|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Docik, a Wy jak długo jesteście razem?
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
16 października dostałam od niego takiego smsa "Słońce Ty moja, nie raz będzie źle, nie raz będziemy pokłóceni, nie raz szczęśliwi jak w bajce i pełni radości. To, że nikim nie mieszkałem, niczego nie zmienia. Kocham Cię i zawsze będę! Nawet jak będzie nudno. 27 lat parzyłem na życie i dorastałem do takich decyzji i czekałem na właściwą osobę i znalazłem! A wczoraj taka obojętność, chyba potrzebuje czasu, bo nie wiem co mam zrobić
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- 2 lata i 2 m-ce
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Docik macie tylko jedno wyjście: porozmawiać, a nie zachowywać jak dwa uparciuchy
Ja to widzę tak: on stwierdził, że nie będzie Cie gonił bo mu nie ufasz i to nie ma sensu (pewnie poczuł się urażony i ma nadzieję, że przyjdziesz i go przeprosisz za to), ty z kolei nie możesz mu wybaczyć, że za Tobą nie pobiegł i taką łatwością kończy związek (bardzo łatwo mogę sobie wyobrazić co czujesz )Wiem, że radzić komuś jest łatwo i mi samej serce by pękło gdyby tż stwierdził, że to nie ma sensu... Cytat:
z jednym potrafię spędzić godzinę na telefonie, a jak wracam do rodzinnego miasta to nie ma opcji byśmy się nie spotkali. Większość moich rozmów na fb jest z kumplami (moimi czy tż'a) i jakoś nie wyobrażam sobie by któreś z nas miało by mieć z tym problem Przecież rozmowa to nie zdrada
|
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
w sumie powód do kłutni zaden, Tż zdarza się mi nie mowic jak tam kogos spotkał w pociągu czy na przystanku, bo albo nie pamieta, albo nie ma co gadac. Kiedys byłam zazdrosna, teraz juz nie, bo te klutnie nie mialy po prostu sensu. Dziwny jest fakt natomiast tej obojętności. Zwlaszcza ze tego typu "gierki" stosują raczej kobiety, zeby faceta wreszcie obudzic. Ostatni raz kiedy moj facet walnął takim tekstem "to moze jednak dobry pomysł" kiedy mu powiedzialam ze powinnismy sie rozstac, skonczylo się to rzeczywiscie rozstaniem. Długa historia i pewnie nie taka jak Twoja ale był to znak, ze cos jest nie tak.
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
Docik dopiero przeczytałam Twoje posty... Ja myślę, że on nie zdaje sobie sprawy jak to będzie bez Ciebie... Kiedyś ja byłam taka... powiedziałam mojemu byłemu, by odszedł jak chce, było mi obojętne, a im bardziej mnie prosił to tym bardziej mnie tym denerwował... Czułam się wolna, taka euforia trwała niecałe 2 tygodnie... Przyszedł czas, że przestał się do mnie odzywać, jakby zapomniał i coś mnie tknęło. Poczułam jego brak... Zrozumiałam, że on nie będzie naiwnie mnie prosił bym wróciła, że on też ma swoje uczucia. Zrozumiałam jak bardzo mi go brak. Wróciliśmy do siebie, ale to już ja musiałam zabiegać.
Moja rada: daj mu czas niech ochłonie. Rzeczy nie zabieraj. Przez 2 dni nie dzwoń, nie pisz. Daj mu 2 dni na zrozumienie i dojście do niego, tego co powiedział, że niestety słowa mają swoje konsekwencje. Kłamstwa też Tak jak pisałaś już raz byłaś okłamywana i ja Ciebie w tej sytuacji doskonale rozumiem. Jeśli Go kochasz walcz. Porozmawiajcie na spokojnie jak emocje opadną. Wypracujcie zasady, nie wypominajcie sobie, co było. Czy będzie dobrze zależy od Was obojga 3mam kciuki
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
O właśnie, dobry pomysł
![]() Tak powiem Wam dziewczyny że mój tż pisze z laskami na gg, ale są to normalne rozmowy, on mi o nich n ie mówi ale czasem zerkam na archiwum rozmów i ja nie robię mu z tego tytułu żadnych pretensji. Ja z kolei piszę z moim byłym (jest już żonaty) i mój M też nic nie gada. Ufamy sobie. Docik, dziwne jest tylko to że on się nawet nie starał przeprosić czy pobiec za Tobą przecież dobrze wie co przechodziłaś w poprzednim związku. Porozmawiajcie o tym, powiedz mu co Cię boli, rozmowa dużo daje i mam nadzieję że między wami się ułoży. Powodzenia
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I bardzo mnie to cieszy, że kolejną rzecz załatwimy |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wielkiego święta (imprezy) założę coś innego niż malutkie perełki albo kamyczki które noszę na co dzień. Mamusia moja Kochana ostatnio stwierdziła, że chciałaby mi kupić coś do ślubu np. na gwiazdkę, wiec.. już chyba wiem co to będzie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-20 o 13:43 |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Docik porozmawiajcie na spokojnie po prostu
gratuluję wszystkim 300 DDŚ ![]() u Nas dziś 230 DDŚ ! (to już tak blisko) a 254 dni od zaręczyn (08.02.) dziewczyny, przypadkiem na fb zobaczyłam, że buty LaBody są dostępne w Warszawie na pewno się tam wybiorę je obejrzeć https://www.facebook.com/media/set/?...4050787&type=1
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, gratuluję wszystkim 300DDŚ.
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niebawem udziela się pierwsze stresy ![]() Nam zostało 186 dni
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm dziewczyny jak rozwiązać taki problem. Bielizna do ślubu, oczywiście biała. Staniczek i majtki. Buty będą czerwone, więc pończochy muszą być takie cieliste (napewno nie białe). Jaki do tego dobrać pasek do pończoch? Biały? Nie będzie to brzydko wyglądało takie przejście z beżowych pończoch i nagle biały pasek?
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy jest to dobry pomysl na księgę gości? http://weselnybox.pl/8197,Pomys%C5%8...%99_go%C5%9Bci
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam takie zdjęcie i jak nie chcę pończoch, tak taki zestaw -
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elrosa bardzo ładnie to wygląda!! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Tez juz zaczelam myslec o bieliznie i zastanawiam sie nad niebieskimi majtkami wlasnie, bo na dobra sprawe nie mam gdzie na siebie wsadzic czegos niebieskiego, ew w bukiet wlozyc jeden niebieski kwiat. Biale ponczochy tez u mnie odpadaja, jakos bym sie czula w nich jak trup, wiec zapewne beda jakies cieliste ale to sie okaze, bo straplesa tez chce w kolorze cielistym
Tak teraz myslalam i podsumowalam, co mamy zalatwione a co nie i wydaje mi sie, ze nawet sporo tego mam :data zaklepana u księdza sala ( menu wybrane) zespół kamerzysta fotograf fryzjer i kosmetyczka ( musze dograc tylko godzine) suknia slubna zaproszenia buty etykiety na wódke drobne upominki dla gości czyli najwazniejsze jest, zostalo mi glównie znalezienie samochodu do slubu, garnitur dla TZ, alkohol ( ale to kupujemy u wuja wiec nie ma co sie stresowac) organistka, ubranie kosciola mhm chyba o niczym nie zapomnialam
|
#2421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O kurcze... Powinnaś mu powiedzieć że boisz się być po raz kolejny oszukiwana, dlatego zabolało cię to, ze cię okłamał że nie rozmawiał z tą dziewczyna. Najgorsze w tym wszystkich jest to, że zbyt łatwo wg mnie podchodzi do tego, że moglibyście się rozstać, zwłaszcza teraz jak organizujecie wesele i wspólne zycie. Pogadaj z nim poważnie, zaufanie w związku jest b. ważne z obu stron. Życzę powodzenia, mam nadzieję że wszystko sobie wyjaśnicie Faaajny ![]() edit: gornek widzę że mamy podobny plan
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
sam seks
tylko, czy nie za ciepło w tym będzie??Proszę znów o pomoc dumam dzisiaj nad opakowaniem na prezenty dla gości, miały być torebki ale jakoś straciłam przekonanie do nich, i tak myślę czy nie zrobić pudełek... ![]() jak sądzicie?? i przypomnijcie prosze jak się nazywała strona na której kupowałyście papier, bo szukam szukam i znaleźć nie mogę
|
#2423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracuje dorywczo w hotelu a na codzien studiujeale za wspolczucie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2013-10-20 o 14:51 |
|||||
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Mam kolejny dylemat
![]() Bardzo bym chciała, aby do ołtarza odprowadził mnie tata, a najlepiej aby TŻ zobaczył mnie dopiero w kościele (wiem wiem, takie to amerykańskie A jak to będzie u Was?
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cytat:
230 ddś ![]() elrosa Komplecik świetny, ale mam ślub w czerwcu i obawiam się, że byłoby mi mega gorąco. Zostanę przy staniku, majtkach, pończochach i pasku do nich, a taki zestawik zostawię na noc poślubną :P Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-20 o 15:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tradycyjnie również po mnie przyjedzie i wspólnie pojedziemy do Kościoła. Oczywiście, że fajnie by było gdyby pierwszy raz zobaczył mnie na miejscu w Kościele, ale nie mam na to wielkiego ciśnienia, więc to też pozostawiam tradycji. Mam za to inne marzenie: chce dokumenty podpisać dopiero po przysiędze małżeńskiej na ołtarzu. U nas w regionie raczej wszystkie sprawy urzędowe załatwiane są zakrystii i dopiero po podpisaniu stosownych dokumentów jest ślub. Przeszkadza mi to, bo wiem, że i tak przed przysięgą już cywilnie będę związana z TŻ. Wiem wiem, ze kiedyś śluby cywilne były 2 tyg. przed kościelnym i ludzie jakoś żyli, ale dla mnie to ważne. Na początku miałam wątpliwości, czy tak można, ale byłam na ślubie moich znajomych i w ich parafii jest nowy proboszcz i nawet sam im zaproponował takie rozwiązanie jakie ja chcę. Więc chyba się da i tak można Ja u siebie będę dążyła do takiego rozwiązania ![]() a skoro mowa o liczbach to u mnie 293 DDŚ
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-10-20 o 15:18 |
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rowniez bedzie normalnie, z ta roznica, ze TZ po mnie nie przyjedzie, bo ja by to zrobila ? z Wawy do mnie nie przyjedzie xD wiec wspolnie wyjdziemy z domu moich rodzicow, blogoslawienstwo bedzie, ale do oltarza poprowadzi mnie tata, bo tak chce zreszta jestem jego jedyna corka i mam 2 braci
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poinformować wcześniej rodziców, że nie chcecie błogosławieństwa. Wtedy jak Tż przyjedzie po Ciebie, wręczy Ci bukiet, wepniesz mu butonierkę możecie wychodzić ![]() Witam Was spowodowanego w dodatku tylko 2 lampkami wina starzeję się chyba Witam nowe Pmki gratuluję 300 dni do ślubu ![]() bielizna na ślub - kupię dopiero jak zamówię suknię ślubną. Wtedy będę wiedziała jakiego kroju biustonosza poszukuję Na pewno wybiorę się do jednego (albo obu ) salonów bielizny Dopasowana w Warszawie. Kolorowe buty - najwięcej ich w sieciówkach typu Zara, H&M, Bershka. Dziękuję za opinię dotyczącą video |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Ja to widzę tak: on stwierdził, że nie będzie Cie gonił bo mu nie ufasz i to nie ma sensu (pewnie poczuł się urażony i ma nadzieję, że przyjdziesz i go przeprosisz za to), ty z kolei nie możesz mu wybaczyć, że za Tobą nie pobiegł i taką łatwością kończy związek (bardzo łatwo mogę sobie wyobrazić co czujesz
)
z jednym potrafię spędzić godzinę na telefonie, a jak wracam do rodzinnego miasta to nie ma opcji byśmy się nie spotkali. Większość moich rozmów na fb jest z kumplami (moimi czy tż'a) i jakoś nie wyobrażam sobie by któreś z nas miało by mieć z tym problem 
a już chciałam się poddawać, bo myślałam, że efektów nie ma, bo waga stoi jak zaklęta... ale od przyszłego miesiąca zaczynam dietkę, na którą wciąż czekam, a mój dietetyk coś się opierdziela 

TEN dzień: 09.08.2014
I bardzo mnie to cieszy, że kolejną rzecz załatwimy

ale jakoś straciłam przekonanie do nich, i tak myślę czy nie zrobić pudełek... 
spowodowanego w dodatku tylko 2 lampkami wina