|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zaśmiało się na głos..!
![]() ![]() ![]() ![]() tweed my mamy salon z kuchnią i 2 pokoje.. i mimo że Mały leży na drugim końcu mieszkania wszystko słychać.. nawet jak się wykonuje powolne ruchy przy np.wyciąganiu łyżeczki, mieszaniu kubka, otwieraniu szafki, grzaniu wody.. normalnie nie da się tak by przy przymkniętych drzwiach nie usłyszeć.. Dzisiaj po 6 zła byłam..mąż się szykował do pracy, Mały ma już o tej godzinie lekki sen, kręci się, wierci, a z kuchni każdy ruch męża słyszę..a to szeleści worek, a to otwierana lodówka, a to czajnik, a to zmywarka zaczęła się tłuc ![]() ev ![]() Mały śpi, niech mi teraz nie próbują wiercić, bo za jaja powieszę ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- aaa czarowniczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybudza się na karmienie co 2 godziny, a czasami częściej ab się przytulić. nocki u mnie to dramat niestety ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() no naprawdę chwilę na którą ja czekam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też się chichra na głos jak mu tak robimy. Pewnie dla nich to odczucie porównywalne z diabelskim młynem hehe
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuźwa!!! mówiłam żadnych wiertów?? to zaczęli się z młotkiem tłuc!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43335080]Ja nie kupuję rajstop, będę zakładać pewnie pod kombinezon pajacyk lub śpiochy.[/QUOTE] ja polspiochy rajtuz nie nawidze :p Cytat:
Perse u nas jeszcze takie cwiczenia jak zawijanie w rulonik w koc tak zeby go przeturlac bokiem po kocu i zawinac go w ten sposob zawinac w koc i lapanie raczkami za kolanka i z boku na boczek turlanie i na pilce cwiczenia tzn polozenie na brzuszku na pilce i przechylanie pilki we wszystkie strony. A ostatnio to takie cwiczenie zeby zlapac z dwoch stron koc - potrzebne sa dwie osoby, do srodka wlozyc małego i bujac jak w hamaku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
Ghia- po 4 miesiącu czyli od 5. Np. 23.10 Hania kończy 4 mce i zaczyna 5
![]() Moje dziecko miało na sobie sliniak na rzepy. Tak się nim bawiła i jaka ma radoche bo go sciagnela :p Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Domi- czemu podziwiasz? Mnie sie nie chce wiec tz do wody wlazi ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4960 |
Konto usunięte
|
Potem Wam napiszę w Kl. jakie moja siorka miała jaja z byciem chrzestną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Od to np od 4 mca czyli jak tylko zacznie 4 mc, po 4 mcu tzn jak skończy 4 mce.
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43335661]Potem Wam napiszę w Kl. jakie moja siorka miała jaja z byciem chrzestną
![]() ja tez mialam probem. ksiadz powiedzial ze zyje w grzechu bez slubu i nie moge byc chrzestna ale proboszcz sie zgodzil, tylko ze nie dali mi rozgrzeszenia i tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czesto ma na spbie w domu i pod kombinezon misiowy na dwor. Pajacyki zakladam tylko na noc, a spiochow wcale nie uzywam Nie wiem co macie do rejstopek .. ![]() Starszak ma kalesonki, ale rajstopki tez nosi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Anulka życzę udanego wypoczynku
![]() Czarowniczko brawo za kupę! My też mamy Dicoflor i jest super ![]() Posprzątane, nakarmie Miska i idziemy na spacer. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4965 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co z tym probiotykiem i szpitalem to pewnie jest tak, ze antybiotyk to lek i musza miec na stanie, natomiast probiotyk to suplement diety, bez recepty, nie ratujacy zycia wiec NFZ im za to nie zaplaci.
Nie wiem co z tymi facetami dzisiaj. Moj maz wlazl do sypialni gdzie dopiero uspilam Ale i gada ze jeansy mu sie nie dopraly. Mala obudzil i od 15 min probuje ja znowu uspic, a ten uwaza ze wszystko jest ok. A jak wczesniej szlam ja uspic to prosilam zeby posmarowal Malgosi szyje Wickiem. Zapomnial, ale za to w piecu napalil. Klekajcie narody, ja w czw tez napalilam jak spal i co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-19 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
Tylko sie przywitam i po woli zaczne Was czytac, bo widze, ze obralyscie sobie za cel dokonczyc szybko watek
![]() U mnie wnerw. Wczoraj Edziu nie zmruzyl oka przez caly dzien! Bylismy zmeczeni, on oczywiscie duzo bardziej. A pod wieczor na dodatek TZ mocno mnie wkurzyl, do tego stopnia ze sie poryczalam a Edek przez to wpadl w histerie, normalnie patologia! Na koniec TZ mnie obrazil i od wczoraj nie mam ochoty z nim rozmawiac i w ogole wydaje mi sie, ze miedzy nami tylko dzieje sie gorzej i nie wiem czy jest sens cokolwiek naprawiac... Mam mega dola. Edziu zato spal ladnie i rzeczywiscie zauwazylam, ze im blizej rana tym krotsze drzemki (4h+3h+2h+2h od 20.00). Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4967 |
Zakorzenienie
|
A kto zaklada nowy watek? En ostatnio malo tu, nie ma chyba czasu za bardzo.
#4968 |
Konto usunięte
|
Ale mamy super z tymi facetami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, też tak wyschłyście po porodzie? Przedtem to lało się ze mnie jak z kranu a teraz to wkładek nie potrzebuję nosić
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
pustynia "suchara"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem co prawda przeciwna podawaniu leków lub suplementów bez wielkiej potrzeby ale Dico tym bardziej będę podawać skoro u Was tak ładnie pomógł ![]() Cytat:
![]() TARI, Antek śpi ze mną, bo mi tak wygodniej, ale co jakiś czas śpi też w łóżeczku. Np. wczoraj połozyłam Go do łóżeczka po kąpieli o 20:00 żebym mogla siebie przed snem jeszcze ogarnąć, dałam smoka i zasnął ![]() W d.upie mam, że mi mówią, że źle robie bo dziecko powinno w łóżeczku spać. Jak będzie trzeba to będzie spał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Rozeznanie
|
Misiaczka mozemy sobie podac rece. Antosia wlasnie przekrecila sie z pleckow na brzuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz widzę u mojego Malucha obsrane plecki
![]() ![]() U mnie też sachara i też wcześniej jak z kranu leciało ![]() Zbieramy się na spacerek.. zjadłabym coś, ale nie nic nie mam..na co nie spojrzę to NIE, bo nabiał..NIE, bo czekolada..NIE, bo orzeszki ![]() ![]() Snickersy na mnie patrzą ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Nie napisałam Wam, że zauważył kilka dni temu swoje stópki w bujaczku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzoan- ja ostatnio często jem snickersa i du.pa rośnie :banghead: Jesteśmy na spacerze i zimno! ! Dobrze ze slonce jesf chociaż Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Zdolne macie dzieciaczki.. mój na razie grzecznie na pleckach leży i nawet nie buja się na boczki..na razie ćwiczy wymachy girkami i rączkami..nic więcej go nie interesuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarodziejko uważam że jeśli nie jest to dyskomfort dla nas, to czemu ma nie spać?
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Czarownico,
![]() ![]() Eve, oby goraczka nie powrocila ![]() Misiaczka, Edziu spi w swoim lozeczku i rzadko kiedy spi w naszym lozku (chyba ze w ciagu dnia), ale bardzo lubi zasypiac u mnie na brzuszku i na to mu pozwalam, kocham te chwile gdy go przytulam ![]() Dzoan, ![]() ![]() Arrabiata, u mnie bardziej sucho niz przed ciaza, ale tez nie calkowita susza ![]() Domcia, widze ze Paul nie odbiega od reszty TZtow jezeli chodzi o opieke nad dzieckiem ![]() Teso, ka tez lubie rajstopki, mamy poki co jedna pare, ale pewnie bedziemy mieli wiecej. I nie wiem dlaczego, ale z sentymentem spogladam na stare zdjecia z dzieciaczkami w rajstopkach, nawet podciagnietych pod pachy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4978 |
Wtajemniczenie
|
Czarowniczko ja nie karmie kp. Ale Młody miał problemy z kupka. Teraz robi o stałych porach. Jeszcze daję mu sok z jabłka rano i bąki nie męczą. Dicoflor pomógł nam strasznie. Także będę polecać.
#4979 |
Zakorzenienie
|
Antek uslyszal przy karmieniu piosenke Piersi i Balkanica... zaczal sie smiac na glos
![]() on juz nie poerwszy raz sie smieje ale te Piersi mnie rozwalily ![]() Tari, kazdy kto slyszy ze maly spi e mna prawie puka sie w glowe i gada, ze zle robie bo przywzyczajam, bo pozniej bedzie problem itd itp ![]() robie, jak mi pasuje. Idziemy wreszcie grabic te lisciory bleeeeee Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-10-19 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
To ja też się przyłącze do problemów z tż. Ostatnio mieliśmy rozmowę bo już mnie wkurzało to, że on zajmuje się Małym tylko gdy ja mu powiem, a jak już go ma to jedną ręką pokazuje mu np. książeczke a drugą gra albo cyka po tv i nawet nie widzi, że tak mu trzyma ta książeczkę, że Młody jej nie widzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.