|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Hej
![]() Była dziś dyrekcja z wawy u nas - kierowniczka podobno wspominała o mnie, żeby od nowego roku dali mi chociaż kilka godzin, oby się udało ![]() Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia ![]() Silver fajnie fryzurka się prezentuje, ale o pyszczek proszę ![]() Marsi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43322522]Dziewczyny, ale tak konkretnie o fotelikach to jeszcze - tam MOŻNA wykorzystać do zapinania pasy auta.[/QUOTE]
Szaja, w tym kiddy to pasami zapina sie właśnie tą osłonę tułowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() podczytuję Was dzielnie z tel ale nie umiem na nim pisać tzn nerwy mnie biorą jak nawet głupiego smsa muszę wysłać ![]() ![]() to teraz piszę, co pamiętam ![]() nawijko mój nie pije w ogóle, nawet w lato było tylko uu, butli i niekapka nie czai wcale, ostatnio dałam mu z kubka to parę łyków popił ale bez szału mika ja jestem chętna na spotkanie tylko nie wiem jak będzie z przyszłym tygodniem bo jutro rano jedziemy do mojej mamy i nie wiem jeszcze kiedy wrócimy, może w czwartek a może dopiero w niedzielę ![]() ezzo dzięki za linka ![]() ellmi myślę, że idą Fifkowi zębce ale zawsze przed weekendem warto sprawdzić hope Dadi chciał Cię popędzić trochę z tymi ćwiczeniami ![]() ![]() fewciu ja na brzuszek nic nie daję a podawałam póki co tylko królika ale my trochę tyły mamy w rozszerzaniu ![]() Black ![]() ![]() ![]() ![]() bijkora jakie pytania ![]() ![]() cała marsi jesteście de best ![]() hje ![]() ![]() silver pięknie Ci w nowych włoskach ![]() Authentic fajnie, że się odezwałaś ![]() jaka dziki? o ja pierdzielę :/ dołączam się do życzeń miesięcznicowych dla Yae, Leosia i Antosia ![]() ![]() ![]() i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek ![]() ![]() miesiące miliona pobudek w nocy opłacały się, mamy go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buziaki zatem dla Dominisi Lenki i Lilci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i buziaczki rocznicowe dla Leosia, Yae, Antosia, Lilci (kiedy wraca Ania???), Lenki i Dominisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-10-18 o 11:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Bylismy w poradni rehabilitacyjnej.
Najpierw pani doktor zrobila wywiad i obejrzala Kube z kazdej strony. Synek moj na poczatku jest raczej wycofany w kontaktach z obcymi takze przygladal sie jej w skupieniu. Mialam go zachecic, zeby przewrocil sie na brzuch. W domu zajmuje mu to ulamek sekundy, a tam? Ojj, chyba z 10min sie meczylismy z TZ. Pani doktor stwierdzila lekka asymetrie ulozeniowa (m.in. dlatego, ze krecac sie wokol wlasnej osi robi to tylko w jedna strone, obraca sie na brzuch wylacznie przez lewe ramie), twierdzac, ze niewielka rehabilitacja wystarczy. OK. Jako ze na wizycie bylismy w osrodku wczesnej interwencji to "w pakiecie" jest tez wizyta u logopedy i psychologa. U psychologa akurat zwolnilo sie miejsce, wiec nas przyjeto. TZ siedzial z Kubusiem na kolanach, a pani psycholog zaczela pokazywac mu zabawki, zaczepiac, itp. Zaniepokoilo ja, ze Kuba siedzac oparty o klatke piersiowa TZ strasznie "lecial" na lewo, nie umial utrzymac rownowagi. Stwierdzila, ze to niedobrze w tym wieku i jej zdaniem ma obnizone napiecie miesniowe ![]() ![]() ![]() ![]() Za obnizonym napieciem przemawia: - wiotkość, - wyginanie ciala, - niedzwiganie glowy, - krecenie nadgarstkami (ruch jakby wkrecal zarowke albo prowadzil motor). Podobno w ten sposob rekompensuje sobie to, ze nie potrafi sie inaczej poruszac. Do siadania jeszcze daleeeeka droga. Jej zdaniem moze miec wplyw na to fakt, ze ja zaczelam raczkowac majac dopiero 11 miesiecy, a stac w wieku 14mscy. Poza tym jest dlugi, ale chudziutki. Wizyta skonczyla sie przed czasem, bo Kubus marudzil juz ze zmeczenia (nie spal od 6:30, a bylismy tam ok 11). Oczywiscie wyrzucam sobie, ze dopiero teraz zostalo to stwierdzone. Pediatra nic nie zauwazyla, ale my??? Jak moglismy z TZ nie zauwazyc tego wczesniej????? ![]() Nie wiem na co czekalam. Wszyscy wokol mnie uspokajali, ze Kubus ma jeszcze czas na siedzenie/pelzania, itp, a ja uwierzylam ![]() I gdybym nie poprosila pediatry o skierowanie to nadal g*wno bym wiedziala. Psycholog stwierdzila, ze tragedii nie ma. Owszem, pozno zostalo to stwierdzone, ale cwiczeniami da sie to naprawic. Z rozwojem intelektualnym wszystko gra - nawiazuje kontakt, usmiecha sie, "gada". W ogole jestem nieco zdziwiona, ze psycholog zajmuje sie stwierdzeniem napiecia, a lekarz rehabilitacji nic nie zauwazyl... W poniedzialek pierwsza rehabilitacja..... Sama jade, bo TZ w pracy. Tylko czy to rzeczywiscie nic az tak powaznego????? Orientujecie sie ile taka rehabilitacja moze potrwac az zacznie przynosic efekty???? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-18 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za rehabilitację, Kubuś szybciutko nadrobi wszystko i będzie jeszcze śmigał ![]() nie wyrzucaj sobie też tego, że wcześniej nie zauważyliście, przecież każde dziecko rozwija się inaczej, chodzicie do pediatry, który przecież wcześniej powinien coś zauważyć... Tulę Was mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, no co Ty ![]() Cytat:
![]() A jak się córa sprawuje w swoje święto? ![]() Cytat:
![]() No i brawo! ![]() Tylko co z tym hje na torcie? ![]() ![]() Cytat:
Kochana, ja jestem na 100% pewna, że szybko się z tym uporacie ![]() ![]() No i to na pewno nie jest Wasza wina ![]() ![]() Jeszcze wczoraj sama sobie wyrzucałam, że nie widziałam dużo złych nawyków u Poli, ale rzeczywiście - skąd mogłam wiedzieć, skoro wcześniej nigdy nie miałam styczności, przynajmniej takiej non-stop, z małym dzieckiem? A kobita uspokoiła, że wszystko jest dobrze, lekko do poprawy i tylko ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ![]() Będzie dobrze! ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-18 o 11:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi z tym zle, bo pierwszy raz od narodzin babla taka sytuacja ![]() Cytat:
![]() Jak mlody padl padlam razem z nim, spalismy dwie godz ![]() ![]() ![]() Marsi tak stricte z tymi nockami to nie bylam, cos kiedy wspomnialam to powiedziala, ze na pewno zeby, teraz faktycznie, bo jeden za drugim ida, ale wtedy? I jeszcze jak polozna przychodzila to mowila ze pewnie brzuszek dawalam infacol (nie pomagal) to mowila ze pewnie maly sie musi przestawic potem juz sie przyzwyczailam do tych nocek wiec ![]() KROWA jaka wyrodna matka prosze Cie ![]() Glupotki gadasz ![]() ![]() Wiec jestem coraz blizej odstawienia, mimo wszystko Chociaz to jak babelkowi odlatuja oczka przy ciumkaniu ajjjj kocham to ![]() Ezzo, o kurcze, a dostawal wody zamiast piersi? Jak to ogarneliscie? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Oby, bo już nie chcę wracać na bezrobocie, chciałabym tu się zaczepić na dłużej
![]() ![]() Nie wiem jak się Domcia sprawuje, bo nie dzwoniłam dziś do TŻ, ale nocka do najspokojniejszych nie należała, chyba kolejne zęby idą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Marsi a u was jak z UU w nocy? Budzil sie Leo? Ciumkal?
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli od rana szykowała sobie tugezę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() jaka pizgawica dzisiaj u nas, łeb urywa ![]() dzisiaj tak jakby troszkę lepiej, bo do tej pory nie robił kupki (boję się, żeby u lekarza przypadkiem kumulacji nie było ![]() ![]() Bokeh, podobają mi się te buty ![]() ![]() a co do tego, że się nie pokazuję za dużo, to dlatego, że ja mało wyjściowa jestem i żeby jakieś zdjęcie było ok, to muszę ich tysiąc pińcet zrobić ![]() Fewciu, teraz w TV ciągle leci reklama filmu "Mój biegun" i za każdym razem, jak widzę mamę tego Jaśka, to myslę o Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to w Lidlu były same spodnie w takich rozmiarach jak dla naszych bąbli? myslałam, że tylko te kombinezony jednoczęściowe haaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kochana, ale przecież Ty nie jesteś lekarzem, więc coś, co dla lekarza jest oznaką, że może być coś nie w porządku, Ty możesz odbierać zupełnie inaczej; a poza tym chodziłaś z Kubusiem do pediatry, na szczepienia i tam też nikt nic nie zauważył; nie wyrzucaj sobie jakiegoś zaniedbania czy coś ![]()
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
Nawijko moim zdaniem Ty powinnaś być z siebie dumna, ze pomimo tego, ze lekarz nic nie widzial, domagałas sie tego, zeby jednak sprawdzic to co cie niepokoi, jestem przekonana, ze wszysto wyćwiczucie
![]() Lady, ja nasze nocki konsultowalam juz z 3 pediatrami, gastrologiem, alergologiem, a nawet bioenergoterapeuta ![]() Idziemy dzisiaj na jasna gora, moze wymodlimy troche lepsze nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Nawijko my też mieliśmy napięcie obniżone. Pamiętam po pierwszej wizycie lekarka powiedziała żeby tylko zachęcać lewą stronę do pracy. Nie mogliśmy zrehabilitować Blanki bo miała szelki. Wobec tego jak tylko mogłam pobudzałam lewą stronę. Jak już się obracala na brzuszek,to pokazywałam jak zrobić to przez lewe ramię. I po miesiącu miałyśmy kolejna wizytę i po napięciu ani śladu!
Także Kochana wszystko na pewno będzie dobrze! Nie martw się. Troszkę ćwiczeń i wszystko wróci do normy ![]() Nancy gratuluje ząbka! Bokeh to czekam na relację odnośnie butów ![]() Elmi czemu tak myślisz? Przecież już mam ciemne włosy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Daria nie zasypia na brzuszku. Od urodzenia tylko raz tak zasnęła jak miała 3 miesiące. Daria też tak robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie dla Dominisi. Lenki i Lilci też życzonka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nawijko, trzymam kciuki za rehabilitację. Zobaczysz że będzie dobrze. A swoją drogą...mnie się wydaje że Ci lekarze przesadzają.... ![]() ![]() I jestem pewna że jakbym poszła z Darią to też by powiedzieli że coś jej jest bo jest dużo bardziej do tyłu od Waszych dzieci. Tak to już jest że lekarze ZAWSZE się do czegoś przyczepią.... ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() Mimo że fewcia ma już teraz ciemniejsze włosy to i tak jest z twarzy podobna do tej aktorki ![]() ![]()
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka!
ale slodziak! i jaka kosiula extra! ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() pisalam ze ide dzis ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Hje - super ze wizyta udana! ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() silver, fajny fryz ![]() ![]() ![]() marsi, ![]() nawijko, nie obwiniaj się absolutnie. Niestety nie jesteśmy lekarzami, ani nie posiadamy specjalistycznej wiedzy, żeby zapobiegać temu co "złe" u naszych maluchów. Poćwiczycie i będzie dobrze. ![]() nie wiem co jeszcze chciałam... nie pamiętam. U nas nocka średnia. Mała się budziła z płaczem- albo sobie wymyśliłam, albo mam wrażenie, że coś ją boli jak sika... Ale jakby miała zapalenie cewki czy cuś, to chyba by się temp. podwyższona utrzymywała. I z jedzeniem coraz gorsza masakra ![]() ![]() Nic nie pasuje, buzia zaciśnieta, że igły nie wetknie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Konto usunięte
|
Nawijko, pamiętaj, że ty jesteś rodzicem ale nie lekarzem - i NIE musisz widzieć, że coś jest nie tak, bo zwyczajnie nie musisz potrafić stwierdzić, że brak czegos lub robienie czegos w dany sposób jest zle. TO lekarz powinien zobaczyć, zauważyć. Napięcie mięśniowe obniżone sie zdarza tak samo, jak wysokie napiecie i to jest do wyprostowania jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dla tesciowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Nic nie piszą, to idę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Silver dziękuje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Bylam dziś odebrać pozwolenie! ![]() Nie mam jeszcze samochodu, a więc zmokłam (nie dorobiłam się jeszcze parasolki) zmarzłam i czekam teraz na jakies zapalenie płuc czy coś. Czuje się jak gąbka. Wszystko mnie boli itd. Mamy chłopców, z myślą o Waszych maluchach dorwałam dziś fajną koszule w kratkę z HM dla chłopczyka pisze ze rozm 2 latka, najpierw muszę uprać bo ma takie plamki jakby z fluidu, jak zejdą to Wam zrobię zdjęcie i która będzie chciała to wyśle ![]() gotuje tztowi zupe z soczewicą, nie mam na nic siłyyyyyyyyyyyyyyyy. Nawijko, nie jesteś lekarzem więc się lasencjo nie obwiniaj !! wszystko będzie dobrze!! jeszcze co do KP, ja też walczyłam! dopiero w 5 dniu miałam nawał pokarmu a pierwsze dni były załamaniem dla mnie, ale jakoś się pojawił ten pokarm, ale ciągle się obwiniam .. ze te kolki to wina mojego pokarmu... nie wiem, jak kolejne dziecko będzie miało też takie problemy brzuszkowe czy będę miała tyle siły żeby karmić.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-18 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.