|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() do 100-wy Ehh nie bede tu lamentować ![]() właśnie o książkach myslałam tylko nie wiem co w tym wieku? Cytat:
![]() a co do ciuszków to fakt, tak jest ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no super siedzem, a 2 fota ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobry! Jestem, gdzie fanfary ![]() ![]() ![]() U nas ponuro i mokro ![]() Wczoraj byliśmy u innej pediatry, i mamy nowe zalecenia i ćwiczenia i jeżeli nie będzie widać większej poprawy po 2 tyg. to do poradni. ![]() Moderna mam pytanie czy miałaś styczność z produktami Babylove ? dobre ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam zakupy w c&a ciekawe jak mi rozmiary przyjda, czy ok beda wzielam pewnie wieksze ale czy nie za wielkie ![]() Stwierdzam fakt.. moj syn to maly silny wymuszaczek... najpierw piski pozniej chichranko i teraz spi.. na raczki mamo, na raczki... ah co to bedzie za tydzien w piatek az sie boje ![]()
![]() |
#3244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Filip wreszcie padł a ja ledwo żyję tak się rozbrykał, że ciężko było mu usnąć ale ile nowych rzeczy nawyczyniał to ![]() Wczoraj jeszcze delikatnie siadał na jednym pośladku mocno pochylony w jedną stronę a dzisiaj jak dopadł taki wałek od łóżka to rzucał się po nim siadał koło niego i wstawał! Wstał pierwszy raz oparty o ten wałek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() to przynajmniej się rozłoży na paru gości ![]() ![]() ![]() a i tak najlepsza jest Małpka, która się w ogóle tym nie ekscytuje ![]() ![]() ![]() ![]() heh choć sama uważam to za żałosne z deczka. no ale paczajcie ![]() jak - ja snob - mogłam się oprzeć Ralphowi Laurenowi z metką za 10 zł czy Tommy'emu (to akurat większa sukienusia) ![]() na szczęście dla synka tyż wyłuskuję "projektantów" za 8 zł ![]()
![]() |
#3246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami trzeba bez motyli- cel uswięca środki ![]() plaszczyki na Wielkanoc też, ale i niedzielne "wystrajanie" również Pani ja mam przy blenderze taki pojemnik z nozykiem do rozdrabniania, tam rozdrabniam na miazge zupki- bo przy samym blenderze ☠☠☠☠icy dostawałam. ja też ja bez płynu bo często za mocno pachną Cytat:
to ja chyba stara jestem bo mi się ten Pierdziołka z dzieciństwem nie koajrzy, no chyba,ze wierszyki które powtarzaliśmy zostały póxniej w tej książce spisane. Dla mnie nadal nr jeden to wierszyki Brzechwy Tuwima....a następny etap tak jak u Oliwki to bedą Bracia Grimm, Konopnicka, Andersen Cytat:
![]() ja nadal jednej nie kojarze z nikiem bo się nie wpisała Nestelle bo Małpka ściemnia, Karol jest z marca - ale 2012
![]() |
#3247 | ||
Zakorzenienie
|
lamentuj Cytat:
Eluśka, a nie nakręcasz się za bardzo, przypadkiem? Cytat:
Panika jakbys się chciala pozbyc to ja chętnie zwrócę koszta i przygarnę
![]() |
#3248 |
MBZ♥
|
Agatka lamentuj
![]() ![]() Pani super ciuszki ![]() zazdroszczę dostępu do takiego sh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Zmienię temat bo ciekawi mnie Wasze zdanie- kieruję je bardziej do Tych, które tu otwarcie mówiły że są niewierzące....
Spotkałam na zebraniu kolezankę, osoba niewierząca, dzieci nie chrzczone, nie szły do komunii- i tak mi opowiada,ze musi się wziąć za robienie ozdób choinkowych, pieczenie pierników- bo do świat już blisko... Zapytałam ze zdiwieniem- jak do świąt- skoro otwarcie mówisz ze nie wierzycie.... Usłyszłąm,ze nie wierzą, ale wieczerzę przygotowują, prezenty pod choinką, jak i choinka jest... I teraz mam pytanie jak u Was jest? Z tym, ze pytam o wasze własne domy- bo rozumiem sytuacje,ze jesteście zapraszani na Wigilię do wierzącej rodziny, nie dzielicie się opłatkiem- ale w Waszym osobistym domu- czy mimo,ze nie jesteście wierzące- dekorujecie świątecznie dom, pieczecie pierniczki, ubieracie choinkę...słuchacie kolęd... (pytam bez podtekstów, żeby zrozumieć- bo może ta sytuacja jest normalna, a tylko dla mnie nie zrozumiała)
#3250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do cienkosci - hmmm no nie jest puchowy czy cos ..... ![]() Cytat:
![]() ![]() co do prezentu - lego do 100 tez spokojnie znajdziesz ...a ie znam chlopca ktory by nie chcial co do ksiazek - to zalezy od dzieci -czy lubia ,czym sie interesuja.... kuba kocha empik i marzy by tam zamieszkac ..... jesli nie wiadomo co kupic -mozna sprezentowac bon do empiku do wybranej kwoty .np 50 zl.100 zl itd..... a kuba z ksiazek bardzo lubi takie z dzialu popularo -naukowego ![]() no i jest a etapie samodzielnego czytania juz wiec "magiczne drzewo ", troche "mikolajka..","harry potter" ... - http://www.empik.com/o-ptakach-krusz...0260,ksiazka-p http://www.empik.com/skrzaty-huygen-...9978,ksiazka-p jest ogrom tego -nie dam rady wymienic nawet 1/5 .... ale tez matyna wojciechowska wydala fajna serie dla dzieciakow "zwierzeta swiata" i "dzieciaki swiata" -bardzo fajne ....
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Pani i ja się przyznam, że raz nie wytrzymałam i kupiłam mini jeansy z różowym paseczkiem za 1zł, nie mogłam nie kupić i sukienkę jeansową również za 1zł ale były przepiękne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a w PL to juz po prostu tradycja polska i juz -czesto nie wazne co sie wyznaje .
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-18 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3254 | |||||
Zakorzenienie
|
pewnie przez to ze ja jem za dużo ciasta i czekolady
![]() Cytat:
![]() przeczytałam ocyckowanego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Julka ruszyła samodzielnie mając 8 i tydzien ciekawe czy Karol się postawa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- a wogóle to powiem wam ze Karol mi dzis otworzył szuflade jak był sam w pokoju były tam patyczki do uszu jego wyjął pudełko wywalił patyczki i zjadł z jednego patyczka wacik ![]() A potem poszedł do akwarium z chrupkiem i próbował wcisnać chrupka przez szybe rybkom ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Nestelle a dla 3 letniego chłopca co polecach na prezent ![]() ![]()
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Despa, może nakręcam, ale ja taki typ jestem i tak jestem o 100 razy spokojniejsza niz bylam kiedys wiec wiesz. No inaczej by bylo gdyby tz byl na zmiane ze mna... a tak to dziadek..dziadkowie jak cos, ale dziecko z nami i tak przebywalo, wiec wiem jakie bedzie zdziwienie.. albo ubieranie i wychowywanie.. no chce by to co robil ze mna robil tez z innymi i o tym glosno mowie. Ale sam fak powrotu i przyzwyczajenia sie do nowej sytuacji mnie troche stresuje... pomijam fakt ile razy wspomnialam tu o tym:P
#3256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam bez ślubu kościelnego, bez chrztów, komunii, bez chodzenia na religię . Więc jaka wieczerza wigilijna, zasiadanie do stołu, dekorowanie Jezuskami czy aniołkami? Dla mnie oczywistość jest taka (tu podkreslam nie mam na myśli sytuacji,ze osoba niewierząca jest zaproszona do kogoś, jak równiez nie piszę o niepraktykującej osobie a wierzącej tylko o rzeczywistym niewierzacym,niepraktykuj acym otwarcie pokazującym brak przynalężność do kościoła)- nie wierzę, wiec jest to zwykły dzień, gdzie sklepy są zamnknięte, jem normalne posiłki, nie robie cyrku z bialym obrusem, oplatkiem i koledami.... ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
Będę jeszcze lepsza... :P
#3258 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój niedotleniec jakoś sobie radzi (niestety i stety, chcąc czy nie chcąc porównujemy nasze dzieci z forum). trzeba było mu pomóc, trochę wspomóc, ale ogarnia - nie siedzi, nie raczkuje, nie ma nocnika, nie mówi. nie możesz też myśleć, że jest opóźniony (bo nie jest!!!!), ma SWÓJ rytm. jak każde dziecko. a widełki rozwojowe są bardzo szerokie. i Karolek Małpki w nich się mieści i każde inne dziecko! a jak jest - faktycznie - problem, to trzeba zakasać rękawy i działać (i wiem co mówię, bo jak byłam mała to pomagałam w reh. brata, który teraz mógłby pomóc mi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciotka, ja pamiętam o synówce ![]() ![]() ![]() no ja mam "sieciówkę" (mój chłop złośliwie tak mówi) - aż trzy punkty (z resztą polecone przez Ptaszysko) Cytat:
Nie mam z tym problemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie działa ![]() ![]() ![]() Karol jest Wielki.
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Lunka 100 lat dla Kamilka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
duplo ,albo z fisher price jest fajna seria z potworami ,dizozaurami ,jack i piraci np http://allegro.pl/fisher-price-lajbe...579204098.html albo http://allegro.pl/fisher-price-imagi...632031054.html no i wszystko co sie dotyczy spidermana ,batmana ,zygzaka .... ogolnie to i dla dziewczynki i dla chlopca . no i ksiazki tez -np o dinozaurach takie interaktywne z odglosami ,faktura ,ze swiatelkami .... co do pogrubionego - no nie -NIE sie czym chwalic ![]() ![]() ![]() a co do pana pierdziolki - to ja tez z dzicinstwem kojarze szczegolnie takie "tajne "historie bo sie tego uczylo w mig a przy doroslych nie wolo bylo ![]() ![]() ![]() co do proszku ja Roszkowi piore w lovelli ale tylko ze wzgledu na ten niewinny zapach - uwielbiam ![]() ![]() ![]() a prasowac -nigdy nie prasowalam nawet zaraz po urodzeniu ,bo po co? ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- ![]() despa - mi to wszystko wisi i powiewa ..... jezuskow nie zawieszam ,reszte obchodze a do kosciola nie chodze jednoczesnie moglabym dzien dziekczynienia obchodzic .... dla mnie to tradycja rodzinna i tyle . a co do obchodzenia czy nie - to ile jest katoli co obchodza haalowen, chodza do wrozki , w horoskopy wierza ....ile jest pomylek i przeklaman..... nie ,nie to za ciezki temat jak na teraz ...ciezki i nie do przegadania ....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-18 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani- jam starsza jednak.... A i Ty w tej tradycji wychowana, jesteś z wierzącym- wiec rozumiem takie sytuacje.... Bo może nie dopowiedziałam- jeśli ktos otwarcie manifestuje niechęć do jakiejkolwiek religii, wychowuje dzieci bez udziału religii jakiejkolwiek, otwarcie mówi o kulcie szatana- to dla mnie to jest niepojęte , ale nic to- widocznie ja nie ogarniam ![]()
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zawartość też ? ![]() oj chyba to nie to bo u mnie nie działa ![]()
![]() |
#3263 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy moge zapytac, co wedlug lekarza wskazuje na opoznienie rozwojowe? Babylove znam, to marka wlasna sieci DM (cos jak babydream z Rossmanna). Kosmetyki skladowo bardzo ok, mnie nawet skaldy czesto bardziej sie podobaly niz Rossmannowskie. Takie proste kosmetyki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak, my niewierzacy w domu, a tradycje swiateczne byly - rozne potrawy choinka, pierwsza gwiazdka, prezenty - ale nie bylo wyjscia na Pasterke, jezuskow itp ![]() Mysle, ze swiateczna atmosfera i wspolny obiad z rodzina, wcale nie kloca sie z wiara czy niewiara w B. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- bedziesz! A kim jestes? Jestes ZWYCIĘZCĄ! ![]() sorrki jakos mi sie tak przypomnialo ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-18 o 13:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosciol ma swoje teorie ,zasady i czy sa one zgodne z naszymi przekonaiami czy nie -jesli ktos jest wierzacy to powinien je zaakceptowac . wiec mysle ze ozdobki ,prezenty czy choinka to akurat pikus .... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- pewnie tak ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- ehe,ehe .......... akuuurat ! duzo tzn.ile ? bo jak pamietam ja mam 100 gramow ryzu tylko dla siebie do obiadu a Ty ponoc dzielisz to na Was wszystkich ..... ![]() ![]() a w ciazy (kazdej) jadlam tony czekolady - np 2,3 tabliczki dziennie ...+lody czeko .... podobno mowi sie ze jak sie je czekolade to sie rodzi wesole -szczesliwe dzieci -no i efekt jest - dzieciaki pogodne a ja mialam na plusie 26 kg ! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
my dziś jeszcze raz oglądaliśmy krzesełka do karmienia i póki co nadal wygrywa baby design bambi. zastanawiam się jeszcze co powinnam wziąć pod uwagę przy wyborze a pominęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuszki śliczne ![]() a ja dwóch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3267 | |||
Kniaginia
|
No i zachciało mi się czekolady...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Róża przy przebieraniu sama sobie odkleiła z nogi plasterek po szczepionce i już zaczęła pakować do buzi. Też nie wiem, po co. Jedyna korzyść, jaką w tym widzę, to to, że materiał po uprasowaniu staje się bardziej miękki, milusi. My po szczepieniu. Róża zakwiliła i koniec, babka się zdziwiła, że tak krótko, bo żółtaczkowa szczepionka jest bolesna. Poza tym dowiedziałam się, że mam wysokie dziecko, ale mało przybrało w ostatnim czasie, że pewnie moje mleko już słabe. A co to znaczy mało, się pytam tej pediatry, przecież dzieci zwalniają z przyrostem masy. Pooglądała i stwierdziła, że no nic dziecku nie brakuje, wygląda normalnie (znaczy że co, że nie zagłodzone, jeeeeny) ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no Roza na pewno jest wysoka !!! ale ze malo przybrala i co tzn."slabe mleko " ? ... ![]() ![]() Cytat:
![]() (no ja tez sie zaliczam do mega hipokrytow ![]()
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mleko eh;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.