Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 07:49   #4861
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Do tego coś sie dzieje z moja rana.z zewnątrz jest ok ale w środku zaczął pijawiac sie bol przeciazeniowy i co dzień jest gorzej. I jestem taaaka szczesliwa z tego powodu ; (
Auć! Kurczę, ja się boję, że będzie mi się coś z raną działo i nawet nie będę wiedziała
A jak Witek? Jak waga? Szybuje w górę?

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Aaby Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
podobają mi się!

dzień dobry
właśnie wszamałam placki które zostały teraz siedzę i myśle w co tu sie ubrać i spadamy potem na sesję i na zakupy po fugi, wężyki do wody i takie pierdoły a i potem na urodziny do brata mojego
No spróbowałabyś powiedzieć, że nie

Dobrej zabawy na sesji! I udanych urodzin

Dzień dobry!
Ja jak zwykle już wstałam - choć dziś i tak wyjątkowo późno, bo chwilę przed 8
Mąż śpi, także siedzę na głodniaka i czekam na wspólne śniadanko (taka niedzielna tradycja - świeżo pieczone bułeczki itp.). No ale nie będę wredna i nie będę go zrywać z łóżka. Chyba, że już mi tak będzie w brzuchu burczeć, że nie wytrzymam

Na dziś planów brak prócz popołudniowej kawy rodziców.
Może rozłożymy dziś łóżeczko? Wszak już czas

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:53   #4862
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Lineczko jasne ze pójdę do lekarza. Nawet się już zarejestrowalam. Na 16.11 .
Aaby żebyś się nie zdziwilajak ja za pierwszym razem. W miejscu cięcia od środka czuje sie taki gruby walek. Jakby Ci kto mi mini bagietke wsadził. Z czasem to sie samo rozchodzi. Ale tego czasu trzeba dużo.

Witek powoli. Wczoraj mial 1890g.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:01   #4863
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby żebyś się nie zdziwilajak ja za pierwszym razem. W miejscu cięcia od środka czuje sie taki gruby walek. Jakby Ci kto mi mini bagietke wsadził. Z czasem to sie samo rozchodzi. Ale tego czasu trzeba dużo.

Witek powoli. Wczoraj mial 1890g.
No widzisz?! Dla mnie to czarna magia! Przecież ja na dobrą sprawę nawet nie wiem, którędy przechodzi cięcie

O jaaaaa, jak już bliziutko 2kg! Czyli prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zamelduje się u Was mały Przystojniak?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:06   #4864
24Kasiula24
Raczkowanie

Jaki słodki Kamilek

A mnie coś plecy pobolewają jak na okres od chyba trzech dni, ale nic sie nie dzieje, no i mam straszne upławy ale białe..

milego dnia
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:10   #4865
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nie spodziewam się prędzej niz w przyszły poniedziałek bo jeszcze muszą go przestawic całkiem na butelke. Ale to już prawie pol kilo i bardzo widac różnice. bardzo.

Rana biegnie zaraz pod brzuszkiem.jak lezysz na wznak to ok 1cm poniżej brzucha. Moja pierwsza miała 13cm szerokosci. Nowa jest ciut większa. A samej blizny po jakimś czasie praktycznie nie widać. I zewnętrzna czesc w ciągu kilku dni jest zrośnięta tyle ze lekko czerwona lub sina. Cieniutka kreseczka.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-20, 08:14   #4866
niunia32
Zakorzenienie

Dzien dobry
Dziekuje za wszystkie oklaski za wczoraj :-*
ja dzisiaj bez kompa, maz musiał na uczelnie zabrać. Musze wyciagnac brata na sesje.mam nadzieje ze nie ma jakis planów na dziś popoludniu na urodziny do szwagierki jedziemy autobusem :p

Nasturcja za poprawę wyników

Dzidzia to nie dlugo Witek do domu pójdzie

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:20   #4867
Margot156
Raczkowanie

Dzieńdoberek

życzę wszystkim udanej i spokojnej niedzieli

Dzisiaj przespałam prawie cała noc tylko raz do wc musiałam iść - jaka to fantastyczna odmiana!!!!
Musimy jechać dziś na zakupy warzywne, może przy okazji coś dla młodego ogarniemy.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 08:30   #4868
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r....

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Auć! Kurczę, ja się boję, że będzie mi się coś z raną działo i nawet nie będę wiedziała
A jak Witek? Jak waga? Szybuje w górę?

Fajnie sie masz z takim wczesnym wstawaniem, latwiej Ci bedzie z dzidziusiem.
Widzisz, ja zawsze bylam spioch , teraz np sie karmimy , I zaraz mala zasnie a ja z nia na dwie godzinki , choc moglabym juz wstac I cos robic , bo pozniej biadole ze nie mam na nic czasu

Kurde, jest jakis sposob na swedzace szwy?
Rozpuszczaja mi sie ostatnie szwy, te wewnetrzne I tak swedza ze moglabym je wygrysc

Wogole to wczoraj spojrzam tam za pomoca lusterka I powiem Wam ze ja wogole nie rozumiem tego naciecia . W dòł ok , ale do gory?

No spróbowałabyś powiedzieć, że nie

Dobrej zabawy na sesji! I udanych urodzin

Dzień dobry!
Ja jak zwykle już wstałam - choć dziś i tak wyjątkowo późno, bo chwilę przed 8
Mąż śpi, także siedzę na głodniaka i czekam na wspólne śniadanko (taka niedzielna tradycja - świeżo pieczone bułeczki itp.). No ale nie będę wredna i nie będę go zrywać z łóżka. Chyba, że już mi tak będzie w brzuchu burczeć, że nie wytrzymam

Na dziś planów brak prócz popołudniowej kawy rodziców.
Może rozłożymy dziś łóżeczko? Wszak już czas

Fajnie sie masz z takim spaniem, bedzie Ci latwiej z dzidziusiiem..
Ja Od zawsze bylam spioch. Teraz np sie karmimy I mala zaraz powinna zasnac na kolejne dwie godziny a ja z nia.
A moglabym cos w tym czasie porobic bo ostatnio tylko marudze ze nie ma na nic czasu ..

Macie jAkis pomysl nacrozpuszczajace swedzace szwy?
Tak mnie swedzi ze chyba je wygryze ..
Wogole to zakladalam tam wczoraj I powiem Wam ze ja nie rozumiem tego naciecia wogole.
Szwy wewnetrzne okey, szwy w dòł tez okey. Ale w gòre?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Nie spodziewam się prędzej niz w przyszły poniedziałek bo jeszcze muszą go przestawic całkiem na butelke. Ale to już prawie pol kilo i bardzo widac różnice. bardzo.

Rana biegnie zaraz pod brzuszkiem.jak lezysz na wznak to ok 1cm poniżej brzucha. Moja pierwsza miała 13cm szerokosci. Nowa jest ciut większa. A samej blizny po jakimś czasie praktycznie nie widać. I zewnętrzna czesc w ciągu kilku dni jest zrośnięta tyle ze lekko czerwona lub sina. Cieniutka kreseczka.

Dzidzia a przy kolejnym cieciu ONI nacinaja w tym samym miejscu co poprzednio? Czy robia nowe nacięcie gdzies w okolicy poprzedniego?

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-10-20 o 08:27
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:37   #4869
coralady
Wtajemniczenie

WITAM MamusieJa mam już wszystkie badania pod cc zrobione,pewnie jutro po wizycie się dowiem jaki mają plan co do mnie.Na dzien dzisiejszy wchodzi w grę wtorek/środa,ale wszystko sie okaże jutro.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:42   #4870
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele z zewnątrz jest kilka milimetrów roznicy. Tzn zależy gdzie bo pewnie jak sie pani ręką zachwiala to kicha. Miejscami sie pokrywaja. A w srodku to nie wiem.

Cora kciuki sa. Oby Fifi wyszedł duzy, silny i zdrow a Ty żebyś jak najszybciej doszla do siebie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-20, 08:58   #4871
kyte
Wtajemniczenie

Witam się niedzielnie
Dziś ani razu nie wstawałam do toalety obudziłam się po 9 w takim szoku , że od razu zaczęłam szturchać brzuszek czy malutka aby na pewno tam jeszcze siedzi
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kyte- u nas normalny duzy odkurzacz chodzi prawie codziennie, czesto co drugi dzien bo ratuje sie wlasnie tym malym. Nie kupuj w necie, sprawdzaj moc, bo czesto trafic mozna na buble, ktore nie maja wogole mocy.Przyloz reke i sprawdz czy naprawde ciagnie.
Może uda mi się pojechać do większego miasta w tygodniu to poszukam

aaby spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
WITAM MamusieJa mam już wszystkie badania pod cc zrobione,pewnie jutro po wizycie się dowiem jaki mają plan co do mnie.Na dzien dzisiejszy wchodzi w grę wtorek/środa,ale wszystko sie okaże jutro.
Trzymam kciuki za Was mocno!

Uciekam marynować mięsko dziś do nas goście przyjeżdzają
Miłego dnia brzuchatki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:07   #4872
Kabriela
Zadomowienie

Witam się i ja.

...napompowałam piłkę i mam zamiar zacząć na niej aktywnie posiadywać

Oprócz tego co u mnie, na razie znośnie, chyba zaczynam mocniej wszystkiego się bać ale oczywiście robię dobrą minę do wszystkiego. Jednak strach zaczyna mocno dawać o sobie znać.
Wczoraj w moim mieście zorganizowany został BABY SWAP- taki kiermasz gdzie różne mamusie sprzedawały rzeczy po swoich pociechach. Rzeczy nowe jak i używane ale jestem szczęśliwa, ponieważ udało mi się kupić jeszcze kilka rzeczy a najważniejsze zakupiłam kombinezon za uwaga, uwaga....15 zł. Jestem z siebie dumna.
Teraz zastanawiam się co mam z sobą zrobić...od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:10   #4873
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Witam się z Wami niedzielnie, mam nadzieję że dziś po południu wybędziemy z mężem z domu bo zwariuję normalnie. Wczoraj mnie nosiło już niemiłosiernie ale po południu tak mnie głowa rozbolała że i tak nici z wyjścia były.

Aaby jeszcze raz Wszystkiego naj ! A zdjęcia przecudne ! Jak je zobaczyłam to oczywiście zawołałam męża że ja też takie chcę

Dzastin - Kamilek małe cudo

Rusalka Twoja córa jest bardzo do Ciebie podobna, śliczna jest

I nie pamiętam co dalej miałam pisać

Mnie też brzuch pobolewa okresowo już praktycznie codziennie od kilku dni, i codziennie mnie kłuje w pipce Nie wiem czy to coś oznacza czy nie ale niefajne uczucie.
Lineczka Ty chyba pisałaś że też tak masz?

Kyte mam pytanko do Ciebie , w tym przepisie co wrzuciłaś tam jest kwaśna śmietana i ja się zawsze zastanawiam jaka to ma być Jaką śmietanę dałaś ?

Miłej i słonecznej niedzieli Wam wszystkim życzę !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:10   #4874
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!Ale pospałam
Wczoraj po powrocie jeszcze Was nadrobiłam w łożku na telefonie, ale nie miałam siły odpisywać. Dobrze, że nie duzo pisałyście, 5 czy 6 stron to się jeszcze da przeczytać Ciekawe czy dzisiaj wykończymy wątek...
Miałam mega udany dzień wczoraj Pojechałam na to szkolenie i wysiedziałam bez problemu, tylko na początku było mega gorąco bo klimy nie włączyli i zaczęły mi puchnąć palce i tak duszno było, na szczęście ktoś się opamiętał i włączył klimę, wszystkie niedogodności jak ręką odjął.
Później wizyta u znajomych, bardzo miło i przyjemnie a na sam koniec pędem do teatru i było świetnie! Pomiijam fakt, że nie umiałam już wysiedzieć, ale co się ubawiłam to moje - tego mi trzeba było Dotarliśmy przed 23 do domu i padłam na łożko..
Jakbyście chciały się dobrze rozerwać to polecam spektakl "Kogut w Rosole" w chorzowskim teatrze rozrywki, ale to raczej tylko dla miejscowych.

Też dostałam info od intymnej że wysłali przesyłkę, ale paczkę ekonomiczną wzięłam więc pewnie koło wtorku-środy będzie. We wtorek też powinien przyjść mój laktator, jutro odbiorę śpiworek w empiku i mam już niemal wszystko.
Brakuje mi właściwie wanienki ze stelażem i termometru elektronicznego z takich niezbędnych rzeczy. Chociaż chciałabym jeszcze łóżeczko turystyczne kupić i nianię... no zobaczymy jak to będzie.

Z wczoraj najbardziej mi utkwiła opowieść Iguany, matko bosko co za DU-PEK! Wyszłabym stamtąd trzaskając drzwiami, a jak mąż byłby ze mną to nie ręcze za niego. Obsmaruj go jak trzeba w internecie, bo jak tak można?

Aaby piękna sesja! Szkoda, że tcyh twarzowych sobie nie obejrzymy ale niech Ci już będzie :P

Cytat:
To na wzdecia nazywa się kateter rektalny Windi. Ale bardzo trudno go dostać.
My używaliśmy czopkow lub termometra.
W szpitalu dzieciom spuszczaja gazy i kupke rurka srednio raz dziennie żeby ułatwić sobie prace. Witek zalatwia soe sam ale jak ma większy brzuszek to mu pomagaja żeby nie było wrzasku na zmianie co mnie strasznie wpienia.
Podobnie zaczyna sie dziaać z butelka-twierdza ze dostal dziś z butli a mam świadkow ze tak nie było. Dla nich szybciej sonda i w papiery wpisuja butle. A potem martw sie Matko jak Ci dziecko do domu wypisza. Wkurza mnie to strasznie.

Do tego coś sie dzieje z moja rana.z zewnątrz jest ok ale w środku zaczął pijawiac sie bol przeciazeniowy i co dzień jest gorzej. I jestem taaaka szczesliwa z tego powodu ; (

Kurcze no pewnie, najłatwiej sobie ulatwić życie a Ty później będziesz miała problemy! DObrze wiedzą jak ważne jest karmienie butlą i nauka samodzielnego ssania to podłączą sondę i z głowy grrrr
A z tą raną jak się bedzie coś działo to może wcześniej ją komuś pokaż...oby przeszło!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

dzień dobry
właśnie wszamałam placki które zostały teraz siedzę i myśle w co tu sie ubrać i spadamy potem na sesję i na zakupy po fugi, wężyki do wody i takie pierdoły a i potem na urodziny do brata mojego

więc nie martwcie się w razie co, nie mam zamiaru dzisiaj rodzić!
Udanej sesji!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Macie jAkis pomysl nacrozpuszczajace swedzace szwy?
Tak mnie swedzi ze chyba je wygryze ..
Wogole to zakladalam tam wczoraj I powiem Wam ze ja nie rozumiem tego naciecia wogole.
.
U nas zazwyczaj jak położna przychodzi do domu to wyjmie tam jakieś szwy np. co drugi, żeby tak nie ciągło... pokazywałaś to komuś? Ewentualnie kiedy masz iść na jakieś zdjęcie?
A tych szwów w gorę to ja sobie nie mogę wyobrazić.. przecież gdzie tam można szwy załóżyć??

Cytat:

To prawie już! a jak Twoje samopoczucie??

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:11   #4875
89Beatka
Wtajemniczenie

Aaby spoźnione życzenia urodzinowe

Cora juz niedługooooooooooo

Dzidzia
no to piękny termin, oby nic poważnego się nie działo z blizną
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:20   #4876
Kociak85
Zadomowienie

Dzień dobry

dzidzia
, a jak często ważą Witka? z tym karmieniem w szpitalu - to faktycznie problem, bo przecież nie będziesz tam siedzieć 24h na dobę i pilnować, żeby podawali z butli a nie sondą

aaby, fajne zdjęcia i pamiątka z ostatnich momentów brzuszka

lineczka, a Wam kto tą sesję robi? Bo nie pamiętam, czy pisałaś...

My chyba za tydzień będziemy robić jeszcze jedną, spróbujemy też trochę pokombinować ze statywem tak, żeby i mąż był na zdjęciach

I widzę, że odwiedzinowy weekend - wszystkie mają gości albo gdzieś do gości wybywają. My w sumie też. Wczoraj byliśmy u znajomych z 5-miesięczną córeczką, dzisiaj spotykamy się z kuzynką męża (mieliśmy iść na spacer, ale pogoda taka sobie i myślę, co by tu robić, żeby w domu nie siedzieć... może jakiś bilard...)

Olenka, z tym przepisem to chyba do mnie pytanie jeśli chodzi o śmietanę - też nigdy nie wiem jaka jest kwaśna. Dałam taka jaką miałam - 18% gęstą. A czy ona była kwaśna czy nie to nie potrafię stwierdzić.

Aaaaa! I witam się w 35 tygodniu zaczynam się bać...

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-20 o 09:26
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:36   #4877
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzidzia
, a jak często ważą Witka? z tym karmieniem w szpitalu - to faktycznie problem, bo przecież nie będziesz tam siedzieć 24h na dobę i pilnować, żeby podawali z butli a nie sondą

aaby, fajne zdjęcia i pamiątka z ostatnich momentów brzuszka

lineczka, a Wam kto tą sesję robi? Bo nie pamiętam, czy pisałaś...

My chyba za tydzień będziemy robić jeszcze jedną, spróbujemy też trochę pokombinować ze statywem tak, żeby i mąż był na zdjęciach

I widzę, że odwiedzinowy weekend - wszystkie mają gości albo gdzieś do gości wybywają. My w sumie też. Wczoraj byliśmy u znajomych z 5-miesięczną córeczką, dzisiaj spotykamy się z kuzynką męża (mieliśmy iść na spacer, ale pogoda taka sobie i myślę, co by tu robić, żeby w domu nie siedzieć... może jakiś bilard...)

Olenka, z tym przepisem to chyba do mnie pytanie jeśli chodzi o śmietanę - też nigdy nie wiem jaka jest kwaśna. Dałam taka jaką miałam - 18% gęstą. A czy ona była kwaśna czy nie to nie potrafię stwierdzić.

Bać to ja sie zaczynam bo jutro rozpoczyna się 39 tydzień aaaaa !
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:45   #4878
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak raz na dobę. Chyba, że danego dnia słabo mu szlo z jedzeniem to 2 razy i wtedy ewentualnie na śpiocha dokarmiają. Sondą oczywiście.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-20, 09:50   #4879
rusalka12
Zadomowienie

Dzien dobry.
Ja zas znowu niewyspana. Trzy razy wstawalam do toalety i moja Zuzka miala kiepska noc wiec chodzilismy z tzem do niej na zmiane

Dzieki Olenka wszyscy mowia, ze jest bardzo podobna do mnie, ale jak jest z tzem to widac tez duze podobienstwo. My oboje jestesmy blondynami z nkebieskim oczyma
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:32   #4880
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam synka Dzastin

OTO KAMILEK
Ojeeej

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
A smarujesz kochana maścią na blizny? Możliwe że zaczyna Ci się tworzyć bliznowiec. A dasz radę odciągnąć bliznę ze skórą o góry? Czy jest tak jakby przyczepiona?

No właśnie MY MYŚLELIŚMY ŻE TO LEKARZ A CO SIĘ OKAZAŁO?! JAKIŚ RADIOLOG... :/ gdybym wiedziała nawet bym do niego nie poszła!!!

Oj dziś mam cały dzień przez niego beznadziejny, aż mnie nerka zaczęła boleć przez takiego palanta jeszcze za to płacić...

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Fajniutki i jaki bystry jak się patrzy co oni do niego chcą
Nie smaruję niczym, a bliznę da radę odciągnąć ze skórą do góry

Cytat:
mocne

Aaby spóźnione życzenia. Wszystkiego co najlepsze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Teraz już na spokojnie...
Dzień dobry
Aleeee się wyspałam . Pojechaliśmy wczoraj do rodziców, mamcia kupiła Jaśkowi espumisan, dziadek mu go dał i Jaśkowe problemy przeszły . Wróciliśmy po 23 nakarmiłam go i od tamtej pory spał aż do 6

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-20 o 10:30
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:37   #4881
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mi kazali brać magnez dla kobiet karmiących. Jak to lekarz zaznaczył na wypisie- KOniecznie .
A co do soków- powiedzieli że absolutnie, zwłaszcza cytrusowe.. pomarańcze, mandarynki, grejfruty odpadają. Mąż mi kupił dzień po cc własnie grajfrutowy i pomarańczowy sok plus mandarynki banany i inne i mi zabronili pić tych soków a z owoców pozwolili tylko i wyłącznie 1 banana i jabłko..

jak widać co szpital/kraj to inne zwyczaje..

Normalnie Ci zazdroszczę. Fakt, że mały ma też humorki, ale jak tak piszesz, że pomaga, że sprząta i wie gdzie co dawać- taki poukłądany jest. Pewnie wszystko zależy od wychowania..

Chciałabym żeby mój był taki...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mya- dużo Wam jeszcze zostało do roboty? ;>
i widzę ze psina sie załapała
fajny ten pokój w ogóle fajny duży :P nie to co moje
Dużo, cała kuchnia od podstaw, tak samo łazienka i przedpokój plus pomalowac sypialnie i pokój Ulki
Cytat:

OTO KAMILEK
Jaki słodziaczek
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Fajny pokoik A kołyska... moje marzenie chyba pozostanie niespełnione, bo mamy łóżeczko turystyczne i to sobie postawię na dole

zdolnemu synusiowi mój też uwielbia pomagać w kuchni
Torba extra, na pewno się przyda

Dokładnie ważne, żeby nie przesadzać w żadna stronę bo się wykończymy! Kuzynka jadła tylko chleb z masłem i popijała rumiankiem Mała wydzierała się czy jadła coś więcej czy też nie. 2 miesiące wytrzymała, miała mega anemię i nienawidziła karmienia. I wcale jej się nie dziwię Przy 2 dziecku już tak nie cudowała i było ok.

śliczności!! Gratuluję

Masakra jakaś
Brak słów na takiego palanta :/
Kołyską się wkurzyłam, bo nie da się zdjąć mateirału do wyprania i musiałam na kołysce czyścić ale piekna jest
Cytat:
mya Już bliżej niż dalej co?
Nemosek bliżej mi chyba do porodu niż końca remontu
Cytat:
Cora, już niedługo zobaczysz synusia
Rusałko, ale masz śliczną córeczkę
Aaby sto lat obys szybko i bezboleśnie urodziła i miała z dzieciątka pociechę

ja mam coraz częściej sny o różnych porodach, o tym, ze jednak cesarka. Więc jednak w podświadomości gdzieś tam siedzi mi ten poród...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-10-20 o 10:39
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:38   #4882
mamusiaczek
Rozeznanie

Dzieńdoberek!

U mnie noc dzisiaj masakryczna Na szczęście obiad dzisiaj u rodziców, także odpocznę sobie w ciągu dnia
Wczoraj zrobiłam sobie zakupy apteczne, także kolejna rzecz z głowy. Zaczęłam też wreszcie pakować torbę
No i mam pytanie do cesarkowych dziewczyn. Jaką koszulę pakujecie do cc? Muszę też zapytać lekarza jak to w tym szpitalu wygląda.

Cytat:
Wybraliśmy w końcu wózek,powinien być w tygodniu -X lander x move Do tego fotelik i bazę od razu
za wybór.
Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? bo w niektórych szpitalach nie mają... Czy płaci się za nie dodatkowo czy to jest normalne, że jak poprosisz to dostaniesz?
pozdrawiam*
Tak na szybko możesz sprawdzić sobie tutaj:
http://www.gdzierodzic.info/
Cytat:
To na wzdecia nazywa się kateter rektalny Windi. Ale bardzo trudno go dostać.
My używaliśmy czopkow lub termometra.
W szpitalu dzieciom spuszczaja gazy i kupke rurka srednio raz dziennie żeby ułatwić sobie prace. Witek zalatwia soe sam ale jak ma większy brzuszek to mu pomagaja żeby nie było wrzasku na zmianie co mnie strasznie wpienia.
Podobnie zaczyna sie dziaać z butelka-twierdza ze dostal dziś z butli a mam świadkow ze tak nie było. Dla nich szybciej sonda i w papiery wpisuja butle. A potem martw sie Matko jak Ci dziecko do domu wypisza. Wkurza mnie to strasznie.

Kombinują jak mogą w tych szpitalach
Właśnie późniejszych problemów z raną po cc boję się najbardziej :/
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

życzę wszystkim udanej i spokojnej niedzieli

Dzisiaj przespałam prawie cała noc tylko raz do wc musiałam iść - jaka to fantastyczna odmiana!!!!
Zazdroszczę Ja wstawałam 6 razy Zgaga męczyła mnie okropnie
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To masz cięcie i w górę i w dół?? A nie jedna krecha?
Cytat:
Trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Jakbyście chciały się dobrze rozerwać to polecam spektakl "Kogut w Rosole" w chorzowskim teatrze rozrywki, ale to raczej tylko dla miejscowych.

Też dostałam info od intymnej że wysłali przesyłkę, ale paczkę ekonomiczną wzięłam więc pewnie koło wtorku-środy będzie. We wtorek też powinien przyjść mój laktator, jutro odbiorę śpiworek w empiku i mam już niemal wszystko.
Brakuje mi właściwie wanienki ze stelażem i termometru elektronicznego z takich niezbędnych rzeczy. Chociaż chciałabym jeszcze łóżeczko turystyczne kupić i nianię... no zobaczymy jak to będzie.
Muszę poczytać o przedstawieniu Może jeszcze uda nam się przed porodem rozerwać

Nianię też muszę kupić. Masz już jakieś typy?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Bać to ja sie zaczynam bo jutro rozpoczyna się 39 tydzień aaaaa !
U mnie jutro 9 miesiąc się zaczyna
Cytat:
Dzien dobry.
Ja zas znowu niewyspana. Trzy razy wstawalam do toalety i moja Zuzka miala kiepska noc wiec chodzilismy z tzem do niej na zmiane

Dzieki Olenka wszyscy mowia, ze jest bardzo podobna do mnie, ale jak jest z tzem to widac tez duze podobienstwo. My oboje jestesmy blondynami z nkebieskim oczyma
Fajna ta Twoja córeczka Faktycznie jesteście podobne!
Stary 2013-10-20, 10:42   #4883
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki żeby było ok
Cytat:

cooooraaaz bliżej o sobie nie wspomnę 31 dni do porodu, choć po cichu liczę że coś około 17

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 10:45   #4884
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek!

U mnie noc dzisiaj masakryczna Na szczęście obiad dzisiaj u rodziców, także odpocznę sobie w ciągu dnia
Wczoraj zrobiłam sobie zakupy apteczne, także kolejna rzecz z głowy. Zaczęłam też wreszcie pakować torbę
No i mam pytanie do cesarkowych dziewczyn. Jaką koszulę pakujecie do cc? Muszę też zapytać lekarza jak to w tym szpitalu wygląda.

za wybór.

Tak na szybko możesz sprawdzić sobie tutaj:
http://www.gdzierodzic.info/

Kombinują jak mogą w tych szpitalach
Właśnie późniejszych problemów z raną po cc boję się najbardziej :/

Zazdroszczę Ja wstawałam 6 razy Zgaga męczyła mnie okropnie

To masz cięcie i w górę i w dół?? A nie jedna krecha?

Trzymamy kciuki

Muszę poczytać o przedstawieniu Może jeszcze uda nam się przed porodem rozerwać

Nianię też muszę kupić. Masz już jakieś typy?

U mnie jutro 9 miesiąc się zaczyna

Fajna ta Twoja córeczka Faktycznie jesteście podobne!
Pozwolę sobie odpowiedzieć U mnie w szpitalu wyglądało to tak że rozebrały mnie całkowicie i do cesarki założyły to seksowne szpitalne wdzianko (jakaś taka zielona płachta nie wiem jak się to nazywa). I pierwszą dobę po cesarce kazały mi w tym leżeć Dopiero na drugi dzień rano przebrały mnie w moją koszulę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:49   #4885
Trele_Morele
Zakorzenienie

KTOSIULA - polozna ogladala moje szwy dwa dni temu, sa ok, poprostu rana sie goi a one wystaja I kłuja jak cholera. To sa szwy rozpuszczalne, wiec nikt mi ich nie wyciagnie wczesniej. Zostalo juz kilka, naprawde musialam miec ich sporo..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:50   #4886
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie odpowiedzieć U mnie w szpitalu wyglądało to tak że rozebrały mnie całkowicie i do cesarki założyły to seksowne szpitalne wdzianko (jakaś taka zielona płachta nie wiem jak się to nazywa). I pierwszą dobę po cesarce kazały mi w tym leżeć Dopiero na drugi dzień rano przebrały mnie w moją koszulę
Dzięki
Tak myślałam, że nie mam się co roztkliwiać nad koszulą do porodu
Stary 2013-10-20, 10:50   #4887
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Witam się i ja.

...napompowałam piłkę i mam zamiar zacząć na niej aktywnie posiadywać

Oprócz tego co u mnie, na razie znośnie, chyba zaczynam mocniej wszystkiego się bać ale oczywiście robię dobrą minę do wszystkiego. Jednak strach zaczyna mocno dawać o sobie znać.
Wczoraj w moim mieście zorganizowany został BABY SWAP- taki kiermasz gdzie różne mamusie sprzedawały rzeczy po swoich pociechach. Rzeczy nowe jak i używane ale jestem szczęśliwa, ponieważ udało mi się kupić jeszcze kilka rzeczy a najważniejsze zakupiłam kombinezon za uwaga, uwaga....15 zł. Jestem z siebie dumna.
Teraz zastanawiam się co mam z sobą zrobić...od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca.
Nie stresuj się, ja sobie powtarzam , że jak weszło to i wyjść musi Popłyniemy z prądem jak sie zacznie dziać to już nie ma zmiłuj
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Witam się z Wami niedzielnie, mam nadzieję że dziś po południu wybędziemy z mężem z domu bo zwariuję normalnie. Wczoraj mnie nosiło już niemiłosiernie ale po południu tak mnie głowa rozbolała że i tak nici z wyjścia były.

Aaby jeszcze raz Wszystkiego naj ! A zdjęcia przecudne ! Jak je zobaczyłam to oczywiście zawołałam męża że ja też takie chcę

Dzastin - Kamilek małe cudo

Rusalka Twoja córa jest bardzo do Ciebie podobna, śliczna jest

I nie pamiętam co dalej miałam pisać

Mnie też brzuch pobolewa okresowo już praktycznie codziennie od kilku dni, i codziennie mnie kłuje w pipce Nie wiem czy to coś oznacza czy nie ale niefajne uczucie.
Lineczka Ty chyba pisałaś że też tak masz?

Kyte mam pytanko do Ciebie , w tym przepisie co wrzuciłaś tam jest kwaśna śmietana i ja się zawsze zastanawiam jaka to ma być Jaką śmietanę dałaś ?

Miłej i słonecznej niedzieli Wam wszystkim życzę !
hmm..wrzucałam kiedyś jakiś przepis ale to było sto lat temu i nie pamiętam co to było Ale jeżeli jest w przepisie napisane kwaśna śmietana, to ja zawsze daję zwykłą 18% śmietanę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:50   #4888
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Domii sorki że tak wprost pytam, a robiły Ci lewatywę przed cc?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:51   #4889
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

I siedzę na mojej super nowej kanapie w moim super nowym salonie i nie wierzę, że to ten sam pokój co wcześniej. Moja siostra powiedziała, że w życiu by nie powiedziała, że to ten sam pokój
śliczny pokoik
Cytat:
Acelinka ciesze sie, źe nie jestem sama
Przed Zuzia bylam bardzo dokladna, nigdzie nie bylo kurzu, wszedzie wysprzatane, wychuchane. Od kiedy mala zaczela chodzic i interesowac sie wszystkim dookola nie nadazam. Sprzatam w ciagu dnia za ńia kilka razy. Czasem dwa razy dziennie okurzam, w jej szafce ukladam co drugi dzien bo zolza mala uwielbia sie przebierac piec razy dziennie i robi tornado w szufladach...no masakra. Juz nie jestem taka pedantyczna hahaha. Kiedys prasowalam wszystko- lacznie z recznikami. Teraz tylko skladam do szafy i prasuje przed uzyciem. Inaczej nie ma zupelnie sensu...
ja nigdy nie byłam jakas super poukładana i super pedantyczna. A teraz to już w ogóle, zatyrałabym się i zgorzkniałą gdybym miała wiecznie latać i sprzatać wszystko. Ma nie być kurzu i brudu, a porozwalane zabawki czy stos ubrań do prasowania to dla mnie nie bałagan
Cytat:
A tu was zdziwie - w moim szpitalu kazano wszystkim karmic piersia itp, a naobiad dostawalam np steka z ziemniorami i kapusta i grochem!!!
a bo tylko w polsce wymyslają coś takiego jak dieta karmiącej :/ rozumiem ze fast foody nie są wskazane i inne niezdrowe jedzenie, ale przecież ludziom niekarmiącym też sie takiej diety nie zaleca

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Hehe, a ja prasuje tylko koszule meza Reczniki do suszarki i git, sa puszyste i miekkie.A reszta jakos przejdzie U nas na szczescie chaosu brak a maly jest tez jak tornado. Najlepsza metoda na brak chaosu przy dzieciach?Bywac jak najmniej w domu Na placu zabaw, na zakupach, na podworku. Daniel na szczescie juz w takim wieku, ze moge zajac go czyms w ogrodku i z kuchni obserwowac co robi. No i nie ma zmiluj- ja mu kaze po sobie sprzatac Zabawki ma zawsze pozbierac przed spaniem, no chyba ze chce jakas budowle do dnia anstepnego zostawic, to te jedna moze. Jest juz nauczony, ze brudne rzeczy wieczorem po rozebraniu sie wrzuca do kosza.Jak cos zrzuci na ziemie to musi to podniesc. Do sniadania nosi z nami talerze, po sniadaniu sprzata. Zuzyte szklanki wstawia do zmywarki.
A tu przy robieniu plackow ziemniaczanych z dynia i cukinia.

Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia.

http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn
ale słodziak

torba super też lubie takie rpzez ramie, bo te z ramienia się zsuwają
Cytat:

OTO KAMILEK

rybko, nie będe Cię namawiać, zrobisz po swojemu ale ja jestem za tym, żeby próbować jeśc wszystko, może pojedyńczo żeby w razie czegoś wybadać bez problemu co mogło sprawić problemy ale to wykluczanie cytrusów, czekolady, kapusty to dla mnie bezsensu. Wiadomo że zjedzenia kilograma na raz to przesada ale jeden owoc albo 3 łyżki kapustki do obiadu czemu nie.
Sama widzisz że wszystkie dziewczyny mieszkające za granica zaleceń do żadnej diety nie mają, bo to tylko w pl takie cuda
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:53   #4890
coralady
Wtajemniczenie

mamusiaczekcokolwiek będziesz mieć do cc to i tak Ci zdejmą,bo musisz być naga.Ja mam zwykła koszulę,a jak już mnie spionizują to zakładam taką do karmienia.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości