|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
oj tak, ostatnio doszedł też leżaczek, bo W. w nim je.
Cytat:
![]() ja nie mam ![]() mnie też marzy się dziewczynka... za jakieś 5-6 lat. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3182 | |||
Kniaginia
|
Karolek na nocniku? Co to się wyprawia
![]() Dziś Róża dostała najpierw całe jabłko w dłonie, a potem TŻ odgryzł kawałek i dał jej odgryzione, to sobie lizała z takim podnieceniem, że hej ![]() A wieczorem pojechaliśmy po dywan, taki jakiś nie najpiękniejszy, na wyciuchanie przez Różę. I już widzę różnicę: łatwiej jej się odpychac i przemieszczać do tyłu. Moja mnie też, wczoraj to odkryła na moich piersiach. Strasznie to boli. Cytat:
Znamy, ale nie jestem jej zwolenniczką, szczególnie w stosunku do noworodków i niemowlaków, które nie kumają takich zależności, takiej musztry. Potrzebują przytulenia, ciepła rodziców. Ja też ![]() Cytat:
![]() Fajny kombinezon ![]() Cytat:
A tak w ogóle to niedawno się zorientowałam, że to co się potocznie nazywa raczkowaniem, to jest czworakowanie. Natomiast rzeczywiste raczkowanie to właśnie poruszanie się do tyłu jak raczek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tej metody usypiania to nieeeeee. nie wyobrażam sobie. bo czego to uczy dziecko? ja wolę posiedzieć przy dziecku, żeby cały czas mnie widział a nie stać z zegarkiem w ręku i bić się z myślami czy wejść uspokoić płaczące dziecko czy trzymać się tej metody ![]() aj, co ludzie mają z czarnymi ciuchami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- głowa mnie boli po zabawie z Jakubem. siedziałam na wersalce z nogami podkulonymi, on mi na brzuchu i opierał się na kolanach albo wcale. zaśmiewał się jak podnosiłam głowę do góry i nagle opuszczałam w dół, albo telepałam głową na lewo i prawo, jak włosy latały, robiliśmy noski noski przy czym tak śmiesznie próbował mnie naśladować kręcąc główką ale trafiał w mój dekolt a nie nos. ale wyszczypał mnie przy tym porządnie i zaśmiewał się na każde moje aaaaaaaaałłłłłłłłłłłłł. ale muszę uważać, bo czasem tak się śmieje że aż krztusi śliną, którą przestaje połykać. a żeby nie było tak fajnie to kiepsko się go ostatnio karmi. Pani, bo tak myślałam to Torresie i tym waszym nieszczęsnym żółtku. Ty próbowałaś mu je zblenderować z zupką? wtedy chyba nie ma grudek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co to był za słoiczek? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3185 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Lekarze - oj tak, zgadzam się, w ogóle mało mówią, przynajmniej co moi pediatrzy... ![]() A pierdzioszki językowe są najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już w domku i ![]() Cytat:
![]() Tak, następny! ![]() W Łazienkach ostatnio pustki. Jakieś pojedyncze wózki, aż strach czasem łazić... Spaceruję większymi alejkami. Nie mam siły iść pod prysznic... Dziś wybyliśmy sobie na "wyprawę", 7 godzin... Pojechaliśmy do pracy, chodziłam z Krzysiem najpierw w nosidle, potem na rękach - załatwiałam formalności, ale też sporo towarzyskich wizyt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem odwiedziliśmy moją Ciocię, zrobilismy zakupy w Carrefourze po drodze i jeszcze wpadliśmy do Łazienek. Nie muszę mówić, że prawie w ogóle nie siedziałam przez cały dzień? ![]() Skarbek też się zmęczył, zasnął już przy piersi i tylko odłożyłam do łóżeczka ![]() ![]() Ych, idę się doczołgać pod ten prysznic ![]() ![]() A potem spróbuję doczytać Was. Jak nie padnę po drodze ![]()
![]() |
#3186 | |||||
Zakorzenienie
|
Spełniło się moje marzenie i mój syn przespał ciągiem 5,5 godziny, i nadal śpi
![]() ![]() ![]() ![]() Małpka, jak u Was? jak w życiu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie kazał przyjść po @. Cytat:
![]() ![]() ![]() znów mi jakaś pani powiedziała, że "nie ładnie" że synek ma trupie czachy przy smoczku. tak spojrzałam obiektywnie i rzeczywiście są nazistowskie ![]() (hm... ja jako wielka miłośniczka księdza Baki mam na nadgarstku dwie bransoletki - jedna z motylkami, druga w czachy - uważam, że to życiowa metafora ![]() Cytat:
![]() jak myśłałam o tym, że mam blendować 125-130 ml to się zastanawiałm w czym i jak. ale dziś to zrobię (bo od dwóch dni je ok. 150 ml zupy). mam duże słoiki z cząstkami, to dorzucę jeszcze żółtko, bo tak czy srak muszę belendować, bo nie tknie... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Nati_85, ten czytający Torres na fb to specjal for you ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() pani22ka w takim razie gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() U nas mala spi ale 40 minut temu odlozylam ja do lozeczka po karmieniu. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- pani22ka wyjasnila bys mi dlaczego nie robila bys ekspozycji manna tylko dawala holle? Bo ja sie wlasnie zastanawiam co z tym glutenem dawac nie dawac jak dawac i ciagle sie wacham. Kupilam kaszki orkiszowa i jaglana oraz ten olej i na tym skonczylam. Wczoraj dalam marchewki troszke ale lepsze bylo plucie anizeli jedzenie ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-18 o 06:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 |
Zadomowienie
|
Hej! Ostatnio czasu nie mialam na czytanie to pewnie nie nadrobie...
Ale przede mną tydzień urlopu (; Pani o gratulacje ; p u nas też tylko jedna pobudka o 1.00 i spala do 7.00 (; Malpka nocnik? Chyba padne (; Jaśka właśnie turla się po panelach. .. bo 20 puzzli piankowych to za mało -.- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3189 | |||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Filip się bawi a ja kawkuje i wizażuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja przedwczoraj dałam pierwszy raz obiadek po 6 m-cu z kawałkami i zjadł calutki w tempie ekspresowym ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Raczkowanie
|
hej, hej
przepadłam, wypożyczyłam w poniedziałek książkę (polecaną przez was też ![]() ![]() Pozdrawiamy i spadam nadrabiać co nieco ![]()
#3191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój synuś ma już dzisiaj pierwszą drzemke ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
Pytalyscie ile mam okien juz kiedys pisalam bo bylo o myciu 27 okien bez klatki schodowej ktora jest tez oszkolna ale tam myje karcherem pod cisnieiem i mopem i jestem utyrana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() również, gdy pojawił się rumień i mam tysiąc myśli na sekundę, miałam olbrzymie wyrzuty sumienia, że nie dawałam mu czegoś przeznaczonego only dla dzieci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
jojczydło mam znów od rana
![]() Dragusia znajoma z innego wątku stosuje tą metode tzn zastosowała pare razy i ma inne dziecko, wyspane, uśmiechnięte ![]() myśle że w akcie desperacji można skorzystać, ale to też jak np. dziecko marudzi a nie wrzeszczy na cały blok-serca bym chyba nie miała do takiego maleństwa ![]() Despa tak, sezon jest własnie dlatego że w październiku jest wielki szał na odnawianie/kupowanie grobów co by się pokazać ![]() ![]() Nestelle czyli jednak TŻ się przełamał ![]() ![]() Pani brawa za zdrowy sen ![]() ![]() Córka grabarzem jest nasz kolega więc jak się spotkają z TŻ tak jak ostatnio na urodzinach to nie mogą się nagadać. Ja to nazywam śmiertelnie-grobową atmosferą ![]() swoją drogą kolega ma zawsze jakieś fajne opowiastki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te kaszki ekspresowe np. Holle to rewelacja - odrobina wody, wsypujesz kaszke, mieszasz - gotowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam o to czy znacie ta metode... nie napisalam ze ja stosuje.... Jakos tak sie zlozylo ze ostatnio malo wychodzilismy..... mam dodatkowa prace i dzuo innych spraw na glowie nie zwiazanych z dzieckiem.. czesto jezdzi ze mna na zakupy... nosze na raczkach, w wozku malo bylismy ostatnio. ja bylam ale u swojego prowadzacego nie... zapisalam sie na wizyte, ale syn mi w aucie beczal ze nie dalam rady pojsc... no i teraz przed powrotem do pracy chcialam, ale nie ma jak musze zaplanowac.. Nie, od porodu bylam... Ale jeszcze musze pojsc, chce.. do swojego ginka.
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
pani i moderna dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze zrobiłaś z tym Twoim mleczkiem - smak znany i lubiany, do nowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Zadomowienie
|
Hejka, ale dzień... życzę słoneczka
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z mleczkiem dobry pomysl - ciekawe, czy Marcel by zjadl odrobine takiej kaszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A i dzien dobry ![]() Jestem padnieta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Ja mam cale 6 okien ![]()
![]() |
#3202 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Małpko, na nocniku? ![]() ![]() Pani kiedyś to był problem z gotowaniem mm, teraz to bajka ![]() Gratuluję przespania tylu godzin ![]() Oliwka to ja już nie będę marudzić na te kilka swoich okien ![]() Agne ![]() ![]() Tasiu super, że Krzyś taki pogodny i tak dzielnie zniósł wyprawę ![]() My juz po śniadanku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
a no i Kamiluś dziś 7 miesięcy
![]() dodaje zdjęcia 1. pierwszy siad (jeszcze nie do końca udany, za to z wysiłku aż się ulało. Mama szybko wcisnęła noge za plecy co by nie poleciał na ściane przypadkiem ![]() 2. mam różowe bamboszki i jakoś mi to nie przeszkadza |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | ||||
Zakorzenienie
|
ja też już
![]() ![]() Cytat:
![]() a gdzie ten Torres? ja też chce zdj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też na poczatku do manny dawałam swoje mleczko ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Sto lat ![]()
![]() |
#3205 |
MBZ♥
|
Dragusiu też od dawna piorę w naszym proszku i płynie
![]() Wyszłam z założenia, że skoro przytulamy Ją, kładziemy na łóżku czy narożniku i nic to spróbujemy. I faktycznie wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
i co tam obmyśliłaś?
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje siadu! i Kamilek ma przesliczne oczy ![]()
![]() |
#3207 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hello!
![]() Dzięki Waszym radom znalazłam starą kapę na łóżko i rozłożyłam na dywanie - już nie potrzebuję tych puzzli ![]() Krzyś spał dziś do 7 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie lubię Was ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawie z tymi ubrankami ![]() ![]()
![]() |
#3208 | |||||
Kniaginia
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
Ja byłam od razu po połogu, bo takie miałam zalecenie ze szpitala. I na tamtej wizycie gin mi kazał przyjść dopiero na cytologię po 6 miesiącach od porodu niezależnie od @. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U Róży też czerwone poliki od kilku dni, ale tylko wieczorem. Przegrzana nie jest. Zastanawiam się, co to może być. Je tylko cycka i słoiczki Hipp. Dziś idę do pediatry, ale ona jest do de, więc nie liczę na sensowną diagnozę. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.