|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dzastin, gratulacje!!!! Witaj Kamilku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tytułów to będą Nasturcjowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kociak ![]()
![]() |
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Olenka ja przy Zuzi akurat zalowalam, ze nie mialam laktatora juz kupionego przed porodem. Zuzia nie umiala pic, ja nie umialam karmic i bylo generalnie do duszy. Pirsi mialam potwornie twarde i obolale. Ze szpitala mnie wypisali trzeciego dnia po cesarce i jedna z poloznych, ktora miala zie mna zajac i pokazac mi jak rozmasowac piers i "upuscic mleka" sposobem naturalnym, bez laktatora byla zbyt zajeta zmienia iem poscieli na opuszczońych juz lozkach. Pojechalam do domu i wylam z bolu. W pewnym momencie piersi jakby "peknely" i mleko polalo sie strumieniem. Tz natychmiast pojechal po pompke...
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Zreszta poczatki mojego karmienia piersia byly przeokropne, ale po dwoch tygodniach piersi przestaly bolec, Zuzia zaczela wspolpracowac i uwielbialam ja karmic. Karmilam 7 mies. Przestalam, dwa mies po powrocie do pracy. Dzastin gratuluje :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
No właśnie w sumie to chciałabym w terminie wizyty leżeć na porodówce
![]() ![]()
#4627 |
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi - w Polsce badania na paciorkowca sa norma?
Ja w ogole pierwsze o tym slysze od Was Tez wrzucilabym zdjecie brzuszka, ale caly mam pokluty i w siniakach, wiec sobie daruje... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Piatek- 04.10.13-
rano wstałam, dopakowałam torbę i pojechaliśmy do tego szpitala. Oczywiscie bany nie jeździły wiec szliśmy pieszo.Spóźniliśmy sie 40 minut ![]() 05.10.13- sobota od rana nudy. w sumie cały dzień nic sie nie działo. W moczu wyszło mi białko. PO Ponownym badaniu nic już nie było ![]() 06.10.13 - niedziela KTG i osłuch. i tak dwa razy dziennie. Nuda. mały w ogóle nie kopał na KTG, zaś na osłuchu były jakieś przerywania- wtedy nie wiedziałam co to znaczy. Ciągle mówili że czekają na ordynatora i bedziemy podejmować decyzje.. a ja nadal nic nie wiedzialam i sie niczego nie spodziewałam. 07.10-13 PONIEDZIAŁEK- czyli ten właściwy dzień Zjadłam zupe mleczną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 08.10.13.- wtorek nA śniadanie był przepyszny kleik w ilości mega ogromnej- pół szkl.. zjadłam, poszlam do mojego Skarba, leżał sobie z kroplóweczką dopiętą, Pani doktor powiedziałą że chyba go wyciągną dzisiaj. Mąż przyjechał koło 14 do mnie. Pomógł mi pochodzić i rozchodzić troche ten "ból". Poszliśmy do młodego, dostałam go do piersi... i sie zaczęło. Trafiłam własnie na ta gorszą zmianę. Pani wszystko wiedząca oraz Pani wiedząca najlepiej. Jedna mi mówiła ze mam małego trzymać tak długo aż sie naje, druga ze 40 minut. No wiec zgłupiałam. Przystawiłam i zaczeły mi gadać że źle, że miałam 8 miesiecy zeby sie nauczyć karmić.. dali mi go jakoś inaczej, było mi mega niewygodnie no ale skoro tak musi być to nie protestowałam. Mały mnie pogryzł ![]() ![]() ![]() 09.10.13- środa. Dostalam małego. przystawiałam go, ale on possie raz i śpi.. kazali mi go budzić póki nie zje. Ale jak po mm był najedzony to go godzine nawet budziłam, a oni wszyscy na mnie krzyczeli ![]()
#4630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co się orientuję to raczej wszędzie się w Polsce to badanie robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
10.10.13- czwartek.
Dostałąm kroplówkę bo crp miałam wysokie. Z kroplówką tak sie ciężko przewijało. masakra.. nie mówiąc o karmieniu, W jednej piersi to mi sie takie twarde 'guzki' porobiły, prawie cała piers była taka twarda, a druga jakis flak.. położna oczywiscie nic ciekawego nie powiedziała.. przystawiłam młodego do tej twardej którą wczesniej wymasowałam bo aż mnie bolała, to położna kazała mi go dać do drugiej.. a on tak zasnął. Położne twierdzą że mał jest leń i dlatego spi przy cycu, a nie chce ciągnąc.. jak zaproponowałam zeby spróbować nakarmić go jak sam sie obudzi, czy w ogóle chce to moje mleko to dostałam taką z☠☠☠kę że czułam sie jak najgorsza matka pod słońcem... no nic. wybudzałam go co te 3 godziny, ale on i tak ciągle zasypiał. aż sie przestraszyłam, czy może nie choruje na cos.. poszłam do tej lekarki od maluszków.. powiedziała ze reklamacje mam składać u ojca dziecka..... też mi powiedziała. ;/ eh.. miałąm kryzys. zmieniła sie zmiana na taką zaj.ebistą.. przyjechal mąż i poszliśmy razem do położnej czy nie mogę odciągać i dawać małemu swojego z butelki, bo nie chciałam tego mm dawać, zgodziła sie ;d odciągłam, ale bardzo malutko.. Noc mieliśmy ciężką. 4 godziny przy cycu, bo chciałam żeby jadł tylko moje, ale nie dałam rady.. Jak widziałam jak sie krzywi, denerwuje i złości to płakaliśmy razem. 11.10.13- piatek Dziewczyna z łóżka obok mnie wkurzała. Jej wszyscy pomagali, mogli siedziec u niej codziennie po 10 godzin i wsparcie miała, u mnie mogli goście być 2 godziny dziennie. :/ mało tego, wkurzała mnie bo zwróciłam jej uwagę żeby jej facet nie wchodził do sali jak karmię piersią, bo nie chce zeby oglądał moje cycki to raz a dwa stresował mnie.. no ale nie podziałało. :/ tak sie wkurzałam, bo oczywiscie wszystko było ciekawsze niż jego CÓRKA!! a jej matka ciągle komentowała że nawet dziecka nie potrafię nakarmić wiec po co brałam sie za robienie!! Wtedy to już w ogóle masakra. ;/ Popłakałam sie, poszłam pod prysznic i jakoś emocje opadły. Tego dnia mialam wychodzić do domu. Jednakże miałam zapalenie (lecze do teraz) i nie mogli mnie wypuścić. Nie chce wyjść na jakas nie teges, ale poszłam do lekarza tego mojego od szycia i poprosiłam żeby przyszedł sprawdzić mi szew i powiedział że na sali nie mogą przebywać "obcy" ludzie jak są noworodki- zwłaszcza "nie jego" i tak też zrobił.. wyprosił tego ziomka od tej laski i powiedział ze ona moze wyjść na korytarz jak chce, a dziecko oddać do "przechowalni- położnych:P " Oczywiście oni oburzeni, no ale sorki- chciałam miec troche prywatności.. zwłaszcza ze on sie ciągle na mnie gapił, czy jak karmilam, czy przewijałam.. a z kroplówką było mi na prawdę ciężko..Laska miała pretensje do lekarza no ale ZASADY są dla wszystkich jednakowe.. ona mojego mężą wyrzucała a jak nie chciał wyjść, a raczej ja poprosiłam żeby został mi na 10 sekund z małym bo musialam iść do wc to ona wezwała położną a ta już chciała pisać jakiś protokół.. no nie ważne.. piątek dość szybko minął.. problemy jakie były tak były.Był u małego kardiolog i w sumie to nic ciekawego nie powiedział. Sobotę omijam bo nic poważniejszego sie nie dzialo 13.10.13- niedziela Dzisiaj wyciagają mi szwy ![]() ![]() przyszedł mój lekarz i mnie pochwalił za rane- powiedział ze wygląda świetnie, widać że dbam o to, ale powiedział zebym nie dzwigała jeszcze , nie biegała i nie skakała. ![]() ![]() 14.10.13- poniedziałek no i chwile przed wpisem poszedł mi szew. tZN zaczeła lecieć krew, sączyc sie.. przeraziłam sie. Zaczęlam to wycierać, poszłam pod prysznic i przemyłam.potem leżałam i czekałam na lekarza. Przeszło.. przyszedł ordynator i oglądną to i pytał czy przypadkiem nie za często sie schylałam, podnosiłam itd.. no wiadomo ze sie nie przyznałam. :P opatrzyli mi to, ale ubłagałam o wyjście i wyszliśmy. Na wypis czekałam 2 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PODUMOWUJĄC : OPIEKA LEKARSKA I PIELĘGNIARSKA - zarówno podczas porodu jak i po świetna. Lekarz który mnie szył- świetny. W porównaniu z poprzednią moją "wizytą" w tym szpitalu- niebo a ziemia. Tamta babka co mnie wtedy tak denerwowała i w ogóle to poszła na emeryture a oddziałowa jak nigdy dla mnie taka miła że ja pierdziu. Dlatego pod tym względem tym razem narzekać nie mogę. Trafił mi sie fajny zespół przy cięciu i fajne pielęgniarki :P POŁOŻNE z noworodków- MASAKRA prawie wszystkie. Były 3 babki które były na prawdę fajne. Pomagały, wspierały.. ale były tez takie że szkoda gadać. DWIE zwłąszcza. Obie były jakieś nienormalne - każda gadałą co innego i weź tu bądź mądry. To one ciągle powtarzały- Pani syn jest ciagle głodny, da mu Pani cos.. no przecież specjalnie tego nie obiłam. ;/ , albo teksty- Boże w jaką rodzinę on sie wrodził.. same lenie. ![]() Mąż baaaaardzo mi pomógł. Pomaga nadal Bez niego nie dałabym sobie rady. Kocham go i widzę że on stara sie bym miała wiecej czasu dla siebie, bym mogła odpocząć.. Jak zobaczyl jak sie mecze tym laktatorem powiedział że zaoszczedimy i kupimy elektryczny. Ciągle mówi ze Kocha naszą rodzinę, że jestśmy jego najwiekszym szczesciem . Robi zakupy, OBIAD!! kolacje.. jak akurat wstaje karmić małego jak on sie do pracy szykuje i ma czas to mi nawet kromke na śniadanie zrobi. Wstawia mi ekspres na kawcie <3 kupuje kwiaty <3 jak w bajce!! Choć jego zakupy są mało przemyślane, no ale jednak nie mogę narzekać.. KURDE. normalnie taki facet to skarb.!! ![]() ![]()
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Olenka ja na 100% kupuje przed porodem. Stary wyrzucilam.
Myslalm o elektrycznym, ale sastrasznie drogie wiec poprzestane n manualnym. Dzis nabylam podpachy poporodowe i bielizne, musze nabyc miniaturowe kosmetyki, pieluszki, jakies tanie koszule do porodu, kapcie... Matko ja jeszcze nic nie mam a tu mi zostalo 36 dni do porodu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4634 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz jakiś typ na zakup laktatora ? Bo ja nie mam bladego pojęcia jakie są dobre. Oglądałam Medele - ale cena ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Ale najważniejsze że Kacperek bezpiecznie przyszedł na świat i że jesteście już razem w domciu ![]() No i wielkie brawa dla męża za wsparcie które Ci okazuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zadomowienie
|
Rybka czytam, czytam i mi sie wlos na glowie jezy...ja tez mialam swietna opieke podczas piwerwszego porodu, swietny zespol. Potem mialam pierwszej nocy przeokropna polozna (do dzis jak o niej mysle to mnie krew zalewa) ale potem kazdy byl bardzo pomocny i nigdy nie uslyszalam takich tekstow jak ty! Jakie osiem miesiecy na nauke karmienia?!? Przeciez do momentu az masz maluszka nie masz jak tego cwiczyc! Co one chore jakies??
Ten tekst z wycinaniem tluszczu popularny wsrod babek rodzacych cc ;-) ja tez go zastosowalam haha. I pol roku pozniej jak mialam kolejna operacje zasugerowalam, ze mogliby wyciac mi ten tluszcz to lepiej by sie goilo ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czytam jakie macie problemy z karmieniem to aż ja się zaczynam bać że też nie będę potrafiła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mam ułożone płytki w łazience ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
No musze sie pospieszyc, masz racje, ale ja zawsze wszystko na ostatnia chwile ;-)
Kupuje miniaturowe, bo jakby zabraklo, to tz moze u mnie byc od rana do 21 i zawsze moze dowiezc. Zreszta w szpitalu jes T sklepik. Nie wiem jak w Polsce ale tu w Irlandii lezy sie po porodzie na wspolnej sali, ale jak ci nie pasuje innych towarzystwo to mozesz zaciagnac zaslony wokol swojego lozka Olenka ja uzywalam Aventu i bylam bardzo zadowolona. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Ja uzywalam laktatora elektrycznego w szpitalu jak lezalam po drugiej operacji (tam mimudostepniali bo mala nie mogla byc ze mna) i w sumie jedyna roznica - mialam wolne rece... |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Raczkowanie
|
Współczuję Ci bardzo przeżyć z tymi cip...
W ogóle co to za teksty, one są od tego żeby pomóc, doardzić, podpowiedzieć, a nie siedzieć i sie wymądrzać ![]() ![]() W ogóle co to za traktowanie pacjentek....wrrr a ta laska z łóżka obok, no zatłukłabym ![]() Opiś super, gratuluję mimo tej beznadziejnej opieki. ![]() Brawa dla męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dwa ręczne (dostałam), a jak stwierdzę, że mam taką potrzebę, to dokupię jeszcze elektryczny, a co ![]() Doszły. Dziękuję. Jakby czuję powoli różnicę ![]() Cytat:
![]() ![]() Ryba wyczerpujące opisy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I pakuj torbę, pakuj.. ![]() ryba91 ![]() ![]() Przeżyć nie zazdroszczę, położnych tym bardziej ![]() ![]() A ta towarzyszka z sali to też bez pomyślunku całkiem!!! ![]() Dobrze, że już w domku jesteście, oby tylko karmienie się unormowało i z Kacperkowym serduszkiem było dobrze ![]() ![]() A i dla męża mega ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-10-18 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wczorajszą noc całą on czuwał, karmił małą a ja tylko ściągałam pokarm, położna i babka od laktacji kazały mi wypocząć a mąż w nocy na mnie krzyczał jak zapytałam czy mu pomóc Cytat:
Ja mam laktator z Baby Ono, kosztował u nas 180 zł ![]()
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi dokładnie ginekolog powiedziała ostatnio.Wytrzymać do 37 tyg a później wola nieba Opisy porodów przeczytam zaraz i nadrobię trochę zaległości ![]() Urodziła dzisiaj moja przyjaciółka,w nocy dostała skurcze,rozwarcie na 4 cm ale główka wysoko i decyzja o cc. Maluch ostatecznie waży 3400 więc usg przekłamało wagę i mierzy 56 cm.Ale się cieszę jakbym ja sama urodziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |||||
Zakorzenienie
|
a jak opieka po porodzie?
![]() ![]() mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie plan dnia zrealizowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4647 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Kathrin ![]()
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maomami- swietny opis ![]() Wnioskuje ze tak jak u mnie było mimo wszystko ok? Tyle ze ty rodzilas bez ZZo - szacun ![]() Skurcze parte bola bardziej niz te normalne? RYBKA - ![]() ![]() Zawsze w takich chwilach sie zastanawiam czemu takie babska zostaja poloznymi a nie np motorniczym albo operatorem dzwiga ![]() Najwazniejsze ze Kacperek w domu , caly I zdrowy I ze masz wsparcie meza - bo to tez bardzo wazne. A on chodzi do pracy? Jestes sama? Nie dostal tatusiowego? A jak mama ? Przyjedzie? Chciałam jeszcze zapytac jak wyglada test stymulacji brodawek? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
mnie co prawda po cc ale jednak jeszcze boli przy kichaniu czy smianiu sie brzuch i wszystko w okolicy szycia.. co prawda juz tego tak nie czuje ale jednak odczuwam dyskomfort.
saa zapomnialam- w sobote mnie badali. wziernikiem-= bolALO jak cholera. a wlasnie- dziewczyny po cc- ile Wam zajelo calkowicie dojscie do siebie ?
#4650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.