniu. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- pani22ka wyjasnila bys mi dlaczego nie robila bys ekspozycji manna tylko dawala holle? Bo ja sie wlasnie zastanawiam co z tym glutenem dawac nie dawac jak dawac i ciagle sie wacham. Kupilam kaszki orkiszowa i jaglana oraz ten olej i na tym skonczylam. Wczoraj dalam marchewki troszke ale lepsze bylo plucie anizeli jedzenie
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-18 o 07:34 |
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Ostatnio czasu nie mialam na czytanie to pewnie nie nadrobie...
Ale przede mną tydzień urlopu (; Pani o gratulacje ; p u nas też tylko jedna pobudka o 1.00 i spala do 7.00 (; Malpka nocnik? Chyba padne (; Jaśka właśnie turla się po panelach. .. bo 20 puzzli piankowych to za mało -.- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Filip się bawi a ja kawkuje i wizażuję ![]() Cytat:
Cytat:
super że Michaś tyle pospał ja przedwczoraj dałam pierwszy raz obiadek po 6 m-cu z kawałkami i zjadł calutki w tempie ekspresowym Cytat:
|
|||
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej
przepadłam, wypożyczyłam w poniedziałek książkę (polecaną przez was też ) Lacbergowej, 2 cześć sagi Kaznodzieja (pierwszą już jakiś czas temu skończyłam), no i nie mogłam się oderwać. W domu sajgon, na wizazu zaległości a każda drezmka Tomka była dobra na czytanie właśnie skończyłam czytaćPozdrawiamy i spadam nadrabiać co nieco
|
#3191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oby więcej takich nocek no jak już pisałam nie mogę się napatrzeć. Jest rewelacyjny.Mój synuś ma już dzisiaj pierwszą drzemke i do tego w nocy co chwile się budził. Padam
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalyscie ile mam okien juz kiedys pisalam bo bylo o myciu 27 okien bez klatki schodowej ktora jest tez oszkolna ale tam myje karcherem pod cisnieiem i mopem i jestem utyrana.
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wsypuję ciut do kieliszka, zalewam wodą i mam wiem, że Holle droższa, i w końcu będę musiała wywalić, ale wywalanie kaszy też było gUpie. Poza tym ja jestem wygodna - tak jak wygodne jest kp te rondelki, mieszania by się nie przypaliło, sypania... podziwiam mamy mm ![]() również, gdy pojawił się rumień i mam tysiąc myśli na sekundę, miałam olbrzymie wyrzuty sumienia, że nie dawałam mu czegoś przeznaczonego only dla dzieci ![]()
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
jojczydło mam znów od rana
![]() Dragusia znajoma z innego wątku stosuje tą metode tzn zastosowała pare razy i ma inne dziecko, wyspane, uśmiechnięte ![]() myśle że w akcie desperacji można skorzystać, ale to też jak np. dziecko marudzi a nie wrzeszczy na cały blok-serca bym chyba nie miała do takiego maleństwa ![]() Despa tak, sezon jest własnie dlatego że w październiku jest wielki szał na odnawianie/kupowanie grobów co by się pokazać przecież grób świadczy o człowieku Nestelle czyli jednak TŻ się przełamał a że nie podziałało... Pani brawa za zdrowy sen ![]() Córka grabarzem jest nasz kolega więc jak się spotkają z TŻ tak jak ostatnio na urodzinach to nie mogą się nagadać. Ja to nazywam śmiertelnie-grobową atmosferą swoją drogą kolega ma zawsze jakieś fajne opowiastki ale też zdrowe podejście ani się nie naśmiewa z trupów ani nie robi z tego poważnej sprawy
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te kaszki ekspresowe np. Holle to rewelacja - odrobina wody, wsypujesz kaszke, mieszasz - gotowe mozna wziac ktoras glutenowa, np. orkisz i ja uzywac do ekspozycji (mam jaglana i ja sie tak przygotowuje, stad wnioskuje, ze inne rowniez sa bezproblemowe ? )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() )
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam o to czy znacie ta metode... nie napisalam ze ja stosuje.... Jakos tak sie zlozylo ze ostatnio malo wychodzilismy..... mam dodatkowa prace i dzuo innych spraw na glowie nie zwiazanych z dzieckiem.. czesto jezdzi ze mna na zakupy... nosze na raczkach, w wozku malo bylismy ostatnio. ja bylam ale u swojego prowadzacego nie... zapisalam sie na wizyte, ale syn mi w aucie beczal ze nie dalam rady pojsc... no i teraz przed powrotem do pracy chcialam, ale nie ma jak musze zaplanowac.. Nie, od porodu bylam... Ale jeszcze musze pojsc, chce.. do swojego ginka.
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
pani i moderna dziekuje
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze zrobiłaś z tym Twoim mleczkiem - smak znany i lubiany, do nowego
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka, ale dzień... życzę słoneczka
Cytat:
![]()
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mleczkiem dobry pomysl - ciekawe, czy Marcel by zjadl odrobine takiej kaszki (bo samej czy z dodatkiem owocow to on nie chce )---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A i dzien dobry Jestem padnieta a worki pod oczami mam jakbym przynajmniej 6 miesiecy nie spala ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Ja mam cale 6 okien
|
|
#3202 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Małpko, na nocniku? ![]() Pani kiedyś to był problem z gotowaniem mm, teraz to bajka ![]() Gratuluję przespania tylu godzin ![]() Oliwka to ja już nie będę marudzić na te kilka swoich okien ![]() Agne za turlaki![]() Tasiu super, że Krzyś taki pogodny i tak dzielnie zniósł wyprawę ![]() My juz po śniadanku Roszpunka zwiedza, a ja układam plan dnia
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
a no i Kamiluś dziś 7 miesięcy
![]() dodaje zdjęcia 1. pierwszy siad (jeszcze nie do końca udany, za to z wysiłku aż się ulało. Mama szybko wcisnęła noge za plecy co by nie poleciał na ściane przypadkiem )2. mam różowe bamboszki i jakoś mi to nie przeszkadza |
|
|
|
#3204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja też już
Cytat:
![]() a gdzie ten Torres? ja też chce zdj ![]() Cytat:
Cytat:
też na poczatku do manny dawałam swoje mleczko ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Sto lat
|
|
#3205 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu też od dawna piorę w naszym proszku i płynie
![]() Wyszłam z założenia, że skoro przytulamy Ją, kładziemy na łóżku czy narożniku i nic to spróbujemy. I faktycznie wszystko ok. |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
i co tam obmyśliłaś?
![]() Cytat:
![]() gratuluje siadu! i Kamilek ma przesliczne oczy
|
|
#3207 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Dzięki Waszym radom znalazłam starą kapę na łóżko i rozłożyłam na dywanie - już nie potrzebuję tych puzzli Krzyś spał dziś do 7 A potem już razem zdrzemnęliśmy się jeszcze do 8.30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie lubię Was Tych kp, co bez okresu jeszcze Ja też tylko kp, a okres miałam po 2 miesiącach... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już chyba któraś pisała podobnie... To są wierszyki mojego dzieciństwa, znam prawie wszystkie Jedne ładniejsze, inne głupsze czy "brzydkie", ale dzieci lubią takie Jedyne, co mi się tam niezbyt podoba, to ilustracje; no ale i tak papier nie jest taki, żeby dać dziecku do "poczytania" - sama czytam Krzysiowi ![]() Cytat:
Ciekawie z tymi ubrankami Ja nie mam parcia na babskie. Do czasu
|
|
#3208 | |||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Męczący, ale fajny taki intensywny dzień.Cytat:
Ja byłam od razu po połogu, bo takie miałam zalecenie ze szpitala. I na tamtej wizycie gin mi kazał przyjść dopiero na cytologię po 6 miesiącach od porodu niezależnie od @. Cytat:
![]() Cytat:
, bo nie mam kiedy.Cytat:
U Róży też czerwone poliki od kilku dni, ale tylko wieczorem. Przegrzana nie jest. Zastanawiam się, co to może być. Je tylko cycka i słoiczki Hipp. Dziś idę do pediatry, ale ona jest do de, więc nie liczę na sensowną diagnozę. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Jak się popsuła to szybko bralismy kredyt na nastepną 

a już było lepiej...byłam u lekarza ale przy kp to niewiele mi poradził.
Teraz tylko Gerber i Bobovita i nie mu nie jest
wszystko mi źle, płakać mi się chce i w ogóle do bani ... ech
Mam nadzieję, że zakupy poprawiły humor, jeszcze nie nadrobiłam wątku
dla synka ze dal mamie tak dlugo pospac 

no jak już pisałam nie mogę się napatrzeć. Jest rewelacyjny.
i do tego w nocy co chwile się budził.

)

Tych kp, co bez okresu jeszcze