|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Poczytalam was w fonie i ide spac.Padam na pychol od tego sprzątania. Jeden pokój prawie gotowy.Jutro będzie na cacy.Jutro tesz zwozimy dalej rzeczy. Z Tzem juz lepiej
![]() Iwona ja przeczytalam calosc.Oj biedna kapa twa.Brawa dla Zuzi za bioderksa ![]() Mela ale masz geste wlosy. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Baloniku sto lat ![]() Eweewe kciuki za Aleksa Dobranoc zabcie ![]()
#4862 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() A Maja o 19:20 skończyła 8 tygodni. Kiedy to moje dziecko tak urosło ![]() Chciałam wrzucić fotkę z okazji ukończenia 8 tyg ale na iPadzie wychodzą problemy a TZ okupuje komputer ![]() Mam pytanie. W książeczce zdrowia mam napisane że dziecko w 2 mż przy podciaganiu za ręce trzyma główkę. Nie mam pojęcia jak to sprawdzić bo co to znaczy przy podciąganiu? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podnoszenie jak dziecko lezy na plecach.dajesz swoje kciuki do chwycenia i ciagniesz do gory ![]() 1 karmienie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-10-18 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Konto usunięte
|
Mela ślicznie wyglądasz i bardzo ładna fryzurka.
U nas spaniowa masakra. Zawsze usypiał o 20, po ok. godzinie się budził, ale zwykle wystarczyło podać smoka. Wczoraj już musiałam wziąć na ręce, dziś - godzinę się bujaliśmy, w końcu zasnął obok mnie o nie wiem której, bo ciągle mi się rzucał na boki. I spał ze mną do 23.40, a tego nie chciałam, bo on już ładnie sypia w łóżeczku :/ Wstał, zjadł, usnął i do łóżeczka, ale jest niespokojny. Wiecie co, ja się powoli przekonuję do zdania P.Zawitkowskiego - nagle wszystkie dzieci mają do wyboru do koloru - wzmożone/obniżone napięcie albo asymetrię :/ Według mnie rehabilitanci przesadzają trochę z tym. Moja lekarka mówiła, że są rodzice, którzy rehabilitują nieprawidłowe odruchy, ale są i tacy, którzy nie rehabilitują i dzieci jednych i drugich są zdrowe... My idziemy 5.11 do poradni reh i zaczynam żałować tego :/ I jeszcze - my też mamy monitor oddechu, ale na brzuszku boję się kłaść w łóżeczku, na brzuszku śpi tylko, jak ja mam oko na niego. Odciągam i kima... |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Rozeznanie
|
Przyjmij prosze jeszcze jedne,choc spoznione,szczere. Wszystkiego najlepszego,zdrowia oraz spelnienia marzen!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Gratulacje!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Gratki dla Majeczki za 8 tyg!!! Witam sie przy 1 karmieniu ![]() Gdzies po drodze smignela mi fotka pieknej kobiety- sliczna fryzurka Mela :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę w kime. Jak pójdzie zgodnie z planem to mam 2 godziny do pierwszego karmienia. W ogóle to zauważyłam że Maja wytrzymuje bez jedzenia od 20 do 3. Ale to nie znaczy że tyle śpi...bo tak naprawdę głęboki sen bez kręcenia i marudzenia ma od 23. Ciekawe czemu nie śpi ciągiem tyle godzin skoro nie wybudza jej głód ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedactwo, trzymam kciuki aby temp spadla i poszla precz od Alexa Cytat:
Dobranoc.
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko przestawilo sie i je godz wczesniej niz zaawsze moze dlatego ze dzis go wczes.iej kapalam bo marudzil i dostal swoja butelke przed spaniem pol godz przed czasem no i masz ci los po 2,5h glodny juz byl glodomorek
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- kto zaklada nowy watek??? na jutro bedzie na bank potrzebny En podejmiesz sie? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4869 |
Wtajemniczenie
|
My już po pierwszym karmieniu
![]() ![]()
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
hehehe wyszlo ze kapalam malego o 22 nie kapal sie tuz przed 19 a mleczko dostal o 19:30 potem o 22 i teraz o 1 pewnie potem zawola o 4 i 7
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4871 |
Zakorzenienie
|
Witam przy pierwszym karmieniu od 19:40!!!!
Baloniku czemu sie dolujesz? Ja w przyszlyn tyg mam ur, mysle ze wieksza liczba mi sie szykuje niz tobie, ale nie doluje sie. Przeciez jestem zdrowa (mam nadzieje), mam dwie wspaniale corki), meza mniej wspanialego ale ujdzie w tloku i w sumie dobrze ze jest bo bez niego nie mialabym swouch skarbow. Poza tym kazdy ma wady, ale i ZALETY! Ja tez idealem nie jestem. OK odkladam Ale do lozeczka i ide spac. Ciekawe co ile teraz pobudka bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-19 o 03:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
BALONIKU wszystkiego najlepszego od nas. Antek slodkie buziaki Cioci przesyla
![]() ----- Bylismy wczoraj u ksiedza w sprawie chrzcin. Pozniej z lapka napisze. Kupy nie bylo. Pediatra kazaldzis kawalek glicerynowego dac. Mam tez zaczac podawac Dicloflor albo Biogaje czy jakos tak. Jak nie ruszy to w poniedzialek na wizyte. Raczej spokojnie podchodzi do tematu ale panika mi sie wlacza. Polozylam sie z bolacym zoladkiem. Teraz czuje ze mi sie w brzuchu gotuje. Mam nadzieje ze to nic groznego. Ide spac bo Antek skonczyl doic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Rozeznanie
|
Gustav dzis idzie na swoja piersza impreze,tzn.jego kolezanka konczy 4 latka. Przypuszczam,ze Gutek bedzie najmlodszym gosciem
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ---------- Drugie karmienie Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4875 |
Wtajemniczenie
|
2 karmienie
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ---------- Czarownico- u nas jak jest problem z kupa to pomaga swiezy sok jabłkowy. Jak nie mam to w Lidlu jest taki gesty Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
U nas 4 karmienie od 19 godziny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarownica a dicoflor w jakim wydaniu i jaka dawka? Bo ja dziś schizowalam w tym temacie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II karmienie a raczej picie trwajace 3 min. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-19 o 03:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Wtajemniczenie
|
baloniku nasz kochany jesli to cie pocieszy to sadze ze tu wiekszosc ma swoje problemy wieksze lub mniejsze ale jakos znajdujemy sposob zeby sobie poradzic
grunt to uwierzyc ze sie uda a uda sie wszystko na pewno u mnie tez maly dom warjatow i daleko do uporzadkowania ale jak patrze na moje lobuziaki wszystko inne nie ma znaczenia bo dla nich dam rade choc czasem tez mam dosc jak potrzebujesz sie wyzalic to pisz a my cie zawsze wesprzemy ide spac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4880 |
Rozeznanie
|
I kolejne kamienie.
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
I pobudka u mnie, Ojejku co za dziecko
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas po pierwszym karmieniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
No i trzecie karmienie godz po. Tyle ze nie zdazylam usnac po poprzednim
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4884 |
Zakorzenienie
|
I karmienie
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Wtajemniczenie
|
A u nas w końcu fajna nocka, co 3h. Do 5 Hania spala u siebie, potem juz wymagala smoczka i spalysmy do 7. I zbieramy sie na basen
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas noc z atrakcjami ![]() Pierwsze karmienie już o 1:30. Zdążyłam tylko głowę położyć ![]() Zjadla i ani myślała iść spać, to siedzialam przy łóżeczku, smoka dawałam a ta stęka i rzuca się po łóźku jak paralityk. I nagle słyszę pfffffffffff. Kupsko ![]() ![]() ![]() Mąż wziął ją do nas do łóżka i usnęła. O 4 poczułam mokro na ramieniu. Zapaliłam lampkę, Maja zarzygała poduszkę i moje ramie. Obudzilam TZ i mowię że Maja zwymiotowala mleko a on taki zaspany mówi "nieeee tylko troszkę" i pac ręką w te rzygi ![]() ![]() Zrobiliśmy porządek i spaliśmy do 7:30. Wypila mleczko i wścieka się w łóżku. TZ wygonił mnie do drugiego pokoju bo nerwa dostawałam...
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Oliwia przespala całą noc! Od 21 do teraz
![]() Jeju, spałam całą noc od 3 miesięcy, aż pytałam się męża czy na pewno nie wstawalam w nocy, bo nie mogłam uwierzyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43329287]
Dziewczyny, czy Wasze dzieci robią mostki? Bo Artek robi wszędzie, jak leży, na rękach pręży mi się jak struna i wygina do przodu.[/QUOTE] Tosiek mostka akurat nie robi ale pręży się jak mu się klatę masuje. Wzmożone napięcie pewnie teraz chyba każde dziecko to ma ot taki trend ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojojo co to się dzieje z małym Aleksem ?? Zdrówka Pysiu malutki życzę. Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43333930]Mela ślicznie wyglądasz i bardzo ładna fryzurka. U nas spaniowa masakra. Zawsze usypiał o 20, po ok. godzinie się budził, ale zwykle wystarczyło podać smoka. Wczoraj już musiałam wziąć na ręce, dziś - godzinę się bujaliśmy, w końcu zasnął obok mnie o nie wiem której, bo ciągle mi się rzucał na boki. I spał ze mną do 23.40, a tego nie chciałam, bo on już ładnie sypia w łóżeczku :/ Wstał, zjadł, usnął i do łóżeczka, ale jest niespokojny. Wiecie co, ja się powoli przekonuję do zdania P.Zawitkowskiego - nagle wszystkie dzieci mają do wyboru do koloru - wzmożone/obniżone napięcie albo asymetrię :/ Według mnie rehabilitanci przesadzają trochę z tym. Moja lekarka mówiła, że są rodzice, którzy rehabilitują nieprawidłowe odruchy, ale są i tacy, którzy nie rehabilitują i dzieci jednych i drugich są zdrowe... My idziemy 5.11 do poradni reh i zaczynam żałować tego :/ I jeszcze - my też mamy monitor oddechu, ale na brzuszku boję się kłaść w łóżeczku, na brzuszku śpi tylko, jak ja mam oko na niego. Odciągam i kima...[/QUOTE] No dokłądnie jak nasz neurolog - najlepsze wyniki na rehabilitacji mają zdrowe dzieci. Cytat:
![]() ![]() Taribari a jakie jeszcze ćwiczenia na wzmożone napięcie w barkach macie?? Bo u nas jeszcze tam zostało i mam uciskać pod sutkami na wysokości mostka przez 15 sekund 4 razy dziennie tak żeby przeciwna rączka szła do góry i "przyklejała" się do podłoża koło ucha. Sama też robię normalny masaż plecków i barków jak Tosiek leży na brzucholu ale nie wiem czy dobrze że tak robię ![]() Neni czyżby jakaś tęsknota za kotlecikami się odzywałą u Ciebie ![]() U nas noc standard. 2 karmienia i między 4 a 5 pobudka ![]() ![]() ![]() A i pytanko przy jakiej temperaturze zakładacie dzieciakom zimowe kombinezony?? My mamy na razie takie kompleciki ocieplane kurteczki i spodenki i nie wiem od kiedy już kombinezon zakładać zimowy. Dziś ma być tylko 9 stopni, ale to chyba za wcześnie jeszcze?? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.