|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Ha Dziewczynki
Jakiego super lekarza dziś miałam przyjemność poznać Nie dość że sprawiał wrażenie kompetentnego i zaangażowanego to jeszcze jakie ciacho no jak dla mnie SERNICZEK po prostu chyba zmienię lekarza pierwszego kontaktu bo wkurzają mnie te stare prukwy z którymi czasami mam do czynienia ;/ nie dość ze zrzędą jak sie do nich z bólem gardła przychodzi (no bo jak to tylko z gardłem!!??) to jeszcze takie moralizatorki że masakra (np. jak tata powiedział że chce skierowanie do kliniki dietetycznej to taka jedna powiedziała że nikt cudów nie zdziała tylko trzeba KORYTKO ograniczyć - masakra jakaś!! ) A ja dziś normalnie się poczułam jakbym w prywatnej klinice była (a to zwykła przychodnia w szpitalu powiatowym)... byłam babci po recepty, tylko on przyjmował, więc dawaj, a tu takie miłe zaskoczenie miły, kompetentny, jeszcze sie wypytał co i jak z tymi receptami i z leczeniem babci (a to nie jego pacjentka przecież)... na koniec mówię że od tygodnia się z gardełkiem męczę, niby nic takiego ale lekki kaszel tylko uporczywy czasem i że wszystkich do okoła zarażam - a on odrazu że mnie zbada, że do gardełka zaglądnie, zrobił porządny wywiad i ściągawke z lekarstwami dał i powiedział że jak kaszel nie ustąpi to za 7-10 dni trzeba prześwietlenie płuc zrobić... szok ale to dobrze że go spotkałam bo i tak musze lekarza 1 kontaktu zmienić ![]() A do tego taaaaki fajny Życzę Wam podobnie miłych przygód z naszą służbą zdrowia
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Djana gdzie takiego wyhaczylas?
bo tak czytam, czytam.. Pattrrzee.. a Ty z Krakowa:PPP
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zamierzam sie do niej stosować bo nie mam co zrzucać
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
No niby tak, ale pochodzę z Brzeska-Okocim i tam właśnie takie cudo się zdarzyło.
|
#2405 | |
|
xxyy
|
skapitulowalam bo nie mialam czasu zeby robic, ale zamierzam wyprobowac w najbliszym czasie
Cytat:
wrzucam je na patelnie, daje duzo wody, przykrywam i dusze ok 40 minut ( az beda dobre), jak widze ze wody jest za malo to dolewam na koniec, jak juz cala woda wyparuje pieke je chwile na samej patelni i lekko sie przypiekaja. aha i jeszcze dopieriam je sola albo jakas przyprawagujana, jak robisz te pieczarki w bialym winie? nie probowalam takich z piekarnika, dobre sa? wkladasz tam surowe? aa, nie bylam dzis na basienie w koncu, bo okazalo sie ze zamkniety ![]() uciekam do siostrzenicy, bede jutro rano
|
|
#2406 | ||||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
nie wyobrazam sobie wyjsc z domu bez jedzenia jakie badania robilas?Cytat:
śliczny psiak i jaka miła wlaścicielka Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś np. jestem zmęczona i nigdzie się z domku nie ruszam A juwenalia spędzam zazwyczaj w gronie znajomych, ale niekoniecznie na ryneczku Cytat:
Wyniki wyszły miodzio. No moze jedna wartość jest wyższa od normy o 0,5![]() Choć teraz tak sobie myślę, że jako osoba niejedząca mięsa może powinnam zbadać sobie poziom żelaza Byłam w sklepie Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka Niestety moje plany legły w gruzach a chciałam slodkie
|
||
|
|
|
#2408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a w piekarniku to albo na chlebku pokrojone w plastry, albo tak w calosci i troche przypiekam. ale ja ogolnie lubie tez surowe pieczarki,wiec jak wloze taka cala do piekarnika to w sumie jak zaraz zacznie brazowiec z wierzchu to wyciagam (mimo ze w srodku prawie surowa jest, a szybko z wierzchu brązowa). BTW. zrobilam dzis sobie pierozki leniwe,pierwszy raz w zyciu sama je robilam. wyszly pyszniutkie ALE o ksztaltach pod tytulem: "chmury pierzaste"
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2410 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Milko mozesz mnie oswiecic co to jest to ob? Ja chcę zrobić morfologię, OB właśnie, żelazo, magnez i cynk. Szukam przyczyn wypadania włosów
![]() gujanko, ale mi narobiłaś ochoty na pierogi
|
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.A co do jabłek,to też dziś kupiłam niewiarygodnie kwaśne dobrze,że wzięłam tylko 3,bo pakowałam jeszcze sałate lodową ,ogórki kiszone,kapustke kiszoną,cebulke zieloną,pomidory (wyobraźcie sobie,że to wszystko rano znajduje się na mojej kanapce ) i jeszcze świeżutki szpinaczek i brokuły kefirek też znalazłam fajny,ma tylko 2g tłuszczyku .No i musze się pochwalić 4 ze sprawdzianu z chemii i 5- z kartkówki ![]() .
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
raczej za malo mąki dalam i dlatego podczas krojenia i brania w lapki w celu wrzucenia do wody zaczely sie rozlatywac
ja mialam ochote najbardziej na kopytka, ale ze to wiecej babrania, bo trzeba jeszcze ziemniaki ugotowac itd. to zrobilam sobie wersje slodka - leniwe. PS. ale to dosc zdrowe pierozki - duuuzo bialeczka przeciez ![]() Cytat:
![]() a coz to za babka majonezowa? juz sie kiedys mialam spytac
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja i tak wolę nic nie jeść przed. Jeszcze na widok tej szczykawki moze dojść do zwrotu zawartości żołądka No to ładnie, pewnie po babce już ani śladu nie ma A co to za kefirem ![]() Gratuluje tak dobrych ocenek ![]() noseknosek - ja OB robie, bo podwyższony stan oznacza między innymi anemie, więc tak z przyzwyczajenia zawsze sobie robię, bo u mnie w rodzinie anemia jest popularna A OB to szybkość spadania bodajże krwinek w osoczu, ale pewna nie jestem
|
|
|
|
|
#2414 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81758 najpyszniejsza,najłatwiej sza i najszybsza babka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaraz robi mi się słabo .jeszcze troche zostało,chociaż resztki .Biedronkowy mleczna dolina![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu ja mam ciągle takie sino-fioletowe ręce,niczym u trupiaka wyniki badań dobre,hm
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to niskie ciśnienie, problemy z krązeniem - no już sama nie wiem Ale obstawiam niskie ciśnienie, bo czytałam, ze aby je podnieść, należy regularnie ćwiczyć. Wiadomo, że ćwiczenia przyczyniają sie do wzrostu temperatury ciała i robi mi się ciepło, a jak jest mi ciepło to ręcę mają w miarę normalny kolorek Czyli wynika z tego, ze mam i niskie ciśnienie i niską temperaturę ciała Bo nie wiem jak to w inny sposób zinterpretować U mnie w sumie odkąd mała byłam, występowały problemy z zimnymi łapskami i stopami.Lolcia a Ty masz zawsze takie łapki, czy tylko jak Ci zimno
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie,nie zawsze ![]() Dziewczyny widziałyście to? toż to porażka!
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, kochana jesteś
![]() Łącze się w bólu z marznącymi. Też mam zawsze nóżki i łapki zimne, fioletowe...ehhh, to pewnie wina ciśnienia i jakieś zaburzenia zw. z krążeniem
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajny przepis, jak dla mnie - talentu kulinarnego co widac bylo po dzisiejszych pierogach, idealny ![]() mua, dzieki za link Milka, Lolcia,ja tez tak mam! od zawsze w skarpetach spie... jak kiedys poszlam spac bez skarpetek to TŻ mowil, ze jak go stopą dotknelam podczas snu, to myslal ze dostanie szoku termicznego i sie przerazil co mi jest ![]() pozniej sie juz nie dziwil ze w skarpetach spie a tej co sie stalo...
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
wyczytalam kiedys w ksiazeczce Tombaka ze na tego typu problemy z krazeniem nalezy brac naprzemienne prysznice. ponoc to tez pomaga na to jak ktos zle reaguj na zmiany pogody, i w tym drugim temacie pomoglo mi to troszke - jesienią "praktykowalam" te prysznice raz zimna raz ciepla woda... no ale jakos tak nadmiernie nie lubie polewac sie chlodem.. i zaprzestalam. poza tym nie wiem, moze wystarczy sobie wmowic i bez polewania sie zimna woda pomoze
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przepis świetny,ciasto świetne,Sylwia moim góru jest (tak swoją drogą coś o nas ta nasza Sylwia zapomniała,kiedyś się tu jeszcze czasem odezwała ).Dokładnie ja ostatnio oglądałam z mamą film i leżałyśmy sobie w jednym łóżku zajadając ciasteczka,jak dotknęła swoją stopą moich nóg,to prawie wyskoczyła z łóżkaCytat:
) aż mi jest słabo,jakieś zboczenie . BTW właśnie wcinam kolejne biedronkowe jabłko i co? jest słodkie jak miód!
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
jutro rano maszerwuje na ta nieszczęsną tomografie.boje sie jak fixx.
orzeszku, bedzie dobrze, jestes zdrowa(no, poza paroma odchyłami;p to jets ok), bedzie dobrze, musi byc. prawda?.. dobranoc;*
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Sathi dziękuję
![]() Heh dziewczyny, ja to dopiero sopelek jestem... jak wchodze pod kołderke 3 minuty pozniej niz mój TŻ to mam karencje na przytulanie aż się zagrzeję. Zawsze - bez względu na pogodę mam lodowate ręce i stopy, czasami też nosek a także pupe i uda (właśnie mnei oświeciło dlaczego mi się tam najwięcej tłuszczyku odkłada :/ ) a co do kolorów to one przybierają kolor conajwyżej blado-siny, taki zielonkowaty bardziej, jak ktos mdleje to czasem tak wyglada na twarzy (oby mnie ktoś kiedyś za nieboszczyka nie wzią ) Jak Tż jest naprawde super miły i ma super chumorek i razem pod kołderke wchodzimy to on się poświęca i mnie przytula żebym się szybciej rozgrzała. Ale za to jak poleże te pół godzinki pod kołderką to grzeję jak piec kaflowy i TŻ albo ściąga ze mnie kołdrę a mi zostaje koc albo on włazi tylko pod koc (opcja znacznie rzadsza :/ ) bo mówi że ze mna się nie da pod kołdrą wytrzymać A jeśli już wytrzymuje to jego organizm włącza wodny system chłodzenia... co skutkuje suszeniem pościeli Pod tym względem to jesteśmy jakoś śmiesznie dobrani i ja tak od zawsze miałam, od maleńkości... Pamiętam jak mała byłam i u dziadków mnie rodzice zostawiali to Dziadek bardzo lubił jak z nim spałam bo mówił że mu super krzyże wygrzewam i go wtedy mniej bolą (do dziś pamiętam jak kiedys to mojej mamie mówił przy herbacie ) do dziś też uwielbiam spać przytulona do kogoś plecami tak jak z dziadkiem spałam ![]() Lolcia gratuluje ocenek ja nie wspominam dobrze chemii bo miałam wstrętną babe na 1 semestr w liceum chciała mi dać 1 !! a ja w życiu nawet 3 na semestr nie miałam ale to dlatego że jej raz podpadłam a potem się na mnie uwzięła! Ale jak jej powiedziałam że "pani dobrze wie że ja na conajmniej 3 umiem i ja chce komisa pisać" to "w drodze wyjątku" (3h przed rada pedagogiczna - pamiętam jak dziś ) zrobiła nam sprawdzian ostatniej szansy, za który mogłam max 3 dostać. Ehhh taka odważna wtedy byłam bo bardziej od tego kamisa przed dyrem to się rodziców bałam Zamierzchła przeszłość ![]() tak się zastanawiam o czym ja to jeszcze miałam... ale już za długo stukam, więc musze na troche przestać Skoro to czytacie to jeszcze nie usnęłyście.. ufff
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszku co Cię aż na tomgrafie zagnało? Trzymaj się dzielnie
będę o Tobie myślec jutro
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Całą zimę spędziłam przy kaloryferze Wszyscy mieli mnie dość w domu bo zawsze w kuchni włączałam palniki i zamykałam się tam ^^ A że im zimno nie było to się gotowali.W końcu poszłam do lekarza, przepisał mi leki na poprawę krążenia. Nie wiem czy to leki pomogły czy to że zaczęłam jeść więcej - już nie 2 a 5 posiłków dziennie, w każdym bądź razie łącznie po pół roku katorgi - jest lepiej ![]() Kupowałam sobie też kremy rozgrzewające do stóp, całkiem ciekawy efekt był. No ale teraz lato idzie... ![]() Jej a ja dzisiaj wstałam o 4 nad ranem (a poszłam spać około północy :/ ) bo brat miał wycieczkę dzisiaj, a że matula późno skończyła pracę to postanowiłam zrobić dobry uczynek i zgłosiłam się na ochotnika by go wyprawić i odprowadzić ^^ żeby nie musiała się zrywać o świcie. Młody zaczął się bawić w harcerstwo ![]() Najlepsze jest to że ja wcale nie byłam zmęczona jak wstałam a może to za sprawą tej kawy ? wypiłam dzisiaj rano po raz pierwszy od... wieeelu miesięcy.
|
||
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Ale dziś piekny dzień prawda? Wstałam wcześnie, zaraz idę na śniadanie a potem na zakupy. Potem wracamy z TŻ na obiad i jedziemy na rowerki może, jeśli nagle nie zacznie padać ![]() Djana ale masz gadane, jerunie, ja nie nadążam za Wami dziewczyny! Orzeszku będzie dobrze ![]() Trzymam kciuki kochana!
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to widzę, że sam zmarźluchy się w tym wątku podobierały Miłego dnia Ps. Djana z tą chemią miałam podobną sytuacje jak Ty
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam gorące kąpiele
Wczoraj miałam prawie 40 stopni gorączki, masakra. Dzisiaj już lepiej. 38 stopni, głowa boli no i nerka Samopoczucie świetne Uuu dzisiaj impreza :P Dam radę, dam radę, dam radę...
|
|
|
|
#2429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewne jeszcze wrócę do kotów Ale moim marzeniem było mieć beagla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nefre widze , e choroba Cię nie złamie przed imprezą i dobrze baw się dopóki jesteś młoda ![]() Mnie psiak dziś obudziła 0 6:30 bo chciał na spacerek, no to dobra Pańcia wstała i pobiegliśmy na łąke ;D Teraz śpi jak suseł, lecz nistety z bólem brzuszka
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to zawsze mam sny jakies zupelnie z kosmosu ![]() tez mialam kiedys kotkę. moj TŻ ma super fajnego mega Kocura-arystokratę ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

Jakiego super lekarza dziś miałam przyjemność poznać
Nie dość że sprawiał wrażenie kompetentnego i zaangażowanego to jeszcze jakie ciacho
no jak dla mnie SERNICZEK po prostu
chyba zmienię lekarza pierwszego kontaktu
Jestem idealna
wszak kula to kształt doskonały 

bo tak czytam, czytam.. Pattrrzee.. a Ty z Krakowa:PPP

MIŁEGO DNIA 

Jutro do szpitala na badanie moczu i mam KONIECZNIE zadzwonić do niej na domowy z wynikami. jak bedą złe to szpital... Cholibcia! A ja jutro mam imprezę 18 , wszystko przygotowane a ja w takim satnie