|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Moja gin poleca Femibion, że niby najlepsze, no fakt, że b. drogie, ale jak Tż sobie na piwo i słodycze pozwolić może to ja na witaminy tym bardziej
|
|
|
|
|
#2582 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie niestety już były we wrześniu chyba i wtedy nie byłam zaineteresowana a teraz żałuję. Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/13149124 |
|||
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
co do cen witamin:
padłam, jak mi sprzedano w aptece femibion 2 za prawie 80zł! brałam jeszcze kilka leków i nie zauważyłam (a kupuję wjednej sieciowej aptece, bo mam założną specjalną kartę i zawsze po kupnie jakiś rabat na następne coś jest) z ciekawości weszłam na stronę internetową tejże sieci, a tam femibion 2 jest za 60,02zł inna rzecz... poszperałam w sieci i już mam zapas tego femibionu do końca ciąży :P na www.aptekagemini.pl zakupiłam za 37,99zł
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ja bym chciała chociaż z 2 wspólnie zdjęcia ciążowe z TZtem, ale u mnie w mieście fotografowie są tacy se szczerze powiedziawszy. chciałabym mieć też kilka zdjęć takiego noworodka, są prześliczne i powiesiłabym sobie je na ścianie , ale to też zalezy wszystko od tego ile taka przyjemność będzie kosztowała
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na all ostatnio kupiłam za przeszło 45 zł z przesyłką, więc tez nie tak tragicznie. Ale chyba sobie zrobię zapas w tej aptece co polecasz, skoro sprawdzona
|
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
:http://fotiska.com/ |
||
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie biorę żadnych witamin oprócz foliku i rutinoscorbinu
a kończę 20tc, rutinoscorbin biorę tylko dlatego, że ginka mi kazała bo ostatnio byłam przeziębiona, przeziębienie wyleczyłam, ale biorę nadal, chyba nie zaszkodzę maleństwu co?
|
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja biorę ze względu na jod, przy niedoczynności tarczycy jest b.ważne by go dostarczać poza lekami
|
||
|
|
|
#2589 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
co za paskudny dzień. leje a ja zasypiam w pracy. marzę o
![]() Cytat:
pamiętacie jeszcze tę piosenkę?Cytat:
na pewno nie martw się na zapas, bo to nie ma sensu. wszystko jest dobrze! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli jesteście z Lublina, Puław, okolic z czystym sumieniem polecam Dawida jacewski.pl sesja ślubna, plener, ciążowa, 2 sesje Zuzanki za nami. teraz na pewno również zdecyduję sie na zdjecia
|
|
|
#2590 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tak, mialam ta glukoze 75g. I powiem Wam, ze nie bylo zle - gdyby nie drapalo w gardlo to nawet mi smakowalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty chodzisz do takich malutkich lumpkow czy duzych?Cytat:
|
||||
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aleś mi dała, teraz zacznę rozważać ![]() Dzięki Cytat:
![]() Kilka fajnych filmików dla mocno początkujących mam ![]() http://www.youtube.com/user/mamotato...?feature=watch |
||
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Startowały 3 grupy jednocześnie w 3 różnych salach. Na każdej sali był prezentowany 1 panel (czyli 1/3 temató2) np. bankowanie krwi+kąpiel+ reklamowanie butelek, poduszek itp. Po godzinie każda grupa miała 10 min przerwy i przechodziła do kolejnej sali, gdzie był prezentowane kolejne tematy, potem znów przerwa i znów zmiana. W ten sposób przemieszczaliśmy się my - uczestnicy a nie wykładowcy ze swoim sprzętem i oprzyrzadowaniem (banery, gadżety, stoiska, wanienki, foteliki itp).
|
|
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też łykam te witaminy i właśnie niedawno zamawiałam w tej aptece gemini bo nawet na allegro tak tanio nie znalazłam... dość długo realizowali zamówienie bo tydzień no ale ogólnie spoko
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym programie właśnie pokazywał jakie ćwiczenia robić z maluszkiem z konkretnym problemem, odwiedzał dzieci w ich domach i pełen instruktaż dawał rodzicom. Dla niego chyba charakterystyczne są te określenia młody, młoda O zmianie pieluszki też wtedy było |
|
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy u mnie można zrobić i ile taka przyjemność kosztuje. Jak dużo to sama napstrykam maleństwu i może coś wyjdzie ładnego Cytat:
) więc co tydzień w najtańszym dniu będę chodzić i wszystko wykupywać ![]() Ja chodzę do takich gdzie ubrania są na wagę ![]() Jutro też idę do lumpka. Ale innego. Zauważyłam, że w tym co dzisiaj byłam jest mnóstwo bluz i kurteczek, a w tym drugim bodziaki i śpioszki ![]() Na tym śpiworku to jeszcze zarobię, bo potem odsprzedam go na all lub tablicy |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że temat był milion razy wałkowany, ale czy jak na poczatku wyszło mi brak toxo, to teraz muszę robić oba oznaczniki??
|
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam dzisiaj na wizycie, ale takiej bez usg, dostałam jeszcze furagin na ten mój nieszczęsny mocz, bo jest duża poprawa, ale jeszcze nie do końca wyniki idealne i okazało się, że szyjka mi się skraca( kurde to dopiero 20 tydzien;/ dostałam duphaston, większą dawkę magnezu i mam odpoczywać... kurna znowu coś;/ Czy któraś też ma ten problem?
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dopiero w 30 tygodniu.
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wyczytałam to można to tylko zdiagnozować na USG? Więc super, że mądry lekarz zwrócił na to uwagę. Mam nadzieję, że leki ci pomogą Dużo odpoczywaj. Czy szyjka może wrócić? tzn z powrotem się wydłużyć? Najważniejsze żebyś się nie denerwowała |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, za pierwszym razem wyszedł mi brak, ginka nic nie mówiła na razie żeby robić, ale dla świętego spokoju chciałam to sprawdzić...
|
|
|
|
#2603 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
To ja sprobuje niedlugo po tych lumpkach na wage pochodzic - moze tym razem sie uda. Bo te z wycenionymi rzeczami mnie troche zrazily...Cytat:
Ja nie mialam, ale czasem w poczekalni slysze ze kobitki o tym rozmawiaja wiec to chyba czesto sie zdarza... |
|||
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Ja dla świętego spokoju bym zrobiła bo podobno toxo w II trymestrze jest bardziej niebezpieczne niż w I
|
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dużo odpoczywać, leżeć, zero seksu.. Najgorsze jest to, że jeszcze dwa tygodnie musze pracować, ale będę się oszczędzać..
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jestem "ZA" sesjami w różnych etapach naszego życia. Mamy z mężem na razie takie dwie: jedna sprzed kilku lat gdy zaskoczył mnie zaręczynami podczas pobytu w Turcji. Jesteśmy tam tacy młodzi i piękni ![]() Druga sesja oczywiście ślubna bardzo artystyczna i również jestem w niej zakochana. Na pewno będę chciała taką z noworodkiem i żeby uczestniczyl w niej również dziadkowie. I potem jakieś następne w życiu np na 3 latka czy na 5 itd. jestem szczęściarą bo teściowa jest farmacetką i ma zniżki więc obiecała mnie zaopatrzać sama przez całą ciąże w witaminki- właśnie femibion ale widze cenę na opakowaniu 59zł. |
|
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Teraz piszę, bo potrzebuję szybkiego info jak wyciszyć brzuch... xD hah może to brzmi śmiesznie ale sprawa jest poważna. Chodzi o to, że mój małżon jest wokalistą metalcorowej kapeli i chcąc spędzić z nim więcej czasu zaproponowałam, że zawiozę go na próbę i poczekam aż skończą (w jedną stronę jest ponad 50km). Mąż nie chce już mnie zabierać na próby, bo to za duży hałas, o koncertach nie wspominając (nie dość że hałas to jeszcze strasznie niebezpiecznie- nie wiem czy któraś z Was kojarzy co się dzieje na koncertach hardcoru). No i go ubłagałam, żeby pozwolił mi dziś jechać pod warunkiem, że będę jechać powoli i wyciszę sobie jakoś brzuch. Miałam zostać w domu ale okazało się, że widzielibyśmy się dziś tylko chwileczkę, on wróciłby w nocy, a jutro jedzie na koncert także lipa, a chciałabym chociaż w weekend mieć go trochę więcej dla siebie. A, jeszcze ważne info- sam nie pojedzie bo nie ma prawka. Więc jak myślicie? obwinięcie brzucha jakimś swetrem wystarczy? Jestem już w 22tc i nie chcę dzidzi stresować. Niby słyszy tak jak my kiedy zanurzymy się w wannie, no ale wiadomo, że np perkusja nie należy do cichych instrumentów. POMOCY |
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę o czytanie ze zrozumieniem- chodzi o dzisiejszą próbę. Co do koncertu nie musisz mi mówić, że to niebezpieczne- jestem fotografem (tymczasowo na "zwolnieniu" ) tej kapeli i nie raz myślałam, że mój aparat zostanie rozmiażdżony na ścianie albo ktoś wybije mi nim oko.. także o ciążowym brzuchu na takim koncercie nawet mi nic nie mów.
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Moderator
|
Ja tez uwazam ze to nie najlepszy pomysl - wg. mnie nie da sie wyciszyc brzucha
A moze w czasie proby wejdziesz do jakiejs spokojnej knajpki w poblizu i tam poczekasz az TZ skonczy? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
a kończę 20tc, rutinoscorbin biorę tylko dlatego, że ginka mi kazała bo ostatnio byłam przeziębiona, przeziębienie wyleczyłam, ale biorę nadal, chyba nie zaszkodzę maleństwu co?

przechodzą

Perfect Housewife