Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 18:14   #2521
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Karolcia dzięki za pamięć. Mama czuje się w zasadzie dobrze, ale wciąż leży i nie stanie na nogi do 12.11., a potem na wizycie się zobaczy.
W sumie jest fajnie, spędzam z nią tyle czasu, jak za dawnych panieńskich lat i nie mam konkurencji w postaci rodzeństwa hehe tylko gdy Marcel wróci z p-kola to z nim przegrywam
oby po wizycie się okazało, że jest zdecydowanie lepiej i że może wstać
a Marcelowi nie ma się co dziwić, ma babcię to niech korzysta jak najwięcej
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

I na tydzień się żegnam. Przyjeżdżają jutro do nas moi rodzice
Więc pewnie nie będzie czasu na kompa. Do zobaczenia
miło spędzonego czasu

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Właściwie ze mną jest podobnie, ale nie tak hardcorowo.. bardzo chciałam mieć córeczkę, Laure. I strasznie na nią czekałam, a tydzień temu na polowkowym dowiedziałam się, ze jednak chłopak. Aż się poryczalam, jak jakas głupia ( i pani doktor powiedziała mi, ze w pepowinie są dwa naczynia, w ogóle nie zaskoczylam, o co chodzi, bo byłam taką otumaniona ta płcią.. dopiero jak w domu doczTalam co oznacza ta dwunaczyniowa pepowina, się zalamalam i już nie była ważna płeć, tylko, żeby było zdrowe.. a dzis miałam badania w specjalistycznym centrum prenatalnym i okazało się, ze jest wszystko w porządku!!!! Dzidziuś zdrowy, wszystkie organy w porządku jak najlepszym, jest śliczny i wyszłam stamtąd jak pijana ze szczęścia )
super następna pozytywna wiadomość

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:16
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:16   #2522
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ach, mam pytanie, bo dzisiaj kupiłam w smyku na przecenie łapki niedrapki za 3 złote I zastanawiałam się potem czy tego się w ogóle używa? Ktoś wie?
Ja planuje kupic kaftaniki z wbudowanymi niedrapkami, bo opinie sa rozne, wiec jak mi beda przeszkadzac to podwine.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam wyżalić wkurzyłam się teraz niesamowicie. Planowaliśmy z tż zakup samochodu od znajomych i dlatego zrezygnowaliśmy z innego upatrzonego, a dziś się dowiaduje że oni jednak nie kupują innego auta więc i tego raczej nie sprzedadzą. No żesz ☠☠☠☠a mać .No i jesteśmy w czarnej

Nie dziwie sie ze sie wkurzylas - jacys niepowazni ci znajomi
Ale moze teraz znajdziecie jakies lepsze od tych dwoch razem wzietych
Stary 2013-10-17, 18:22   #2523
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
"Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013"

Nie wiem czy się śmiać czy płakać

Fuu..

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
mariolasl, czarnamadonna1982 - Dziewczyny bardzo się cieszę z dobrych wyników i takich wieści od gina

Wczoraj miałam wizytę - wszystko jest OK, dzidzia rośnie, w 19tc ma już 306g! Tak się stresowałam przed wizytą i modliłam o to, żeby usłyszeć, że wszystko jest dobrze, bo wciąż "chyba" nie czuję jakiś stanowczych ruchów dziecka.
Dostałam skierowanie na test z glukozą... Nie mogę się doczekać

No i będzie SYN

I chciałabym też wypowiedzieć się w trudnym temacie "rozczarowanie płcią". Leżąc na kozetce, tylko co gin dotknął mojego brzucha usg od razu powiedział "noooo syyyyn...". A ja "tak, naprawdę?!" - "A to nie mówiłem wcześniej". Łzy zakręciły się w oczach i zaczęłam tak suszyć zęby i śmiać się, że będziemy mieli synka, aż gin kazał mi się uspokoić, bo brzuch mi się cały trząsł, gdy się tak chichrałam

Wyszłam UHAHANA, nie mogłam się doczekać, gdy powiem TŻ, nawet pielęgniarce chwaliłam się, że właśnie dowiedziałam się, że będę miała synka, ale....

Wyszłam z przychodni i czekając na TŻ dotarło do mnie, że nie będę miała swojej małej córeczki... Nie wiem, napatrzyłam się chyba na moją 6-letnią siostrzyczkę i sama zapragnęłam mieć taką swoją Helenkę.
Mając same siostry wychowywanie chłopca to dla mnie kosmos.

Może to głupie i pyszne, ale choćby na innych polach mi się nie układało, to miałam w sobie takie poczucie, że chociaż będę dobrą matką. Przez co rozumiałam dogadywanie się z... córką, organizowanie jej zabaw, których miałam peeeeeeeeeeeeeełną głowę. Mając świetny kontakt ze swoją mamą sama chciałam mieć takie przyjaciółki w córkach, a teraz ogarnęło mnie mega przerażenie...
Do wczoraj nie bałam się niczego, miałam w sobie spokój, że wszystko się uda, a teraz dopadł mnie pesymizm. Wcale nie myślałam o porodzie, a teraz całe macierzyństwo mnie paraliżuje, bo nie wiem, czy będę dobrą matką, bo ja NIE WIEM, JAK WYCHOWUJE SIĘ SYNA.

Proszę nie linczujcie mnie, ale naprawdę zaczęłam się bać i to strasznie mnie dobija.

Dobija mnie także myśl, że jestem jakąś wyrodną matką...

Tylko mogę dziękować, że TŻ jest takim mądrym facetem i jeszcze nie kopnął mnie w tyłek tylko dzielnie mnie wspiera.
Przyzwyczaisz się do myśli chłopcy są fajni i fakt tata fajny jest ale mamusia jest od wszystkiego i robi najlepsze kanapki i wogole

[QUOTE=ag9;43312936]Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo

Poproszę narobiłam się należy mi się

Tak prawie skończyłam wyrzuciłam młodego łóżko a nie mam jeszcze nowego więc będzie spał z nami ale już strasznie śmierdziało. Jutro wraca teściowa moja a tak było bez niej dobrze cisza spokój chociaż bałagan .
Pochwalę się jak wracałam z zajęć to jakże nie mogłam przejść koło lumpka nie wchodząc no i zakupiłam to o to cudo no i znajoma mówi to co będzie chłopak ja uważam że niebieskie ciuszki są unisex i już a wydałam na to całe 2.5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8021 (800x600).jpg (75,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-10-17, 18:23   #2524
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Daj kawałek chociaż nie mi dzisiaj starczy obżarłam się ciastek . Jak tak dalej pójdzie tyłek urośnie mi na wielkość brzucha
A bardzo proszę
Dodam tylko, że to obżarstwo poprzedziłam zjedzeniem chyba 10 placków ziemniaczanych, a wcześniej kapuśniakiem
Stary 2013-10-17, 18:23   #2525
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się Wam wyżalić wkurzyłam się teraz niesamowicie. Planowaliśmy z tż zakup samochodu od znajomych i dlatego zrezygnowaliśmy z innego upatrzonego, a dziś się dowiaduje że oni jednak nie kupują innego auta więc i tego raczej nie sprzedadzą. No żesz ☠☠☠☠a mać .No i jesteśmy w czarnej
ręce opadają. Może uda się znaleźć jeszcze coś dobrego. Macie czas.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:27   #2526
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
a dzis miałam badania w specjalistycznym centrum prenatalnym i okazało się, ze jest wszystko w porządku!!!! Dzidziuś zdrowy, wszystkie organy w porządku jak najlepszym, jest śliczny i wyszłam stamtąd jak pijana ze szczęścia )
jakze sie ciesze
gratuluje

dokladnie wiem, jak sie czujesz
Stary 2013-10-17, 18:35   #2527
mona1
Zadomowienie

Hej! Przede wszystkim chcę złożyć spóźnione ale szczere zyczenia urodzinowe naszym mamuśkom: mmhym, kate1623 STO LAT i DUUUUŻO ZDRÓWKA

mariolasl cudowne wiadomości
cayenneOna dobrze że poszłaś na te dodatkowe badania, już wiesz ze synuś zdrowy a to najważniejsze

Wszystkim mamusiom które poznały płeć brzuszkowych lokatorów serdecznie gratuluję

Ostatnio uświadomilam sobie ze lada moment pojawi się wątek mam lipcowo-sierpniowych ależ ten czas zasuwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:40   #2528
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To przy okazji się pochwalę co właśnie zakupiłam
http://allegro.pl/kombinezon-marks-s...tml#tabsAnchor
Mnie też ceny nowych powaliły i stwierdziłam, że na te 2, góra 3 miesiące się zwyczajnie nie opłaca wydawać blisko 100zł
Świetny!!! Bardzo mi się podoba.
I mam podobny

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość

Co do werandowania: balkon też jest dobrym pomysłem (tak myślę) i jak w marcu będę się bała z maleństwem na spacer iść czy sił zabraknie to wystawię na dworek, niech chociaż pooddycha i słonka złapie.
My mamy na górze balkon więc młody będzie werandowany. A jak będzie bardzo płakał to dodatkowo się balkon zamknie z drugiej strony, jak będzie tam siedział
żart
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dlatego chcę drugą córeczkę. chyba, że synek będzie pomykał w różowych śpiochach itp.
Kupisz biały kaftanik, przykryjesz kocykiem i nie będzie widać

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

No i będzie SYN

I chciałabym też wypowiedzieć się w trudnym temacie "rozczarowanie płcią".
Proszę nie linczujcie mnie, ale naprawdę zaczęłam się bać i to strasznie mnie dobija.

Dobija mnie także myśl, że jestem jakąś wyrodną matką...
Chłopaki są fajne, a Mikołaje to już w ogóle
Nie jesteś wyrodną matką i nie będę Cię linczować. Ja się boję każdego dnia. Mimo, że kocham moje dziecko i sie cieszę jak głupia z ciąży, to czasami nie potrafie sie nią cieszyć w 100% tylko się boję a to tego, a to tamtego. Damy radę

Cytat:

P.S. Serio wbijaja pozniej igle w tylek?

Ja myślałam, że to jakaś metafora

Cytat:
Ja Wam powiem, że jeśli chodzi o najniższą krajową, to nie ma co żałować. Faktycznie szkoda miejsca, do którego się przyzwyczailiśmy, ale jakbym u mnie zarabiała najniższą krajową, to bym się nie martwiła. Gdzieś indziej za najniższą też nas przyjmą.
Ja zarabiam dużo więcej niż najniższa, więc mam wiele do stracenia ale mam umowę na stałe, to co ja się martwię
Szczerze? Wolałabym pracować za najniższą krajową - za którą dłuuuugo pracowałam, niż siedzieć w domu i mieć 450 zł kuroniówki.
U nas średnio można liczyć na większe zarobki, więc i z takiej pensji bym się cieszyła - niestety
Cytat:
Chciałam tylko coś zobaczyć
Każda tak mowi

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Aha mój Tż wyjeżdża do niemiec na 2 mies, a przyjeżdża na 2 tygodnie. ciężko ale daję radę. chcemy się czegoś sami dorobić i już prawie prawie. musimy jeszcze tylko zabezpieczyć córcię
Podobnie jak mój tylko ona wyjeżdża na miesiąc, przyjeżdża na tydzień. Chciałabym doczekać dnia kiedy w tym kraju będzie mozna znaleźć pracę i żyć razem

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:08   #2529
cayenneOna
Zadomowienie

A w ogóle to Wam powiem taką glupotke, ze np nie lubię nieladnych uszu
Mój mąż mi się podobał na początku wizualnie, ale pomyślałam, ze cos ma nie tak z uszami i mocno się zastanawiałam, zanim się z nim umowilam przy moim pierwszym synu baaaaardzo, jak zeschizowana idiotka jak przekladalam go na boczki to bardzo pilnowalam, żeby mu się uszko nie podwinelo i nie były później odstajace i dzis jak p.doktor mi syncia badała, to od czasu do czasu włączyła na 3d i akurat raz na ucho włączyła i mówi: ooo, ale uszka ma śliczne. No i miała rację, szybko oblukalam co i jak i nawet wg moich standardów są śliczne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:11   #2530
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
1. My mamy na górze balkon więc młody będzie werandowany. A jak będzie bardzo płakał to dodatkowo się balkon zamknie z drugiej strony, jak będzie tam siedział
żart

2. Szczerze? Wolałabym pracować za najniższą krajową - za którą dłuuuugo pracowałam, niż siedzieć w domu i mieć 450 zł kuroniówki.
U nas średnio można liczyć na większe zarobki, więc i z takiej pensji bym się cieszyła - niestety

3.Każda tak mowi
1. To ja mam lepiej. Wywiozę na ogródek i na pewno nie będę słyszała

2. To już na pewno. Chodziło mi o to, by się nie przejmować, no bo gdzieś tą pracę znajdziemy w razie jakby nie było gdzie po ciąży wrócić... Chyba...

3. Ja się tylko rozglądam na razie. Muszę wiedzieć jak szukać, kiedy już będę mogła szaleć i będę wiedziała co mi potrzeba

Stary 2013-10-17, 19:19   #2531
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Na razie nie będę sie martwić na zapas, bo to bardziej zaszkodzi

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:20   #2532
teQiba
Moderator

Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac?
Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil
W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
Stary 2013-10-17, 19:26   #2533
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.

Widocznie bobas może akurat skończył fikołki i podskoczyło mu ciśnienie Ojej luty toć to zima będzie, musisz kupić sweterki ciepłe

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac?
Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil
W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
Mi lekarz powiedział, że to się robi w okolicach 25 tyg., ale ja mam to przynieść na następną wizytę, czyli pójdę jak będę 21-22 tydzień. Mam zamiar wcześniej jak będę obok lab. wejść i się zapytać własnie o tą glukozę, co mam zabrać.

Stary 2013-10-17, 19:30   #2534
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
No chyba raczej wymieszają no już bez przesady :P jak byłam w 1 ciąży też chodziąłm na nfz ale do innego lekarza i nie musiałam mieć swojej a teraz będe musiała sobie kupić masakra..
Stary 2013-10-17, 19:31   #2535
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja nie byłam, ale pewnie teraz dostanę już skierowanie. Wiem, że do mojego lab trzeba mieć glukozę ze sobą, bo słyszałam kiedyś jak pielęgniarka mówiła,że jedna Pani nie wzięła i wodę pewnie też wezmę na wszelki wypadek.
A - i chodze prywatnie

Cytat:

Ojej luty toć to zima będzie, musisz kupić sweterki ciepłe
O ile juz nie ma

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-17, 19:35   #2536
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
O ile juz nie ma
Aha, to jestem nieźle w tyle
Mi ostatnio wyszedł termin 3 marca, więc upałów się nie spodziewam

Jasnozielony to unisex??

Stary 2013-10-17, 19:38   #2537
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Aha, to jestem nieźle w tyle
Mi ostatnio wyszedł termin 3 marca, więc upałów się nie spodziewam

Jasnozielony to unisex??
Nie kochana, ja jestem za bardzo do przodu, bo przesadziłam na początku
Też miałam 1 termin na 3 marca
Tak, moim zdaniem unisex

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-17, 19:44   #2538
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Na pierwszej str jest napisane że to badanie wykonuje się między 21 a 26 tc więc nie powinno być za wcześnie

Ja będę miala wizytę za tydzień i to będzie mniej więcej 22 tc i prawdopodobnie dopiero wtedy mi zleci lekarz tą glukozę, więc znając mnie będę robić tydzień przed kolejną wizytą czyli ok 25tc, chyba że lekarz każe inaczj

Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary przechodzą
Stary 2013-10-17, 19:46   #2539
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
oj nie nie, chodziło mi że Bratanków w domu posiadam. Gdzie to tam mieć 25 lat i juz troje dzieci Chociaz nie powiem, trójka mi się zawsze marzyła bo nas troje w domu jest, ale okaże się co z tego bedzie
Hehe jakbyś się postarała miałabyś i pięcioro

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
a ja pracuje w biurze, w małej mieścinie, pochwale się ile biore do ręki bo całe 1300 zł ale nie zamieniłabym tej pracy na inną przynajmniej na razie. Sama jestem tutaj od wszystkiego, ale keidy chce to wychodze bez urlopów itp. a Prezesa mam takiego dobrego człowieka ze ojej, po stopach go na prawdę całowac. Nomralnie nieba by przychylił. Podwyżki nie da, bo to mała Spółdzielnia i wiadomo, kazdy grosz dla nas pracowników to podwyzka dla lokatorów. Ale co tam w pracy zero stresów to co ja mam zmieniac na razie prace Grzeje dupeczkę
Czasami stabilizacja i ciekawa praca są ważniejsze od wynagrodzenia - tym bardziej w małej mieścinie, gdzie i nikt nie da pracownikowi super pensji

Cytat:
Z moich obserwacji tez wynika, że chłopcy są częściej mamusiowi I że masz teraz po prostu 2 raz to samo co chyba każda z nas przechodziła, bo zrobieniu pozytywnego testu - panika, która bardzo szybko mija, ale pozwala też pewne rzeczy sobie uświadomić
A powiedz, planujecie tylko jedno dziecko, że tak żegnasz tę córę?

Ja Wam powiem, że USG uwielbiam i mnie się po prostu bardzo podoba to co tam obserwuję - że widać jak dzieć skacze, obraca się i wypycha nóżki

Dzisiaj byłam u koleżanki z terminem na 2 stycznia... Szok 4 godziny przebojczyłysmy, zupełnie nie wiem kiedy... Aż mi głupio było, jak w końcu na zegarek popatrzyłam, że tyle jej na głowie siedziałam
Marzę po cichu o trójce, ale z moim szczęściem...
Też mogłabym patrzeć w ekran USG non-stop

Cytat:
czułam mniej więcej podobnie z tym, że później się ujawniła płeć i dłużej byłam w ciąży "z córką" i też myślałam, że chyba nienormalna jestem, że wyrodna
ale szybko przeszło bo zaczęłam myśleć w niebieskich kategoriach, a gdy się urodził to śmiać mi się chciało z moich obaw
Mam najcudowniejszego synka pod słońcem, jest śliczny i mądry i zabawny i wyjątkowy pod każdym względem, i tak sobie myślałam:
po co komu dziewczynka gdy ma się takiego chłopca(nie obrażając mam dziewczynek oczywiście, mówię o własnych odczuciach)

zapamiętaj moje słowa, bo pomyślisz dokładnie to samo, gdy się urodzi i codziennie będziesz się nim zachwycać coraz bardziej

tak więc szczerze gratuluję chłopaka
Powiedzmy, że już mi lepiej Już nie ryczę, a głaszczę ten nieduży brzuszek, w którym Mały bryka dopominając się uwagi

Cytat:
to moja historia, trochę przekręcona ale sens ten sam masz dobra pamięć Side
nie doznałam szoku po porodzie lecz przed, jak się dowiedziałam że chłopak, ale fakt, ryczałam 2 dni jak Justine, generalnie tak było
brrr nie lubię do tego wracać, bo zachowywałam się kompletna idiotka -wybacz Justine ale tak to trzeba nazwać - ryczeć z powodu takiej a nie innej płci dzieciaka
teraz się rehabilituję i przestrzegam inne matki które przypominają mi mnie w tamtej ciąży

a tak w ogóle to znowu przespałam większość dnia, w II trymestrze powinnam już być bardziej żywa, nie?
Wciąż czekam na ten osławiony przypływ energii w II trymestrze i co?
Doopa - też mogłabym przespać pół dnia, ale jeszcze pracuję.
I ja dobrze wiem, że moje zachowanie jest irracjonalne - po prostu idiotyczne, ale... no co zrobię. Pewnie będę się tego wstydzić, ale widać, nie przypuszczałam nawet, jak ważna będzie dla mnie wizja bycia matką córki Chyba musiałam opłakać to, co straciłam - jakieś wyolbrzymione wyobrażenie o idealnej więzi między matką a córką...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja tylko na chwilę

Przede wszystkim serdecznie gratuluję dobrych wyników!! Cieszę się, że wszystko jest ok

Justine, na pewno dasz sobie radę. Mi z kolei się wydaje że chłopcy są trochę łatwiejsi w obsłudze
W każdym razie mam chłopczyka i jest najwspanialszy na świecie.
Chłopiec, czy dziewczynka, to Twoje dziecko i na pewno będziesz dla niego najwspanialszą mamą na świecie

I na tydzień się żegnam. Przyjeżdżają jutro do nas moi rodzice
Więc pewnie nie będzie czasu na kompa. Do zobaczenia
Dziękuję za miłe słowa, pomogłyście mi, choć bałam się, jak będzie to odebrane...
Życzę udanej wizyty rodziców

Cytat:
Właściwie ze mną jest podobnie, ale nie tak hardcorowo.. bardzo chciałam mieć córeczkę, Laure. I strasznie na nią czekałam, a tydzień temu na polowkowym dowiedziałam się, ze jednak chłopak. Aż się poryczalam, jak jakas głupia ( i pani doktor powiedziała mi, ze w pepowinie są dwa naczynia, w ogóle nie zaskoczylam, o co chodzi, bo byłam taką otumaniona ta płcią.. dopiero jak w domu doczTalam co oznacza ta dwunaczyniowa pepowina, się zalamalam i już nie była ważna płeć, tylko, żeby było zdrowe.. a dzis miałam badania w specjalistycznym centrum prenatalnym i okazało się, ze jest wszystko w porządku!!!! Dzidziuś zdrowy, wszystkie organy w porządku jak najlepszym, jest śliczny i wyszłam stamtąd jak pijana ze szczęścia )
Super, brawo za dobre wyniki

Cytat:
A w ogóle to Wam powiem taką glupotke, ze np nie lubię nieladnych uszu
Mój mąż mi się podobał na początku wizualnie, ale pomyślałam, ze cos ma nie tak z uszami i mocno się zastanawiałam, zanim się z nim umowilam przy moim pierwszym synu baaaaardzo, jak zeschizowana idiotka jak przekladalam go na boczki to bardzo pilnowalam, żeby mu się uszko nie podwinelo i nie były później odstajace i dzis jak p.doktor mi syncia badała, to od czasu do czasu włączyła na 3d i akurat raz na ucho włączyła i mówi: ooo, ale uszka ma śliczne. No i miała rację, szybko oblukalam co i jak i nawet wg moich standardów są śliczne
Moja Sis przeżywała będąc w ciąży, że Mały będzie miał odstające uszy po tatusiu Po urodzeniu dbała o to, żeby się nie zaginały
A teraz, gdy Mały ma uszka identyczne jak u tatusia, to śmieje się z tego

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:56   #2540
(t)asia
Zadomowienie

kate1623 brak normalnie słów... Strasznie nie lubię być wystawiana, więc domyślam się co czujesz. Może jeszcze coś poszukacie fajnego?

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ostatnio uświadomilam sobie ze lada moment pojawi się wątek mam lipcowo-sierpniowych ależ ten czas zasuwa
Ja właśnie wczoraj o tym myślałam. Leci ten czas. Niedawno martwiłam się żeby przetrwać I trymestr, a tu już 15 leci. Nie dociera jeszcze do mnie że ciąża kończy się porodem Wydaje mi się, że ja na wszystko mam jeszcze bardzo dużo czasu i ze wszystkim zdążę
elunka za wizytę, nie przejmuj się tak. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty, na pewno wszystko będzie ok.
Cytat:
Kochana, jak ja parę lat (jakieś 10 szłam do szpitala na punkcję zatok to musiałam stawić się na oddziale z całym zestawem do tego zabiegu, do tego zapas strzykawek. W trakcie pobytu musieli podać mi jakieś leki, to pamiętam, że mama chodziła do apteki mi je kupić. Paranoja...

Dziewczyny pojawia mi się opryszczka na ustach. Niestety u mnie to norma, szczególnie w taką pogodę. Zawsze w okresie jesienno-zimowym mam co chwilę coś na ustach :/ taki mój urok.
Nie wiem za bardzo co zrobić. Dać temu spokojnie urosnąć i się samoistnie zasuszyć czy mogę czegoś użyć? Jutro zadzwonię chyba do gina.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:02   #2541
teQiba
Moderator

Dziekuje za tak szybkie i liczne odpowiedzi - jestescie niezastapione
Jutro bede w koncowce 19 tygodnia wiec troche wczesniej niz mamy na pierwszej stronie, no to tylko test z krwi wiec mysle ze nie powinno byc az tak duzej roznicy...
Moze jak dzidzia dostanie cukru to zacznie pewniej kopac Bo cos czuje, ale tylko jak sie mocno na tym skupie i czasem sie boje ze sobie to tylko wmawiam.

Cytat:
Jasnozielony to unisex??
Jak najbardziej
Stary 2013-10-17, 20:05   #2542
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, mam pytanie, bo dzisiaj kupiłam w smyku na przecenie łapki niedrapki za 3 złote I zastanawiałam się potem czy tego się w ogóle używa? Ktoś wie?
Jak dziecko ma za dlugie paznokcie, to sie drapie po buzi.
niedrapki sa bardoz niepraktyczne, spadaja co 10 sekund, uz lepiej zalozyc skarpetki
Cytat:
Gratuluje
moim zdaniem 164 to zaden powod do zmartwien, pewnie dzidzius sie ruszal, a przy ruchach tetno dziecka jest wyzsze.
Stary 2013-10-17, 20:05   #2543
teQiba
Moderator

Pominelam.

Cytat:
Najwazniejsze ze maluch sie rozwija Jak gin mowi ze nie ma powodow do niepokoju to tak wlasnie jest
Stary 2013-10-17, 20:09   #2544
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Dziewczyny pojawia mi się opryszczka na ustach. Niestety u mnie to norma, szczególnie w taką pogodę. Zawsze w okresie jesienno-zimowym mam co chwilę coś na ustach :/ taki mój urok.
Nie wiem za bardzo co zrobić. Dać temu spokojnie urosnąć i się samoistnie zasuszyć czy mogę czegoś użyć? Jutro zadzwonię chyba do gina.
Ja na opryszczkę (moja ulubiona przypadłość ) mam sposób taki że przekrajam na pół czosnek i "smaruje" sobie nim tą opryszczkę
Stary 2013-10-17, 20:33   #2545
mona1
Zadomowienie

Cytat:

na opryszczkę polecam Sonol, wysusza fajnie, w ciązy można stosować a i niedrogi a jeśli z domu za bardzo nie wychodzisz to może wypróbuj zwykłą pastę do zębów, powinna zasuszyć to dziadostwo.
Stary 2013-10-17, 20:33   #2546
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie, nie martw się na zapas. Dzidzia mogła wyczuć Twoje zdenerwowanie (a raczej podekscytowanie) - mi podczas usg zawsze podnosi się ciśnienie - przynajmniej mam takie wrażenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Na pierwszej str jest napisane że to badanie wykonuje się między 21 a 26 tc więc nie powinno być za wcześnie

Ja będę miala wizytę za tydzień i to będzie mniej więcej 22 tc i prawdopodobnie dopiero wtedy mi zleci lekarz tą glukozę, więc znając mnie będę robić tydzień przed kolejną wizytą czyli ok 25tc, chyba że lekarz każe inaczj

Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary przechodzą
Jeju, a co to za badanie Jest tak bolesne???
Też czeka mnie test z glukozą... Ale wiem, że sama muszę kupić glukozę i zabrać ze sobą wodę (i cytrynę).
Tylko zdziwiło mnie te częste pobieranie krwi - na czczo, po 1h i trzeci raz - po dwóch godzinach od przyjęcia glukozy. Myślałam, że tylko raz pobiera się krew po wypiciu tego obrzydlistwa

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ja na opryszczkę (moja ulubiona przypadłość ) mam sposób taki że przekrajam na pół czosnek i "smaruje" sobie nim tą opryszczkę
Oooo... o tym sposobie nie słyszałam!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:51   #2547
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Ja w 8 tyg. dostałam opryszczkę i akurat miałam wizytę u mojej ginki i zaleciła mi zovirax. Powiedziała że doustnie nic nie brać ale smarować Zoviraxem można
Cytat:
Ja planuje kupic kaftaniki z wbudowanymi niedrapkami, bo opinie sa rozne, wiec jak mi beda przeszkadzac to podwine.
A któraś z doświadczonych mam używała takiego kaftanika? Bo ja pierwszy raz o tym słyszę i i się koncepcja podoba

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 21:02   #2548
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie wina nfz ja jak bylam prywatnie to tez kazal mi kupic glukoze, a reszta sie nie martw oni od ciebie to wezma i przygotuja
ja z nfz jestem b. zadowolona i bede bronic

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja w 8 tyg. dostałam opryszczkę i akurat miałam wizytę u mojej ginki i zaleciła mi zovirax. Powiedziała że doustnie nic nie brać ale smarować Zoviraxem można

A któraś z doświadczonych mam używała takiego kaftanika? Bo ja pierwszy raz o tym słyszę i i się koncepcja podoba
pierwszy raz slysze o czyms takim
ja wogole niedrapkow nie uzywalam uzylam raz podcza wyjscia ze szpitala bardziej jako rekawiczek

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

co do wymazu z pochwy to krotko przed porodem jest robiony wymaz na obecnosc paciorkowca,nie pamietam czy bolalo specjalnie wiec raczej nie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:03   #2549
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobrej nocy Dziewczyny! My uciekamy spać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-17, 21:09   #2550
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja niedoswiadczona, ale tez mi sie koncepcja podoba
Ale chetnie poslucham rad doswiadczonych

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ale to nie wina nfz ja jak bylam prywatnie to tez kazal mi kupic glukoze, a reszta sie nie martw oni od ciebie to wezma i przygotuja
ja z nfz jestem b. zadowolona i bede bronic
Gdyby nie rzadkie USG to ja tez calkiem zadowolona jestem

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-17 o 21:10
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości