Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 21:31   #2551
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Moja Sis przeżywała będąc w ciąży, że Mały będzie miał odstające uszy po tatusiu Po urodzeniu dbała o to, żeby się nie zaginały
A teraz, gdy Mały ma uszka identyczne jak u tatusia, to śmieje się z tego
Uszy powiadacie... a co jeśli ma się wielki niewyobrażalnie brzydki nos jak ja? modli się o to, by dziecko nie odziedziczyło po mnie. W pierwszym smsie po cc w którym zawiadamiałam rodzinę i znajomych o narodzinach synka napisałam "i nos ma po tatusiu na szczęście!" i co? nos ewoluował i jest coraz bardziej podobny do mojego chociaż wciąż jeszcze ładny... a może już się więcej nie zmieni

cayenneOna serdecznie gratuluje dobrych wiadomości! płeć nieważna ale nie ma to jak zdrowy synek

czy 164 to za szybko na serduszko dziecka? bo ja mam wpisane w kartę ciąży 169 na ostatnim usg a gin nic nie mówił, że coś nie tak

elunka dobrej nocy i fajnie ci, że juz śpisz. Ja przespałam pół dnia w tym porę antybiotyku, wzięłam dopiero o 16.30 co oznacza, że ostatni musze tez nieco przeciągnąć... więc siedzę wrrr
z tego siedzenia tyle dobrego, że kupiłam na allegro legginsy ciążowe z pasem zwykłe i z polarem na zimę...

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-17 o 21:34
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:32   #2552
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Wlasnie nie möge sie nadziwic, ze musicie z glukoza latac, chyba na cos Re skladki Ida?!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:38   #2553
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Jeju, a co to za badanie Jest tak bolesne???
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

[/COLOR]co do wymazu z pochwy to krotko przed porodem jest robiony wymaz na obecnosc paciorkowca,nie pamietam czy bolalo specjalnie wiec raczej nie
no właśnie mi lekarz teraz kazał zrobić nie wiem czemu tak wcześnie, nie zapytalam bo myślałam ze to norma a badanie nieprzyjemne bardzo, najpierw wkładają wziernik (czego nienawidzę) a potem czymś (nie widziałam czym dokładnie, ale wyobrażam to sobie jako taką szczotę) pobiera i pobiera, czyli tam gmera jakby, strasznie nieprzyjemne to bylo, a dodatkowa bałam się żeby mi dzidziusia nie uszkodzili jak dla mnie koszmar
Stary 2013-10-17, 22:35   #2554
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac?
Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil
W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
Mi jeszcze kazali przynieś cytrynę która mi życie uratowała bo mogłam ją ssać w trakcie picia glukozy i tylko dzięki niej przeżyłam gluzkoze mi pielęgniarka rozpuściła.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Na pierwszej str jest napisane że to badanie wykonuje się między 21 a 26 tc więc nie powinno być za wcześnie

Ja będę miala wizytę za tydzień i to będzie mniej więcej 22 tc i prawdopodobnie dopiero wtedy mi zleci lekarz tą glukozę, więc znając mnie będę robić tydzień przed kolejną wizytą czyli ok 25tc, chyba że lekarz każe inaczj

Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary przechodzą
Cytat:
no właśnie mi lekarz teraz kazał zrobić nie wiem czemu tak wcześnie, nie zapytalam bo myślałam ze to norma a badanie nieprzyjemne bardzo, najpierw wkładają wziernik (czego nienawidzę) a potem czymś (nie widziałam czym dokładnie, ale wyobrażam to sobie jako taką szczotę) pobiera i pobiera, czyli tam gmera jakby, strasznie nieprzyjemne to bylo, a dodatkowa bałam się żeby mi dzidziusia nie uszkodzili jak dla mnie koszmar
Czyli coś jak cytologia?

A jak tam z ruchami? czujesz już "coś"?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:34   #2555
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maaaambaaaa Pokaż wiadomość
Wracajac do mojego zapytania odnosnie infekcji intymnych w ciazy, wlasnie wyczytalam ze mozna zastosowac Tantum Rosa , Clotrimazolum w takich infecjach...:co nfused: Co o tym myslicie?>
tantum rosa uzywa sie po porodzie ja w szpitalu juz uzywałam i mi sie pieknie wszystko szybko zagoiło potem z takich a nie innych przyczyn jeden szew troche mi wrósł i po wyciagnieciu mi go przez połozną uzywałam pare dni zelu rivelu ( to skoncentrowany rivanol)

Clotrimazolum uzywa sie przy odparzonych pupach niemowlaka ale tylko wtedy kiedy to oparzenie jest naprawde mocne w ciazy nie bardzo sie go zaleca

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wreszcie moj nerwowy czas sie skonczyl i moge cieszyc sie ciaza. Dzwonili do mnie z wynikami amnio - kariotyp prawidlowy

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

z tantum rosa są różne iopinie.
clotrimazolum jak najbardziej można
do tego jeszcze miałam globulki macmiror przy silnym stanie zapalnym.
no i żurawina w każdej postaci wskazana
po ostatniej infekcji jestem taka "uświadomiona" w temacie całe szczęście aktualnie wyniki super. no ale trzeb auważać, bo lubi wracać.
pimafucin mozna stosowac bez zadnego problemu
tantum rosa i clclotrimazolum maja cos w składzie ze moze przenikac do plodu i sa stosowane kiedy juz trzeba

tantum juz pisałam wczesniej ze ja po porodzie stosowałam

najlpsza jest zurawina do tego jogurt naturalny i uwaga ograniczenie do minimum słodkixh rzeczy to do nich grzybek ciagnie

stosowana tez jest nystatyna dopochwowo

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to autentycznie najgorszy tytuł o jakim w życiu słyszałam

dla mnie tez i w dodatku bez składu i ładu

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac?
Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil
W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
kochana jestem w 18 tyg i 2 dniu ciazy a badanie robiłam w ten poniedziałek
masz pewno tą 75 ? wsypujesz ja dopiero w srodku w laborze cała i zalewasz woda ja miałam swoja niegazowana mała i cytryne se wziełam nie czuc az tak słodkiego mi pielegniarki powiedzialy ze od chwili wymieszania mam 10 min zeby to wypic bo potem sie to krystalizuje czy cos tam

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:

Jeju, a co to za badanie Jest tak bolesne???
Też czeka mnie test z glukozą... Ale wiem, że sama muszę kupić glukozę i zabrać ze sobą wodę (i cytrynę).
Tylko zdziwiło mnie te częste pobieranie krwi - na czczo, po 1h i trzeci raz - po dwóch godzinach od przyjęcia glukozy. Myślałam, że tylko raz pobiera się krew po wypiciu tego obrzydlistwa
JA dwa razy zaraz jak przyszłam potem i po 2 godz znów
ale wiem ze kluja tez trzy razy ciekawe dlaczego zapytaj co ?

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-10-17 o 23:37
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 00:02   #2556
maaaambaaaa
Raczkowanie

Cytat:
mona1
Tez mialam teraz robiony wymaz i tez nie wiem dlaczego tak wczesnieee:conf used:wynikow jeszcze nie mam..;/ Potwierdzammm megaaaa nieprzyjemnee...

Edzia400dzieki za infooo juz sama nie wiem co mam robic;/( czy stosowac czy niee... chcialabym zeby troche chociaz przeszlo mi do 25.10 czyli do wizyty i zeby sie nie rozprzestrzeniloo...yhhh rumianek nie pomagaaa... aaaaaaaa coo mam robic??:confuse d:
maaaambaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:26   #2557
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry, pierwsza! otoz w sprawie infekcji, ja posiadam na chwile obecna, niestety i lekarz przepisal mi tabletki dopochwowe 9 szt, w tym 6 nie pamietam jakich (jak bedzie ktoras potrzebowala, to sprawdze), a 3 to kadefungin. I ten kadefungin to nic innego jak nasz Clotrimazol. Ponadto na miejsca, ktore sa podraznione ten kadefungin wlasnie rowniez w masci. Mimo, iz na pewno wie co robi, spytalam wyraznie i wprost czy mozna w jakikolwiek sposob zaszkodzic dziecku, naturalnie zaprzeczyla. Takze mysle, ze clotrimazol spokojnie.

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:46   #2558
meluzyna87
Raczkowanie

Witam się z rana
Powiedzcie mi, jestem w 20 tyg i wczoraj wieczorem leże sobie na łóżku i tak czuję że na samym dole brzuch mi stwardniał, jakby sie dziecko przesunęło. Miała już któraś tak?
Miłego dnia
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:57   #2559
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Powiedzcie mi, jestem w 20 tyg i wczoraj wieczorem leże sobie na łóżku i tak czuję że na samym dole brzuch mi stwardniał, jakby sie dziecko przesunęło. Miała już któraś tak?
Miłego dnia
Hej hej
Ja tak mam często możliwe właśnie że dziecko się przesuwa (albo ja tak sobie tłumaczę) bo albo mam tak na dole brzucha albo po lewej stronie. Moje dziecie się do mnie odzywa już codziennie szczególnie wieczorem jak już leże a rano ono ma pobudkę od starszego brata w postaci buziaka i pierdziocha i jak młody skończy to mówi no widzisz mama dzidziuś do mnie puka
Stary 2013-10-18, 07:23   #2560
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
To wygląda jak cytologia i pewnie każdą z Nas czeka

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Miłego dnia
No pewnie maluszek się kręci

Dziewczyny wczoraj wkurzyłam się i kazałam mężowi zadzwonić do tych znajomych i ustalić na czym stoimy. No i jednak nam sprzedadzą po wszystkich świętych potrzebują tylko chwilki czasu. No i dobrze bo już się bałam że znowu muszę wyszukiwać auta

Dzisiaj siedzę od rana z chrześniakiem Alankiem. Bardzo gadatliwy chłopiec i kochany ma ponad 2latka. Zdążył już samego rana rozlać płatki teraz się zabrał za rysowanie

Kurczę dziewczyny właśnie zobaczyłam, że dzisiaj zaczynam 24tc

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:39   #2561
margo80
Zakorzenienie

w nocy zdawało mi się, że wreszcie czuję ruchy dzidka, ale chyba jednak tylko mi się to śniło :P

zawiozłam młodą do przedszkola, małż jeszcze śpi, zaraz na all lecę. młoda mi zwróciła wczoraj uwagę, że wcale nie ma różowych rajstop i mam jej kupić. :P zaczyna się a tak od różu uciekałam...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:39   #2562
agayka111
Raczkowanie

Witam sie z wami z rana tak was podczytuje tez jestem mamą marcową TP mam na 14. 03.2014 wiecie ze ja na ten test glukozy ide na jeden dzień do szpitala po nastepnej wizycie zupełnie tego nie rozumiem bo w poprzednich ciążach normalnie chodziłam do laboratorium ale niby w szpitalu maja jakies inne jeszcze badania porobić pozdrawiam!!!!
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:03   #2563
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Czyli coś jak cytologia?

A jak tam z ruchami? czujesz już "coś"?
no dokładnie, nieprzyjemne jak cytologia.
A ruchy już czuję dokladnie i od mniej więcej tygodnia jestem ich pewnaczyli wiem że to mój dzidziuś a nie jelita wczoraj było trochę mniej ruchliwe i dlatego juz wcięłam Knoppersa i czekam na jakieś miźnięcie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
To wygląda jak cytologia i pewnie każdą z Nas czeka

Dziewczyny wczoraj wkurzyłam się i kazałam mężowi zadzwonić do tych znajomych i ustalić na czym stoimy. No i jednak nam sprzedadzą po wszystkich świętych potrzebują tylko chwilki czasu. No i dobrze bo już się bałam że znowu muszę wyszukiwać auta

Dzisiaj siedzę od rana z chrześniakiem Alankiem. Bardzo gadatliwy chłopiec i kochany ma ponad 2latka. Zdążył już samego rana rozlać płatki teraz się zabrał za rysowanie

brawo za 24 tydzień To będziesz miała "studniówkę" niedługo

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami z rana tak was podczytuje tez jestem mamą marcową TP mam na 14. 03.2014 wiecie ze ja na ten test glukozy ide na jeden dzień do szpitala po nastepnej wizycie zupełnie tego nie rozumiem bo w poprzednich ciążach normalnie chodziłam do laboratorium ale niby w szpitalu maja jakies inne jeszcze badania porobić pozdrawiam!!!!
witaj nie ma tego złego, pójdziesz do szpitala kompleksowe badania Ci zrobią i nie będziesz musiała się plątać po laboratoriach
Stary 2013-10-18, 08:09   #2564
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Tak prawie skończyłam wyrzuciłam młodego łóżko a nie mam jeszcze nowego więc będzie spał z nami ale już strasznie śmierdziało. Jutro wraca teściowa moja a tak było bez niej dobrze cisza spokój chociaż bałagan .
Pochwalę się jak wracałam z zajęć to jakże nie mogłam przejść koło lumpka nie wchodząc no i zakupiłam to o to cudo no i znajoma mówi to co będzie chłopak ja uważam że niebieskie ciuszki są unisex i już a wydałam na to całe 2.5
Też idę zaraz Może coś znajdę

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A w ogóle to Wam powiem taką glupotke, ze np nie lubię nieladnych uszu
Mój mąż mi się podobał na początku wizualnie, ale pomyślałam, ze cos ma nie tak z uszami i mocno się zastanawiałam, zanim się z nim umowilam przy moim pierwszym synu baaaaardzo, jak zeschizowana idiotka jak przekladalam go na boczki to bardzo pilnowalam, żeby mu się uszko nie podwinelo i nie były później odstajace i dzis jak p.doktor mi syncia badała, to od czasu do czasu włączyła na 3d i akurat raz na ucho włączyła i mówi: ooo, ale uszka ma śliczne. No i miała rację, szybko oblukalam co i jak i nawet wg moich standardów są śliczne
Ja na nasze uszy nie narzekam, ale oboje mamy spore nosy. Biedne dziecko

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Na razie nie będę sie martwić na zapas, bo to bardziej zaszkodzi
Skoro gin mówi, że wszystko ok to na pewno tak będzie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 08:26   #2565
asienka213
Wtajemniczenie

nareszcie piatek

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ach, mam pytanie, bo dzisiaj kupiłam w smyku na przecenie łapki niedrapki za 3 złote I zastanawiałam się potem czy tego się w ogóle używa? Ktoś wie?
ale sie usmialam z samego rana jestes niemozliwa kupujesz cos a nie wiesz do czego sluzy

Cytat:
Przyszłam się pochwalić że jednak szarlotka z bezą mi wyszłą i jest pyyyyszna. I słodka taka, że jeszcze 1 kawałek i źle się skończy to obżarstwo
pierwszy sukces zaliczony, teraz bedzie juz z gorki

elunka za wizyte

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczyny pojawia mi się opryszczka na ustach. Niestety u mnie to norma, szczególnie w taką pogodę. Zawsze w okresie jesienno-zimowym mam co chwilę coś na ustach :/ taki mój urok.
Nie wiem za bardzo co zrobić. Dać temu spokojnie urosnąć i się samoistnie zasuszyć czy mogę czegoś użyć? Jutro zadzwonię chyba do gina.
http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art760.html

Cytat:
o rety

Cytat:

u mnie dzis poczatek 15t

co do znajomych, to oby nie zmienili zdania

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zawiozłam młodą do przedszkola, małż jeszcze śpi, zaraz na all lecę. młoda mi zwróciła wczoraj uwagę, że wcale nie ma różowych rajstop i mam jej kupić. :P zaczyna się a tak od różu uciekałam...
u mnie trwa od dawna, ale juz sie postawilam i nie kupuje juz nic rozowego

Cytat:
witaj a ktora to Twoja ciaza ??

Bylam wczoraj w aptece po ten kwas foliowy, pytalam tez o jakis zestaw witamin, ktory go juz zawiera i ten femibion - czy jak to sie tam nazywa- kosztuje u nas 54 euro jednak zostaje przy foliku

i dzwonil do mnie gin - osobiscie- ze moje wyniki sa rewelacyjne

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 08:40   #2566
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

nareszcie piatek

u mnie dzis poczatek 15t

co do znajomych, to oby nie zmienili zdania

Bylam wczoraj w aptece po ten kwas foliowy, pytalam tez o jakis zestaw witamin, ktory go juz zawiera i ten femibion - czy jak to sie tam nazywa- kosztuje u nas 54 euro jednak zostaje przy foliku

No to też gratuluje 15tc
O masz to rzeczywiście musisz mieć ekstra wyniki skoro gin sam dzwoni

Maja

Czytam
Stary 2013-10-18, 08:54   #2567
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Nic się nie martw, lekarz powiedział, że okej to okej mi nigdy lekarka nie mówi, jakie Mała ma tętno

Cytat:
Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary przechodzą
Hm ja to miałam na samym początku ciązy i jakoś nie było to dla mnie straszne - znaczy, jak cytologia, troszkę smyrnięcia po ściance pochwy i tyle

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry, pierwsza! otoz w sprawie infekcji, ja posiadam na chwile obecna, niestety i lekarz przepisal mi tabletki dopochwowe 9 szt, w tym 6 nie pamietam jakich (jak bedzie ktoras potrzebowala, to sprawdze), a 3 to kadefungin. I ten kadefungin to nic innego jak nasz Clotrimazol. Ponadto na miejsca, ktore sa podraznione ten kadefungin wlasnie rowniez w masci. Mimo, iz na pewno wie co robi, spytalam wyraznie i wprost czy mozna w jakikolwiek sposob zaszkodzic dziecku, naturalnie zaprzeczyla. Takze mysle, ze clotrimazol spokojnie.
No ja wcześniej też to co pisałam, to wiem od mojej lekarki - pozwoliła smarować zewnętrznie na te nieprzyjemne objawy. W I trymestrze nie jest zalecany, potem dozwolony.

Cytat:

Cytat:
ale sie usmialam z samego rana jestes niemozliwa kupujesz cos a nie wiesz do czego sluzy

Ekhem, przecież jak wiem jak to się nazywa, to wiem do czego służy Pytałam czy tego się używa, a nie jak W sensie, jak to jest w praktyce - no i się dowiedziałam, że spadają, więc to będą moje pierwsze i ostatnie łapki, bo mogę używać skarpetek Ja pamiętałam, że moja siostra miała to na początku zakładane i z sentymentu wzięłam

No w PL też ten femibion jest drogi jak pieron, ale w przeliczeniu na pewno nie tak. Ja kupuję Pharmaton Matruelle 60tb za 60 zł, czyli na 2 miesiące. Tez mają dobry skład z kwasami np

I za 15t

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

I co do nadziei względem wyglądu dziecka, to ja marzę, żeby Mała miała biust a nie tak jak mamusia

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-18 o 08:43
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:26   #2568
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się jak wracałam z zajęć to jakże nie mogłam przejść koło lumpka nie wchodząc no i zakupiłam to o to cudo no i znajoma mówi to co będzie chłopak ja uważam że niebieskie ciuszki są unisex i już a wydałam na to całe 2.5
śliczne

Cytat:
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie.

cayenneOna super że synuś się zdrowo rozwija

jeszcze znalazłam taki opis znieczulenia

http://znieczulenie.webd.pl/znieczul....przebieg.html
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:28
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:52   #2569
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
ja ten test będę miała koło 25 tc. skoro dał skierowanie to znaczy, że dobry czas Weź sobie cytrynę podobno pomaga. A woda? nie wiem może zabierz małą mineralną ze sobą

Cytat:
witaj
Ja tez na obciążenie glukozą idę do szpitala, wtedy też zrobią mi dodatkowe badania i usg na lepszym sprzęcie. To pewnie zależy od lekarza prowadzącego, skoro twój chce cię wysłać to lepiej skorzystać zwłaszcza, że to jednodniowe badania

Mam dziś impreze w pracy z okazji dnia n-la, fajnie będzie pogadać z dziewczynami W głowie odwieczny problem "w co się ubrać?" a w ciąży to już w ogóle, nic starego wyjściowego już na mnie nie pasuje, jedynie sukienka nietoperz

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:54
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:54   #2570
mmhym
Zadomowienie

Dziewczyny, czy myślałyście może o sesji ciążowej/brzuszkowej albo później sesji Maluszka? Mnie się bardzo podobają takie zdjęcia, ale nie sądzę, żebyśmy mieli na to fundusze...
Np.
http://beatawojtczak.pl/tag/sesja-maluszka/ Niektóre - bajka

Podobają mi się zwłaszcza takie bardziej "naturalne", gdzie dzieci nie są poprzebierane strasznie i tak samo brzuszkowe - chyba fajna pamiątka, ale będą te tylko własnoręcznie zrobione

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:57
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:56   #2571
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Byłam w lumpie
W ogóle odkryłam u siebie nowego lumpa jest cudowny, są tam nawet foteliki samochodowe, coś co przypominało monitor (nie przyglądałam się) i w ogóle masa rzeczy za grosze

Ale do rzeczy
Zakupiłam dwie ciepłe bluzy z kapturkami, jedną polarową bluzeczkę i rozpinany sweterek. Oprócz tego śpiworek 0-6 mc. Za wszystko dałam 3 zł

Długo zastanawiałam się nad tym śpiworkiem, ale wzięłam. Za takie śmieszne pieniądze Myślicie, że coś takiego się przyda
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:57   #2572
baja_86
Zakorzenienie

Ja też o takiej sesji brzuszkowej marzę. Najlepiej w plenerze, ale niestety zimą może być cieżko ale w studio też są fajne. Za jakiś czas się rozejrze jak to cenowo wygląda, mam nadzieję, że będziemy sobie mogli pozwolić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:13   #2573
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy myślałyście może o sesji ciążowej/brzuszkowej albo później sesji Maluszka? Mnie się bardzo podobają takie zdjęcia, ale nie sądzę, żebyśmy mieli na to fundusze...
Np.

Podobają mi się zwłaszcza takie bardziej "naturalne", gdzie dzieci nie są poprzebierane strasznie i tak samo brzuszkowe - chyba fajna pamiątka, ale będą te tylko własnoręcznie zrobione
Fajna sprawa, ale my nie będziemy robić jakoś nie mam na to ciśnienia

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie
W ogóle odkryłam u siebie nowego lumpa jest cudowny, są tam nawet foteliki samochodowe, coś co przypominało monitor (nie przyglądałam się) i w ogóle masa rzeczy za grosze

Ale do rzeczy
Zakupiłam dwie ciepłe bluzy z kapturkami, jedną polarową bluzeczkę i rozpinany sweterek. Oprócz tego śpiworek 0-6 mc. Za wszystko dałam 3 zł

Długo zastanawiałam się nad tym śpiworkiem, ale wzięłam. Za takie śmieszne pieniądze Myślicie, że coś takiego się przyda
Gratki za udane zakupy Ja kupiłam śpiworek i mam zamiar go używać

Maja

Czytam
Stary 2013-10-18, 10:19   #2574
agayka111
Raczkowanie

Tak wiem ze to nawet dobrze tylko moich Aniołków żal mi zostawiac na 1 dzień zwłaszcza synuś bedzie bardzo tesknił za mamusią

asienka213to moja trzecia ciążą

Dziewczyny co do wiatmin ja kupuje Vita-miner Prenatal 60tabl. za 16,50zł także myśle ze warto Polecam
Stary 2013-10-18, 10:21   #2575
thidien
Rozeznanie

Cytat:
dla tatusiów coś do poczytania polecam: tatatpad.pl - mój się zaczytuje
o, ciekawe - sama poczytam :P i podrzucę mężowi jak wróci z pracy
póki co podczytuje codziennie książkę, po kilka stron "Tato, to ja", a potem mi streszcza co ciekawego wyczytał
trafił wczoraj na temat porodu i obecności tatusia - sam jest z takich, którzy sztywnieją i robią się sini jak mu krew pobierają i szpitalne rzeczy przyprawiają go o dreszcze, ale póki co się podśmiewuję
on do mnie "czasami trzeba płacić za taka obecność" - ja "zapłacę"
wtedy znowu "ale za ocucanie mnie też będziesz musiała" - ja "nie ma problemu, zapłacę, już na tą okoliczność odkładam do skarbonki" :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:23   #2576
agayka111
Raczkowanie

Koziemleko ja jestem zwolenniczką lumpików i tych polskich i w Holandii w Holandii za grosze kupiłam dzieciom zabawki z fisher price w idealnym stanie teraz ogolnbie przebywam w Pl ale i tu dostałam ostatnio piekne welurkowe dresiki i super fajny kombinezon
Stary 2013-10-18, 10:24   #2577
Brzuchatka
Raczkowanie

Posłusznie melduję, iż wczoraj odbyłam warsztaty "Mamo to ja". Wymęczyłam się jak nie wiem co, bo po 8 h w pracy (na tyłku) doszły mi 3,5 h warsztatów ale WARTO BYŁO!

Wszyscy podzieleni zostali na 3 grupy i tak krążyliśmy na zmianę między nimi. Dostaliśmy kupę próbeczek (kosmetyki dla mamy i dzidzi, pieluszki, mleko modyfikowane), śliniaczek, skarpetki, mnóstwo info.

Był konkurs(najciekawsza wypowiedź nt. co dla nas znaczy "Mamo to ja") + losowanie. Wygrałam ręcznik z kapturkiem więc warto pogłówkować.

Tematy:
- Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość - ale ie reklama jakiegoś konkretnego banku tylko info po co to, że można publicznie oddać dla dobra innych (jak szpik np czy krew) i można rodzinnie czyli zachować dla naszego dziecka

- Bezpieczeństwo dziecka w czasie podróży - czyli foteliki, jak wybierać, jak zapinać - chociaż robiło Maxi cosi to nie była to tandetna reklama. Mieliśmy też małą 3-letniąmodelkę z sali, która prezentowała, jak łatwo dziecko wypada z "poddupnika" (tak na przyszłość)

- Nowoczesna pielęgnacja noworodka
- kąpiel. Super sprawa bo położna pokazywała (GŁOWNIE TATUSIOM) jak trzymać i podnosić bejbe przy kąpaniu i zmianie pieluchy. Mądrze kobieta mówiła, że my - mamy mamy zapewnioną bliskość i intymność z dzieckiem podczas karmienia, a ojciec - niech ma właśnie to kąpanie.

- Rola snu w prawidłowym rozwoju dziecka - super sprawa, wyjaśniali, że dziecko musi mieć rytuały, ustalony rytm dnia itp.

- Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko już od poczęcia - było o kwasach DHA i ich roli w żywieniu ciężarnych, karmiących i bejbasów. Polska firma reklamowała swoje produkty:
Omegamed Pregna 500 DHA, - może to jest dobra alternatywa dla drogich witaminek, które kupujemy bo patrzyłam na necie i kosztuje coś koło 30 zł/30 tabl.

- Żywienie niemowląt i dzieci
- reklama mleka modyfikowanego, ale położna w ogóle mówiła o promowaniu karmienia piersią, pojenia noworodków/niemowląt, potem wprowadzania produktów stałych. Podobało mi się to, że zaznaczyła, że może się trafić, że nie będziemy mogły karmić, ale żebyśmy się nie obwiniały i nawet te kilka kropel siary czy karmienie przez tydzień czy 2 jest lepsze niż nic.

- Reklamówka produktów dla matek i dzieci: adapter do pasów, butelki, poduchy, laktatory, nianie itp - tandetne trochę

- pokaz chłonnosci pieluch pampers.

Jeśli macie możliwość - warto się wybrać. Mama nadzieję, że się Wam przyda.Lecę popracować.

Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:25   #2578
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się Wam wyżalić wkurzyłam się teraz niesamowicie. Planowaliśmy z tż zakup samochodu od znajomych i dlatego zrezygnowaliśmy z innego upatrzonego, a dziś się dowiaduje że oni jednak nie kupują innego auta więc i tego raczej nie sprzedadzą. No żesz ☠☠☠☠a mać .No i jesteśmy w czarnej
Ale was załatwili a doczytałam, pół biedy że się w końcu określili

Cytat:
Na pewno nie ma się czym martwić

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja też o takiej sesji brzuszkowej marzę. Najlepiej w plenerze, ale niestety zimą może być cieżko ale w studio też są fajne. Za jakiś czas się rozejrze jak to cenowo wygląda, mam nadzieję, że będziemy sobie mogli pozwolić
Nooo... też mi się marzy sesja w plenerze, ale w zimie to troche kicha
Stary 2013-10-18, 10:43   #2579
(t)asia
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za rady w związku z opryszczką. Niestety obawiam się że to nie ostatnia w tej ciąży.

Ja po ostatniej wizycie też brałam tabletki na infekcję. Było ich 6 ale nazwy nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Sorki.

Kate w takim razie za nowy samochód. Oby się dobrze sprawował!
Nie pamiętam czy Wam pisałam. Ja w swoim wczoraj rozwaliłam koło i felgę. Byłam taka wściekła na siebie że szybko przyjechałam do domu pomijając zakupy i obiad. Zamówiłam sobie jedzonko do domu i wieczorem się zorientowałam że dałam Panu o 10zł za mało. A ten nie przeliczył nawet. Dzisiaj pojadę dopłacić mu resztę bo aż mi głupio.

Cytat:
No w PL też ten femibion jest drogi jak pieron, ale w przeliczeniu na pewno nie tak. Ja kupuję Pharmaton Matruelle 60tb za 60 zł, czyli na 2 miesiące. Tez mają dobry skład z kwasami np
a gdzie ty kupujesz tak tanio te witaminy? Ja co prawda zakupiłam dopiero jedno opakowanie, ale za 30tabl zapłaciłam 53 zł! I już zastanawiałam na jakie je zmienić bo trochę drogie mi się wydały.

Co do sesji, dzisiaj rano pokazywali właśnie coś takiego w ddTVN. Moi znajomi robili takie sesje swoim dzieciaczkom i bardzo mi się one podobają. U mnie w mieście niestety lipa z osobą która zrobiłaby mi to profesjonalnie. Pozostaje dojechanie do większego miasta, jakieś 1,5godz... Nie wiem czy będzie sens. Zobaczymy co mąż wymyśli. Ale sesję chciałabym bardzo. Dziadkowie byliby zachwyceni.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:43   #2580
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
czy 164 to za szybko na serduszko dziecka? bo ja mam wpisane w kartę ciąży 169 na ostatnim usg a gin nic nie mówił, że coś nie tak
To też zależy od wieku ciąży, później chyba tętno maleje, moja dzidzia miała na początku 172, a ostatnio 142

Cytat:

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
w nocy zdawało mi się, że wreszcie czuję ruchy dzidka, ale chyba jednak tylko mi się to śniło :P

Jak się potwierdzi u mnie dziewucha, to będę musiała polubić róż

Cytat:

u mnie dzis poczatek 15t

Cytat:
Np.

Mi się bardzo podobają Brzuszkowej nie robię, bo szkoda kasy i nienawidzę siebie na zdjęciach, a co do maluchów to fajnie wygląda, tylko nie zawsze dziecko chce współpracować wtedy zdjęcia wcale nie wychodzą ciekawie. My się nie zdecydujemy. Szkoda mi kasy (sknera )

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie

Ale do rzeczy

Grzech by było nie brać za taką cenę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości