|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
rybka, strasznie Ci współczuję takich okropnych położnych. Pamiętam, że moja siostra też miała największe problemy właśnie z nimi - zamiast pomóc, to wszystkie najmądrzejsze. I też jej mąż i mama nasza też tam awantury robiły podczas gdy siostra z bólu piersi płakała w poduchę. Ja bym chyba jednak napisała jakąś skargę - może akurat kogoś tam zainteresuje to, co się dzieje na oddziale. Bo z tymi tekstami to przesadzały. Zbieram się do spania. Dobranoc ![]()
![]() |
#4682 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
PaulinaIzabela przypomnij mi, gdzie ty mieszkasz w Iralndii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no;p choc na poczatku jak mi lekarz powiedzia,ł - zrobimy test stym. brodawek to mialam rozne mysli ![]() Cytat:
Cytat:
babku- oni mi wyjasnili, ze lepiej cc ale za mnie decyzji ie podejmą
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Miłych snów dziewczynki!!!!
![]() Uciekam wywalczyć miejscówkę pomiędzy mężem a psiną ![]() Do juterka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Yhym ![]() ![]() Dobranoc wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zobaczymy, czy my się załapiemy na salę z kołem(o ile dzieć zrobi fikołka), bo jak tak to ja tam wlezę ![]() Cytat:
![]() bo dziś był ciężki dzień, a jutro wyjdzie słoneczko i będzie lepiej ![]() Hmm, czy Ty nie miałaś jakiś brzuszkowych zdjęć wrzucić?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | ||
Zakorzenienie
|
Karmienie cz. 1
![]() Rybko a w jakiej pozycji ty Kacperka karmisz? Moze sprobuj tak , zeby nie byl na plasko ? ![]() Cytat:
![]() ![]() I za zakupy. Ja marze o jeansach, moze dzis mi sie uda Tz namowic na szybki shopping ![]() Cytat:
Ja przy znieczuleniu czułam ta przechodzaca glowke, nie jako ból ale jako niesamowity ucisk. Zreszta nie nadaremno jestem pocieta w sloneczko I jeszcze ssak byl potrzebny. Mysle ze jakby nie zzo , nie mialabym sily jej wypchnac. RUSALKA - faktycznie przeszlas koszmar ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Karmienie cz. 2 a tu nadal wszyscy spia ? ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4690 |
Rozeznanie
|
A nie śpią nie śpię :P
Przespałam się aby godzinkę (od 3 do 4), eh ta bezsenność, już 2 tygodnie się z nią męczę:/ Gratulacje dla Dzastin!! ![]() Przejrzałam co nie co wątek. Piękne brzuszki dziewczyny! Ja muszę w końcu pochwalić się swoim ![]() ![]() Tak na marginesie...o co chodzi z tymi tetrami noszonymi między piersiami(o ile dobrze zrozumiałam)? ![]()
#4691 | ||
Wtajemniczenie
|
Trele ja ci dotrzymam towarzystwa jak nikt inny nie chce. Obudziłam się na WC jakas godzinę temu i spać nie mogę...i tak niedługo muszę wstawać i szykować się na to szkolenie. Postanowiłam jednak jechać i się trochę dokształcić.
Dobrze wam juz idzie cycolenie,? Daj nam dzisiaj jakąś fotkę Majuchy bo się stesknilam. Cytat:
Cytat:
Ale fajny wynik sondy, niemal jednogłośnie. Tego jeszcze nie było ![]()
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-19 o 05:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim wypadku chyba sie sorawdziło , bo podkladam ja Mai pod głowke, I prsesypia w koszu 3h gdzie zwykle po 1h ladowala w naszym lozku. Cytat:
![]() ![]() Jutro Wam wrzuce jakies fotki , Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
BRAWO DLA DZASTIN I KOLEJNE MALEŃSTWO WŚRÓD NAS.
Ryba bardzo współczuje Ci przeżyć..teraz będzie lepiej pomimo jeszcze kilku trudności ale na pewno będzie z każdym dniem lepiej. Sorki, że się nie odzywałam, ale jakoś za dużo wokół się mnie dzieje...niestety niezbyt dobrze...w poniedziałek mam ostatnią wizytę przed planowanym porodem. Od poniedziałku mam zamiar się stymulować do porodu...piłka i wzmożony ruch...tak żeby nie przenosić Małej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w 34 tc ![]() mąż pojechał do szkoły ja czekam na mamcię i zabieramy się za okna. szafa w sypialni powoli się zamyka ![]() są już profile do drzwi i część półek. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Hej witam wszystkich.
Dzastin gratuluję. Kolejny dzidziuś na wątku. Nadrabiam codziennie ale jakoś nastroju nie mam na pisanie. Czuję się ostatnimi czasy koszmarnie. W sumie wszystko ok, ale zgaga doprowadza mnie do szału. Mam ją non stop. Nic już nie działa ![]() Budzę się mam zgagę zjem coś mam zgagę w zasadzie cały czas mam to jest straszne. Czuję jak mały kopie mnie w żołądek. Do tego czasami mdłości. I non stop mnie ćmi jak na okres. W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy co powie lekarz. Troszkę się Wam pożaliłam. Poza tym piękne macie brzuszki. Przedwczoraj byłam zwiedzać porodówkę, dostałam dokumenty do wypełnienia, spotkałam się z położną. W sumie podoba mi się. Ale coraz bardziej zaczynam się bać. Zostało nam 5 tyg. Pozostało mi jeszcze załatwienie kilku spraw w urzędach czego nie lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
hej weekendowo
![]() ![]() nie mam ostatnio kiedy na spokojnie przysiąść i poczytać, popisać na forum. Natalka przeziębiona więc do przedszkola nie chodzi, jak śpi to troche poogarniam, zrobie obiad i koniec wolnego ![]() ![]() zaraz poczytam troszke póki córcia zajęła się zabawkami w swoim pokoju co się mało kiedy zdarza ![]() Dzastin graaaaaaaaaatki! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który ból??? ![]() ![]() A ja dzisiaj jestem nawet wyspana, przystawiałam małą do cyca ostatni raz o północy i pospała jakoś do 3:30 więc chyba mogę wnioskować że coś pojadła z tego cycka. Później podaliśmy dwa razy butelke z moim mlekiem bo chciałam wypocząć żeby wyglądać jakoś na ten ślub, zresztą psychicznie taka możliwość butli mnie podbudowuje. A żeby nakarmić to ja muszę układać milion poduszek, może jak nam się uda dojść do wprawy to już nie będzie tyle układania Dobra rada na przyszłość dla mamuś które będą nacięte podczas porodu i będą miały problem z załatwieniem grubszej sprawy- oświadczam wszem i wobec że herbata z liści malin działa cuda, ten kto ją wymyślił powinien dostać nobla ![]()
![]() |
#4698 | ||
Zakorzenienie
|
no i poczytane bo dziecko chce baje
![]() może jak zaśnie uda się na szybko coś skrobnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do skurczy miałam takie same skojarzenia ![]() a najlepsze co mi powiedziały "w czasie następnego skurcuz proszę nie przeć" nosz kurde jak tu nie przeć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Tak mi się przypomniało że miałam pisać wczoraj jeszcze o odwiedzinach jak czytałam opis Rybki ale zapomniałam oczywiście. Zdziwiłam się że u Ciebie Rybko tylko od 15-17 odwiedziny, ja dziękowałam Bogu że u mnie w szpitalu dłużej. Dla zainteresowanych z Krakowa odwiedziny z Narutowiczu są od 12 do 20 ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeden skurcz kazała mi przeczekać, nie wiem po co, na co, widocznie była potrzeba ![]() Od poniedziałku mam odstawić fenka, magnez i nospe ![]() ![]() a chałupka rozwalona totalnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4702 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio !
![]() Nawet o dziwo dziś pospałam w nocy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
wiecie co...
od 4 karmiłam malego.. potem dostał na 40 minut czkawki a pote nie chceal zasnac i tak o 7 siedzialam z nim na zmiane z mezem.a pielucha daje rade... faktycznie sie w nia wtula ![]() no i oczywiscie dzisiaj kolejne pranie bo mój syn wczoraj sie obsikał przy zmianie pieluchy i ulewal przy jedzeniu wiec dzisiaj to chyba nago bedzie vhodził ![]()
![]() |
#4704 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm faktycznie warto ![]() ![]() Witam was dziewczynki weekendowo!!! Jakaś taka wyspana jestem dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Witam witam
![]() ![]() Wszystko mnie boli, mam dosyć, chcę rodzić ![]() Pan majster i mój kochany TŻ wstawiają właśnie drzwi i składają kuchnię ![]() ![]() Lecę Was nadrabiać ![]() I wielkie gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!! Dzastin ![]()
#4706 |
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo
![]() Rybko brawa dla Ciebie, nie wiem czy dałabym radę wytrzymać tyle w takiej atmosferze. Te wredne babska wystrzelać tylko, ciekawa jestem czy one też przez internet wszystkiego się nauczyły do swojego zawodu, może tak. Mój mąż przez ostatnie trzy dni niby chory, lekko przeziębiony. Spał po kilak razy dziennie, po kilka godzin. I teraz też śpi, do tego strasznie chrapiąc. Obiecał mi dziś kino, zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do zgagi, to też proponuję wypróbować sodę, którą należy popić wodą. Daje ulgę ![]()
#4707 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dziś w nocy miałam taki skurcz...w dole brzucha, ale bardziej po prawe stronie i promieniował aż na noge...dobrze że tylko raz jakąś ponad minute i przeszło..Ale już zaczynam czuć oddech porodówki na karku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie że się wyrwałaś troszkę na zakupy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupie sobie koniecznie te herbatke. No właśnie też mi moja ginka nic więcej nie powiedziała, a ja się też nie zapytałam. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Rozeznanie
|
Dostałam wiadomośc z Intymna.pl, że wczoraj wysłali do mnie paczkę ze stanikami.
![]() ![]()
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj byla u mnie konsultantka z mary kay-mam zrobiony peeling i buzie jak noemowlaczek ![]() Maz zmolestowany ale u mnie zadnych boli, niczego. Dzis i jutro bedzie ostre jedzonko.Moze cos sie ruszy przed wtorkiem. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-19 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co jest z tym mlekiem. ![]() Cytat:
Witam sobotnio ![]() Noc w miare przespana, ale z budzeniem co godzine więc zaraz chyba sie położę i prześpie, korzystając z okazji że Liwka zasneła właśnie. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Rybka powinni w tym szpitalu wszyscy,a napewno większość ![]() Skąd masz cokolwiek w praktyce wiedzieć, skoro to twoja pierwsza ciąża i poród. Oby teraz było wszystko w porządku z wami ,cobyście jak najmniej do lekarzy chodzili ![]() ![]() Gratuluje kolejnych tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.