|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu kapy ![]() ![]() ![]() Mela tzn. Kim - piękna jak zawsze ![]() Dobrze mówisz zdrowie najważniejsze ![]() Baloniku- ![]() Ja tez mam masakryczna rozpierduche w życiu. Mysle,ze kazdy cos ma. Trzymaj sie ![]() Kejt, Misiaczka - ![]() Wiecej nie pamietam. I powiem tylko tyle K ![]() Gnom nie spi dziewczyny jest 1:15 , przed 21 go wykapalam o 22 juz marudzil dałam mu extra cycka , zasnął. Za 30min.zaczal kwekac. No to ja go z lozeczka bo juz był wielki wnerw jego i moj. Wsadzilam go do huśtawki niech se w niej siedzi bo sorry ja z nim na rękach wisieć nie bede. Zasnął ok.23 pospal nie wiem chyba ze 40min.moze z 1h. Nie wiem nawet bo to trwało jak 15min. Zdarzylam zjesc kanapki. Obudził sie i chciał jeść. Okay przebralam go bo sie cały obslinil i kupę mała miał. Ofc zaczal wyc, ze masakra. Suszarka go uspokoiła. Ubralam go i dałam cycka. Myślałam , ze zasnie, a on o takie wała. Tz poszedł go uśpić i siedział koło lozeczka z kotem i glaskal jedna ręka gnoma druga kota. Wczesniej Tz mnie wkur ofc bo wstawialam pranie bo sie kapnelam , ze ja przecież nie wypralam małemu spiworka i pajaca na zimę , a ostatnio go w ten spiworek ubralam ![]() Na pajacu napisali zeby prac ręcznie ![]() Dobra luz moze popełnilam błąd z tym pajacem, bo to nie od kocow (btw co za pomysł,ze kocow sie nie pierze ![]() A ten duren mi ten zakudlaczony pajac do domu przyniósł i jeszcze miał pretensje , ze w pralni musiał pozamiatac, No skandal proszę Państwa. Książę miotly musiał sie złapać ![]() ![]() Reszty juz sie nie chce mi pisać,ale wyszło na to, ze za zmycie naczyń i wyniesienie kosza pomnik mu sie należy. To nic, ze ja w ciagu dnia sprzatalam cały dom i jeszcze dałam radę z małym zbojem wziac prysznic z myciem głowy. Młody zasnął. Boże dziekuje i niech spi do rana. Ide szybkie mycie i spać. Z rana wstaje wczesniej i ni chu chu nie dam mu chyba spać cały dzien ![]()
![]() |
#4892 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Wyobraźcie sobie że wstałam przed dzieckiem hehe Obudziło go kichnięcie ojca o 5, zjadł na półśpiocha butle i kima do teraz.
Z tą rehabilitacją coś jest na rzeczy. Nie znam dziecka które poszło na kontrole i mu powiedzieli że wszystko ok. My czekaliśmy 10 tyg.na pierwsze ćwiczenia i jakimś cudem połowa rzeczy z listy znikła. Mam wrażenie że tylko zajmujemy komuś miejsce. Są z nami dzieci roczne, które nie siedzą. W takich przypadkach rozumiem sens ćwiczeń. Ghia my mamy jak najwięcej bawić się z dzieckiem by miał zgięte do brzuszka nogi. Łapać stopy rączkami i przekręcać na boki (to uwielbia). No i sadzać go na kolanach w pozycji pol lezacej i uderzac raczkami o kolanka, także udawać że myje głowe i miziać naszą buzie jak leży. Fajne rzeczy i on je lubi w przeciwienstwie do lezenia na brzuchu, którego ma być jak najwięcej. Zdrówka dla wszystkich potrzebujących! Aha kombinezon planuje założyć wtedy, kiedy sobie zimową kurtkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ghia to będę próbować dzisiaj z tym podnoszeniem ![]() Co do kombinezonu zimowego to ja założę jak sama przerzuce sie na kurtkę zimowa ![]() A wczoraj Maja dostała kolejny kombinezon od mojej mamy. Śliczny różowy z białym kożuszkiem i rękawiczkami ![]() ![]() Idę na sniadanie i kawke. Moje Misiaki dalej spią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Ghia- kombinezon zimowy na zimę :p czyli jak będzie 0 stopni, ewentualnie blisko zera. z tym, że my mamy sporo kurtek, spodni i innych zestawów zimowych.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4895 |
Zakorzenienie
|
hej
no i o 4 znow 39,5 stopnia - moze faktycznie trzydniowka, to jeszcze dzis i jutro powinna byc wysypka o ile dobrze licze. ![]() Ghia zapomnialam napisac - ucz sie dzielnie do tej aplikacji, wiem ze z malym to nie lada zadanie, ale zaowocuje w przyszlosci na pewno ![]() Kupujecie maluchom rajstopki? Marysia miala jakies 2-3 pary na wyjscia, bo w domu to nie.
#4896 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to u mnie zimno brrrrrr. Aż musiałam szlafrok założyć jak wstalam
![]() A czeka mnie kilka prań dzisiaj i znowu nadchodzą czasy gdy suszarka w domu stoi a ubrania kilka dni schną ![]()
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No to wstał i widze, że mu wpycha smoka i zapina spiworek ![]() No to ja jeszcze raz: zajmij się nim, bo on nie będzie spał. A tz "Nieeee?" Nosz k! To nie jest noworodek, który śpi i je:banghead: Teraz się bawią na macie, Fiś guga, no ale ja ani nie odpoczelam i się wkurzylam, to nie wiem czy go prosić o pomoc w nocy... Mogłabym na 1 drzemce, ale on gada do Fi, czym go rozbudza, więc jeszcze jak mam go godzinę usypiac, to chyba wolę sama go karmić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tari masz może jakąś stronkę albo coś, gdzie są opisane takie zabawy z niemowlakami? Bo ja czasami nie wiem, jak mam się bawić z A., żeby było dobrze dla niego. Łapię go za rączki, nóżki, tańczymy sobie, śmieję się do niego, ale nie wiem, co jeszcze mogę robić, byleby mu nie zaszkodzić. Sam ale się uśmiałam z Twojego Księcia z miotłą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie bede zakładać rajstop pod kombinezon. Te zimowe które mam są takie ciepłe że pewnie będzie w tym w czym w domu. Ale mam kilka par rajstop do spódniczek i sukienek ![]() Dla chłopców polecam małe śliczne kalesonki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Dzisiaj nie mam humoru ![]() Mały teraz guga do karuzeli, a ja idę sprzątać. Wczoraj zaczęłam i nie skończyłam, więc muszę dokończyć póki Mały chce być grzeczny ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#4901 |
Konto usunięte
|
A i u nas kiepska noc. Artur tak pięknie przesypiał mi nocki, a dzisiaj... po każdym karmieniu oczy jak 5 złotówki i wszystko ciekawsze, tylko nie spanie. Ja trzymałam na rękach, na brzuchu, kładłam obok siebie - noł noł noł. Oby mu przeszło i oby ładnie sypiał. Ciekawe, czy ma znaczenie to, że dość dużo spał w dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Włączyłam ogrzewanie bo po nocy jakoś chłodno (na noc wyłączam bo źle nam się śpi jak za ciepło).
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Może faktycznie trzydniówka Aleksa chwyciła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
Sam Ty to masz przeboje ze swoim małym i dużym gnomem
![]() Eve zdrówka dla Alexa! Kejt u mnie tż tak samo. W nocy do niego gada, a jak poproszę żeby się nim zajął to chwile z nim poguga, potańczy i wrzuca go na matę lub pod karuzelę a sam gra na telefonie. Perse poszukam czegoś. My się bawimy tak że go kładę, uginam mu te nóżki do brzuszka, opieram o swój i tańczymy rączkami. Uwielbia to tak samo jak przewroty. W tej samej pozycji biorę jego rączki i miziam nimi po swojej twarzy, jego po głowie i brzuszku. Przyjemne z pożytecznym. Misiaczka ja nie chłopiec a też mam rajstopową traumę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4905 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43334578]A i u nas kiepska noc. Artur tak pięknie przesypiał mi nocki, a dzisiaj... po każdym karmieniu oczy jak 5 złotówki i wszystko ciekawsze, tylko nie spanie. Ja trzymałam na rękach, na brzuchu, kładłam obok siebie - noł noł noł. Oby mu przeszło i oby ładnie sypiał. Ciekawe, czy ma znaczenie to, że dość dużo spał w dzień
![]() Maja też ciekawa jest wszystkiego w nocy. Już nawet rolety zasloniłam żeby już kompletna ciemnica była to patrzę a Majka oczy wybałuszyła i rozgląda się w najlepsze mój krecik ![]() A więcej niż zawsze spał w dzień? Myślisz że Artuś odróżnia sen nocny od drzemek w dzień?
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko zrobilo kupe
![]() bez czopka ![]() co prawda jest to 1/3 normalnej kupy, ale bez zatwardzenia, taka jak zawsze (nie będę się rozpisywać bo może śniadanie któraś je ![]() kupiłam z rana Dicoflor w kroplach jak lekarz kazal i przez kilka dni podam. kurcze jak g.owienko może życie umilić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Siemaa. Ale jestem zmeczona....
Zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce..... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Anulka zazdroszcze wyjazdu.Uwielbiam Ustron i okolice ![]() Bawcie sie dobrze i foty porobcie.
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43334578]A i u nas kiepska noc. Artur tak pięknie przesypiał mi nocki, a dzisiaj... po każdym karmieniu oczy jak 5 złotówki i wszystko ciekawsze, tylko nie spanie. Ja trzymałam na rękach, na brzuchu, kładłam obok siebie - noł noł noł. Oby mu przeszło i oby ładnie sypiał. Ciekawe, czy ma znaczenie to, że dość dużo spał w dzień ![]() Wg mnie tak Odnośnie żywienia, zacytuję znajomą z innego forum: "Dziewczyny, zwróćcie uwagę na jedną bardzo ważną rzecz, taki szczególik który łatwo pominąć...na słoiczkach, kaszkach itd. jest napisane "po 4 miesiącu", "po 5 miesiącu"...a nie "od 4 miesiąca" czy "od 5 miesiąca" Schemat żywienia jezeli nie dacie rady obejrzec tutaj to wam przesle na maila macie link: https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...54934254,d.Yms
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-19 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | ||
Konto usunięte
|
Czarownica
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo to przecież takie trudne zająć się dzieckiem dłużej niż 10 minut... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Hej..
Piszę z Małym na kolanach.. baloniku przyjmij i ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia.. przede wszystkim zdrówka ![]() ![]() ![]() Olek nie chce już w ogóle w bujaczku siedzieć..ani leżeć na macie, ani pod drewnianą zabawką... tylko na mnie półleży albo go noszę albo zabawiam na leżąco.. mam nadzieję, że to chwilowe..jakiś mały skok, bo mi w krzyżu w końcu strzeli, a środek ciężkości ustawi się jak u pingwina. Mały spał wczoraj w dzień 3 godz! a na spacerku popołudniu już tylko 40min... źle mu się to w czasie rozłożyło i jeszcze brakło trzeciej drzemki.. wyszło, że od 16.15 musiał czekać na kąpiel o 19.. po 18 już był strasznie marudny.. chciałam go wykąpać sama o 18.30, położyłam Małego na łóżku i poszłam po wanienkę, ubranko.. on oczywiście wył.. nagle cisza.. wchodzę z wanienką do sypialni- Mały śpi..biedny..musiał być naprawdę bardzo zmęczony.. W tym czasie wrócił mąż.. zdążyliśmy zjeść kolację.. Mały obudział się zaraz po 19 i był jak nowy.. kąpiel zdążyliśmy zrobić normalnie, zjadł i w łóżeczku ze smokiem, tetrą i przy melodyjkach sam zasnął. Wczoraj Was podczytywałam, ale weny mi brakło na pisanie.. Anulka głosy oddane. EV jak Aleks? przestał gorączkować? Idę do Małego, odłożyłam go w trakcie pisania na matę i już zawodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też witam się po kiepskiej nocy. Dosyć, że mały nie chciał zasnąć od 20 do 22,30 to jeszcze w nocy od 3,40 budził się praktycznie co godzinę. Nie chciał jeść, kwękał i prężył się więc podejrzewam, że jednak brzuszek od pieczarek go bolał, bo wczoraj zjadłam trochę w sosie. Wstałam z bólem głowy znowu ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy dawać jak w ulotce ale ja teraz siedze ogłupiała bo tu jest napisane, ze w róznych przypadkach inna ilość. Bede dawać jako: przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej (ilość 3 krople 2 x na dobę), ale skoro zrobił to będę mu dawać po 1 kropli 2 x dziennie. Przez jakiś czas. Dicoflor kosztuje 40 zł i ważny jest 3 miesiace od daty otwarcia, więc pani w aptece podpowiedziała, że sama mogę zużyć, co podobno też dobrze wplywa na malucha. Tu opinie są różne, jedni mówią, że to przy kp działą to na malucha inni, że nie. Mnie nie zaszkodzi, tym bardziej ze ja coś ostatnio wogole jogurtów nie jem. KAROLAJN, ja jeszcze soków nie podaję, jedynie wodę teraz przy tych problemach lekarz kazał dawać. Mamy fajnego pediatre, podejście podobne do Twojej lekarz i czekamy na sygnał kiedy podawać coś innego niż cycek. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie jem bułkę z szynka serem pomidorem i ogorkiem i miło mi się czytało o zawartości pampersa twojego synka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To był bardzo owocny wyjazd ![]() I Tobie życzę wyjazdu pełnego miłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4918 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43334578]A i u nas kiepska noc. Artur tak pięknie przesypiał mi nocki, a dzisiaj... po każdym karmieniu oczy jak 5 złotówki i wszystko ciekawsze, tylko nie spanie. Ja trzymałam na rękach, na brzuchu, kładłam obok siebie - noł noł noł. Oby mu przeszło i oby ładnie sypiał. Ciekawe, czy ma znaczenie to, że dość dużo spał w dzień
![]() Swego czasu dużo czytałam o śnie niemowląt i tam było napisane że zbyt mała ilość snu w dzień skutkuje złym snem w nocy. Ja oczywiście uważałam odwrotnie i nie pozwalałam spać. Odkąd mamy system drzemek śpi pięknie. Jak nie zdrzemnie się po 17 to mam cyrki przy zasypianiu potem. Cytat:
Miłego wypoczynku!!! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjechał po 3 dniach mega steskniony za kulka, to wczoraj roche z nim posiedzial, ale jak dzisiaj rano po karmieniu podrzucilam małego to lezal dalej obrocony do niego plecamy, ten sobie ostro gluzyl,a tz nic ![]() ![]() ![]() ![]() Ale juz mi sie nie chce produkowac. Jutro ma wolna niedziele, zapytam o wspolny spacer. Ciekawe czym zacznie sie wykrecac, zmeczeniem czy praca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.