|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
A ja jestem załamana, śnił mi się całą noc, budziłam się zlana potem...
|
|
|
|
#2402 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A tu piątek co dziewczyny? Jak sobie dajecie radę? Ja kiepsko...Wszystkie weekendy od 5 lat były nasze, a teraz siedzę sama przed laptopem, zaraz idę sobie chyba po jakieś wino... |
|
|
|
|
#2403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Również najlepszego Cytat:
Dosyć, że lepiej, że to się kończy, bo rano jest się nie do życia po takich sensacjach, a cały dzień zasmradzają myśli o nim i na co to komu?
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wracam. Podzielę się z Wami paroma przemyśleniami...
Od rozstania minęły ponad 3 miesiące, żyję normalnie, czuję się szczęśliwa, moje życie toczy się swoim rytmem i nie sądzę, że potrzebuję w nim eksa. Jednak zdałam sobie sprawę z jednego - jak nie miałam z nim kontaktu było mi lepiej. Teraz gdy wróciliśmy na uczelnię siłą rzeczy się widujemy. On do mnie zagaduje, ostatnio wysłał mi materiały na uczelnie na maila (dodam że wcale go o to nie prosiłam). Nie chcę wrócić i mam nadzieję że on nigdy nie wystosuje takiej propozycji. Jednak mimo to jakoś mi z tym dziwnie. Wróciły przemyślenia, analizy, ostatnio nawet rozryczałam się w domowym zaciszu przy "naszej" piosence. Szybko się z tego otrząsam, ale dziwi mnie że jeszcze potrafi wywołać we mnie takie emocje... Dziwne, myślałam że jestem silniejsza, że już sobie to wszystko ułożyłam... Jak widać nie tak łatwo w 100% zobojętnieć na byłego.
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz siedzę w domu i myślę. Wino przerabiałam w zeszły piątek
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam ani piwa ani wina i cały czas myślę co on robi i co będzie robił dziś.U mnie sytuacja wygląda teraz tak, że on rzucił słowami żebym nie szukała mieszkania i żebyśmy się zmienili obydwoje. Tak tylko chyba setny raz to słyszałam i mam dość tego, że mną w ten sposób manipuluje. Wiem, że dopóki się nie wyprowadzę, będę stała w miejscu albo się cofała nawet
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pamięta mnie tu ktoś może? Wracam niestety po półrocznej przerwie. Trzy dni temu zerwałam z nowym facetem, z którym mimo, że byłam, krotko, bo kilka miesięcy to bardzo się związałam.
|
#2408 |
|
Przyczajenie
|
Wpadłam dzisiaj przez przypadek na byłego... Znowu wieczór wyjęty z życiorysu...
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam. Co się stało?
|
#2410 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiecie co, dobrze, że chociaż nie jesteśmy z tym wszystkim same...tyle nas tu jest i wszystkie cierpiące
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Związałam się z chłopakiem w swoim wieku, czułym, opiekuńczym, jednak nie do końca dojrzałym. Niestety jakiś czas temu usłyszałam o nim straszne rzeczy jakie robił w przeszłości, co okazało się prawdą, dla mnie nie do zaakceptowania. Wiem, że nie powinnam oceniać go po tym jaki był kiedyś ale za bardzo mnie te rzeczy męczyły, zaczęliśmy się trochę kłócić i postanowiłam to zakończysz aby nie brnąc dalej w związek dla którego nie widziałam przyszłości.
|
#2412 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama go tak lubi i w ogóle. Nie umiem jeszcze. Wiem, że bym się całkiem rozkleiła itd., a nie chcę w domu
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#2414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Było fajnie i miło,ale widzę ze on zaczyna sie angażować w ta znajomość a ja nie chce komuś robić zludnych nadzieji,wiec nie wiem czy warto sie z nim dalej spotykać. |
|
|
|
|
#2415 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Masz okazję mieć normalnego chłopa. Idealną też okazję by zacząć pracować nad sobą. Dlaczego kiedy możesz wyjść na prostą lub uzyskać dla siebie ratunek Ty koniecznie chcesz pozostać w bagnie?
|
#2417 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam wcześniej ze starszym trochę od siebie facetem, który umiał się zachować, nie potrzebował wyjść codziennie do kolegów czy rozumiał, że jestem zmęczona po pracy i dziś nic nie będzie z seksu. Trochę żałuje tego zerwania, z drugiej strony nie chciałam wychowywać mojego obecnego byłego i tłumaczyć mu ciągle co robi źle.
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
Pisalam ostatnio tutaj ale nikt mi nie odpisal
![]() Od tych ponad 2 miesiecy od rozstania ciagle mamy kontakt. Ostatnio przestalam do niego pisac przez caly 1 dzien i sam sie teraz odzywa!!!!!Nie powiem, bo moje poczucie wartosci troche dzieki temu wzroslo,bo kiedy ja odpuscilam on zaczal utrzymywac jakikolwiek kontakt. Wiem, ze to bez sensu, ale mamy sie spotkac w tygodniu zeby obejrzec nasz wspolny serial.Wiem, ze znowu bedziemy zachowywac sie jak para chociaz nawet nie wiemy co sie z nami dzieje na codzien.Wytlumaczylam juz sobie, ze nie bedziemy razem (nawet mam sie spotkac z chlopakiem, z ktorym kiedys sie spotykalam ale nie moglismy byc wtedy razem chociaz bardzo sie sobie podobalismy;p) i zyje mi sie juz o wiele latwiej,ale nadal nie potrafie zrozumiec jego zachowania...Po co to wszystko?Jeszcze kiedy byl u mnie tydzien temu pytal sie mnie czy gadam z kims na fb(?!) i kiedy powiedzialam ze nie(choc to oczywiste ze tak) powiedzial :tak?w takim razie zaraz sprawdziwmy. On caly czas rosci sobie jakies prawa do mnie!Niech ktos mi to logicznie wytlumaczy... |
|
|
|
#2421 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
On nie chce się z Tobą dzielić swoim życiem, przecież widzisz, jak Wasz kontakt wygląda. Chce, abyś Ty nie zaznała przypadkiem szczęścia bez niego. Jesteś jego własnością. Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby posiadał Twoje hasło do FB. Tracisz swój cenny czas z nim, ale może należysz do tych kobiet, które muszą stracić wszystko, by ruszyć do przodu.
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie na Ciebie czekalam Malla
![]() Powiem Ci, ze ja zajelam sie samorealizacja. Zapisalam sie do szkoly na ktora nigdy nie mialam czasu bo byl ON, znowu cwicze, dla siebie, nie dla NIEGO jak kiedys, spotykam sie ze znajomymi i poprostu zaczelam znowu odzywac. Wiadomo, ze cos tam mnie jeszcze targnie na wspomnienie o nim ale uswiadomilam sobie wszystko to co mi pisalas, to ile sie juz naczytalam w roznych ksiazkch, artykulach(mialam na to troche czasu;p) i zrozumialam, ze chlopak jeszcze poprostu nie dojrzal do stworzenia prawdziwej relacji z kobieta. Nie mam mu za zle, kiedys dorosnie i sie tego nauczy. Tylko kiedy ja przestaje sie z nim kontaktowac, on o sobie przypomina - jest widocznie swiadom tego ze ja tez sie oddalam. Wiem, ze bedzie tego zalowac (jak zreszta jego przyjaciele, ktorzy w podobny sposob postepowali ze swoimi dziewczynami i teraz placza nad rozlanym mlekiem). Poprostu potrzebowalam rady, ktora utwierdzi mnie tylko w przekonaniu , ze jemu jest dobrze beze mnie. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A i jeszcze jedno pytanko: Jak mu powiem, ze sie z kims spotykam to sie usunie na bok ? |
|
|
|
#2423 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Rzadko tu zaglądam, mam małego kotka, który mnie męczy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jemu nie jest dobrze bez Ciebie, bo brakuje mu poczucia kontroli. Zabiłaś jego męskość potrafiąc sobie poradzić bez niego To niezdrowa relacja, która do niczego nie prowadzi. On musi dorosnąć, a Ty nie musisz czekać.Nie możesz urządzać wieczorów serialowych z koleżanką? Ja się teraz wciągnęłam w "House of cards", lubię czekać z oglądaniem na zakończenie sezonu i przelatywać wszystkie odcinki ciągiem w trakcie weekendu. Cytat:
![]() Zwietrzy kłamstwo. Gdybyś była z kimś, to byś nie miała potrzeby spotykania się z nim, odmawiałabyś mu, olewała jego kontakt.
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Trafilas w sedno! Jeszcze te jego ostatnie smsy do mnie ze "zamknal by mnie najchetniej gdzies w jakiejs piwnicy" zebym "znowu byla jego tak jak kiedys ale juz go tak nie wkurzala" . Czyli jednym slowem zebym byla wtedy kiedy on bedzie mial na to ochote i zebym nie mogla kontaktowac sie ze swiatem. Odpisal mi na to : "Idealnie
". Ja wiem, ze to toksyczny czlowiek, manipulant i agresor i ze nasza relacja jest juz na tyle zepsuta, ze nawet za pare lat nie mamy juz do czego wracac.W nim sie juz chyba zakorzenilo to, ze musi byc o mnie chorobliwie zazdrosny i musi miec nade mna pelna kontrole bo inaczej szlag go trafia. Ty jestes pania psycholog ? a co do kotka to tez by mi sie teraz przydalo kocie dziecko zebym przelala na nie swoje uczucie
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, że powinna pomyśleć o jakiejś terapii, ale namawianie jej na umawianie się z tym facetem jest bez sensu. Ja od rozstania olałam już kilku całkiem sympatycznych mężczyzn (po bardzo udanych randkach), ale nie dlatego, że chcę pozostać w bagnie - po prostu nie zaiskrzyło. A może nie jestem gotowa...Mi się też ostatnio śnił eks, miał w tym śnie dziewczynę o imieniu Magda Przede wszystkim muszę pozbyć się przekonania, że on prędzej czy później będzie chciał wracać. Niestety, w głębi duszy jestem tego pewna, a jeszcze wszyscy mnie w tym upewniają. Próbuję racjonalnie przekonać samą siebie, że to niemożliwe - trzymajcie kciuki
|
|
#2426 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Uciekaj jak najdalej. Nie jestem psychologiem. Uważam, że specjaliści nie powinni się wymądrzać na forach. Przedstawiam mój punkt widzenia, który ani nie musi być słuszny, ani niezmienny ![]() Cytat:
Niezobowiązującymi randkami łatwo kogoś zranić. Jeśli koleś się wkręci, to co mu powie? Że marzy o innym, ale ten akurat się napatoczył? Hmm... nic mi o tym nie wiadomo, bym poznała Twojego eksa
|
|
|
#2427 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie sprawia mi to radości a ja nie potrafię tak na siłę,a gdy nie ma tego czegoś to wiem,że to tylko kolega będzie,musi być te przyciąganie od samego początku tak to wolę się wycofać. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Czuję to ,pisze dzwoni zaczyna się martwić o mnie żebym za pózno do domu nie wracała,droczy,zaczyna bywać romantyczny. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Zresztą mówi mi o tym,że kogoś chce mieć.Ja cały czas zakochana i stęskniona za kolegą z pracy.On właśnie zmienił status związku na skomplikowane ciekawe co to oznacza i kogo to się tyczy ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Właśnie ja już kilku fajnych facetów olałam przez to,że nie zaiskrzyło a tak na siłę to ja nie potrafię się z kimś spotykać no chyba że jasno określam wtedy zasady że tylko koleżeństwo nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Najgorszym absurdem jest tylko to,że z exem nie było tego iskrzenia od początku ale miałam wtedy tylko 15 lat,i mi się podobał latał za mną pół roku,zanim zgodziłam się z nim być,to też inaczej a miłość przyszła z czasem.Ale teraz jakoś tak nie potrafię. Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2013-10-19 o 13:38 |
||
|
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, chyba jestem na dobrej drodze, bo wierzę, że jednak spotkam kogoś, kogo pokocham mocniej niż P. (jeszcze kilka miesięcy temu wydawało mi się, że już nigdy... haha
), zaiskrzy i takie tam
|
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
eehhh...
dawno mnie tu nei było,ale postanowiłam napisać.. tęsknie za nim! minęło już prawie 6 miesięcy, próbowałam z innymi,ale nie wychodzi! ile to jeszcze potrwa?!
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież musi w końcu minąć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Zgadzam się, że powinna pomyśleć o jakiejś terapii, ale namawianie jej na umawianie się z tym facetem jest bez sensu. Ja od rozstania olałam już kilku całkiem sympatycznych mężczyzn (po bardzo udanych randkach), ale nie dlatego, że chcę pozostać w bagnie - po prostu nie zaiskrzyło. A może nie jestem gotowa...