|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Rozrobię w szpitalu w wodzie źródlanej takiej pół litra. A usta tak jakoś mi wydęło. Podobno tak mają niektóre kobiety w 9 miesiącu ciąży. Ogólnie jak się puchnie to pewnie się robi, choć ja nigdzie nie puchnę oprócz tych ust Ze mnie najpierw sąsiadka się śmiała, że chyba urodzę niedługo, bo mi usta wywaliło, a później mąż zauważył. Jutro wybieram się na KTG co by się trochę uspokoić psychicznie i zobaczę się z moim lekarzem i Tż żarty sobie ze mnie robi, że jak gin zapyta co się dzieje to mu powiem: "A nie widzi pan? Proszę się przyjrzeć mojej twarzy" i tak śmiesznie pozuje. Ciężko to opisać, ale sikam wtedy ze śmiechu. Ładnie wyszło ![]() dla męża.Cytat:
Jutro po tym KTG może już uda mi się przestać o tym myśleć. |
||
|
|
|
#3962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Zawsze pomagało mi przy infekcji,pieczenie nie było takie uciażliwe. A oprócz tego biorę też jelenia,będzie i do hig int. i jako żel do mycia ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Mi ostatnio dochodziły ledwo do 15 ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Dobranoc |
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Trele, są jeszcze smoczki o wolnym przepływie. Może takowy lepszy?
Albo jak Ktosiula mówiła - medela calm. Niestety nie każdemu dziecku podchodzą wszystkie butelki. Jedne dzieci dobrze piją z TT, inne z Aventu a jeszcze inne z najprostszych nuków. Majeczka wybredna widocznie ![]() Moja przyjaciółka urodziła o 18.30. A wody odeszły jej o 1 w nocy. Dopiero ok. 9 podali jej oksy i wtedy się zaczęły lekkie skurcze pisać. Ale się bidula męczyła. Miała słynne masaże szyjki i wypychanie dziecka z brzucha. |
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre opinie ma tez podobno lovi medical ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Wkręcasz się, wkręcasz Wbijasz sie w kolejkę |
||
|
|
|
#3967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak słyszałam od dziewczyny, która prowadziła ćwiczenia na SR. Jak będzie faktycznie szczypać, to nie będę stosować najwyżej. |
||
|
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, ze jak odstawiam coś [np witaminy], to wyniki lecą w dół na łeb na szyję Gin stwierdził, że nie da się inaczej, trza wszystko brać, bo anemia się robi straszna. No i wkurza mnie nawracający co dwa tygodnie pęcherz
|
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc,miałam iść wcześniej spać
|
||
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde, wszystko takie skomplikowane.
|
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już po wszystkim.Pierwsze dziecko? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
Przeleciałam tak na szybko... dziecka w domu nie ma a i tak czasu brak ![]() kolejnych tygodni Dzidziu - też mam Medelę ale model Swing i bardzo sobie chwalę Beatka - za rozkręcenie laktacji. Ja odciągam około 200ml za każdym razem ![]() Nemosku - Majeczka ma jedno imię ![]() Trele - u nas wpisali Maya zamiast Maja, mimo, że przez j napisałam, dobrze że razem jeszcze sprawdzaliśmy wszystkie dane po wprowadzeniu do komputera to poprawiła Miki - świetne zakupki a brzusio Ja dostawałam co noc w udo Cytat:
udanej wizytyBardzo przytulnie u was ![]() Zmykam pod prysznic i jeszcze mnie czeka odciąganie przed spaniem...ehh
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co .
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ogólnie uważam, że dobrze zrobiła, pewnie nieciekawe miała przejścia, więc po co miała mnie straszyć.Tak własnie. Mądrze prawisz dobra kobieto |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleczarnia pełna parą
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku, tak pierwsze dziecko. 8 dni po terminie. Ale moim zdaniem lekarze strasznie zaryzykowali i ja bym się na jej miejscu wykłócała o cc, skoro akcja nie szła. Bo wody jej odeszły zielone i w całości. Więc dziecko było 19.5h bez wód.
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale porównując z Nasturcją to
![]() Dobrze że tego fenoterolu w końcu nie musiałam brać. Co jest dziwne przed ciążą często miałam infekcje pęcherza i brałam furaginum albo inne leki, a teraz jak ręka odjął.Ani razu.Wszystko przeszło tfu tfu. Słyszałam że właśnie po ciąży infekcje zanikają,ale ile w tym prawdy ![]() Teraz naprawdę dobranoc ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() Wiem ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie ciekawe, ale ile w tym prawdy? :x powiesz czy u Ciebie się sprawdziło.
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy, a jak macie zgagę to też aż się Wam wymiotowac chce? Bo mam tak mocną że masakra...
|
|
|
|
#3982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super to wyszło!!! Eh... padam, ale jeszcze tyle do roboty. Mamusie- czy Wasze dzieci faktycznie najadają się w te 15 minut? z cyca? bo mam juz wiecej pokarmu, mały fajnie ciągnie ale po 15 minutach wcale nie jest najedzony... a mam problem z tym jego ulewaniem.. z cyca jakoś dajemy rade ulewa mało, natomiast jak podam butle, nie ważne czy mm czy moje to tak na oko połowe 'zwraca'. i tu sie zatacza koło bo nie mogę ustalić ile potrzebuje zeby sie najeść....;/ a daje do odbicia go, tylko ze nie zawsze zdążę to raz, a dwa to jak już odbije i go klade (po chwili) to i tak uleje... jestem 2 dzien w domu a już robiłam pranie na r.56 bo mi brakuje... bo tak ulewa. Siły mi opadają, dzisiaj sie zakrztusił, aż sie przestraszyłam, potem zaczął ulewać, przez nosek mu nawet to mleko wychodziło . i po karmieniu jak zawsze szedl spać tak dzisiaj 2 godziny leżał z otwartymi oczami, jak odchodziłam to zaczynał płakać, musiałam siedziec z nim az do kąpieli i karmienia, po czym zasnął, ale ciągle tak dziwnie oddycha- takim świstem? nie wimej ak to nazwać..
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko a sluchasz czy pije? Witek po jakimś czasie ciagnie butle ale nie lyka (zwyczajnie sobie ssie). I potem jak rzyg.... to polowe wywala. Teraz slucham czy lyka. Jak nie lyka to go gilam w brode, stopy, lekko dmucham w nosek żeby sie obudził i polknal. Odbijam go, smeram po plecach na pobudke i klade dalej do jedzenia. I wtedy nie ulewa.
O tym zapomniałam Ci napisac. Jeśli dziecko zasypia przy piersi to należy ja zabrac i je obudzic. Wg mnie 15 minut to za mało. Tyle to i owszem jeśli dziecko przez całe karmienie efektywnie ssie a nie spi. Ale dziecko też z glodu nie umrze. Potrafi sie domagac (tylko przy zoltaczce przesypia karmienia). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- U nas 40-45ml z butli trwa do 50 minut nawet. Ale Witek nadal oslabiony. Podniesc Malemu łóżeczko od strony glowy. Powinno ograniczyc lozeczkowe ulewanie. Nie dalam rady Was nadrobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-17 o 04:24 |
|
|
|
#3984 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i fajnie że masz takie pozytywne nastawienie A ja ostatnio o tej porze spać nie mogę bo Tż wychodzi do pracy i jakoś się rozbudzam i mały też ale to zawsze was ponadrabiam troszkę
Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-17 o 04:57 |
||
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale się dzisiaj wyspałam, miałam wyjątkowo dobrą noc. Wczoraj trochę ogarnęłam w domu, poprasowałam i poskładałam ciuchy i tak mi jakoś zleciało popołudnie. Zrobiłam wczoraj chyba najgłupszą rzecz jaką mogłam zrobić - wtrąciłam się w sprawy finansowe mojego męża i jego brata (długo by pisać o co chodzi), ale chyba skończy się to wielką obrazą i skłóceniem "rodziny". Najlepsze jest to, że wcale tego nie żałuję! Poczytam co się wczoraj działo.
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Co za noc... Wstałam jakoś przed 4 na siku i od tamtej pory zasnąć nie mogę. Wkurzyłam się w końcu i napiłam herbaty, może zaraz spróbuję jeszcze dospać bo będę nieprzytomna później.
nemosek, a do tego stanika co za mały w obwodzie nie wolisz dokupić przedłużki? Bo za taką fajną cenę to szkoda oddawać ryba, niedawno w mądrej książce czy poradniku jakimś czytałam, że jak dziecko ulewa to właśnie dobrze jest częściej odbijać - nie dopiero po skończonym karmieniu tylko w trakcie co jakiś czas. Może spróbuj tak na spokojnie ![]() Trele, a masz ten smoczek o wolnym przepływie 0+ ? A jak masz i też się krztusi to może trzeba zmienić firmę... Niektórym dzieciaczkom nie pasuje dana firma i trzeba z inną próbować. Dobra, mąż zaraz do pracy wstaję to ja spróbuję iść zasnąć.
|
#3987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super Wam to wyszło no i ekspresowym tempie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień dobry! jak zwykle spać nie mogę jak TŻ wychodzi do pracy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Biedulko,jamiałam niedawno tak samo i tood początku ciązy.. żaden lek na zgagę nie pomagał jedynie taki co nie dawno zapisała mi moja lekarz rodzinna ten lek nazywa się famogast i za 60 tabletek zapłaciłam 6,50 bo ryczałt na niego jest. Pomaga mi znakomicie, ten lek jest na zgagę, nakwasowośc i refluks. Przepisała mi najwyższą dawkę i ten lek to cudo:P zgaga minęła po 2 dniach stosowania tych tabletek.
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
jeżu ja mam takie realistyczne sny ostatnimi czasy że aż się boję
![]() dzisiaj mi się śniło że coś mi przy zębie sterczało, przy jedynce i to urwałam, krew mi zaczęła lecieć i za kawałek zaczął mi się ten ząb ruszać i się obudziąłam i sprawdzałam czy naprawdę się rusza czy nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3990 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz w życiu robimy z mężem wino domowej roboty, bo w tym roku był niesamowity wysyp jeżyn u nas i trzeba było coś z nimi zrobić.
Takie domowe winko po ciąży będzie smakować wyśmienicie! Cytat:
Cytat:
Może też być tak, że krówka nie ma "kolczyków" tzn. jest trzymana "na czarno" i może dlatego właściciel jej nie szuka i nikt się nią nie interesuje. Cytat:
za tydzień! Trzymam kciuki za wizytę!Cytat:
Cytat:
za zarejestrowanie! A stres podczas spacerów minie z czasem. Im częściej będziesz wychodzić tym będzie lepiej!Cytat:
za udaną wizytę i za ładną wagę synusia!Sypialnia jak marzenie! Te ramki nad łóżkiem wyglądają świetnie, nie sądziłam, że tak fajnie Wam to wyjdzie. A te lampki niebieskie co mówiłaś, że się świecą całą noc to gdzie macie umieszczone?Cytat:
dla męża! Wiedziałam, że sobie świetnie poradzi! Teraz możecie szykować pokoik o pokazać go później nam!
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

[COLOR="Silver"]
Rozrobię w szpitalu w wodzie źródlanej takiej pół litra. 

dla męża.
U mnie w mieście nie mogę żadnych znaleźć

Wbijasz sie w kolejkę 

Kurde, wszystko takie skomplikowane.

za rozkręcenie laktacji. Ja odciągam około 200ml za każdym razem
Ale masz powera
. i po karmieniu jak zawsze szedl spać tak dzisiaj 2 godziny leżał z otwartymi oczami, jak odchodziłam to zaczynał płakać, musiałam siedziec z nim az do kąpieli i karmienia, po czym zasnął, ale ciągle tak dziwnie oddycha- takim świstem? nie wimej ak to nazwać..

Ale bym się grzańca napiła