|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Erudycja
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
z tym ze mamy jeszcze poprawiny. Najwyzej dokupi nastepnego dnia.Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za Waszą pomoc
Rozmawiałam z Tż powiedział, że ta reakcja była ze złości i jakbym go zostawiła to by się starał mnie odzyskać i że ciężko byłoby mu się pozbierać. Przypomniał mi, że zawsze dla mnie wszystko robi, że zgadza się na wszystko co chce, odnoście wesela i planów remontowych. Doszliśmy do porozumienia, ale i tak będzie się musiał starać Powiedział, też, że nie przyznał się do rozmowy z Kasią bo o niej zapomniał, była dla niego mało istotną rozmową. Pierwszy nie zadzwonił, bo nie zdążył bo ja go ubiegłam. Czekał aż dojadę do domu, chciał najpierw sms-a napisać czy może zadzwonić. Zobaczymy jak teraz będzie bo do wczoraj nie miałam żadnych uwag do niego, jest opiekuńczy, pomocny, wyrozumiały ale wczoraj mi podniósł ciśnienie. Jeszcze raz dzięki za wasze opinie.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-10-20 o 15:54 |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
a musicie robic podziekowanie z piosenka ? moze dobrze by bylo zrobic tak jak sporo osob, czyli podzikowanie w domu bez zadnych kolek itp na weselu
ja z Tz robimy podziekowanie w domu po blogoslawienstwie, samy jakis kosz z upominkami i tyle, nie bedziemy robic cyrkow na sali, bo ani my ani moi rodzice nie lubia takich rzeczy.
|
#2434 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NA POCZĄTKU MÓWI SIĘ MAMA - Skaldowie KOŁYSANKA MATKI – 2 plus 1 DZIĘKUJĘ CI MAMO – Anna German DO CIEBIE MAMO – Violetta Villas PIEŚŃ O MATCE – Bernard Ładysz UŚMIECHNIJ SIĘ MAMO - Waldemar Kocoń SERCE MATKI – Mieczysław Fogg PRZEBACZ MI MAMO – Tercet Egzotyczny CZEKAJ MAMO Isabella’s Vocal Group POWIEDZIAŁA MAMA – Sława Przybylska SŁOWA DO MATKI - Skaldowie UWIERZ MAMO – Tadeusz Nalepa. PIOSENKA DLA MOJEJ MATKI – Irena Santor. CIEŃ TWOICH OCZU – Stefania Kozłowska MATKO MOJA - Tadeusz Woźniakowski NIE MA JAK U MAMY – Wojciech Młynarski WALC Z MAMĄ - Andrzej Dąbrowski ANNA GERMAN - La mamma CZESŁAW.NIEMEN i NIEBIESKO-CZARNI - Mamo, nasza mamo RENA ROLSKA - Powiedz mamo IRENA SANTOR - Piosenka dla mojej matki VIOLETTA VILLAS - Do ciebie mamo JACEK LECH i CZERWONO-CZARNI - Do widzenia mamo TADEUSZ WOŹNIAKOWSKI - Matko moja WOJCIECH MŁYNARSKI - Nie ma jak u mamy STENIA KOZŁOWSKA - Cień twoich oczu MIECZYSŁAW FOGG - Pieśń o matce SEWERYN KRAJEWSKI i CZERWONE GITARY - Stracić kogoś ZESPÓŁ WOKALNY AMAZONKI - Mamo, mamo kochana EWA WANATA i TRUBADURZY - Mamo co ja robię (z filmu "Polowanie na muchy") Przesłuchaj może coś się spodoba ![]() Docik to dobrze, że wszystko wróciło do normy
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
u nas będzie Preludium - To dzięki Wam
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, byłam dziś u księdza i mamy godzinę zarezerwowaną
21 czerwca 2014 r. godzina 17:00
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
ana909 może po podziękowaniach które powiecie (lub prezentacji) zaśpiewacie mamom sto lat? Możecie rozdać gościom sztuczne ognie i po odpaleniu ich zaśpiewać
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez nie przesadzamy z iloscia alkoholu, mimo ze bedzie sporo zainteresowanych osob. I na pewno bedzie Bellini- najprostszy drink swiata. Likier brzoskwiniowy i Prosecco ![]() Ja wczoraj zabalowalam, a teraz cierpie...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2440 | |||
|
Zadomowienie
|
jakoś nie podobają mi się takie zestawy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas też high five, zastanawiam się tylko co dać rodzicom do tego i zdecydujemy się pewnie na kwiaty i wyjście do teatru w Warszawie, wtedy przyjadą do nas w jednym czasie w odwiedziny i zrobimy uroczystą kolację lub obiad i pójdą później do teatru sobie ![]() chociaż nie wykluczam, że pomysł będzie ewoluował jeszcze artykuł co do odmiany nazwisk na zaproszeniach: https://www.facebook.com/whitedaypl
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-10-20 o 16:36 |
|||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myslicie, poniewaz chce gosciom dac male upominki, czy krowki w cylofanie ze wstazkami po bokach bedzie dobrze wygladac ? kiedys widzialam na jakis zdjeciach i wygladalo ok, jednak caly czas sie zastanawiam czy nie kupic moze pudeleczek ;/ bo mam dylemat cylofan czy pudelko.
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego je olewam i będę mieć rajstopy ![]() Stanik najprawdopodobniej wezmę taki - mam bardzo podobną figurę i podoba mi się, jak leży. Szkoda, że majtki ma takie niezbyt, wolę wyższe i nie wcinające się w boczki.
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do ołtarza pójde sama, albo zaprowadzi mnie mój starszy kuzyn (który o tym jeszcze nie wie ), a TŻ będzie czekał przy ołtarzu ![]() co do błogosławieństwa....może być nawet dzień wcześniej, albo wcale ![]() Cytat:
ja własne wróciłam z obiadu od Babci mojego TŻta. Byłam tam z rodzicami jego bo On jeszcze nie wrócił, dalej byczy sie w Paryżu ![]() i było to nasze pierwsze spotkanie od czasu naszych zaręczyn. I nic...zero zainteresowania, zero "pokaż pierścionek", "kiedy ślub", jakby w ogóle ich to nie interesowało że ich pierworodny syn się będzie żenił ok, było fajnie, smiesznie...ale tak strasznie mi smutno i przykro, że nawet o tym nie wspomnieli
|
|||
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak już teściowie zaczną Ci się wtryniać do przygotowań, to wtedy pogadamy ![]() docik10 ciesze się, że wszystko się ułożyło
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej jak babcia zobaczyła pierscionek to zareagowała w sposób: "a co taki mały? Nie stać Cie było na większy?"
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a zrobiłyście sobie może jakąś listę / tabelkę w excelu która pomaga Wam w organizacji tego całego przedsięwzięcia?
|
#2448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zaproszeń, mimo, iż rodzice nam opłacają wesele, chyba będzie tylko, że E&R zapraszają. Ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani do końca. Cytat:
Najbardziej w sumie zależy mi na teledyskach ślubnych, oprócz zdjęć oczywiście.Docik, kiepska sprawa, takie spęcia zawsze są powodem wielu nerwów i stresów... Ja mam zdanie jak niektóre z dziewczyn - jak tylko rozmawiał, to niby nic, ale czemu Cię okłamał? Wydaje mi się, że musicie po prostu to między sobą wyjaśnić i najnormalniej w świecie porozmawiać. Cytat:
Ja po prostu pogadam jeszcze z tatą i z TŻ i zapytam ich, jaki oni to widzą ![]() Jeszcze wracając do mojego biżuteryjnego tematu, teściowa mnie dziś totalnie zaskoczyła,bo powiedziała, że oni tu mają taką srebrną łyżkę i myślała, że da mi ją na przetopienie, żebym sobie biżuterię ślubną zrobiła. Bardzo pozytywnie mnie tym zaskoczyła, ale raczej nie skorzystam, bo uparłam się na kryształkową biżu...
|
|||
|
|
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzina mojego TŻ też jakoś z radości nie skakała i się nie wypytywała. Teściowa wcześniej nawet nic o zaręczynach nie wiedziała. O przygotowania się też nie wypytuje. Zaś moja rodzina na odwrót - mega euforia. Niektórzy tak mają. Ja się tym nie przejmuję Najważniejsze osoby się cieszą, a mi inna publiczność nie jest potrzebna Rozumiem jeśli z tego powodu Ci trochę przykro, ale tak jest nie tylko u Ciebie Ja nawet się tym nie przejmowałam Lepiej energię wykorzystać na przygotowania ślubne ![]() Będzie obok wszystkiego, to sama z ciekawości się będzie dopytywać
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Strasznie dużo stukacie ostatnio znów ![]() Ja wpadam z relacją z wesela na którym byliśmy ![]() Kościół Ślub był o 16 i pomimo że to już jesień była to idealna godzina. Zdążyliśmy na spokojnie się wybrać, było ładnie świeciło słońce i po myszy było jeszcze jasno Życzenia były pod kościołem przez co część osób zmarzła przez to bo życzenia jak zwykle trochę trwały. Pan młody ślubował jak często "nie dopuszczę cię aż do śmierci" poza tym dziwnie było że kościelny wyskoczył zbierać na ofiarę - mało kto był przygotowany na to i niewiele osób coś wrzuciło. I pierwszy raz spotkałam się z tym że młodzi dostali podobnie jak przy chrzcinach światło z gromnicy. nigdy tego wcześniej nie widziałam.Przyjęcie Przyjęcie było w hotelu. Były okrągłe stoły przez to ciężko było porozmawiać z kimś na przeciwko Ale było bardzo ładnie i elegancko. Było trochę zamieszania przy znajdywaniu miejsc szczególnie jak się mało osób zna na weselu - dobrze jest jak ktoś kieruje albo jest rozpiska. Rzucanie kieliszkami było - warto poprosić kogoś żeby kierował gośćmi tak aby nie stali na linii rzucania jak jest mniej miejsca niestety kieliszki upadły zaraz obok mnie bo tak ustawili młodych dziwnie... No ale na szczęście nikt nie oberwał z kieliszka Na obiad był standardowy rosół i potem dłuższa przerwa zanim przyszło drugie danie. Widziałam że goście się niecierpliwili troszkę i w ruch poszły ciasta bo każdy trochę zgłodniał Było zorganizowane drugie danie tak że do stolika młodej pary ich rodziców i tych co tam siedzieli drugie danie podali kucharze niosąc każdemu talerz przykryty taką kopułką - trochę dziwnie wyglądało aż takie wyróżnienie ich podczas gdy reszta gości dostała wszystko na półmiskach do samodzielnego nakładania sobie. No ale to w końcu młodzi byli najważniejsi![]() Ogólnie jedzenia było bardzo dużo i zimna płyta marnie szła. Większość brała sałatki, wędlinę, sery. Wszelkie galaretki, tymbaliki, koreczki leżały nietknięte. Jako jedno danie był filet z łososia z ryżem i sałatką - też mało kto się zdecydował na takie danie. Potem był żurek z jajkiem i krokiety - to już chętniej było brane. Była fontanna czekoladowa i początkowo owoce zeszły ale cały obrus wokół był z ciapek czekoladowych. wiele osób też się pokapało tym Wiejski stół też raczej nie cieszył się wielkim powodzeniem. Zeszły z niego sery, jakieś mniejsze wędliny. A reszta stała. Było wszystko zorganizowane tak że z boku na stołach stały kawy, herbaty, alkohole wiejski stół, słodki stół. Zrobiło się tam bardzo tłoczno i ruchliwie, wiele osób tam przestało część przyjęcia rozmawiając z rodziną itp. Trudno było się przecisnąć czasem i nałożyć coś co się chciało.Kelnerzy donosili wódkę na stoły i wina i dawali do kubełka z lodem. ale nie wiem czym to było że po jakimś czasie marnie było to schłodzone. Może dlatego że lodu nie wymieniali ani nie dokładali.. Więc wódka po jakimś czasie była ciepła. Do tego na każdy stolik dawali wina (otwarte już) a że sporo osób nie brała ich to wiele się zmarnowało bo takie wino stojące całą noc na stoliku już odkorkowane chyba nadało się tylko do wylania.. a szkoda.. tort był dosyć szybko i na początku nie było żadnych tańców - widać było że goście już się nie mogli doczekać aż zabawa się zacznie na dobre. Ogólnie wesele było troszkę niestandardowe ale udane i wybawili się wszyscy chyba Był dj zamiast zespołu. Nie było żadnych zabaw tylko oczepiny, nie było podziękowań tylko piosenka dla rodziców. Żadnych innych dedykacji nie było. Dj puszczał wielkie hity i nowe piosenki co są na top liście w radiu. Jakoś tak mało weselnie było na parkiecie ludzie się bawili i tańczyli to prawda ale brakowało mnie i tż jakiegoś takiego elementu integracji gości. Nie było zabaw w kółeczku czy nawet lokomotywy. Trochę potem zrobiła się atmosfera klubowa. Więcej osób w średnim wieku siedziała przy stołach bo ciężko im było się wbić w ten rytm zabawy a było widać że chcieliby.Młodzi nie rozdawali nic na koniec, nie było żadnych prezencików dla gości i w sumie nie brakowało nic. |
|
|
|
#2453 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że masz wsparcie TŻ i swojej rodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KaMilka4891 ma rację, ciesz się, że się nie wtrącają, na pewno będziesz miała wsparcie w swojej mamie i w nas moja babcia też tak powiedziała o pierścionku, nie ważne, że to białe złoto i brylant i kosztował 3,5 tys. teraz jest inna moda niż kiedyś, kiedyś były wielkie złote pierścienie z ogromnymi kamieniami i one się pewnie zatrzymały na takich czasach i takie mają w głowie http://www.selana.pl/zloty-pierscion...-gp029-3t.html
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do tego hotelu z zapytaniem o cene i czy spełnią moje wymagania
![]() a teraz szukam gdzie sa dostępne suknie Mori Lee i ich kolekcja XL, bo chce schudnąć, ale chyba i tak nie wbije sie nigdy do 38 Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-10-20 o 18:41 |
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, co coś Ty
czyli z tego co zrozumiałam jedzenie dobre czy średnie? a wystrój sali jaki był? jest mega elegancko? |
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie co znalazłam, chce
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:06 |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
menager sali był bardzo fajny bo był na weselu też - oblatany, ogarnięty, pomocny pilnował wszystkiego. Ogólnie jest tam elegancko i wykwintnie. Wszystko ładnie podane, porcje były spore. dodatkowo było tak że podawane jedzenie ciepłe było na takich półmiskach podgrzewanych żeby nie stygło. Mięso było na takich półmiskach na nóżkach a pod spodem tego był taki palnik i wszystko cały czas było ciepłe. Wszystko było z gustem bardzo, kelnerzy mieli spodnie w kantkę koszule i długi fartuch. Wyglądali na prawdę super. No i ta sala by my byliśmy była na ok 100 osób i tyle było a miejsca było luźno i nie było problemu z siedzeniem czy tańczeniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

z tym ze mamy jeszcze poprawiny. Najwyzej dokupi nastepnego dnia.
Rozmawiałam z Tż powiedział, że ta reakcja była ze złości i jakbym go zostawiła to by się starał mnie odzyskać i że ciężko byłoby mu się pozbierać. Przypomniał mi, że zawsze dla mnie wszystko robi, że zgadza się na wszystko co chce, odnoście wesela i planów remontowych. Doszliśmy do porozumienia, ale i tak będzie się musiał starać
Powiedział, też, że nie przyznał się do rozmowy z Kasią bo o niej zapomniał, była dla niego mało istotną rozmową. Pierwszy nie zadzwonił, bo nie zdążył bo ja go ubiegłam. Czekał aż dojadę do domu, chciał najpierw sms-a napisać czy może zadzwonić. Zobaczymy jak teraz będzie bo do wczoraj nie miałam żadnych uwag do niego, jest opiekuńczy, pomocny, wyrozumiały ale wczoraj mi podniósł ciśnienie. Jeszcze raz dzięki za wasze opinie.
TEN dzień: 09.08.2014 

a pozniej jak babcia zobaczyła pierscionek to zareagowała w sposób: "a co taki mały? Nie stać Cie było na większy?"