Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 22:07   #3541
sharey
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Byłam na tym spotkaniu w Auchan i szczerze to nie polecam Głównie z tego powodu, że wprowadzili mamusie w błąd. Na plakatach zachęcają USG 3d, możecie sobie wyobrazić ile kobitek się zjechało, kolejka jak za komuny... już godzinę wcześniej, więc wystałam się w tej kolejce do zapisu jak głupia, po to by tylko się dowiedzieć, ze USG 3d robią między 22 a 26 tygodniem (mniej więcej tak) i mogę pójść na zwykłe (byłam wtedy w 20), a że mam zwykłe na każdej wizycie i nie uśmiechało mi się czekać jakieś 3 lub 4 godz na badanie. Powiedziałam tylko, żeby nie oszukiwali kobiet, bo na plakacie nigdzie tego nie było, ona w zaparte że było, później stwierdziła że było w regulaminie, ja jej na to że regulamin to akurat czytałam i na bank tego nie było, więc nagle okazało się, ze niby lekarz tak postanowił. Na koniec powiedziałam jej żeby to ogłosili ( bo kolejka chyba za mną jeszcze na 100 osób), ale jakoś się do tego nie kwapili. A 3/4 babeczek nie mieściła się w tym przydziale, bo albo takie coś ok mojego tygodnia, albo już w bardzo zaawansowanej ciąży. Dostałam kilka ulotek, śliniak i chyba próbkę mleka. A doradcy to może i byli, ale z konkretnych firm, robiący sobie reklamę np. usilne wciskanie tranu
Więc tak to się u mnie odbyło, może gdzie indziej będzie lepiej

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43308996]Też korzystam z tej aplikacji Dziewczyny, piszecie że macie ochotę na jedzenie, a ja wręcz odwrotnie - ostatnio zaczynam czuć się jak na początku ciąży - czyli co bym nie zjadła, to siedzi jakby w gardle. Normalnie czuję się jak zapchany zlew co potrzebuje Kreta
Dzisiaj zjadłam kanapki na śniadanie, teraz pora obiadowa a ja nie mogę się przemóc nawet do zupy, więc znowu tylko kanapki [/QUOTE]

Ja mam dokładnie tak samo...czuję jakbym cofała się w rozwoju

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie ostatnio właśnie Gaviscon w płynie, anyżkowy (choć nie wiem, czy jest jakiś inny). I co z tego, że nawet działa, jak jest dla mnie absolutnie obrzydliwy w smaku.
Jest również miętowy, za dobry to on nie jest, ale już lepszy niż anyżek

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Wiecie co tez mam dola, bo leze tu z dwoma dziewczynami w ciazy i oczywiscie jedna mi dzid zwrocila uwage ze za duzo jem (a ogolnie dziennie jem ok 1800-2000 kcal...), no i powiedzialam ze ogolnie przytylam 5 kg (23tydzien) a na to druga ze zdziwieniem ze ona w 26 jest i przytyla 2 kg no i ze do konca ciazy to jeszcze z 10 kg przybedzie... Nie wiem, ale mysle ze nawet lezaca osoba i malo aktywna w ciazy powinna jesc spokojnie przynajmniej te 1800-2000 kcal...chyba dobrze mowie? A nie wiem czy ta moja waga tak tragiczna? Startowalam z bmi 20...
Że tak powiem brzydko...co za głupia dupa
Zapytaj się jej czy jest na diecie, czy może po prostu chudła w początkach, bo tyle rzygałaa wogóle co za tupet zeby komuś zwrócić uwagę
Ja dopiero teraz w 22 tygodniu dobiłam do wagi z przed ciąży, bo schudłam 6 kg , ale to nie oznacza, że w ogóle nie przytyłam, tylko właśnie te 6kg przybrałam.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak mi przyszło do głowy- czy do wózka trzeba kupic pościel? Szczególnie w zimę wydaje mi się zbędna bo dzieciak opatulony w czapy, szaliki, kombinezony itp... może wystarczy tylko kocyk aby nie kłaść dziecka ta bezpośrednio na wózku

co o tym myślicie?
też mnie to gryzie może same prześcieradełko wystarczy na razie, bo w sumie przykryję kocykiem plus jeszcze to pokrycie z wózka?

Dziś byłam w ikei, zakupiłam szafę i komodę dla Małego oraz sobie regał do sypialni bo już z książkami się nie mieszczę jeszcze trafiła mi się promocja na szafę i zapłaciłam 100 zł mniej z łóżeczkiem wstrzymałam się do następnej wizyty
i właśnie skończyłam skręcać regał

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50245793/
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:08   #3542
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Taki dziś miałam beznadziejny dzień, że nie mam Was nawet siły nadrabiać. Zresztą humoru w ogóle nie mam by się jakoś wciągnąć w tematy. Może jutro będzie lepiej. A dziś życzę Wam dobrych snów
przykro mi oby jutro było!

---

i wyleciało mi z głowy- witam nowe mamusie

--- a w ogóle to jesteście tu jeszcze? czy po wieczornej tym razem drzemce zostałam tu sama?

---

zapomniałam Wam się poskarżyć, że dziś miałam prawie cały dzień twardy brzuch (mimo że moja aktywność skończyła się na zmywaniu), ale dzieciak się pomimo tego rusza normalnie, więc nie wiem co myśleć...

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-10-17 o 22:15
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:11   #3543
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Taki dziś miałam beznadziejny dzień, że nie mam Was nawet siły nadrabiać. Zresztą humoru w ogóle nie mam by się jakoś wciągnąć w tematy. Może jutro będzie lepiej. A dziś życzę Wam dobrych snów
A czemu beznadziejny ? U mnie pewnie kolejną bezsenna noc
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:15   #3544
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diora1986 Pokaż wiadomość
Witam chciałabym dołączyć do waszego grona mój termin to 1- luty. Spodziewam się córci
Witamy

Cytat:
tak mi przyszło do głowy- czy do wózka trzeba kupic pościel? Szczególnie w zimę wydaje mi się zbędna bo dzieciak opatulony w czapy, szaliki, kombinezony itp... może wystarczy tylko kocyk aby nie kłaść dziecka ta bezpośrednio na wózku
Wydaje mi się, że kocyk wystarczy

Moi rodzice przechodzą sami siebie! Przed ciążą dookoła trąbili, że oni jeszcze nie chcą być dziadkami, że są za młodzi itp. a teraz co? Dzwoni do mnie mama, żebym im zdjęcie brzucha wysłała, bo tato chce zobaczyć wnuczkę
Stary 2013-10-17, 22:17   #3545
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Moi rodzice przechodzą sami siebie! Przed ciążą dookoła trąbili, że oni jeszcze nie chcą być dziadkami, że są za młodzi itp. a teraz co? Dzwoni do mnie mama, żebym im zdjęcie brzucha wysłała, bo tato chce zobaczyć wnuczkę
nieźle pewnie wcześniej tak tylko gadali, żeby nie wywierać presji
Stary 2013-10-17, 22:25   #3546
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

zapomniałam Wam się poskarżyć, że dziś miałam prawie cały dzień twardy brzuch (mimo że moja aktywność skończyła się na zmywaniu), ale dzieciak się pomimo tego rusza normalnie, więc nie wiem co myśleć...
Ale z przerwami ci twardniał przez cały dzień czy bez przerwy był twardy?
Stary 2013-10-17, 22:27   #3547
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Dziękuję za takie miłe komentarze. Dziewczyny ja mam dupsko całkiem całkiem, ale że brzuch już jest to się zlałam! Nie mówię, że jestem gruba czy cuś, ale jak swoją figurą zadek mi widać oj widać,takie mam proporcje, jest szeroki i odstający (teraz mniej, pozwoliłam mu opaść porządnie :P).

Nie godej

P.s. nie wierzcie jej Laski, to nieprawda:-P wygląda super!!

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-10-17 o 22:31
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 22:31   #3548
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Byłam na tym spotkaniu w Auchan i szczerze to nie polecam Głównie z tego powodu, że wprowadzili mamusie w błąd. Na plakatach zachęcają USG 3d, możecie sobie wyobrazić ile kobitek się zjechało, kolejka jak za komuny... już godzinę wcześniej, więc wystałam się w tej kolejce do zapisu jak głupia, po to by tylko się dowiedzieć, ze USG 3d robią między 22 a 26 tygodniem (mniej więcej tak) i mogę pójść na zwykłe (byłam wtedy w 20), a że mam zwykłe na każdej wizycie i nie uśmiechało mi się czekać jakieś 3 lub 4 godz na badanie. Powiedziałam tylko, żeby nie oszukiwali kobiet, bo na plakacie nigdzie tego nie było, ona w zaparte że było, później stwierdziła że było w regulaminie, ja jej na to że regulamin to akurat czytałam i na bank tego nie było, więc nagle okazało się, ze niby lekarz tak postanowił. Na koniec powiedziałam jej żeby to ogłosili ( bo kolejka chyba za mną jeszcze na 100 osób), ale jakoś się do tego nie kwapili. A 3/4 babeczek nie mieściła się w tym przydziale, bo albo takie coś ok mojego tygodnia, albo już w bardzo zaawansowanej ciąży. Dostałam kilka ulotek, śliniak i chyba próbkę mleka. A doradcy to może i byli, ale z konkretnych firm, robiący sobie reklamę np. usilne wciskanie tranu
Więc tak to się u mnie odbyło, może gdzie indziej będzie lepiej
No nie wiem jak w tym roku będzie a co do inf to w zeszłym roku były informacje o tym że USG 3D(tez był zakres tc chyba 22 a 26) i 2D. A co do tego że wciskali różne rzeczy no nie dziwmy się przecież oni tego "za darmo" nie organizują W zeszłym roku była jeszcze fotograf robiła chętnym po kilka zdjęć coś jakby z sesji ciążowych Najbardziej mnie rozbroiła jedna z nagród konkursowych reklamówka z karmami dla psa No i położna była taka całkiem rozmowna. A co do czekania bylam na 10 i zapisana byłam na 12.30 na usg.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:32   #3549
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Nie smutaj jutro na pewno bedzie lepiej
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:40   #3550
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale z przerwami ci twardniał przez cały dzień czy bez przerwy był twardy?
z krótkimi przerwami, i nie jakoś bardzo boleśnie (tylko co wstawałam to bardziej dyskomfort niż ból), tyle że nawet jak leżałam na boku to nie robił się taki flak jak zwykle...

wczoraj miałam dość aktywny dzień i na SR ćwiczenia, może to po tym?

nie panikuję jeszcze, skoro się dzieciak rusza jak zwykle, ale zaczynam się martwić...
Stary 2013-10-17, 22:49   #3551
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
No nie wiem jak w tym roku będzie a co do inf to w zeszłym roku były informacje o tym że USG 3D(tez był zakres tc chyba 22 a 26) i 2D. A co do tego że wciskali różne rzeczy no nie dziwmy się przecież oni tego "za darmo" nie organizują W zeszłym roku była jeszcze fotograf robiła chętnym po kilka zdjęć coś jakby z sesji ciążowych Najbardziej mnie rozbroiła jedna z nagród konkursowych reklamówka z karmami dla psa No i położna była taka całkiem rozmowna. A co do czekania bylam na 10 i zapisana byłam na 12.30 na usg.
No w tym roku nie podali takiej informacji. Zdjęć nikt nie robił, ale był za to kącik wizażu i make up można było sobie strzelić
wiem że firmy miały swój udział w powstaniu tego spotkania, ale robili to straaasznie nachalnie, większość była tym oburzona i ogólną organizacją.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:55   #3552
ejani
Zadomowienie

i jeszcze mam jedno pytanie- mam takie urządzenie do nóg,
http://allegro.pl/leg-matic-urzadzen...622598934.html
ostatnio je odgruzowałam i mogłabym znów ćwiczyć, myślicie że to jest wskazane/dozwolone w ciąży? ćwiczenia czuć głównie w udach, więc niby je mogłabym ćwiczyć- jak myślicie? zna się któraś na tym?
Stary 2013-10-18, 00:41   #3553
milka-pilka
Zakorzenienie

Na początku witam nowe Mamusie

Co do alkoholu w ciąży to kategorycznie powinien być zakazany. Nie rozumiem dlaczego niektórzy lekarze mówią o łyku lub lampce wina
Gdyby spytać o zdanie psychologa lub pedagoga (którzy pracują z już narodzonymi dziećmi) to potwierdziliby jak bardzo alkohol może być niebezpieczny.
Alkohol wypity przez kobietę w ciąży może narazić dziecko na FAS (Alkoholowy Zespół Płodowy) i nie ma dawki alkoholu, która byłaby nieryzykowna.
FAS fizycznie widać u dzieci tylko wtedy, gdy jest zaawansowany, jednak jest wiele cech lub dysfunkcji, których gołym okiem nie widać. Ujawnić się one mogą, gdy dziecko jest starsze.

Królowo Nilu - ciesze się, że spotkałaś się ze swoim tatą. Myślę, że on bardzo się cieszy

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja będę dziecko uczyć języka migowego (min dlatego że moja mam jest głuchoniema) bo sama znam a poza tym czytałam że małe dzieci bardzo szybko zaczynają się porozumiewać znakami więc może będzie troche łatwiej. A przy okazji mój TŻ też się trochę migania nauczy
Świetnie! ja nie słyszałam, by nauka języka migowego zaburzała/opóźniała mowę u dzieci. Poza tym zazdroszczę Ci znajomości języka migowego.

cayenneOna - wspaniale, że Dzidziuś jest zdrowy! Świetne wieści!

Cytat:
byłam na tych warsztatach- w sumie bardziej reklama produktów niż jakieś wiadomości. Podobało mi się o bankach krwi bo o tym chciałam posłuchać- reszta znośna ale bez szłu.

Nie wygrałam fotelika ani laktatora wygrałam tylko puszkę mleka do kawy będę miała
Ja byłam wczoraj, niestety nie zdążyłam napisać jak było. Za dużo miałam wczoraj zajęć.
Wczoraj nie było informacji o bankach krwi.
Były wykłady (a raczej reklamy ) o pielęgnacji noworodka, potem o jakichś gadżetach (reklamował się sklep) dla matek i dzieci, o fotelikach i bezpieczeństwie (maxi-cosi - reklama chyba gł. dystrybutora - ale akurat facet był dość dobrze wyszkolony - ja w tym temacie nie za dużo wiedziałam). Następnie reklama Pampersa i "wykład" o śnie dziecka (fazy snu itd. wykładała pani psycholog, którą "znam" ze studiów Część jej teorii zupełnie nie pokrywała się z teoriami "rodzicielstwa bliskości". Chciałam nawet zapytać o ten "trening" malucha, ale stwierdziłam, że nie ma sensu. To była przecież reklama Pampersa Szczerze, to zdziwiłam się, że pracuje dla firmy Pampers. Potem reklamowe wykłady firmy produkującej suplementy diety oraz mleko dla dzieci.

Mi najbardziej podobał się pierwszy "wykład" dot. pielęgnacji maluszka. Pani była bardzo zaangażowana, niestety prowadząca liczyła skrupulatnie czas i cały czas tę sympatyczną panią poganiała :/

No i masz rację, Magnusia, generalnie to wszystko reklamy.

Z próbek dostałam: mini produkty kosmetyków dla dzieci J&J (ale ja ich nie używam), próbki kosm. Palmers (też nie używam, większość ma kiepskie składy), skarpetki frotte dla maluszka z nadrukiem maxi-cosi, śliniaczek i próbkę mleka w proszku, dwie pieluchy pampers (jedna ta "biała", druga "zielona"), mnóstwo ulotek ... Więcej nie pamiętam

Jeśli ktoś ma czas to może się przejść na takie wydarzenie, ale tylko jeśli ma się tego czasu pod dostatkiem

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

W sklepie Biolander jest teraz promocja na mydło marsylskie z olejem palmowym klik - to mydło jest polecane do pielęgnacji noworodka oraz dla kobiety po porodzie. Może którąś z Was zainteresuje
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:21   #3554
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry, pierwsza!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:49   #3555
isia4891
Zadomowienie

Dzien dobry druga
Milka u nas w ck też te warsztaty tak wyglądały i nie było o bankach krwi.
I ten mierzony czas....masakra...mi też o kąpieli i pielęgnacji tematyka najbardziej się podobała.
Nawet się wyspalam , miałam z mama jechac na bazar ale leje i pochmurno u mnie buu

Wydaje mi się czy nam trochę osób poginelo z forum? No bo chyba nie urodziły?
Shizu mialas październiku mieć wolne a nie udzielasz się? Odezwijcie się mamuski.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-10-18 o 07:04

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 06:58   #3556
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi oby jutro było!

---

i wyleciało mi z głowy- witam nowe mamusie

--- a w ogóle to jesteście tu jeszcze? czy po wieczornej tym razem drzemce zostałam tu sama?

---

U mnie było podobnie przez ok 2 tygodnie i dostałam duphaston i magenz, ale u mnie trwało to długo. Spróbuj się dziś wyciszyć, zrelaksować i poleżeć, jeśli nie przejdzie idź do lekarza. Zabronił mi też spacerować dłużej niż 15 min jednorazowo. Brzuch nie powinien być twardy cały czas, mój lekarz powiedział, że brzuch nie powinien tak twardnieć, szyjka ok ale trzeba trochę powalczyć z tym twardnieniem.

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Nie godej

P.s. nie wierzcie jej Laski, to nieprawda:-P wygląda super!!
Ja se tu komplementem walnęłam, ja tam lubię duże pupy

Cytat:
z krótkimi przerwami, i nie jakoś bardzo boleśnie (tylko co wstawałam to bardziej dyskomfort niż ból), tyle że nawet jak leżałam na boku to nie robił się taki flak jak zwykle...

wczoraj miałam dość aktywny dzień i na SR ćwiczenia, może to po tym?

nie panikuję jeszcze, skoro się dzieciak rusza jak zwykle, ale zaczynam się martwić...
Nie panikuj obstawiam, że za dużo na dziś u mnie jest teraz tak przedwczoraj, cisza spokój i nie myślenie o niczym brzusio miękki, wczoraj chwilka w pracy, SR, pomoc tż zakupy (krótko niby) znów zakupy w domu o 20... i brzuś twrady - nie mogę tak robić.
Stary 2013-10-18, 07:06   #3557
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Kupiłam laktator o taki, kurteczke na wiosne dla malucha w SH za 1,5 funta i body za 50p. Jestem z siebie dumna

Dzisiaj znów obżarłam się pizzą na obiad, wysprzątałam dom a teraz siedzę i piję herbatkę melisa z gruszką i odpoczywam
Mam taki sam zestaw z laktatorem
Stary 2013-10-18, 07:07   #3558
nattalli
Rozeznanie

wstałam dziś o godzinie 6. Jestem w szoku bo zwykle o 9 ciężko mi wstać, a dziś czuję się świetnie. Mąż wychodząc do pracy podał mi sniadanie do łóżka, podłączył laptopa do gniazdka i leżę sobie w łóżku pod ciepłą kołderką nadrabiając Was od samego rana relaks ;p na polu aż 0 stopni, jak na Norwegię to pogoda szaleje o tej porze tak ciepło))

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:08   #3559
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

co o tym myślicie?
Ja pościeli do wózka nie kupie, mam do wózka śpiworek a taki komplecik podusia+kocyk kupię na wiosnę, jak będzie cieplej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 07:10   #3560
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

To faktycznie dziwnie,że tak długo trzymało...
A bierzesz coś na te twardnienia?
Może lepiej zadzwonić do lekarza i powiedzieć,że tak miałaś cały dzień?
Stary 2013-10-18, 07:14   #3561
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Noc dziś przespana, mała chyba też spała, bo była spokojna
Jestem zła bo zaplanowaliśmy ze podjedziemy do budowlanego dzisiaj kupić drzwi i resztę pierdółek i co....nagle telefon z męża pracy że musi być dziś w Berlinie i
Nawet nie wiecie jak mnie to irytuje, już tak nie wiele zostało do pomalowania i ułożenia paneli a on ciągle w rozjazdach
Stary 2013-10-18, 07:20   #3562
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
a co do rąk, to maluchy ponoć wyczuwają i odróżniają rękę, jak się przyzwyczają do ojcowskiej, to też odpukują a do obcych nie chcą.
mój mąż mnie zaskoczył ostatnio bardzo, byl czas gdy nie czuł małej ale już od miesiąca może to się zmieniło. No i od tamtego czasu zasypiamy iście wtuleni w siebie a mój mąż trzyma rękę na brzuchu. I ostatnio ścierpła mu ręka a mała nagle się poruszyła i zaczęła go tak jakby szukać, ocierała się o ścianki brzucha przybliżając się w jego stronę zaczęłam się śmiać i mówię mu jak mała reaguje na brak jego reki a on na to z dumą że specjalnie trzyma rękę na moim brzuchu żeby mała przyzwyczaiła się do jego pulsu, bo jak się urodzi i on ją na ręce weźmie to go pozna i szybciej się uspokoi Jakoś tak mnie to rozczuliło i wydało mi się strasznie mądre to co powiedział, ale skąd te teorie w jego głowie a mówią że faceci się nie angażują w ciążę, dziecko a oni myślą i myślą tylko z rzadka dzielą się tymi myślami ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:28   #3563
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was

U mmie dziś paskudna pogoda deszcz pada, szaro i ponuro aż się nic nie chce.

Moc minęła spoko tylko raz wstawałam do kibla więc źl nie było

Miłego dnia mamuśki
Stary 2013-10-18, 07:33   #3564
AgatkaL
Wtajemniczenie

Nie mogłam dziś wcale spać...
Bolała mnie głowa, wstawałam co godzinę na siku i do tego męczyła mnie zgaga (pierwszy raz w życiu poczułam co to wogóle jest...brrr).

Mój mąż, to ześwirował na punkcie córy...wczoraj mnie męczył, żeby dziś pojechać do Ikei po łóżeczko, bo on już musi je złożyć, żeby stało

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:48   #3565
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Nie mogłam dziś wcale spać...
Bolała mnie głowa, wstawałam co godzinę na siku i do tego męczyła mnie zgaga (pierwszy raz w życiu poczułam co to wogóle jest...brrr).

Mój mąż, to ześwirował na punkcie córy...wczoraj mnie męczył, żeby dziś pojechać do Ikei po łóżeczko, bo on już musi je złożyć, żeby stało
Ja też się co chwile budziłam.. a to na siku, a to napić się.
A później coś mi sie śniło, obudziłam sie i nerwowo zaczęłam po brzuchu dotykać, i wydawał mi się za mały. Dopiero po chwili, uspokoiłam się.. Widocznie śniło mi sie że gdzieś po drodze między pokojem a łazienką urodziłam "gubiąc" dziecko.. br..

My też w weekend może wybierzemy się po łóżeczko Chociaż na razie i tak nie ma go gdzie wstawić

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:48   #3566
miiitusia
Raczkowanie

Witam z rana!
U mnie noc z pobudkami. I obudziłam się z bólem głowy:banghead:
Zaraz lecę po wyniki badań, a po południu do lekarza

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
też mnie to gryzie może same prześcieradełko wystarczy na razie, bo w sumie przykryję kocykiem plus jeszcze to pokrycie z wózka?

Dziś byłam w ikei, zakupiłam szafę i komodę dla Małego oraz sobie regał do sypialni bo już z książkami się nie mieszczę jeszcze trafiła mi się promocja na szafę i zapłaciłam 100 zł mniej z łóżeczkiem wstrzymałam się do następnej wizyty
i właśnie skończyłam skręcać regał

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50245793/
Fajne zakupy
Przy pierwszym synku w wòzku ścieliłam pieluszka flanelową i przykrywałam kocykiem. Jak było zimniej to dp tego jeszcze to przykrycie z wózka. Pościeli ani poduszki nie używałam.
Cytat:
Ja też tak ostatnio miałam. Czułam się jakbym za dużo zjadła.muszę o to zapytać lekarza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:53   #3567
isia4891
Zadomowienie

Super że się wasi mężowie tak angażują, oby tak dalej. Ja na mojego też nie mogę narzekać. Jak wychodzi do pracy to dwa buziaki dostaje jeden dla mnie drugi dla syna. Gada do brzucha, już by hustawki , lezaczki kupował.
Kurcze zjadlam sniadanko,które mąż mi przygotował i spać mi się zechciało...
Stary 2013-10-18, 07:56   #3568
gosia261282
Gang Iren

Kacper zmienił pozycję i nie czuję go już po boku,a na środku i o wiele mocniej,czasem aż zbyt mocno. I tak było całą noc.
Stary 2013-10-18, 08:25   #3569
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Ciężaróweczki
Mi dzień nie zaczął się najlepiej. Szaro buro i ponuro. Do tego internet działa mi z prędkoscią 16 kb/s Na dodatek wymieniają mi drugą windę w bloku i ta akurat jest za moja scianą prawie i tak wiercą że już mi się płakać chce od tego hałasu.

Antoś od wczoraj jakiś taki leniwy, czuje go ale mało i słabo. Po śniadaniu zapodałam sobie całą tubkę mleka zagęszczonego i popiłam trzema łykami pepsi, jak go to nie pobudzi do działania to się zacznę martwić
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:28   #3570
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
cayenneOna ekstra, ze wszystko w porzadku! Mówiłam Ci, ze tak bedzie

My wróciliśmy ze szkoły rodzenia, zamiast do 21h trwała do 22h
Ale nawet nie wiem kiedy to minęło, było naprawdę super. Prowadziła polozna z pasją, dzisiaj w zasadzie było tylko o tym, ze kobieta naprawdę wie jak rodzic i kluczowe jest, zeby tej wiedzy nie zagłuszyć. O tym jakie warunki powinny byc, zeby dobrze się rodziło, jak powinien zachowywać się mężczyzna, co robic przed wyjazdem do szpitala itp.

No i stwierdziła, ze pierwszy porod posladkowy wcale nie jest wykluczony z polozniczego punktu widzenia i robienie w tej sytuacji cesarki raczej jest trendem niz prawdziwą potrzebą.
I dała mi namiary na położną, która przyjmuje porody posladkowe. Chyba poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i jak mały cały czas bedzie na tyłku to porozmawiam z nią.
Ja też byłam wczoraj na szkole rodzenia. Szkoła do której chodze istnieje od mniej wiecej ponad pół roku ale wcześniej ta położna pracowała w innej szkole rodzenia.
Nie wiem jak wam ale nam mówila polozna że prez zabawę z dzieckiem czyli delikatne klepanie brzuszka, głaskanie czy zabawa światlem z latarki moze sprawić zę maluszek sie obrócić. NIe zawsze sie to udaje ale zawsze można spróbować.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Na początku witam nowe Mamusie

Co do alkoholu w ciąży to kategorycznie powinien być zakazany. Nie rozumiem dlaczego niektórzy lekarze mówią o łyku lub lampce wina
Gdyby spytać o zdanie psychologa lub pedagoga (którzy pracują z już narodzonymi dziećmi) to potwierdziliby jak bardzo alkohol może być niebezpieczny.
Alkohol wypity przez kobietę w ciąży może narazić dziecko na FAS (Alkoholowy Zespół Płodowy) i nie ma dawki alkoholu, która byłaby nieryzykowna.
FAS fizycznie widać u dzieci tylko wtedy, gdy jest zaawansowany, jednak jest wiele cech lub dysfunkcji, których gołym okiem nie widać. Ujawnić się one mogą, gdy dziecko jest starsze.
Widze temat alkoholu. Ja jestem strasznym przeciwnikiem picia w ciazy choćby łyka. Mam kuzynke która jest pielęgniarką i mówiła mi o tym zespole FAS. Choc znam osoby co napiły się w ciazy czy nawet zdarzało im sie pic i maja zdrowe dzieci ale uważam że nie warto ryzykować.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości