Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 09:17   #4951
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jeny miałam iśc, a se kawusie zrobiłam i siedze dalej.
Antek lezy z rozpiętym rozporkiem w pajacyku, a ja na wizazu ale wytłumaczyłam mu, że jeszcze chwila bo ważne tematy poruszam z Ciociami
Gdyby się dowiedział że na forum piszesz o jego kupie to miałabyś przechlapane

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:19   #4952
taribari
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też śpią dłużej gdy śpią z wami w łóżku?
Maja śpi z TZ od 7:30 u siebie w łóżeczku to juz by miliard razy się budziła ale jak czuje tatę lub mamę obok to zawsze śpi spokojnie.
Trochę jestem o to na siebie zła bo zawsze mówiłam ze moje dziecko to będzie tylko w łóżeczku spalo a wyszło jak wyszło.
ja tam lubię jak nad ranem biorę go do nas. Sama też tak byłam wychowana i miło wspominam ten czas gdy do chyba 10 lat rano dosypialiśmy z bratem w łóżku z rodzicami Potem jeszcze pies dołączył hehe

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:20   #4953
dzoan
Zakorzenienie

Moje dziecko zaśmiało się na głos..! Wzięłam go na ręce jak ryczał.. położyłam główką w zgięciu łokcia.. brzuszkiem do mnie i zaczęłam uginać szybko nogi w kolanach i wydawać dźwięk jak śmigło samolotu.. a ten wpatrzony we mnie, buzia otwarta, po którymś razie szeroki zaciesz i co ugięcie kolan zaczął się chichrać..tak gardłowo.. Tak mnie rozradował, że sama zaczęłam się śmiać i łzy w oczach ze wzruszenia Normalnie nie mogłam przestać się śmiać..tak mnie moje dziecko rozbawiło

tweed my mamy salon z kuchnią i 2 pokoje.. i mimo że Mały leży na drugim końcu mieszkania wszystko słychać.. nawet jak się wykonuje powolne ruchy przy np.wyciąganiu łyżeczki, mieszaniu kubka, otwieraniu szafki, grzaniu wody.. normalnie nie da się tak by przy przymkniętych drzwiach nie usłyszeć.. Dzisiaj po 6 zła byłam..mąż się szykował do pracy, Mały ma już o tej godzinie lekki sen, kręci się, wierci, a z kuchni każdy ruch męża słyszę..a to szeleści worek, a to otwierana lodówka, a to czajnik, a to zmywarka zaczęła się tłuc na szczęście Mały się nie rozbudził, ale zawsze się boję, że się obudzi, a ja jestem taka zmęczona, że nie wyobrażam sobie już z dzieckiem po mieszkaniu latać

ev żeby gorączka już nie wróciła

Mały śpi, niech mi teraz nie próbują wiercić, bo za jaja powieszę

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

aaa czarowniczko za kupę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:22   #4954
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Maja śpi z TZ od 7:30 u siebie w łóżeczku to juz by miliard razy się budziła ale jak czuje tatę lub mamę obok to zawsze śpi spokojnie.
Trochę jestem o to na siebie zła bo zawsze mówiłam ze moje dziecko to będzie tylko w łóżeczku spalo a wyszło jak wyszło.
moja śpi sama w koszyku , ale CAŁĄ nic się kręci, wierci przez sen.
wybudza się na karmienie co 2 godziny, a czasami częściej ab się przytulić.

nocki u mnie to dramat niestety

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moje dziecko zaśmiało się na głos..! Wzięłam go na ręce jak ryczał.. położyłam główką w zgięciu łokcia.. brzuszkiem do mnie i zaczęłam uginać szybko nogi w kolanach i wydawać dźwięk jak śmigło samolotu.. a ten wpatrzony we mnie, buzia otwarta, po którymś razie szeroki zaciesz i co ugięcie kolan zaczął się chichrać..tak gardłowo.. Tak mnie rozradował, że sama zaczęłam się śmiać i łzy w oczach ze wzruszenia Normalnie nie mogłam przestać się śmiać..tak mnie moje dziecko rozbawiło
wow, ale super)))))))))
no naprawdę chwilę na którą ja czekam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:22   #4955
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

tweed my mamy salon z kuchnią i 2 pokoje.. i mimo że Mały leży na drugim końcu mieszkania wszystko słychać.. nawet jak się wykonuje powolne ruchy przy np.wyciąganiu łyżeczki, mieszaniu kubka, otwieraniu szafki, grzaniu wody.. normalnie nie da się tak by przy przymkniętych drzwiach nie usłyszeć.. Dzisiaj po 6 zła byłam..mąż się szykował do pracy, Mały ma już o tej godzinie lekki sen, kręci się, wierci, a z kuchni każdy ruch męża słyszę..a to szeleści worek, a to otwierana lodówka, a to czajnik, a to zmywarka zaczęła się tłuc na szczęście Mały się nie rozbudził, ale zawsze się boję, że się obudzi, a ja jestem taka zmęczona, że nie wyobrażam sobie już z dzieckiem po mieszkaniu latać

ev żeby gorączka już nie wróciła

Mały śpi, niech mi teraz nie próbują wiercić, bo za jaja powieszę

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

aaa czarowniczko za kupę

Mój też się chichra na głos jak mu tak robimy. Pewnie dla nich to odczucie porównywalne z diabelskim młynem hehe

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-19, 09:26   #4956
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

wow, ale super)))))))))
no naprawdę chwilę na którą ja czekam
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Mój też się chichra na głos jak mu tak robimy. Pewnie dla nich to odczucie porównywalne z diabelskim młynem hehe
Domcia może też spróbuj tym sposobem Małą rozbawić

Kuźwa!!! mówiłam żadnych wiertów?? to zaczęli się z młotkiem tłuc!!

Stary 2013-10-19, 09:32   #4957
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej ja od rana wscieklam się. O 8 karmienie, powiedziałam tz żeby go ogarnął, bo ja muszę odpocząć i niech mnie o 9 obudzi. Ale oczywiście gadał do Fi całe karmienie, później odłożył go do lozeczka i jena zaczal grać na tel. Filip wkurzony, bo 12h spał z przerwa na jedzenie, to mówię wstań do niego, bo on już nie będzie spał.

No to wstał i widze, że mu wpycha smoka i zapina spiworek

No to ja jeszcze raz: zajmij się nim, bo on nie będzie spał. A tz "Nieeee?"

Nosz k! To nie jest noworodek, który śpi i je:banghead:

Teraz się bawią na macie, Fiś guga, no ale ja ani nie odpoczelam i się wkurzylam, to nie wiem czy go prosić o pomoc w nocy... Mogłabym na 1 drzemce, ale on gada do Fi, czym go rozbudza, więc jeszcze jak mam go godzinę usypiac, to chyba wolę sama go karmić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie jak u mnie :banghead:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Najwcześniej przy temp 0.

Wg mnie tak

Odnośnie żywienia, zacytuję znajomą z innego forum:
"Dziewczyny, zwróćcie uwagę na jedną bardzo ważną rzecz, taki szczególik który łatwo pominąć...na słoiczkach, kaszkach itd. jest napisane "po 4 miesiącu", "po 5 miesiącu"...a nie "od 4 miesiąca" czy "od 5 miesiąca"

Schemat żywienia
jezeli nie dacie rady obejrzec tutaj to wam przesle na maila
macie link:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s& source=web&cd=1&cad=rja&v ed=0CEoQFjAA&url=http%3A% 2F%2Fwww.danone.pl%2Fcont ent%2Fdownload%2F9338%2F4 9267%2Ffile%2Fschemat&ei= XIhhUsDBKonIswant4GwDw&us g=AFQjCNFeQOLxDbmvSvvFTF0 etPtCx2xCyg&sig2=ZTvrKXIq WjYQQYOO6T_MAg&bvm=bv.549 34254,d.Yms
Czyli jaka jest roznica z tym OD i PO bo nie kumam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43335080]Ja nie kupuję rajstop, będę zakładać pewnie pod kombinezon pajacyk lub śpiochy.[/QUOTE]
ja polspiochy rajtuz nie nawidze :p
Cytat:
No to jest jakaś kpina. Nam robią problemy ze chrztem, bo UWAGA, nie przyjęliśmy księdza po kolędzie przez 3 lata. Nie obchodzi ich to, że raz leżałam w szpitalu bo straciłam dziecko, a pozostałe 2 razy to dlatego że pracujemy do 17, a ksiądz zawsze do 16 chodzi. Komu oni chcą zrobić na złość? Rodzicom czy dziecku? Dlatego powiedziałam że ja się prosić nie będę. A na końcu języka już miałam pytanie, czy ochrzcili dzieci księdzu, który dawał nam ślub
Szkoda komentarza. Przy tym co teraz sie dzieje chodzi mi o te afery pedofilskie to wiernych powinni na rekach nosic ze jeszcze ktos chce miec z nimi cos wspolnego A i dzieki za info o cwiczeniach.

Perse u nas jeszcze takie cwiczenia jak zawijanie w rulonik w koc tak zeby go przeturlac bokiem po kocu i zawinac go w ten sposob zawinac w koc i lapanie raczkami za kolanka i z boku na boczek turlanie i na pilce cwiczenia tzn polozenie na brzuszku na pilce i przechylanie pilki we wszystkie strony. A ostatnio to takie cwiczenie zeby zlapac z dwoch stron koc - potrzebne sa dwie osoby, do srodka wlozyc małego i bujac jak w hamaku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 09:38   #4958
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
No to jest jakaś kpina. Nam robią problemy ze chrztem, bo UWAGA, nie przyjęliśmy księdza po kolędzie przez 3 lata. Nie obchodzi ich to, że raz leżałam w szpitalu bo straciłam dziecko, a pozostałe 2 razy to dlatego że pracujemy do 17, a ksiądz zawsze do 16 chodzi. Komu oni chcą zrobić na złość? Rodzicom czy dziecku? Dlatego powiedziałam że ja się prosić nie będę. A na końcu języka już miałam pytanie, czy ochrzcili dzieci księdzu, który dawał nam ślub
Moj brat mial z tym samym problemy jak chcial brac slub. Problem bo tam gdzie byl meldowany, czyli u taty, nikt nie przyjmowal ksiedza po koledzie. Ale jak tata prowadzil swoja dzialalnosc to wracal ok 20.

Cytat:
Ja tez tak kiedys mowilam przy Malgosi ale nie dalam rady dotrzymac slowa i nic sie nie stalo.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:39   #4959
karolajn1987
Wtajemniczenie

Ghia- po 4 miesiącu czyli od 5. Np. 23.10 Hania kończy 4 mce i zaczyna 5

Moje dziecko miało na sobie sliniak na rzepy. Tak się nim bawiła i jaka ma radoche bo go sciagnela :p

Wysłane z mojego GT-I9300

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Domi- czemu podziwiasz?
Mnie sie nie chce wiec tz do wody wlazi

Stary 2013-10-19, 09:42   #4960
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Potem Wam napiszę w Kl. jakie moja siorka miała jaja z byciem chrzestną
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:42   #4961
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czyli jaka jest roznica z tym OD i PO bo nie kumam
Od to np od 4 mca czyli jak tylko zacznie 4 mc, po 4 mcu tzn jak skończy 4 mce.
Stary 2013-10-19, 09:47   #4962
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43335661]Potem Wam napiszę w Kl. jakie moja siorka miała jaja z byciem chrzestną [/QUOTE]
ja tez mialam probem.
ksiadz powiedzial ze zyje w grzechu bez slubu i nie moge byc chrzestna
ale proboszcz sie zgodzil, tylko ze nie dali mi rozgrzeszenia i tyle

Stary 2013-10-19, 09:51   #4963
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Oliwia przespala całą noc! Od 21 do teraz
Jeju, spałam całą noc od 3 miesięcy, aż pytałam się męża czy na pewno nie wstawalam w nocy, bo nie mogłam uwierzyć

Matko jedyna ! Ale czad super bomba ekstra !

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Tosiek mostka akurat nie robi ale pręży się jak mu się klatę masuje. Wzmożone napięcie pewnie teraz chyba każde dziecko to ma ot taki trend

Dziękuję Ci dobra kobieto za te cenne informacje

Ja też używam Dicofloru

Ojojo co to się dzieje z małym Aleksem ?? Zdrówka Pysiu malutki życzę.

Złap za rączki z leżenia na pleckach i delikatnie podciągaj do siadu niczego nie wyrwiesz tylko wg mnie jest ciężko określić czy dziecko dobrze trzyma głowę czy nie bo jak ja się przyglądałam jak to rehabilitantka robi to mnie się zdawało że ta głowa tak średnio się trzyma a babka mówi że ładnie główkę trzyma

No dokłądnie jak nasz neurolog - najlepsze wyniki na rehabilitacji mają zdrowe dzieci.

Podpinam się pod wypowiedź sama prawda

Taribari a jakie jeszcze ćwiczenia na wzmożone napięcie w barkach macie?? Bo u nas jeszcze tam zostało i mam uciskać pod sutkami na wysokości mostka przez 15 sekund 4 razy dziennie tak żeby przeciwna rączka szła do góry i "przyklejała" się do podłoża koło ucha. Sama też robię normalny masaż plecków i barków jak Tosiek leży na brzucholu ale nie wiem czy dobrze że tak robię

Neni czyżby jakaś tęsknota za kotlecikami się odzywałą u Ciebie

U nas noc standard. 2 karmienia i między 4 a 5 pobudka A teraz Gulon od nowa śpi Zaczynam odczuwać fizyczne zmęczenie przez to niewyspanie. Jak czasem nad ranem spzredaję Tośka TŻtowi to tak się nim zajmuje że ani oka się zmrużyć nie da więc co mi po takim odciążeniu

A i pytanko przy jakiej temperaturze zakładacie dzieciakom zimowe kombinezony?? My mamy na razie takie kompleciki ocieplane kurteczki i spodenki i nie wiem od kiedy już kombinezon zakładać zimowy. Dziś ma być tylko 9 stopni, ale to chyba za wcześnie jeszcze??
Kolo 0 stopni.. Teraz za cieplo

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej

no i o 4 znow 39,5 stopnia - moze faktycznie trzydniowka, to jeszcze dzis i jutro powinna byc wysypka o ile dobrze licze

Ghia zapomnialam napisac - ucz sie dzielnie do tej aplikacji, wiem ze z malym to nie lada zadanie, ale zaowocuje w przyszlosci na pewno a co do kombinezonu zimowego - jesli ja zaloze kurtke zimowa, to malemu kombinezon. Nie ma jeszcze temp w dzien bliskiej 0 Stopni wiec cieplo, ale nie kombinezon.

Kupujecie maluchom rajstopki? Marysia miala jakies 2-3 pary na wyjscia, bo w domu to nie.
Pewnie ze zakladam rajstopki i bardzo je lubie
Czesto ma na spbie w domu i pod kombinezon misiowy na dwor.
Pajacyki zakladam tylko na noc, a spiochow wcale nie uzywam
Nie wiem co macie do rejstopek ..

Starszak ma kalesonki, ale rajstopki tez nosi

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. zbieramy się pomału do wyjazdu. Spróbuję zajrzeć do was z Ustronia. Odpoczywajcie, gugajcie, spacerujcie, tulcie się i całujcie. My cały weekend będziemy robić to samo.
Ale super, odpoczywajcie

Cytat:
moje dziecko zrobilo kupe
bez czopka
co prawda jest to 1/3 normalnej kupy, ale bez zatwardzenia, taka jak zawsze (nie będę się rozpisywać bo może śniadanie któraś je
kupiłam z rana Dicoflor w kroplach jak lekarz kazal i przez kilka dni podam.

kurcze jak g.owienko może życie umilić
Ulala, jednak groźby matki poskutkowaly... super

Cytat:
Mela, mnie coś ostatnio i na zsiadłe i na maślankę i na kefir przeszła ochota, więcej tego piję latem. Dobrze więc jak sobie pobiore te kropelki.
Wkurza mnie podejście lekarzy na temat probiotyków. Rzadko kiedy sami z siebie przypomną o tym przy antybiotykach.
W szpitalu brałam końska dawkę antybiotyku przez 10 dni. Nikt mi nie przypomniał o osłonie. Tż przywiózł mi Dicoflor bo jak się zapytałam czy mają to nie mieli
U mnie bylo tak samo, antybiotyk w szpitalu tak, ale oslonowo to sama sobie dicoflor kupowalam, z ich strony cisza

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
mnie tez przeszla ochota, po zielonych kupach alka

no ja tam w cuda nie wierze, ale sprobuje. A o samotnym spacerze nawet nie marze

Wiecie co. nienawidze naszego meiszkania szczerze. Alik zaczal sam grzecznie zasypiac, ale tż go obudzil (no bo nie da sie poruszac bezszelestnie). W ogole wieczory mnie wkurzaja, bo alik pieknie sam zasypia, ale w pierwszych godzinach snu potrzebuje ciszy zanim zasnie na amen, a ja np chcialabym zjesc kolacj i nie mam jak marze, marze, marze o 2 pokojowym mieszkaniu. Nie wiem jak wytrzymam tu tyle miesiecy
Nooo wyobrazam sobie co macie w tak malym mieszkaniu... Ciezko w wiekszym czyms przypoadkiem nie pierdzielnac a co dopiero na mniejszej powierzchni... Macie szanse na wieksze?

Cytat:
wczoraj bylismy dowiedzieć się o chrzest w kościele, gdzie i ja byłam chrzczona...
jesli chcemy na koniec grudnia to mamy przyjśc na początku grudnia, pozwolenie wczoraj ze swojej parafii załatwiłam, dostaliśmy karteczki dla chrzestnych do podbicia przy spowiedzi... i ksiądz się pytał, czy jestem żoną.... czy KOCHANKĄ
z trudem się powstrzymałam od "soczystego" komentarza, bo chce by wlasnie w tym kosciele Antek miał chrzest...
oczywiście były komentarze i krzywe spojrzenia ze ślubu nie mamy, było namawianie nas i na szczęście odpuścili po naszych zapewnieniach, że ślub latem będzie ...
odechciało mi się chrzcin...
wiernych im ubywa ale jak tak dalej będzie to kościoły będą świeciły pustkami.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

na bank trauma u Tż, choć za bardzo się do tego nie przyznaje.
Oczami wyobraźni widzę, jak wychodzi z domu w rajstopkach i za rogiem na ulice je ściąga

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

przypominam o głosach na ANULKĘ

zmykam na troche, pogoda dziś przecudna, idę pranie zrobić, potem kuuuuupa liści do grabienia. My dziś cały dzień sami z Antkiem, bo Tż u tesciowej ma domowe roboty przed zimą...
Ja po takim tekscie podsiekowalabym za chrzest na bank !

Cytat:
A macie w planach przeprowadzkę ? oby nastąpiła jak najszybciej bo wyobrażam sobie jakie wieczory muszą być trudne. Moja Maja tez potrzebuje absolutnej ciszy żeby zasnąć głębokim snem. Nawet podnosi oczy jak mi strzela w kolanach jak wstaje

A TZ doprowadza mnie do białej gorączki jak Maja przysypia a on zaczyna kichać. Maja czesto sie tego wystraszy bo tak z nienacka taki hałas i potem płacze z pól godziny
To wczoraj TZ wybiegł jak poparzony z sypialni gdy usypiał Majulkę, wlaciał do mnie do pokoju i twarz w poduszkę i kichnął. Hehehe w końcu zrozumiał dlaczego sie tak na niego wkurzałam jak sam Maje tyle czasu usypiał i gdyby ją mu ktoś obudził to by chyba zabił
He he nauczyl sie

Cytat:
Trzeba bylo powiedziec
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:56   #4964
Agrafka86
Wtajemniczenie

Anulka życzę udanego wypoczynku
Czarowniczko brawo za kupę! My też mamy Dicoflor i jest super My dajemy 5 kropli na wieczornym karmieniu i problemy z kupka znikły.

Posprzątane, nakarmie Miska i idziemy na spacer.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:03   #4965
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co z tym probiotykiem i szpitalem to pewnie jest tak, ze antybiotyk to lek i musza miec na stanie, natomiast probiotyk to suplement diety, bez recepty, nie ratujacy zycia wiec NFZ im za to nie zaplaci.

Nie wiem co z tymi facetami dzisiaj. Moj maz wlazl do sypialni gdzie dopiero uspilam Ale i gada ze jeansy mu sie nie dopraly. Mala obudzil i od 15 min probuje ja znowu uspic, a ten uwaza ze wszystko jest ok. A jak wczesniej szlam ja uspic to prosilam zeby posmarowal Malgosi szyje Wickiem. Zapomnial, ale za to w piecu napalil. Klekajcie narody, ja w czw tez napalilam jak spal i co?

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-19 o 10:06
Stary 2013-10-19, 10:05   #4966
jakierka
Zadomowienie

Tylko sie przywitam i po woli zaczne Was czytac, bo widze, ze obralyscie sobie za cel dokonczyc szybko watek

U mnie wnerw. Wczoraj Edziu nie zmruzyl oka przez caly dzien! Bylismy zmeczeni, on oczywiscie duzo bardziej. A pod wieczor na dodatek TZ mocno mnie wkurzyl, do tego stopnia ze sie poryczalam a Edek przez to wpadl w histerie, normalnie patologia! Na koniec TZ mnie obrazil i od wczoraj nie mam ochoty z nim rozmawiac i w ogole wydaje mi sie, ze miedzy nami tylko dzieje sie gorzej i nie wiem czy jest sens cokolwiek naprawiac... Mam mega dola.
Edziu zato spal ladnie i rzeczywiscie zauwazylam, ze im blizej rana tym krotsze drzemki (4h+3h+2h+2h od 20.00).

Milego dnia wszystkim

Stary 2013-10-19, 10:07   #4967
mela1234
Zakorzenienie

A kto zaklada nowy watek? En ostatnio malo tu, nie ma chyba czasu za bardzo.

Stary 2013-10-19, 10:15   #4968
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Ale mamy super z tymi facetami...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:21   #4969
arrabbiata
Zadomowienie

Dziewczyny, też tak wyschłyście po porodzie? Przedtem to lało się ze mnie jak z kranu a teraz to wkładek nie potrzebuję nosić
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 10:24   #4970
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też tak wyschłyście po porodzie? Przedtem to lało się ze mnie jak z kranu a teraz to wkładek nie potrzebuję nosić
pustynia "suchara"

Stary 2013-10-19, 10:38   #4971
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Anulka życzę udanego wypoczynku
Czarowniczko brawo za kupę! My też mamy Dicoflor i jest super My dajemy 5 kropli na wieczornym karmieniu i problemy z kupka znikły.

Posprzątane, nakarmie Miska i idziemy na spacer.

Agrafka, przypomnij, Ty już nie karmisz piersią? Bo ja piersia i teoretycznie kupa może być tak rzadko bo mleko matki to pokarm małoresztkowy ale mimo wszystko coś dziecko wydalać musi
Jestem co prawda przeciwna podawaniu leków lub suplementów bez wielkiej potrzeby ale Dico tym bardziej będę podawać skoro u Was tak ładnie pomógł

Cytat:
Też, nic się nie martw. Lekarz dał mi Feminum Zel na sprawy łózkowe, i gynoflor na suchosć. Kazał się nie przejmować, że to drugie jest na menopauze bo te same dolegliwości są po ciąży i przy meno. Ten gyno raz dopiero użyłam bo dostałam akurat pseudookres, a feminum ciągle mam zamiar użyć ale ciągle coś przeciw naszemu dziabanku

TARI, Antek śpi ze mną, bo mi tak wygodniej, ale co jakiś czas śpi też w łóżeczku. Np. wczoraj połozyłam Go do łóżeczka po kąpieli o 20:00 żebym mogla siebie przed snem jeszcze ogarnąć, dałam smoka i zasnął Spał do 2 w nocy i po karmieniu już ze mną został.
W d.upie mam, że mi mówią, że źle robie bo dziecko powinno w łóżeczku spać. Jak będzie trzeba to będzie spał
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:39   #4972
strawberry162
Rozeznanie

Misiaczka mozemy sobie podac rece. Antosia wlasnie przekrecila sie z pleckow na brzuszek Fakt lezy juz spowrotem na pkecach ale tak sie wierci ze zaraz znowu bedzie na brzuszku

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:47   #4973
dzoan
Zakorzenienie

Pierwszy raz widzę u mojego Malucha obsrane plecki pieluszki zdecydowanie za małe, ale muszę skończyć tę paczkę i koniec

U mnie też sachara i też wcześniej jak z kranu leciało

Zbieramy się na spacerek.. zjadłabym coś, ale nie nic nie mam..na co nie spojrzę to NIE, bo nabiał..NIE, bo czekolada..NIE, bo orzeszki To jakie mi przekąski pozostają?

Snickersy na mnie patrzą

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Nie napisałam Wam, że zauważył kilka dni temu swoje stópki w bujaczku gapił się na nie dobre 10 min. aż zezował Teraz posadziłam go w bujaczku (odpukać siedzi grzecznie) i znowu zauważył, że ma stópki i rączki nawet Jeszcze jak je podnosi akurat słońce na nie świeci i to jeszcze bardziej go kręci..hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 10:47   #4974
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie odwrotnie za to.

Dzoan- ja ostatnio często jem snickersa i du.pa rośnie :banghead:

Jesteśmy na spacerze i zimno! !
Dobrze ze slonce jesf chociaż

Stary 2013-10-19, 10:48   #4975
dzoan
Zakorzenienie

Zdolne macie dzieciaczki.. mój na razie grzecznie na pleckach leży i nawet nie buja się na boczki..na razie ćwiczy wymachy girkami i rączkami..nic więcej go nie interesuje

Stary 2013-10-19, 11:06   #4976
taribari
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie też susza.

Czarodziejko uważam że jeśli nie jest to dyskomfort dla nas, to czemu ma nie spać?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-19, 11:25   #4977
jakierka
Zadomowienie

Czarownico, za kupke

Eve, oby goraczka nie powrocila

Misiaczka, Edziu spi w swoim lozeczku i rzadko kiedy spi w naszym lozku (chyba ze w ciagu dnia), ale bardzo lubi zasypiac u mnie na brzuszku i na to mu pozwalam, kocham te chwile gdy go przytulam

Dzoan, za smiech, ja tez nie moge sie doczekac. Od wczoraj Edziu tez zauwaza piastki i smiesznie to wyglada jak probuje trafic nimi do buzi i jak nieraz robi przy tym zeza

Arrabiata, u mnie bardziej sucho niz przed ciaza, ale tez nie calkowita susza

Domcia, widze ze Paul nie odbiega od reszty TZtow jezeli chodzi o opieke nad dzieckiem

Teso, ka tez lubie rajstopki, mamy poki co jedna pare, ale pewnie bedziemy mieli wiecej. I nie wiem dlaczego, ale z sentymentem spogladam na stare zdjecia z dzieciaczkami w rajstopkach, nawet podciagnietych pod pachy

Stary 2013-10-19, 11:30   #4978
Agrafka86
Wtajemniczenie

Czarowniczko ja nie karmie kp. Ale Młody miał problemy z kupka. Teraz robi o stałych porach. Jeszcze daję mu sok z jabłka rano i bąki nie męczą. Dicoflor pomógł nam strasznie. Także będę polecać.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 11:40   #4979
czarownica1
Zakorzenienie

Antek uslyszal przy karmieniu piosenke Piersi i Balkanica... zaczal sie smiac na glos
on juz nie poerwszy raz sie smieje ale te Piersi mnie rozwalily

Tari, kazdy kto slyszy ze maly spi e mna prawie puka sie w glowe i gada, ze zle robie bo przywzyczajam, bo pozniej bedzie problem itd itp
robie, jak mi pasuje.

Idziemy wreszcie grabic te lisciory bleeeeee

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-10-19 o 11:42
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:02   #4980
tysia222
Raczkowanie

To ja też się przyłącze do problemów z tż. Ostatnio mieliśmy rozmowę bo już mnie wkurzało to, że on zajmuje się Małym tylko gdy ja mu powiem, a jak już go ma to jedną ręką pokazuje mu np. książeczke a drugą gra albo cyka po tv i nawet nie widzi, że tak mu trzyma ta książeczkę, że Młody jej nie widzi
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości