|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() ![]() bo to mleczna poprawia humor ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() noooo, ale mimo wszystko mata jest chyba najczęściej praną rzeczą ![]() ![]() chyba nawet ie traktowałabym tego w kategorii pecha i kochała jak swoje ![]() podbijam!
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? ![]()
![]() |
#3153 | |||
Zakorzenienie
|
Jest kamieniarzem-robi napisy na grobach, pomnikach, ściąga/stawia grobowce pomniki.
uwaga, uwaga! Konzolka to ta część grobowca gdzie są napisy (czyli ta pionowa) ![]() jakie zainteresowanie tematem ![]() ja o tym słucham codziennie punkt 22:10 jak przychodzi z pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() może masz w miare płaski koc ![]() Cytat:
![]() ![]() tzn. co robiłam źle a teraz zrobiłabym lepiej ![]() Cytat:
![]() czyli szansa dla Pani, jeśli będzie chlopak to 3 dziecko i już płeć nie robi większej różnicy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez ma podły nastrój ![]() Cytat:
![]() ![]() spryciulek z Adasia ![]() To jest myśl z tym łózkiem ![]() Dobry! Jestem mega wkur.... i do tego mam @ więc ryczeć mi się chce... no i cóż dziecię wstało i tyle... Ale mam pytanie Nestelle (szczególnie) i reszta poradźcie potrzebuję pomysłu na prezent dla 6-7 latka chłopca. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jest tez teraz moda na " enrgy birds" . zalezy ile kasy chcesz wydac ??? no i oczywiscie zalezy tez od zainteresowan . ....
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() A co do ciuszków dla dziewczynek - też kilka razy miałam nieodpartą chęć kupić coś dla dziewczynki, bo było śliczne i tanie w sh, ale ostatecznie kupowałam to dla mojej koleżanki co ma córeczkę o 2 miesiące młodszą od Kubcia. Nie mogłam oprzeć się jednej rzeczy -- piękna różowa sukienka a'la księżniczka. Kupiłam, schowałam ![]() Marzy mi się dziewczynka ![]() ![]() Cytat:
![]() Pytałam wczoraj TŻ czy kupujemy sanki i stwierdzilismy, że Kubcio jeszcze maluszek będzie, na razie uczy się siadać, także na następny rok na pewno kupimy ![]() Co do pogrubionego - ja też mam takie podejście ![]() Dokładnie, u nas mały chwile sie pobawi, a tak to trzeba go zabawiać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Monika.g (bo mi nie zacytowało) ![]()
![]() |
#3159 | |||||
Kniaginia
|
Cytat:
Ja nawet się nie interesowałam, czy na naszym basenie jest coś takiego, ale raczej aż takich luksusów niet. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten koc macie na dywanie rozłożony czy bezpośrednio na podłodze? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj chodzi ci po głowie chodzi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- http://gerber.pl/produkty/deserki/ct.../58/age/5.aspx
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj kiedyś spał tylko na brzuchu a teraz jak sie przewróci na brzuch to od razu siada nawet przez sen wiec teraz śpimy na boku foch na całego! ![]() Cytat:
![]() ![]() według mnie nie masz czego żałowac ![]() ![]()
![]() |
#3162 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() A Róża też mnie wali. Po wczorajszym karmieniu mam szramę na górnej wardze. Tak ściskała mi twarz, że pazurami (obciętymi, więc nie wiem jakim cudem) mi rozjechała wargę. Innym razem machała plastikowym miśkiem i przywaliła mi w okulary. Na szczęście szkło nie poszło. Dobra, idę gotować zupę, bo się nie wyrobię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
MBZ♥
|
Demeter oby TŻ już taki pozostał
![]() Luna, heh szkoda, że miszkacie daleko bo moja Mama miałaby fuchędla Męża ![]() spraw sobie zmywarkę ![]() ![]() ![]() Agateczko co się dzieje? ![]() ja bym dała książki ![]() Dragusiu jak pisanie pracy? ![]() Nestelle super takie pomieszczenie ![]() ![]() Maria, mnie ostatnio Roszpunka podszczypuje:/ C.R ![]() ![]() Nati my trochę na kocu, trochę na puzzlach, trochę wszędzie ![]() ![]() OTJ ![]() ![]() Nyaa to CięNikoś urządził ![]() Pani czekam na fotki ciuszków ![]() Moderna ja pękałam ze śmiechu jak Roszpunka tak robiła ![]() ![]() a ![]() ![]() Jola mocno ![]() Eluśka hm ma kosmicznie zawyżoną rozmiarówkę:/ Bzinko czemu masz zły dzień? ![]() Pospacerowałyśmy, też zauważyłam sporo mniej Mam na trasie ![]() Teraz Roszpunka pochłonęła zupkę dyniową, aż mi się zachciało ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-17 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie po co ci ciuszki dla dziewczynki ![]() Cytat:
![]() ![]() ale ja sie nie witałam to chyba mogę wypozyczyć co ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chłopy poszły na spacer więc sie własnie zabieram ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
alliw wstyd sie przyznac ale nie zamowilam bramke na schody i od gory bedzie odgrodzone a na schodach dalej nie ma balustrady, niestety fachowcy nie sa zbyt slowni i szukam nowej firmy bo ile mozna sie prosic od marca
![]() Ja zazwyczaj wstaje z tz chyba ze byla kiepska noc to spie dalej ale i tak jak slysze ze wychodzi do pracy pospie do 30 minut i wstaje zeby cokolwiek zrobic poki mala spi - tak wyglada ostatnio bo do niedawna mala wstawala o 6-7 tak wiec wstawalam przed tz. nestelle zazdroszcze pokoju zabaw na basenie u nas bieda a obecnie jezdze do Kosciana. Mialam cos jeszce pisac ale zapomnialam co do Moderny hmm A wogole co ja dzis zrobilam czytam was usypiajac mala i patrze Dragusia wstawila linka to ja palcem i dusze dusze i juz mysle cos sie popsulo dopiero po dluzszej chwili wpadlam na to ze to komputer a nie ipad ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Wymylam dzis 16 okien na tarasie jeszcze zostaly mi okna w mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Malko Karol siedzial na nocniku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
aaa próbowałam dziś zrobić zupe krem z dyni.. ale kupiłam taką twardą dynie że całe ręce pocharatałam.. skubana nie chciała się za nic obrać ani pokroić. Pół dnia mi zeszło więc zupe będe robić jak mały pojdzie spać
![]() tak samo zareagowałam ![]() Wypatrzyłam piękne bucinki, zakochałam się od razu ![]() Takze Pani róbta dziewczynkę to będę mogła zamówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz sobie zycze podobnie ![]() oj tam oj tam ![]() Cytat:
![]() jakos dziwnie zabrzmialo ![]() (mama mi opowiadala ze jak bylam malutka to sie ze mna polozyla i tak byla zmeczona ze udawala ze spi ..... chwycilam butelke od mleka -kiedys byly szklane - i jej przylozylam w glowe ![]() ![]() Cytat:
![]() "ipad" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za okna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3172 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() Ja karmie cycem i troche dalej mm.. nie mam @... mialam isc do gina ale ciagle mam nie p drodze.. baty baty batyy! ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- hmmm nocnik ??? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny znacie ta metode usypiania samodzielnego????? 3-5-7?? Według poradnika „Uśnij wreszcie” Edwarda Estevill i Sylvi de Bejar należy wchodzić do pokoju dziecka w takich odstępach minutowych: Dzień pierwszy: 1 - 3 - 5 - 5 Dzień drugi: 3 - 5 - 7 - 7 Dzień trzeci: 5 - 7 - 9 - 9 Dzień czwarty: 7 - 9 - 11 - 11 Dzień piąty: 9 - 11 - 13 - 13 Dzień szósty: 11 - 13 - 15 - 15 Dzień siódmy: 13 - 15 - 17 - 17 Metoda przez jednych uważana za znęcanie się psychiczne, przez drugich oceniana za bardzo skuteczną metodę. Jakakolwiek by nie była, dobrze wiedzieć, że taka istnieje. Wybór i tak należy do rodziców.
![]() |
#3173 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zagięłam tż. tyż nie wiedział ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam na dywanie. bo jednak głową grzmoci i nogami tłucze. a tam gdzie kończy się dywan - maty, koce, cuda na kiju, a skubaniec i tak znajdzie przestrzeń gdzie nic nie leży i tam się bawi ![]() też tak mamy. nie wiem jak krótko mam obcinać. i tak pojedzie... Cytat:
co?! odpieluchowywanie 7 miesięczniaka ![]() ![]() MISZCZ 2012!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ------ A i pokazuję kombinezon, bo przywiozłam od mamy. Kolor nie taki mocny czerwony, tylko ciemny raczej. Z lupmka za 15 zł mama sponsorowała ![]() ![]() No i jutro w końcu po ponad miesiącu odbieramy zdjęcia ze ślubu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koc mam rozłożony na płytkach. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ile 16 okien i to w jeden dzień ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3177 | |||||
Wtajemniczenie
|
A tak w ogole to ja dalej chora
![]() Mały drzemie, nadrabiam dalej.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zabawy to człowiek się wygłupia strasznie przy dziecku, faaaajne to ![]() ![]() Cytat:
Oj to cięzko u Was, u nas tez ostatnio tak wlasnie było ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Się robi ![]() To jest sposób na niejadka ![]() U nas też teraz non stop koc, ale Kubcio niestety nie lubi na brzuszku ![]() ![]() Cytat:
![]() ----- Pzyszly mi w tym tygodniu książeczki - zamowilam kilka wierszyków za ok. 2 zł no i sławnego Pana Pierdziołkę. Niestety w ogole nie przypadł mi do gustu, spróbuje sprzedac na allegro ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Wiem też co uczuliło Kubcia - tak jak podejrzewałam słoiczki z Rossmana firmy Babydream ![]() ![]() ![]() Co do ubranek dla dziewczynek ![]() Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-10-17 o 18:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale co od porodu jeszcze nie byłaś, bo jeśli tak to ![]() Znam tą metodę, ale ja myślę, że to jednak dla trochę starszych dzieci które już coś tam kumają. Nasze są jeszcze za malutkie. ![]() Cytat:
![]() |
#3179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz po pierwszym przyjsciu sama zasypiam samodzielnie ![]() ![]() Cytat:
![]() o a fotki czekamy ! dzis moj tz skusil sie na raczkowanie po dywanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- eluska - ja tez jeszcze nie bylam u gina ![]() i do mamusiek zakochanych w babskich ciuszkach - najczesciej jest tak ze teraz jak macie chlopca to wszedzie widzicie cudowne ciuszki dla dziewczynki .i w ogole wydaje sie ze dla dziewczynek sa fajniejsze .... ale jak ma sie w koncu dziewczynke to czar pryska - i juz nie ma tylu fajnych rzeczy ....za to ciuszki dla chlopca wydaja sie fajniejsze niz te co wczesiej byly ..... ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-17 o 19:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do t.- masz dziewczyno nerwy ze stali....Ja bym chyba ☠☠☠☠☠☠☠ca dostala (choc jako postronną osobę mnie jej teksty bawią) Cytat:
a czemu rzadziej- bo zimno? to chociaż na balkon.... Cytat:
o dokładnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lunka a tak z ciekawości- sezn bo wszystkich swietych? I są ludzie którzy nagle muszą postawic pomnik, choc mieli na to czas? Bo o wielu takich przypadkach słyszałam łącznie z zastaw sie a postaw się i paradą futer 1 listopada Cytat:
bosche ale czemu tak, a jak przytulisz usiądziesz pogłaszczesz to nie uśnie? akurat nie należę do zwolenników jakichkolwiek metod wobec niemowląt.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.