My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 11:08   #2071
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
A musi być koniecznie garsonka? Można znaleźć ładną sukienkę dla osoby w tym wieku.
Dobrze dobrana sukienka może być. Ale sukienki na ogół są do kolana a tu musi być co najmniej do połowy łydki.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Justynkie, ja Ci nie pomogę za bardzo w tym kierunku, bo znam takie miejsce, gdzie moja babcia kupuje sobie mega eleganckie garsonki (i to takie naprawdę mega, bo z np. tymi bocznymi panelami wyszczuplającymi, babcia ma 65 lat, ale duży brzuszek), ale to w Kartuzach w takim sklepie niesieciowym, ceny wahają się tak 280 - 400 zł, ale pewnie nie robi, Twoja mama mieszka w Ol, co nie?
Tak, mama w Ol ale tam nie ma super wyboru. Jest tylko jedna galeria handlowa ale tam raczej nic takiego nie znajdziemy, a tak to same hurtownie w których ubierają się wszystkie ciotki. Na ostatnim weselu moja ciocia zobaczyła w kościele, że babcia PM ma taką samą garsonkę jak ona i szybko poszła do domu się przebrać
Pewnie przywiozę mamę do Gd i tu coś wybierzemy.

Ooooo ta co wrzuciłaś fajna, tylko fajnie jakby zamiast beżu była np. malinowa. Wszystko zepsuł tata kupując krawat w mieniące czerwone pasy i muszę dobrać mamie sukienkę pod niego. A on z krawata nie zrezygnuje bo wg niego nie muszą pasować kolorem.
Moja mama ma budowę typowej babeczki w tym wieku: chude nóżki i lekki brzuszek. Koniecznie wyszczuplająca bielizna! Tylko ta sukienka musi być do połowy łydki bo ma zakryć co nieco. Ale mama jest niziutka to może akurat...

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:11
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:10   #2072
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
może już taki temat się przewinął, czy któraś z Was do sukni ma też stanik zapinany praktycznie w talii/w pasie? do głębokiego dekoltu na plecach będę takiego potrzebowała i zastanawiam się gdzie znajdę jakieś porządne może któraś z Was juz szukała i wie gdzie są?
Spróbuj poszukać tego pod hasłem "obniżacz zapięcia" albo "pasek obniżający zapięcie biustonosza". To ma być do sukienki ślubnej? Bo wydaje mi się, że przy czymś z cienkiego materiału może się to odznaczać (ten pasek przechodzi z przodu przez brzuch i trzeba mieć idealną figurę, żeby się nie wciął).
Stary 2013-10-18, 11:10   #2073
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
lupinka
Na pewno widziałam w Triumphie
http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html
Nie moja prośba! ale dziękuje sama też muszę coś podobnego kupic bo mam tą "dziurę na plecach " :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:11   #2074
Waniliova
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez andziula1234 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny będące na tym Forum. Też oczekuję na ten ważny w życiu dzień Który będzie 18.10.2014 w moje urodziny
Witaj opowiadaj o Was

Króliczek ale macie już dużo załatwione, super!

justynkie ja niestety nie mam żadnych namiarów też nie wiem gdzie znajdziemy coś dla mojej mamy... ciężko jest znaleźć coś naprawdę ładnego dlatego już wcześniej trzeba się rozejrzeć

U nas trochę zmian, bo... zmieniamy salę i możliwe, że zespół też... na salę zaliczki nie wpłacaliśmy, bo to restauracja sąsiadów, a na zespół tak, 300zł, ale cóż...

Co do sali... w środę rozmawialiśmy z sąsiadką o umowie, kwocie za osobę, itp. i się wkurzyliśmy, bo nie dość, że umowy nie chcę dać (tekst ,,A co boicie się?''), to nie potrafi określić ceny i mówi, że nie wiadomo czy nie zamkną restauracji mówiła, że jak chcielibyśmy wesele krócej to 110zł, a jak dłużej (chcemy do 4) to więcej... ale ile nie powiedziała! Niech się w nos pocałuje...

Wczoraj byliśmy w tej restauracji www.tamarynd.pl jest BOSKA! mój kolega miał w niej w tym roku (w sierpniu) wesele i są b. zadowoleni tzn. oni w sumie mieli przyjęcie weselne, do północy

Co myślicie o tej restauracji? w cenie 150zł jest naprawdę fajne menu, nocleg dla nowożeńców gratis w tej cenie jest ciasto, 1l soku na osobę, porcja (cokolwiek to znaczy) napoju na osobę, ten nocleg właśnie, lampka wina na osobę, szampan na powitanie. Tylko korkowe 10zł od otwartej butelki ale kwota może się zmniejszyć, zależy jaką kwotę za osobę będziemy płacić.

A Wy ile macie korkowe i ile litrów picia liczycie na osobę?
Stary 2013-10-18, 11:12   #2075
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dobrze dobrana sukienka może być. Ale sukienki na ogół są do kolana a tu musi być co najmniej do połowy łydki.

Tak, mama w Ol ale tam nie ma super wyboru. Jest tylko jedna galeria handlowa ale tam raczej nic takiego nie znajdziemy, a tak to same hurtownie w których ubierają się wszystkie ciotki. Na ostatnim weselu moja ciocia zobaczyła w kościele, że babcia PM ma taką samą garsonkę jak ona i szybko poszła do domu się przebrać
Pewnie przywiozę mamę do Gd i tu coś wybierzemy.
To jak już w Gd nie znajdziecie to wtedy pisz, do GKA już rzut beretem
Te sukienki w tym sklepie są do połowy łydki na pewno, bo babcia zawsze sobie skraca w kolano (jest niska, ma 1,64 wzrostu, może to też przez to).

Waniliova, sala fajna i ceny mega
My nie mamy korkowego.
A bierzemy 3 l picia na osobę

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:13
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:13   #2076
ysia
Zadomowienie

Aaaa i fajne sukienki "dla mam" ma tez Pretty One , tylko nie wiem jak z ich rozlokowaniem sklepów w Polsce. Załączam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2770.jpg (72,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dla mamy.jpg (58,0 KB, 13 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:19   #2077
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
może już taki temat się przewinął, czy któraś z Was do sukni ma też stanik zapinany praktycznie w talii/w pasie? do głębokiego dekoltu na plecach będę takiego potrzebowała i zastanawiam się gdzie znajdę jakieś porządne może któraś z Was juz szukała i wie gdzie są?

http://media.bodaclick.com/img/img_r...a4f2c67068.jpg
http://i.snobka.pl/sn913/bd0c26bb0009ff134584550e
http://m.ocdn.eu/_m/76e16feeca4f9b1e...d50b,62,37.jpg
Rok temu kupowałam podobny w zwykłym niesieciówkowym sklepie z bielizną. Dałam za niego około 50 zł.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:19   #2078
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
lupinka
Na pewno widziałam w Triumphie
http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Spróbuj poszukać tego pod hasłem "obniżacz zapięcia" albo "pasek obniżający zapięcie biustonosza". To ma być do sukienki ślubnej? Bo wydaje mi się, że przy czymś z cienkiego materiału może się to odznaczać (ten pasek przechodzi z przodu przez brzuch i trzeba mieć idealną figurę, żeby się nie wciął).
dzięki chyba po prostu najlepiej będzie jak przejdę się po salonach z bielizną, a jeżeli chodzi o biustonosz to tak, ma być do ślubnej, mam nadzieję, że będzie to jakoś dobrze wyglądało i nie będzie się odznaczało to w salonach ślubnych usłyszałam o tym pierwszy raz, więc chyba nie tylko do mojej sukni takie coś wymyślili
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Rok temu kupowałam podobny w zwykłym niesieciówkowym sklepie z bielizną. Dałam za niego około 50 zł.
oo, no to liczę, że nie będzie dużego problemu żeby znaleźć

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:20
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:19   #2079
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Te sukienki w tym sklepie są do połowy łydki na pewno, bo babcia zawsze sobie skraca w kolano (jest niska, ma 1,64 wzrostu, może to też przez to).

Waniliova, sala fajna i ceny mega
My nie mamy korkowego.
A bierzemy 3 l picia na osobę
O, fajnie bez korkowego...

3l ale ogólnie soków i napojów? W cenie jest kawa, herbata i woda w nieograniczonych ilościach.

Jest możliwość za dopłatą 20zł od osoby mieć picie w nieograniczonych ilościach. Myślicie, że to się opłaca?

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Aaaa i fajne sukienki "dla mam" ma tez Pretty One , tylko nie wiem jak z ich rozlokowaniem sklepów w Polsce. Załączam fotki
Ta pierwsza ładna i ciekawe jak by na żywo wyglądała, tzn. na mamie
Stary 2013-10-18, 11:22   #2080
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, będę Cię męczyć wtedy
Moja mama ma 155 cm, jest o głowę ode mnie niższa, więc jest szansa że sukienki do kolan u niej będą do połowy łydki i będzie wyglądać dobrze

Stary 2013-10-18, 11:22   #2081
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
O, fajnie bez korkowego...

3l ale ogólnie soków i napojów? W cenie jest kawa, herbata i woda w nieograniczonych ilościach.

Jest możliwość za dopłatą 20zł od osoby mieć picie w nieograniczonych ilościach. Myślicie, że to się opłaca?

Ta pierwsza ładna i ciekawe jak by na żywo wyglądała, tzn. na mamie
3 l czyli po litrze napoju gaz., po litrze soku i po litrze wody
A co do napojów to też masz korkowe? Bo jeśli nie to nie opłaca się, 20 zł to jest dużo Chyba, że na napoje też masz korkowe to wtedy nie wiem, musisz sobie wyliczyć.

Dziewczyny, gdyby któraś trafiła na takie sukienki stacjonarnie to proszę o cynk, bo moja mama pójdzie chyba nago...

PS. Czy u was też jest tradycja, że się kobiety (goście) przebierają po północy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukiernka-asymetryczna.jpg (20,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-10-18, 11:24   #2082
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
może głupio to mówić, ale cieszę się, że nie jestem sama w czarnej dupie z finansowaniem wesela
I ja też

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Znalazłam tą stronę dziś i gdyby nie to , że już mam podpisana umowę z foto i zapłacone 1000 zł zaliczki to chyba wydałabym każdą kase na nich http://fabrykakreatywna.pl/
Od 8000 wzwyż

Cytat:

http://media.bodaclick.com/img/img_r...a4f2c67068.jpg
http://i.snobka.pl/sn913/bd0c26bb0009ff134584550e
http://m.ocdn.eu/_m/76e16feeca4f9b1e...d50b,62,37.jpg
Ja też taki potrzebuję- jak w 1. Czy jest możliwe znaleźć taki stanik, bez zapięć na ramionach ? Mam tiulowe ramiączka i widać zapięcia

Cytat:
Justynkie, ona ma dokładnie tą, to jest sukienka z taką krótką marynareczką! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Kostium-d...komunie-wesele

EDIT: nie działa, daję foto

EDIT: I moja babcia jest naprawdę "przy sobie" a ta sukienka bardzo ją wyszczupla. Chociaż nie wiem czy o taki efekt Ci chodzi, bo jeśli Twoja mama ma taką figurę jak Ty to wyszczuplenie może niewskazane

To nie jest trzyczęściowe, ale za to mega eleganckie
Bardzo fajna! Ja z moją mamcią też będę musiała pojeździć. Też jest przy tuszy i będzie trzeba znaleźć coś super

Cytat:
Nie moja prośba! ale dziękuje sama też muszę coś podobnego kupic bo mam tą "dziurę na plecach " :P
Też mam dziurawy problem

Cytat:
U nas trochę zmian, bo... zmieniamy salę i możliwe, że zespół też... na salę zaliczki nie wpłacaliśmy, bo to restauracja sąsiadów, a na zespół tak, 300zł, ale cóż...

Co do sali... w środę rozmawialiśmy z sąsiadką o umowie, kwocie za osobę, itp. i się wkurzyliśmy, bo nie dość, że umowy nie chcę dać (tekst ,,A co boicie się?''), to nie potrafi określić ceny i mówi, że nie wiadomo czy nie zamkną restauracji mówiła, że jak chcielibyśmy wesele krócej to 110zł, a jak dłużej (chcemy do 4) to więcej... ale ile nie powiedziała! Niech się w nos pocałuje...

Wczoraj byliśmy w tej restauracji www.tamarynd.pl jest BOSKA! mój kolega miał w niej w tym roku (w sierpniu) wesele i są b. zadowoleni tzn. oni w sumie mieli przyjęcie weselne, do północy

Co myślicie o tej restauracji? w cenie 150zł jest naprawdę fajne menu, nocleg dla nowożeńców gratis w tej cenie jest ciasto, 1l soku na osobę, porcja (cokolwiek to znaczy) napoju na osobę, ten nocleg właśnie, lampka wina na osobę, szampan na powitanie. Tylko korkowe 10zł od otwartej butelki ale kwota może się zmniejszyć, zależy jaką kwotę za osobę będziemy płacić.

A Wy ile macie korkowe i ile litrów picia liczycie na osobę?
O kurcze to się porobiło... A co z zespołem nie tak ?

Sala ok. Cena też. Ile dań ciepłych macie ? My liczymy podobnie jak Enzunio, 3 litry na osobę. Korkowego nie mamy.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:24   #2083
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny muszę się pochwalić!!! Skacze z radości. Zaklepałam suknię ślubną! Mam do niej 100km ale Pani powiedziała że jak decyduje się brać to mi ją odłożyć do soboty ! A jest okazja bo wszędzie kosztuje 3000 tys. A tam mają 1 jedyną za 1500 bo wyprzedaż. Myślę że jak spisze umowę to foty pozwolą pstrykac
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app

gratulacje! moxna odrtchnac jak ma sie suknie,prawda?

Cytat:
Wesele 14 czerwca, zaproszenia w marcu, potwierdzenie do 30.04.
Na min 30 dni przed weselem musimy podać listę gości, sprecyzować menu, a że maj to miesiąc kiedy zaczyna się sezonowa gorączka to chcemy się spotkać z managerem w majóowkę i mieć to z głowy.

ja mam taki problem z zaproszeniami ze u swojej rodziny bede ost raz przed slubem w lutym i wtedy musze im dac zaproszenia.a 3mies przed musze powiedziec wlascicielce sali ile pokoi rezerwuje.wiec my rozdawanie zaczynamy w lutym

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić . Podpisaliśmy dziś umowę na wideofilmowanie + fotografowanie .
Tak więc ze spraw weselnych mamy:
- kościół
- salę
- zespół
- fotografa i kamerzystę

gratuluje

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
może głupio to mówić, ale cieszę się, że nie jestem sama w czarnej dupie z finansowaniem wesela

haha na pewno nie sama, przybij pione

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie w deszczowy poranek

złapała mnie choroba - i przestałam mówić tzn brzmię jak menel spad budki z piwem a dzis mam spotkanie organizacyjne w szkole z NOWĄ grupa... już sobie zdanie o mnie wyrobią

ze spraw ślubnych nic nowego w sumie. Nadal poszukuję dekoratorki.
Pojawiło się pewne małe światełko w tunelu na możliwość mieszkania... ale ciii na razie. Trzymajcie kciuki

p.s WITAM WSZYSTKIE NOWE PM- KI

323 dni

albo uznaja ze fajna z ciebie gosciowa i wczoraj zabalowalas

dziewczyny,my w niedzile chyba pojedziemy na prezentacje slubne,sa organizowane u nas w jednym z hoteli. mamy problem z kamerzysta tak wam sie podobal ten gosc ktorego wybralismy,a on od wrzesnia sie nie odzywa a mial napisac kiedy spotykamy sie na podpisanie umowy.. mam wrazenie ze to dlatego ze bralismy najtanszy pakiet, chociaz i tak przeciez nie jest tani, 1700:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:36   #2084
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
3 l czyli po litrze napoju gaz., po litrze soku i po litrze wody
A co do napojów to też masz korkowe? Bo jeśli nie to nie opłaca się, 20 zł to jest dużo Chyba, że na napoje też masz korkowe to wtedy nie wiem, musisz sobie wyliczyć.

Dziewczyny, gdyby któraś trafiła na takie sukienki stacjonarnie to proszę o cynk, bo moja mama pójdzie chyba nago...

PS. Czy u was też jest tradycja, że się kobiety (goście) przebierają po północy?
Hm, my mielibyśmy wodę bez ograniczeń...

Napojów swoich nie można wnieść, można dokupić 1l soku na osobę za 8zł, albo porcje napoju gaz. za 4,8zł to już lepiej opłaca się to 20zł od osoby dopłacić...

Nie, nie ma takiej tradycji ja też raczej przebierać się nie będę

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
I ja też

Od 8000 wzwyż

Ja też taki potrzebuję- jak w 1. Czy jest możliwe znaleźć taki stanik, bez zapięć na ramionach ? Mam tiulowe ramiączka i widać zapięcia

Bardzo fajna! Ja z moją mamcią też będę musiała pojeździć. Też jest przy tuszy i będzie trzeba znaleźć coś super

Też mam dziurawy problem

O kurcze to się porobiło... A co z zespołem nie tak ?

Sala ok. Cena też. Ile dań ciepłych macie ? My liczymy podobnie jak Enzunio, 3 litry na osobę. Korkowego nie mamy.
Ciepłych dań jest 3, obiad po przyjeździe i dwie kolacje. A tu by była woda bez ograniczeń i po litrze na osobe soku + porcja coli, nie wiecie co oznacza PORCJA? zapomnieliśmy zapytać

A z zespołem to zaczynamy się zastanawiać czy są dobrzy...

missmalezji o kurcze, ale kapa z tym kamerzysta, ciekawe może po prostu napiszcie do niego?
Stary 2013-10-18, 11:39   #2085
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz rzadziej. Jeszcze kilka lat temu obowiązkowo przebierały się po kilka razy teraz mało która się przebiera.
Tak samo PMka- kiedyś po oczepinach szła się przebrać, a teraz do rana jest w sukni ślubnej
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:44   #2086
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
zapraszamy w week majowy mamy 140 gości choć myślę że zmniejszy się do 110-120 (a święta Wlk wypadaja chyba w połowie marca?)
Święta wypadają w 2014 r. na koniec kwietnia. Prawie tydzień przed majówką.

Waniliova sala naprawdę ładna! Jeśli mają termin i umowa jest korzystna, to ja bym zaklepywała

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:44   #2087
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

Od 8000 wzwyż
hehe i widzisz jak szybko mnie wyleczyłaś ! dzięki w takim razie odgapię od nich trochę inspiracji
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:47   #2088
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, będę Cię męczyć wtedy
Moja mama ma 155 cm, jest o głowę ode mnie niższa, więc jest szansa że sukienki do kolan u niej będą do połowy łydki i będzie wyglądać dobrze
Ale mnie nakręciłaś, zaczęłam szukac dla mamy kreacji Tak sobie pomyślałam, że mogłabym jej na urodziny kupić (w styczniu), zmobilizuje ją to do trzymania linii Mama ma duuuży rozmiar, ale nie chcę żeby więcej przytyła i to dobry pretekst będzie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:49   #2089
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Napojów swoich nie można wnieść, można dokupić 1l soku na osobę za 8zł, albo porcje napoju gaz. za 4,8zł to już lepiej opłaca się to 20zł od osoby dopłacić...

Ciepłych dań jest 3, obiad po przyjeździe i dwie kolacje. A tu by była woda bez ograniczeń i po litrze na osobe soku + porcja coli, nie wiecie co oznacza PORCJA? zapomnieliśmy zapytać

missmalezji o kurcze, ale kapa z tym kamerzysta, ciekawe może po prostu napiszcie do niego?
pisalam 2x we wrzesniu i odpisal na ost maila ze odezwie sie ze spotkaniem bo ma do zrobienia jezzcze plener z 1 para. kurcze nie wiem ale wedlug mnie to nie wrozy dobrze na przyszlosc skoro teraz tak ciezko sie z nim dogadac..

Stary 2013-10-18, 11:53   #2090
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Święta wypadają w 2014 r. na koniec kwietnia. Prawie tydzień przed majówką.

Waniliova sala naprawdę ładna! Jeśli mają termin i umowa jest korzystna, to ja bym zaklepywała
Też nam się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ale mnie nakręciłaś, zaczęłam szukac dla mamy kreacji Tak sobie pomyślałam, że mogłabym jej na urodziny kupić (w styczniu), zmobilizuje ją to do trzymania linii Mama ma duuuży rozmiar, ale nie chcę żeby więcej przytyła i to dobry pretekst będzie
Hehe b. dobry pomysł, też muszę o tym pomyśleć dla mojej mamy
Stary 2013-10-18, 12:12   #2091
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Porcja pewnie oznacza 200 ml- szklanka.

Hmm trochę te korkowe i opłaty za napoje mogą wyjść. Musicie sobie wszystko obliczyć. A całą resztę macie w cenie? Ciasta, owoce, tort?

Cytat:
hehe i widzisz jak szybko mnie wyleczyłaś ! dzięki w takim razie odgapię od nich trochę inspiracji
Wiedziałam, że podziała, bo i na mnie podziałało w mgnieniu oka

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
pisalam 2x we wrzesniu i odpisal na ost maila ze odezwie sie ze spotkaniem bo ma do zrobienia jezzcze plener z 1 para. kurcze nie wiem ale wedlug mnie to nie wrozy dobrze na przyszlosc skoro teraz tak ciezko sie z nim dogadac..

Kiepsko... Ja bym chyba szukała kogoś innego.

Kurcze zaczynam myśleć o barmanie Zamorduję Was!
Stary 2013-10-18, 12:22   #2092
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Porcja pewnie oznacza 200 ml- szklanka.

Hmm trochę te korkowe i opłaty za napoje mogą wyjść. Musicie sobie wszystko obliczyć. A całą resztę macie w cenie? Ciasta, owoce, tort
Ciasta, owoce są w cenie. Tort nie. Korkowe mówił, że może się zmniejszyć, zależy ile za osobę zapłacimy

Szklanka to malutko... dajcie spokój... ale 20zł za osobe i picie bez ograniczeń, hm

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

Kurde, kapa może lepiej kogoś innego poszukać jak on tak olał sprawę?
Stary 2013-10-18, 12:24   #2093
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ciasta, owoce są w cenie. Tort nie. Korkowe mówił, że może się zmniejszyć, zależy ile za osobę zapłacimy

Szklanka to malutko... dajcie spokój... ale 20zł za osobe i picie bez ograniczeń, hm [COLOR="Silver"]

[
Wiesz pewnie podają taką cenę za porcję czy litr soku i tym samym 'wymuszają' na zapłacenia 20 pln od gościa. A wydaje mi się, że 20 pln, samo w sobie, nie po ich cenach, to sporo za picie dla jednego gościa Po prostu na tym mogą zyskać.

Ale to tylko moje gdybanie... Może się mylę. Poza tym dla mnie korkowe, to taki wyzysk i ja takie sale od razu skreślałam. Macie coś jeszcze na oku ?
Stary 2013-10-18, 12:28   #2094
enzunio
BAN stały

Ale z drugiej strony 170 zł/os to też majątek nie jest jak już z napojami w cenie.
Choć nieźle to sobie wymyślili, mamią tym 150zł/os a potem wychodzi i tak normalna cena
Stary 2013-10-18, 12:29   #2095
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Pomęczę Was jeszcze barmanem, mogę?

Dostałam kilka maili, niektóre opcje są bardzo drogie, ale jeden mi odpowiada, ALE! mam też możliwość wzięcia barmana z mojego hotelu. I teraz tak...

Barman z maila
Jego usługa 600 zł
Dojazd 400 zł
Pakiet alkoholowy jaki mnie interesuje 850 zł
Razem: 1850.
Ale nie wiem czy nie musiałabym doliczyć 100 zł za lód i zbieranie i mycie szkła 200 zł. To zależy czy obsługa mojego hotelu chciałaby po nim sprzątać. Pisali, że udostępniają szkło i bar, więc może jest nadzieja. Czyli razem wyszło by 1850-2150 zł za całonocną imprezę.

Opcja 2 czyli barman z mojego hotelu:

Bierze 130 zł/h. Managerka mojej sali doradza by nie brać na całą, bo ma być to atrakcja. Doradza by wziąć go max na 6 godzin, co daje 780 zł za jego usługę.
Do tego sama bym musiała dokupić alko i inne. Nie wiem ile by to wyszło, ale posiłkując się poprzednim barmanem, powiedzmy, że 1000 zł. Czyli razem za 6 godzin wychodzi ok. 2000 zł (doliczam jakieś niespodzianki typu coś jest droższe).

Czy lepiej dopłacić trochę i mieć całą noc?
Czy lepiej mieć barmana, który zna ten hotel, być może wyjdzie dużo taniej, nie wiem w sumie ile on by chciał alkoholu... ale tylko przez 6 godzin?

My zastanawialismy sie nad zatrudnieniem barmana, ale w koncu zdecydowalismy, ze kupimy kilka butelek dobrego alkohoku i dodatkow i postawimy to Na oddzielnym stole ba stojakach do alkoholu (mozna kupic Na ebayu za grosze). Wyszlismy z zalozenua, ze barman to spory koszt, a tak naprawde nie wiadomo czy ktos poza paniami sie skusi Na drinks. Jednak gdybysmy brali barmana, to Na pewno nie ma cala noc Wodka, wino, piwo i barman to za duzo.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:29   #2096
alloffkowa
Zakorzenienie

2 PMki w 13 a potem myyyyy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:32   #2097
missmalezji
Wtajemniczenie

macie racje,poszukam kogos innego. moze uda sie na tych prezentacjach w niedziele?
beda tez fryzjerzy i makijazystki

Stary 2013-10-18, 12:32   #2098
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ale z drugiej strony 170 zł/os to też majątek nie jest jak już z napojami w cenie.
Choć nieźle to sobie wymyślili, mamią tym 150zł/os a potem wychodzi i tak normalna cena
No tak, tylko dolicz sobie korkowe jeszcze... Zależy kto ile jest w stanie wydać. Tak jak mówiłam muszą sobie to wszystko dobrze przeliczyć

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
2 PMki w 13 a potem myyyyy

Jestem posrana, bo mam wrażenie, że mam tak maaaało !
Stary 2013-10-18, 12:33   #2099
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz pewnie podają taką cenę za porcję czy litr soku i tym samym 'wymuszają' na zapłacenia 20 pln od gościa. A wydaje mi się, że 20 pln, samo w sobie, nie po ich cenach, to sporo za picie dla jednego gościa Po prostu na tym mogą zyskać.

Ale to tylko moje gdybanie... Może się mylę. Poza tym dla mnie korkowe, to taki wyzysk i ja takie sale od razu skreślałam. Macie coś jeszcze na oku ?
Też korkowe mi się nie podoba, ale nie skreślę sali tylko dlatego, że ono tam jest, bo u nas w prawie każdej jest korkowe... w sumie nie mamy innej na oku. Jedną mieliśmy, ale podobno jedzenie kiepskie i nie jest tak ładna jak ta... i korkowe też tam mają, 200zł. A w innej 5zł korkowego od WNIESIONEJ butelki

Cytat:
Właśnie... chwyty jak nie wiem ale te napoje też by trzeba było przecież kupić... wiadomo, dużo taniej by wyszło, ale kupić też trzeba... musimy pogadać, bo może da się zostawić ten 1l soku na osobe, a bez ograniczeń wziąć tylko napoje...
Stary 2013-10-18, 12:33   #2100
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze gada!
Z tego co zdążyłam się zorientować to Śląsk do tanich nie należy więc te 170 zł jest atrakcyjną ceną a jeśli lokal sprawdzony to brać!
Obawiam się że teraz, na 8 miesięcy przed ślubem, może nie być takiego wyboru...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości