Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 08:40   #3511
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Authentik miło że się odezwałaś,piękne zdjęcia!
Ciekawe która z nas jako kolejna wyląduje na odchowalni? Marsi

Silver super Ci w tej fryzurze!

Nawijko kciuki za wizytę.

Elmi również kciuki!

Hje dla TZ !

Bokeh bardzo ładny sweter,a buty też te oglądałam i sama nie wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:46   #3512
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane!

więc u nas nocka nie była najgorsza, ze 3 pobutki, jedna z wielkim rykiem ale cycusia nie chciał, popił troszkę wody i usnął ale nie wiem czy go coś brzuszek nie bolał bo jak zaczęłam masować to usnął
jeszcze do mnie nie dociera,że nie karmię
za to widzę,że mały jest taki spokojnieszy, nie wiem jak to opisać ale potrafi mi dłużej na kolanach usiedzieć i lubi się przytulać- wcześniej nie znosił tylko przy karmieniu mieliśmy taki moment
czyli rownowaga jest, chociaż tyle
mleka ściągam tyle,że nie wiem co z tym robić

dziękujemy za życzenia i również buziaki dla dzieciaczków za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Pierwszy raz próbuję dodać tu fotki. Dodaję załączniki, udało się?

cudownie Was widziec, czekamy na zdjęcie brzuszka i mamy nadzieję,że zostaniesz dłużej
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

A to moja jak pierwszy raz usiadla w wakacje ale wtedy niemialam jak wstawic bo komp zarzygala is ie zepsul a na tablecie nie moglam zamiescic
o rany, jakie cudeńko

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej hej Jestem cały czas, jak mogę to po kilka stron podczytuję ale i tak to za mało .... W związku że daleko w lesie z waszymi postami jestem to wybaczcie ale się nie poodnoszę bo i tak większość już nieaktualne . Napisze jednak co u nas no bo się dzieje oj dzieje
Mama przyjechała z odsieczą do pomocy przy małym ale średnio jej to idzie choć z godziny na godzinę jest postęp i Krzyś powoli daje się Babci przekupić
Pracy sporo ale to na razie tylko szykowania i kalkulacje
A z nowości dziś nam zamknęli cmentarz bo wpadła wataha dzików i pogonili pierwszych żałobników hehehe Wielka afera zrobila się z tego. Zamknęli wszystkie wejścia, pogonili ludzi i na wieczór będzie odstrzał lub łapanka. A jaki cyrk \ innymi pogrzebami ?! no wiadomo że nikt nie przełoży ceremonii to wpuszczali tylko żałobników pod eskortą policji i leśniczego hehehehe
Mały bardzo marudny - no nie wiem czy to zęby, tęsknota za mną czy nieumiejętność mamy eh
a jutro 4 rano giełda kwiatowa OŁ JEAAAAAA") ide więc spać
Zapowiadam Wam jeszcze raz - wracam po pierwszym papapapapa
o japierdziu a na którym cmentarzu? na osobowicach?
no to teraz będziesz mieć niezłe urwanie głowy przed wszystkimi świętymi, wracaj do nas prędko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:46   #3513
ewadylewska
Zadomowienie

Hej,

nie pisałam, bo latałam od lekarza do lekarza, rozkminy o rezonansie i tak jakoś....

W końcu trafiłam do rehabilitantki i wydaje się, że najprostsze rozwiązanie będzie najlepsze. Stwierdziła, ze Julka ma prawdopodobnie po prostu asytemrię, którą trzeba eliminować ćwiczeniami...

trzeba stymulować bardziej jej prawą część a lewą wręcz przytrzymywać, że ta pochylona główka, to wynik takiego ściśnięcia prawej strony ciałka Julci.
Stary 2013-10-18, 08:46   #3514
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wysiadam! Poczatek dnia a ja mam dosc, nie dosc ze nocka z d.upy to jeszcze mlodego uspalam spal szalone dwie minuty wstal i od tego czasu wyje i wyje! Pewnie zeby podejrzewam ze jak wyszly 2 na raz prawie to reszta tez sie odezwala, ale nic nie dziala, ani calgel ani ibum no juz nie wiem jak mu pomoc

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:48   #3515
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Authentik miło że się odezwałaś,piękne zdjęcia!
Ciekawe która z nas jako kolejna wyląduje na odchowalni? Marsi
hehe miłe życzenie
ale jak nie wyjdzie w ciągu 3-4 miesięcy to dajemy sobie spokój
nie chce też zbyt dużej różnicy wieku,dlatego teraz ten moment byłby idealny
Stary 2013-10-18, 09:09   #3516
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Padam na pyszczek. U nas dziś nocka pełna przygód Daria od 1.00 do 3.30 buszowała. Nie płakała, ale chodziła po całym łóżku, gadała, śmiała się, wspinała, piszczała.... potem zasnęła i obudziła się o 6.50... i po spaniu.

hje, bardzo się cieszę że jest dobrze!!

Wszystkiego najlepszego za skończone miesiące dla Yae, Antosia i Leosia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale dzięki jednemu momentowi, mam siłę na jutrzejszy nawet taki sam dzień Filip leżał na brzuszku na macie i coś tam sobie mamrał, położyłam się koło niego, a on podniósł główkę, uśmiechnął się, podpełznął bliżej i położył swój policzek na moim i tak leżał i mruczał uwielbiam go
dla takich chwil warto żyć!

Cytat:
dla mnie bomba, tylko dziuba pokaż a z tego co widać, to coś mi sie wydaje, że teraz tak seksi flexi wyglądasz bardziej

tż mi też tak powiedział a potem było bunga bunga

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mamy taki sam fon

mi parę dni temu telefon spadł na chodnik i pękł mi wyświetlacz. Ale na szczęście działa.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No to jesteś na dobrej drodze Ja się zebrać nie mogę
Ale Ty masz super płaski brzuuuusio a ja nawet nie mogę założyć obcisłego sweterka czy bluzki bo brzuch tak odstaje. Dlatego nie mogę już na siebie patrzeć i nie pozostało mi nic innego jak codzienne ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A z nowości dziś nam zamknęli cmentarz bo wpadła wataha dzików i pogonili pierwszych żałobników hehehe Wielka afera zrobila się z tego. Zamknęli wszystkie wejścia, pogonili ludzi i na wieczór będzie odstrzał lub łapanka. A jaki cyrk \ innymi pogrzebami ?! no wiadomo że nikt nie przełoży ceremonii to wpuszczali tylko żałobników pod eskortą policji i leśniczego hehehehe
Mały bardzo marudny - no nie wiem czy to zęby, tęsknota za mną czy nieumiejętność mamy eh
a jutro 4 rano giełda kwiatowa OŁ JEAAAAAA") ide więc spać
Zapowiadam Wam jeszcze raz - wracam po pierwszym papapapapa
ojacieniemoge

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
SUPER kalosze
A sweterek
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Silver, ile bym dala zeby miec takie wlosy jak Ty i Black slicznie!
A co Ty chcesz od swoich włosów?? Mi się bardzo podobają i chciałabym mieć takie jak Ty.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No i Silver też fajny fryz ale gdzie zdjecie facjatki??
Ja tez myślę nad zmiana...od zmiany koloru mnie odwiodlyscie...ale z fruzura gorzej..bo ja ani szczupla...buzia okragla...a taki bob tez mi sie podoba..co myslicie? Boba mozna w różnych długościach kombinowac, ja wlosy mam długie, tylko z racji tego ze tyle mi ich wypada top wciąż nosze w gumce związane :/
Może dziś zrobię zdj facjatki

A Tobie ciągle włosy po ciąży wypadają??? tak długo?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Co do teściowej to Moja jak jej powiedziałam o 2 ciąży to: "a to planowane czy wpadka?" WTF! aż się wtedy popłakałam, bo przecież Maja planowana i KArinka już miała ponad 1,5 roczku. .
jak można.........

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:12   #3517
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie ma mnie bo Tż ma wolne i jutro też ma wolne
Znowu dużo nadrabiania mam. Przelecę tak raz dwa. Wklejam fotki włosów ale tak na szybko zrobione byle jak
super, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
cudeńko

A to moja jak pierwszy raz usiadla w wakacje ale wtedy niemialam jak wstawic bo komp zarzygala is ie zepsul a na tablecie nie moglam zamiescic
ale ślicznota

Cytat:
i jeszcze coś mi się wydaje, że Black zapoczątkowała manię na boba na wątku ja też miałąm coś takiego w planach już jakiś czas temu, tylko nigdy nie noszę prostych włosów, więc i tak będzie wyglądać inaczej; ale jak ja się w końcu zdecyduję, to Wy już inaczej będziecie się ścinać
Black zapoczątkowała sezon zmian

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
super te kozaki, też dla siebie poszukuję

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejka... Buziak dla Yae...Antosia rowiesniczki! To razem zaczynamy 9 miesiąc....
Znow muszę nadrobić ostatnia strone bo nienadazam za Wami...i jakoś się robić nie mogę..czuję się jajis tak z boku
buziaki dla Antosia
i dla Yae i Leosia

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Sprzedałam na allegro zeszłoroczne kombinezony, poszły prawie 2 razy dożej niż kupiłam! I chusta się sprzedała. Muszę jeszcze fotelik wystawić i leżaczek. Kupiłam w Lidlu te spodnie narciarskie dla Misia. One na dotyk cieniutkie, ale z siostrą gadałam i mi mówiła, że tak wyglądają, ale one niby narciarskie mają być, więc muszą być lekkie i że przez to że wiatro i wodo szczelne i jakąś tam membranę mają to są ciepłe na prawdę. Zresztą jakieś rajtuzy na pewno założę pod spód. Mam jeszcze od niej kombinezon dwuczęściowy, z grubaśnymi portkami z polarem w środku. Superowy jest, tylko jeszcze trochę duży. Może do zimy młody urośnie.
no to biznes zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe miłe życzenie
ale jak nie wyjdzie w ciągu 3-4 miesięcy to dajemy sobie spokój
nie chce też zbyt dużej różnicy wieku,dlatego teraz ten moment byłby idealny
to kciuki

dzień dobry tak w ogóle
u nas jęczydła ciąg dalszy idą jedynki na górze bo uczulenie jeszcze wyszło wokół ust znowu:/
dzisiaj jedziemy do ciotki, której nie cierpię no ale jak mus to mus.

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:13
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:13   #3518
Krowa1989
Raczkowanie

O fak! Poczułam się jak wyrodna matka, która zabrała dziecku dzieciństwo .
Ja sama chciałam karmić możliwie jak najdłużej, ale u nas poza mniejszą ilością pokarmu zadecydowały również względy zdrowotne. Latem na prawej dłoni wyszło mi uczulenie. Nie pierwszy raz, ale zawsze to były niewielkie zmiany i same znikały, więc i tym razem miałam nadzieję, że tak się stanie. Niestety, trochę się przeliczyłam i uczulenie zaczęło się rozrastać. Tż mi truł, że mam iść z tym do dermatologa, ale co by mi lekarz pomógł przy kp, żadnych leków i tak nie byłby w stanie przepisać. I tak przeciągałam, i przeciągałam, bo nie chciałam rezygnować z karmienia. Ale jak zaczęło brakować pokarmu, to stwierdziłam, że to już chyba czas . Teraz jestem w trakcie leczenia, przyjmuję tabletki i smaruje się maścią, a za tydzień idę na testy alergiczne. Ale przez to przeciąganie doprowadziłam do tego, że z niewielkich zmian na prawej dłoni zrobiły mi się zmiany na obu rękach po same łokcie, a prawa dłoń to jedna wielka rana z ropą i czasem krwią.
Także ten tego, nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli...
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:15   #3519
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
chcesz tak wirować? Tyyyy, ale dzisiaj nie sobota
Trzeba łamać konwenanse

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, po tym, co napisałaś, wydaje mi się, że Twój TŻ jest nieco... niedojrzały?
Niestety, ale zaczynam w końcu odnosić takie właśnie wrażenie...

Silver, cudnie! Miałam dokładnie takiego, też cieniowanego boba, tylko grzywka prosto. Zobaczysz, że jak się przyzwyczaisz, to będziesz się czuła jeszcze bardziej super!

Lady, ale macie masakrę...

Nawijko
, za wizytę.

-------------------------------------

My się z tż nie odzywamy, on obrażony o to, że się dzieckiem musiał zająć A jeszcze jak młodą wczoraj przewijał, to zostawił ją na łóżku i po pampersa poszedł, ona sobie siadła i prawie, prawie by spadła. To ja szybko do niej i krzyknęłam "ejj!", a on podlatuje też, łapie ją, patrzy się na mnie i "ja ☠☠☠☠☠☠☠ę", jakby to była moja wina Jeszcze ją biedny musiał nakarmić, ale już ja ją uspałam, no bo on gdzież. Położyłam się koło niej, ona się obróciła pleckami, wtuliła i zasnęła. Taka filozofia

Miałyśmy pobudki o 1.30 na pićko (oczywiście z głową w ochraniaczu), o 6 na jedzenie i ostatecznie o 8.

A teraz wieje, leje i jest ogólnie do
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:17   #3520
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wysiadam! Poczatek dnia a ja mam dosc, nie dosc ze nocka z d.upy to jeszcze mlodego uspalam spal szalone dwie minuty wstal i od tego czasu wyje i wyje! Pewnie zeby podejrzewam ze jak wyszly 2 na raz prawie to reszta tez sie odezwala, ale nic nie dziala, ani calgel ani ibum no juz nie wiem jak mu pomoc

współczuję
Stary 2013-10-18, 09:20   #3521
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hje o rany, a od kiedy takie akcje z tz??? wydawalo mi sie, ze fajnie sie wszystko u was uklada.....

Jakby mi malz przeklnal przy dziecku lub do mnie to bym wywalila z walizami za drzwi

Dalej placzemy i juz nie wiem co robic

Stary 2013-10-18, 09:21   #3522
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

A Tobie ciągle włosy po ciąży wypadają??? tak długo?

no mi też wypadają

dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje
Stary 2013-10-18, 09:26   #3523
badziabadzia
Zakorzenienie

Marsi

Lady, tule mocno!

Hje, takie akcje ztż to u Was chyba nowość?
Stary 2013-10-18, 09:31   #3524
Krowa1989
Raczkowanie

A tak w ogóle to witam! Pogoda paskudna, dziecko zakatarzone, a w dodatku zaczynamy remont kuchni i przedpokoju, więc wszystko jest roz.piżdżone. Superancko.

Cytat:
za to widzę,że mały jest taki spokojnieszy, nie wiem jak to opisać ale potrafi mi dłużej na kolanach usiedzieć i lubi się przytulać- wcześniej nie znosił tylko przy karmieniu mieliśmy taki moment
czyli rownowaga jest, chociaż tyle
Potwierdzam, Ala też nie lubiła przytulanek, a teraz jak siedzimy na podłodze, to od czasu do czasu przerywa zabawę, włazi mi na kolana i się tak fajnie tuli .

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
W końcu trafiłam do rehabilitantki i wydaje się, że najprostsze rozwiązanie będzie najlepsze. Stwierdziła, ze Julka ma prawdopodobnie po prostu asytemrię, którą trzeba eliminować ćwiczeniami...
Oby to było to i wszystko zakończyło się tylko na ćwiczeniach.

Buziaki dla Antosia, Yae!

Bijkora, kciuki za egzamin! Ja nie będę mówić ile ja już odwiedzin w WORDzie zaliczyłam. Ale fakt, te nowe pytania są tragiczne. Mój małż, który 20 lat jest policjantem, teraz jest w drogówce, nie potrafi zdać przykładowych testów (dodam, że ma wszystkie kat. prawa jazdy i ma uprawnienia instruktora). A jego kolega, również policjant, chciał sobie dorobić kat. A, poszedł na teorię i nie zdał.
Tak btw, dziewczyny zamierzające iść na kurs, strzeżcie się, bo mój kurs skończył się małżeństwem i dzieckiem . Tym sposobem rozwiałam nadzieję innych kursantek, bo Tż zrezygnował z jazd, żeby mieć czas, jak się Alicja urodziła.

Silver, Black, świetne zmiany!
Stary 2013-10-18, 09:32   #3525
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi kciuki za stopke Leosia i za trzecie bobo!
Mi tez sie trojeczka marzy..... Ale powiedzialam malzowi ze tylko wtedy sie zdecydujemy, jak bedziemy miec dom

Padłę jak muchę (w koncu )

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1382085130357.jpg (74,1 KB, 38 załadowań)

Stary 2013-10-18, 09:35   #3526
Krowa1989
Raczkowanie

Hje, dla Tż.
Marsi, kciuki za wizytę!
Stary 2013-10-18, 09:38   #3527
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi kciuki za stopke Leosia i za trzecie bobo!
Mi tez sie trojeczka marzy..... Ale powiedzialam malzowi ze tylko wtedy sie zdecydujemy, jak bedziemy miec dom

Padłę jak muchę (w koncu )

jaki słodziusi
Lady, a Ty gadałaś z pediotrą nt niespokojnych nocek?
Stary 2013-10-18, 09:42   #3528
hje
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje
Będzie dobrze U nas jest z nią ok, więc i u Was też będzie

Lady
, ale Piotruś słodko zasnął Pola w taki sposób na brzuszku już nie śpi , bardziej na rozjechaną żabę

Badzia, Lady, czy ja wiem, czy nowość... Pisałam kiedyś, że już przed ślubem jakieś tam spięcia się pojawiały, ale to wiadomo, każdy takie ma. A nie wiem, chyba od końca wakacji tż takie już cyry odstawia, że
Syfiarz też z niego jest, wszystko po sobie zostawia, gdzie popadnie. Jak tego nie ruszę, to on potem sprząta i naburmuszony, że on musi, a mi się nie chce i bajzel jest
No ogólnie - klapki chyba opadły...

A co do przeklinania - my ogólnie rodzina przeklinająca (niestety), więc to dla mnie nie nowość...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:43
Stary 2013-10-18, 09:47   #3529
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Marsii kciuki za stopkę
Hje baty dla tzta :banghead:

Czy Wasze dzieci też tak jakby biją/ uderzają się po brzuszku ???

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 09:54   #3530
hje
Zakorzenienie

Aga, , biją się
Stary 2013-10-18, 09:57   #3531
meneq
Zakorzenienie

marsi kciuki!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:02   #3532
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Aga, , biją się
Dzięki

Ostatnio widzę dużo odruchów, które mnie niepokoją

A pociera Pola nosek , ale zewnętrzną stroną dłoni ??

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:04
Stary 2013-10-18, 10:05   #3533
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A pociera Pola nosek , ale zewnętrzną stroną dłoni ??
Pociera, to szczególnie jak się wkurza
Stary 2013-10-18, 10:06   #3534
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Pociera, to szczególnie jak się wkurza
Ufff to nie jesteśmy same

Buziaki dla Antosia i Yae i Leosia

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:08
Stary 2013-10-18, 10:07   #3535
hje
Zakorzenienie

Pola już ma pierwszą drzemkę To lecę coś porobić!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Ufff to nie jesteśmy same
W kupie siła
Stary 2013-10-18, 10:09   #3536
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Pola już ma pierwszą drzemkę To lecę coś porobić!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

W kupie siła

Zuzka wstała dziś o 7, a zasneła o 9:40 i śpi dalej w poprzek łóżeczka :brzyda l:Przynajmniej naleśniki usmażyłam na spokojnie

edit: właśnie się obudziła

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:17
Stary 2013-10-18, 10:20   #3537
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43306589]

foteliki oglądam...

http://www.emmysmummy.com/2012/07/ki...at-review.html[/QUOTE]

Cytat:
Szaja te foteliki z ochrona tlowia maja fatalne wyniki w testach zderzeniowych, chyba na fotelik.info dalej jest przyklejona ta informacja jako glowna!
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Szajka my w ubieglym tygodniu mierzylismy ten fotelik i kilka innych, tak sie zlozylo, ze w sklepie byl przedstawiciel tych fotelikow i namawial nas na niego dobra godzine, wrocilismy do domu skołowani, ale po obejrzeniu filmikow z dachowania sobie odpuscilismy, wydaje mi sie,ze pasy to jednak pasy.
I tez sobie tlumaczylam, ze skoro Niemieckie to powinnno byc dobre, ale z drugiej strony to tez niemcy dalej robia napedy na tyl w samochodach a nikt mi nie powie, ze to bezpieczniejsze niz naped na przód czy na 4.
Dokładnie, tez napaliłam się na ten fotelik, pamiętam jeszcze jak go Pani Gadżet zachwalała, a jak oglądnęłam ten filmik to masakra. Dziecko po prostu przy dachowaniu wypadło z tego fotelika, a w takim z pasami się noramlnie utrzymało.

U nas wczoraj problemy z zaśnięciem, mała po kąpaniu rozchochraała sie na maxa i nie chciała się wyciszyć i zasnąć, nawet jak karuzele wyłączyłam i światło przygasiłam to się smiała w głos. No i rano pobudka po 5, biedna moja mama bo musiała do niej wstać

Oki nadrabiam dalej...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Marsii kciuki za stopkę
Hje baty dla tzta :banghead:

Czy Wasze dzieci też tak jakby biją/ uderzają się po brzuszku ???

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Dokładnie zwłaszcza w kąpaniu i do tego jeszcze się drapie po brzuszku.
A w krzesełku tak ręką wali w stolik że mi by chyba odpadła
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:48   #3538
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry

Na poczatek buziaki dla Yae Antosia i Leosia

Marsi kciuki za wizyte i zafasolkowanie, ja wczoraj robilam test ciazowy i chyba sie rozczarowalam, ze jedna kreske zobaczylam.

Cytat:

Jakby mi malz przeklnal przy dziecku lub do mnie to bym wywalila z walizami za drzwi
Popieram, postabilabym identycznie.

Za nami rowniez koszmarna noc, ale wynika to z tego, ze definitywnie postanowilam po wczorajszej wizycie skonczyc z nocnym wiszeniem na UU. Tak wiec, nocka u nas wygladala tak, ze bąbel budzil sie co 10-15 minut i nosilismy go na zmiane z tz i probowalismy odkladac, zazwyczaj takie noszenie z 3 probami odlozenia trwalo 30 minut lepiej zasnal przed 7 i pospal szałową godzine
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:52   #3539
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, ale tak konkretnie o fotelikach to jeszcze - tam MOŻNA wykorzystać do zapinania pasy auta.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:56   #3540
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej.
U nas nocka standardowa - mała zasnęła o 20:00, obudziła się o 00:30 na mleko, potem o 5:00 i wstała o 8:40.

Kupiłam jej wczoraj pluszowy młotek z grzechotką w środku, jest szał.

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
O fak! Poczułam się jak wyrodna matka, która zabrała dziecku dzieciństwo .
Także ten tego, nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli...
Daj spokój, jaka wyrodna matka? Ja też chciałam karmić, walczyłam jak lew, starałam się, znosiłam ból i wszystko inne, bo nie chciały mi się goić rany, które mi się porobiły od karmienia... Miałam zastoje, zatory, gorączkę z tego powodu... Masakra... W końcu, jak udało się pożegnać z bólem, to przyszedł kryzys... Ale walczyłam, odciągałam, starałam się, jak mogłam... Jak udało się zażegnać kryzys, to przyszedł liszajec, dostałam antybiotyk sterydowy i amen w pacierzu. Karmienie się skończyło, bo nie mogłam małej przystawiać, a odciąganie było za mało skuteczne w tym momencie.

Także masz rację, nie czuj się jak wyrodna matka, nikt nie może Cię wpędzać w takie samopoczucie! Rozumiem, że są tutaj fanki karmienia piersią itp itd, ale bez przesady, pewnych rzeczy nie przeskoczymy czasem.

Cytat:
Niestety, ale zaczynam w końcu odnosić takie właśnie wrażenie...
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam w żaden sposób tym komentarzem. Po prostu, jak opisujesz jego zachowanie, to kurczę, gra ważniejsza, niż własne dziecko? Tak nie można.

Lady, przytulam mocno, mam nadzieję, że niedługo Pietraszkowi się polepszy i będziesz mogła trochę wypocząć.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości