Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-12, 10:21   #2431
Atram
xxyy

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jutro rano maszerwuje na ta nieszczęsną tomografie.boje sie jak fixx.
orzeszku, bedzie dobrze, jestes zdrowa(no, poza paroma odchyłami;p to jets ok), bedzie dobrze, musi byc. prawda?..
dobranoc;*
trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
a mi sie dzisiaj snily koty, takie rude , byly z nami na woodstocku, a ja ciagle sprawdzalam czy sie nie zgubily i czy sa kolo namiotu..
ja to zawsze mam sny jakies zupelnie z kosmosu

tez mialam kiedys kotkę. moj TŻ ma super fajnego mega Kocura-arystokratę
nienawidze kotow tzn lubie ale dzis mnie jeden tak starsznie wkurzyl... spalam u siostrzenicy, i maja taka ruda wredna kotke, ktora w nocy drapala mnie swoimi pazurami po glowie. a kolo lozka na stoliku mialam notatki ( na szczescie tylko czesc), obudzilam sie i okazalo sie ze sa... zjedzone cale potargane, polowy nie ma dobrze ze to co w nich pisalo nawte umiem, a poza tym kolezanka ode mnie skerowala wiec mam kopie. ale i tak sie wkurzylam

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Byłam w sklepie Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka Niestety moje plany legły w gruzach Zjadłam jabłko i kwaśne jak... a chciałam slodkie Jutro znowu idę po jabłka
ja kupilam budyn wanioliowy z kawalkami truskawek. a wiesz juz ile tych bialek trzeba? bo kupilam 6 jajek, mam nadzieje ze nie za malo?
bede robic sernika jutro, bo dzis TŻ poszedl do pracy i sie nie zobaczymy mimo ze planowalismy. a ten twarog to nie zmielony?
Stary 2007-05-12, 10:23   #2432
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Sathi Pokaż wiadomość
Witam kochane
Ale dziś piekny dzień prawda?
Wstałam wcześnie, zaraz idę na śniadanie a potem na zakupy.
Potem wracamy z TŻ na obiad i jedziemy na rowerki może, jeśli nagle nie zacznie padać
Djana ale masz gadane, jerunie, ja nie nadążam za Wami dziewczyny!
Orzeszku będzie dobrze
Trzymam kciuki kochana!
sliczny dzien uwielbiam taka pogode
zazdroszcze zakupow i rowerkow

uciekam sie uczyc, ambitne plany mam na dzis zeby powtorzyc sobie wszystko co sie nauczylam i naucyc jeszcze jednego dzialu

milego dnia
Stary 2007-05-12, 10:31   #2433
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
nienawidze kotow tzn lubie ale dzis mnie jeden tak starsznie wkurzyl... spalam u siostrzenicy, i maja taka ruda wredna kotke, ktora w nocy drapala mnie swoimi pazurami po glowie. a kolo lozka na stoliku mialam notatki ( na szczescie tylko czesc), obudzilam sie i okazalo sie ze sa... zjedzone cale potargane, polowy nie ma dobrze ze to co w nich pisalo nawte umiem, a poza tym kolezanka ode mnie skerowala wiec mam kopie. ale i tak sie wkurzylam

no to niezle!
takich przygod z kotami to ja nie mialam i obym nie miala...
cale szczescie ze masz kopie.
Mam nadzieje ze sie dobrze bawilas z siostrzenicą...
Cytat:
uciekam sie uczyc, ambitne plany mam na dzis zeby powtorzyc sobie wszystko co sie nauczylam i naucyc jeszcze jednego dzialu

milego dnia
ja tez zaraz sie biore za notatki, musze troszke sie zorientowac w temacie i wogole... a pozniej bede dalej męczyc moj referat....

u mnie dzis pogoda juz o niebo lepsza niz wczoraj. nadal wieje, ale przynajmniej jest cieplo i slonecznie
milutkiego, dziewczynki

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 10:32   #2434
gujana
Wtajemniczenie

PS. Apiska, a czemu piasia brzuszek boli?

Stary 2007-05-12, 10:36   #2435
Atram
xxyy

Cytat:
Mam nadzieje ze sie dobrze bawilas z siostrzenicą...
super mimo ze ma 12 lat mozna juz z nia pogadac na powazne tematy. ogladalysmy filmik i zajadalysmy sie lodami
Stary 2007-05-12, 11:30   #2436
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
super mimo ze ma 12 lat mozna juz z nia pogadac na powazne tematy. ogladalysmy filmik i zajadalysmy sie lodami
no to grunt, ze sie fajnie dogadujecie

mialam sie uczyc, ale uznalam ze najpierw troszke pocwicze przed porannym prysznicem i to byl dobry pomysl, od razu jakos jestem szczęśliwsza i nawet ochotka przyszla, zeby zobaczyc co tam mam w tych notatkch

Stary 2007-05-12, 12:04   #2437
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Znowu się rozgadałyście a ja wczoraj niespodziewanie wylądowałam w knajpce (zupełnie nowej ), fajna knajpka, można nawet potańczyć jeśli się ma kolana zdrowe
Cytat:
Ojej, ale ja się nie odchudzam, ja tylko chciałam zobaczyć diete rozpisaną wg specjalisty
Nie zamierzam sie do niej stosować bo nie mam co zrzucać
miałąm nadzieje zę to napiszesz

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ja baluje niezbyt regularnie Dziś np. jestem zmęczona i nigdzie się z domku nie ruszam A juwenalia spędzam zazwyczaj w gronie znajomych, ale niekoniecznie na ryneczku

Morfologia i OB Wyniki wyszły miodzio. No moze jedna wartość jest wyższa od normy o 0,5

Choć teraz tak sobie myślę, że jako osoba niejedząca mięsa może powinnam zbadać sobie poziom żelaza

Byłam w sklepie Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka Niestety moje plany legły w gruzach Zjadłam jabłko i kwaśne jak... a chciałam slodkie Jutro znowu idę po jabłka
ja na juwenalia planuję pobalować, mam nadzieję że się uda
super że wyniki masz dobre też powinnam badania zrobić, tylko jakieś skierowanko by się przydało

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj upiekłam babke majonezową według przepisu Sylwii kolejny raz,tyle że z kakao i jak zwykle wyszła miodzio,rodzinka się zajada aż miło.A co do jabłek,to też dziś kupiłam niewiarygodnie kwaśne dobrze,że wzięłam tylko 3,bo pakowałam jeszcze sałate lodową ,ogórki kiszone,kapustke kiszoną,cebulke zieloną,pomidory (wyobraźcie sobie,że to wszystko rano znajduje się na mojej kanapce) i jeszcze świeżutki szpinaczek i brokuły kefirek też znalazłam fajny,ma tylko 2g tłuszczyku.
No i musze się pochwalić 4 ze sprawdzianu z chemii i 5- z kartkówki.
fajny ten przepis (tylko ten majonez mnie zastanawia )
gratuluję ocenek
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jutro rano maszerwuje na ta nieszczęsną tomografie.boje sie jak fixx.
orzeszku, bedzie dobrze, jestes zdrowa(no, poza paroma odchyłami;p to jets ok), bedzie dobrze, musi byc. prawda?..
dobranoc;*
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość

Jej a ja dzisiaj wstałam o 4 nad ranem (a poszłam spać około północy :/ ) bo brat miał wycieczkę dzisiaj, a że matula późno skończyła pracę to postanowiłam zrobić dobry uczynek i zgłosiłam się na ochotnika by go wyprawić i odprowadzić ^^ żeby nie musiała się zrywać o świcie. Młody zaczął się bawić w harcerstwo
Najlepsze jest to że ja wcale nie byłam zmęczona jak wstałam a może to za sprawą tej kawy ? wypiłam dzisiaj rano po raz pierwszy od... wieeelu miesięcy.
ale jesteś dobra siostrzyczka

Cytat:
Witam kochane
Ale dziś piekny dzień prawda?
Wstałam wcześnie, zaraz idę na śniadanie a potem na zakupy.
Potem wracamy z TŻ na obiad i jedziemy na rowerki może, jeśli nagle nie zacznie padać
Djana ale masz gadane, jerunie, ja nie nadążam za Wami dziewczyny!
Orzeszku będzie dobrze
Trzymam kciuki kochana!
fajne masz plany na dziś
ja też po południu gdzieś wyjdę z TŻ-em, ale najpierw muszę posprzątać mieszkanie i się pouczyć

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Uwielbiam gorące kąpiele Ale takie baaaardzo gorące ;D

Wczoraj miałam prawie 40 stopni gorączki, masakra. Dzisiaj już lepiej. 38 stopni, głowa boli no i nerka Samopoczucie świetne Uuu dzisiaj impreza :P Dam radę, dam radę, dam radę...
trzymaj się i baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość

U mnie Juwenalia zaczyanją się w przyszłym tyg, będzie BOYS ( ), Shazza, Myslovitz, Ira
ja się na pewno wybieram na Hey-a, a poza tym to nie wiem... zobaczę co lekarz mi we wtorek powie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 12:05   #2438
Atram
xxyy

Cytat:
no to grunt, ze sie fajnie dogadujecie

mialam sie uczyc, ale uznalam ze najpierw troszke pocwicze przed porannym prysznicem i to byl dobry pomysl, od razu jakos jestem szczęśliwsza i nawet ochotka przyszla, zeby zobaczyc co tam mam w tych notatkch
mi przyszla i poszla rownie szybko ale nie poddaje sie
ja dzis robilam tylko brzuszki ale pociwcze o 14 jak bedzie familiada leciala przerwa w nauce nie zaszkodzi

co myslicie o gotowanym kalafiorze podzielonym na rozyczki male zapiekanym w piekarniku z jajkiem? bo tak sie zastanawiam co zrobic dzis na obiad, a kalafiora kupilam. myslicie ze to bedzie jadalne?
Stary 2007-05-12, 12:11   #2439
gujana
Wtajemniczenie

Ja myślę, ze bedzie jadalne, ale moze do tego jajka dodaj jeszcze czegos zeby wyszedl jakis fajny sosik

przerwa w nauce zawsze wskazana, zwlaszcza jesli sa to cwiczenia bo one pomagaja w koncentracji. poza tym od sportu podobno mamy wiecej szarych komorek i poprawia sie pamiec
a mi sie zawsze humor poprawia jak sie chociaz ciutke poruszam. chocby kilka brzuszkow i od razu jakos tak mi fajniej! niewiele do szczescie mi potrzeba

Stary 2007-05-12, 12:35   #2440
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ale jesteś dobra siostrzyczka

A siostrze ktora została w domu upiekłam babeczki na śniadanie
Mam dzisiaj dzień dobroci xD

Na wieczór dla rodziny babka - i dziewczyny, mam pytanie

Czy do pieczenia mogę użyć mąki żytniej ? Lub ew. żytniej na pół z pszenną, byle nie samą pszenną...

I co lepsze - fruktoza czy cukier do ciasta ?
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 13:03   #2441
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Czuję się cooraz lepiej Ajj.. Kochane, ale dzisiaj będę balować huhu. W kiecce nowej wyskocze powalę wszystkich na kolana. Dzisiaj dla znajomych impreza a jutro dla rodzinki hyhy ;D Bosko
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 13:23   #2442
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Przez 11 lat miałam kotkę Zapewne jeszcze wrócę do kotów Ale moim marzeniem było mieć beagla
Nie lubię kotów,chyba że są takie malutkie.Kocham psiaki,wszystkie bez wyjątków,kundelki,rasowe chyba w genach po moim zmarłym dziadku,był treserem psów.

Cytat:
Znowu się rozgadałyście a ja wczoraj niespodziewanie wylądowałam w knajpce (zupełnie nowej ), fajna knajpka, można nawet potańczyć jeśli się ma kolana zdrowe
Gdzie ta knajpka?.Z kolanami będzie na pewno dobrze Ewciu,nie ma innej opcji w ogóle!.

Cytat:
też powinnam badania zrobić, tylko jakieś skierowanko by się przydało
Ze skierowaniami teraz krucho,bo lekarze nie chcą dawać bez żadnego powodu.Moja mama chciała ostatnio sobie skontrolować wszystko i nie chcieli jej wypisac skierowania,dopiero gdy zobaczyli w karcie zdrowia,że miała anemie,to wypisali.

Cytat:
fajny ten przepis (tylko ten majonez mnie zastanawia )
Tego majonezu w ogóle nie czuć ale możesz też zmodyfikować tak jak ja to zrobiłam,tzn 1czubata łyżka majonezu i 2-3łyżki oleju.
Cytat:
gratuluję ocenek
Dziękuje

Cytat:
Czuję się cooraz lepiej Ajj.. Kochane, ale dzisiaj będę balować huhu. W kiecce nowej wyskocze powalę wszystkich na kolana. Dzisiaj dla znajomych impreza a jutro dla rodzinki hyhy ;D Bosko
Super,mówiłam że będzie lepiej.Udanej zabawy

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 13:43   #2443
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
baw sie dobrze!
i badz dzis krolowa balu

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Na wieczór dla rodziny babka - i dziewczyny, mam pytanie

Czy do pieczenia mogę użyć mąki żytniej ? Lub ew. żytniej na pół z pszenną, byle nie samą pszenną...

I co lepsze - fruktoza czy cukier do ciasta ?
ojej, mi sie zdaje ze z ta mąką to srednio ale ja sie niezbyt znam na wypiekach...
co do fruktozy to chyba lepiej tradycyjnie- z cukrem...
ale moze jakas specjalistka od ciast niech sie jeszcze wypowie...

Stary 2007-05-12, 14:07   #2444
Sathi
Zakorzenienie

Nefre, baw się dobrze
Ale tu pyszności wypisujcie
Ja zjadłam na obiad pyszne naleśniki z warzywnym farszem zapiekane pod żółtym serem
Zakupy się udały:
Kupiłam dwie bluzeczki, spodnie rybaczki i dwie pary butów: japonki i klapeczki na obcasie.
I mus brązujący z Lirene

Mam nadzieję że nie będzie padało, za niedługo chcemy jechac na rowerki

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 14:18   #2445
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Humor mi się popsuł

W moczu mam obecnosc białka, krwinek czerownych , bakterii i śluzu. Pojde do szpitala
Stary 2007-05-12, 14:20   #2446
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
PS. Apiska, a czemu piasia brzuszek boli?
Aj on tak ma, dośc często. Srasznie twrdy miał, masowałam mu, chcialam go 'sprowokować' aby zwymiotował, ale się nie udało. Przeszlo całe szczęście Ale obiadek zjadł, także jest dobrze

Cytat:
Nefre, baw się dobrze
Ja zjadłam na obiad pyszne naleśniki z warzywnym farszem zapiekane pod żółtym serem
Zakupy się udały:
Kupiłam dwie bluzeczki, spodnie rybaczki i dwie pary butów: japonki i klapeczki na obcasie.
I mus brązujący z Lirene

Pokaż zakupki swoje

Ja zjadłam gołabka w włoskiej kapuście, kilka ciastek i danio hehe i narazie jest ok, ale dalej chce mi się isc.

U mnie dziś od rana deszcz rywalizuje ze słonce, na zmiane, eh.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 14:22   #2447
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
.

Gdzie ta knajpka?.Z kolanami będzie na pewno dobrze Ewciu,nie ma innej opcji w ogóle!.

Ze skierowaniami teraz krucho,bo lekarze nie chcą dawać bez żadnego powodu.Moja mama chciała ostatnio sobie skontrolować wszystko i nie chcieli jej wypisac skierowania,dopiero gdy zobaczyli w karcie zdrowia,że miała anemie,to wypisali.

Tego majonezu w ogóle nie czuć ale możesz też zmodyfikować tak jak ja to zrobiłam,tzn 1czubata łyżka majonezu i 2-3łyżki oleju.
knajpka jest na Gliwickiej, ale nie jakoś w głębi Załęża, zaraz koło Placu Wolności. Nazywa się Cogitatur mam nadzieję że z kolanami się poprawi kiedyś, bo uwielbiam sobie potańczyć

może mi się uda wymyślić jakiś sensowny powód żeby mi ktoś skierowanie wypisał, będę kombinować
ciasto muszę koniecznie wypróbować ale to jak u rodziców będę bo z moim piekarnikiem nie umiem się dogadać

Cytat:
Nefre, baw się dobrze
Zakupy się udały:
I mus brązujący z Lirene

gratuluję zakupów
strasznie się chmurzy... mam nadzieję ze Was ulewa jakaś na tych rowerach nie złapie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-12, 14:23   #2448
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Humor mi się popsuł

W moczu mam obecnosc białka, krwinek czerownych , bakterii i śluzu. Pojde do szpitala
ojej mam nadzieję ze to nic poważnego staraj sie nie denerwować, w końcu masz swoje święto

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-12, 14:26   #2449
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Humor mi się popsuł

A co to znaczy? bo ja kompletnie nie wiem.
Ślub

41/40
Stary 2007-05-12, 14:39   #2450
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

http://www.resmedica.pl/zdart8998.html

I do tego mam podwyzszony poziom bilirubiny... Bosko.. Szpi tal jak nic. A najdziwniejsze jest to, ze czuję się dobrze tylko, ze czuję ból nerek..
Stary 2007-05-12, 15:03   #2451
Sathi
Zakorzenienie

Apisko, aparatu niet
Nefre, nie załamuj się, wszystko będzie dobrze.
Jeśli trzeba będzie isc do szpitala, trudno, ważne jest twoje zdrowie, pamiętaj o tym

A u mnie leje

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 15:12   #2452
Apiska
Zakorzenienie

Sathi u mnie również
Szkoda, że nie masz aparatu
Ślub

41/40
Stary 2007-05-12, 15:26   #2453
Apiska
Zakorzenienie

moje spodenki z lumpka:

http://images21.fotosik.pl/279/e443b46d7905931dmed.jpg
http://images20.fotosik.pl/334/e27a71fd67193603med.jpg
http://images20.fotosik.pl/334/32814719f6d8436amed.jpg
Ślub

41/40
Stary 2007-05-12, 17:22   #2454
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Humor mi się popsuł

Obecność białka w moczu może świadczyć również o tym,że dietkowałaś i chyba za dużo Cię ubyło,przynajmniej tak mi tłumaczył lekarz

Ładne,ładne

Ewciu jak będę kiedyś w pobliżu to tam zajrze,dziękuje za informacje.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 17:39   #2455
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Lolciu dobrze wiedzieć. No faktycznie, trochę przesadziłam z odchudzaniem, ale powoli to nadrabiam ) Myślę, że teraz (po tych głodówkowych jadłospisach) będę ważyła ok 47 kg :/
Stary 2007-05-12, 18:01   #2456
Atram
xxyy

alez jestem na siebie zla.. naucyzlam sie jednego dzialu, wskoczylam do lozka zeby sie nauczyc drugiego i zrobilo mi sie tak blogo ze usnelam na 4 h wiec przespalam pol dnia i nic nie zrobilam. ale zaraz zabieram sie za dalsza edukacje pewnie teraz w nocy nie bede mogla spac, bu

Cytat:
milego imprezowania

Cytat:
Ja myślę, ze bedzie jadalne, ale moze do tego jajka dodaj jeszcze czegos zeby wyszedl jakis fajny sosik
ugotowalam pol kalafiora , dwa ziemniaki, wrzucilam do nacyznia zaroodpornego i polalam go czyms takim - jajko ubite na sztywna piane, potem wrzucilam do tego zoltko, troche proszku do pieczenia, lyzka razowej maki, ziola prowensalskie i dalej miksowalam. polalam tym czyms kalafiora i ziemniaki, zapiekalam w piekarniku pol h i przepyszne
mila alternatwa dla bulki tartej z jakims tluszczykiem
Stary 2007-05-12, 18:26   #2457
gujana
Wtajemniczenie

mhmmm, na pewno pyszne

Mi dzis tez nie idzie, jesli Cie to pocieszy. Prawie nic nie zrobilam zaraz sie zabieram ponownie, ale... :/ ta ochota z rana jakos wyparowala i to w zaskakująco szybkim tempie (a wlasciwie nie wiem czy zaskakującym )

Stary 2007-05-12, 19:00   #2458
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Atram przyznam szczerze, ze czytałam gazete przed wizytą u dentysty, byłam zestresowana i tylko pamiętam te składniki a jak i co zrobić to tak nie bardzo

Wiem, że pisało budyń waniliowy, chudy twaróg, białka, cukier A obok pisało sernik w wersji light

Dziś dopiero co do domu wróciłam. Podczas mojej nieobecnosci robiła go siostra Wzięła 2 białka i wyszła woda i ciasta nie będzie

Teraz wspólnie doszłyśmy do wniosku, że może niepotrzebnie ten budyń na mleku robiła. Może wystarczy zmielić twaróg, z tym proszkiem z budyniu i dorzucić białka Teraz tak skojarzyłam, ze zazwyczaj budyniu się nie robi oddzielnie, tylko od razu do masy proszek się sypie. Ehhh musiałam coś pokręcić

Znalazłam na forum cin cin taki przepis:

Masa serowa:

3/4 kg sera (zmielonego)
3/4 l. smietany
3 budynie (śmietankowe)
1 1/2 szkl cukru
8-10 jajek

Ser utrzeć z 1 szkl. cukru i żółtkami, dodać budynie i wymieszać. Ubić śmietanę a na koniec białka z resztą cukru piec ok 45-60 min.

I tak sobie pomyślałam, że zrobie właśnie tak, że wezmę połówkę twarogu zmiksuje z budyniem waniliowym i dodam 4 białka. I moze jeszcze trochę jogurtu zamiast śmietany A zamiast cukru rodzynki
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 19:12   #2459
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Orzeszku jak się masz? Odezwij się

U mnie dzień miły pogoda w kratkę - od słońca, przez zachmurzenie, porywisty wiatr, deszcz, burze, wichurę, lekki deszczyk w słońcu i tęczę i teraz znów ładnie słoneczko świeci tylko śniegu w tym zestawie brakuje... i całe szczęście!
U Was pogoda też taka "humorzasta" ??

Aaa i przypomniałam sobie co to ja miałam jeszcze pisać... ja byłam od zawsze uczona, że badania zawsze robi się na czczo (chyba że zalecenie inne) i nawet jak ktoś musi zjeść śniadanie to wtedy takie osoby są poza kolejnością przyjmowane, żeby badania przed śniadaniem robić (np cukrzycy).

miłego popołudnia i weekendu

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 19:28   #2460
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

No tak... napisałam posta i się okazało że mi została cała strona do przeczytania ale się dziewczyny dziś rozpisałyście i do tego jak apetycznie Ja dziś na obiadek spagetti pochłonęłam - nieskromnie powiem że pyszne było

Co do pogody to już widze że u Was podobnie

nefre udanego balowania

a ja muszę podwórko do ładu doprowadzić... tak więc: miłego wieczora ponownie

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości