|
|
#2431 | |||
|
xxyy
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Cytat:
Cytat:
tzn lubie ale dzis mnie jeden tak starsznie wkurzyl... spalam u siostrzenicy, i maja taka ruda wredna kotke, ktora w nocy drapala mnie swoimi pazurami po glowie. a kolo lozka na stoliku mialam notatki ( na szczescie tylko czesc), obudzilam sie i okazalo sie ze sa... zjedzone cale potargane, polowy nie ma dobrze ze to co w nich pisalo nawte umiem, a poza tym kolezanka ode mnie skerowala wiec mam kopie. ale i tak sie wkurzylam Cytat:
bo kupilam 6 jajek, mam nadzieje ze nie za malo?bede robic sernika jutro, bo dzis TŻ poszedl do pracy i sie nie zobaczymy mimo ze planowalismy. a ten twarog to nie zmielony?
|
|
#2432 | |
|
xxyy
|
Cytat:
uwielbiam taka pogode zazdroszcze zakupow i rowerkow ![]() uciekam sie uczyc, ambitne plany mam na dzis zeby powtorzyc sobie wszystko co sie nauczylam i naucyc jeszcze jednego dzialu ![]() milego dnia
|
|
#2433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to niezle! takich przygod z kotami to ja nie mialam i obym nie miala... ![]() cale szczescie ze masz kopie. Mam nadzieje ze sie dobrze bawilas z siostrzenicą... ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dzis pogoda juz o niebo lepsza niz wczoraj. nadal wieje, ale przynajmniej jest cieplo i slonecznie ![]() milutkiego, dziewczynki
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
PS. Apiska, a czemu piasia brzuszek boli?
|
#2435 |
|
xxyy
|
super
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mialam sie uczyc, ale uznalam ze najpierw troszke pocwicze przed porannym prysznicem i to byl dobry pomysl, od razu jakos jestem szczęśliwsza i nawet ochotka przyszla, zeby zobaczyc co tam mam w tych notatkch
|
|
#2437 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu się rozgadałyście
a ja wczoraj niespodziewanie wylądowałam w knajpce (zupełnie nowej ), fajna knajpka, można nawet potańczyć jeśli się ma kolana zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super że wyniki masz dobre ![]() Cytat:
gratuluję ocenek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też po południu gdzieś wyjdę z TŻ-em, ale najpierw muszę posprzątać mieszkanie i się pouczyć ![]() Cytat:
Cytat:
zobaczę co lekarz mi we wtorek powie
|
||||||||
|
|
|
#2438 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ale nie poddaje sie ja dzis robilam tylko brzuszki ale pociwcze o 14 jak bedzie familiada leciala ![]() co myslicie o gotowanym kalafiorze podzielonym na rozyczki male zapiekanym w piekarniku z jajkiem? bo tak sie zastanawiam co zrobic dzis na obiad, a kalafiora kupilam. myslicie ze to bedzie jadalne?
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, ze bedzie jadalne, ale moze do tego jajka dodaj jeszcze czegos zeby wyszedl jakis fajny sosik
![]() przerwa w nauce zawsze wskazana, zwlaszcza jesli sa to cwiczenia bo one pomagaja w koncentracji. poza tym od sportu podobno mamy wiecej szarych komorek i poprawia sie pamiec ![]() a mi sie zawsze humor poprawia jak sie chociaz ciutke poruszam. chocby kilka brzuszkow i od razu jakos tak mi fajniej! niewiele do szczescie mi potrzeba
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
A siostrze ktora została w domu upiekłam babeczki na śniadanie ![]() Mam dzisiaj dzień dobroci xD Na wieczór dla rodziny babka - i dziewczyny, mam pytanie ![]() Czy do pieczenia mogę użyć mąki żytniej ? Lub ew. żytniej na pół z pszenną, byle nie samą pszenną... I co lepsze - fruktoza czy cukier do ciasta ? |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się cooraz lepiej
Ajj.. Kochane, ale dzisiaj będę balować huhu. W kiecce nowej wyskocze powalę wszystkich na kolana. Dzisiaj dla znajomych impreza a jutro dla rodzinki hyhy ;D Bosko
|
|
|
|
#2442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba w genach po moim zmarłym dziadku,był treserem psów .Cytat:
.Z kolanami będzie na pewno dobrze Ewciu,nie ma innej opcji w ogóle!Cytat:
![]() Tego majonezu w ogóle nie czuć .Dziękuje Cytat:
![]() .Udanej zabawy
|
|
#2443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i badz dzis krolowa balu Cytat:
co do fruktozy to chyba lepiej tradycyjnie- z cukrem... ale moze jakas specjalistka od ciast niech sie jeszcze wypowie...
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Nefre, baw się dobrze
![]() Ale tu pyszności wypisujcie ![]() Ja zjadłam na obiad pyszne naleśniki z warzywnym farszem zapiekane pod żółtym serem ![]() Zakupy się udały: Kupiłam dwie bluzeczki, spodnie rybaczki i dwie pary butów: japonki i klapeczki na obcasie. I mus brązujący z Lirene ![]() Mam nadzieję że nie będzie padało, za niedługo chcemy jechac na rowerki
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Humor mi się popsuł
W moczu mam obecnosc białka, krwinek czerownych , bakterii i śluzu. Pojde do szpitala |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Aj on tak ma, dośc często. Srasznie twrdy miał, masowałam mu, chcialam go 'sprowokować' aby zwymiotował, ale się nie udało. Przeszlo całe szczęście
Ale obiadek zjadł, także jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja zjadłam gołabka w włoskiej kapuście, kilka ciastek i danio hehe i narazie jest ok, ale dalej chce mi się isc. U mnie dziś od rana deszcz rywalizuje ze słonce, na zmiane, eh.
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że z kolanami się poprawi kiedyś, bo uwielbiam sobie potańczyć ![]() może mi się uda wymyślić jakiś sensowny powód żeby mi ktoś skierowanie wypisał, będę kombinować ![]() ciasto muszę koniecznie wypróbować ale to jak u rodziców będę bo z moim piekarnikiem nie umiem się dogadać ![]() Cytat:
strasznie się chmurzy... mam nadzieję ze Was ulewa jakaś na tych rowerach nie złapie
|
||
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję ze to nic poważnego staraj sie nie denerwować, w końcu masz swoje święto |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
A co to znaczy? bo ja kompletnie nie wiem.
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.resmedica.pl/zdart8998.html
I do tego mam podwyzszony poziom bilirubiny... Bosko.. Szpi tal jak nic. A najdziwniejsze jest to, ze czuję się dobrze tylko, ze czuję ból nerek.. |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Apisko, aparatu niet
![]() Nefre, nie załamuj się, wszystko będzie dobrze. Jeśli trzeba będzie isc do szpitala, trudno, ważne jest twoje zdrowie, pamiętaj o tym ![]() A u mnie leje
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Sathi u mnie również
![]() Szkoda, że nie masz aparatu
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
moje spodenki z lumpka:
http://images21.fotosik.pl/279/e443b46d7905931dmed.jpg http://images20.fotosik.pl/334/e27a71fd67193603med.jpg http://images20.fotosik.pl/334/32814719f6d8436amed.jpg
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewciu jak będę kiedyś w pobliżu to tam zajrze,dziękuje za informacje
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Lolciu dobrze wiedzieć. No faktycznie, trochę przesadziłam z odchudzaniem, ale powoli to nadrabiam
) Myślę, że teraz (po tych głodówkowych jadłospisach) będę ważyła ok 47 kg :/
|
|
|
|
#2456 | ||
|
xxyy
|
alez jestem na siebie zla.. naucyzlam sie jednego dzialu, wskoczylam do lozka zeby sie nauczyc drugiego i zrobilo mi sie tak blogo ze usnelam na 4 h
wiec przespalam pol dnia i nic nie zrobilam. ale zaraz zabieram sie za dalsza edukacje pewnie teraz w nocy nie bede mogla spac, buCytat:
![]() Cytat:
![]() mila alternatwa dla bulki tartej z jakims tluszczykiem
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
mhmmm, na pewno pyszne
![]() Mi dzis tez nie idzie, jesli Cie to pocieszy. Prawie nic nie zrobilam zaraz sie zabieram ponownie, ale... :/ ta ochota z rana jakos wyparowala i to w zaskakująco szybkim tempie (a wlasciwie nie wiem czy zaskakującym )
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Atram przyznam szczerze, ze czytałam gazete przed wizytą u dentysty, byłam zestresowana i tylko pamiętam te składniki a jak i co zrobić to tak nie bardzo
Wiem, że pisało budyń waniliowy, chudy twaróg, białka, cukier A obok pisało sernik w wersji light Dziś dopiero co do domu wróciłam. Podczas mojej nieobecnosci robiła go siostra Wzięła 2 białka i wyszła woda i ciasta nie będzie![]() Teraz wspólnie doszłyśmy do wniosku, że może niepotrzebnie ten budyń na mleku robiła. Może wystarczy zmielić twaróg, z tym proszkiem z budyniu i dorzucić białka Teraz tak skojarzyłam, ze zazwyczaj budyniu się nie robi oddzielnie, tylko od razu do masy proszek się sypie. Ehhh musiałam coś pokręcić![]() Znalazłam na forum cin cin taki przepis: Masa serowa: 3/4 kg sera (zmielonego) 3/4 l. smietany 3 budynie (śmietankowe) 1 1/2 szkl cukru 8-10 jajek Ser utrzeć z 1 szkl. cukru i żółtkami, dodać budynie i wymieszać. Ubić śmietanę a na koniec białka z resztą cukru piec ok 45-60 min. I tak sobie pomyślałam, że zrobie właśnie tak, że wezmę połówkę twarogu zmiksuje z budyniem waniliowym i dodam 4 białka. I moze jeszcze trochę jogurtu zamiast śmietany A zamiast cukru rodzynki
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszku jak się masz? Odezwij się
![]() U mnie dzień miły pogoda w kratkę - od słońca, przez zachmurzenie, porywisty wiatr, deszcz, burze, wichurę, lekki deszczyk w słońcu i tęczę i teraz znów ładnie słoneczko świeci tylko śniegu w tym zestawie brakuje... i całe szczęście! U Was pogoda też taka "humorzasta" ?? Aaa i przypomniałam sobie co to ja miałam jeszcze pisać... ja byłam od zawsze uczona, że badania zawsze robi się na czczo (chyba że zalecenie inne) i nawet jak ktoś musi zjeść śniadanie to wtedy takie osoby są poza kolejnością przyjmowane, żeby badania przed śniadaniem robić (np cukrzycy). miłego popołudnia i weekendu
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
No tak... napisałam posta i się okazało że mi została cała strona do przeczytania
ale się dziewczyny dziś rozpisałyście i do tego jak apetycznie ![]() Co do pogody to już widze że u Was podobnie ![]() nefre udanego balowania ![]() a ja muszę podwórko do ładu doprowadzić... tak więc: miłego wieczora ponownie
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

tzn lubie ale dzis mnie jeden tak starsznie wkurzyl... spalam u siostrzenicy, i maja taka ruda wredna kotke, ktora w nocy drapala mnie swoimi pazurami po glowie. a kolo lozka na stoliku mialam notatki ( na szczescie tylko czesc), obudzilam sie i okazalo sie ze sa... zjedzone
cale potargane, polowy nie ma
Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka

), fajna knajpka, można nawet potańczyć jeśli się ma kolana zdrowe

Dzisiaj dla znajomych impreza a jutro dla rodzinki hyhy ;D Bosko

staraj sie nie denerwować, w końcu masz swoje święto