|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() współczuję Ci kochana takich przeżyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję Dzastin Kamilka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pisze wlasnie pierwszy raz z aplikacji mobilnej i nie wiem co z tego wyjdzie
![]() ![]() Iguana mega palant z tego lekarza, tak jak Trele pisze obsmarowalabym tego faceta konkretnie. Malinka czym farbujesz wlosy? Ja bylam wczoraj u fryca tylko ze ja mam blond i bym sie bala sama robic. Mam nadzieje ze jakies glupoty mi nie wyszly i jakos to obcykam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
taaak i trzymać w wieży o chlebie i wodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Jestem z siebie dumna! Chata błyszczy, obiad dochodzi, łazienka wypucowana na błysk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W końcu spałam całą noc tylko z jedną pobudką na siku ![]() Robię właśnie blok czekoladowy ![]() Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-10-19 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze musi mieć złote, długie włosy,żeby zwiać mogła. Chociaż jak ja szatan opęta to wyfrunie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zadomowienie
|
iguana jestem w szoku. Idiota jakiś, a może pijany był? Bo ciężko uwierzyć, żeby na trzeźwo ktoś takie rzeczy wygadywał.
Cytat:
![]() Oczywiście, że nigdy. Głupio pytasz jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzis taka niemoc ze poza sniadaniem doslownie nic nie zrobilam ![]() Cytat:
![]() Ja tez dzis tylko raz w nocy wstawalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-10-19 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-10-19 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe co tam u Angie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle ze ten tekst zamknie usta nie jednej tesciowej.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |||
Zakorzenienie
|
Domii, Beatka - Musicie ogarnąć swoich tżtów, a nie że będą słuchać mamusi i robić tak jak one chca! To Wasze dzieci, a nie ich. My owszem, słuchamy rad- ale tych które wydają nam sie mądre a nie ze średniowiecza. Mi niektórzy mówili ze 6 tyg z dzieckiem mam nie wychodzić na dwór.. inni że mam nie karmić mm, tylko ciągle przy cycu, inni że mam cieplej ubierać.. gdybym miała tego słuchac to prosze...
Domii- fajnie że już są bączki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byliśmy na spacerze. Piękna pogoda. To nasz pierwszy spacer w wózku ![]() ![]() ![]() ![]() Ej, ja chyba nie bede na tej diecie kp. bo ja nie wiem co jeść. hahaha nie mam pojęcia, a codziennie kurczak gotowany to nie... Zostaje na głodówce. ;p Od poniedzialku miałam jeden obiad ![]()
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
RYBA - ja sobie moge wyobrazic to siuranie
![]() ![]() ![]() Co do diety to ja niby jem normalnie ale caly czas mam schizy czy jej cos nie zaszkodzi ![]() Jakbym zjadla cos co jej by jednak nie odpowiadalo, to po jakim czasie jest jakas reakcja? Chodzi mi o brzuszek czy wysypke? Za godzine Od karmienia? Czy na drugi dzien? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4791 | |
Raczkowanie
|
ryba91 mogłabyś mnie "przerzucić" do aktywnych mam na pierwszej stronie?
![]() ja nie wyrobie dzisiaj z moją Roksi, tak mi się pcha pod żebra, że usiedzieć się nie w żadnej pozycji :/ ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
musisz najpierw strawić, a potem trafia do mleka - zależy kiedy nakarmisz ![]() Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-19 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
Iguana, ze tez Twoj tz nie przylozyl mu za takie teksty...
Babku ale sie usmialam ;-) A u nas burdello bum bum. Zawsze jak mamy z tzem razem wolne to dom nie do poznania :-/ trzeba to zmienic - zanim Zuza zaczela chodzic tak nie bylo... No ale dzis robilysmy babeczki wiec cala kuchnia w mace. Potem musielismy jechac na zakupy i nabyc tez maszyne do odwilzania powietrza, bo znowu nam grzyb wychodzi (uroki mieszkania w Irlandii). No i wrocilismy, zjedlismy obiad i oboje przed komputery haha. Zaraz wyrzucam tz z Zuzia i psica na dwor a ja sie biore za porzadki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja naprawde nie mam pojecia co jesc.. skoro moge samo gotowane ... a ja to marze by cos zjesc normalnego ![]() a Wy dziewczyny jak jecie? i podpinam se pod pytanie :P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- aaa... i ile sie utzzrymuje w mleku? bo gdybym odciągła i za te 10-12 godzin podała odciągnięte, to następne po 3 godzinach też pewnie musiałoby być odciagniete a potem dopiero z piersi...? w sensie odciągnięte przed zjedzeniem ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Mam pytanie z tych głupich. Zrobily mi sie takie "guzki" na piersiach. Są pojedyńcze.. cos takiego jak w szpitalu, ale w szpitalu nic mi nie powiedzieli na to, wiec nadal nie wiem co to.. Podpowie ktoś? ;>
![]() |
#4794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chcesz dawać odciągnięte, żeby zjeść coś niedobrego? ![]() ciężko tak czasowo trafić z tym odciągniętym ![]() reakcja jest po tylu godzinach, bo Ty trawisz 6-8 h, potem karmisz (no zależy po jakim czasie) i dziecko musi strawić i jest reakcja żeby dokładnie przetestować to trzeba by zjeść coś nowego w jeden dzień, potem jeść to samo co wcześniej i jeśli nic się nie dzieje przez 1-2 dni to można jeść to nowe ![]() najlepiej pierwsze 'nowe" rzeczy po 5-6 tygodniach od urodzenia, bo podobno wtedy już jelita dziecka są dojrzałe ![]() u mnie się sprawdziło z jabłkiem: zjadłam sobie surowe jeszcze w szpitalu (głupia ja...) a potem miałam nockę z głowy i mi położna odgazowywała Małą ![]() ![]() jak chcesz zjeść coś "cięższego" to daj kropelki z espumisanem trochę wcześniej. Ja dawałam Bobotic ![]() a te guzki to pewnie zastoje z mleka, obserwuj czy zejdą po karmieniu, żebyś zapalenia nie dostała Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-19 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jak zjem cos na sniadanie to do kolacji powinno wylesc , jesli by nie odpowiadało? Ryba ja jem smazone , tzn jadłam kotlety mielone wczoraj I jest okey. Bardziej sie boje tego nabiału , bo tak strasza wszedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4796 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hejo! ![]() wpadłam na chwilkę się odezwać :P wcześniej nie miałam kiedy ![]() TŻ pojechał na zjazd klasowy, ale pojechał samochodem więc w razie gdybym zaczęła rodzić mam do niego dzwonić ![]() czuję ucisk na dole brzucha, w pipce mnie kłuje i tak o aaaaa i jedna deska w nowym łóżku się złamała i to ta co podtrzymuje stelaż ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 17:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A skoro nie można owoców typu brzoskwinie to herbatki mogę o tym smaku? bo soki mi zabronili.. ?
![]() |
#4798 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzeba wziąć też pod uwagę ile czegoś zjesz ![]() ![]() kp nie jest łatwe, niestety... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
a co do diety, to co szpital to obyczaj ![]() Mięso gotowane lub na parze kurczak, indyk wydaje się bezpieczny najlepiej chyba robić po swojemu, czyli dieta lekkostrawna i wprowadzać nowe rzeczy ![]() ciekawe co teraz usłyszę, bo do innego szpitala będę jechać :p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Wtajemniczenie
|
olenka malowalam pianka z loreala jasny blond
![]() odrost troche zakryty mimo wszytsko troszke ciemniejszy dalej bialee z lekko zoltymi i na dole w sumie jasno zolte i biale.;/ czyli misz masz,ale bedzie.
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.