|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
caławdeszczu, laurka a próbowałałyście dać kaszkę z butli? Smoczek butli mam taki specjalny do kaszki, on jest przecięty w krzyżyk. Robię tak,że daję na 150ml mleka i 5 miarek od mm kaszki i wtedy mój mały zjada. z miski kaszki nie ruszy. Z zupką podobnie, ciężko mu upchać kilka łyżek, ale nadrabia tym,że daję mu np. kawałek gotowanej marchewki,ziemniaczka,bro kuła i innych warzyw i np. małego pulpecika i sam sobie je. Owszem większość ląduje na podłodze ale mimo wszystko w ten sposób sporo zjada.
Neti to mamy bliziutko do siebie ![]() Edytowane przez klara555 Czas edycji: 2013-10-20 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
To samo w sumie wychodzi, co u nas, tylko że my mieliśmy te półtorej godziny w pakiecie jednym
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, dzięki dziewczyny za takie miłe słowa.. naprawdę miło mi się zrobiło.. dzięki
![]() ![]() Lenova, jak przewijam to daje do ręki coś czym się nie bawi na codzień. Np. pustą butelke po dezodorancie. Mam ją położoną na przewijaku, ale już jej sie nudzi i zaczyna spitalać. Strasznie to wkurzające ![]() ![]() ![]() Yellow, ajsiju ![]()
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
próbowałam i butlą i łyżką taką, sraką i owaką i NIC, szczękościsk.
A od kilku dni się nauczyła, że jak coś jej daje, a ona nie chce to kręci głową na lewo i prawo zaciska buzię i se mogę prosić, że dobre, że cacy itp. I smoków też różnych próbowałam ![]()
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami robię z siebie pajaca,czasami zagaduje,czasami rozśmieszam-ale to przynosi tylko jakie skutki że wychodzę na idiotke przed innymi ![]() Taki etap? ![]() ![]()
![]() |
#3997 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3999 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie radzimy :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę spać jutro idziemy z tż i Hanią w góry.... już sie oczywiście kłocimy przy pakowaniu itp...tjaaaaa ![]()
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Mala..mialas znaleźć mi fryzurę
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do linku....czego to nie wymyślą ![]() Ide spac....dziś nie ma tugezy... ![]() P.s. Szukam fajnej zabawki dla Antonia...ktos?cos? ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
A teraz sobie pobluzgam.
Jak ☠☠☠☠a nie wiem, czy moja rodzina udaje, czy oni są na prawdę tacy głupi, bo innego wyrażenia nie mam? ![]() Jak Wam pisałam tutaj obszernie po wizycie u ortopedy, zarządziła ona: ZERO stawiania Poli na nóżkach, tym bardziej prowadzania, ZERO wsadzania do chodzika, jak najmniej sadzania. Oczywiście mama ma to w dupie, i tak Polę "dla zabawy" stawia sobie na kolanach, albo na podłodze, do chodzika daje. Przecież "tylko na chwilę! Nie jest w nim non stop!" ![]() A dzisiaj to już był szczyt szczytów. Zebrały się 3 mądre: mama, babcia i ciotka, która o wychowaniu małych dzieci wie tyle, co ![]() I co to się działo ![]() ![]() ![]() No i tak rozgorzała dyskusja. Mówię, że nie można jej teraz absolutnie stawiać, ani prowadzić, bo stópka jest źle nadal ułożona. Olej! Kup ortopedyczne, sztywne buciki i stawiaj jak najczęściej, żeby się nauczyła! Nikt nie mówi, że ciągle, tylko czasami! ![]() Do chodzika wsadź, żeby sobie poćwiczyła (ale co? ![]() ![]() Sadzać! Jak najczęściej sadzać, żeby się plecki ćwiczyły i przyzwyczajały! ![]() Na mój argument, że doktorka powiedziała, że Pola jak najdłużej ma być "na ziemi", żeby wszystko dobrze sobie wyrobić, a potem SAMA ma się pionizować, usłyszałam co? OLEJ! Kto ci takich głupot naopowiadał? Ty nie słuchaj ludzi, tylko nas, mamy, co dzieci już wychowały! I teraz HIT. Już się w☠☠☠☠iłam jak jasny gwint, to olałam konwenanse nawet względem babci i mówię, że powtarzam to, co mówiła mi rehabilitantka, że tych rzeczy nie wolno robić, bo się już całkiem zawali z tą stópką i będzie w przyszłości jeszcze trudniej ją wyprostować. I że jak one chcą jeździć potem z Polą na gimnastykę, to proszę bardzo. I UWAGA co usłyszałam: PRZECIEŻ I TAK BĘDZIESZ MUSIAŁA JEŹDZIĆ! ![]() ![]() ![]() Za☠☠☠iście!!! Wykrzywmy Poli nogi i kręgosłup, bo i tak będę z nią musiała jeździć na ćwiczenia, więc żeby ☠☠☠☠a, było jeszcze z czym, a nie z jedną marną stópką! One przecież wiedza lepiej od kobiety, która ma w swoim zawodzie doświadczenie 30., jak nie 40. letnie! A babcia się pyta, gdzie ja to usłyszałam, u jakiegoś lekarza byłyśmy? I mama sama jej powiedziała, że tak, że do K. chodzimy (wszyscy wiedzą, że jest za☠☠☠ista w swoim fachu). No i chuj, jej mam nie słuchać! I potem co? Stawiały sobie Polę na kolanach i prowadzały za rączki!!! ![]() ![]() Wzięłam dziecko i poszłam w chuj, tzn. do pokoju, bo już nie mogłam tego słuchać i na to patrzeć. Teraz mam już w dupie wszelkie rady mojej mamy. Naprawdę wydawało się, że ona z tych "życiowych" mam, które rzeczywiście dobre rady dają, bo tak było do tej pory. Ale teraz już koniec. Jak ona jest taka, to ja będę robić po swojemu. I w dupie mam jej zdanie na ten temat.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-20 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
Ale Ci zasdroszcze Bokeh! Dakad ruszacie? Gdybyśmy wiedzieli,ze taka pogoda bedzie w weekend to tez byśmy gdzieś w gory ruszyli, ale ja sie do teściów w szpieczkach wybrałam, wiec nie dało rady
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż z wrażenia idę spać ![]() ![]()
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-20 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zadomowienie
|
Biedna hje, chyba bym sie zagotowala i nie powstrzymała języka za zębami, bądź twarda! A my dopiero w połowie drogi, pewnie przed 1 dojedziemy do domu, oby bąbel spał ładnie do samego końca podróży
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylismy dzis na targach mieszkaniowych z TZ. Bobas z tesciowa u nas w mieszkaniu, 4h. Histeryzowal w najlepsze... Juz na klatce go slyszelismy wracajac!! A do tescia dopiero po 16 zawitalismy, ufff. Padlby z glodu do tego czasu!!!!! Zabawe ze sroczka znamy ![]() Dziewczyny, wspolczuje Wam historii z karmieniem. To musi byc strasznie frustrujace jak dziec mimo tylu prob nadal nie chce niczego przelknac ![]() Jutro pierwsza rehabilitacja. Na 8 rano :/ Musze dojechac kilkadziesiat km w zawalonym pociagu..... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-20 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hje, rozstrzelać takie mądre głowy, co to rozumy pozjadały. Dziewczyno masz cierpliwość nad wyraz... ja bym nie wytrzymała i wyjechała z grubej rury po takim gadaniu. Bokeh, udanego wypadu. Oby pogoda Wam dopisała, bo u nas właśnie pada deszcz. Nawijko, ![]() ![]() Neti, dzięki ![]() ![]() tą oto sposobnością również mówię Dobranoc ![]() Do jutra!
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-10-20 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
No właśnie niedługo już i nie wytrzymie...
![]() Ja se myślę, co tu taka cisza, a to już 23 prawie ![]() Zbieram się do wyra, młoda już od jakiejś pół godziny śpi. Acha, zrobiło nam się znowu odparzenie. Tzn. nie takie, jak to ostatnio, no ale jednak małą boli jak dotykam i płakusia przy tym ![]() ![]() Także im mówimy papa i już na stałe przerzucamy się na wodę/waciki nasączone wodą. No i będę pupencję przemywać fioletem, co by się nie pogorszyło ![]() No, to idę spac. O ile zasnę z nerwów, bo jak Wam napisałam o tym, to mię znowu nosi od środka ![]() Dobranoc ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-20 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Konto usunięte
|
Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam
![]() A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka): http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli... No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biedny Michaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szaja kurde Ty już konsultowałaś Dorcię u lekarzy i że niby przeoczyli? Masakra, dobrze, że Ty jesteś taka dociekliwa i się znasz na tym. Kciuki za Was! ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-10-20 o 22:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Konto usunięte
|
Szklanko, wiesz, ona miała niecałe 6mcy wówczas i mogło być tak, że nie było widać - no i owszem, lekka np. asymetria była, ale już dawno nie ma, na reh. chodziłam z nią i ruszyła do przodu - i powiedzmy, że była jakiś czas na dobrym etapie rozwoju. No a teraz tak jednak patrzę i nie podoba mi się to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
O, siora wróciła z Inglandu. Koniec siedzenia samej w domu
![]() No, to dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356376]Szklanko, wiesz, ona miała niecałe 6mcy wówczas i mogło być tak, że nie było widać - no i owszem, lekka np. asymetria była, ale już dawno nie ma, na reh. chodziłam z nią i ruszyła do przodu - i powiedzmy, że była jakiś czas na dobrym etapie rozwoju. No a teraz tak jednak patrzę i nie podoba mi się to
![]() ![]() Rozumiem. Bardzo dobrze, że to zauważyłaś, ciekawe co teraz pediatra powie. U nas jest obniżone napięcie i Ewa właśnie nogi ma bardzo silne, majta na wszystkie strony, kopie jak wariatka, ale też podnosi się do siadu, jak leży na pleckach to podnosi główkę. No i jak chce się ją podnieść z leżenia na plecach to wystarczy jeden palec włożyć pod plecki i ona się już zwija w kłębek do podnoszenia. Ale to już długo i póki co nic więcej się z tym nie dzieje. Te ćwiczenia co wrzucałaś wczoraj to u nas nie przejdą, za wcześnie jeszcze bo Ewa się na ręce nie potrafi utrzymać, żeby usiąść. Dorotka potrafi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zadomowienie
|
Szaja, mam nadzieje, ze uda Ci sie umówić jak najszybciej i naprowadzić Dorcie na wlsciwe tory ponownie. Ale wy jesteście spostrzegawcze dziewczyny, ja ostatnio przez to zaczęłam shizowac,ze pewnie przeoczam jakaś nieprawidłowośc.
Na wylocie z Włocławka minęliśmy dorodnego dzika, chodził przy poboczu!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak większość facetów... Ja swojemy niedawno zwróciłam uwagę, bo siedział sam w pokoju oglądał tv. Ja wstałam do łazienki (spałam z małą w drugim). Wychodzę z łazienki tż nie ma w pokoju tv gra, światło się świeci, on w drugim pokoju w łóżku już leży.. Też była obraza majestatu.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więcej nie jestem w stanie nadrobić... Znowu naprodukowałyście miliard stron... /na studia nie pójdę, ale o tym jutro, bo teraz muszę iść spać, bo rano mamy lekarza. Proszę o kciuki, bo 5 tygodnia choroby nie zdzierżę... 3 już na antybiotykach i sterydach.... Do tego chcę na spacer!!!! No i mam wielką ochotę spakowaś manatki i się wyprowadzić od pożalsiębożemęża....nie dość, że dogadać się ost nie umiemy, to ciąlgle się kłócimy... Nawet nie chce mi się o tym gadać......Nie daruję sobie, że zmarnowałam sobie życie, ale najgorsze, że z☠☠☠ałam je mojemu dziecku... Bo ja to na swoje własne życzenie zrobiłam, ale dziecko wpływu na to nie miało.. Dół, dół i jeszcze raz dół, ale pisać na forum o tym nie będę, bo każdy może tu wejść i przeczytać .... AAAA i byłam dziś u teściowej... Wyściskała i wycałowała małą jakby rzeczywiście ją interesowała, ale tekst, że tak dawno się nie widziały podziałał na mnie jak płachta na byka... nosz... kurde... to ona nie odwiedziła dziecka jak było w szpitalu,ba, to ona obiecała, że przyjedzie do szpitala i z nią posiedzi, żebym mogła sprawy załatwić.. Jak jest w mieście to nie myśli, żeby wnuczke odwiedzić. Nota bene mieszkamy w samiutkim centrum, więc przyjeżdzając do miasta jest koło naszedo domu.... tylko podteksty, że wnuczki nie widzi, bo my do niej nie przyjeżdzamy... niech spada... jak tylko się rozstanę z tż, a prędzej czy później tak się stanie, to babcia od siedmiu boleści wnuczki nie zobaczy,..... No i u "babci" wnuczek był, no to tylko słyszeliśmy Michaś to michaś tamto.. a co paulina gorsza???? Ech wkurza mnie to, najbardziej, że tż tego nie widzi a jak mówię mu to się wkurza.....wrrrrr idę spać... miłej nocki.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
Wszyscy sie wykruszają, a my nadal w drodze.
Gojka :głasiu: kciuki za jutrzejsza wizytę i oby sie wam z tz poukładało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Przyczajenie
|
bokeh też gotowałam
![]() ![]() Padam już. Dobranoc |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 |
Zadomowienie
|
A my juz prawie na miejscu Yuupi, zyrafka romera jest super - cała
![]() ![]() Przespanej nocy miłe mamuśki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam tylko końcówkę piątku i spadam do spania, bo oczy mam jak spodki; od 17 siedzę w papierzyskach i właśnie skończyłam ![]() wczoraj w nocy Fifek tak strasznie płakał przez brzuszek, że ja razem z nim się pobeczałam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() następna ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4020 | ||||||
Zakorzenienie
|
Czesc!!
Cytat:
Cytat:
Mam duzy problem, zeby okreslic, ile Yae jest w stanie, ewentualnie powinna zjesc. Jak Wy to oceniacie? Cytat:
Cytat:
Dziekuje za komplementy. Te z gwiazdkami, to prezent od tz. W kwiatki sa t. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Przyjemnosci i zazdroszcze wyprawy! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.