|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale miałam dobry obiadek ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio podobnie. Mial przyjsc na gore to sie zasiedzial przed kompem i strzelilam focha.Czekalam na niego w sypialni. Nie przyszedl to poszlam spac do innej
![]() Ale mnie oczy szczypia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
Ale mnie córka rozwaliła(5l) patrzy na mój brzuch i mówi "mamo, ty w brzuchu musisz mieć tam okropny bałagan" a ja dlaczego?ona" bo jak ona je to gdzie wyrzuca papierki?"
![]() ![]() Zdjęcie-0260.jpg
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm ![]() Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-10-18 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
lineczka niby mnie przeprosil. Ale takie przeprosiny moze sobie w nos wsadzic.
Wczoraj tez zasnal przed tele. Wlasnie jedziemy na zakupy. Musze w koncu kupic wszystko do szpitala, bo poki co mam ciuszki i kocyki. I yo tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do cytowanego, to mi też tak gin powiedział i że nawet to lepiej, bo łatwiej urodzę, ale mnie oczywiście bardziej tym zestresował niż pocieszył. Od tego momentu zaczął się mój nieuzasadniony stres przedporodowy ![]() Nie idź w moje ślady ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Babku ja tez rycze o wszystko ostatnio...a te 2 tyg...też neidawno tak mówiłam także ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
lusesita23- kurdę a ja jestem tez w 33 tyg a moja gin twierdzi ze nie moze sie na razie nic dziac i na te skurcze przepowiadające dała mi duphaston to ja już nie wiem....
#4574 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to chyba będę spisywać takie teksty mojego dziecia, bo to się posikać można po paru latach. Brzucho już porządny, chyba dużo tych papierków tam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinnyśmy wszytskie razem pojechac do takiego spa albo na wakacje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój też nie jest z natury domyslny i nie mam co już wymagać...ale tak jak mówisz ja bym zrobiła inaczej. to nasze ostatnie dni swawolki potem juz długo nie bedzie takiej komfortowej sytuacji bycia tylko we dwoje ale nie po co....no cóż....Mama moja mówi ze oni maja tylko jedno wytłumaczenie...TO TYLKO FACET ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do sukienki- u siebie na porodówce też widzialam ze tak chodziły a stanik sportowy z pepco też mam i tez żałuję że tylko jeden kupiłam ;p bo jest na prawde fajny ;d Cytat:
co do porodu- u nas widziałąm że jak ktoś ma bliźniaki to cc. a co do inkubatora- mój też był mimo dużej wagi-3600. Choć mój akurat miał problemy.. ![]() Cytat:
ja też mam mniej... ;/ Wczoraj 2x mały zjadł mi z cycka i poszedł spać bez dokarmiania. ![]() ![]() Cytat:
![]() super brzuszek! ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj z małym u kardiologa. Musimy zrobić echo w przyszłym tygodniu. A no i lekarz nie nazwał tego brachykardia tylko bradykardia.. ale jak mu powiedziałąm że w szpitalu mi powiedzieli brachykardia to powiedział- no tak.. wiec nie wiem czy to to samo, czy jak ? nie ważne, ważne że powiedział mi że mam sprawdzać po jedzeniu od razu i w śnie jakie ma tętno maluszek spisywać na karte, no i zobaczymy co dalej.. w sumie nic sie nei dowiedziałam, a czasu straciłam mnóstwo. mam zrobić echo i iść do niego jescze raz. Jestem taka zmęczona. Wszystko mnie wkurza- nawet mąż mimo że tak bardzo sie stara i mi pomaga. Mam jakoś tak mniej energii, nic mi sie nie chce, psychicznie też do kitu. ![]() Mamy tylko te 3 tytuły? ;> bo sone czas zrobić ![]() aaa no i mam już piatek,sobota,niedziela i poród opisany. ;p chcecie też opieke po porodową moją, czy tylko do porodu opis? :d
![]() |
#4578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak ktoś jest przy mnie i mi pokazuje to jest ok, a jak zostaje sama to nie daje rady, najbardziej mnie dobija że nie umiem jej dobrze wsadzić tego cycka do buzi, ona się denerwuje jak go próbuje złapać ![]() Jutro chyba pójdziemy na ślub do znajomych, na wesele oczywiście nie ale na ślub chyba tak, mnie dobrze zrobi jak wyjdę do ludzi. A co do wizyty to szkoda że nie dowiedziałaś się niczego konkretniejszego, ale napewno będzie dobrze. A o Twoim karmieniu w przychodni to jakbym o sobie czytała, ja nie wiem ile ona zjem czy w ogóle je czy sobie ciumka czy się najada, jak płacze to nie wiem czy jest głodna czy brzucho ją boli
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-10-18 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozczuliłam się ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do karmienia to może jakiś gorszy dzień mieliście, myśl pozytywnie i zobaczysz, że będzie lepiej! Napewno się zgracie, dostosujecie i karmienie to będzie sama przyjemność! Brachykardia to przejęzyczenie, faktycznie chodzi o bradykardię (w odwrotnym przypadku jak jest przyspieszona akcja serca to się nazywa tachykardia i dlatego pewnie ktoś tak przekręcił tą bradykardię). Jak Ty mu sprawdzasz to tętno? Liczysz pulsowanie na głowce czy jak? Echo Wam wiele wyjaśni pewnie, trzymam kciuki za Kacperka ![]()
![]() |
#4580 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykładałaś coś na łokcia?? Altacet? Maść na stłuczenia? Czy kostki lodu albo coś z zamrażarki? Powinno pomóc ![]() Acha, ja mam pdf, napisz swojego maila na priv to Ci wyślę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Się proszę nie stresować i mleczko dla skrzatka ładnie produkować ![]() ![]() Cytat:
![]() I dla maluszka za wagę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4581 | ||
Zadomowienie
|
Ok
![]() Cytat:
![]() Antibia z tą kapą, to nawet się uśmiałam, choć na Twoim miejscu ładnie bym się wkurzyła. To co trzeba, to się nie domyśli, ale jak kapę oddać mamusi, to szybko wymyślił i nawet bez proszenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Prosimy wszystkie opisy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
Ciekawe co tam u Dzastin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A opis porodu i cd też poprosimy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I oczywiście za poprawę samopoczucia ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzunio sliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biore nospe i magnez ![]() no ja wierzę swojemu ginowi i on mowi,ze w 8 miesiacu babeczki czesto juz maja rozwarcie. a ja mam minimalne i szyjkę też tylko trochę skróconą, więc to pewnie jeszcze dłuuuuuga droga ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Dzastin miała cesarkę około 17
Kamilek jest już na świecie ![]() ![]() ![]() Ur o 17.13 waży 3470 i 10 pkt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
Rybko, brachykardia to taka potoczna nazwa bradykardii. Tak się mówi. Tak, jak Ktosiula pisała
![]() Mogę jeszcze dodać ze dwa tytuły, ale inne panny też niech coś napiszą, bo z moją weną słabo ![]() W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4589 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chce te książke przeczytać ale już po połogu.Tylko ciekawe czy nie stworzymy przez to braciszka albo siostrzyczki.. ![]() No nie moge się napatrzeć! Cytat:
![]() Cytat:
ładny brzuszek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój gin też powiedział, że to normalne. A w necie wyczytałam, że niektóre kobiety od 20 tygodnia z takim rozwarciem chodzą. Cytat:
![]() Gratulacje Dzastin!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.